Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kiajobb Creative Commons License 2006.12.29 0 0 220
Nincs bajom a jelenlegi autómmal. Semmi extra, csak szerencsére megtehetem, hogy három évente lecserélem. Most novemberben lett három éves a Corolla és már fél éve nézegettem a piacot, hogy mit is vegyek évvégén. Abszolút nem vagyok egy adott márka hive, eddig szinte mindíg mást vettem. Most először fordul elő az is, hogy egyszerre több azonos márkájú autónk lesz. nyilván semmi garancia nincs arr, hogy a következő is KIA lesz. Most a KIA-t talaáltam a legjobbnak (ár, felszereltség, műszaki tartalom, forma, helykínálat, garancia....). A sors úgy hozta, hogy most három KIA (Cerato, Rio, Ceed) is lesz a szűkebb családban.
Előzmény: scenic(725) (217)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.29 0 0 219

Én 1.6-ost vezettem.Nem találtam hangosabbnak mint a Cee'd-et.(Lehet változtattak rajta??)

"Illetve "G-asztrából" épített Combót már igen..."

Én úgy tudom,hogy a Combo az Corsa-ból készült.

Előzmény: scenic(725) (218)
scenic(725) Creative Commons License 2006.12.29 0 0 218
Ha neked a Ceed hangosabb a Golftól, akkor hogy került szóba a Ford?
Én vezettem Focust, Fiestát, 1.3, 1.4, 1.6 motorokkal. Majd meg sükeltültem 120-nál.
Márpedig én 2.5 - 3 órát autópályázok. Nálamaford ezért kiesett. Visító hangja van.
A mély rekvenciájú hangokat sokkal jobban tolerálja az emberifül mint a magas frekiket.
F asztrájuk vana szüleimnek az is hak. G, H Asztrát még nem vezettem.
Illetve "G-asztrából" épített Combót már igen, de ott a szélzaj elnyomott mindent.
De hogy annak az autónak milyen kényelmes az ülése!!!!! mérnem olyat szerelnek a sima asztrákba?
Előzmény: Bundáskenyér (216)
scenic(725) Creative Commons License 2006.12.29 0 0 217
Ezen alaposan borzolom a szemöldököm :-) Mi az indok ami miatt cserél? Lehet kifogott egy hibás autót?
Előzmény: kiajobb (214)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.29 0 0 216

Én meg azt hiszem mindenképpen megvárom az Auris-t.

Ugyanis az új TOYOTA Yaris életem legkellemesebb csalódása volt!Nagyon szuper kisautó.

Na szóval maximum 5 misit adok az autóért.A számításba jövő autók (Zárójelben odaírtam a tapasztaltakat.):

-GOLF (Borzasztó unalmas,de a kipróbált autók között a legjobban ez volt összerakva.Kicsit gyenge az 1.6-os motor.)

-Cee'd (A KIA eddigi autóihoz képest nagyon jó.Magas alapfelszereltség.Az összeszerelési minőség és az anyagok egyáltalán nem tökéletesek,de remélem ez a gyártás felfutása után javul.A GOLFhoz képest egy kissé hangos.)

-Focus (Már majdnem etalon,de az összeszerelés itt sem mindenhol tökéletes.Ha egy kicsit jobban odafigyelnének néhány bosszantó apróságra akkor egy percig sem gondolkoznék.3 ajtósban nagyon jól néz ki!)

-Auris (Még nem láttuk.A töréstesztje 5 csillagos lett.)

-Octavia (Ez egy GOLF.Néhány apró hibával.Sajnos csak 4 csillagos a töréstesztje.Viszont ennyi pénzért már dízel-t is vehetnék.)

