Más anyagból kell készíteni egyet. Pl.: fa vagy alumínium. CNC nem árt. A csatolt képen lévő váltógomb nem az én munkám(de az én Roveremen van fent). Ötletnek csatolom.
A Face-n van egy MG-Rover fórum. Ott sok okosságot megtudhat az ember. A múltkor is szó volt a vízfogyasztásról. Akkor a kasztninál volt elrepedve egy cső (vagy mi).
Sziasztok! Egy éve vagyok boldog Rover 25 tulajdonos, semmi problémám nem volt vele, kivéve, hogy az elejétől fogva a hátramenetbe kapcsolás hol sikerül, hol nem (álló helyzetből kapcsolom, elkezd sípolni, tehát jó helyen van, majd abbahagyja és üresbe kerül, kb negyedszerre el is tudok indulni). A héten már az egyes is csinált néha hasonlót, előbb pedig kettesben nem tudta megtartani a sebességet kapcsolás után. Valakinek van ötlete, mi a hibás?
Az első dolgom megnézem reggel a kiegyenlítőtartály sapkát meghúztam-e rendesen.
Megmozdította a főtengelyt,mivel mozdult a hüvely,szétszedte apró darabokra.. :D Ezért lett cserés a hüvely is,dugattyúkkal,mindennel..
Be lett tömítve valami loctite víz,olaj,hőálló ragasztóval..
Kíváncsi vagyok,lehet csak rémeket látok már,de kíváncsi voltam nektek mi a véleményetek.
Igen,már rájöttem hiba volt eladni az mr47-est,300.000 km-t mentem mindkettővel hiba nélkül,az mg-n egyszer leszakadt a főtengely lendkerék,de más hibája sosem volt egyik autónak sem.Apró dolgok igen,de ilyen mint ennél,hogy darabokra szedjük,soha.
Köszönöm a tippeket,hozzászólást,na innentől kezdve meg imádkozok,hogy sikerült összerakni rendesen és csak rémeket látok.
Engem ez a hüvelynek nincs tömítése ragadott meg: ahol a a hüvelynek válla van, a közepe felé, és felfekszik a blokkban, na ott muszáj tömíteni, különben befolyik a víz. Azért sem szabad megmozdítani a főtengelyt leszerelt hengerfejnél, mert ha megmozdul a hüvely, az a tömítés szakad. Szerintem hiba volt olyan szerelőhöz vinni, akinek ennyi fogalma van erről a motorról...
Egyébként nem kell mindig a legrosszabra gondolni, egy nem eléggé meghúzott kiegyenlítőtartály-sapka miatt is fogyhat a víz.
A szerelőd tévúton van, sose volt ROVER-ban Alfa motor. Teljesen egyedi fejlesztés a K szériás Rover motor. Nem szeretem én sem ezeket a motorokat csak kettőt
csináltam hf tömítés problémával, DE ! Ami fontos az a hüvely kiállás, az egyik motornál a 3-as hengernél nem volt meg az 1 tized mm és persze az is kezdte enni x kilométer
után a vizet ( reggeli hidegindításkor hullámzó fulladozó alapjárat, stb ). A másiknál a hüvelykiállás jó volt, tömítés csere és azóta is jó. Hf-et sosem síkoltam ( minek ? görbe volt mint a banán ? ) csak abban az esetben ha látható sérülés van a felfekvő felületek között. Azt hiszem van egyébként valami jelölés is rajta ( nem emlékszem hol ) és ha az már nem látszik akkor hf kuka...
Szerintem ha a hüvely kiállás nincs meg akkor a dugattyúk által keltett fel-le mozgás miatt a hf tömítést szétveri a hüvely, így a víz már be tud szivárogni. Ezért vannak benne
azok a szép hosszú csavarok melyek nyúláshatárra húzva rugalmasan összefeszítik a blokkot és a hengerfejet.
Ha az enyém lenne és már minden mindegy lenne mérések alapján a blokkból szednék le és állítanám be a hüvelykiállást ( hangosan gondolkodom ).
Hiba volt megszabadulni az M47-es motortól, elég stabil jószág.
Van egy MG zt-120 1.8 benzines soros 4 hengeres turbó nélküli autóm.2005/7 havi.
Hengerfejes volt 2012-ben,javítva,de fogyott a hűtővíz,kicsit,de fogyott..
Most egy hónapja totálisan megette, 42.000 km-t ment a hengerfejezés óta,az olajba belefojt a víz,illetve a szívósoron is beszívta.. Most teljes motorblokk szétszedve,hengerfej síkolva,nyomáspróbázva,hengerhüvelyek kihúzva(nincs hengerhüvely tömítése?!,bekenve pasztával),kicserélve szinte minden.Hajtókar csapágyak,főtengyely csapágy,hengerhüvelyek dugattyúval,gyűrűsorral,természetesen vezérlés,alsó felső tömítéskészlet,gyertya,lambdaszonda,teljes gyújtás. Horror volt a csere,amire rájött a kuplung kinyomócsapággyal is.. Mindenki örül,nagyon szép hang,pöpec látszatra minden. DE! Használva az autót azt tapasztalom,fogy a hűtőfolyadék.. A motorkódja 18K4F.. A szerelő azt monda alfa motor van benne..
Mitől fogyhat el a hűtőfolyadék? Mert kezdek sokkot kapni,egy autó árába került a javítás..
Mégegyszer nem megyek neki egy ilyen bontásnak..
Előtte volt 75-ös roverem 2.0cdti motorral mr47-es kódszámmal,nagyon meg voltam vele elégedve,illetve ugyanezzel a motorral egy MG zt 190...
Pontosan ezért gondoltam,már nagy távokra nem kell jelenleg,ezért legyen benzines,de a tapasztalatok alapján,ez a kivitel köszönő viszonyban sincs az elődökkel,ha ezek után megint bontani kell..
Jó állapotú eredetit én is kerestem, de reménytelen, az a műanyag szar a tetején letört már mindről, de visszaragasztani se túl szép, mert ráadásul meg is repednek.
Csillió dolog lehet a szikrahiány oka, bár ha azt mondták ( mindenki ) akkor cseréld a főtengely szenzort. Fogalmam sincs hol leledzik az adott motorban, mert nem ismerem.
Én viszont azt mondom, hogy egy diag mindenképpen valamilyen irányba lendíteni fogja a dolgot :)
Monitor előtt én azt mondom, hogy ECU beázás, vezérmű tengely - főtengely jeladó, üzemanyag nyomás, gyújtó trafó, stb.
Sziasztok! Van egy eladó sebváltógombom, ami elvileg Rover 75-höz való, csak nem az enyémhez, ami 2002-es. Ránézésre a faceliftes verzióba való. Fekete.
Keresek viszont sebváltógombot az én 2002-es Rover 75-ömhöz. Vagy csak egy olyan műanyag bizb*szt a tetejére, mert az enyém elveszett.
Egyébként haljak meg nem értem, miért kellett a sebváltógombokon is módosítani a facelift során...
Csak így tovább, ha pedig a végére érsz a javítandó dolgoknak akkor meg már nem fogod eladni ( vagy veszel valami fröccsöntött cuccot :D ).
A vezérlést cserélni ? Minek ? Vagy ez alatt a hosszbordás szíjakat érted ? Ha igen, csak akkor cseréld amikor már elég vacakul néz ki a szíj ( 120 ezrenként ellenőrizni kell amúgy kibír kb 250000 km és akkor már minden kapcsolódó cuccot cseréni kell a boldog autózáshoz : görgők, vízpumpa, generátor csapágycsere, klímakompresszor csapágy csere, stb ).
Üdv itt Mindenkinek. Bő egy éve vagyok 2001-es Rover 75 2.0 cdt tulaj.181000Kmrel vettem és most van benne 195000. Eddig elég olcsón megúsztam a dolgokat, mármint a lehetséges hibalistát tekintve. A kötelező alkatrészeken kívül (szűrők, olaj stb) termosztát és a nagynyomású sziv-ban a szabályzó szelep csere volt. Most értünk haza egy 3000 Km túrárol és hála ott fönt Valakinek - porblémamentesen. Természetesen mindig vannak pótolandó dolgok... Pl. központizár,klimakompresszor,jobb hátsó ablakemelő,csomagtérajtó zár(most van egy lyuk,az újjammal benyúlok és belül egy drótot elhúzok és nyíllik.),a webastot inkább kiiktattam (csati lehúz) mert - 20ban nem kapcsolt be viszont egyszercsak +12-ben meg szépen pöfögött... A vezérlést gondolom még majd nemsokára, aztán kb ennyi. Életem 4. ilyesfajta fórumja (4. autóm), de iszonyat jó benne ülni... és vezetni. 😊. Ja Heves megye és Novaj. A rendszám JUU780. Olajzöld. Jó éjt Mindenkinek...
Hát ha régen volt cserélve, akkor jobb ha felkészülsz egy új pollenszűrővel, meg arra, hogy mit fogsz ott találni.
A kesztyűtartó mögött van, ha olyan mint a 400-asnál. A kesztyűtartó alatti kárpitot le kell szedni, két csavar tartja a kesztyűtartó zsanérját. Ha kijött a kesztyűtartó, a mögötte levő merevítő fémrudat ki kell venni, és szabad az út.
Van egy Rover 45-ős autóm. Ki szeretném szedni a fűtőventillátort, hogy a falevelektől megtisztítsam. Annyit tudok, hogy valahol belülről lehet, de nem találom. Tudja valaki hogy lehet hozzáférni?
Valamiért a hátsó ablakmosó nem megy, ha bekapcsolom, a szivattyú hangját sem hallani. Az első mosónál jól hallható a szivattyú.Rover 214SI autóról van szó.Mi lehet a probléma?
Sziasztok! eladóvá vált 620 sd zöld roverem lejárt műszakival.
alaktrésznek. Motorikusan jó állapotban van de külsőleg már nem. A két első ajtó az hibátlan, a két első lámpa is és a jobb hátsó lámpa is jó. A motor, váltó, önindító, generátor szerópumpa, felső kuplungmunkahenger ami kb 1 hónapos és még sok aprósg ami jó lehet Neked!
