A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Nekem 1150gs adv van. Legutobbi fogyim 4,9 volt. 100-120 koruli tempo, neha tobb is volt. Ez a motor nehezebb es en is 100 felett vagyok. Talan erdemes lenne egy szinkron, megnezni a gyertyakat, legszurot, de ez csak otlet.
Front E 120/70 ZR 17 M/C (58W) TL. Different tyre profile developed for enhanced handling. Honda Integra NC700, NC700S, NC700X
Front F 120/70 ZR 17 M/C (58W) TL. Different construction for improved stability. Honda CB650F Rear F 180/55 ZR 17 M/C (73W) TL. Different construction for improved stability. Honda CB650F
Ilyennek kell lennie:
Rear C 190/55 ZR 17 M/C (75W) TL. 2 plies Rayon for improved stability. BMW K1600 GT/GTL
Metzeler Z8 C típus van rajta? Mert az az erősített, az van jóváhagyva a nehéz motorok számára.
Roadtec 01-nél pl. a HMW típusjelölés (nehéz járművek) illik erre.
Ha nem C, hanem O vagy M, az nem dupla rétegű, tehát nincs olyan teherbírása hátul, ergo imbolyogni fog.
Idézet a Metzeler német honlapjáról a Z8-ra:
Rear C 180/55 ZR 17 M/C (73W) TL. 2 plies Rayon for improved stability. Yamaha FJR 1300; BMW R1200R/RT Rear M 180/55 ZR 17 M/C (73W) TL. Dual Compound. All brands, all models Rear O 180/55 ZR 17 M/C (73W) TL. Dual Compound, 2 Plies carcass. See tyre finder for suggested motorcycles
Külön fejleszt a Honda NC700-hoz és a CB650-hez.
Ugyanez a Roadtec 01-hez:
The HWM special version (as in Heavy Weight Motorcycles) brings ROADTEC™ 01 performance to a wider range of motorcycles. On these models, HWM version features increased stability by reducing both in intensity and duration the oscillations happening due to road irregularities or steering maneuvers. Distinguishable thanks to a Weight icon next to the product name on the tyre sidewall, the increased stability is reached by employing a 2-ply carcass on HWM rear tyres, where standard rear tyres have only 1 ply. HWM front tyre version has the same 2-ply construction as the standard version, but benefits from stiffer carcass material and sidewall construction plus a slightly different compound recipe.
Van lehetőség fokozatkijelző utólagos beszerelésre?. R1150R rockster! Illetve fogyasztásról valami infót 6lit környékén eszik most. Jó? sok. elmegy. kicsit sokallom. 11o _120 kint.
Nekem pont a fejemre tolja a szelet, mar alacsony sebessegnel is zavaro a szelzaj. ...uhh, le kene takaritani a motort, ha Horpa latna... Elhanyagoltam, tavaly minden tura utan lepucoltam.
Egyébként én sem, de ha sűrűn használnám a motort nagy sebességgel és ehhez a legjobb szélvédelemre lenne szükségem, akkor megvenném, mert nincs párja, és olyat tud amit semelyik másik nem. (De egyenlőre amennyit motorozni van időm annyit elvagyok a füldugós szélvédelemmel) Tényleg tartós darab, sokkal minőségibb anyagból mint pl. az egy idő után besárguló és kitöredező gyári, a merevítője is nagyon jó dolog szerintem, ami ráadásul remekül látható helyen GPS tartónak is megfelel..
Remélem nem mondok hülyeséget, de nem maga a szöghajtás szokott rendetlenkedni, hanem a csapágyak lesznek cserések, de sokat kell hozzá gyötörni a gépet.
Ez egy Wunderlich ERGO-Screen plexi, utólagos oldal és felső toldattal. Kroni még a régi felsőt láthatta, azóta egy Givi Airflow került rá, ami állítható. Érdekes, régebben még jó volt önállóan a Wunderlich?!
Egyébként Schubert C3 a sisakom, de a csendessége csak plexi nélküli motorokra igaz, mert nálam az oldalsó leváló örvények keltették az igazán nagy zajt, ami a hátsó szellőzőjén keresztül jutott be. Tudom nem egy szépség a végeredmény, de a nagy tankkal elmegy, és az eredmény a lényeg, mert így végre hallom a motor hangját és végre semmi bubogás. Szívesen kölcsön adom egy próbára, meg fogtok lepődni az eredményen. Ja én 183 cm vagyok, de az állíthatóság miatt másoknak is jó lehet.
Már gondolkodom az alsó szélvédelmen is, és akkor GsRt lesz belőle...
Én lattam élőben, oldalt és felül házilag szélesitett cucc, ahol az esztétikum fel lett kissé áldozva a praktikum oltárán, stenmark nekem azt mondta igy sikerült elérnie a teljesen jó állapotot, de majd ő megmondja a tutit.
Egyre hisztisebb vagyok, ezt belátom - nyilván nem az öregedés miatt :-))
Ott a hiszti egyik oka az volt, hogy egy program maradt el, pedig már be voltunk öltözve, a másik pedig, hogy f.stam, hogy valami kóklerhez kerülök, és elb.ssza a szép krómozott trombitát, a harmadik pedig az, hogy a sok öreg gépen mindig beszarik valami, és már egyre kevesebb a lelki és fizikai erőm birkózni velük (most is vár rám egy "faja" kis aknába ereszkedés)
Egyébként ma volt a tesztrepülés a javított kidörrentővel, úgy tűnik, jó lett, tart is, a varrat is szép, és még festeni sem kellett (azt mondta a mester, hogy rozsdamentes pálcával dolgozott, így nem kell utánkezelés).
Egyébként számomra fura, hogy az egész kipufogó rendszert csupán a két leömlő hengerfejekhez záró csavarjai, és ez a letört konzol tartja, semmi más. Skyhussar által belinkelt darabon volt még két konzol az "első dobon", de az enyémen már nincs.
Igen a trail II-ről én is csak jó visszajelzéseket halottam.Első gumim brazil,a hátsó német és nagyon nem egyformán öregszenek.Az első tiszta repedezett a minták között és egyébként 2014-es gyártású.
Az a hozzászólásaiból lejött, hogy jó szándékú, segítőkész ember. Sajnálom, hogy nem találta meg a hangot a géppel - ami (valljuk be) nem oly könnyű olyas valakinek, aki nincs ráhangolódva a másként igényes technikára.
Egyébként magamban a BMW motorok kapcsán az fogalmazódott meg immár 7 év - bár nem túlzóan sok kilométer - után, hogy nem feltétlenül a szó legszorosabb értelmében vett minőségi, mint inkább innovatív a történet. Viszont ez az innováció lendíti előre, emeli az egyébként hétköznapokban kitűnően szolgáló masinák fölébe egyes különleges erényeivel.
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataid, azt hiszem megerősítetted bennem a választást a Tourance mellett.
Pure.sanyi: Tudsz valahol kedvezményesen papucsot? Ha akarsz te is venni, valahol kialkudhatnánk némi kedvezményt közösen. Mit szólsz hozzá? Most a kékhold árait néztem, gondolom ha ott vásárolsz fel is szerelik ingyen, az már 6e kedvezmény egyből:)
Mitas-t még nem próbáltam, de a Tourance-alé van kb. 110 e km tapasztalatom, a K60 Scouttal is közel 100 (3 különböző motoron: DR-Z 400, Varadero, CRF1000L Africa Twin).
A Tourance előnye, hogy kopásjelzőig koptathatod (vagy még tovább), nagyon hosszú élettartamú (28 e km első / 24 e km hátsó volt a max), vizesen is jó tapad: A K60 Scout előnye, hogy a terepképessége egy hajszállal jobb, mint a Tourance, de zajosabb. Vizesen jobban tapad, mint a Tourance, ugyanakkor az élettartama rövidebb ( Varán, Africa Twinen 18 e km után kuka, de úgy, hogy még 2,5 mm a profilmélység, csak már nincs tapadása, DRZ-n 21 e km felett elment).
Én mindkét gumit kedvelem, a jobb terepképessége és kedvezőbb vízen tapadási tulajdonsága miatt választom az utóbbi időben a K60 Scoutot.
Én most készülők lecserélni a scorpion trailt sima tourance-ra.A pirelli-nél az eleje nekem bizonytalan ,sokszor érzem hogy határon van és már kicsit megcsúszik.
Kroni: Itt minden rendben Barátom, majd otthonról hívlak este;)
Igen, néztem az említett TKC70 abroncsoz, nem tudom milyen lehet, mert árban mindegyik 60 körül jönne ki +- pár ezer. Kevésbé dúrva mint a 80-as, még utána olvasok.
Bike-R: Akkor ezeket próbáltad is. Ha összevetnéd melyik volt a legmeggyőzőbb számodra? A Hidenau mögött sztm. nincs akkor a fejlesztési háttér mint a Metzeler mögött, a három közül az számomra a legszinpatikusabb.
Lex De Boer: Az ált. említett abroncs nagyon is jó, de földutas barangolásokra éppoly alkalmatlan mint az Anakee3. Ha hosszú Európai túrára mennék ezt választanám, de nincs idő, így 1-1 napokra Kroni barátommL legurul ánk a műútról, oda meg ez nem való:(
Köszi mindenkinek! Ha van még tapasztalat, jöhet:)
Igen, nagyon jól mutat rajta. Az óracsoport szépen visszafogottan világít, az információs panel pedig elég látványosra sikeredett ezzel a háttér világítással. ( szerintem )
Ha normálisan szervizelték és gondos gazdája volt, akkor a 100e km nem para. Még egyszer annyi biztosan benne van. Egy szöghajtás cserét viszont előbb-utóbb bele kell kalkulálni, ha nem láncos.
Metzeler Tourance Next-et hasznàlok évek ota. (Eko javasolta, ezuton is köszi neki)
Az elsö abroncsot tavaly szeptemberben cseréltettem, 17 000 km-t birt, a hàtsot majd az uj tulaj cserélteti ha akarja, abban most +/- 24 000 km van. Az uj elsöben most kb. 7000 km van és igy néznek ki:
Hát sajnos továbbra sem csillapodott a szenvedély a BMW-k iránt, nem tudtatok segíteni. :) Persze a legfőbb visszatartó erő még mindig az, hogy zömében 100 ezer kilométer körüli futásteljesítményűeket találok most a pénztárcámhoz: esetleg van itt olyan, akinek ennyit ment a gépe, Budapesten vagy környékén lakik és meg is mutatná nekem, hogy legyen viszonyítási alapom a vadászathoz? :)
Nem saját tapasztalat, de hátha hasznos infó: Én most vetettem le a Karoo3-at a GS-ről, a gumisnál elbeszélgettem az egyik ott dolgozó szerelővel és ugyan nem GS-en volt hanem egy KTM adv-on, de kb. hasonló %-os használatra neki Conti TKC70 volt fent. Mintáját tekintve hajaz a tourance-ra, és kicsit a scorpion trail-hez is szokták hasonlítani. Elmondása szerint ár-érték arányban elég jó gumi, mert olcsóbb mint a fent emlitett másik kettő és kb. azt tudhatja, esetleg érdemes lenne ennek is utánajárnod.
Az az igazság, hogy én egy másik oldal fórumán ismertem meg, és segített is nekem István. Személyesen találkoztam vele és egy nagyon segítőkész, precíz embert ismertem meg személyében. én is segíteni szeretnék és nem szeretném megbántani. Viszont amikor azt irja, hogy a telelever-nél nem vett észre különbséget, akkor már végképp úgy érzem, h ez a motor nála az antikrisztus a dv után, vagy csak nagyon nem érzi a lényegét, vagy nem használja ki.. ..nem tudom. Azt viszont igen, hogy én már az első pesti kátyús utamon, és az első kanyarban éreztem a zsenialitását. Akár egy F800hoz képest is, egy dv-hez képest meg pláne. Ültem egy vadiuj dv-n, Vác-Bp kanyart mentem vele és én arról ugy szálltam le, hogy semmiképp sem kéne. De nem vagyunk egyformák, és így szép az élet. Viszont én végleg letettem arról, h rábeszéljem őt erre a motorra, mert egyrészt nem menne, másrészt meg talán mindennkinek jobb sztem ha megszabadul tőle végre, és nem ír itt olyan dolgokat hibának, amik rajta kívül egy tulajnak sem tűntek fel. És ezt tényleg nem bántásból mondom! Van ilyen, h valakinek vmi nem jön be, de én még megmondom őszintén ilyen véleménnyel Istvánén kívül nem találkoztam. Az enyémet két megrögzött sportmotoros kollégám próbálta, mindketten teljesen odáig voltak a futóműért, alig akartak leszállni. Egy kollégám egy varadero-ról ült át a tavalyi szezonzárón, ő is elismerően nyilatkozott a futómű kiválóan pontos irányíthatóságáról, aztán a következő megállónál azt mondta, hogy mikor visszaült a varára azt hitte valami baja van, mert a boxer alsó nyomatéka után fura volt visszaszokni, pedig a vara sem épp 35kw-os.. Azt viszont nem hinném, h István rt-jén a futóműtől kezdve a blokkig mindennek baja volna. Csupán többet várt, és kevesebbet/mást kapott mint amire számított. Ezért kell mindenképp alaposan kipróbálni a választott tipust, amit ő sajos ez esetben elmulasztott.
