Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 221

szövettan: semmi hír

 

giga: remekül van:) (őszintén? jobban néz ki, mint valaha:) Durva, de tényleg így van:)

 

Holnap megy új tumormarkert csináltatni a dokihoz... (meg talán most arra is rákérdez, hogy ha a doki szerint minden tökéletes, mik azok az echomentes izék az ultrahangnál... elvileg a műtéti heg miatt maradhattak ott, de azért mégsem kéne annyival lezárni a dolgot, hogy minden OK, mindenféle magyarázat nélkül - mert ha nem a műtét miatt vannak ott, akkor keményebb diéta kell pl. a gyógyszerek megérkezéséig)

 

Egyébként az egészségügy már csak ilyen: ha a giga nem járna a nyakukra, még vérképet se néztek volna az elmúlt 2 hónap alatt... (tüdőröntgen utoljára az intenzíven volt, az ultrahangot is úgy kellett kikövetelni... ).

 

Azért én pipa vagyok... adott valaki akinek volt egy marha komoly műtétje, találnak valamit amiről azt se tudják, hogy micsoda és utána magasról lexarják az egészet. Még jó, hogy a sebész lelkiismeretes és ha giga kér valamit akkor arra azonnal megírja a beutalót... pedig ez már szerintem nem az ő dolga lenne (de nem is gigáé).

 

Szerinted normális ez? (mi lenne, ha tegyük fel egy átlag 40-es sertéshúsevő - alkoholizáló - cukorfaló férfiről lenne szó... aki pl. a rákról (vagy bármiről) csak annyit tud, hogy majd kezelni fogják... de amíg nincs eredmény, addig nincs betegség se...a 2 hónap várakozás alatt meg ki tudja, mi minden történne vele - pusztán azért, mert senki se mondja neki, hogy hékás... azért, mert még nincs szövettan, nem kéne azt hinni, hogy minden rendben - és a műtét előtti életmódot folytatni... mert amikor pl. gigát kiengedték a kórházból, az orvosok csak annyit mondtak, hogy azt egye, ami jólesik... még az is lehet, hogy a kérdéses ffi 2 hónap alatt úgy döntene, hogy ő tulajdonképpen egészséges mint a makk, minek neki további kezelés... ha 2 hónapig megvolt nélküle, ezután is meg lesz)

 

Mondjuk emiatt tegnap mar jol kimorogtam magam... :)

Előzmény: Cseresznye (220)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.29 0 0 220
Engem nem hányatott, kibírtam. :-)

Apropó: Mi van a szövettannal és hogy van a Gigafun???
Előzmény: Vegetable (219)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.29 0 0 219
A leöntéssel nem lenne bajom, csak az egész napos hasmarssal, amit okoz... Egyszer beleittam véletlen anyu mániásan forrónak ivott vizébe...
Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 218

A barna jobb (feltéve, ha eredeti! - onnan tudod, hogy eredeti, hogy marha büdös és olyan, mintha egy kicsit massza lenne) - de akkor is egy finomított dolog. Az alapelv pedig az kellene, hogy legyen, hogy mindent az eredetihez legközelebbi formában kell bevinni - azt tudja a szervezet a legjobban hasznosítani, az nem képez salakanyagokat - így nem mérgezi a szervezetet sem. (OK, ezt szerintem a gyakorlatban szinte lehetetlen betartani, de törekedni kell rá:)

 

Én speciel ma már mézzel ittam a reggeli kávém:))) (kávé... fujjj:)

 

Ja igen: tegnap az edzősrác adott egy méregtelenítési tippet. Lényegében ingyé van, könnyen kivitelezhető, nincs ellenjavallat:

 

Minden reggel felkelés után meg kell inni egy bögre forró vizet... (olyan forrót, mintha tea lenne, csak teafű nélkül). Ez átmossa a testet, segít elkezdeni a napot...  (fura... eddig azt hittem, hogy a sima meleg víz hánytat, de ma reggel gond nélkül ledöntöttem:)