Eredetileg szivacsszerű hengeres szűrőbetét van benne, azt kb. 45 ezrenként minden harmadik olajcserénél kicseréltem. Később tettem bele az újabb BMW tipusoknál rendszeresített labirint szűrőbetétet, amivel elméletileg többet nem kell foglalkozni.
BMW 2.0 dieselre keress, ahhoz biztosan hozzák az autós cégek listái.
Még egy kérdésem volna Ezt a kartelgáz szürőt kell e cserélni .vagy valami karbantartást ígényel e mert ilyen alkatrészt nem találok hozzá Előre is köszönöm
Nagy eséllyel a jobb oldali hőmérséklet szabályozó lamella nem működik megfelelően. A jobb oldalon a kesztyűtartó kiszerelésével megtudod nézni,hogy működik e. Találkoztam már olyannal,hogy a klapni tengelye eltört és nem mozgatta a motor, illetve olyannal is,hogy a lamella tömítőszivacsa elkezdett lehullani és megszorította azt. De volt már olyan is,hogy a radiátor vége (az az a jobb oldala) eldugult és azért nem volt fűtés.
Szia, gyere a facre, az mg rover barátokhoz.A problémád a fűtőmotor mozgatója lesz, a jobb oldalit nem nyitja,ezzel küzdök én is.Bal oldalon van a kormány alatt.
Adott egy rover 75 ami egyik napról a másikra elfelejtett fűteni a jobb oldalon. Csak hideg levegőt nyom,de abból is kevesebbet mint a bal oldal.Mi lehet a baja,hol keressem?
Jófogáson nincs, eddig egy csepeli Rover bontót meg egy 18. Kerületi bontót hívtam de egyik helyen sem volt sajnos. Esetleg tudsz valami bontót amit érdemes lenne megkeresni?
A klima ventilátor álandóan megy .hiába nincs bekapcsolva A motor indul és rögtön utánna a venti is A klima ha bekapcsolom rendesen müködik Mi lehet a hiba ?
Nekem ma azt csinálta,hogy elmentünk vidékre ,minden rendben,majd be akarom indítani, és csak forgat,mintha le tiltott volna,majd 20 perc pihenő után simán beindult.R 75, 2.5 v6
Valamit nem értek : " Adott Rover 75 2.0 dízel, volt egy aksi csere, próbáltuk szinkronizálni laptoppal, de nem látja ......" akku csere előtt minden működött , jön, megy, fékez ?
Ha előtte minden jó volt akkor kíváncsi lennék a probléma okára.
Ma meglátogattam a vecsési bontót.Nagyon segitőkészek a 10-es sklánám a max 10 pont.b ablakemelő 12000, ablakemelőkapcsoló 4000 és ajándékba megkaptam az szélvédőmoso tartály szintérzékelöt.
Ha leeresztetted, és nincs szivattyúd amivel felpumpálod az új olajat a váltóba, akkor csak a leeresztőcsavart rakod vissza, és a szuszogón keresztül annyit töltesz amíg alul a töltőcsavaron (ami egyben a szintjelző is) ki nem folyik. Így biztosan nem töltöd túl. (A 200-ast nem ismerem, de nálam a 400-asban ha kiveszem a légszűrőházat és az akutálcát, akkor vígan hozzá lehet férni a váltó szellőzőjéhez)
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok, 214SI autónál szerintem az előző tulaj beletörte a kulcsot a bal első ajtó zárjába. Valahogy ezt vásárláskor nem néztem, központi működöt tovább nem néztem. Szóval a könyvében olvastam hogy ha lemerül az elem akkor az ajtó zárral lehet kódot megadni az autónak, szóval elég ha valahonnét (bontó)szerzek zárbetétet vagy más megoldás kell. Betolom a kulcsot, megy egy darabig de teljesen nem lehet betolni, ezért gondolom hogy beletörték vagy valami mást törtek bele.
Adott szeretett Roverem (Rover 45 2.0 IDT Club 2005) következő produkciója:
Most hogy bejöttek a hidegebb idők az automata klíma vezérlőegységnek kapcsolnia kellett volna beállított hőfokon a fűtést. Jelenleg ezt nem csinálja, a digitális kijelzőn a hőfok helyén néha megjelenik "EA SERVICE" és csak "HI" üzemmódban kapcsolja le magát a klíma kompresszor, ekkor csak a külső levegőt fújja át, fűtés egyáltalán nincs, tűzfalon a meleg víz átjön. Csatoltam egy képet amin a klímavezérlő kiléte lenne. Valakinek valami ötlete hogy esetleg mi szállhatott el, vagy esetleg volt ilyen tapasztalata már?
Adott Rover 75 2.0 dízel, volt egy aksi csere, próbáltuk szinkronizálni laptoppal, de nem látja az ews-t illetve a ike(azaz a müszerfelat) sem, öniditozik tehát ebből gondolván az ews jó, valahol a dde és az ews között lehet a hiba? hol keresem a hibát? Valaki találkozott hasonlóval? Fontos lenne! Köszönöm előre is!
egyszerüen nem hiszem el hogy sehol sem kapok felső gumicsövet a hűtőhöz(vagy amit találta, bontóba szintén málik) illetve automata kuplungbovdent.Használt is jó, ha valakinek van kérem jelezze, ott tartok hogy bicikligumifolttal és nyomókötéssel járok:-))
Több okból kifolyólag lehet ilyen hiányos hirdetésnél jó vételt kifogni. Engem ami visszatart a konkrét hirdetéssel kapcsolatban az a "kisebb- nagyobb csere érdekel". Ez kicsit olyan, mintha azt mondaná, mindegy hogy hogyan, de valaki vigye már el.
Hello! Vasárnap költözünk Zegre, addig a 75-tel járok, Kaszaházi úton áll a kocsim az üzlet előtt. Most kicsit felment a fogyim, 6,6-ot mutat! ☺ Azért csodák nincs3nek, városban nekem is lesz 8-10! ☺
Külön van egy érzékelő csak a műszernek, és külön van a ventilátornak, ami a vezérlőbe megy. A blokkból jövő hűtőcsőcsonkon van mindkettő (asszem a műszerhez csak egy vezeték megy, a ventit kapcsolónak 2 vezetéke van).
Okozhatja a túl nagy gyertyahézag is. A BKR6E eredeti hézaga 0,9 mm. Ez a gyertya mehetett akár 40.000 km-t is. (25 - 30 ezer körül érdemes cserélni). Ha friss a repedés akkor lehet hogy a kiszedéskor az erőltetéstől repedt, bár mintha a csatlakozón is látnék égésnyomokat.
Olvastam, hogy a jeladó összeköttetésben áll a központi vezérlő egységgel, és mivel fals érték érkezik be hozzá, a tüzelőanyag levegő keveréket-e szerint állítja. Vagyis nő a fogyasztás, mert még nem üzem meleg állapotot érzékel.
A következő fizetésnél, a gyújtókábel köteg csere következik. Milyen hibák okozhatják még a jelenséget? A gyertyán a szigetelő egyébként két oldalt végig van repedve. A hézag meg 1,3mm volt már.
A kivett gyertya szigetelőjén és a csatlakozóján látható fekete korom csík (égés, repedés) kúszószikrára utal.
A kúszószikra kialakulásakor az égéstérben nincs szikra, égéskimaradás van. Több oka lehet a hibának, de mivel itt a csatlakozón is van égésnyom ezért nagy valószínűséggel a gyertyapipa (trafó) laza érintkezése okozta. Ha az új gyertyánál is rossz az érintkezés vagy már a gyertyagumi (trafógumi) is megégett akkor rövid időn belül tönkreteszi az új gyertyát is.
Rover 214Si-nél a műszerfal kijelző, melyik hőmérséklet jeladóról kapja a jelet?
Illetve hol van ez a jeladó? Ma kerestük, de nem találtuk.
Kicseréltük a termosztátot, mert azt hittem állandó nyitott állapotban van (az órán negyed állásig ment fel a a mutató). Viszont csere után sem szűnt meg a jelenség. Jeladó hibára gondoltunk, de nem találtuk meg.
NGK BKR6E volt benne és úgy néz ki a BOSCH FR7DP tökéletes hozzá, ma cseréltem ki.
Ilyen volt a régi, azt hittem kitépem az egész menetet a hengerfejből. Be voltam szarva, mert nem vagyok szerelő és az autó a páromé. Nem tudtam volna megmagyarázni, hogy a szerelő sem tudta volna kiszedni másként (ha kiszakadt volna a menet). Fogalmam sincs mióta lehetett beszerelve.
2.5-ig Rover motoros a V8-as Ford, de nagyon csodálkoznék, ha egy ilyen eladó feltűnne itthon és gyanítom nem a 700e-es kategóriát bővítené. 2.0-est én sem vennék, bár én csak olvastam és nem vezettem őket. Én is figyelem az eladó 75-ösöket. 2.5, manuális váltóval, minél jobb állapotban. Te nem állítottál fel hasonló kritériumokat magadban a vásárlandó autóval szemben?
Nézz körül a népitéletben,mert én nem akarom lehúzni a 2000 -es motort, de nem mozgatja rendesen ezt a kasztnit, a fogyasztása is több lesz mint a 2.5 v6-nak. Az 1.8-ról már ne is beszéljünk.Persze mondom nem akarlak lebeszélni, de a facen van most egy eladó szép kék 2.5 v6 kuplunghibával, de szerintem csak a munkahenger a rossz .Mindjárt linkelem neked.
Elfelejtettem, mindenképpen mielőtt megvennéd,ragaszkodj hozzá,hogy te vezess, ne csak egy kört az utcán,húzasd meg,fékezz,kanyarodj erővel, akkor derül ki ha valami nem frankó,teszteld a klímát, az elektromos dolgokat, hátsó napfényrolót, stb,mert hamar el bagatellizálják, és nem lesz olcsó a hiba felderítése.Nézd meg a folyadékok állagát, szintjét, fékek állapotát a zárakat, minden ajtót nyiss ki zárd be többször is.
