Keresés

Részletes keresés

Müllner Creative Commons License 2005.08.19 0 0 6
Itt az igazság!
Most küldte a Blue Travel mailben!


Kedves Partnereink!


Az elmúlt napok sajnálatos eseménye, illetve a felröppent téves hírek miatt szeretnénk tájékoztatni Benneteket az aktuális, IGAZ tényekről:



1. A Blue Travel-nek heti 140 helyre valóban a Helios Légitársasággal van szerződése.

2. A Blue Travel - bár a Helios Légitársasággal kötött szerződést - a szezon eleje óta (június 1.) minden járatát a Lotus Air repüli, AIRBUS 319-es géppel. Ez a gép a Helios Légitársaság által bérelt, charterelt járat, mely a Helios kódszámmal (járatszámmal) repül.

3. A Helios Légitársaság soha nem indított, és nem is fog indítani a fennmaradó két Boeing 737-800-as típusú gépeiből a magyar piacra, mivel ezek folyamatosan Angliát szolgálják ki, akik 189 fős gépre kötöttek szerződést, ellentétben velünk, mert mi csak 140 fős gépet kértünk.

4. A Helios Légitársaság a tegnapi napon (augusztus 17.) kénytelen volt a Lotus Air járatát egy másik desztináció felé irányítani, ezért ahhoz, hogy a Blue Travel-t kiszolgálja, a Malévtól volt kénytelen bérelni egy járatot. Bár a Malév tudott gépet biztosítani, de sajnos csak a késő esti órákban, ez volt a késés oka.

5. A Helios Légitársaság gépei repülnek, semmilyen ok miatt nem voltak leállítva, és célállomásaikat a lehetőségekhez képest időben teljesítik.

6. A Helios Légitársaság biztosít minket arról, hogy a továbbiakban is a Lotus Air Airbus 319-es járatát küldi a magyar utasokért, és az menetrend szerint fog közlekedni november 2-ig.



Ha bármelyik irodának bármi további kérdése felmerül, kérlek hívjatok bennünket nyugodtan!



Antonis Antoniou

Ügyvezető igazgató

viricsi Creative Commons License 2005.08.19 0 0 5
Izgatottan várom a cikket.Hol lehet előfizetni a lapra? :))
Egyébként engem ezekkel a "hírekkel" kapcsolatban az is érdekelne, hogy hogyan,miért kerül az alapinformáció a médiához.
Miért lehet hirré emelni egy alapvetően mindennapos, igaz hogy nem a tervezettek szerinti eseményt.
Ezen az alapon a PLH honlapjából folytatásos rémregényt lehetne az olvasók elé varázsolni a légiközlekedés totális romlottságáról.
Előzmény: ZöPö (4)
ZöPö Creative Commons License 2005.08.19 0 0 4

Bemásolom ide is:

 

Megjegyzem, tegnap jöttem hazafelé TSR-BUD útvonalon, Kecskemétnél kétszer bejelzett a TCAS. (Igen, azok is MiG-ek voltak. Nem is láttuk őket.) Most akkor mi van? Írjak cikket "VÉGVESZÉLYBEN AZ INDEX FÓRUMOZÓJA, avagy rettegés Kecskemét felett" címmel a Lóbürgözdi Hírharsonába?

kisjatekos Creative Commons License 2005.08.19 0 0 3

Kedves trikó!

 

Annak idején többek között a te hozzászólásaid miatt ragadtam itt a fórumon. Bevallom, mindig érdekelt, mit fűztél hozzá a különféle eseményekhez, gondolatokhoz. Egy idő után pedig, ha valamilyen esemény történt, inkább a fórumra jöttem tőletek olvasni valami épkézláb, hiteles infót, mint hallgatni, nézni a hiteltelen, hazug médiát. Nos, ez folyamat szakadt meg tegnap. Már nem volt értelme idetévedni...

Szinte kizárólag a média szennyeivel fogalkoztatok, ami ráadásul néhány topiclakóból azt is kiváltotta, hogy egymás torkának essenek. Én úgy emlékszem, ez nem igazán volt errefelé (legalábbis ilyen mértékben) jellemző. Itt már lassan semmilyen szakmai vita, szakmai érvelés nem volt - csak soha véget nem érő médiafikázás - ahogy attention írta.

Mellesleg attention kolléga - szerintem elég kontrasztosan fogalmazott - nem a média védelme miatt avatkozott közbe, hanem, mert úgy érzékelte, ez a topiclakók kérése.