Előzmény: Vegetable (217)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.29 0 0 217
Azt hittem a barna nem :((( De a mézes dolog attól még müködhet :-) A méz minden izt remekül átvesz :-) Csak a közepén a kis fekete izéket is vakarázd ki elöbb, és azután tedd be a széthasitott rudat, intenzivebben lesz vaniliás :-)
Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 216
A mézen már filóztam... lehet, hogy kipróbálom:) sajna a cukor minden formájában méreg - eteti a necces sejteket( még a barna is!) úgyhogy abba sajna nem keverheti az ember:(
Előzmény: Vegetable (215)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.28 0 0 215

Ha rudvanilia mehet, akkor: rudvanilia felhasitva, kövzepe kikaparparva egy üvegbe... félig töltöd porcukorral - barna cukorból is van - vagy nagoyn finom kristálycukorral.... Összerázod az ezészet... beleszurod a rudat, teszel még bele cukrot, lezárod egy hétre...

Szerintem kis üveg mézbe is tehetsz félbehasitott vaniliarudat...

Cseresznye Creative Commons License 2004.11.28 0 0 214
Akkor haladtok. :-) Ez ugye azt jelenti, hogy jövő hétvége előtt semmit sem tudunk kezdeni?
Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.28 0 0 213
megvan a szabasminta:) Jovo heten megprobaljuk leszabatni... ha megvan, szolunk az asztalos sracnak, hogy mikor er ra es meglatjuk...
Előzmény: Cseresznye (212)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.28 0 0 212
Ha vajat lehet, akkor az állaga miatt inkább azt. A rúdvaníliából elég egy ici-picit reszelni. Narancslé helyett nem tudom mit lehetne, de talán ennyi elmegy, főleg, ha egy egész sütiről van szó (fél deci nem nagy cucc). A kubai narancs leve talán kevésbé savas (egyébként szerintem is elég savanyú a szimpla narancslé, csodálom is azokat, akik reggelihez azt bírják inni).

OFF: Bocs, hogy mostanság nem szervezkedtem semmit a lakásfelújítás-projectben. Egyszerűen a nayakamba került egy elég nagy teher a melóhelyen és alig várom, hogy letudjam. Ettől függetlenül ráérnék mondjuk jövő szombaton, csak a szervezésre nincs sok időm (de ha tényleg idő van, akkor mindenképp kerítek rá) Hogy álltok a konyhával?
ON
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.28 0 0 211

Izééé:) Szimpi:) Egyszer majd ki is próbálom:)

 

A javasolt helyettesítések:):

 

Margarin = szemét, max.a  vaj a megengedett... de akkor már inkább egy kis hőálló olivaolaj

 

Narancslé: túl savas.... (bár sütiben -ha frissen facsart- talán elmegy) - egyébként nem szabad narancslét inni..

 

Teáskanál vanília - csak a rúdvanília megengedett sajna (egy vagyon:(((((

 

Liszt: ha teljes kiörlésű, akkor tökéletes:)

 

Só: kizárólag tengeri só:)

 

Sütőpor: inkább szódabikarbona ehelyett is... (szerintem a sütőporban más is van - mesterséges trutyik)

 

A gyömbér nagyon jó:))

 

 

Előzmény: Cseresznye (210)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.28 0 0 210

Figyelem, új édesség a láthatáron!
Én elkészítettem az uramnak és magamnak. Bezabáltuk gyorsan, és nagyon finom volt, de ha egy-két hozzávalót kihagysz belőle, vagy mással helyettesítesz, simán beleillik a rákdiétába is, és biolisztből a legfinomabb. :-) Íme:

Mézes répatorta


Hozzávalók:
1 dl főzőmargarin, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl frissen facsart narancslé, 1 teáskanál vanília, 4 dl finomra reszelt nyers sárgarépa, 2 dl mazsola, 4 dl (korpás) búzaliszt, vagy rozsliszt, 1 teáskanál só, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér.