Pl: egy megfolyt kilométerszámláló,27.000 ft-os javítással jár.A tükrök hajlamosak makacskodni, húzós a cseréje.Ha van tolótető, kérj egy kancsó vizet,öntsd rá a tetőre,majd ülj be nézd,meg ha kinyitod, áll-e a víz vagy elfojt rendesen.Szóval csak okosan.Le lehet kérni a kocsi előéletét 650 ft Okmányapp, a neve androidra, ügyfélkapu kell hozzá.Érdemes lekérni.
És erről esetleg valaki infó? Nagy segítség lenne az infó mert Mosonmagyaróvárról indulnék autókat nézni. Nem kéne felesleges köröket mennem. Ez a V6 2000ccm milyen motor amúgy?
Felejtős, voltam ott egy másik rover miatt,egy ezüstt árultak,500.000 km-el, meg volt nyomva az oldala,ami a hírdetésben nem látszott, kuka volt a motorja,a km a kocsiban már csak 300.000 volt.Beültem az MG be a kékbe, de már nem is kértem,hogy indítsák be, le van lakva az is.
Rover motor van benne. Én azt próbálnám rajta megnézni, hogy mennyire volt törött. :-(
Engem is érdekelt az autó és múlthét szombaton, amikor jöttem hazafelé a Balatonról megálltam a kereskedés előtt (akkor még 790e-re tartották). Csak kintről tudtam megnézni, mert már zárva volt az üzlet, azonban a motorháztető hullámossága a jobb elején már 30 méterről feltűnt. Sajnálom! Nekem akkor görbült le a szám, visszaültem az autóba és hazamentem.
Sziasztok! Ismeri valaki ezt 75 ZT-t? Esetleg a gazdája (volt gazdája) Nincs itt? Szeretném ezt az autót megvenni de nem tudom milyen motor van ebbe? Rover vagy valami más? Adnátok tanácsot mit nézzek meg feltétlen, mikre kell oda figyelni vásárlás előtt? Köszönöm!
Mai szerelés: még pár hónapja észrevettem, hogy kilyukadt a bal küszöb vége, most megcsináltattam. Rakom vissza a küszöbborítást, látom, hogy lyukas az eleje. Vagy 20 centi hosszon el van rohadva a küszöb alja. Remek. Még jó, hogy 3 éve alváz és üregvédelmet csináltattam.
Egyszerre kapnak szikrát azok a hengerek ahol éppen fenn van a dugattyú. Pl. amikor az 1. sűrít, a 4. kipufog. A 2.-nek pedig a 3. a párja. A párok közül az egyiknél a középelektródáról ugrik a testre a szikra, a másiknál pedig a testről a középelektródára.
Mindegyiknek az egyik fele kormosabb, a másik szürkébb, csak gondolom attól függ, hogy volt becsavarva. Ha enné az olajat, akkor minden henger pont egyformán eszi.
Nem, ez már nem elosztós. De ha jól gondolom, mivel 2-2 hengerenkét közös trafó van, ez az alsó és felső holtponton is ad szikrát?
Egy kicsit most is nehezen ment rá az egyikre a kupak, lehet, hogy ott rá tudott menni a víz, ha nem volt rányomva rendesen.
Azért részben örülök ennek a diagnózisnak :) Elvileg ezek a belevaló gyertyák, lehet, hogy már öregek voltak? Vagy kicsit szegény a keverék? El nem égtek végül is...
Köszi lehet a jövőhéten lehet hogy élek a lehetőséggel,nem kezdem el szétbontatni az ajtót.Jövő hét vége fele megy a szerelőhöz az autó,olajcserék,szűrők cseréje,mondják hogy az automata váltóban is cseréltessek olajat.Kap egy új hátsó kipufogót kb ennyi,esetleg még mit nézessek meg rajta?
Hát ennyire nem tudtam körbeírni, de azt írtam,hogy a trafó nem jó hozzá. Ezt tudom, elfogadtam, és valóban jobb a sima gyertya. De ez más autóban lehet,hogy bejön.
A már emlegetett NGK BKR6E. Normál rézelektródás gyertya a középelektródán V bevágással. Azért vágják be, hogy a szikrát a testelektróda szélei felé "terelje" így a kialakuló lángfont könnyebben "kikerüli" a testelektródát.
(a nagyfesz először a csúcsokat keresi, aztán az éleket)
Az őzbarna színt a korszerűbb motoroknál már nem érdemes keresni. Mintha kicsit kormosak lennének ezek a gyertyák. Vagy sok benzint (kevés levegőt) kap vagy eszi az olajat. A jobb szélső gyertya rozsdás, víz folyhatott oda. Elosztós még a gyújtás?
Neked válaszolok, de a későbbi gyertyával kapcsolatos hozzászólásokra is itt reagálok.
A Bosch FR 7 DPP 22 U dupla platina gyertya 1 mm gyertyahézaggal. Ilyet már nem nagyon kapsz.
jancsiii írja a Bosch 0242236596 -t ez az FR 7 DII 33 X dupla iridium gyertya 1 mm (lehet hogy 1,1 mm) hézaggal. Ez áll a legközelebb a keresett Bosch-hoz. A denso k20tt olcsó, normál minőségű rézelektródás gyertya.
Sanyi214si FR6KI322S iridium gyertyáját a gyártó LPG/CNG-hez ajánlja 0,7 mm hézaggal. Ez benzinhez nem jó.
Gyurco78 által írt normál NGK a BKR6E lehet ez anyagában, minőségében megfelel a Champion RC9YCC-nek.
Az NGK BKR6EIX ennek az iridiumos változata 0,8 mm hézaggal. Létezik BKR6EIX-11 ennél a hézag 1,1 mm.
Ugyanahhoz a típushoz a normál rézelektródás és a platina, iridium gyertyák hézagát nem lehet összehasonlítani. Az iridium gyertyáknál általában nagyobb a hézag, mivel a tűhegyes középelektróda miatt a szikra könyebben létrejön. (a villám is a csúcsokat keresi)
Adott Rover 75 2.0 dízel, volt egy aksi csere, próbáltuk szinkronizálni laptoppal, de nem látja az ews-t illetve a ike(azaz a müszerfelat) sem, öniditozik tehát ebből gondolván az ews jó, valahol a dde és az ews között lehet a hiba? hol keresem a hibát? Valaki találkozott hasonlóval?
Ezek szerint egyik 75 ösöd höz sem volt meg a gyári kézikönyve. Abban ugyanis a "HEATING & VENTILATION" fejezetben szerepel a "parking heater" ( 46.-52 oldal) programórás vezérléssel, ami a könyöklő alatti kis tárolórekeszben van elhelyezve, illetve távirányítós szabályozás is volt hozzá a leírás szerint.
Tudjuk hogy az őz barna a jó szín. De legalább látszik rajta hogy se a vizet se az olajat nem ette. Viszont úgy néz ki mintha a negyediknek a kábeljával is gond lenne.
Itt nálam okosabbak vannak, de annyit talán mondhatok, mint aki a második 75-ösét nyúzza, hogy állófűtésről nincs szó gyárilag, csak előmelegítésről. Erről gondoskodik eredetileg a Webasto kályha, amit megtalálhattál. Az előfűtés bizonyos hőmérséklet alatt (talán 5 fok) gyújtásra automatikusan indul szerencsés esetben. Amint azonban valahol itt olvastam, már a legtöbb példányban nem működik. Én mind a két 75-ösömhöz elég megkímélt állapotban jutottam hozzá, és egyikben sem kapcsolt. Aztán nem is foglalkoztam a javíttatásukkal.
Jó rendben, megértettem. Ősszel hoztam be Németországból, azóta beletettem kb 20.000-et és sajnos nem tudom, hogy mikor volt cserélve. Viszont ismerem a figyelmeztetéseket, hogy legalább minden második olajcserénél új kell, különben turbó, interkúler egyszer csak elszáll. De ha nem eszik ilyen forrón, akkor lenyugszom.
Az iridiumos gyertyáknak vékonyabb a szikrálya a bevonatok meggátolják a lerakodásokat így nő az élettartam. Minél kopóttab a motor annál kisebb a kompresszió így a kisebb szikra hamarabb válik jelentéktelené. Egy tízen húsz éves autónál nagy az esélye hogy az iridiumos gyertya már ront az alapjáraton ha nem kap mellé agy nagyobb teljesítményű trafot.
Nem tudom, lehet, hogy a régebbi megszakítós gyújtásúakra ez igaz, de ha megy vele, nincs gyújtáskimaradás, akkor annyira nem lehet rossz. De én nem is ezt a 10 ezer Ft-ot sajnálom a 4 gyertyára most, hanem azt a 4.500-at, amiért a Patent Depoban vettem egy marék műanyag bigyót.
A héten hoztam németből egy jó állapotú rover 75 -öst,2000 -res dizelt,most ismerkedünk,volna egy pár kérdésem ,állófűtést hol kapcsolhatom?jobb hátsó ajtó nem nyilik,a bal hátso ajto a távirányító négyszeri nyomkodása után kinyilt,
Az internetes kereséshez valószínűleg közepesen vagyok hülye, de nem jutottam eredményre. A linkelt oldalakon csak BMW modelleket hoznak, ebből én nem tudtam volna, hogy ugyanez kell a 75-ösbe. Ezek szerint ugyanaz a szűrő passzol a BMW-k egész széles palettájához?
Egyébként igazából webshopokat nem is néztem, hanem olyan boltra pályáztam, ahová bemegyek és mostderögtön a kezembe nyomják. (Hétfőn elutazom és nem akartam újabb 2000 km-t rányomni a már megkésett szervízre.)
Az iridiumos gyertyáknak valójában csak az élettartama nagyobb. Gyárilag is csak azért rakják az autóba, hogy 100-150 ezerig biztosan ne kelljen a motorhoz hozzányúlni. Meg ahol a gyertyacserét csak úgy lehet megoldani, hogy ki kell emelni a motort, oda érdemesebb 4-5-szörös élettartamút tenni...
