emulátor: megkeresett egy angol úriember, hogy EP emulátort ír, és technikai segítséget kért, mert nem ismeri annyira az EP lelki világát. Többek között már sikerült megbeszélni vele, hogy nem elég az alap angol EP-t emuláni, gondolni kell a magyar tuning-EP-kre is...
gondolom ebben a topicban találunk elég beta-tesztert a dologhoz...
akit érdekel, írjon, és elküldöm.
DirectX kell a futatásához, tehát Win95/98/2000 alatt fut
ENTERPRISE FOREVER!!!
nem halott még a gép!
magyar Enterprise oldal néhány tuning: 7.12 Mhz processzor, memória minden mennyiségben, HD-s floppyt is kezelő lemezvezérlő (egészen 1980 KB-ig!), winchester vezérlő (hardver kész, szoftver fejlesztés alatt), tervezés alatt memóriabővités PC SIMM/EDO RAM-okkal, egészen 128 Mb-ig...
EP fanatikusok kerestetnek!
1980-ban hol volt az Enterprise? Na ne!!!
Szerintem úgy 1985-87 körül jött ki.
A C64-est ne tessék fikázni, mert:
1, a kernelt senki se használta, csak a basic
2, a basic arra volt jó, hogy betöltsél vele egy programot, ami legtöbbször assemblyben íródott (pl. egy assembler-t)
A strategiai jatekok tenyleg kiralyok voltak:
Desert Rats, Arnhem. Meg a Tozsde, na, az nagyon teccett.
Asszem, en is az EP-nek koszonhetem a mai munkamat.
Sziasztok!
Az Enterprise-nak én a mostani szakmámat köszönhetem.
Amikor megvettem, talán 1980-ban, még csak játszani akartam vele, késôbb megnôtt az affinitásom a számítástechnika iránt, ma már ezzel keresem a kenyerem.
Még megvan az öreg gép anyámnál vidéken, a gyerekek néha játszanak vele, sôt ha kimegyek néha én is.
A játékok közül a Batman volt az egyik sláger, játékok közül eszembe jut még a Tôzsde, ABYSS, RAID, Commando, Sorcery, legalább 10 kazettára való játékom még meg is van valahol. Volt két második világháborús stratégiai játék - a nevük nem jut eszembe -, de valami fantasztikusan jól sikerültek. Az egyik az Ardenneki csatát szimulálta, a másik Észak-Afrikát, azóta szeretem a statégiai játékokat.
Nagy élmény volt az a gép. A fiaimnak még valami oktató-programot is készítettem vele.
Kifejezetten jólesik emlékezni rá.
Persze lehet, hogy csak az idô szépíti meg a dolgokat...
Hát nekem is "ő" volt a nagy kezdeti gép! Floppy, ASMON cartridge, Devil MOD-szerkesztő-lejátszója, spectrum-átiratok tömkelege (aminek egy jó részét én is csináltam, hö-hö, ld. pl. spectre of bagdad, thunderbirds meg az első kivételével az egész Wally-széria (hogy azzal mennyire szívesen játszanék egyet!)). Állítólag létezik Linuxra egy EP128 emulátor... Ja, meg voltam Münchenben is anno, az ottani EP központban! Ott vettük a Batman-t... Hát az nagyon állatos volt.
Csak az Impossible Mission 2 ne lett volna akkora csalódás...
Ja, a számítógépes zeneszerzés alapjait, plusz az assembly és disassembly bindzsizést bizony eme gépen tanultam... Még megvan valahol otthon, csak már egy floppym se működik... :(
Ami nagy állat volt benne, az a hibakezelés. Majdnem olyan, mint mostanában, pl. Delphiben.
Persze akkoriban a hibakezelés nem volt egy központi téma :o)
Én is boldog tulajdonosa voltam egy ilyen csodamasinának , nehéz igazából visszaidézni a dolgot,de , ahogy egy fickó mondta nemrégiben "Akkoriban a számitógép jó buli volt,most meg jó üzlet.".Ah , so arra akartam kilyukadni , hogy nemrég gondoltam jót teszek a tizenéves unokatesómmal , és előszedtem a masinát , leporoltam , és nekiadtam.Hát nem ugrott nagy hátasokat , éppen csak le nem fikázta ott helyben , végén még úgy nézett ki ő tesz szivességet , hogy elviszi "Mer' hogy ezen nincsen dúúm ,mind a suliba".Egyetlen dolgot adtam neki a gépkönyvön kivül,egy jó tanácsot , a cartridge-ot ne huzza ki bekapcsolva , és lehetőleg ne dugdosson ki-be semmit , ha a cucc áram alatt van.Persze az ütődőtt első nap gallyravágta , a cartridge volt az első , amit rádugott , csak miután bekapcsolta.
Én meg ostoba szentimentális ördög , a mai napig örzőm a játékkazikat , meg a szakirodalmat , ez a genny meg szétvágja a cuccot secc perc alatt , hát legalább az antikvitás sorsát elkerülte szegény öreg masinám.
Ja , és emlékeztek az R-TYPE , vagy Commando átiratokra , király kis gamék voltak , patch nélkül is mentek bug nélkül , és nem kellett kéthavonta videókártyát , procit , meg RAM-ot venni.