Előzmény: cápaFeri (215)
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 215
lehet....én azért megnézném, miért adnám a toyotát. Csak addig jussak el, hogy lesz egy toyotám! Na de nem álmodozom, földibéka ne nézzen az égre!
Előzmény: kiajobb (214)
kiajobb Creative Commons License 2006.12.28 0 0 214
Egy másik topicban olvastam, hogy valaki egy három éves Corollát csrél Ceed-re. Neki azért már lehet összehasonlítási alapja.
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 213

"A sevi Lacsetti-jét valóban veri."-mind designban, mind felszereltségben, mind technikában, mind korszerűségben, mind árban.:-((.......... ez a felsorolás így teljes.:-))

Azért ha valaki 5-6 milliónál tart és autót akar venni...én a helyében mazdát vagy toyotát vennék.

Előzmény: Bundáskenyér (209)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 212
Neee!A Hankook-ot ne emlegesd!Sajnos az van az új RIO-n is.Borzalom.Szerencsére a Cee'd nem ilyet kapott!
Előzmény: cápaFeri (208)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 211
A KIA elég jó ilyen szempontból. A Ford 2000 utáni típusaival sincs gond.
(ADAC 2006)
Előzmény: karesz2 (205)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 210
Abszolút egyetértek!Én már elég sokszor jártam hasonló cipőben...

Előzmény: cápaFeri (201)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 209
"De az 5-7 éves gariba nem kell belekötni!"

De igenis bele kell mert néphülyítés.

"Ja összevetni sem a 6 millás gépekkel kell, sztem 2.sorban Toyota-Ford, Opel stb."

Nem vetettem össze 6.000.000-ós gépekkel.(Nem véletlenül.)Én azt mondtam,hogy körülbelül 5 misit szánok egy középkategóriás jól felszerelt autóra.Itt máris megmutatkozott a Cee'd egyik hátul ütője mégpedig az ára.

Mégegyszer megkérdezem:
Miért vegyek KIA-t, ha egy jól felszerelt középkategóriás autóra vágyom??Mi szól mellette??

"Elsősorban Sevi, Suzuki típusokkal szemben fog aratni, vagy leviszik azok az árait..."

Na már most a Cee'd egy középkategóriás autó.A sevi Lacsetti-jét valóban veri.Viszont a SUZUKI nagyon rossz összehasonlítási alap (javítsatok ki,ha tévednék) a Liana-n kívül nincs más autója.Az viszont valóban baromi drága.(Tudtommal a KIA nem is mondja azt rá,hogy közvetlen vetélytárs lenne.)Tehát maradnak az általam is favorizált kocsik és a Cee'd.

"Nekem pl a felszereltség (alap) jónak tűnik, mert míg 3 milla körül is van Ignis, Swift SX4 jóval felette, ezt megkapom 6 lufival (tán a klíma, de majd lesz ajándék...)."

A baj a tűnikkel van.Úgy rábeszélnek a kettővel drágább felszereltségre,hogy észre sem veszed!:-))))

Apropó!A cee'd is csak fehér alapszínnel van mint a RIO???A Minap az egyik ismerősöm ezen panaszkodott,hogy neki munkásautónak kellene egy RIO és csak fehér van.
Előzmény: karesz2 (200)
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 208

Megmondom őszintén, hogy a KIA-t nem tudom hova tenni, nem ismerem a háttériparát. A lacsinak ugye ott volt a daewoo, amely régóta gyárt szerszámgépeket, hajókat, autókat, elektronikai termékeket stb. Szerintem sok különbség alapvetően nincs, koreai-koreai. És ez nem feltétlen leszólás. Anno a 90-es évek elején a daciámon olyan Hankook gumik voltak, hogy a legjobb márkákkal vette fel a versenyt! Én azt mondom, hogy figyelni kell ezekre a márkákra, mert nagyon fejlődnek! Nincs messze az az idő, amikor utánaerednek a japánoknak és az európai nép-autóipar majd néz kerek szemekkel!

Mellesleg nem kell azt hinni, hogy  az ismertebb márkákkal nincs gond. (pl.:opel eco-tec motorok, mint elbaszott fejlesztés) De ahogy elnézem az árak alakulását, nemcsak a minőség javul koreából, az árat is aképp alakítják.:-(

Előzmény: karesz2 (205)
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 207

Hali karesz!

