2016 januári gyártás. Pont azért vettem, mert a Schwalbéról olvastam ilyet. Az öt éves, rommá harcolt Maxxis DH hibátlan. Nagyon elegem van a németekből...
motorkerekpar guminal a conti tobb szeriaval is leszerepelt. szetrepedeztek az egy eves gumik (dot alapjan). olyan is volt aki vissza kuldte a gyartonak mergeben es kapott ujat, ami ugyan ugy megrepedezett.
Bár a Contiban most olyat csalódtam, hogy eldöntöttem, soha nem veszek semmilyen gyártmányukat. Kevlár köpenyt vettem a bicómra. Ősszel tettem fel, még szőrös. Hűvös. árnyékos helyen tárolom a bicót, de mindkettő oldalfala tele van repedéssel. Úgyhogy a Conti leírta magát nálam egy életre.
Először is meg kéne állapítani pontosan, hogy mi a baja, váltó, kuplung esetleg mindkettő. A váltót biztos, hogz javíttatnám, a bontott lutri, ugyanolyan lehet azonnal, vagy hamarosan, mint a régi. Ez húzós mutatvány, speciális szerszámok, hézagolók kellenek az összerakásához, meg egy kosár csapágy. Bőven 6 számjegy... Nem árt olyan helyen végeztetni a mutatványt, ahol garancia is van rá, mert tényleg nem kispálya.
Mióta van rá műszer a kocsiban azóta rá-rá pillantok az aktuális generátor feszültségre. Az esetek 95% -ban 13,9 és 14,1V a feszültség. A két legszélsőségesebb érték : 13,5V és 14,4V, ezek csak pár másodpercre jelentek meg.
2008-as Bravo 1.4 T-Jet tulajdonosa vagyok. 6 sebességes váltó van benne. A sebességváltóval egy ideje sajnos bajok vannak. Üresben súrlódó szerű hang hallatszik, ha kinyomom a kuplungot akkor elhallgat, továbbá 3, 4 fokozatban diffi hangja van az autónak, olyan jellegű mint egy régi BKV busz...nem túl hangos, de már épp zavaró. Váltóolaj szint rendben van azt megnéztük. A sebesség fokozatokat pontosan és jó veszi, ha 5-ikbe teszem akkor gázadásra moccan a váltóbot, majd a gázadás megszűnésével visszamozdul. KB 2 cm mozgást tapasztaltam. Autópályán 5-ösbe hagyva tempomattal mocorog a váltóbot. Kérdésem a következő, találkoztatok e már ilyen hibával, vagy pedig egyedülálló jelenségről van szó, illetve mit kéne tennem, gondolkodjak el egy bontott sebességváltó beszerzésén, vagy javíttassam meg a mostanit. Milyen típusú 6 sebességes váltó kompatibilis bele? Csak a Bravoé, vagy esetleg az 1.4 T-Jet Puntoé, Alfáé vagy Lanciaé is jó lehet bele? Illetve még egy dolog ami foglalkoztat. Milyen olajat javasoltok olajcserénél. Eddig 5W30-at használtam, de a szervizprogramok szinte kizárólag 5W40 motorolajat ajánlanak. Köszönöm szépen előre is a választ. Szép napot mindenkinek. Üdv: Petya
Azt mondja nekem ez a kis drága ma, hogy indítom indítom nem indul indítom indítom nem indul, aztán harmadik próbálkozásba elindult ...gyujtas volt, nehany jelzes nem is aludt el aminek kéne...namind1, viszont néhány órával később meg azt tapasztalnom hogy a klíma a baloldalra meleget fúj, jobb oldalra hideget pedig hát mindehova hideget kéne...ez a híres légterelő probléma lesz?? :D
Ha menet közben nincs meg a 13.5 volt körüli érték alapjáraton, akkor nem tölt a generátor. Az "indításkor 9 volt", az mit takar? Egy pillanatra esik le annyira, vagy alapjáraton annyin marad? Ha teljesen elfogy az akksi erő, annak pont ez az eredménye, hogy nem lesz szervo, aztán mindenféle elektromos hibát kiír a gép, lámpákat írja szarnak, miközben működnek, aztán egyszer csak lefullad. Ez volt velem pár hónapja. :D