Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Hi!
Egy Excel makróból szeretnék átmérő jelet írni egy munkalapra, ami eddig sajnos még nem jött össze.
Tudna valaki segíteni?
Üdv
Tomathos
Cells(3, 2) = Chr(198)
Cells(3, 2).Font.Name = "Symbol"
End Sub
MMiMR!
Az nagyon klassz lenne ha én is tudnék autóversenyezni, mert az jobb. Ugyanis nálunk egy fasza repülőszimulátorjáték van, és ha az egérkét fordítod, akkor arra fordulunk, ha a bal gombbal klikkelsz akkor növexik a sebességed előre, ha a jobbal, akkor hátra növexik a sebességed. Oda kell repülni egy táblához, ami egy nagy monitor, és mint a Star Wars elején repülnek a nevek (igaz: a Star Wars elején a filmről volt szó és nem nevekről), méghozzá az Excel programozóinak a nevei. Esc=kilépés
Ezt is a súgóba találtam úgy hogy én biztos nem tudom a megoldást.:-(
Üdv:mmimr
(27 hozzászólásom megoldodott.
Külső adattartomány tilajdonságanál.
Ha az adattartomány sorainak száma változik frissitéskor:->Meglévő cellák felülírása az új adatokkal, nem használt cellák törlése)
Ezzel már próbálkoztam, de nem nyújt arra megoldást, ha pl. hálózat miatt nem tudja elindítani a nyomtatót. Pl. ha a laptop úton van, akkor kéne tudni a programnak, hogy nem tud nyomtatni.
MMIMR! (azzal a ''nagyon megjegyezhető'' felhasználóneveddel)
Az már az életben nem fog úgy működni, ha excel 2000-resed van, mert a dolog a 97-es verzióra készült (bocs, elfelejtettem mondani(írni)). Kételkedem én abban, hogy te most ugyanazt a yó yátékot indítottad el, amit mi is a joyyal. Nekem excel 97-es verzióm van, tehát, nekem meg a te yóyátékod nem fog működni.
Mivan JOY? Ez most hogy jön az én pofázmányomhoz? (mert hogy alul én voltam az előzmény.) És te meg mért hozzám beszélsz olyat ami másnak is szólna. (szintén alulról.) ez pl mit jelent::o)
Na erre nálam nem történik semmi!(Office 2000/Excel)
Na de erre.
DirectX kell.
Excell elinditani.(2000-nél mükszik)
->File menü,
->mentés weblapkénk
->közzététel
->interaktív változat kipipálni
->Weblap megnyítása böngészővel kipipálni
->közzététel
->ekkor megnyilik az Iexplorerben
->lelapozni 2000 sorig
->kijelölni az egész 2000 sort
->tab billyentyűvel ráállni a WC oszlopra
->egyszere megnyomni a Shift+Ctrl+Alt billentyűket
->aztán klikk az office logo bal felső sarkára
:o)
De.
Föként, ha pötyögés közben kedves kollegám nem nyomja ki a NumLock-ot...
Én meg persze nem titkárnö vagyok, az ujjaimat nézem, nem a monitort...
:o)
Hol volt hol nem volt, még az Operációs rendszeren is túl, volt egyszer az Office, és annak excele. Ez volt a Microsoft Excel 97. Ebben volt egy rejtett játék, de a királyafi (Bill Gates) erről nem nyilatkozott. De az annál is okosabb, és ügyesebb ÉN, megmondta. Mindenki azóta úgy bánik vele, mint egy 20.000 Ft-s 3D-s játékkal, ami nem baj (végülis ha ez neki yó...?). Én aztán fórumokon terjesztgette az információt, és mindenki tudomást szerezhet róla. ÉN és az excel addig éltek, amíg meg nem haltak (sajnos még nem haltak meg).
Importáláskor gyakori, hogy a cellatartalom formátuma "képletröl" "szövegre" vált anélkül, hogy ennek látható nyoma lenne!
Sajnos eceket a cellákat újra kell írni!
Tiba köszönöm.
Szilveszter után az első munkanapján az évezrednek :-( úgy tűnik működik.
Bár nem értem hogy bizonyos cellákban az egyik matematikai műveletet miért tudja végrehajtani, a másikat meg miért nem.
Egyébként boldog újévet mindenkinek. :-))
Mondj nekem valami olyan programot, vagy operációs rendszert, amit sok idő használata után sem tudtál megunni! Még a Wörddel tudok egy flippereset, de az még nekem sem vált be, pedig ráment egy délutánom, ezt is meguntam, (azzal a fagyi Windowssal meg pláne), úgyhogy így fejből csak az exceleset tudom. (azt a yó yátékot is meg lehet benne unni, de én még nem untam meg, mivel csak tudok róla, és terjesztgetem, hogy mások is mosolyogjanag rajta egy jóízűt.)
1. Próbáld importálás után a teljes lapot kijelölve újra cellaformázni és kéttizedes számmá alakíttatni! Ahol nem jelenik meg a ,00 a cellatartalom karakter, nem szám, újra be kell írni! Sajna eléggé gyakran fordul elö föként DBF-nél!
Ha ráállsz a kérdéses cellára, belekattintasz a szerkesztösorba a szöveget !karakternként! kijelölve külön-külön lehet formázni, a jobbgomb-helyi menü cellaformázásával!
Ha tudni akarod az excel programozóinak a nevét, vagy csak látni akarsz valami kis hülyeséget, akkor nyiss meg egy üres táblázatot és nyomd meg az f5 billentyűt, és írd be: x97:l97, és nyomd meg az entert. Nyomd meg a TAB gombot. Ezt követőleg nyomd meg a CTRL gombot, és a SHIFT gombot egyszerre, (és e-közben) kattints a diagram-varázslóra, és lásd meg a következményt. Ez főleg azoknak szól akik, a Petőfi-csarnokban vették félpénzért, és igen csak lenézik az Excelt.
becker a hacker