Már hogyne lehetne használni az 5.-et 50-60-nál... sík terepen, egyenletes tempónál, én is így járok... de 5.-ben senki ne akarjon gyorsítani!!! ahhoz 4 literes 600Nm-es motor kell :D)
Meg szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen kartergázszűrőt kell vennem 75 CDTI-hez? Már vettem kétszer pedig, de mindig kínlódós, mert a nagy alkatrészeseknél nincs, a BMW alkatrészesek, meg nem tudják, hogy a Roverbe mi kell? Én meg amatőr módon nem jegyeztem meg (fel) a szükséges adatokat.
Egyelőre működik :) 2 hete cseréltem ki, sokat nem is mentem vele azóta.
A régiek már eléggé elhasználtak voltak, hidegen inditás után kicsit rángatott a kocsi, azóta nem. Szerintem az élettartamban várható itt növekedés, a menettulajdonságokban kevésbé. Amikor vettem a kocsit, 50.000 km-rel, 13 éve, még ilyenek voltak benne, valószínűleg a gyáriak.
Az összes K motorhoz ugyanaz a gyertya jó, még a V6-osba is ugyanaz kell, mint a sornégyesbe. Amúgy van rengetegfajta, ami jó bele, normáltól az iridiumosig (most én in kipróbáltam az utóbbit, eddig normál NGK-k voltak benne, de már megérettek a cserére).
Nem szükséges visszaraknod a balkormányoshoz való zárat, az elektromos rész, illetve a csatlakozók lábkiosztása ua., csak a kulcs miatt van a balkormáényos zátján a nyitás záráshoz egy-egy mikrokapcsoló, amik "by wire" adnak jelet a BCU nak. Ha működik a távos rendszer akkor az a jobbkormányos zárjával is működni fog.
Én most vettem az enyémbe méreg drága bosch irídium gyertyákat, de Kolléga37 azt mondta, fölösleges ilyeneket beletenni, majd laza mozdulattal kicserélte NGK-ra...
Amúgy a Heynes -féle könyv Champion gyertyát ír, de már azt a fajtát sem kapni sehol.
Az elemcsere után ismételt ráhangolást valamelyik gomb négyszeri gyors egymásutánban történő megnyomásával érhetjük el. A negyedik megnyomásra az ajtózárnak a lenyomott gombnak megfelelően kell reagálni.
A központi zár nyitott vagy zárt állapot az elemcsere vonatkozásában lényegtelen.
Én meg gyertyákat szeretnék cserélni a 214Si-ben. A manual Bosch FR 7 DPP 22 U gyertyát ír elő, de ilyet nem találok. Mi lehet a helyettesítője, ki mit használ?
Igen. Olcsó van itthon is, bár ennyire talán nem. Alkatrésznek vennék is egyet, ha lenne helyem. Azért először jó lenne egy használható darab. Azért köszi! ;-)
A lényeg, hogy amikor cserélted az elemet nyitva kellett lenni a központi zárnak. Ebben az állapotban kell cserélni az elemet. Ha zárva volt, szinkronizálás. Én így tudom.
rover 75 dizel autonal a kulső homerseklet muszerfalon folyamatosan -30 fok.azota mintha a klima sem mukodne normalisan.peldaul ha autora allitom a klimat,nem indul el.lehet hogy van egymashoz a koze a kettonek?miert mutat -30 fokot folyamatosan? valaki talalkozott ezzel a problemaval?
Én úgy tudom, ha bezárt ajtónál merül le a távirányító újra kell hangoltatni hozzá. Az elem cserénél is úgy kell kezdeni, hogy távirányítóval először kinyitott a központi zárat, aztán kezded szétszedni az elemcseréhez. Ha nagy hülyeséget mondtam, majd javítanak.
Időbe elkapva tömítés csere de síkoltatni is kell nem elég csak a csere. Ezen kívül sokszor kerül szóba a repedés és hüvely süllyedése. Figyelni kell a vizet nincs mese.
Sziasztok, jelenség a következő, kivettem a gyári Alpine rádiót, majd visszatettem, meg sem mozdul,de a légkondi sem, sem fűtés sem hűtés.Esetleg biztosíték?Hol lehet?
Másik szépen beállítottam a hátsó ajtó zárját,mert hol nyilt,hol nem.Kinyílt kb 3x majd soha többet,egyáltalán nem bírom kinyitni,panelt leszedtem bent, nyomom a zár fülét,de nincs nyitás.Mi a fenét csináljak vele,hogy kinyíljon??
Tud-e valaki segíteni R75 távirányító ügyben? Bezártam a kocsit,és azóta nem működik. Csak kulcs al tudom nyitni-zárni. Elem csere természetesen már (többször) megtörtént.
Köszi, de elsősorban a következmény érdekel ,nem az ok. Mi az ami ilyenkor a leggyakoribb meghibásodás? A javíthatóság szempontjából kérdezem. Egy tömítés csere jóval kisebb összeg, mint egy gépmunka (esetleg hegesztéssel kombinálva).
Adott Rover 75 2.0 dízel, volt egy aksi csere, próbáltuk szinkronizálni laptoppal, de nem látja az ews-t illetve a ike(azaz a müszerfelat) sem, öniditozik tehát ebből gondolván az ews-t jó, valahol a dde és az ews-t között lehet a hiba? hol keresem a hibát? Valaki találkozott hasonlóval?
A rossz üzemanyagtól első körben az elektromos üzemanyag szivattyú pusztul el. (üzemanyagnyomás ellenőrzés,menet közben is!) ha tovább erőltetik a dolgot lambda szondák,katalizátor (diagnosztikai eszközzel ellenőrizni) Ritkán de előfordul a befecskendező szelepek hibája is. Láttam már olyat,hogy a szelep szűrője volt tele "kosszal" A spurit messzire kerülni!!!!
Szuper! Megtennéd, hogy az email címemre dobsz egy telefonos elérhetőséget, és akkor megbeszéljük a részleteket! bor.annamaria@vipmail.hu. Köszönöm szépen!
FŐTENGELY SZÍJTÁRCSA ügyben ki tudna nekem segíteni!?
75 CDT-m van! Kb. 8-9000km-el ez előtt cseréltem főtengely szíjtárcsát! Itt a fórumon vettem Alekovivától, de őt nem érem el! Most megadta magát a tárcsa és nem értem miért! Ha tud valaki segíteni milyen típusút érdemes venni?! Vagy jobb gyári bontottat, az lehet többet bír ki?
na megtudtam a férjemtől, mert nála volt felírva: bal első (alsó) lengőkar (együtt a gömbfejjel), hátsó-felső jobb oldali lengőkar (amibe a rugó beleül), jobb hátsó ABS jeladó
Köszi. Ha levakartam a régi fóliát akkor rakok fel képet (nem ma lesz mert rárohadt rendesen), hát ha több szem többet lát alapon sikerül valami teóriát felállítani.
Nem mindig nagy törés miatt van átfestve az autó. Van amikor erős mély karcok miatt javítják, vagy végig huzzák a fél oldalát, és azért kell fényeztetni. A fényezés sajna nem olcsó, a festék árak között azért vannak ár különbségek, na meg persze a mesterek között is van
Mivel áll a 45 így ráérek vele foglalkozni. Már nagyon régi rajta a fekete fóliázás, szóval elkezdtem lekapirgálni. Repedezett és kiszáradt, centinként jön le a teljes kasztniról. Nem egy leány álom... Viszont amit alatt találtam, nah az odabaxott. Nincs egy elem sem az autón ami ne lenne javítva. Én nem tudom mi a fax történt de a bordó autón, nincs olyan elem ami ne fehér fele elemes javításokkal lenne tele. Az ideg szétbaxott amikor megláttam. Már sokszor szedtem szét és belülről nem látható húzás vagy kalapálás, az elemek is változatos helyeken hol középen, hol a szélén vannak javítva. Így nem lehet körbetörni valamit, főleg hogy az alvázon nem látszik semmi. Viszont ahhoz hogy rozsda legyen meg hatalmasak a javítások és nem is éleknél. Marha tanácstalan vagyok. Kezdhetem nézni mennyi lesz a teli fényezése az autónak... Így már viszont gazdasági tk. Nem éri meg rendbe rakni. Telibe fel kell újítani műszakilag, bár az meg van mert igyekeztem mindig jó állapotba tudni, de most teljes generál és festés kell. Utána meg használni míg ki nem leheli alattam a lelkét. ezzel a húzással örök bérletet vett hozzám. Nem mint ha el akartam volna adni de így már meg sem érné. Ahogy ki néz, felezve lenne az ára minimum. Fényezve meg ugyan ott vagyok bukóra. Szóval reményeim szerint jöv nyárra egy teljesen felújított 45-el büszkélkedhetek. Most meg kezdődik mindehhez a bontás...
maxra tekered, de nem hangosodik fel, vagy hangosítás közben csippan egyet és visszahalkul? Az enyém az utóbbit csinálta, kicseréltem egy sima 1 din magnóra, azóta tökéletes. Szerintem nagyon szépen szól, meg hangerő is van elég.
Mint lentebb írtad, hogy pályán megy mint a barom, akkor mégsem lehet eldugulva a rendszer, mert akkor ott sem menne, hisz 130-150-nél nyilván jobban ömlik bele a nafta. De azt kétlem, hogy a lukos üzianyagtól lenne, én is sokszor olyan kúton tankolok, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem inkább túl kevés volt már a tankban, amikor tankoltál, és onnét kaphatott be valamit? Bár az hogy nagy sebességnél meg jó, az nem hinném hogy dugulásra utal.