"A Devilles fórumon is ilyen infókat szoktam adni a modell iránt érdeklődőknek ! Ha valaki megtudja , milyen negatívumokra számíthat , és utánna is kitart , az jó esélyel , nem , az enyémhez hasonló hozzászólásokat fog ide írni ! :) Ha meg ez elveszi a kedvét , tán jobban is jár mindenki...."
Ha egy olyan helyen említesz kizárólag negatív tapasztalatokat, ahol senki nem tud relevánsan reagálni rá, nos az - ahogy Eko írja - tiszta félrevezetés. Én is tudnék olyan véleményt írni a Deauville-ről, hogy egy típusismeret nélküli ember sikítva menekülne (most nem firkálom ide mindazokat, amit 36ezer km alatt produkált a vadi újan vásárolt DV), és mivel itt alapesetben nincs, aki ellensúlyozhatná, akkor az elég etikátlan lenne részemről (az adott típus esetében éppen itt vagy Te, de lehetne szó bármely más motorról).
Ha valaki tanácsot, véleményt kér egy dologról, akkor az a minimum, hogy az ember tárgyilagos, és mind a negatív, mind a pozitív dolgokat elővezeti. Ha csupán az egyik oldalt említi - legyen az pozitív, vagy negatív -, az nem vélemény, nem tanács, hanem rá-, vagy lebeszélés.
Ha egy bíró egy bűnügy tárgyalása során csak az ügyész, vagy csak a védelem érveit veszi figyelembe, azt durván elfogultnak tartják. Itt is éppen erről van szó. Az kevés, hogy mások már leírták a pozitívumokat, ezért nem említed meg azokat - erre találták ki a hivatkozás fogalmát.
Tudod tényleg segíteni szeretnék, elég sokat mentem már boxerekkel, de nem vagyok szerelő.
Azért az szerintem nem tisztességes, hogy a motorod jelenlegi műszaki állapotát, együtt értékeled a típussal, és a csalódottságod nagy része a rejtett hiba miatt van. Próbáltalak megérteni, így visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat, és ott még nagyon lelkendeztél a típust illetően. Ne hidd, hogy rábeszélni akarlak bármire is, csak a saját tapasztalatomat szeretném megosztani veled, mert a Norvég videó linkjével, kaptam tőled pár kellemes percet, és látom, hogy nemcsak utazol a motorral, hanem nézel is, ami nagyon szimpatikus.
Szóval az első boxerem, amit No-ban vásároltam, eléggé megszívatott. A pontos problémára már nem emlékszem, de sok olajat fogyasztott, ami a próba során persze nem derült ki. Nagy szerencsém volt, hogy a Nyitrai Pistihez kerültem szervizt illetően, mert megtalálta a problémát (nálam az egyik hengerfejben volt egy alkatrész eltörve), és még emészthető áron meg tudta csinálni. Szerencsére ott az eladó tudhatott a problémáról (amit persze nem említett az eladáskor), így felvéve vele a kapcsolatot, be is szállt a javításba. Persze az eladási ár csábító volt, de akkor nem tudtam többet kifizetni érte, és más meg sem tudta hallgatni, hogy a problémával előbb szembesüljek, kicsit naivan azt hittem, hogy No-ban véve, nem nyúlhatok nagyon mellé. Tévedtem, de ez is az árral van összefüggésben, mert drágábban persze sokkal kisebb kockázattal lehetett volna vásárolni. Én ezzel a vassal szerettem meg azt, amit Bmw-nek neveznek, minden előnyével és hátrányával, a javítás után, szerencsére semmilyen rossz érzésem nem maradt a típust illetően. Ha jól számolom a mostani a 6. a sorban, és az ideálist még mindig nem találtam meg (volt 1200 Rt-m is), bár egyelőre elégedett vagyok a mostanival, mert kompromisszumra azért mindig szükség van, és ez most tényleg egy doxa óra, ami nem egyértelműen jelenthető ki minden példányról.
Szóval valaki még említette, hogy más szerelő is jó lenne ha megnézné, én is ezt javaslom, mégpedig a Nyitrai Pistit, bár ő már nem praktizál. Neked pont jó lenne, mert solymári. Nem írom ide be a számát, de esetleg beszélek vele, ha gondolod. Szerintem boxer ügyben Ő tényleg Guru, és egy meghallgatástól talán nem zárkózik el.
Kívánom, hogy így vagy úgy, de megnyugodjál, mert így tényleg nem lehet nyugodtan motorozni. A véleményem pedig még mindig áll, ez a motor még megér egy kis szenvedést, de legalább is a típus mindenképpen. A honlapunk kapcsolatánál megtalálod az elérhetőségemet.
Ja és még egy pozitívum eszembe jutott, hogy 3,9-et egyen egy 1200-es, ahhoz tényleg finoman kell használni, ez akkor is elképesztő egy 1200-estől. Az 1200 Rt ezt is tudja! És még van otthon egy nagyobb plexim is, merevítővel, amivel tényleg csendes is lesz a motorod, ha gondolod kipróbálhatod.
"...ami szerint BMW-t csak az vegyen, akinek a fenntartására is van jó sok pénze,..."
Az 1150RT időszakos szervizköltségei semmivel sem magasabbak, mint 650 Deauville költségei - esetenként még alacsonyabbak is. Pár példa az RT esetében: olajszűrő kb. 4000 (akár gyári BMW), levegőszűrő kb. 4000-4500 Ft (akár gyári BMW), fékbetétek kb. 10.000 Ft/féknyereg (Brembo), féktárcsa kb. 30.000 ft/db (Brembo), gyertya kb. 2500-3000 Ft/db (NGK). Ha nem a Wallisba, vagy BBoglárra viszed, a munkadíjak is normál szinten mozognak.
Persze van, amit csak eredetiben tudsz beszerezni, ha valami besz@rik, vagy az utángyártott sem olcsó (lásd pl. gyertyatrafó 30párezer Ft), de ez egyrészt nem tervezhető, másrészt más márkáknál is így van.
"...meg ideje, hogy kivárja a sort a szerviz előtt. ..."
Megint csak a Wallist kell elkerülnöd, és máris nincsenek többhetes várakozások.
Húha, komoly vitát váltottam ki a kérdéssel, úgy látm. Én egyébként kívülállóként kicsit örülök is ennek, hasznos lehet, ha egy-egy negativ velemeny is előkerül, ebből is tanul az ember. Olyan ez, mint a megbizhatóság kérdése ezeknél a modelleknél: ahogy visszaolvastam, nem nagyon van rájuk panasz, ugyanakkor akad néhány cikk, ami szerint BMW-t csak az vegyen, akinek a fenntartására is van jó sok pénze, meg ideje, hogy kivárja a sort a szerviz előtt.
Ezeket az érveket viszont eleddig nem hoztad fel, csupán a negatív érzéseidnek adtál hangot, mikor tanácsot kértek egy RT-vel kapcsolatban.
Csalódtál az RT-ben, ami nyilván elég szar dolog, és megértem, hogy pipa vagy. Van ilyen, viszont úgy látom, nem tudsz objektív lenni, és ezért nem szerencsés, ha tanácsot adsz, vagy véleményt formálsz. Az OK, hogy nem tetszik a masina, vagy nem működik jól, és ezért bosszús vagy, de ha valaki tanácsot kér, akkor írd oda az előnyeit is, vagy ne reagálj.
Emléxem, mikor anno elkezdtek terjedni a japán autók... az volt bennük fura a LADA után, hogy minden olyan puha... puha a kuplung, mintha vajban menne, könnyű a fék, a kormány, a váltó...
Sztem 890312 (István) barátunknak ez hiányzik a Dövill után. A képekről elnézve már nem fiatal, bizonyára nem tud alkalmazkodni a boxer "kemény" stílusához.
A Honda kuplung 1 ujjas, a fék is, a motor is lágyan jár, a futómű egy hintaágy... jó, biztos nem olyan stabil, mint az 1200RT, nem is lassul akkorát, de ő nem fog lapon fordulni vele. A harapósabb motornak, a kemény váltónak, kuplungnak is inkább a hátrányát érzi.
Én főleg értem, mi baja, mert az én 1100S-em még keményebb, mint az RT - megdörren, mikor beindul, mikor beteszem egybe, olyat csattan, hogy laikusok azt hiszik, kettétört valami benne :DDD és amikor startolok, van hangja, mert én adok neki gázt :))
... ehhez képest pl. egy Dövill egy nagyrobogónak tűnik - és pl. 60 év felett lehet, hogy azt értékelném jobban.
"Add el azt a motort, nagy sz@r az egész, úgy ahogy van... Sőt a béjemwé is sz@r úgy ahogy van, az egész bagázs... Kár, hogy a fiatal szovjet mérnökök ennyi energiát fektettek bele ebbe az egész kalap fosch-ba..."
"...Semmi előnyét nem láttam ennek a futóműnek . ..."
Azt kell mondjam; atya isten! Ha valami osztályon felüli, és az élvezetes motorozást az egekbe emeli egy RT-n, hát az a futómű.
Ahogy pár hsz-el korábban éppen írtam: sok é v után ismét felültem egy hagyományos futóművel szerelt gépre (jelesül egy Honda CBR600F-re, aminek azért nem éppen fából faragták az alját, egy DV-éhez képest csúcs-rednszer), és ég és föld volt a kettő - és ezt a Honda gazdája is megállapította: a Honda egy kelletlen darab az RT-hez képest, az első ívet felveszi, és utána csak azt tartja, és komolyan oda kell tenni magadat, hogy módosítsd, vagy átdönts, addig az RT mint egy gyík, vagy delfin; ívről ívre tehető, a legkisebb kéretés nélkül, stabilan, miközben nem pattog el az ívről, nem billeg, csak stabilan megy, amerre akarod.
Tényleg válj meg ettől a géptől! Csak azt nem értem, ha ennyire szar vele motorozni, miért ezt hajtod, és nem a DV-t? Annak sem tesz jót az állás, és pár ezer km nem csökkenti az értékét drámaian.
Hogy miért nem kell senkinek? Talán azért, mert az első 1200-es széria elejéről való...
Én is úgy érzem, hogy ez a motor, ill. ez a típus nem a Te motorod. Nincs ezzel semmi baj, ha mindenkinek ugyanaz jönne be, akkor mindenki ugyanazt a kaját szeretné, mindenkinek egyforma felesége lenne, stb, stb.
A lényeg, hogy jól érezd magad egy motor nyergében, ha egy más márka akkor abban. A motorozás a nagy többségnek hobbi, a lényeg, hogy az ember jól érezze magát.
Szerintem a Bmw-s (boxer + tele-para) lényeg a futómű és fékek csodálatos összhangjában van, egy alacsony súlypontú motorral.
Az Rt-n sajnos tényleg hosszú az egyes, bár nekem nem fulladozott, egyszerűen jobban szét vannak húzva a sebességek mint a Gs-nél, viszont 130-nál még vibráció mentes a gép. Úgy gondolom hozzá lehet szokni.
Az Rt-n szerintem a 17-es első kerék a bűnös, valahogy azt nem tudtam megszokni, ez egyértelműen jobb a Gs-nél (19)
Nekem volt a boxerek között egy TDM 850-es és volt korábban Transalpom is. A Honda susogó, doxa óra motorját hiába keresed egy háborús konstrukcióban, és az olajos kuplung is más. A DV fékjei elég jók, így abban nincs nagy különbség gondolom, de a futómű az fényévekre van tőle, és azt 2 személlyel, cuccokkal is tudja. El kell menned egy kanyargós útra vele.
Én úgy gondolom, a boxerek között is van különbség a járás kultúrában, és talán egy kicsit hangosabb példányt fogtál ki, kellene menjél cserélgetve márkatársakéval, úgy reálisabb képet kapsz, hogy milyen is valójában a Te géped. Igazából egy DOHC boxer (2010 utáni) oldaná meg szerintem a problémádat, vagy egy vizes, de azt még tudatosan nem próbáltam. A két motorból kijönne egy.
Hát én is már csak olvasgatok itt és jót mosolygok amik itt mostanában íródnak. Nagyon szépen kérlek ha valamilyen motorról véleményt írsz az legyen megalapozott, szakmailag helyénvaló. Összefüggéstelen elméleteket gyártasz és ezzel félre vezeted azokat akiknek tényleg szüksége van a pontos információra, hogy helyesen tudjanak dönteni. Ahogyan Eko is írta valószínű nem a motoroddal van a baj. Én az egész általad leírtakra csak annyit reagálnék, hogy nekem is 1200 RT-m van, új korától az enyém és most 98000 km van benne. Bejártam vele europát többször és igen képzeld én is araszoltam vele Bécsben, sőt még Milánóban is és bizony nem 30 fokban, semmi égett olajszag nincs melegben sem. Szóval én azt gondolom aki egy nyugodt kareszterikájú motort keres, ami iszonyat könnyen kezelhető, jól pakolható, nagyon kényelmes sőt utasnak is nagyon kényelmes, olcsó a fenntartása akkor ez az 1200 RT az ő motorja. Itt alapból valamiért nem jött be neked ez a motor és most olyanokat kezdesz írni aminek abszolút semmi alapja nincs. "Fuldoklik" mi van ? "Nem komfortos" mi van ? "Száraz kuplung szögletessé teszi az indulást" mi van ? "Kis fordulaton , semmit nem érezni a motor nyomatékából" mi van ? "Nehéz mint a sár" mi van ? 37 éve folyamatosan motorozom és sok féle motorom volt már én tudom miről írok és tudom milyen egy nehéz motor, milyen egy nem komfortos motor, tudom milyen egy alul nyomatéktalan motor. Na ezek az RT-re abszolút nem mondhatók el.
