Anikó a 2010-es Való Világ műsorban tűnt fel. Ott már bebizonyította, nem egy buta lány (ha jól emlékszem, ő volt a legokosabb tanuló is). Akkor még lehetett nézni streamen is a műsort éjjel-nappal. Sokat beszélgetett a többiekkel, értelmesen.
Ebben a műsorban Sváby sokat tett hozzá az elmélete kialakulásához, rengeteget agyaltak közösen, most meg Szabi segíti ehhez.
Én elhiszem neki, hogy egyből kitalálta a gyilkosok személyét, hiszen ő valószínűleg régen ismeri mindhármat.
Nem is értem, Zita miért nem gyanús mindenkinek: ahogy az őzike szemeivel "ártatlanul" pislog... tanítani kellene! :-)
Igen, Anikó személyéről való döntést nagyon meg kell gondolniuk!
- ha kinyírják, egyértelműen elárulják magukat a gyilkosok, hogy Anikó jó nyomom járt, ezért ölték meg (mint Svábyt, aki kimondta Luca nevét is).
- ha behívják maguk közé, az sem jó megoldás, mert Anikó tuti nem áll be közéjük (érzésem szerint nem ilyen szerepet szántak neki).
A megoldás? Anikó jelenlegi szövetségesei között kell keresniük olyan személyt, akit behívhatnak maguk közé (Visváder Tomi és Szabi alkalmas lenne erre a célra) és az illető jobb "manipulátor" mint Zita és Zsolt!
Így gondoltam én is. Csak ne felejtsük el, hogy a nézőkhöz hasonlóan, a játékosok se nézik ki belőle, hogy sok esze van, logikusan gondolkodik, és pikk-pakk kitalálta mindhárom gyilkost. :)
Úgy látom, hogy Zita és/vagy Zsolt túléléséhez a következő 3 kiszavazáson csak egy út van, mert:
a) ha kinyírják Anikót, akkor a következő 2 szavazáskor mennek
b) ha életben hagyják ártatlanként (lényegtelen hogy behívnak-e mást harmadiknak), még ha sikerülne is nekik másra terelni a gyanút, egy ártatlan (de legfőképp Anikó) kiszavaztatása után már biztos ők lennének a sorban
c) ha Anikót meghívják, de ő nem vállalja, akkor is a következő 2 kerekasztal után mennek haza
d1) ha mégis beáll közéjük, akkor a mai Anikó féle ellenük irányuló ámokfutás után már szinte esélytelen, hogy ne rájuk szavazzanak
d2) ha mégis összejönne hogy ne rájuk szavazzonak, akkor érvénybe lép, hogy ha egy ártatlant kilöknek, utána biztosan ők lennének a következő két kiszavazott
tehát:
d3) be kell hívni Anikót és valahogy ráterelni a gyanút. Ha ez valahogy összejön és az ártatlanok azt látják, hogy épp a kettejük ellen agáló Anikó áruló, akkor talán átmenetileg fellélegezhetnek
Nem tudom, van-e ebben a műsorban biztos taktika, szerintem nagy mértékben múlik a szerencsén és a többi játékoson is.
Általában tényleg a legjobb meglapulni, csak az is gyanús lehet, ahogy most is emlegették Lucánál, hogy nem szólt, csak figyelt.
Amit Anikó csinál, az is lehet kifizetődő egy darabig, mert ha sikerül elég sok emberben bizalmat ébresztenie, akkor ha be is áll gyilkosnak, még el tudja adni egy darabig, hogy ő csak áldozat.
Behívni viszont kockázatos, mert simán feláldozhatja bármelyik gyilkos társát.
De kint hagyni is rizikós, mert máris tudja a másik kettő személyt és jó néhány embert már meg is győzött róla.
Ha behívják, akkor sem tudom, mi a jó.
Csinálhatja, hogy első körben nem megy, leleplez előbb még egy gyilkost, másodszorra viszont már muszáj mennie, mert különben azonnal kiesik. Már ha őt hívják újra, mert ha nem, akkor megint annyi neki.
