Keresés

Részletes keresés

ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2013.06.24 0 0 9548
Előzmény: gcollection (9538)
laci bácsi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 9547

Ha komolyak a szándékaid, szerintem a legjobb ha a lakhelyedhez, ill a munkahelyedhez közel keresel egy jó edzőtermet, mindenhol vannak edzők akik ingyen-és bérmentve összedobnak Neked egy alap edzőprogramot a kezdéshez.

Sajnos elszeparáltan sehol nem tudsz edzeni, max. otthon, így ha nem bírod mások testszagát, jobb ha az úszás mellett döntesz. A lagjobb légkondicionáló, ill. természetes szellőzés ellenére ez edzőretmekben az emberek izzadnak mint az állat (ha nem nézelődni jönnek), így az ember önmaga is hamar kolera szagú lesz, nemhogy mások... :)

Előzmény: Törölt nick (9546)
laci bácsi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 9545

Jó volt olvasni ezt a korrekt hozzászólást.

Hogy mi minősül koksznak ma és mi holnap az jó kérdés, ezért a határvonal meghúzása sem olyan könnyű, de azért működik valamilyen szintű szabályozás. A versenysportban!

Viszont az amatőr, ill. hobbi testépítők, gyúrni járók akik egyáltalán nem szeretnénk belekóstolni a versenyzésbe, csak szeretnének brutál "nagyok" lenni, szvsz azt csinálnak amit akarnak. Nincs kontroll, semmi vizeletvizsgálat, csak nyomatják a cuccot. Ott már komoly gondok lehetnek ha ész nélkül belefognak 1-2 kúrába jó pénzért, nyilván haveri alapon, ilyen jellegű sportorvos segítsége nélkül.

Mert nyilvánvaló hogy versenyzői szinten ez csak egy jól felépített rendszerként, ellenőrzött keretek között működhet csak.

Előzmény: gcollection (9537)
Seldonkúper Creative Commons License 2013.06.23 0 0 9544
A csajok elég kiborítóak tudnak lenni. Amit a legkevésbé értek náluk, hogy önszántukból jönnek el edzeni, és végig vinnyogják az egészet. Nem akarnak guggolni, se felülést, se súlyzózni se semmit mert az fáj. Akkor minek jön? Hogy kiírhassa a faszbúkra? Tisztelet a kivételnek.
gcollection Creative Commons License 2013.06.23 0 0 9543

4x12-14 guggolás, fényévekkel hatékonyabb lenne, mint másfél órát izzadni a teremben

Így van ! Csak az a gond az egésszel, hogy egyszerűen még normális önképük sincs ezeknek a csajoknak. Azt mondta a "tanítványom" hogy vékonyabb lábakat szeretni. Elég szerencsétlen alkat, mert inkább hasra hízik nem lábra, tehát nagyjából elképzelhető hogy néz ki szegény lába (mint két kis pálcika, aminek a 80% zsír), de ettől vékonyabbat szeretne.

Na most ő vékonyabb lábakat szeretni, és kevesebb legyen mint 50 kg. Amikor ezt így elmondta, akkor mondtam, hogy ok akkor ezt itt fejezzük is be. Ahhoz, hogy neked a lábad ettől is vékonyabb legyen, és kevesebb légy mint 50 kg nem kell személyi edző. Nézz végig az etiópok táplálkozási "szokásairól" néhány dokumentumfilmet, és másold le ! Pár hónap és olyan vékony és könnyü leszel, hogy saját anyád nem fog rádismerni. Lehetsz még akár 30 kg is, tehát hajrá ! Felejtsük is el egymást.

Előzmény: Zotya loves tenisz (9539)
gcollection Creative Commons License 2013.06.23 0 0 9542

Igen, én értem, hogy nem egy egzakt meghatározás, hogy valaki naturál-e vagy sem. Az egyik lista szerint az vagy a másik szerint nem. De arra akartam kilyukadni, hogy azért mindenkinek van egy belső tudata is ezzel kapcsolatban, és ez is fontos.

Előzmény: Teljesítményfokozó sportt (9540)
gcollection Creative Commons License 2013.06.23 0 0 9541

Igen, de ezt a problémát (tul izmos és nagy leszel) a legjobb FITNESS-EDZŐ barátnője adta neki. Én nem vagyok fitness edző, de van egy olyan megérzésem, hogy tudnék meglepő dolgokat mondani/mutatni néhánynak.

Előzmény: Zotya loves tenisz (9539)
Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.06.23 0 0 9540

Téged töröltek? :D Valakit akivel sokat beszélgettem töröltek innen..