Akkor arra tudok még gondolni, hogy neked a méreteidhez, végtagjaidhoz az sokkal közelebb áll a DV mint az RT, egyszerűen nem jó a geometriája hozzád sztem.
Én ültem már több olyanon mint az enyém, van amelyik kb. ugyanazt adta, de volt amelyikről azt hittem, h tök más motoron ülök, nagyon rossz érzés volt. Egy kormányközelítő, alacsonyabb ülés, vagy bármi ami eltér rengeteget tud változtani, jó esetben helyes, rossz esetben a helytelen irányba.
Másik nem fulladt ennyire? Na akkor a tiéddel van tényleg baj, de ez alapján ne irjuk le az egész szériát sztem! Jó lenne ha tényleg kiderülne a baja, mert ez a motor (habár rakod bele a kilómétereket rendesen) ahogy én látom neked maga a kínszenvedés..
"Én úgy látom, a BMW az utóbbi időben - sok pénznél jobb a több elvén mozogva - elengedett (jó)pár BMW-specifikumot, ami nem volt rossz, csupán a nem BMW-vel járó tesztelők sírása indokolt, vagy be akarták illeszteni abba a trendbe, amit korunk diktál (és így vész el az egyediség - szerintem)."
Nagy igazság! A BMW- index feladását pl. sosem fogom megbocsátani a gyárnak.
Igen, valami rémlett ez ügyben, de nem voltam biztos benne. De tudod az doktorokra is azt mondják, hogy egy orvos nem orvos. :-))) Bár lehet, hogy tényleg máshol van a baj :-)))
"...Ez abbol adódik , hogy álló helyzetben jobban felmelegszik a motor..."
Ez nem így van. A mocin alapból, de az autómban is van olajhőfok-mérő, és mindkettő azt igazolja, hogy az alacsonyabb fordulaton járó motorban az olaj hőmérséklete esik. Persze egy pörgetett motor esetében idő kell, mire visszaesik az olaj hőmérséklete - főleg, ha megszűnik a menetszél hűtő hatása -, de ez éppen így van a folyadékhűtéses motorok esetében is.
A rendőrmotorokon - vélhetőleg - azért van ventilátor, mert azokat az extrém igénybevételre készítik fel, amikor esetleg hideg motorral indulva kell maximális teljesítményt kicsikarni a gépből, vagy forszírozott tempót követően hirtelen letámasztják a motort, mert a feladat ezt követeli. Náluk nincs idő figyelni a gépészkedésre, a motor melegítésére, vagy lehűlésére, ott a feladat élvez prioritást, amit a gépnek tolerálni kell, hogy vissza lehessen rá ülni, beinduljon, és tegye, amit elvárnak tőle.
"...Talán , nem véletlen , hogy az újat már nem evvel a megoldással csinálták..."
Az index esetében is (később) beadták a derekukat, de ez nem biztos, hogy műszakilag, vagy komfort szempontból indokolt. Vagy lásd az R1200R stílusát...
Én úgy látom, a BMW az utóbbi időben - sok pénznél jobb a több elvén mozogva - elengedett (jó)pár BMW-specifikumot, ami nem volt rossz, csupán a nem BMW-vel járó tesztelők sírása indokolt, vagy be akarták illeszteni abba a trendbe, amit korunk diktál (és így vész el az egyediség - szerintem).
Ahogy Kroni írta, úgy én is azt mondom, nekem egy pillanatig nem volt gondom a száraz kuplunggal - de lehet fakezű vagyok :-)
Az újat egész más miatt csinálták olajos kuplunggal. Teljesen más konstrukció, amire a gyár főleg a környezetvédelem miatt kényszerült rá, illetve a levegős boxer fejlesztései elérték a saját határait. A kuplungot szerintem csak Te szokod meg nehezen, hiszen több mint 90 évig azzal szerelték őket. Olaszországi kör alkalmával 40-45 fokban motoroztunk, sőt dugót is kaptunk és én soha nem éreztem égett szagot. :-)))
Ugyan az 1150-esemnek más a karakterisztikája kicsit, ráadásul az 1-esem is "kurz" azaz rövidebb, de mentem olyannal is ami neked van és nem éreztem azokat amiket te leírsz, kivéve az forró olajszagot, de ez nem folyadékhűtéses gép, egy oilhead-nek megbocsájtható az ilyesmi szerintem. Nekem 10 fokban és a 35-40C hőségben is öt pálcikán áll az olajhő, tehát nagyon jól tartja üzemi hőmérsékletet. Mondjuk az is igaz, hogy dugóban állni nem szoktam, de nincs is rá szükség:
Hábár én némileg magasabb vagyok mint te, de nekem se ér le a lábam a motorról rendesen, azonban nincs is szükség rá, mert a pesti dugókon úgy szoktam átmenni, mint kés a vajon! Én egyáltalán nem érzem szélesnek és nehezen manőverezhetőnek a motort, pedig nem vagyok egy vakmerő ghostrider. Múltkor haver jött mögöttem egy filigrán Multistrada-val, és meg is jegyezte, hogy qrva jó volt mögöttem jönni, mert tudta, hogy biztosan elfér ahol én átmentem elég tempósan. Nagyon könnyen irányítható a gép, a sokkal alacsonyabb súlypontja miatt igazán kis sebességnél sem kell lábletéve pipiskedni az autók közt.
"A motor induláskor fuldoklik" - nekem nem, sőt gázra már sokkal hamarabb jön is a nyomaték és emeli az elejét, mint a korábbi motorjaim. A régebbi gépeimen (pl. a 600as Fazeren is) sokkal többet kellett játszani a kuplungal. Menj 10-15LE-s motorokkal sokat és rájössz mi az amikor tényleg fuldoklik. :)
"A száraz kuplung igen szögletesé teszi a motor indulását" - ezt se nagyon értem, én ha nem tudnám h száraz kuplungos meg se mondanám. Én ugyanolyan könnyedén tudom adagolni mint a többi gépemen.
"Nehéz mint a sár" - ez részben igaz, ezért mindennapi melós motornak talán én se ezt venném. De ez csak az állóhelyzetben manőverezésnél, parkolóból kitolatásnál érződik, amint elindulok vele és elértem az 1-2km/h sebességet onnan olyan könnyűnek érződik mintha biciklin ülnék. Ugyanakkot középsztenderre napi 5-nél többször feltenni már edzésmunka.
"Azt ajánlom , mindenképp tegyél egy nagyobb próba kört vele a vásárlás előtt !!!" - Ezt én is ajánlom természetesen! A boxert valóban szokni kell kicsit, de ha lehet, akkor ne csak városban legyen az a próba, mert a telelever meg a boxer szerintem egy kanyargósabb hegyi úton 80km/h tempó felett tudja kivillantani a foga fehérjét, és ott lehet érezni igazán, hogy miben is jobb mint a többi motor. Igazából ha ilyen célra nincs használva akkor őszintén szólva nem RT-t vennék, melóbajáráshoz én a CB-t jobb választásnak tartom. De ha néha túrázni is menne vele az illető és csak egy motor fér bele akkor nagyon erősen billenhet a mérleg az RT irányába az én véleményem szerint, mert dolgozni azért ezzel is lehet járni, és egy-egy turán pedig tud olyan amit a CB nem. Szerintem...
Ha érdekelnek az oldalkocsis motorok, akkor érdemes kilátogatni augusztus 10-13-ig tartó nemzetközi oldalkocsis találkozóra Kiskunfélegyházára. Nagyon sok érdekes BMW-t lehet látni.
"...( minden elinduláskor érződött az égett olaj szag... )..."
Ezt egész egyszerűen nem értem. Mi köze az elindulásnak az égett olajszaghoz egy szárazkuplungos szerkezet esetében?
A magas fordulatszámból pedig nem következhet az olajégés, hiszen véleményem szerint éppen abból adódnak a gondjaid, hogy alacsony fordulaton terheled a motort - és ezt te is alátámasztod: "... Kis fordulaton , semmit nem érezni a motor nyomatékából . ..."
"...de a múltkori 20-fok körüli időben is eléggé melegedett a városi dugókban araszoláskor a motor ( minden elinduláskor érződött az égett olaj szag... ) ! Nem tudom mi lessz , ha bejönnek a 30+ fokok ?..."
Semmi! Simán bírja, gond nélkül, nem melegszik túl az olaj. 7 éve hajtom a gépet, nem keveset budapesti forgalomban. Soha nem volt gond a melegedéssel.
"...A száraz kuplung igen szögletesé teszi a motor indulását . ..."
Minden autóban száraz kuplung van, amit ráadásul a kéznél lényegesen bénább, ráadásul a többség esetében az ügyetlenebb bal lábbal kezel mindenki, mégis így működik a motorizált világ...
"... Nehéz mint a sár !...."
Ezt a véleményt egy kicsit árnyalja, hogy a 700-as Deauville-ről ezt nem hangoztatod, ami egészen pontosan 236 kg, szemben az 1200-as RT 245 kg-val (mindkettő száraz tömeg)...
"... városi szakaszokon ( mondom inkább , hogy dugóban ) kín vele közlekedni !..."
Ez egész egyszerűen nem így van - lásd első bekezdésben...
"... Azt ajánlom , mindenképp tegyél egy nagyobb próba kört vele a vásárlás előtt !!! ..."
Ez lényegében minden jármű megvásárlása előtt ajánlott, de egy sor4-ről boxerre átülő esetében fokozottan igaz - lásd 51939 hsz-om
A barátomnak CBR600F lova van, és valahányszor együtt gurultunk, mindig a pofámba vágta, hogy egész egyszerűen pofátlanság, ahogy kényelmesen, fotelban, egyenes háttal ülve gurulászok. Addig-addig, mígnem elkezdte nézegetni az 1150RT-ket. Már linkeket is átküldött, mikor mondtam; állj! Ismerlek, tudom, mit keresel egy gépben, itt az enyém, ülj fel rá, mielőtt bármi történne, próbáld ki, hozd a párod is. De előre szólok, az RT nem a te motorod.
Eljött, felült, próbálgatta. Mikor leszállt, egy dolgot mondott azon kívül, hogy a boxer nem nyerte meg a tetszését: elképesztő, hogy hogy fordul ez a gép. Egy ekkora dög, mégis stabilan fordul szinte nulla tempónál is.
A párját azonnal megvette a gép.
Megjegyzem, hogy ahogy a sávközépi nyilakat körbeszlalomozza az RT, nos azt a Ciberével elég nehezen tudtam kivitelezni - az első ívre ráállt, utána kb. annyira kérette magát az RT-hez képest, mintha szűzlány első alkalmát akarnám hasonlítani egy hivatásos napi rutinjához.
Dugóban el lehet-e férni? Ha nincs hely, akkor nem. Ott nem megy el, ahol egy hajtás-pajtás, vagy egy robesz, de az átlag budapesti forgalom nem akasztja meg a sávok közti araszolásban. Hozzáteszem, hogy én nem hordom az oldaldobozokat.
2 hónapja vettem 98-as 1100rt-t, 140000km van benne, kutya baja.
A kezelhetőségről: 1,5 éves a motoros jogsim, előtte csak robogóm volt, meg egy szezonra egy 250-es chopper, de mostanra már teljesen természetesnek érzem a méretét és a súlyát.
Mindegy, hogy mit mutat a km óra. Az állapotát, és az előéletét nézd. Ha karban volt tartva, akkor semmi gond, simán meg merném venni ennyivel. (abban is ennyi van, ami csak 50 e km-t mutat)
Sziasztok! Időről-időre felmerül bennem, hogy vegyek egy BMW R850 RT-t. Teljes őrültség lenne, mert alapvetően munkába járásra használom a motorjaimat (Budapest-agglomeráció, szóval van benne M0 és városi dugó is), ráadásul a mostani CBR600-asom teljesen jól muzsikál, könnyű fenntartani is, semmi baj nincs vele. A kisördög mégsem hagy nyugodni és állandóan azon kapom magam, hogy a BMW hirdetéseket nézegetem. Megpróbálnátok lebeszélni arról, hogy vegyek egy feleslegesen nagy és öreg (kb. 2000 körüli évjáratokra lenne pénzem, vagy picit idősebbre) RT-t? Vagy mégis lenne értelme erre az igénybevételre? :)
Ez a tiéd? Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet vezetni egy ilyen oldalkocsis motort. Elgondolkodtam rajta, így a családdal lehetne motorozni, a gyerek elférne az oldalkocsiban. Horror áruk van.