Azonkívül naívság azt hinni a médiáról, hogy ha majd itt jól meg mondjuk a véleményünket róluk, meg folyamatosan kijavítjuk a hibájukat, abból tanulnak. NEM!

Ők nem ilyenek - s ezt sajnos eléggé belülről ismerem. Még jobban felszívják magukat, s "mit dumálnak ezek a kis senkik a dolgomba, amior én egy médiazseni, médiacsászár vagyok!" sértődéssel csak azért is azt írja, azt mondja amit a sötét elméje produkál. Hidd el, a legkisebb kis újságírócsökevénytől a legnagyobb vezérig mindegyik így gondolkozok egy-egy felkapottabb médiánál, a tévéknél pedig még akkor is, ha egy kétfős nézettségű kábelzagyvalékról van szó. Lásd az egyik példát pontosan innen a valamelyik topicról. Ráadásul a másik sem tanul belőle - az egyik hibájára, hidd el, nem repül rá a másik. Nem fogja a tv2 hibáját, tévedését az ertéel kijavítani, felduzzasztani meg főleg nem. Jól tudják, legközelebb kamatostul visszakapnák tőlük.

Ellenben ennek a külön topicnak a nyitását jó ötletnek tartom. Mert így nyilvánvalóvá válik a számukra is (mivel kirakatba került), hogy eléggé nagy disznóság folyik ott, ha egy szakma ekkora figyelemmel "tiszteli meg" őket!

Ebben pedig valóban a te segítségedre is szükség lesz!

 

Jazzman Creative Commons License 2005.08.19 0 0 2
Kedves Trikó,

A médiaszenny hullik. Ez a természete.
Lehet utálkozni, lehet acsarogni, lehet csúnyákat mondani, de ezektől még mind hullani fog a médiaszenny holnap is és holnapután is.
A médiaszenny hullása ellen egyetlen módszer van, ami sajnos nagyon fájdalmas, és hosszú időt vesz igénybe: kulturált társadalmat kell teremteni, ahol nincs igény a médiaszennyre. Ahol nem nézik a vértévét, ott a vértévé nem tud reklámidőt eladni és csődbe megy. Ez ennyire egyszerű. Na persze ehhez az kell, hogy az emberek valóban ne a vértévét nézzék, hanem a BBC-t. Ehhez viszont kulturáltnak kell lenni, fel kell tudni fogni bizonyos társadalmi értékeket, gondolkodni kell - ajaj, máris rég belelóg a kezünk a bilibe. Hol kezdődik mindez? Hol kezdődik a kulturált, normális állampolgárrá válás? Én jelenleg Belgiumban élek, így minden reggel, miközben készülődöm, a BBC reggeli műsorát nézem. És majdnem minden reggel sírni tudnék, különösen ha eszembe jutnak azok a reggeli médiaszennyek, amit otthon nem átallanak reggeli műsornak nevezni holmi levitézlett valóságsó-paprikajancsik. Hát olyan egyszerűen nem létezik, hogy a BBC-n ne öltönyben/kosztümben ücsörögjön a két műsorvezető. Mint ahogy olyan sem létezik, hogy ne tudnának értelmes mondatokat alkotni. Érdekfeszítő, közszolgálati témákról van szó minden áldott reggel. Új könyvekről, kultúráról. (Na, csak tessék ezt elképzelni magyar viszonyok közé, hogy az emberek a szalonna mellé kritikai értelmiséget hallgassanak...) Az emberek mindennapjait befolyásoló politikai kérdésekről - ez nem összekeverendő azzal a kocsmai politizálással, ami otthon megy. Az emberek elmondják a véleményeiket. Mert van nekik véleményük, és nem is beszélnek hülyeségeket. Így formálja szépen az utca embere az utca emberét. A média viselkedési mintát szolgáltat és értékeket közvetít - mint ahogy a magazinoknak és magazinműsoroknak ez is a legfontosabb feladata.
Tudod, van egy ősrégi mediális mondás: minden országnak olyan a médiája, amilyet megérdemel. Én nagyon igaznak tartom ezt a mondást. A magyar médiában is, ha tetszik, ha nem, mind, egytől egyig benne vagyunk, mint cseppben a tenger. Nézzük, fogyasztjuk, bosszankodunk rajta, aztán másnap megint megnézzük és elfogyasztjuk. Esetleg két fogyasztás között habzó szájjal írunk valamit az indexre, hogy jaj, már megint...
Ez így nem megy. Neked tök igazad van abban, hogy ez így szar. Lehet, hogy Te nem is nézed. De ott van a szomszédod, a tágabb családod, a kollégád, a haverod, aki mind nézi, buta szemekkel benyel mindent, amit betolnak a képébe. Úgy van megcsinálva, hogy a befogadás ne okozzon kellemetlenséget, ne kelljen gondolkodni, csak bambulni és butulni tovább. (És emögött nincs semmi összeesküvés: egyszerű kereskedelmi érdek.)
Néhányunk elvárja, hogy a média tisztességes(ebb), tényszerű(bb), pontos(abb) legyen, de minimum ne hazudjon. Kérdem én, mire föl? Kezeket fel, ki mit tett a szűkebb környezetében azért, hogy a média ne ilyen legyen? Ki hányszor fordult az ORTT panaszbizottságához? Ki próbált valamit tenni azért, hogy a hazai média szakokon tanítás folyjék? (Mert lenne mit! Én már csak tudom, dolgozom ott is.) Ki tett legalább annyit, hogy legalább a saját tágabb családját lenevelte a vértévékről és blikkekről? (Bizony, ebben én is felsültem, pedig folyamatosan próbálkozom.)
Könyörgöm, mit várunk egy következmények nélküli országban?
De ne csak ezért ne érezd jogosnak a kirohanásod. Az a fajta szemet szemért logika, amit talán hirtelen felindulásból leírtál ide, már jópárszáz éve nem tekinthető a civilizált európai ember követendő magatartásformájának. Attól nem leszel különb, ha pont ugyanúgy viselkedsz, mint azok, akiket szídsz.
Persze, jogod van lehülyézni bárkit, bármikor. Szerencsére szólásszabadságban élünk végre - csak nem kéne összekeverni a szabadság szót a szabadossággal.