Nos ez nálam nem volt szempont. Sajnos nem tehetem meg, hogy 3-4 évente autót cserélek. Így ezt figyelembe véve fogadtam el azt a kompromisszumot, hogy inkább egy jobban felszerelt , de kisebb márkájú autót válasszak, mint egy nagyobb márkájú, de kisebb felszereltségű és/vagy kategóriájút. Alaposan körbenéztem, ennyi pénzért suzukit kaptam volna, vagy ford fiestát, opel corsát-alig, stb. Szempont volt a jó pakolhatóság (gyerek van) a praktikusság (ötajtós), valamint az a tény, hogy évi 10000 km körül megyek csak és nincs szándékomban eladni vagy 10-12 évig. Nos ha addig jól szolgál, akkor nem fog érdekelni az árcsökkenés. Akkor nem fog sokkal kevesebbet érni, mint egy corsa, vagy fiesta. A szervíze olcsó, a daewoo meg elég jó szerszámgépek, hajó-járműgyártás terén. Pláne, hogy most a GM még egy sor opel alkatrészt hozott az eddigiekhez.

De nem dícsérem, még nem tudom milyen lesz. Majd kiderül, nincsenek illúzióim a nevével kapcsolatban, de a korábbi főnököm és egy sor ismerős daewoo nexiáira visszagondolva: ha ez is kibír annyit, már elégedett leszek..:-)) 

Előzmény: karesz2 (204)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 206
A megfogalmazás elég sarkos és nem is nagyon értek minden egyet veled.De a 7év garanciában teljesen igazad van.Abszolút nem a megbízhatóságról szól,hanem teljesen egyértelmű marketing fogás.

A többi garanciális dologban is egyetértek.
Előzmény: cápaFeri (195)
karesz2 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 205
Ja és a Lacsival nincsenek gondok? mert szerintem (nem igen hallottam, ellentétben pl Ford-al) a Kiá-val sem igen van.
Előzmény: karesz2 (204)
karesz2 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 204

Hali!

És ha el kell adni, akkor többet bukhat rajta az ember?. Mint én az Ignissel, ma szart sem ér már, megkímélt 30000 km. Ja alap, mert szerintem nem ért semmilyen felszereltséggel 3 millát. Amúgy az Opel (GAstra felé kacsintottam) nekem sem jött össze, a téli gumiig nem jutottam el, bunkók voltak, autóbeszámítás (néhány héttel rá "könyörögtek"most beszámítják emelt áron..., meg a tizenvalahányezres állítható ülésmagasítás a részletbe betéve havi ezres, (így ugye a tizenvalahány az 72000), tehát nem csak rajtam múlt. Nem jókor voltam nem jó helyen.

Ha most a csere nem 1,5 millás bukással járna, (meg ugye a csomag), aludnék a Cee'd-re. Nem csak a gari iatt. Meg az új Toyota Auris, de valszeg drága lesz...

Előzmény: cápaFeri (203)
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 203

Igen...van lacsi is majd 5 milláért...no azt nem vettem volna. Astra-H, amikor a lacsit vettem 3,8 MFt volt asszem. Vonakodtam a lacsitól, de sajna csak 3MFt-om volt, az Astra-G-hez is (ami már Classic-II volt akkor) kellett volna még 300000 és felszereltségben sehol sem volt a lacsihoz. :-((

No meg rugalmatlanok voltak, még annyit sem kérhettem, amikor alkudoztam az opelre, hogy téligumival vehessem át. A lacsi "Elite" felszereltség 3M-jában meg adtak a lemezfelnik mellé alufelniket is, benne volt a vonóhorog, a gyári tetőspoiler, metálfény, forg. helyezés, minden. No megnézem azt az Astra-H-t, de rögtön mondd a címet, mert azt jobban elfogadtam volna ennyiért! (a sógoromnak az van)

Száz szónak is egy a vége...eszem nekem is lett volna egy jobb autóhoz, csak pénzem nem volt..:-(( Ennyiből meg ez futotta.:-)) 

Előzmény: karesz2 (202)
karesz2 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 202

Bántás nélkül:

Kolégám vett "Lacsit", annyiért AstraH-t kapott volna. Miért?-no megyek a Lacilapra...

cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 201

Már megint félreértettél! Nem kizárólag a ceed garijáról beszéltem! És semmit nem ócsároltam!