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A habverő nagy táljában verjünk habot a margarinból. Folyamatos habverés közben vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyik után jól felverve. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a narancslét, a vaníliát, a répát és a mazsolát. Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat is. Ezután felváltva keverjük a kettőt kis adagokban a felvert krémhez úgy, hogy a száraz hozzávalókkal kezdjük, és azzal fejezzük is be. Minden kis adag hozzáadása után alaposan keverjük meg a masszát. A kész tésztát öntsük egy kb. 20 x 30 x 5 cm-es, kizsírozott tepsibe (vagy más, megfelelő - esetleg szétszedhető - tortaformába). 35 - 45 percig süssük, vagy addig, míg a torta közepébe szúrt hideg késpenge tisztán nem húzható ki onnan. Hagyjuk 10 percig hűlni a formában, majd borítsuk egy fémrácsra. A még meleg tortát kenjük (vagy fújjuk) be vékony réteg mézzel, ettől szép fényes lesz. Ezután hagyjuk csak teljesen lehűlni, szépen szeletelni csak a hideg tortát lehet.


Teasütemény változat: A tészta készítésekor hagyjuk ki a mazsola kétharmadát, ellenben keverjünk hozzá kb. 3 x 1/2 dl finomra kockázott cukrozott cseresznyét, aszalt szilvát, ananászdarabkákat. A tésztát alaposan kizsírozott, kb. 5 cm átmérőjű teasütemény formákba töltsük, 3/4 részükig megtöltve őket. Ezeket csak 18 - 20 percig kell sütni, majd 5 percig hűlni hagyni a formában. Ezután borítsuk ki a formából a süteményeket, a tetejüket azon melegében kenjük meg mézzel és szórjuk meg apróra metélt gyümölcszselével, díszítsük cukrozott cseresznyével és így hagyjuk őket kihűlni.

Cseresznye Creative Commons License 2004.11.28 0 0 209
Nem találkoztatok Apuékkal? :-) Gondolom nem, mert asszem, ők máskor járnak és az is lehet, hogy máshova, de ők is járnak tai-csira. :-))
Milyen gyakorlatok vannak? Tudnál mondani egy-két példát?
Előzmény: Törölt nick (197)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.28 0 0 208
Pont oda mentem be és onnan jöttem ki tanácstalanul. Szerintem az volt a baj, hogy nem kerestem konkrétan semmit, csak valami kis nassolnivalót.
Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.27 0 0 207
Hááát... sajna nem:( A Shaolinban 1/2 6-tól van kedden és csütörtökön, de az Neked gondolom túl korán van) Azért utánakérdezek az egyik kollégámnál, ő asszem 7-re jár Tai-csizni... (bár nekem egyáltalán nem tűnik úgy, mint aki lenyugodott volna tőle... ehhez képest ma nekünk egy 62 éves néni tartotta az edzést, aki kb. 20 percen át arról mesélt, mennyire fontos a lelki nyugalom az embernek, hogy mennyire fintos, hogy az ember minden nap szánjon min. 1/2 órát magára stb. stb.. és ebben a csoportban én eddig csak nyugodt embereket láttam, senkinél sem éreztem az egyébként szokásos vibrálást - az újak kivételével:) Egyszóval szerintem nem mindegy, hová mész edzeni, mert ez valahol "csak" egy testmozgás, valahol egy új életfilozófia - ami akár gyógyítani is képes (lelkileg mindenképp) - én speciel antitalentum vagyok, de ma végre sikerült jól csinálnom az egyik gyakorlatot és ledöbbenve vettem észre, hogy melegszik az egyébként állandóan jéghideg kezem - és utána se fáztam még jó ideig... (egyszóval feltölti az embert:).. mi lehet akkor, ha az ember végig jól csinálja?:)
Előzmény: Jablko (206)
Jablko Creative Commons License 2004.11.26 0 0 206
Szia kedves 4csin!
Tudsz valahol jó tai csi edzést az esti órákban (1/2 7 után? Pesten)
Köszi
Almácska
Előzmény: Törölt nick (203)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 205

Igen. Csak nem penészgomba, legalábbis abban az értelemben semmiképpen, mint a romlott kaján...