Köszi Srácok a hozzászólásokat, hát ami Ti itt előadtok, az nekem tömény fizika, mindig is utáltam, de azért megfogadom, amit itt leírtatok a sebességgel és a váltó fokozatokkal kapcsolatban. A gyertyák nem gagyik benne, nem tudom milyen típus, de tuti jó. Az üzemanyagszűrő továbbra is nagyon érdekelne, hogy hol lelem meg. A hátsó ülés alatt jobb oldalt a tank van, abban a tápszivattyú, aminek az alján egy szűrő, ami úgynevezett előszűrő. Ezen kívül kéne valahol lennie egy üzemanyagszűrőnek is. Na mindegy, hétfőn megyünk Pestre, Rover bontóba, mert kéne még hozzá ez-az (vizsgára készítjük szeptemberben). Majd a bontóstól megkérdezzük az üzemanyagszűrőt. Hát utána már fogalmam sincs, mit kéne még megnézni rajta, és az a szomorú, hogy itt vidéken (Vas, Zala megye) az autószerelőknek sincs.
A nyomatékcsúcsnál tud elvileg a legtöbb energiát hasznosítani a motor adott mennyiségű üzemanyagból. De a valóságban ez még nem eredményez alacsony fogyasztást. Ha tudsz németül, itt egy videó, amiben elmagyarázzák: https://www.youtube.com/watch?v=ul6bldPsklo
De ez valószínű, hogy akkor igaz, ha a légellenállást nem nézzük. Mert az meg a sebességgel négyzetes arányban nő, és annak leküzdésére bizony sok benzint el lehet égetni. Nekem 110 körül fogyaszt a legjobban, 6,3-al is elmegy úgy, amúgy városban 8,5-9. (1.6-os 45-ös).
Érdekes ez, mert mindenhol azt mondják/tanítják, hogy a nyomatékcsúcs közelében a legkevesebb a fogyasztás. A csúcs a 2,0 v6-nál 4400-körül van ha jól rémlik, az meg 5-ben kb 175 km/h... Én az enyémen azt figyeltem meg, hogy kb 2500-3000 ( ez 100-120 km/h ) az ideális tartósan. 70 felett simán 5-be megyek már( ha nem kell előzni, stb). De sokkal fontosabb az előrelátó vezetés, tehát sok motorfék, szinte 0 fék.
Aztán a fizika nem hazudik, szeptembertől nagyon keveset fogok menni, akkor is néha városban, ott meg nekem is 10+ lesz.. :)
A legalacsonyabb fogyasztás a legalacsonyabb fordulatszámnál van, ahol már nem erőlködik a motor. Nálan ez a Rovernél és a Volvónál is 4-ben 50-nél és 5-ben 80-nál volt/van.
A hátsó ülés alatt kell lennie, de nekem még nincs ilyen autóm, ha hülyeség írtam majd kijavítanak.
A Google-ban kerestem rá és egy angol Rover75&ZT fórumról kölcsönöztem a képet. Ott írnak is róla. Nem tudom linkelni az oldalt, mert tablettről írok és ezt nem ismerem annyira. De Rover 75 fuel filter alatt biztosan megtalálás.
Szerintem nem a legalacsonyabb fordulatszámon fogyaszt a legkevesebbet az autó, ezért írtam a sebesség és a fokozat viszonyát.
Remélem minél elöbb sikerül kijavítani az autón a hibát!
Szerintem a fogyasztás rendben van Teljesen normális a 9 körüli . Az ismerősömé városban 14 16 körül iszik ,ország uton 9 10 . Én ezért nem vettem meg .inkább dieselt vettem ami maga a tökély . Meg kellene huzatni 2 3 4 ben rendesen .mert ha dugulása lenne akkor ott sem menne Meg kellen nézni hogy nem e szorul valamelyik kerék vagy nem e melegszik Ha nem belevaló gyertya van benne akkor sem megy Amikor benzines 45 ösöm volt szinte ezt tapasztaltam .mivel drága bele a gyertya tettek bele egy gagyit Aztán a Denzó tól meg táltosodott .
Ja, 4-ben leeszi a fejemet. Így is 9,5-es a fogyasztása. (Mondjuk amióta nálam van annyi is volt, sőt az előző tulaja is szerintem azért adott túl rajta - egy fiatal kissrác volt)
Sziasztok! Megírom a problémámat, hátha van itt valakinek valamilyen ötlete. ROVER 75 V6 2000-es évjáratról van szó.
Még áprilisban történt az eset, hogy sikerült irtó szar benzint tankolnom a zalaegerszegi Lukoil kúton, azóta áll fenn a probléma az autónál. Nevezetesen az, hogy hiába nyomom a gázt, egyszerűen nem megy, 50-60-nál 5-ben szinte vánszorog, köhög, vagy nem is tudom szóval kifejezni, hogy mit csinál. Olyan érzésem van, mintha valahol dugulás lenne benn. Az emelkedőket nem bírja, durván vissza kell váltanom, hogy egyáltalán fel tudjon vánszorogni, nincs benne erő. Már elfogyasztott 1 flakon Spurit (háromszorra öntöttem belé), a múlt héten a második kis flakon injektor-tisztítót töltöttem bele. (Természetesen ezeket az adalékokat nem egy időben használtam.) Ezen kívül kicseréltük mind a 6 gyertyát, cseréltünk olajat benn és olajszűrőt. Kompresszorral átfújtuk az üzemanyag csövet, több alkalommal is. Semmi javulás. Amúgy autópályán megy mint a barom, 130-150-es sebességnél érzi jól magát, de jellemzően nem ott használom, hanem kis falvakon keresztül járok, vidéki kanyargós utakon, ahol 80-90-nél nem igazán lehet többel menni és a falvakban illik az 50-et is betartani.
Kérdeznélek Benneteket, van-e valakinek valamilyen ötlete, vagy esetleg járt-e már valaki hasonló cipőben és azt hogy oldotta meg? Köszönöm előre is a válaszokat.
Ez tényleg szinte hihetetlen, de szerintem a jelenlegi fogyim is az a benzines tulajoknak.. :)
Most 2 év napi 70 km után(összesen 1 hetet állt ezalatt a kocsi, mert csepegett a termosztát) bevállaltam 1 hónapig napi 115-öt, hogy aztán végre az eredeti terveknek megfelelően 7végi autó legyen belőle. Mai napon olyat láttam, amit még soha, meg szerintem sok benzines tulaj sem látott még, nevezetesen 1000 km-es hatótávot! (mindezt úgy, hogy a BC akkor mutat 0 megtehetőt, ha még 2 liter van a tankban). Lehet számolgatni akárhogy, ez 6,3! Mindez gyári 195 gumikkal, falvakon kívül óra szerint 110 sebességgel.
Szereltünk, a csomagtartót sikerült kinyitnom,belülről,miután lebontottam a kárpitot.Kiderült,hogy maga a zárszerkezet rossz,de most már nyílik elektromosan is.Szépen lassan haladunk.
A váltóház "oldalán" (a diffinél) van 2 csavar, az alsó a leeresztő, a felső a feltöltő és szintjelző (ergó addig töltöd olajjal, ameddig el nem kezd vissza/kifolyni).
Igazából felül a levegőzőn is fel lehetne tölteni, csak úgy nehezebb eltalálni a szintet. Még ha meg is keresed a szükséges olajmennyiséget, valszeg nem fogod tudni leereszteni az összes olajat a váltóból, és már bukik is a pontosság. :)
Ez egyébként elég sok váltónál így működik, tudtommal Roverek esetében az R65 és a PG1 váltó is ilyen.
A gömbülyű (tehát nem Honda kasznis) 214-en tudomásom szerint már nincs betöltő!
Örök (?) olaj...
Van egy levegőző nyílás a tetején. Én kivettem az oldalából valami csavart, és azon néztem a szintet, de ha kuplungcserére kerül a sor, akkor lesz olajcsere is.
Hátsó ülés támláját előrehajtod, és úgy be tudsz jutni a csomagtartóba. Ha szerencséd van, akkor van mechanikus vésznyizó a csomagtértatő jobb oldalán. Ha nincs ilyen opció ( azt hiszem évjáratfüggő volt anno ) akkor a kárpit belülről való, lebontása után férsz hozzá a zárhoz.
Hazahoztam a drágaszágot. Útközben többször is extázisba estem: Szombathelyről hoztam el,Pestre cirka 250 km.Tankoltam 26 litert, éééés a fele fogyott csak el. Na ez a nem semmi, egy 2.5 v6-tól.Persze ,hogy megcibálgattam az oroszlán bajszát,és még így sem ette le a gatyámat.Szóval dúl a love. Útközben a rakparton összefutottam egy másik zöld roverrel, üdv neki ha itt van.Ezzel a hibával mit lehet kezdeni?Gyakorlatilag semmit sem látok rajta.
Szerintem a 75 nél nem engedhető meg a tudott hibák elbagatelizálása ,ez a végét is okozhatja.Igen érdemes cseréli szűrőt is ventilátort is ,szerelőt is ha nem csinál rendes munkát.
Ha tudtok adni tippeket merre induljak el, azt megköszönném! Rover 75 2.0 diesel. Ma délután az M5-ösön hazafelé egy hosszú araszolgatós dugó után, miután már kb. 5-6 perce újra lehetett menni, autópálya tempónál elkezdett a kocsi fordulata leesni, amjd visszatért, majd leeset, majd végleg leállt. Engedtem, hogy kiguruljon, majd mikor megálltam próbáltam beindítani. Egyszer kétszer elkapta, de pár másodperc után lefulladt. Kb. az ötödik indításra beindult, és gond nélkül hazajöttem. Arra gondolok nem e esetleg valahol eldugult az üzemanyagrendszer, majd indítózáskor "kidolgozta" magából! Érdemes lenne üzemanyagszűrőt cserélnem? Más esetben egyébként előfordult már, hogy amikor meleg motornál leállítom, nem indul be, csak amikor kihúzom a slusszkulcsot, és újra indítom, amiért szerintem a főtengely jeladó lehet a hibás. Ez esetben ez a kis meg/leállás adódhat akár ebből is? (azért gondolom laikusként, mert több kilométert araszoltunk a dugóban, a hűtőventllátorom pedig nem megy egy ideje, és talán egy kicsit meleg lett a motortérben). Köszi a jó tanácsokat.