Jó képek. Egy kis leírás, story is jó lenne hozzájuk. :) Remélem a jövő héten én is tehetek fel egy-két szép fotót. Vasárnapra terveztem egy Ausztriai karikát: Graz -77-es út Judenburgig-114esen fel Admontig-Eisenerz körüli nemzeti park-hazafelé valószínű a 64esen Weiz érintésével. Relatív jó időt mondanak. Már alig várom. :)
Sziasztok. A napokban feltettem egy 25 mm-es Wunderlich magasítót. Sajnos nem passzol tökéletesen, kb. 1,5 mm hézag van az egyik oldalon. A wunderlich szerint ez normális, azt javasolja, hogy hézagoljam ki, ez meg is történt, de picit zavar. A korány nem mozog, áll, mint a cövek, de találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Mi volt a megoldása?
Igazából mint érdekesség, valamint alternatíva miatt linkeltem be. A felújítás során napi szinten kellett vadászni az alkatrészeket, újat - használtat egyaránt. Érdemes figyelni egy-két helyen az árveréseket is. Volt olyan komplett balos oldaldoboz amire egyedül én adtam licitet, mert karcos volt a fedele, és nem párban volt... Meg van mindene, minden tökéletesen működik rajta. Angliából postával együtt is gombokért jött el...
Szerintem itt nem csak a csőtoldat nem azonos, hanem a középső dob belseje sem - azt írja, hogy nincs benne katalizátor. Ha így van, akkor "csak" a végdob azonos.
Egyébként szerintem nem bonyolultabb a lambda-szondának egy lyuk+egy menetes gyűrű beépítése, mint cserélni a csőtoldatot.
Kicsit túlpörögtétek ezt sztem. Nem kell ide specialista, meg kipufogó klinika, bárki vassal foglalkozó ember, akinek van AWI berendezése, visszavarrja 5 perc alatt - sőt, ő majd látja kézbe véve, hogy lesz a legjobb. Vékony anyag, kevés hő kell neki, elszíneződni is alig fog, és lehet passziválni - aki hegeszt ilyesmit, annak vegyszere is van hozzá.
Az én kipumat pár éve egy olyan hegesztette meg, aki nagy tartályokat gyárt :)) tökéletes lett.
Esetleg levágni a kidudorodó részt a törött maradékkal együtt, késziteni rozsdamentes lemezből egy akkora lapot, ami pont befedi a régit (arra awi-val felhegeszteni az új tartót) és azt vaskosabb popszegecsekkel visszarakni.
Nem olyan vészes a dolog. Igaz, nem a legjobb helyen adta meg magát, de szépen javítható és nem lesz feltűnő. Mindenképp avi hegesztés ajánlott, utána pedig hőálló ezüst festékkel kellene festeni. A festés nem nagy területet ölel fel, ( kb. pont annyi mint amit bekereteztél sárgával ) valamint ez a rész egyébként is belül van. Balról abszolút takarásban, jobbról pedig a felni küllői közt elveszik. Hidd el, ezt csak főként Te fogod elsőre meglátni mert tudod, hogy ott van.
A dobot leszedni nem nagy ördöngösség:
- jobb oldali idom levesz
- lambdaszonda csati széthúz
- kipufogó bilincs meglazít
- kipufogó lehúz
Ez utóbbi egy kicsit macerásabb, ha össze van "gyógyulva". Márpedig biztos "összegyógyult" az évek során, de le fog jönni... :))
pár napja volt a sportmotoron egy cikk bmw f800-ról. meg tetszett a gép főleg az s verzió és az iránt érdeklődök van-e itt f800s tulaj? ha igen tudna pár szót írni a gépéről. mennyire helytálló a cikk? első nagymotornak venném és nagyrészt mindenre használnám (melóba járni, városba hétvégente túra stb)
Köszi a tanácsokat, de én ehhez hülye vagyok, így max addig tudok közreműködni, hogy lebontom a környékről, ami útban van.
Egyelőre kipufogó javítókat nézegettem, gondoltam, azok talán értenek hozzá. Vagy nem?
Mondjuk csodás lesz a fekete, vagy kályhaezüst a krómon - egyetlen vigasz, hogy talán a kosz miatt nem lesz feltűnő, mert egyébként ha nincs fent az oldaldoboz, akkor látható (márpedig általában nem dobozzal járok).
Eladásnál jó alkualap lesz majd a vevő számára :-(
Esetleg tipp a mester személyére - lehetőleg Budapesten?
A krómnak sajnos annyi a hegesztés körül. Ameddig sérül, addig kicsit felcsiszolod, és jó minőségű fekete, vagy szürke hőálló festékkel tudod kezelni. Utána nem rozsdásodik.
Ha savállót megfelelő anyaggal hegeszted, akkor nem festeni kell, hanem van hozzá megfelelő anyag, ami passziválja. Szépen kifényesedik a kezelés után a hegesztés és a környéke.
Megértem a bosszankodásodat, de ezért felesleges lenne új dobot venni. Egy ügyes lakatos meg tudja ezt oldani, ráadásul nem is látható helyen lesz hegesztve.
Ahogy nézem, ezt igényesen nem lehet javítani; a tartószár egy lemezzel fedetten van a dobra rögzítve. Természetesen nálam a tartószár a lemez alatti részen tört el :-((((
Gondoltam szép az idő, ott sorakoznak Bfürden az éltesebb autócsodák (már évek óta meg szerettem volna nézni), és az új BMW mocik, csinálunk egy kellemes gurulást.
Hát nem! Ahogy oldom el a lezáróláncot, furán mozog a kipufogódob. Letört a hátsó rögzítő a dobról, ami a lábtartó-konzolhoz rögzíti a dobot. Fuuuuuuucccckkkkk!!!!!
Remélem hegesztéssel javítható - bár nem tudom, hol találok embert, aki igényes varrattal meg tudja oldani, lehetőleg a helyén, mert ha az egész dobot le kell szedni...
"...Szintén az idei évtől bemutatjuk a BMW Motorrad friss palettáját is Balatonfüreden, s egy igazi különlegesség is helyet kap a fövenyen, ugyanis a BMW R nineT Urban G/S modellt itt láthatja először a közönség Magyarországon mondta el Salgó András, a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője."
"...Megy a béjemvé ! Zörög , de megy... Ha meg megáll , ott a "Honda !"
Ezt mondjuk nem nagyon értem; két azonos célú motor egy istállóban - ha mondjuk egy szöcske, vagy speed lenne a másik... Értem, hogy nem egy liga, de mindkettő éppen olyan burkolt, dobozolt, mérföldlépő túramotor.
Van értelme a fotózásnak; magadnak is emlék, másoknak inspiráló, vagy éppen új látnivalót mutat. Nem mellesleg pedig egy jó fotót az ember csak a látványért is elnézeget. Hovatovább, egy jól beállított kép kedvet is csinálhat egy adott masinához.
Sztem is van értelme, szoktam túrabeszámolókat olvasni azokról a helyekről ahova először megyek. Korábban én is írtam. Újabban a youtubon nézek videókat, vlogokat ezekről a helyekről. Ilyent még nem készítettem, nincs is kamerám, de szuper dolognak tartom, és örülök, hogy vannak emberek akik veszik a fáradtságot, és elkészítik.
Szép hely, jó fotók! Én sajnos lusta vagyok fényképezgetni, de szerencsére van egy túratársam kinek profi gépe van, és lelkesen fotózgat is a túrákon. Később csak elkérem tőle a képeket. :)
Szia! Nekem is volt ilyen egyszer, mikor indultam volna túrára, reggel állítottam volna két személyre, de nem csinált semmit. Ezért kénytelen voltam egyszemélyes módon elindulni, durva kanyarokban le is ért a középsztender.
Nekem a megoldás annyi volt, hogy elvittem a Wallisba, ahol elvileg újrakalibrálták az ESA-t. Nem emlékszem mennyit kellett fizetni érte, de 10-15 ezer között volt. Azóta működik rendesen, bár nem sűrűn állítgatom (lehet, hogy ez a gond amúgy).
Egyszer volt idáig új motorom. Na jó, nem egészen új, volt benne majdnem 100 km-er mikor megvettem. Kb. 37.000-el adtam el, szinte nem is látszottak rajta a használat nyomai, a markolatokon csak nagyon, nagyon jelentéktelen kopás volt. Pedig nem vigyázgattam. Lehet, hogy azért, mert Honda volt? :)
Szeretnék venni egy BMW K1200S max 40e km körüli futásteljesítménnyel, persze elfogadható áron.
Az elmúlt napokban felkerült állomány azon részét, amely megfelelne elvárásaimnak megnéztem, azt kell mondjam, hogy siralmas a felhozatal.
Két motort kiemelnék:
Szürke-sárga színű 1.8m áron 29e km hely:Kish: A motor nagyon szép, látszik, hogy fűtött garázsban áll, az eladó normális. Műszaki része:A motoron nincs hibakód, motor első féke aszimmetrikusan kopva (belső fél szinte teljesen lekopva a külső megmaradt, de csak a jobb oldalon a másik lekopva, de szimmetrikus, a hátsó féken alig van elérhető kopófelület.) A kuplung folyamatosan kerreg,(10-15 másodpercenként 2 másodperc körüli időre éles, hangos recsegő hang hallatszik) Az első gumi még egy bő szezont elfut a hátsó cserés (a közepe lekopva) A motor szerívzre érett olajcsere szűrők stb.
Kék-fekete színű 1.67m áron 23e km :)hely:tb . A motor minden porcikáján rozsda látható (csavarok, szinterezés mindenhol felhólyagosodott, motor elemek váltó elemek, kardán borítás), az idomok tele vannak karcolásokkal, horzsolásokkal, az ülés lyukas, a gumik elöregedettek, a markolat kopott. A motoron ABS hibakód (sajnos nem tudtam vele menni, hogy elalszik-e de vélhetőleg ilyen mértékű víznek kitéve nem bíznék benne). A kültéri tárolásnak a nyomai mindenhol szemet szúróak. Az eladóról nem mondok inkább semmit ;)
A motor nagyon szépen jár, a kuplungnak nincsen hangja. A javításotokon látszik, hogy pl: gyorskötözőt nem mellőzték a gumiharangok rögzítésénél (kardán belső gumiharang, még csak nem is fekete, hanem olcsó fehér megoldások.)
Személyes nincs, de a netet megtúrva elég jó kritikákat kapott, az egyedüli negatívumként a kis futásteljesítményt említették. Ez mondjuk nem csoda, ami tapad, az kopik is. Tapadás, egyéb tulajdonságok terén gyakorlatilag csak dícsérték.
Valamiért nem engedi , hogy a válaszokat feltöltsem.Amennyiben még is sikerülne és megjelenik többször elnézést kérek.
zamorano1986 kérek tőled is egy email címet, hogy eltudjam küldeni a könyveket.Egyelőre még csak az egyik van scannelve .Amint kész a másik küldöm azt is.
Annál csak jobbak vannak :P Egyébként ajánlom a Tourance Next-et. Nekem minden körülmények között jól tapadt, sosem volt vele gondom, ráadásul nagyon visszafogottan kopik csak. Ha bírod a zajos gumit, akkor az Anakee III is jó választás lehet.
Én tegnap mentem egy kört, miután végre meglett a tavaszi szerviz. Zörgött, csattogott, röfögött, de rohadtul élveztem, mert tudtam, hogy nincs semmi baja. :)
Meg élvezte a haverom is, akivel motoroztam, pedig csak egy kis körre vitte el még a közös mocizás előtt. Mondta, hogy cseréljünk motort és barangoljunk úgy, de mivel éppen dolgozott, nemet kellett mondanom. Hülyén éreztem volna magam rendőrmotorral...
A lényeg, hogy azon a kis körön is annyira megtetszett neki az Rt, hogy ma is hívott, hogy azóta is azon jár az agya, hogy mindenképpen meg kéne venni a motorodat. :)
Megoldható, csak kis türelmet kérek. Be scannelem , csak időbe telik. Utána emailben eltudom küldeni neked is. A kezelési útmutató és a kézikönyv kb 100 oldal.
Valaki esetleg tudja, hogy az RT média rendszeréhez alapból csatlakoztatható-e bluetooth-on mobil, vagy fel kell keresni egy BMW szervizt, hogy csatlakozzon?
Odáig eljutottam, hogy bekapcsolom és elindítom a bluetooth-t a motoron -ki is teszi a műszerfalra az ikont-, de sajnos nem látja a mobilom.
Szívesen fogadnék ezzel kapcsolatban mindenféle tapasztalatot és ötletet.
Tegnap a Kalte Kuchlnél. Kicsivel volt 500 km-er felett az össz megtett táv. 72-es, 23-as. 21-es út, gyönyörű a táj. Bele kellett férni időben, így egy kicsit az A2-es pályán, és az S6-oson is mentünk. Jó kis kör volt, csak ajánlani tudom. A motort is, jó vele döntögetni, messze többet tud mint én. :)
Ha valakit érdekel, ne habozzon, hívjon! Ha a fórumról kerül az új gazdájához, a vételár 1,5 millió forint (csak azért, mert innen nagyobb eséllyel lesz gondos gazdája).
Ha valaki alkudni szeretne, nincs akadálya, akkor egy kicsit magasabbról indul a licit.
Mint a hirdetésben is leírtam, ennél olcsóbb motort is lehet kapni, de ez nagyon egyben van, biztos vagyok benne, hogy normális használat mellett jó darabig nem lesz műszaki problémája. Ha nem lennék erről meggyőződve, nem linkeltem volna be erre a fórumra.