Ha belegondolsz, penészgomba elég sokfajta van, nem csak a mérgező kajapenész... Pl. a blue cheese... VAgy a borpenész... Az aszupenész... A penicillin...

Szóval akár penész, akár nem, természetes jelenségként meg kell jelennie ilyenkor, és elmulik :-)

Előzmény: Törölt nick (203)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 204

Nem azt mondtam, mikor képződik, hanem 1-2 nap minimum, amig elmulik a keletkezésétől :-) Szóval ez nem a penész, az másként néz ki, elöször én is bedőltem, el is felejtettem mondani :-) Hiába, a földben nem látjuk, mit csinál a mag :-)

 

A mag szaga? Hát elég fura, ne szagold :-)

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 203
de ezek a szorok hajszal vekonyak, mint a peneszgomba..
Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 202
egyebkent naponta ketszer is atmostam.
Előzmény: Vegetable (199)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 201

jaja... szoros feher bunda... de az elozo adagon nem lett csak a 4. 5. nap korul.... en ezt egyertelmuen szoros penesznek ertelmeztem!

 

A buzacsira meg olyan, mintha rohadna.... (elkezdett szep lassan noni a csira de mintha erjedt szaga lenne)

Előzmény: Vegetable (200)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 200
Álll!!!! Penész??? Nem fehér bunda a magokon??? Mert akkor a kezdődő csira- és gyökérbolyhok miatt dobod ki az egész miskulanciát!!! Elöbb az egész fehér szőrös lesz, mint a kisbárány... ez 1-2 nap alatt eltünik lassan...
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 199
Napi egyszer az egész tornyot hideg vizzel átmosod? És semmi nincs, csak a tiszta, lyukacsos müanyag tányér, rajta a csirákkal, mégis? És csak odacseszted az ablakpárkányra és passz?
Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 198
megint megpenészedtek a csírák... pedig naponta 2* megmostam őket... nem értem:( Valami trükkös módszer kellene!
Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.20 0 0 197
Biobolt: A Kálvin és az Asztória között - majdnem szemben a múzeummal, ott egy asszem biosziget? Ha jól tudom, ilyen van az Oktogonnál is... Nekem eddig ez jött be a legjobban, itt a legolcsóbb a biokrumpli, van biopetrezselyem és hasonlók. Drága, drága, de ha kell, kell.. Ps: most jöttünk haza a Tai-csi edzésről:) Tök jóó volt:) A giga mondjuk nem csinálhatott még mindent (a műtét miatt) de egyáltalán nem volt megterhelő. (A Shaolin templomba mentünk.)
Előzmény: Cseresznye (196)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.19 0 0 196
Kösz a tanácsokat Neked is és Vegnek is.
Te melyik bioboltba jársz?
Előzmény: Törölt nick (194)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.19 0 0 195
Hagymát én nem, de a Zsázsa és a vöröshere nagyon jó :-)
Előzmény: Törölt nick (194)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.19 0 0 194
tegnap vettem hagymacsírának való magot:) Zsázsa is van már és vöröshere... amit viszont lehetetlen beszerezni: brokkolimag és vöröskáposztamag. A bioboltban megígérték, hogy utána fognak nézni a dolognak:)
Előzmény: Vegetable (193)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.18 0 0 193

Lucerna picit kesernyés, de joghurtba keverve nagyon ajánlom, rengeted mindenre jó....

Az olajretek-csira viszont mindenkinél siker volt, akár vajas kenyérre szórva, akár salátában... mindenhova, amibe retket tennél... még magában is nassolom :-)

A buzát én csak salátában használom :-)

Előzmény: Cseresznye (192)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.18 0 0 192
Ja, akkor ééértem!
Ma bementem egy bioboltba, de sietnem kellett és tanácstalan is voltam és erős staga volt valaminek, ezért kijöttem. Legközelebb majd úgy megyek, hogy előtte eltervezem, mit is veszek. :-)
Előzmény: Vegetable (191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!