A dopping az bármi lehet. Itt crossfiteseket zártak ki kiegészítő hatóanyag miatt: 
http://crossfit808.blogspot.hu/2012/06/team-crossfit-808-disqualified-from.html

Az efedrin kiegészítőkben is volt, doppinglistás. Aki a kettőt szét tudja választani, vagy különbséget érzékel amfetamin és efedrin kozött, prohormon és napo között az ezt elmagyarázhatná számomra. :) Szinte minden ember "doppingol", csak eltérő mértékben.

Előzmény: gcollection (9536)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9539

A "jajj, nem akarok túl izmos lenni" az egyik legröhejesebb tévhit a nők fejében, a másik a "célirányos fogyás". A hastájéki zsírpárna hasizomgyakorlatokkal történő csökkentésére egy egész iparág épül. Úszógumira hullahopp karikázás, vékonyabb combokra a híres p***ci legyező gyakorlat ugye! Egyik exbarátnőm hozzászólásán röhögtem valamelyik nap fb-n, vett egy hasizom erősítő gépet, ami természetesen hastájéki fogyással kecsegtet, aztán lelkesen bekommentelt az oldalukra, hogy letolta az első edzést... :) Nem azért nem írtam rá mert genyó vagyok, hanem úgysem tudnám vele elhitetni, hogy márpedig célirányosan fogyni, lehetetlen.

Elképesztően tudatlan a magyar társadalom ami a táplálkozást és a fitneszt (fogyás, diétákat, testépítést) illeti. Röhejes, hogy mennyien szenvednek zumbán és tsi-n a jobb alak elérése érdekében, amikor semmi másra nem lenne szükségük mint beállni a súlyzók alá, és lenyomni egy pörgős, 30-40 perces rezisztenciás edzést, 3-szor egy héten. Nincs ezekkel semmi baj, ha valaki jobb kondiciót szeretne, és pont, de sokan éveket szenvednek ilyen másfél órás aerob sza*okkal, semmi más okból, mint, hogy szeretnének egy kerekebb feneket, és szebb lábakat, eközben pedig fogalmuk sincs, hogy alakformálás szempontjából, 4x12-14 guggolás, fényévekkel hatékonyabb lenne, mint másfél órát izzadni a teremben, vagy ülni egy biciklin.

Előzmény: gcollection (9538)
gcollection Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9538

További érdekességek. 

Mostanában elég sokan jönnek hozzám tanácsokat kérni. A multkor lementünk egy terembe az egyik haverom csajával, mert megkérte, hogy legyek a személyi edzője (nem foglalkozom ilyennel, de annyira nagy a tudatlanság ebben a sportban, hogy tényleg azon gondolkozom, ráállok).

Na de most jön a vicc. A csajjal elkezdtem normális 15ös ismétléses testépítős gyakorlatokat csinálni, és szólt a fittness edző barátnője, hogy azonnal fejezze be, mert akkor lesz mint egy ház és ezt nem így kell. A csaj persze leszarta, és mondta, hogy nyilván azt fogja csinálni amit én mondok, de azért visszakérdezett, hogy ő nem szeretne olyan "nagy" lenni.

Na itt szakadt el nálam a cérna és mondtam a csajnak.

- Nézz itt körül ebben a teremben, hány olyan pasit látsz aki NAGY.

- Nnyilván egyet sem

- Na most hányat látsz az utcán

- Nyilván nagyon keveset.

- Te tudod mit megadnának ezek a pasik, ha nagyok lehetnének ? Na most ha te vékony izomtalan nő létedre nagy tudsz lenni  (akárcsak női mércével), akkor nyugodt lehetsz hogy nyugdíjas, milliókat fizető állásod van. De ne félj, nem lesz !

gcollection Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9537

Kedves Montez !

Teljesen más genetika kell a naturál és a kokszos testépítéshez, TELJESEN. Nem lehet az almát a körtével összehasonlítani, mert lehet valaki naturálban nagyon jó, de koksz-szal sehol sem lenne és fordítva.

A naturál testépítésben nagy szerepe van annak, hogy ki hogyan bír izomtömeget növelni természetes módon (nekem pl ez jól megy - pár  éve vagyok Bp-n és nem naturálak között is csak szökőévben egyszer látok tőlem nagyobbat és definiáltabbat egyszerre). Naturál módon nagyon kevés ember tud effektív tömeget növelni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Ez bizony ez egy külön müfaj.