Friss a műszaki vizsgája és a szezon előtti kötelező karbantartást is megkapta, mert nem terveztem, hogy meg kell válnunk tőle.
R 1100 GS-hez keresek lepróbált megoldást 196 cm magas pilóta szélvédelméhez. A meglévő | plexi-állítható toldat | combo-val mintha felváltva ütnék a vállaimat, fejemet. Nagyon fárasztó. 100 felett már élvezhetetlen a vezetés.
Ha leveszem a toldót, állandó menetszél: mint mikor felállsz a motoron. Inkább ezt választottam, levettem a toldót,
de:
Ha a toldóval 15-20 cm-nyit lehúzom a fejem, akkor voálá, kiváló "csend", hallom a boxert, a motort.... nincs váll és fejcibálás, váltakozó boxolás... Ezt szeretném megoldani normál üléspozícióhoz is.
Most is elég méretes a plexi, szóval nem tudom, mit tehetnék.... Minden pleximorzsa 10-50E forint, ezért jól meg kellene fontolni melyik megoldást válasszam.
Szia. Nekem 1150 GS-nél volt ilyesmi gond. A tankon belüli gumi benzincső volt elérve, kis lyuk keletkezett rajta, így nagy gyorsításoknál nem kapott elég üzemanyagot a motor. Nem tudom, hogy az R-ben, milyen cső van, de ha hasonló akkor lehet ez a baj. Én felújítottam a tankon belül mindent, összes cső, illetve kapott új benzinszűrőt is. Ha szét lesz szedve, látod majd a csövön, ha lyukas. Még egy infó, nem egyszerű de mindenképp kívül belül benzinálló csöveket használj, mert ha simát raksz bele kb. 2 hét és megeszi az üzemanyag.
Üdv. mindenkinek. Tavaly vettem egy BMW r1150r mocit nagyon meg vagyok vele elégedve, megszerettem és élvezetes vele a csavargás. Mostanában viszont elkezdte azt hogy pl. nagyobb tempónál ráhúzom a gázt és szinte lüktetve gyorsul olyan mintha pillanatokra vissza folytódna, ha vissza engedem egy kicsit a gázt és ott magához tér és elkezd gyorsúlni ahogy kezd beindulni onnan szépen fokozatosan húzom neki akkor már jó. Mi lehet a gond? Benzin levegő keverék gond?
ja-ja ,akkor első letudva. :) volt kürt, nincs kürt , relé kattog ha nyomom a gombot, amper nem jön ki a kürtnél. Gondolom relé csere. (nincs beázva). Aksit ha lekötöm ,újra inditás előtt 2 szer tökig kell húzni a gázt hogy rögzüljön a fojtószelepek végállása? (vagy ez a második)
Hódmezővásárhelyen tudok teljesen profi brigádot. Van jó uszoda-éttermek-szálloda, nyugalom, Tisza holtág, stb,stb... Ha kirándulósak vagytok, akkor akár egy fél napot-napot el is lehet jól tölteni, amíg elkészül a mű.
Tud esetleg valaki megbízható polírozóműhelyet ajánlani amivel esetleg van saját tapasztalata? A neten elég nagy a szórás árban, nem tudom hogy ez minőségben mennyire jelentkezik.. Szeretném a motorom teljes rendbetételének egyik állomásaként a tankot szépen felpolíroztatni, aztán fólia és megy vissza a tankbőr.
A plexim alatti kis lemezt szeretném újrafújni, mert az előző tulaj olyan szögbe állította a plexit, hogy leszedte róla a festéket. Honnan lehet esetleg beszerezni gyári színű festéket? A bmwalkatrész oldalon a listában azt irja az enyémhez, hogy kifutott, ezek szerint már a Wallisnál sem lehet megrendelni? Újpesten kevertettem egyet direkt a motorhoz, de az meg nem tökéletes, inkább vennék gyári színt, már ha lehet valahonnan.
Pont sisak vásárlás előtt állok én is, akkor benézek hozzájuk is, ha ilyen engedékenyek. Megírnád az árát, akár privátban is jó.
Mostanában figyelem a motorosokat (az észlelhetőségüket), és messze a neon zöld sisakosokra figyelek fel legjobban. Még a neon ruha sem ilyen feltűnő, pláne plexis motoron.
Én megértelek a hangokkal kapcsolatban, volt nekem is kb ez az évjárat, nekem egyébként nagyon bejött. Ezt a szélvédelmet nem tudja más gépezet, hiába farikcsálom a Gs plexijét. Nekem kicsit alacsony volt, és már nem kezdtem el komfortosítani.
Szóval lejátszottam még egyszer a videót kihangosítva, és van még egy ötletem. Úgy hallom, ez a hang egy bizonyos fordulathoz köthető rezonancia. Elsőre talán még a kipu is lehet, amit elég könnyű cserélni, vagy más külső egység, én ezek vizsgálatával kezdeném. A motornak szerintem jó hangja van. Egy R gyári kipum maradt még otthon, ha gondolod kipróbálhatod, azt hiszem azonos.
Ha ilyet szeretnél: én vettem egy hónapja, nagyon jó sisak, bár én olyan rettenetesen csendesnek nem érzem, felnyitó nagyon pöpec, képtelen párásodni, szellőzik és van UV zöld.
Én a Hungárián a BMW nél simán lelalkudtam vagy 25 ooo et, nagyon neki sem kellett feszülni, u h ne zavartasson a csilivili környezet! :)
maga a vásárlás: több mint kettő órát töltöttem el, leparkolni nem lehet sehol, motorral kell menni, idegtépő volt mire számla is lett és felszabadult a kassza, előttem 2 vásárló kpban fizette az M5 öt :).
Ha egy eladónak magyarázkodni kell akkor már régen rossz, de ez itt egy fórum. Sajnálom, hogy élőben nem nézted meg, köszönöm az észrevételét azoknak, akik látták. A motor gyári, kivéve a markolatfűtést, a tank cserét meg az ár tükrözi. Egyszerűen most ilyen a piac, sok a motor, kevés a vevő!
Végül is elfér a garázsban, lehet, hogy rábeszélem a páromat, hogy legyen az övé, és a 650 Gs Twint adjuk el. Már egész jól megy neki a motorozás, legalább nem kell "fújkodni" a láncát, úgyis utálom.
Köszönöm mindenkinek, igen fékolaj cserét tervezem eko-t még nem ismerem de ő lesz közelebb. Azt hiszem a csere nem otthoni feladat. Stenmark motorja tényleg szép, ő is szerepelt a lehetségesek között. Aztán kis tesó felé billent a mérleg. ami kicsit hiányzik az a benzinszint mérő. Előre elnézést mindenkitől ha majd 1-2 hülyeséget kérdezek, pl a gs mitől 88le .
Ok, kis tank van rajta, de ha nem jársz olyan helyen, ahol a két benzinkút között 600 km van (az enyém elment ennyit a 30 literrel), akkor nincs jelentősége a nagy tanknak, csupán esztétika.
Mikor teletankolva, feldobozolva le kell venni középállványról, még értékelnéd is a kis tankot, hidd el! Azt gondolom nem vagyok rossz kondiban, de egy-két ilyen szitunál, ha nem lett volna rajtam csizma a talpammal szedtem volna fel a térkövet a kúton, azért bele kell kapaszkodni, hogy megmozdítsd.
Néztem már a használt autón a hirdetésed korábban és itt is olvasgattam róla 1-2 dolgot. Én a gyári dolgoknak vagyok a híve, ezért nem reagáltam a hirdetésedre.
Eladó 2006-2013 évjáratra BMW 1200 GS / GSA motorkerékpárra alu. doboz tartó konzolok, ami bukócsőnek sem utolsó. A jobb oldali konzolon lehetett egy kis sérülés ami ki lett polírozva belőle, ott ki van fényesedve a felület, de felszerelve jól állt, nincs deformálódva.
Csak a héten (utána nem vagyok): 30e Ft.
Rögzítő bilincsek, csavarok nincsenek hozzá! Érdeklődni mail. Köszönöm!
Üdv mindenkinek! Kezdő R1150R tulajként kérdeznék ha megengeditek. 2006-os a gép és kicsit be vagyok tojva a szervó rásegítés miatt. Müködik vinnyog alapjáraton is ahogy kell, fél év fődarab garanciát adtak a motorra. Kérdésem az lenne hogy van olyan amit ajánlatos elvégeznem a szervofék érdekében. Annyit hajtogatott a kereskedő hogy ez már az átdolgozott verzió és nem lesz baja.(tudom hogy ez 1 dolog) sajnos semmiféle (service) dokumentációval nem rendelkezik a gép. A km állást lekérdeztem 2012ig . Hosszútávra tervezek vele. Mivel sor4ről ültem át (GSR600) és csak japó gépeim voltak nagyon kiváncsi leszek mit is tud a legenda. (eddig, valami húú de fasza ha értékelni kéne). Tudom elcsépelt dolog ,mert mindig be esik valaki aki ugyan azokat kérdezi. Olvasok vissza felé is. Karbantartást magam szeretném végezni, (tudom most hördül fel az 1ik fele a társaságnak) de szakmám szerint van közöm hozzá. Szóval 1 service manuált szívesen fogadnék 1-2 sör fejében is.
nem tudom merre vagy, de én a Balaton déli partján. Mind a két gyári könyv le van fordítva, fénymásolni kell és akkor neked is van. Csörögj rám vagy írj rám összehozzuk valahogy.
Mivel nem Chrome ezért egy hosszab egyhelybe járás után egyből bebarnul, de így könnyeb lesz tisztán tartani. Szép lett.Szerintem autosol anti-blauval könyebb lett volna .
Elkezdtem polírozni a leömlőket. Előtte / utána fotók, na jó nem egészen, egyenlőre csak ennyit csináltam meg :). Szerintem egészen jó lesz, csillog-villog. Előbb lecsiszoltam vízzel, 800-as dörzspapírral, majd utána jött az Autosol Metal Polish. Vélhetően az első kanyar után vissza fog színeződni, hogy az első esős menetet ne is említsem.
Az a helyzet,hogy amióta megvan ez párosítás nemigen jártam olyan helyen ahol az utat is érdemes lett volna filmezni,egy rövid kis próba felvételt csináltam idáig : https://youtu.be/wioI3RTF9o0
Pont ezt akartam írni én is. Az ilyen szinte állókép szerű videókon nem ront sokat a YT, egy tempósabb motorozásnál azonban már kockásodna a kép rendesen..
mati112: Ez a stabilizátor mennyibe került? Biztos érdekes lehet a sisakon a látványa valóban. :)
Nagyon szép filmek. Én is Movie Makert használok, de még a beállítások nem olyanok, hogy a youtube-ra töltve is szép maradjon a filmem. Szóval még van min dolgoznom, de adtál pár beállítási tanácsot amit ki fogok próbálni.
Én is videózgatok néha de nekem a Windows gyári videószerkesztője a Movie Maker jött be a legjobban. Egyszerű,átlátható, és kivitelezhető vele minden olyan effekt ami ilyen amatőr szinten nekem szükséges. Próbálkoztam én is több profi vágóprogrammal ( Sony Vegas,Adobe After Effects, stb.)de azok mind túl bonyolultnak tűntek,és egy idő után azt figyeltem meg,hogy azokkal is azokat a műveleteket végzem mint a Movie Makerrel csak sokkal bonyolultabban. A renderelés minősége is tetszőlegesen állítható a programban, akár úgyis,hogy a Youtube szeresse azt.
Itt van pl.egy videóm: https://youtu.be/n9jrqAa3BBM ( Ne felejtsd el átállítani a minőséget 1080p-be) A kamera Yi 4K akciókamera egy FeiyuTech gimbal-al kiegészítve, és a vágás természetesen Movie Makerrel készült.A gimbal egész friss szerzemény most ismerkedek még csak vele. Így néz ki az egység,ha fent van a sisakon valamiért olyan furcsán néznek az emberek. :-)
Köszönöm, ezek nagyon hasznos információk voltak. Én SJCAM SJ5000X ELITE 4K sportkamerát vettem, amit a Motozin újságban nagyon dícsértek. Azt írták, hogy a GoPro minőséget majdnem tudja féláron.
És még annyi, hogy Premiere-ben van olyan renderelési előbeállítás, hogy Youtube 1080p. Ha ezt választod akkor pont azon a bitrátán fog tömöríteni ami a Youtube-nak megfelelő, tehát nem lesz feleslegesen nagy a neked megmaradó nyersfájl és a Youtube-ra is gyorsabb feltöltetni, neki sem kell szenvednie annyit a tovább tömörítéssel.
Milyen kamerát vettél?! Ha tud FullHD-ban 60fps-el venni akkor én azt ajánlom, így az esetleges lassításoknál is szép marad a képe, és eleve folyamatosabb kicsit normál lejátszáskor is. Cserébe kissé jobban meríti a kamerát, és a kártyára nyilván a nagyobb adatsűrűség miatt kevesebb fér rá, mint 30fps-el.
Programnak én az Adobe Premiere Pro-t ajánlom. Elsőre nagyon bonyolultnak fog tűnni, de sok a youtube-os tutorial, és ha kicsit belejössz akkor fantasztikus dolgokat tudsz majd vele. Sok egyszerűbb de gyengébb végeredményt produkáló progi után kötöttem ki én is itt, ez a csúcs!