Minden márkánál csak a hintés van, mennyiségi kereskedelmet élünk!

Tisztában vagyok vele, hogy amit a lacsimra adtak 3 év vagy 100000 km teljes körű gari, az is csak addig hangzatos, amíg baj nincs. Tanulmányozd át valamelyik márka szervízfüzetét alaposabban, pontosan milyen esetekben jár mindaz, amit írsz! Különös tekintettel a kivételeket, az apró betűs részét és megérted, mit is jelent pontosan a "teljes körű" kifejezés!.:-))

Volt pár garis esetem más márkákkal (opel, ford, vw, volvo) a tapasztaltaknak egyiket sem kell bemutatnom! Attól még, hogy szépen szól a hírdetésekben az a garis szöveg, még nem azt jelenti, hogy bármilyen problémád van, mindenre vonatkozik!

Az assistance-ról meg csak annyit, hogy egyszer lett volna rá nagy szükségem a 11 hónapos opelommal, amikor ausztriában karamboloztunk és járóképtelen lett a kocsi. Tudod mit mondtak? Az assistance olyan esetekre van, ha elhagyod  akulcsod, kifogy a benzin, adott határidőn belül nem javítható a kocsid, de bevontatják szervízbe ingyen, fizetik a szállásodat, de csak alapáron(!), stb. Mi annyi segítséget kaptunk az assistance-szolgáltatástól, hogy vasútállomáson éjszakázhattunk a kocsiból megmaradt két nylon szatyor személyes cuccal, saját költségemen hazajöhettünk vonattal, sőt a helyi autómentőt is fizetnem kellett.

Na ennyit erről! Majd ha saját bőrödön tapasztalod a kiszolgáltatottságot, amiről a hangzatos reklámok miatt nincs is sejtésed, akkor felébredsz! :-))

Előzmény: kiajobb (196)
karesz2 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 200

Megint: kössetek bele bármi másba, pl 1. a szépségébe, ezzel vitatkozni sem lehet mert kinek a pap..

De az 5-7 éves gariba nem kell belekötni!

Ja összevetni sem a 6 millás gépekkel kell, sztem 2.sorban Toyota-Ford, Opel stb.

Elsősorban Sevi, Suzuki típusokkal szemben fog aratni, vagy leviszik azok az árait...

Nekem pl a felszereltség (alap) jónak tűnik, mert míg 3 milla körül is van Ignis, Swift SX4 jóval felette, ezt megkapom 6 lufival (tán a klíma, de majd lesz ajándék...).

Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 199

Pedig láttam ám!

Igen közelről.Olyannyira,hogy még vezettem is:-)))

Na ezért mondtam,hogy nem nagy durranás.(Nem szoktam a levegőbe beszélni.)

Ha ennyire véded az autót mivel tudnál meggyőzni,hogy Cee'd-et vegyek és mondjuk ne egy Ford Focust vagy egy TOYOTA Auris-t????

Mert a két említett autót is megtudom venni 5 misiért és nincs akkora értékvesztése mint egy KIA-nak.(Igaz a 7 év garancia elég sokat behoz ezen a hátrányon,de szerintem még mindig bazi nagy az értékvesztés. Ez a másik dolog ami elriaszt a KIA-tól.)