"Nem hajlandók kivárni egy tiszetességes magalapozott hírt, hanem mindenféle drámai marhaságot közölnek gondosan homályban tartott forrásoktól, önhjelölt szakértőktől...stb."
Trikó, most komolyan ennyire naív vagy? Nem így ismertelek meg. (Már amennyire, ugyebár.)
Azért azt lássuk már, hogy verhetjük az asztalt két ököllel, de az emberek akkor is úgy fognak működni, ahogy. A médiamunkatársak ráharapnak minden forró takonyra, részint mert buták, részint mert így kívánja a jól felfogott gazdasági érdekük. Vulgáris közönségigény még vulgárisabb kiszolgálása = nézettség = sok pénzecske = megmarad az állásocska, sőt, jól éldegélünk. Abból nem lehet műsort csinálni, hogy kedves nézőink, a balesetet kivizsgáló bizottság ma sem tudott érdemi információval szolgálni. Keményen dolgoznak, de még másfél évig minden nap ezt fogjuk önöknek mondani. Az önjelölt szakértők meg szeretnének a gyorsan jött hírnév fényében sütkérezni pár napot. Ne mondd, hogy a hiúság vására olyan új találmány, hogy még mindig meglepetésként ér! Ahhoz, hogy a gép olajozottan működjön, már csak az kell, hogy a nézők meg benyaljanak mindent a vacsi mellé. Kipipálva ez is. A mű kész, az alkotó megpihen.
Summa summarum, komolytalan és álszent dolog mindent a médiára kenni. Benne vagyunk ebben nyakig, ha tetszik, ha nem. Én is, Te is, mindannyian.

"Komolyan akadályozza a rengeteg médiaszemét azt is, hogy akár a honi szakmát érintő dolgokat (kisgépes események) normálisan, árnyaltan megvitassuk, megvitassátok."
Ki és mi akadályozott abban, hogy a honi szakmát érintő dolgokat normálisan, árnyaltan megvitassuk? Mutass rá, kérlek, melyik az az orv médiaproduktum, ami olyannyira rátelepszik a tudatunkra, hogy nem vagyunk képesek többé függetlenedni tőle, és normálisan, árnyaltan vitatkozni.
Szvsz, azóta nem tudunk normálisan, árnyaltan vitatkozni, mióta a szakma helyett azzal foglalkozunk, hogy milyen genya a média.