És a lényeg: Sajnos a Youtube-nak pont a gyors mozgásos, pl. motoros videók a gyenge pontja, ahol nagy az adatsűrűség. Sajna a feltöltött anyagon mindenképp le fog csökkenni a bitráta, mert akármilyen szépre rendereled, a YT azt is tovább tömöríti. (ezért is érdemes még kisebb felbontással készült videókat is FullHD60fps-ben - vagy akár 4K-ban - renderelni és feltölteni, azt kevésbé tömöríti be mint a kisebb felbontásuakat..) A fás, füves részeken ahol nagy a tempó ott nem tud mit kezdeni az adatokkal, szétesik a kép. De a lassabb részeken, állóhelyzetben az eredetihez közeli tud maradni a képminőség. Én tavalyelőtt kezdtem el foglalkozni a dologgal, még én is kezdő vagyok, időm sincs sok rá, de szeretek hobbiból ezzel foglalkozni. Ha van még kérdésed írj nyugodtan.
A publikus YT csatornámat itt eléred, nem sok a vidi, a tavalyiakat már Premiere-el és egy GoPro session-al készítettem.
Elnézést, hogy nem a futó témához kapcsolodva.....
Kb 4 hete vettem egy sisak kamerát, még a beállításokkal vesződőm, de lenne pár kérdésem aki már előrébb tart ebben a témában.
Milyen filmkészítő vagy vágó programot érdemes használni. Én eddig kettőt próbáltam, de egyik sem tökéletes.
Azt vettem észre, hogy a youtube-ra feltett filmet lerontják, nem olyan szép mint amit a saját gépemen játszok le, az vajon miért van? Vagy tényleg így van-e?
Gondoltam, most úgyis kevesen ülnek motorra, van idő a forumozásra.
Senkivel nem akarok vitába szállni, vagy vitát generálni. Én a tapasztalatomat írtam le , és az a Fullal szemben igen negatív volt. Azért furcsának találom, hogy egy jól felszerelt BMW márkaszervizben nem tudnak egy fojtószelep potmétert rendesen beállítani, ráadásul nem tudnak kiszűrni egy szarul működő trafót. Nem fényezni akarom EKO-t. Nálam bizonyított. Mindenki oda viszi a motorját javítani ahova csak akarja. Saját maga is neki állhat. Mint leírtam én egy sor 4-ről ültem át az RT-re. A korábbi szerelőm / aki szerintem profi a maga nemében / közölte velem,hogy az udvarára be se vigyem a BMW-t. Korrektül megmondta ,hogy semmilyen leírása , számítógépes háttere nincs hozzá. Ő nem hajlandó barkácsolni. Kérdezték a tapasztalatokat én leírtam az enyémet. Bele lehet kötni , de minek ?
Az eddigi hozzászólásaidból azt vettem le, hogy komoly ember vagy, így aztán nagyon meglep, hogy nem vetted le első pillantásra, hogy a szakszerűség magasiskoláját látod! :-))
Több részletben szűkítette az ívet, míg el nem találta a tökéletest!
Dicséri a memóriáját, hogy még ilyen szorult(nak kinéző) helyzetben is emlékezett rá, hogy valami ilyesmit olvasott egyszer valami vezetéstechnikai írásban! Egyből a helyes megoldást választotta: se gáz, se kupplung, sem első fék, hanem egyből a hátsó!
Visszaolvastam az akkor történteket is. A "forgács hegyek" elég messze állnak attól, amit a képeken lehetett látni. Nekem az egészből 2 dolog jött le.
1: Mindenkinek ilyen szerelőt kívánok, aki bemondásra kártérít. Csak nehogy sokan visszaéljenek vele. Pedig ki tudja, mi történ vele , mert ugye azóta semmi hír, hogy szétesett volna vagy semmi baja. Ja és 1000km után úgyis olajcserés lett volna és mágneses a leeresztőcsavarja.........
2: Gusztustalan hozzáállás részedről rögtön a fórumon támadni, ahelyett, hogy face to face intéztétek volna. Ráadásul nem is a te motorod volt csak egy jóakaró voltál.
+1: Jó frusztrált egy figura lehetsz ha 3 év után még mindig ezen rágódsz.
Ja és a sok ugatásod után a TE csodaparipádról még senki nem látott itt képet.
BMW system 6 evo sisakkal kapcsolatban érdeklődök a tapasztalataitokról. Most gondokodok ilyen sisak vásárlásán. Tud vki vmi kedvezményesebb lehetőséget?
hát nem tudom eko.. eko kardánjavítás ment hozzá KONTÁR munka volt képet raktam felé rá is ismert nemtüdom rosszabb szerintem mint a ördög...rersze mi gondoljuk igy senki nem szedi szét a MESTER után a kardánhajtást ellenőrizni énse tettem volna ha az ABS jeladón be nem világítok .... forgács hegyek MEGBOCSÁTHATATLAN A BMW mennek mer
t sokat bírnak nem azért mert eko szervizeli ennyi..
Szia! Én oda hordtam a K 1200 Gt-m semmi rosszat nem tapasztaltam. Korrektek voltak és a szöghajtás visszahívást is megcsinálták szó nélkül. EKO-val is csak jó tapasztalatom van.
Hát oda inkább ne. Nekem nincs velük jó tapasztalatom.Túl nagy arc , mögötte pedig nem sok. Voltam náluk egyszer. Soha többet. Amikor a motorom vettem a korábbi tulaj oda jelentette be a 40 ezres szervizre. Utána Eco rakta rendbe a motort. Mikor hoztam el , kipróbáltam , szóltam hogy szerintem nem igazán OK. A válasz annyi volt ez BMW így kell elfogadni. Na ha ilyen akkor nekem nem kell. Sor 4 ről ültem át de éreztem nem jó. Eco-tól fülig érő szájjal mentem haaz.
Az oldalt lévő DIN csatlakozóm kissé korrodálódott belül. Az egyik Chris Harris videóban láttam (5:40 után), hogy a kontakt spray után még valami WÜRTH féle dielectric grease nevű pasztát rakott rá, de ez pontosan nem tudom micsoda, itthon ennek mi lehet a megfelelője? Mert ilyet nem találtam.
Igazából osztom véleményed, egy kérdés volt csak, mint azt lentebb leírtam, ez kényelmesebb verzió lenne (közel van). Nem sürgős, megvárom, hogy jobb idő legyen, és motorozok egyet közben. :)
Személyes tapasztalatom nekem szerencsére nincs velük, de jót még nem hallottam róluk. Ha ST-d van akkor az már nem lehet új motor. Miért nem inkább egy lelkiismeretes maszek iránt érdeklődsz? Nem tud olyan messze lenni egyik sem, hogy ne érje meg.
Full-Gas szervizével vannak személyes tapasztalatok? Van aki rendszeresen oda hordja a motorját? Nekem kényelmes lenne, kb. 80 km-re van tőlem. Nem új motor, nem tőlük vettem, nem garanciális. Igazából mindegy, csak kényelmi szempont lenne, relatív közel van.
Ha a rossz időjárás miatt (amit ígérnek) beszorultok a lakásba (vagy ha elmentek motorozni nézheti az asszony) talán tetszeni fog a fenti vidi. Nagyon nagyok a csajok!
Nem vagyok hozzáértő, csak egy tipp volt az önindító esetében, mert nálam pár hete hasonló volt a gond - hidegen mindig indított, tekert rendesen, de ha kicsit is bemelegedett a gép, már csak nyúzta, vagy csak kattogott és nem forgatott, majd vagy sikerült beindítani a gépet, vagy nem.
Hogy kell-e az egész motort vinned, az rajtad áll, mennyire tudsz hozzányúlni. Ha ez a gond, akkor elég az önindítót vinned, sőt, akár elegendő a behúzómágnest. Maga a kapcsoló az önindító oldalán lévő kisebb henger végében lakik. De előbb lődd be, hogy valóban ez okozza-e a problémát.
tudom hogy el kéne aludnia, de nem mindig teszi, 5o %, kifejezetten figyeltem h egyből induljak
tényleg, hidegen sosem csinálja az önindító, basszus. meg is állhat végleg?
ez a kapcsoló hol van? komplett viszem a motort vagy ki kell szednem önindítót vagy bármit?
még egy kérdés: hajtható e huzamosabb ideig az 11oo (16o, 18o) ahol szabad persze :) vagy ártok neki? persze mindennek árt tudom, de atom stabil nagy sebeségnél, mintha mindegy lenne neki mennyivel megyek és útálom a pályát...
Az ABS villogó kontroll-lámpájának pár méter gurulást követően kell kialudnia.
"van hogy hiába nyomom az önindítót nem történik semmi (kitámasztó behajtva), nem is erölködik az aksi, kb2 perc kapcsolgatás kulcsozás imádkozás után pöcc röff és varr tovább."
Nekem hasonló volt mostanában: melegen játszotta el ezt az önindító, hidegen mindig rendben indított; a megoldás a mágneskapcsolóban lévő erősáramú kapcsoló felújítása volt (Fer-Vill-nél 2 óra alatt megvolt, 4500 Ft-ért: http://www.fervill.hu/).
igazi mocsaláda módjára csak akkor írok ha gondom van, bocs, de hátha van kedve valakinek válaszolni:
tegnap és ma mentem egy ezrest, csodás a gép, szerpentinen, pályán, tanyán szóval mindenhol de
ABS villogó úgy 5o % ban alszik ki, ha indítás után egyből indulok is vagy se :)
van hogy hiába nyomom az önindítót nem történik semmi (kitámasztó behajtva), nem is erölködik az aksi, kb2 perc kapcsolgatás kulcsozás imádkozás után pöcc röff és varr tovább.
hátha volt már ilyen tapasztalás, 11oo Rt utolsó évjárat.
ha én minden nap arra törekednék hogy szép csili vili motorom legyen nem is használnám a BMW t könyörgöm hagyd el a céget mert ha használod ügy is olyan lesz és bele fásulsz.
Én amúgy nem vagyok egy nagy puccer, pl. tavaly mostam le utoljára a motorom. Csak a belvárosban lakom, és ha már unom magam a négy fal között, akkor kimegyek a zuglói garázsomba és keresek valamit amivel elmolyolhatok. Legutóbb motorozhatnékom volt, de egy kissé másnapos voltam, úgyhogy ezt találtam ki motorozás helyett. Pótcselekvés level 100. :)
Rágugliztam és ígéretesnek tűnik. Köszönöm szépen a felajánlást, de inkább veszek egyet, ha neked bevált. Úgyis van egy veterán Mercink sok krómmal, meg így legalább az asszonynak is marad, mert ideje lenne kipucolnia a sütőt. :D
Hát ja. Bár a kékes szín az szerintem nem baj, csak az a bebarnult állapot, na az elég szomorúan festett. Miután szemet szúrt, mert addig nem zavart. :)
Nekem ezzel http://blue-job.com/ sikerült ilyenből tükörfényűt csinálni, kézzel, de nagyon melós. Azzal is számolnod kell, hogy az első tempósabb kör után szépen elszineződik.
Amit előbb a polírozással kapcsolatban leírtam, azt krómozott alkatrészeknél (pl. bukócső, hátsó kipufogódob) TILOS alkalmazni! Csak rozsdamentes alkatrészeken alkalmazható!
Köszi mindenkinek. Azt hiszem még teszek egy próbát a csiszolós- autópolíros megoldással, de azért nem fogom túlzásba vinni. Gondolom nem barnul vissza olyan hamar, de mondjuk évente egyszer hajlandó leszek megcsinálni. (Egyébként nekem a kéket is lehozta). Látszik, hogy öregszem, mert eddig cseppet sem érdekelt, hogy néz ki a leömlő.
Meg mondjuk az is szívmelengető, mikor egy motoron nincs mást csinálni, mint:- a fényesítés.
Szerintem ez kipufogókönyöknek teljesen OK, főként egy roadsteren, vagy egy enduron. Ha meg idővel visszaszínezi magát, akkor ennél több melót számomra nem is érne.
Szerintem tok jo, vagy nem a bukocsovet kell nezni? :)
Ket kulon dologrol van szo.
Nekem azt nondtak, h az autosol a barnas elszinezodesre jo, a kekre meg az antiblau. De a kek hamar visszajon, szoval en azzal nem veszodnek, meg szerintem az nem is nez ki rosszul. A barnara majd ramegyek en is.
Kromot polirozni meg valahogy ugy, ahogy lentebb irtak, de ez nem csopper. :)
Sima vízbe mártott vízpapírral csiszolva 600- 800-assal, majd 1000-essel , utána 3M autópolír + sok rongy. A rongy hamar befeketedik akkor a tisztább résszel folytatni. A pasztából nem a legfinomabbat kell venni, kb közép szemcseméretűt. Autófesték szaküzletben lehet kapni kimérve.Tükör felületet lehet így elérni, csak a motor beindítása után először sárga, majd kék lesz a könyök.
Lassú és türelmes munka ami több órát vesz igénybe, de utána ha az ember néha átpolírozza szinten lehet tartani a szép állapotot.
