Ültetés előtt a kiásott gödört félig, 3/4 részig töltsd fel vízzel, majd várd meg míg elissza a föld. Ezt tedd meg mégegyszer, majd ha elitta, akkor ültesd el. És öntözd meg ismét. Takard a földjét ahogy lent írják. A gödör aljára ill. a gödör fala és a földlabda közé az ültetéshez a kiásott földet keverd tőzeggel. Kis kiszerelésben is kapható a "Novobalt" tőzeg.
A kert közepén van, ugy gondoltam megérdemli, hogy ott diszelegjen. A virága kivül sötétlila, belül rózsaszin. Szerettem volna, hogy mindenki lássa, mert én már láttam ilyen felnőtt növényt hát csodaszép! Azért is nem tudom mi a fene baja van "velem!" Árnyék szükséges neki?
Attól függ milyen magnólia, az örökzöld magnólia az fagyérzékeny nem jó most ültetni, de a lombhullató változat szerintem nálunk nem fagyérzékeny. A kertészetekben ha nem veszik meg a növényeket ott hagyják télire konténerben, csak fakérget, faforgácsot tesznek rájuk, tövükhöz, a legtöbb simán áttelel így is. Szerintem most is elülteheted, de akkor áss egy mélyebb gödröt és abba ültetsd, kicsit mélyebben legyen, a tetejére tegyél vastagon fakérget, vagy lombot. Meg amit a kertész Dóri írt. Nyáron is kifejezetten előny, ha egy kicsit mélyebben van könnyebb locsolni, több vizet kap. Savanyú földbe ültetsd.
Igen, ültesd el savanyu földbe, szórj rá fenyőkérget, jól öntsd meg, és takard be vagy /én kukoricakórót szoktam kérni a szomszédból/ jutazsákkal, de létezik ennél vastagabb, ez kókuszrostból van.
hétvégén egy kertészetben rátalátam egy műanyag cserépben lévő magnóliára. Kb. 1,2 m magas lehet, és jó dundi bokor. A kertészetben a hölgy azt mondta, hogy nyugodtan elültethető, és bírja a hideget.
Mi egy dombtetőn lakunk, és olvastam is, hogy a magnólia eléggé fagyérzékeny, még a legstrapabíróbb is.
Két kérdés: ekkora méretben vajon túléli -e a fagyokat, és ilyenkor még érdemes -e ültetni (elég jó időt mondanak hétvégére is)
Úgy emlékszem, hogy savanyúba ültettem, és fenyőkérget is tettem rá. Tápozni is szoktam a többi növénnyel együtt /tuja, fenyő, som, stb./ minden gyönyörü szép. Tápok: Cofuna, Voldünger és még valami nátriumos bogyó, sajna pontosan nem tudom a nevét, de jó a magnóliára is. A szakboltban azt mondták!:)
Én úgy tudom dugványozással alig szaporítható, nagyon nehezen gyökresedik meg. Maggal is csak ha jól beérett. Lebújtással szaporítják, föld alá vezetve egy ágát, egyhén megtörve, földet rá és 2 év alatt meggyökeresedik.