Köszönöm a segítséget, létrehoztam egy rover 75 facebook csoportot, nagyon örülnék ha a sok tapasztalt tulajdonos belépne és megosztaná a tudását, lehetne talikat szervezni stb stb.
Ha rükvercbe teszed egyet csipan, ha egyre közelebb kerülsz valamihez annál sűrűben csipog mikor már folyamatosan csipog akkor van kb 30cm még, és ha nem csinál semmit akkor a tolató lámpa kapcsoló beszart
Hú,levezettem több mint 500 km-ert ,de megérte,megnéztem,kipróbáltam, isteni v6 hang, mintha a szirének muzsikálnának, ezek után kit érdekel a klíma, úgy is letekert ablakkal fogok menni télen nyáron,csak halljam a hangját, és az a FUTÓMŰ így nagybetűvel, egy álom, na jó néha nem nyílik a csomagtartó,de majd nem rakok oda semmit,a tempomat sem mindig reagál,de azért van a gázpedál,jobb hátra sem ülök be mert minek,ha én vezetek.Elfogult vagyok?? :-) ÁÁÁÁÁ. Jövő héttől ömlesztem majd a kérdéseket.Vasárnap elhozom.KIRÁÁÁLY.
Minden idősebb használt autónál és még sok fiatalabbnál is van valami. Új autóm még nem volt és olyan sem amin ne kellett volna végig barkácsolni az első pár hónapot. Pedig megnézem rendesen mindig hogy mit veszek. Csináljátok együtt a fiaddal, szerintem kifejezetten jó program az apa-fia autószerelés :)
Én az alfámat szinte teljesen átkábeleztem, a csomagtérnél hasonló volt a helyzet. Nagyon várom már a gépet, azt sem bánom,hogy mennyit kell rá költeni,ha kell,ilyen a szerelem. :-)
Elmesélem a történetemet a fiamnak vásárolt autóról.
Amint írtam megvettük, örültünk, ahogy hazajött a fesztiválról Ő is nagyon örült neki. Viszont az első útján elment a rádió, nem is lett volna baj mert nagyon nem érdekli, de az udvaron állt az autó és folyamatosan világított a jobb oldali irányjelző. A jobb oldali hátsó lámpa nem világított, a műszerfalon folyamatosan világított a csomagtérajtó nyitva va lámpa.
Úgy gondoltam a kábelek lehetnek megtörve a csomagtér ajtónál felül, igazam volt, ezeket kijavítottam, a központi zár megjavult, de a többi probléma maradt. Elkezdtem a kábelköteget a hátsó lámpától kezdve kibontani, teljesen a kesztyűtartóig kibontottam, több helyen összevolt égve több vezeték. Az volt a szerencsém hogy nem gyulladt ki az autó, természetesen kijavítottam a rossz kábeleket, most már fülig érő szájjal használja az autót a gyerek.
Azért volt pár pillanat amikor kételkedtem hogy jó döntés volt-e ezt az autót venni? De most már ugyan úgy tetszik és legalább rendbe lett téve az elektromos része.
Csak gondoltam megosztom veletek az első pár nap tapasztalatait.
Szerintem egy lökös le-fel tétele nem kerül azért olyan sokba, hogy emiatt ne legyen klima megcsináltatva. Bár tény, hogy szerelésnél ez is költség növelő tényező.
Ha nem a lamellák között lyukas (van hogy a csatlakozó csonknál repedt a cső és az engedi ki a gázt), akkor egy jó klímás pár ezer Ft-ért meghegeszti, és nem kell másik hűtőt venni.
És más autó is van aminek a vezérléscseréjéhez le kell bontani az egész elejét. Vagy van amiben gyertyát csak úgy lehet cserélni, hogy a motorját ki kell venni (mondjuk ezért raknak bele iridiumos gyertyát). A Toyotában is törnek a rugók, stb.
Az persze más téma, hogy a V6-ba van ami dupla annyi, mint egy soros motorba (dupla a szívósor, duplán kell a tömítés, szíjak-görgők duplán...)
Köszönöm,megnyugodtam, más autónál is ugyan ez a probléma,és ennyibe kerül,még a vezérlés is,az hogy néha vacakol valami ilyen idős korban,hááát ez mondhatni elkerülhetetlen, volt jó pár olasz autóm,ezeken végig mentem.Minden esetre megnézem ezt a kiválasztott darabot,ma vagy holnap.Őszintén a némettel többet szívtam,kényelmetlen is, gyenge is,inkább egy v6-ra költök ha már költeni kell.
A klímás kideríti fél óra alatt. Nekem speciel nem jó a klíma hűtő. 40.000,lökös le, aztán feltöltés, akár 60-70ezerből lesz is klíma az autóban! Erről beszéltem!
Minél bonyolultabb valami, annál inkább köze lehet sok mindennek sok mindenhez, de hogy ezt egy kereskedésben ilyen pontosan megmondják...
Azt a feltöltőszelepnél meg tudod nézni van-e benne gáz. Ha nincs, máris kiderült h kamuztak, de ha van, akkor is 100 baja lehet ami miatt nem működ...
Köszönöm, a gyors választ,inkább fenntartom ezt a szép csodát ,mint valami német szart,abból elegem van.Szóval azt mondod,nincs köze annak a bizonyos izének a klímához?
Kamu,vidd el klímáshoz! Nem tudom hogy állsz anyagilag,de nem olcsó egy ilyen 75öst fenntartani. A vételárat akár 1-2 év alatt ráköltheted mégegyszer! Gondold át!
Sziasztok,új leszek itt a Roverek világában,most készülök venni egy 75-öst, istentelenül tetszik. 2,5 v6 Crown a kiszemelt példány.Mire kell figyelnem,van-e típus betegség,stb? Azt mondták azért nem megy a klima,mert bár fel van töltve,van egy érzékelő a szélvédőn ami nem jó.Mennyire lehet ez igaz?
Nem mindegy, hogy az immo meg a riasztó be volt kapcsolva, és közben merült le nullára az akksi, vagy még éppen működött, csak éppen a motort nem bírta tekerni, és úgy cseréled ki h a távirányító előtte feloldotta a riasztót meg az immot...
Ma délután egy fagyizónál , leengette az ablakot a VW tulaj ...az sem volt ócskavas....Nagyon szép a ROVER..( megköszönttem neki, nem akartam megbántani.Ez egy ROVER/MG.
Érdekes, hogy nekem amikor kipurcant az aksim, tettem bele másikat, és semmit nem kellett csinálni, minden olyan volt mint régen. Kivéve persze a rádiót, azt újra kellett állítani.
Helló! Ez a megoldás nem sikerült, csak a riasztást vette ki, ahogy rá raktam az aksi sarut neki állt dudálni, meg csináltam a manuális zárást és nyitást, utána 4x rá nyomtam a lakatra és abba maradt a riasztás plusz ki aludt a müszerfal, de ugyan úgy csak teker, de nem indul be. Ismerősöm holnap jön és laptoppal p.a. soft programmal össze szinkronizálja. Azt mondja ez bmw motoros betegség, ha le merül vagy bármi lesz az akkuval, akkor dobja a szinkront. amint tudok valamit jelentkezem.
Arra is jó odafigyelni, nehogy a termosztát ház csatlakozó része letörjön, mert gyakran előfordul. Bontóban kb 8000, ha pótolni kell, szóval csak ügyesen :)
Sziasztok! 75 KV6 kapott egy bontott szívósort, mert a régiben a lapkák szétestek. Az új nem zörög ellenben az autó lomha, mintha nem kapna időben levegőt, a laptop pillangószelep hibát ír ki! Heréljem ki a régit? Vagy van vmi tipp? Előre köszönöm!
Igen azt néztem, hogy levenni még csak-csak, de a tömítés levakarása, ha nagyon odaragadt volna az lesz "kellemetlen". A fém hűtőfolyadék csövet kell piszkálnom vagy a három rögzítőcsavar kivétele után lejön a termosztát ház simán?
Az alapján amit írtál a tiédre is azt mondanám, hogy beszart a termosztátod (nyitott állásban).
2400Ft-ért vettem a termosztátot, motorkód alapján és a leírásban 88°-on nyílónak hozta mindegyiket, sőt a manuálja is 88°-ra írja. Az ára nem igazán vert földhöz, viszont a hozzáférhetősége (a termosztáté) annál inkább. Csinálta már valaki? Cserélhető a szívósor levétele nélkül (tömítés lekaparható így)?
Ezt a Honda motoros dolgot szeretném tisztázni magamban. Volt ahol azt írták, hogy csak az 1.6-os motorok voltak Honda motorok. Hogy is van ez?
Az lenne a biztos, ha műszerrel megmérnéd a vízhőfokot. Nekem is csak negyedig megy fel, de soha nem is ment feljebb (amikor műszerre tettük, akkor mondták, hogy nem elég meleg a víz, de azt az 5-6 fok különbséget a műszerfal mutatója nemigen különbözteti meg).
Egy termosztát nem nagy durranás (kb. 7-800 Ft), de arra vigyázz, hogy a Honda motorosokhoz kell ami alacsonyabb hőfokon nyit, a Rover motorokhoz a 88 fokon nyitó kell.
Nos itt vannak képek (nagyíthatók). A szondáról is. És a táblázat amit linkeltél hasznosnak tűnik mert ott bal táblázat középső és jobb szélső színkombinációk vannak nekem. Amit vettem Fehér-Fehér-Szürke-Fekete. Ami meg az autóba van Fekete-Fekete-Fehér-Zöld.
Azt a hővédő lemezt kicsavartam de nem tudom kiszabadítani mert mintha nem férne ki sehogy.
Ha a motorhőmérséklet mutató csak a negyedéig megy fel (214Si) a termosztát a rossz vagy produkálhatja más hiba is a jelenséget?