Autosollal ez az állapot a max, amit gép nélkül el lehet érni, vagy lehet még "krómosabb"? Most amolyan selyemfényű csillogás amit elértem, és máris ég és föld a kiinduló állapothoz képest (matt sárga, szivárványos foltok), de elfáradt a kezem.
Az igazat megvallva amikor elöször mentem bukó nélkül a saját motorommal engem is meglepett, hogy milyen hangok jönnek belöle. :-) El lehet szokni az ilyentöl. :-))
Ez egy gép, tehát géphangja van. Ami még néha meg tud lepni az az S1000-es blokk. Na, abból jönnek ám fura hangok. :-)
Önindító nekem is a télen lett ellenőrizve (nem emiatt) .Ez a hang akkor jön mikor azonnal beindul a motor a gomb megnyomásával, és mintha a legelső gyújtószikra pillanatában hallható.
Nekem is előjön néha - éppen tegnap játszotta el ismét hosszú szünet után -, szintén balról hallom, és amikor előjön, az mindig meleg motornál történik.
Nem tudom, mi lehet, mert az önindító most volt körüljárva, reparálva, a láncfeszítő patronok pedig nemrég lettek cserélve (kb. 7000 km van bennük). Láncfeszítő patron csere előtt is hallottam jó párszor.
Az én fejemben az a képzet él valamiért, hogy a vezérműlánc koppint oda a vezetősínek.
Nem hinném, hogy bármi újat tudnék mondani, mint amit ti is, és Veres is mondtatok.
Nem tetszik neki ez a motor. Van ilyen. Nekem se tetszik a sor4 karakterisztikája. Nem kéne. Pedig mentem K1200/1300-zal, XR-rel, RR-rel, stb.
Nagyon jó motor mind, de egy fél napos állatkodás után egyiket se vinném haza. Pedig nagyon jó gép mindegyik.
Aki nem tudja ezeket a hangokat figyelmen kívül hagyni, az vegyen egy Banditot.
Két eset lehetséges:
Lehet, hogy az a motor tényleg rossz, és 10Km múlva szét fog esni, de akkor mindenki egy f*sz aki eddig meghallgatta.
Ebben az esetben meg teljesen felesleges még egy darabbal gyarapítani a kollekciót.
Ha mégsem fog szétesni, akkor meg + 1 vélemény nem fog neki számítani, hiszen a másik motornak más hangja van. A hangok meg ugye azt mondják, hogy ez rossz..
Na, miután a gyári üléseket lecseréltem a wunderlichtől beszerzett, fűthető komfortülésekre, rövid lett a kormány. Úgyhogy a mai túra után azzal kezdtem, hogy megrendeltem egy 25mm-es magasítót. Ha már ott voltam, megrendeltem egy tükör sgélesítőt, és állítható sebváltót, hátsó fékpedált is. A honlapon 10%húsvéti engedménnyel lehet rendelni.
Mert az elődeit lehetett ugy is.. Az 1200esnél változtattak a löket-furat arányon, sokkal pörgősebb, cserébe talán jött ez, hogy alul gyengébb kicsit? Az én 1150esem rövid egyest kapott, ha ráengedem a kuplungot simán elindul, lefulladás meg egy kezemen meg tudom számolni h mennyi volt vele az elmúlt 3 évben.
István: igen emlitetted, de kicsit mégis azt gondolom, h beképzeled a hibát, mint ahogy a hipohonder is képes belázasodni.. :) Aztán lehet, h nincs igazam, de akkor nincs mese, el kéne gurulnod egy lelkiismeretes szakemberhez pl. Ekohoz vele, ha megy vele egy kört talán ő biztosabbat tud mondani.
Én is úgy érzem, ez az RT neked már nem lesz jó, csalódtál benne, és leírtad.
Én a helyedben elvinném még1x egy hozzáértőhöz, nézzen rá, menjen vele egy kört, próbálgassa, és utána mondjon véleményt.
Ma úgy tekeregtünk, hogy anya mögöttem ült, és minden elinduláskor a te sztoridra gondoltam a hangok kapcsán... Kellett pár elindulás, hogy ráálljak egy kicsit nagyobb gáz, jobban kitartott kuplung kombóra.
Amit próbáltál másik RT, ugyan az a széria volt, mint a tied?
Pár napja egyébként éppen RT teszteket olvastam, és mit látok?
"...Egyetlen hibát találtam a motorban: szerintem kicsivel az alapjárat fölött gyenge. Szerintem óvatos kuplungolással egy motornak sík úton el kell tudnia indulni gáz nélkül is, a BMW viszont ilyenkor könnyen lefullad, szívem szerint berajzolnék az injektortérképbe egy kisebb félszigetet. ..."
"...Az első, ami feltűnt a motoron, hogy a piros mező 8000-es fordulatszámnál kezdődik. És bizony, az előző boxerekhez képest a használható tartomány feljebb tolódott. 2000 alatt nem is érdemes próbálkozni, 3000-től kezd el húzni, kisimul a járása, de igazán elemében 4000 felett van. Ott viszont nagyon! ..."
Ma Esztergomban megálltunk fagyizni, és elgurult egy grafitszürke Pan. Nagyon szép volt, elegánsan úszott az úton, de a hangja kiábrándító volt - még annyi "karakter" sem volt benne, mint egy sor4-ben. Majdnem egy hitelbe is beleugrottam egy fullos, agyon extrázott egy éves darab miatt, de A NŐ tekintete visszarántott a földre. Nagyon tetszik az a gép még mindig, ha abból találok előbb egy jó masinát, most nem vagyok itt a BMW fórumon...
Igen van kedden megnézem az aktuális árakat és írok javaslatot. A proxxon nálam is favorit volt, de kb. 3 éve változtattak a racsnis hajtó karon és azóta vannak vele problémák. Garanciában javítja a gyártó de van hogy egy hónapot is kell várni rá mire vissza érkezik javításból.
Azon a motoron csak a gazdája tud elrontani valamit. Magától nem lesz (nagy) baja.
Ha eljönne az apokalipszis, akkor egy 1100-essel, vagy egy DOHC-val menekülnék elöle.
Viszont sajnos ezt is gányolhatják lelkes amatörök, ezért ezek nyomait keresd. Nehéz laikusként megállapítani, hogy barmolták-e már a motort vagy nem, ezért inkább vigyél el magaddal valakit aki észreveszi a szakszerütlenséget, és az esetleges bukás nyomait.
Nem engem kerdeztel, de en 12 eve hasznalok egy Proxxon dugokulcs keszletet. Evekig napi szinten dolgoztam vele, aztan mar csak hobbi szerelsre hasznalom, esetleg autoszereleshez. Mai napig jol birja, a racsniknak sincs bajuk, konnyen szetszedhetok, kipucolhatok. Ha jol emlekszem, 14e ft-ert vettem 2005-ben (vagy 2004-ben), szerintem mai napig kaphato ez a keszlet. Es tores garancias, ami azt jelenti, h szamla nelkul is cserelik, ami esetleg eltorik. En csak egy 1/4-es torx bitfejet tortem el benne, de azt jocskan tuleroltettem (gs-be bele volt gyogyulva a masodlagos gyertyat takaro lemezt rogzito kis torx csavar).
Szerintem azért ezt így nem szabad kijelenteni. Nagy valószínűséggel hallani lehet majd ilyesféle zajokat, én ültem rengeteg boxeren az elmúlt évek alatt, és bizony ez szerintem nagyon is jellemző rájuk, amit hallok a felvételen az egyáltalán nem furcsa az én fülemnek, de más tipustársad is ezt irta. Sőt a többen itt a topikban leirták, hogy nekik is vannak zavaró mechanikus zajok a motorból, ennek ellenére te szerintem már eldöntötted, hogy nem tudsz megbarátkozni vele, és mindenképp azon a véleményen vagy, hogy ez nem üzemszerű. Eko vásárlás előtt cikkének szavai jutnak eszembe mindig, amit anno én mondtam is neked, amikor megvetted a motort:
"nem boxeres fülnek szokatlan hangok jönnek a blokkból. Legalábbis az új tulajok gyakran megjegyzik, hogy ilyen-olyan hangokat hallanak, de az esetek többségében ezek a normális működés velejárói."
Ettől függetlenül tény, hogy zavaró lehet az érzékenyebb fülüeknek, erről nem árt tudni vásárlás előtt, de én még mindig azt mondom, hogy nincs baj a tiédnek a hangjával, csak annyi maximum, hogy nagyon alacsony fordulaton erőlteted a motort és hamar elváltasz. A többi az a normál Boxer hang. Szerintem.
Sziasztok! Több mint 25 éve kereskedem szerszámokkal. Ha tudok segítek. ( A Würth-nél kezdtem pályafutásomat amikor bejött az országba. ) Kérdezzetek, segítek ha tudok.
Szeretnék venni egy 1200GSA-t.Pénzben max a 2010-es évjáratig tudok elmenni.Még nem volt bmw,de ezt nagyon szeretném próbáltam már többet is 2008-ast 2011-est,tudom hogy volt változás 2010-től a teljesítményben,de szívesen fogadok tanácsokat hogy mire figyeljek vagy mik lehetnek jelek ?
Kimentem a műhelybe, és lefotóztam, hogy hogyan néznek ki 3 év használat után a legtöbbet igénybe vett darabok. 4 autó, 2 motor, fűnyírók, és egyéb ház környéki vackok, valamint jónéhány beeső veterán moci kiseb-nagyobb javításán vannak túl.
Annyi még, hogy a villás kulcsainak az illesztése elég szoros. Nyalt, festett csavarokat nem nagyon szeretik befogadni. Ezekhez elő kell venni a békebeli ruszki készletet.
Vegyél egy kisebb készletet, és próbáld ki. 1-2 motorblokk (1.9D) szét-össze szerelésen, sok-sok futóműszerelésen, és mindenfélén túl vagyok vele. 3 év alatt kb. annyi történt, hogy a racsni gumi fogantyúján a színes részek kissé megkoptak. A toldója kb. 300-350 Nm környékén kezd enyhén rugózni, addig stabil. A dugókat rendszeresen használom légkulccsal is. A csillagvillás kulcsokat gyakran használom "toldva" - amikor egyik villájába beleakasztod a másik csillagát. Egy se tört el, vagy nyílott szét.
Szerszámokhoz: Fortum szerszámokat vásárolok az utóbbi időben. Teljesen korrekt ár/érték arányt tapasztalok velük hobbicélú feladatokhoz. A racsni is szerelhető, javítható. Kapható hozzá pótalkatrész, de 3 év alatt nem sikerült tönkretennem, pedig igyekszem. Sokan mondják, hogy racsnival nem szabad lazítani, na, én nem vacakolok vele. Amit bír... Csak azt a csavart nem azzal lazítom, amihez már a méteres hajtószár kell. Dugókulcsok egész precízek, pontosak. Alá van marva a hatszög, nem a csavar élénél támasztanak, hanem kicsit beljebb. Nem nyalják le a csavarokat. Racsnis-villás kulcsok is bírják. Egyedül egy 40-es torx bitet törtem el, de az már nagyon goromba volt. negyedes bitfej, és átalakítóval rátettem a feles, 40 cm-es hajtószárat, mert a kicsi negyedes hajtószárral nem bírtam. ...aztán kifúrtam a csavart. :-) Ami még szimpatikus a fortum-ban, hogy minden sarki boltban lehet hozzá pótlásokat venni, ahol extol cuccokat forgalmaznak. Az meg elég gyakori.
Az én dugóskulcs készletem is lengyel :)) 1982-ben kaptam névnapomra, a miskolci lengyel piacról :))
A mai napig használom, bár igaz, a 17-es már nem eredeti, mert azt '88 környékén széterőltettük egy Zsiguli hengerfejen :DDD
Tulajdonképp igaza van Eko-nak, mert a rossz szerszámmal nem lehet "kevesebbet" dolgozni, mert ha tág, gyenge, akkor EGY csavart se lehet kivenni vele... de ugyanakkor aki nem napi 8 órában szerel, annak drága egy minőségi készlet.
Nekem köztes megoldás van: vannak olcsó szárak, toldók, de pl. dugó fejekből a járatos méreteket külön megvettem jó minőségben (a készlet töredék áráért)
Van egy Beta csillag-villás készlet, azzal a csavarok 80%-a megvan :) meg valami márkás imbusz garnitúra (meg persze egy csomó más, de ezek a derékhad :)
Csak egy csapágylehúzóm van ilyen márkájú, eddig talán kétszer használtam, baja nincs. Viszont nincs rossz híre a márkának, a Tesco-snál biztosan nem gyárt hitványabbakat. Alkalmi szerelgetésre mertem ajánlani - mivel éppen egy órával előbb jött meg a "hírlevél" a postafiókomba.
Naív kérdés... Mennyire jó ez a "Yato" szerszám..? Tudatában, hogy a lengyel gép és szerszámipari termékek elég jók... Gdanszk, hajógyár.. Lech Valesa... :-))
Kicsit hajaz a King Tonys stílusra... Azok pedig ár, érték arányban elég jók..