"Etikátlannak tartom, hogy egy szakmai fórumon az ezellen való fellépést bárki bármilyen fenyegetéssel korlátozza."
Sajnos azt kell mondjam, tényleg nem bántásiból, hanem a legmélyebb tisztelet hangján, hogy pillanatnyilag nem számít, mit tartasz etikátlannak, ugyanis a fórumok működésének vannak bizonyos írott és íratlan szabályai. Többek között az, hogy egy fórumon azt csináljuk, amire a többségnek igénye van.
A többségnek - teljes joggal - tele van a töke a médiával. Nem akar egy értékes szakmai topicot lebutítani arra a szintre, amit amúgy bárhol másutt is megtalálhat, sőt, keresés nélkül házhoz jön.
A többség azért jön a repülőszerencsétlenségek című topicba, mert normális, árnyalt, szakmai vitát szeretne olvasni. Véletlenül sem azért, hogy n+1. alkalommal is meghallgassa, milyen szar a média. Ezt ugyanis az idetévedő mind tudja. Pontosan onnan, a szar médiától menekült idáig.
Másfelől pedig nem a média szar működése elleni fellépést korlátozta a moderátor. Azt biztosítja csupán, hogy a média szar működése elleni fellépést ne a repülőszerencsétlenségek című topicban adja elő a tisztelt topictársak feltételezhetően kisebbségben lévő része. A moderátornak - sopánka, nem sopánka, ez van - ez a dolga. Ha úgy tetszik, ő a rendőr bácsi, aki rendet tesz azok között, akik nem akarják megérteni, hogy a demokrácia nem arról szól, amit ők akarnak, hanem arról, amit a többség.
De cenzúráról szó sem volt. Itt ez a nagyszerű topic, annyiszor írjhatja le bárki a véleményét a médiáról ide, amennyiszer kívánja, és amíg a CTRL+V nyomó ujjai el nem fáradnak.

"Pillanatnyilag sajnos a fórum szervesen csatlakozó témája a médiahiénák működése."
Ez konkrétan nem igaz. Semmi köze a repszerencsétlenségek objektív, normális, árnyalt megvitatásához. Sőt.

"Én lennék a legboldogabb, ha ezzel nem kéne foglalkozni."
Voila!

"Viszont láthatóan többen bedőlnek a porhintésnek és a hírektől már eleve megvezetve jönnek ide."
Igen, ez sajnos így van. De amit a fórum legénysége tehet, az az, hogy informál, tanít, felszámolja a megvezetést. Ez ér valamit. Az nem, hogy azt ismételgetjük, hogy jaj nekünk, jaj nekünk, Gonosz Média mindenkit megvezet.

"A médiának nincs joga az embereket így befolyásolni. Ha mégis megteszi, az adott szakmának joga van fellépni ezellen, ha másképp nem, szavakkal."
1) Igen, joga van, sőt, nem is csak szavakkal. BTK 179-182 paragrafusok.
2) Szavakkal is joga van. Például ezen a fórumon. De nem odaát.

"De ha a szakmához szorosan kapcsolódó (nem off) népbutítás TÉNYÉT valaki bármilyen elkeseredett hangon számonkéri a médián, az szerintem nem ütközik MM-be, legfeljebb a média és az Index érdekeibe."
Valóban nem ez ütközik a MM-be. A MM-be az ütközik, ha folyamatosan offtopic egy topic, mégpedig sokak kifejezett kérése ellenére.

"(A moderálás elvhűségébe most inkább bele sem folynék...) Így tehát szükségtelen bármiféle fenyegetőzés, főleg mikor az index maga is sáros."
Jó lenne tényleg szétválasztani, ami nem tartozik egybe. Index =/= moderáció.

"Nem irigylem a moderátoroikat sem, de most itt kiállni a sajtó mellett nagy bátorságra vall szakmailag és etikailag."
Nem hiszem, hogy meg tudnád mutatni, a moderátor hol állt ki a sajtó mellett. Csúsz-ta-tás.

"Hát ezért megyek önkéntes pihenőre...."
Ne tedd. Megintcsak nem megoldás.

Namármost. Nagylevegő technika szorgos alkalmazása, majd elmenetel aludni. Holnap, kicsit higgadtabb állapotban e hozzászólás olvasása után 10-ig számolás, értelmezés, majd utána esetleg válasznak nekiállás, szorgalmas 10-ig számolások közepette. :o)

Maradtam tisztelettel,
Jazzman
Bolivian Dancer Creative Commons License 2005.08.19 0 0 1
Jelen.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.19 0 0 0
0 ötletem van  :D
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.19 0 0 topiknyitó
Itt mondjátok el inkább, hogy hogyan torzulnak, szineződnek a hírek a médiában a repülőszerencsétlenségek kapcsán.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!