Most volt vezérműszíj cserén és a szerelő hívta fel rá a figyelmemet. Elmondása szerint járatta a motort, hogy légtelenítse a rendszert ésezt vette észre rajta. Én határozottan emlékszem, hogy előtte egy kicsivel lejjebb mutatott, mint a vízszintes (fél állás). Lehet, hogy pont most ment tönkre?
Azért vettem használtat mert van az autónak valami gondja. Nos sok mindent próbáltam már. Végül lehúztam a lambda szondát és úgy használtam vész módban. Így nem produkálta a hibát. Ezért mikor vettem pár bontott dolgot kérdeztem van-e valami működő szonda. És pár ezerért kaptam. Most ez arra jó lesz, hogy kizárjam valóban az rosszalkodik. Viszont én azt hiszem nem cserélem ki mert egyszerűen nem férek hozzá. Ahogy elnéztem le kéne szedni a lököst meg a hűtőket. Ezzel bontani kell a klíma rendszert, víz rendszert... tököm kivan!
Ami benne van lambda szonda nem tudom milyen. De amit kaptam az Bosch. A színek mások. Mindjárt teszek fel képet hátha valaki megmondja mi a trükkje amire nem jöttem rá.
Azt szeretném kérdezni, hogy a 214-eseknél az olajteknő tömítése visszarakható vagy minden leszedés után új tömítés kell? Leszedném az olajteknőt a következő olajcsere alkalmával és átmosnám.
Amikor a Denso-t vettem, adtak hozzá egy leírást színes képekkel, hogy mit mivel kell összekötni. A két egyforma színű (általában fekete vagy fehér) az a fűtőszál, azoknak mindegy melyiket melyikkel, a másik kettő nem mindegy.
Mondjuk én használtat nem vennék, ki tudja mennyit ment az már, meg az újhoz adnak grafitos zsírt is, amit neked most nem tudom honnan kellene szerezned.
A menettel nagyon óvatosan amikor veszed ki a régit, meg amikor meghúzod az újat, mert ha már egyszer cserélték és nem jól lett visszarakva, lehet h a menet kiégett :(
Színre nem egyeznek a vezetékek? Általában a szín marad csak a kiosztás változik a csatlakozó formájával. Nekem ablaktörlő motornál volt ilyen 45-nél. Színre, szín és jó is lett :D
Lenne egy használt lambda szondám. Még a VAS kollégától vettem. De más a csatija mint ami nekem van. A kérdésem az lenne a régiről levágom a csatit ráforrasztanám a cserélendőre honnan lehet tudni melyik szál hová való?
Valószínűleg az első ajtóban azért kerreg, mert ha észreveszi, hogy valamelyik ajtó nincs bezárva, akkor vissza akarja nyitni az összeset. Akkor viszont az is lehet, hogy a hátsó ajtóban valami mechanikailag akadályozza a zárást.
Én mióta olvasom a fórumot, csak a 75-ösök zárómotor problémájára emlékszem (ha nincs kikapcsolva a sebességre való lezárás, akkor a sok kapcsolgatástól elkopik), a régebbieknek nem tudom milyen zárómotorja van, de itt is azzal lehet gond, bár ha az első ajtóban kattog, akkor nem értem...
Nekem is mai napra meg javult,de sajna az aksim meghalt és most hogy lett másik bele téve, el dobta a szinkront. Vasárnap jön egy ismerősöm és újra szinkronizálja.
Sziasztok! Meg is volna az első kérdésem: Bezárom az autót távirányítóval de a központi zár a bal hátsó ajtót nem zárja be, csak kerreg a bal első ajtóba pár másodpercig. A riasztó működik mert ha megnyitom a hátsó ajtót akkor riaszt.
Sajnos nem a vezérműtengely jeladó. Cseréltem már, de azzal is ugyan azt csinálja. egyébként vagy tekertetem kb. 5-6 mp ig akkor indul. Vagy 2-3 kis indításra, de amikor le állítom melegen és próbálom indítani akkor simán megy. Eltelik kb. 15 perc akkor meg csak többszöri indítás után. Az a baj semmi hibakódot nem ír ki.
Nem úgy mint a Volvosoknál. Borzasztó egy mihaszna banda de tényleg... Bár mi kérdés van arra a válasz márkaszerviz. Egy házilag elvégzett olajcsere az ördögtől való kb. Rajonganak a márkáért de csak addig míg frissen mosva kell lefényképezni vagy egy másik mellett állva a parkolóba. Ennél több affinitása viszont egyiknek sincs. Kár hogy nem hasonlítanak az itteni Roveresekhez. Becsülje meg mindenki ezt a fórumot mert hiába a "pompa meg csillogás" ha nincs beltartalom.
Bocsi csak követem mind két autó csoportját és a másik már sokszor kiborít. Valahol ki kellett adnom magamból :)
Csak nehogy úgy járjon, mint tegnap előttünk egy kis fiatal gyerek, valami MX5 szerű kis sportautóval, 30 km/h-s az út, végig jobbkezes, de mégis sikerült egy hatalmas fékezés után a szembe oldal kerítésébe belállnia. A kocsi eleje mint a harmonika, a gyűrődő zóna maximálisan ki lett használva. Valószínű ezzel úszta meg a sofőr. A ház meg javíthaja a kerítést.
Itt is szeretném megköszönni "jellemtelennek" akinek a neve egyáltalán nem fedi a valóságot, hogy össze jött az üzlet! Nagyon is korrekt fa...a srác! Sok ilyen fórum társat kívánok még ide. Köszi Karesz
Ja, mi is vettünk a gyerekeknek, és van akinek bőven jó ha jön, megy, dudál... meg van aki mindjárt sportosat, tuningoltat szeretne (persze az nem jut eszébe, hogy ha ezt ugyanazért a pénzért adják, akkor ott valami bibi van)
De egy biztos, nem az a legfontosabb, hogy kicseréljék a gumit, vagy valami tömítést, vagy kipufogót, vagy bárakármit... nem... a legelső, hogy beraknak egy ordítóládát a csomagtartóba :(
Hali fanok! Tud valaki Rover 75 höz értő embert, komputeres hibával kapcsolatban, megint elő jött az a hiba hogy gyújtás adásakor nem indul az üzemanyag szivattyú,s hibát se tudok olvasni, roveres toast programmal próbáltam.
Fesztiválozik és egy kocsira tér haza. Nem akartok örökbe fogadni? Hogy nekem miért nem voltak ilyen szüleim... :D Vezérlés ha ismeretlen, azon kívül a szűrők olajak. Ha még biztosabbra akartok menni akkor meg egy ötösért átnézik az alapokat bárhol és tudtok mérlegelni. Kezdő autónak, jön, megy, dudál. Bőven elég, még sok is :) Túlságosan ne tegyétek azért rendbe a gépet, hagyjatok a gyereknek is egy kis feladatot ;)
Rover 75 2.0 V6-osom van. A szívósorban eltörtek a lamellák az autószerelő szerint, és ez ad ki kopogó hangot a motortérben. Először is találkoztatok már ilyen problémával? Illetve, javítható ez a szívósor, vagy mindenképpen csere? Bonyolult kicserélni? Esetleg van valakinek egy leírása hozzá?
Sziasztok. Nem tud valaki esetleg ajánlani egy megbízható, jó szerelőt aki ért is a Rover 75 2.0 autóhoz? Ha lehet Komárom- Esztergom megyében, de természetesen a cél érdekében messzebbre is el tudok menni. Indítási probléma van, melegen nehezen indul. Köszönöm.
Szeretnék vásárolni a fiamnak első autónak egy 214 si típusú autót. Az volna a kérdésem felétek hogy mennyire jó választás? Vagy inkább más autót nézzek.
Egy kis segitséget szeretnék kérni Rover 75 jobb hátsó ajtó Csak bezár de nem nyit .Mi lehet az oka ? Javitható vagy csere? Előre is köszönöm Természetesen belülről nyilík csak táv irányitóval nem
Sziasztok. 2001-es 25-ös Roveremen elszállt a fűtés ventilátora, egyáltalán nem juttat levegőt az utastérbe.
A motorházban lévő biztosítéktáblán, többszöri csere után is lecsapja a 30-as biztosítékot illetve a csomagtér és a kesztyűtartó világítása sem üzemel.
Utalhat ez zárlatra vagy a ventilátor meghibásodására?
Ha a hengerfej tömítés csak kifelé engedi az a ritka szerencsés eset, nem is tudom volt-e már ilyen, de akkor csak tisztogatni kell, meg ha szükséges utántölteni az olajat. Utánhúzni nem lehet.
Én nem bontanám meg a hengerfejet ha nem muszály, mert az nem csak tömítéscserével jár, a csavarokat is újra kell cserélni, akkor már az olajdeknit is érdemes levenni kitakarítani, annak a tömítése is 5-6 ezer, hengerfejet síkoltatni, stb. Ha úgy csináltatod, az min. 80-100 ezer, ha magad csinálod akkor az anyagköltséget talán a feléből ki lehet hozni, de ahhoz alaposan utána kell járni mit hogyan...
Ma megnéztem az olajszivárgás helyét és sajnos üzem közben rendesen engedi az olajat a 7-es cilindertömítés magasságába a motor bal oldalán. Mondhatni folyik.
Hozzáértők segítségét kérem:
- ez utalhat-e valami komolyabb problémára, vagy csak megadta magát a tömítés?
- esetleg jobban meghúzni lehet-e, érdemes-e megpróbálni? (lehet ez nagyon hülye kérdés)
- mennyi lehet ennek a cseréje szerelőnél és/vagy akkor már mást is érdemes megcsinálni rajta, esetleg a többit is?
üdv! Segítség kėrės . R 75 2.5. 3-4. Napja áll a melegen-ha van jelentősége- indítás előtt nincs az a bugó hang 3-4 mp-ig(üZa szivattyú?) beindul de nincs erő alig akar menni! Mi a teendő(külföldön vagyok ) Mit lehet tenni, ? EdeEde
Szia,érdekelne az ajánlatod,mennyibe kerül?Honnan küldenéd,és futárral lehet-e küldeni?Képeken láttam hogy van rajta alul kiszerelhető szilent,az rajta van?Kérnék egy email címet és egy tel. számot.Köszi.