Előzmény: kiajobb (194)
kiajobb Creative Commons License 2006.12.28 0 0 198
Én sem megyek be a Lacetti topicba ocsárolni egy kicsit, pedig a Lacettivel szemben inkább a RIO-t választottam , pedig az egy kisebb autó.
kiajobb Creative Commons License 2006.12.28 0 0 197
Tudod mit, akkor vegyél szamarát!
Neked biztosan nem tetszik ez a kocsi de azért a szamarához hasonlítani finoman szólva sem reális.
kiajobb Creative Commons License 2006.12.28 0 0 196
Nekem KIa RIOm van . A garancia idejére ami a RIO esetében 3 év, jár az assistance szolgálétatás ami csereautót, szállást ...stb jelent a javítás idejére, pontosan úgy ahogy a Ford, Renault, Peugeot, VW esetében 2évig. A RIO nál 3év a Ceed nél pedig hét évig.
Előzmény: Bundáskenyér (192)
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.28 0 0 195

No azért senki ne szálljon el attól a hét évtől!

Teljes körű garancia 5 év....vagy 150000 km! Mínusz az akksi, mínusz ez mínusz az.... Alaposan át kell ám nézni minden márkának a garanciális feltételeit!

További két év gari a hajtásláncra, ami a motort, a sebváltót a futóművet jelenti. És ez esetben sem jelenti azt, hogy bármilyen probléma garanciális lenne.

Nos annyit egy szamara is kibírt, nem nagy durranás. Ezek a szövegek vevőcsalogatásra jók, viszont ha tényleg valami hétfői autót sikerül kifognia valakinek és gond van vele, akkor egyből megy a bujócska. Megpróbálják kidumálni, meg aztán éppen nincs bent csereautó, amit csak 15 nap után akarnak adni meg stb.

Engem sosem etettek meg ezekkel a reklámszövegekkel. Ha úgy állt hozzá a műhelyfőnök, no meg a központból lejött ember, aki ellenőrizte az időszakos garis tételeket jó csávó volt, akkor még a simán lemerült akksi is garis volt. Ha meg éppen nem olyanok voltak a körülmények, akkor a 15000-nél vezérműszíj-szakadásos motor alkatrészeit sem akarták hagyni gariban elszámolni.

Talán azért nem hiszek a mesékben, mert amíg kereskedésben dolgoztam, láttam a fonákját is a dolgoknak?.:-))

kiajobb Creative Commons License 2006.12.28 0 0 194
Biztosan tud mindenki ilyet gyártani legfeljebb nem akar. Szerintem te még nem is láttad ezt az autót.
fabris123 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 193
A Cee'd egy egy se nem szép se nem csúnya tucatautó, és nem is olcsó, a 7 év gari azért kellett rá, hogy valamivel tudják reklámozni, mert mással nem lehet.
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 192

Nekem sincs egyben ötmillám autóra.

Tetszik a Cee'd jó is megminden,de engem valahogy nem befolyásol az,hogy 7év garancia van rá.Ugyanis hiába csinálják meg ingyen az autót,ha szervízben van akkor nekem nincs mivel mennem.Sajnos a KIA meg nem olyan rugalmas,hogy egy csereautót adjon nekem erre az esetre:-(

Tehát én csak azért nem fogok fizetni teszem azt 5.000.000-t mert 7év rá a garancia.

Az sem érdekel,hogy mi van a kocsim elejére írva.Tőlem azt is ráírhatják,hogy sz*r,de valahogy mégsem vennék KIA-t.Mondom a Cee'd tetszik,de valahogy az én számomra elmaradt a nagy csinadratával bejelentett Bummm.

Szóval az az igazság,hogy ilyen autót mindenki tud gyártani és drága is.(Az már a KIA szégyene,hogy eddig nem tudtak ilyen autót csinálni.)Mindettől függetlenül vennék Cee'd-et is akár,de nem tudom,hogy mi az amitől mindenáron ragaszkodnom kellene hozzá?!

Egy kissé összefüggéstelen lett,de remélem érthető.

Előzmény: yorka (190)
Bundáskenyér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 191

Jó oké.

Mégis elég sok KIA Sorento futkározik a magyar utakon szürkeimportból.(Kör alakú logó a kocsi elején.)

Szóval Koreából megéri behozni a kocsit,de Szlovákiából már nem???

Előzmény: kiajobb (189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!