Teljesen jó végre egy olyan műsor, amiben nem manifeszt ringyó gyengeelméjű tinik, meg semmiházi "influenszerek" szerepelnek és a legnagyobb truváj az iskola-hét, ahol kiderül, azt hiszik, hogy Petőfi Sándor az Aranycsapat kapusa volt...:)
Elfecsegte a köztudott dolgokat , amit te is láttál azt ott mindenki . Ebben semmi eszes nincs , hallgasson mert vagy kinyirják vagy akarata ellenére beszervezik . Aki hallgat az biztonságban van ,semlegesen nyílt véleményt titkolni mert a bizalmas lehet kijátssza vagy később kiiktatja . Nem volt nagy feladvány .
Mivel csak egy összevágott napot látunk, nehéz megítélni, hogy azért, mert a gyilkosok nem voltak elég jók, vagy tényleg győzött a csordaszellem, és jól tippeltek be. De valszeg a gyilkosok nem voltak elég jók.
Mondjuk Nagy Zsoltit nagyon bírom, szerintem nála hátrány, hogy tényleg van olyan rosszfiús kisugárzása plusz színész, tehát adja magát, hogy a játékban őt jelöljék ki gyilkosnak.
Én is gondoltam rá, csak van ebben egy olyan kockázat, hogy ha kap egy levelet, ahol beszerveznék, akkor már tudja, hogy jó nyomon jár és lehet, hogy van benne valami fura erkölcsi gát, vagy csak szereti, ha nem játszadoznak vele, kopóösztöne van, stb., és inkább kitart az ártatlansága és a nyomozás mellett. Persze ez esetben másnap már komoly vesélyben van.
Szóval ha gyilkos lennék, nem azt hívnám meg, aki a legkokosabb volt, hanem valami közbülső embert. Olyat sem, akire addig senki nem gondolt, mert azokra könnyebb később gyanút terelni, hanem valami erős ember jobbkezét.
Két gyilkos esetén mondhat nemet, és nem tudja meg, kik voltak, akik meghívták. Egy gyilkos esetén már nem mondhat nemet, mert ott szemtől szemben állnak, vagy ha nemet mond, kiesik.
Ha nemet mond akkor vége a játékának.. Ugyan ki nem esik de ha egyből utána elkapják Zsoltot akkor Zita egyedül már zsarolhat...Ott neki kampó ha nem áll be.. Nagyon hamar lebuktak amúgy... Túl hamar...
Elég komoly fordulatot vett az első kerekasztalnál a játék. Zsolt és Zita nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mindenképpen kell egy harmadik most melléjük szerintem.
Abban mi volt extra okosság Anikótól hogy Luca túl feltünően hallgatózott került mindenkit és elszólta magát ? Ezt mindenki látta , aztán Zita elvitte támogatni susmusolni ami szintén ballépés lebuktatták magukat . Zsolt a vitáival elterelő hadművelettel túl sok dumával bukott le . Anikó hangos szócső kimeri mondani a többiek helyett a tényeket hozzá van szokva a fecsegéshez .
Kíváncsi vagyok hogy gxilkolnak vagy meghivnak-e vkit.
Bármi is a választás akkor én Nádait választanám. Túl okos. Vagy gyilkolják meg vagy hívják be. Másik lehetőség Visváder. De neki csak meghívót adnék nem ölném meg.
Zsolt helyében mindenképp gyilkolni kell,neki nem fontos a harmadik tag mert jelenleg elsőszámú célpont. De mint láttuk Nádait nem ölték meg,mást meg minek...
Azért a többségnek fogalma sem volt , hogy kit írjon. Győzött a csordaszellem. Ezek a celebek innen-onnan , más műsorokból ismerik egymást. Szerintem volt , aki úgy szavazott , hogy az ő távozása fájna a legkevésbé. Bejött. Mondjuk az az üdvrivalgás Luca vallomása után elég gáz volt. Pláne azoktól , akik túl sötétek a játékhoz!
Akit ki kell tenni gyorsan azok a kellemetlenkedő potyaleső semmire sem hasznalható gyenge fizikai és mentalis képessegű emberek . Ezek mentegetőznek drámáznak rontják a csapatot : Nádai Anikó Vanda André Sz Bence stb . Másik körben a lázadó önfejű makacsok problémásak : V Tamás Varga F Henry . A manipulátorok pl Scváby nem nagy veszély sem a szervezkedők sem a csoport ellen de őt pont nem is láttam az előzetes ajánlókban .
Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy "ha nem áll át, őt ölik meg". Így simán kiszavazhatják, anélkül, hogy a jelöltjük bárkivel is szót válthatna, tehát nem tudja elárulni a gyilkosok kilétét.