Koksz-szal sok embernek megy a tömegnövelés, de ott máshol szoktak elvérezni, és az pedig a szimmetria is a struktura, arányok és ezek a hibák nagyobb tömegnél fokozottan jelentkeznek. Ha így tetszik, akkor a nem-naturál testépítésbe már inkább ezek a szempontok játszanak, és ez legalább annnyira genetika mint a naturál testépítésben a definició és a tömeg. Tehát két külön sport. Én naturál testépítésben ha érdekelne a dolog, bármikor a magyar élmezőnyben lehetnék de ugy gondolom hogy Tito szintjét és simán tudnám hozni. Nem naturálba pedig soha nem tudnék még csak a top 100-ba sem bekerülni a világ legjobb doppingjával sem, mert olyan hibáim vannak, amit a naturál testépítés még bőven elbír, de nagyobb tömegnél már zavaró lenne !

Előzmény: .Montez. (9528)
gcollection Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9536

Mi már beszéltünk párszor, Hashcode néven voltam.

Abban valóban igazad van, hogy versenysportban, nem igazán létezik ilyen, de ha így nézzük szinte egyetlen sport sincs már enélkül, de ettől függetlenül létezik, csak nem a versenysportba kell keresni.

Ezt azért is írom, mert az emberek 99%nál a sport=versenysport. Nem igaz, mert van civil/tömeg..stb sport is, ahol a latban ott van az egészség, és egy csomó olyan dolog ami ami a versenysportban nincs. 

Amikor pedig kokszról beszélünk, szerintem senkinek nem a koffein és a multivitamin jut eszébe.

Előzmény: Teljesítményfokozó sportt (9534)
Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9535

Lásd előző válasz. Amióta én ezt nézem (16-18 éve) azóta folyamatosan variálják a listát. Van ami felkerül van ami le. Nincs értelmes doppingdefiníció, soha nem is született még tudomásom szerint használható doppingdefiníció. Minél jobban beleássa magát az ember annál jobban látszik ez. Hivatalos definíciók szerint egy multivitamint is rátehetnénk a doppinglistára. Láttam már angol nyelvű, komoly szakkönyvet aminosavakkal, mint doppinggal. Ezt a kérdést nemzetközi szakemberek véleménye alapján külön fejezetben elemzem  itt:

http://sportorvos.hu/sportorvos/20130523/teljesitmenyfokozo_sporttaplalkozas_cimu_konyv/

Előzmény: gcollection (9521)
Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9534

Ez nem definíció, rendszeresen tiltanak be évekig használt összetevőket. Szeded 5 évig a kiegészítőt, kitalálják hogy x hatóanyagot listára tesznek. Drogos is lett a naturál csóka! Aki koffeines pörgetőket használ az sem lehet soha naturál, szerintem. A szó szoros értelmében.

Előzmény: milos_t (9523)
laci bácsi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9533

Persze, be lehet csapni a gépet, ezért nem fogadják el bíróságon a hazugságvizsgálat eredményét sehol a világon.

De abból jó, hogy 1-el több szűrő amin bukhat a versenyző és azért átkúrni sem olyan egyszerű a gépet, talán 1000 emberből 1-nek sikerül. De nem lehetetlen!

Előzmény: Dorien- (9530)
laci bácsi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9532

Az jó, bár megmosolyogtató, hogy a közelmúltban pár olimpikonunk úgy menekült a WADA elől, mintha a gestapo üldözte volna... :)

Én személy szerint leszarnám hogy kinek mi a vallási meggyőződése és véradásra köteleznék mindenkit. Az egyértelmű és a végeredmény is korrektebb.

Ez a vizeletvizsgálat nevetséges és rég elavult dolog.

Előzmény: Törölt nick (9531)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9531

Ha lenne (Mint ahogy más sportágban már van.), akkor bármikor (Akár felkészülési időszakban is.) megkeresheti az illetőt a WADA, vizeletvétel, és ha találnak valamit, akkor csá…

Előzmény: laci bácsi (9527)
Dorien- Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9530

A hazugságvizsgálatot is ki lehet játszani. :)

Annak, aki teljes lelkiismeretfurdalás + félelemérzet nélkül tud hazudni, nem változnak meg az érzelmi reakciói. Persze egy szűrőnek azért jó.

laci bácsi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9529

Én azt írtam, hogy örvendetes és jó dolog hogy van választási lehetőség, de csak akkor ha 100%-ig tisztán és ellenőrizve lehet csinálni.

Na igen, a genetika fontos, de a full cuccos "versenyző" sem kerülhet sehova ha nincs megfelelő adottsága. Hogy miért? Mert vannak előtte kb. 300-an akik genetikalilag is jók és még a kémiához is hozzányulnak. :)

Tehát a genetikai oldal elengedhetetlen, ez minden ilyen jellegű sportra igaz ha cuccozik a csóka ha nem.