Sajnálom ,hogy a találkozóra szinte nincs bejegyzés.
Úgy gondolom jó lenne egymást megismerni , jó alkalom lenne az eszme cserére.
Mint kezdő MG tulaj köszönöm az önzetlen segítséget mindenkinek.
Velem is előfordult , hogy a magam esze után csináljam . Mint 30 éve autó tulaj ( a Trabitól a négy karikásig volt szerencsém mindent szerelni. ) Ez kicsit más, vagy nem.
Sziasztok Rover 75-1999-es évjárat, benzines,2000 V6 -hoz bölcsőnél kikoptak a szilentek,a szerelő azt mondta az egész bölcsőt ki kell cserélni!Nem lehet csak a szilenteket?Tényleg ki kell cseélni az egész bölcsőt?
Szia! Az enyém is sedan, az hogy 620 vagy 45 lényegtelen. Amit nem tudok az a tetőablak, lassan megtudom mert a volvoba le kell bontanom csak még lelkierőt gyűjtök hozzá... Szóval nem kell kivenni a szélvédőt, hátsó ajtón kijön de az első fejtámlákat ki kell venned mert azokon felakad. Kiszerelés értelemszerű, tetőpatentok, fogódzkodók, a-b-c oszlop takarók lepattintása, ajtók tetejénél gumiperem lejebhúzása, tetőablak perem levétele? (gondolom) és tető lerángatása. Utána kicsit csavarva és játszva jöhet ki a hátsó ajtón. Kint a műveletet már olvashattad. Az hogy nem egy elemből van? Képeken egynek néz ki, bár tetőablakosat nem találtam de kiszedni ugyan így kell attól még. Más nem igazán tartja mint a felsoroltak. Esetleg ha egy képet készítesz az segíthet és hát ha valaki még hozzá tud szólni a többiek közül.
Szia! Hát keresgéltem olvasgattam a fórumon a tetőkárpit-os témában. De Te is 45-ös be húztad újra. Nos nekem ugye 620Si van. És tető ablak. Nem igazán tudom hogy álljak neki. Hol kezdjem el lebontani. Mi a menete, hogy kiszedjem. Azt sem tudom, hogy most az első szélvédőt ki kell szedni hozzá? Mert egy 5 ajtóson még hátrafelé kiférne. Nos mivel a szélvédőm repedt és hamarosan cserélem ezért így is, úgy is ki lesz szedve ezért jó lenne tudni mert akkor úgy időzítem a dolgokat, hogy egybe meglegyen. Illetve hátul ahol ki van szakadva a felső kárpit látszik, hogy nem egy elemből van az egész. Szóval jó lenne tudni milyen művelet sorrend szerint kell kiszedni. Meg vissza is rakni.
Sziasztok!Rover 2,0 benzineshez keresek első bölcsőt.Ha tud valaki korrekt áron,írjon.most vettem 2 hete de sajnos rá kell költenem,nem volt betervezve
Én is a Hondá-ét használom, annak ugyanolyan volt a teteje, mint a 95 előtti 200-400 Rovereké, és gond nélkül tudom használni (lehet mozgatni a talpat, hogy a megfelelő helyre kerüljön :)
Sziasztok! Rover 75 2.0 benzin. Teli tank vidéki kis kúton. Másnap reggel bedadog, mintha nem menne minden henger. Estére már vagy 2 henger nem megy! Injectorok? Vagy gyújtó trafók a benzintől függetlenül? Esetleg gyertyák? Várom az ötleteket! Köszönöm!
Sokszor volt itt téma mert hullanak a Roverekbe. Van komplett leírás is, még az enyém is. Keress a "tetőkárpit" kifejezésre. Házilag orvosolható ha van egy kis affinitásod hozzá és nem kerül sokba.
Talán a 95 előttiek a Civic kategória, a 95 utáni 400-asok (a 45 ugyanaz, csak pl. más a lámpája) már mások. Bár a korábbiakat nem ismerem, de nekem előtte Civic-em volt, na ahhoz képest a 400-asnak sokkal merevebb az ajtaja, a motorházteteje, mindene...
Igen az miatt kerestelek volna én is, csak mivel olvastam, h neki még ráér nekem meg fontos lett volna. De megértelek és persze fontos a korrektség. Jó segíteni egymásnak én is kaptam már sok segítséget itt.
Szia. Ha a tető miatt akkor Gyurco78 érdeklődött elsőnek. Sok segítséget kaptam itt és szeretnék én is korrekt maradni a fórumon. Ha őt nem érdekli vagy nem fontos neki akkor természetesen de nem szeretnék kellemetlen helyzetet teremteni :)
A 45 az masszív a többihez képest, ezt súlyban is alátámasztja és párszor koccantak már nekem. Nálam minden esetben a fólia baxódott fel max, a másik autó viszont rendesen megtört. Bajban is voltam hogy mit vegyek ami legalább ennyire masszív. Az Xc túltesz rajta de az meg egy valódi tank és nem ugyan az a kategória. Korábbi Roverekről viszont valóban nincs nagy tapasztalatom :)
Hello! Aug 5-6 velence, Sárkányhajo bazis ahol tavaly voltunk. Az étteremmel kapcsolatban annyi, hogy a facebook csopin belül ki van rakva a rögzített bejegyzéseknél a menüválaszték. A rovertalalkozo2017@gmail.com email cimre varjuk a rendeleseket!
Azért ez a van benne anyag...a 75-ben lehet, de nézz megy egy korabeli Civic töréstesztjét, van a youtubeon. A bábú talán túlélte :) De a durva az a Rover 100, na abban ülve ne karambolozz.
Nálam ezzel az előző tulaj sztem lovat vitt mert hátul benyomta a tetőoszlopot... A csomagtartón viszont semmi nem látszik. Nem volt őszinte a mosolyom amikor elsőnek észrevettem :D Szerencsére csak akkor látszik ha úgy törik a fény egy bizonyos szögből de akkor a teli felfogató talp kirajzolódik...
3 vagy 4 10x15-ös fagerendát nem bírt el, aztán a kocsiban is lett egy 90.000-es kár, amikor leestek, de semmi komoly :) Volt már vagy 10 éve, akkor még egész új volt a Rover.
Azért keményen meg kell ahhoz pakolni :D Nem hirdetem máshol csak ide dobtam be hátha valaki jó hasznát veszi. Mint mondtam nem kenyérre kell a pénz így ráérek vele. Majd írsz :)
Köszi, jó lesz, ha augusztusban még meglesz, én jelentkezni fogok érte. A Thule is hasonló volt, amit a kocsival kaptam, amíg túl nem terheltem kissé :)
Nem tudom megmondani biztosan de úgy látom egy 10 centis tartományba állítható a felfogatása így valószínűleg jó, a nagy esküt azért nem tenném le természetesen :)
Egy napot csúsztam, tegnap hirtelen orvoshoz kellett mennem sry. Szóval itt vannak a képek. Masszív erős darab nem a vacak vékony négyzet zártszelvényes. Ami bibi van hogy az egyik végéről egy kupak hiányzik, és egynek meg a fix anyája elhajlott így sima anyával helyettesítettem de ez pótolható, funkcióba ugyan úgy rögzít csak egy plusz 13-as kulcs kell a fel/le szereléshez. Amúgy masszív jó állapotú, zárható darab. Én sokszor vettem nagy hasznát de már szükségtelenné vállt a futó meg a Volvo miatt.
Kint van a kamrába, ki kell bányásznom de holnap csinálok. Nem élet halál, rá ér. Már van utánfutóm vagy az Xc-be befér szinte bár mi, ezért adom el. Kulcsos zárható de holnap mutatom is :)
Nagyon "tolongásra" való tekintettel :D És mivel foglalja a helyet így 20-ért oda adom a felniket ha kell valakinek... Ugyan itt Tetőcsomagtartó 10k normál állapotban. Univerzálisnak néz ki de 45-re tuti passzol.
Köszi! De nemigazán hallottam még hogy valaki 200asból rakott volna át motort 25 ösbe. Nemtudom hogy minden passzolhat-e, úgy meg nemakarok járni hogy kivan belezve a kocsi aztan nempasszol valami :)
A 94-es és 95 -ös kocka kasznisnál is ugyan az a helyzet! A vízcsövek némelyikét máshol,máshogy vezették el de maga a motor és a vátló ugyanaz mint a 2000 körüliekben! 14k4f, vagy 16k4f 8-10 év alatt szinte semmit sem változott! Egy 94 es fűzött blokkra simán rá lehet húzni egy 2002 es hengerfejet és fordítva!
45-ről 15" aluk eladóak. Kettőn van kisebb felületi padkázás de semmi komoly. Nem üt, nem ráz. Gumik nem mai darabok és az első kettő kései futóműállítás miatt amúgy is el van nyalva de kettő legalább pótkeréknek jó. Lényegtelen mert nem árképző számomra így velük vagy nélkülük is ugyan annyi. Egyik felnin látható pár fekete csík. Az gumi... Nem tartotta a sávját a mellettem haladó is sikerült rádarálni a kerekét. Biztos valami lehozza, nekem egy év alatt az autómosások szedegették de emberesebb tisztítószer kellhet neki. A lényeg: 24eft/4db ahogy a képeken van.
Azonnal átvehető Siófokon, Tabon, 2 hetente Érden. Érdeklődni: kivi3mango@gmail.com
Arra gondoltam széthúznám az elektromos csatlakozókat és befújnám kontakt szprével őket. Van esetleg olyan csatlakozás, aminek a széthúzása (és összedugása) után nem működik az autó? Valami elektromos biztonsági csatlakozásra gondolok vagy valami ilyesmire
igen a szelepszár szimeringre gondoltam énis indításnál,magasabb fordulatnál meg a gyűrűkre. az a legjobb tavaly volt a hengerfej gépműhelybe ahol elvileg cseréltek szimeringet is :)