.Montez. Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9528

Laci bácsi, kicsit azért el vagy tévedve. Pont ahhoz kell marha jó genetika és tökéletes kajálás, edzés, hogy a naturálok között érj el jó eredményt. Hiszen itt nem segít a kevésbé jó genetikán a növi hormon, tesztó, vízhajtó, pajzsmirigyhormon. Szóval nem kell ezt a naturál vonalat lenézni, hogy ide gyengébb eredmény is elég. Pont, hogy ide kell max odafigyelés, tökéletes genetika.

A másik pedig, hogy a naturál versenyeken már újabban van hazugságvizsgálat, tehát azt nem tudod kijátszani. Anélkül pl. lehetne növekedési hormont nyomni, mert azt úgysem mutatják ki, de egy hazugságvizsgálatnál egyből bukó a dolog. És igen, a többi verseny az full cuccos emberek szereplése, még egy gyengébb atletic kategóriában is tele vannak a versenyzők.

Előzmény: laci bácsi (9525)
laci bácsi Creative Commons License 2013.06.22 0 0 9527

Ja, ha a csávókhoz "zöldkártya" is van, akkor oké.

De csak akkor, ha havonta elmegy kivizsgálásra pecsételtetni a kiskönyvet, nem csak a verseny előtt 1 héttel, egyszeri alkalommal... :)

Előzmény: Törölt nick (9526)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.21 0 0 9526

Hali! És ha lenne biológiai útlevél?

Előzmény: laci bácsi (9525)
laci bácsi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 9525

Elmélkedjünk a dologon egy kicsit: ha rendeznek kifejezetten natural testépítő versenyt, akkor joggal következik, hogy az összes többi neves verseny nem más, mint jól megrendezett dopping show... :)

És én eldönthetem, hogy a "doppingosok" között induljak vagy a "naturalisták" táborát erősítsem. Ha gyengék az eredményeim, akkor még naturba elmegyek, az is több mint a semmi ha minden kötél szakad.

Nincs az a bizottság aki meg tudná húzni a határvonalat, de igazából mindegy is, hogy ki mit választ, a legfontodsabb úgysem változik, azaz a megfelelő arányosságra való törekvés. Ez viszont már pontozható. :)

laci bácsi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 9524

Mindent lehet definiálni, még értelmetlen dolgokra is készülnek elméletek, az egész világ erről szól. :)

Viszont jó ha van választási lehetőség, és igen, szükség van natural testépítésre is, de csak akkor ha 100%-ig tiszta a játék. Nekem csak az a bajom, hogy ezt nem lehet minden kétséget kizárólag ellenőrizni.

Mert elméletileg a hagyományos értelemben vett 5 karikás olimpiai játékok is doppingmentesek, azaz csak az doppingol aki lebukik. :)

milos_t Creative Commons License 2013.06.20 0 0 9523

A Naturál testépítést azért lehet definiálni.....

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_04_aer194_natural_testepites_titkai.php

Előzmény: Teljesítményfokozó sportt (9519)
milos_t Creative Commons License 2013.06.20 0 0 9522
Előzmény: TMitalhinrg (9518)
gcollection Creative Commons License 2013.06.20 0 0 9521

Hogy érted, hogy nem létezik ?

Miért nehéz definiálni ?

Előzmény: Teljesítményfokozó sportt (9519)
Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.06.19 0 0 9520

Ingyenes angol ebook: The Special Operations Forces Nutrition Guide!

Ingyenes angol ebook: The Special Operations Forces Nutrition Guide ! Letöltéshez kattints a képre ! Amennyiben magyar nyelven írt, naprakészebb, részletesebb anyagra vágysz erről a témáról, akkor olvasd el a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás kötetet! CSAK A[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.06.19 0 0 9519

Naturál jelenleg testépítés nem létezik. Definiálni is nehéz volna.

Előzmény: TMitalhinrg (9518)
TMitalhinrg Creative Commons License 2013.06.18 0 0 9518

A 90-es évek második felében nagy fellendülése volt hazánkban a naturál testépítésnek. Több ilyen
folyóirat is megjelent, videók, rendezvények. Aztán a 2000-es évekre ez egy kicsit elhalt. Újabban
tavaly lehetett ismét hallani, hogy naturál versenyt rendeztek Tatabányán. Remélem nagyobb
lesz a tisztaság és becsületesség ereje és az arányosan fejlett izmok iránti érdeklődés, mint a felfújt,
agyonkokszolt, de kétségkívül nagyobb reklámerővel és pénzzel bíró "szörnyek" látványa a jövőben.

http://www.felsofokon.hu/korlatlan-blog/2013/06/17/natural-testepites-halal-a-doppingra

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!