De te azt nem tudod, hogy Horpa igen nagy érzékkel nyúl bele minden tuti bizniszbe, már lecsap a legtutibb vételekre a hirdetés felrakása előtt percekkel! Gyakorlatilag nagyobb árréssel adja el a használt motorjait mint a Wallis az újakat! :)
Úgyhogy nem kell félteni. De a BMW Roadshow keretein belül is ki lehet próbálni sőt, Wallissal leegyeztetve onnan is el lehet vinni pár órára a kiszemelt darabot, szerintem bérelni nem feltétlenül kell.
Amúgy én is próbáltam a Mátrában a 2015-ös F800GSA-t, meg az 1200GS LC-t, és azon a 800-ason én pont az ellenkezőjét tapasztaltam: Nekem nem volt kényelmetlen az ülés, a középtájon megerősített magas adv plexi pedig teljesen jó, sokkal merevebb is mint a nagy GS-eké. Simábban jár, jóval kevésbé is rezeg mint a boxer, viszont nekem nagyon hiányzott a nyomaték. Alapjában több terepes használatra azt venném, de aszfaltra nem, ott jól lett bepozicionálva, mert mindenben egy kicsit kevesebbet nyújt mint a nagy.
Volt itt régebben egy úr, aki a motorok kiegyensúlyozásával kapcsolatban próbált információkhoz jutni.
Emlékeim szerint a köz bár finoman, de félreérthetetlenül tudtára hozta, hogy hülyeséget beszél.
Nekem viszont az elmúlt hetekben vált világossá, hogy olyan csámpásan ülök a motoron, hogy amikor a jobb oldali dobozban volt a komplett munkaruhám bakanccsal, sisakkal, beülőhevederrel (és minden más üres volt), akkor ment a motor elengedett kormánnyal úgy egyenesen, hogy nem kellett felsőtesttel oldalra húznom.
Sziasztok ismét segítséget szeretnék kérni. Bmw k1200 s vagy gt modelt keresgélek és eddig nem talaltám eggyet sem aminek ne lenne valami hibája. Mire kell odafigyelnem és mire számítsak ha egy nyűgösebb darabot veszek meg véletlenül. Egy hozzáértő ember telefonszámát is megköszönném felhívnám, hogy esetleg pár mondatban elmondaná mi is a helyzet a 4 hengeres k szériával.
Engem is érdekelt egy időben, béreltem is, neked is ezt javaslom, mert igazán úgy lehet jó döntést hozni, szerintem.
A komfort ülés javít a helyzeten, de a szabad mozgást akadályozza, sajnos a Touratech ülést itt nem próbáltam.
A robusztusság miatt az Adv-t javaslom, vagy a simát Touratech nagy tankkal, Csele szerint ezzel nem volt hiányérzete a boxer után. A szélvédelem tényleg rossz, páromnál a volt 1200 Gs-em plexije hozta a megoldást, de azt terepen nem biztos, hogy lehet használni.
Nekem 2010-es modell az f800gs-em(már láttad),eddigi legjobb motorom.Nagy hibái eddig nem voltak,amiket csináltam rajta leírom.A szelepfedél tömitésnél az olajszívárgás nálam is jelentkezett.Gyári tömitéskészlettel és a kritikus pontokon finoman loctite tőmitővel megoldotta a szívárgást.Ha már lent volt a szelepfedél a szelephézag is ellenörizve lett.A hátsó kerékcsapágy hibáiról én is olvastam,gumi cserénél inkább kicseréltem fag csapágyakra és rendeltem gyári új szimmeringet is hozzá.Az egyik vizcsőnél volt egy kis szívárgásom,az is inkább valami hozzáértő miatt volt.Végül inkább rendeltem két új vizcsővet plusz bilincseket,biztosra akartam menni.
-szelepfedél gyári töm. készlet kb 15eft
-hátsó fag csapágyak+gyári szimmering kb. 7eft
-gyári vizcsővek+bilincsek kb.10eft
Ezeken kivül az általános karbantartás olaj,fékfolyadék,szürők cseréjére volt szükség.A wallisba egyszer voltam az utólag felszerelt gyári markolatfütést kellett programozni.
Az látom, hogy lekvár a szélvédelme a gyári plekoval, az ülés a nagy GS-nél már csak kényelmetlenebb lehet, de azt bevállalom, illetve ott is van komfort ülés, azzal biztosan klassz.
csak az átírás annyiba kerül mint 2 nap bérlés, és akkor még nem beszéltünk az új motor leszervizeléséről, esetleg gumicseréről, majd az eladással járó macerával (sokszor a vásárlás is az), de te tudod, nagy vagy már. :) amúgy mentem ilyennel, jól megy, kényelmetlen az ülése, szar a szélvédelme.
Köszi!:) Tudom, hogy lehet bérelni, persze nem éri meg, akkor is jobban jövök ki ha megveszem egy hónapra majd eladom, persze ha csak 1-2 napra kell és nem akarsz vacakolni...
A kérdés az, hogy megéri-e megvásárolni és melyik évjáratot.? Nyilván ezt is reszelték mint a nagy GS-t, de nem tudom mit, mivel járnak az egyes évjáratok.
Tudja valaki milyen változtatások történtek F800GS 2008 és 2010 között?
Annyit össze sikerült halászni, hogy a 2008-9-es évjáratoknál a szelepdekli tömítés szokott ereszteni, elgyengülni (javítható újabb tömítés cserével?), illetve hátsó kerékcsapágy idő előtti fáradásáról is beszámoltak már. Meg tudná erősíteni illetve cáfolni a fentieket valaki?
Mondjuk Eko vagy Kupec?:)
Van itt valakinek F800 GS motorkerékpárja, szívesen kontaktolnék a tapasztalatokról, nem akarom ezzel zavarni a fórumot.
Sziasztok. Torx kulcsokat, biteket vásárolt (rendelt) valaki az utóbbi időben? Van 5let, hogy hol lehet kedvező áron beszerezni, megrendelni? Most, hogy ezt a márkát válsztottam, sanszos, hogy kelleni fog. :) Nem motorfelújításhoz kell, nem fogom beleélni magamat a szerelésbe. Gumicserénél venném ki a kerekeket, GPS bekötésnél bontanám le az idomokat, meg hasonló apróságok.
Sziasztok. Tegnap néztem egy légzsákos BMW kabátot a Wallisban. Az eladó szerint már adtak el párat. Használ itt valaki ilyet? Van valamilyen tapasztalat vele?
Kuplung: mikor engeded kifelé, megmozdul a motor, na akkor kell a gázt hozzáadni (mivel leesik) és pillanatra megtartani a kuplungot - utána már ki is engedheted teljesen.
Bocs, nem oktatni akarlak, de így a vidi alapján én nem hallok semmi hibára utalót, bár többx voltam motoros rendezvényeken, ahol a rendőrök mentek, bemutatóztak RT-kkel - azok nem csörögtek, annyira sem, mint az enyém, bár több km volt bennük. Viszont a motoros rendőrök rutinosan kezelik a kuplungot :))
Elhiszem, hogy egy olajos Honda kuplung után ez más, de ha rááll a kezed, semmi baj nincs ezzel.
De én is azt gondolom, pár hasonló motorú márkatárssal kéne meetingelni, oda-vissza csereberélve a vasakat azonnal el lehet dönteni, hogy a kezelés nem megfelelő, vagy a szerkezettel van baj.
Sztem csak meg kéne tanulni kuplungolni... induláskor (meg sztem váltáskor is) nagyon leterhelődik a motor, későn adod rá a gázt, vagy gyorsan engeded ki a kuplungot.
Ez így leírva hülyén hat, de gyakorlatban 1-2 tized mp-ről van szó.
Szerintem az a baj, hogy 2-3000 körül már el is váltasz. Nekem ugyanígy kerepel alacsony fordulaton mint a tiéd, de 2500-3000 felett megszűnnek ezek a hangok, és az efeletti fordulaton (2500-5000 közt) való használatot jobban is szereti a motor. Ott ahol te elváltasz, abból az látszik hogy túl alacsony fordulaton használod, lehet talán azért mert a Hondához képest már itt is nagy a nyomaték és ezért úgy tűnhet, hogy már váltani kell? Erre tudok gondolni hirtelen, talán ezért is irod, hogy nagyon beesik a fordulat motorféknél, használd magasabban és nem fog. Állítólag az alacsony fordulaton használat nem igazán tesz jót a szöghajtásnak sem, ráadásul az 1200-es még jobban is pörgethető mint az enyém, ugyhogy ne sajnáld magasabb fordulaton használni, az nem árthat, csak használni fog a motornak! De ez csak az én - minden különösebb hozzáértést nélkülöző - laikus véleményem. Ha valaki okosabb mást javasol, akkor a fentieket hagyd figyelmen kívül. De én most a videó után azt mondom, hogy sztem nincs baja annak a motornak.
Nekem is ez volt a legidegesítőbb hang, amikor boxerszűzen megvettem az enyémet. És asszem ezt a hangot nem hallod, amikor valaki körözget körülötted a motoroddal.
Ezt akartam én is irni, sztem is normálisnak tűnik!
Régebbről van egy videófelvétel az enyémről is, itt egy Sony kamerára kötött 1000Ft-os külső mikrofon vette a hangot a kipufogó környékéről, az ülés alatti szélvédett helyen:
Szerintem ha az enyémről hallanál direkt mikrofonos felvételt az mégrosszabb lenne.. Nem tudom milyen hangja kéne h legyen, csak egyszer-kétszer próbáltam régebben 1200-est, de az 1150-esből sokat próbáltam, azoknak sincs szebb hangja szerintem, sőt.. Jó lenne, ha másik ugyanilyet is ki tudna próbálni, abból kiderülne egyből h van-e gond vagy sincs!
Szia. Nem, lemaradtam róla, este láttam facen, hogy most szombaton volt. Két éve részt is vettem rajta, tetszett, megfogadtam, hogy rendszeresen járok, persze azóta sem voltam. :) Munka, és egy öt hónapos baba mellett versenyt futok az idővel. Mikor van egy kis szabadidőm akkor motorozom, vagy a garázs meghitt nyugalmában mosogatom, polírozom a vasat. A különböző rendezvények, mint ez is, vagy a motoros találkozók sajnos háttérbe szorulnak. A múlt hétvégén pl. az őrség szlovén oldalán gurultunk egyet, szuper volt, nagyon élveztem. Most szombaton pedig a motort mostam, políroztam. Nemrég vettem, és még nincs olyan csili-vili mint ahogy szeretném. A garázsszomszéd mondjuk biztosan jobban örült volna, ha inkább a rendezvényre megyek ki, és nem lesz tiszta gázolaj minden a garázs körül. :)
Én rendeltem Autosol Metal Polisht, azaz egy Linz közelében dolgozó haverom fogja megvenni a Louisban, remélhetőleg a héten megjön. Teszek majd fel képeket (előtte-utána). Valamint, ha Zalaegerszeg közelében élsz elgurulhatsz majd, és kipróbálhatod a cuccot.
Ezt én is hallottam, Mackó is igy pucolta meg egy Onroad-os videóban az 1200GS-t, de nem találom azt a videóját.. Bekólázom, rajtahagyom, és vizzel lemosom, ez ennyire egyszerű lenne?
Szeretném letisztítani a leömlőt meg az alsó összekötőt. Mit javasoltok, hogyan mivel essek neki?! Sok ideig fog tartani ha jól sejtem...
Nemrég volt szó a nyomatékkulcsokról. Melyik az a legolcsóbb tipus amit szerintetek már meg lehetne venni? Nem ipari használatra kellene, csak néha szerelgetéshez.
Ha top a gép, akkor mitől félsz, és milyen horror költségekkel számolsz?
Kis segítség: olajszűrő kb. 4000/db, kb. levegőszűrő 4000/ db (mindkettő BMW, vagy Knecht, stb), fékbetét kb. 10e/pár, féktárcsa kb. 30e/db, fékfolyadék csere (ha nem a Wallisban csináltatod) 5-7ezer.
Ha rendben van a gép, akkor nincsenek horror költségek. Persze lehet olajfogyasztás, ami egyes motorosoknak maga a pokol, de a boxernél természetes jelenség.
Ha egy nem BMW szarik be, ott nincsenek horror költségek?
Szerintem - egyébként nekem egy 2004-es 1150 RT-m van - nyugodtan belevághatsz. Előtte érdemes megnézetni a masinát egy hozzáértővel (Eko, Gellén Józsi, Veress István), és máris tudod, mi a szitu.
u.i.: sokan legendákat tudnak a BMW-k költségeiről, de ezek valóban legendák, nem valós sztorik. Nekem előtte egy Honda Deauville volt, azt kell mondjam, a BMW normál karbantartása nem kerül többe, mint a Hondáé.
Persze meg kell vallanom, nekem is volt gondom a géppel, pl. kardán-szimeringet kellett cserélni, ez 10ezrebe "fájt".
És sajnos volt egy nagyobb gond is, egy szelepégés; ez fájt, de ez megelőzhető; ha csörög a motor erősebb gázadáskor, akkor nincs mese, ki kell tisztítani az égésteret.
Ősszel én nagyon szerettem volna 1200Gs-t venni, de pont ezek a kétségek voltak bennem is, több tulajjal is beszéltem, mindenki azt mondta hogy nagyon jó motorok, de ha baja van sokba kerül.
Végül nem GS-t vettem...
De persze a szerelem más, ha akarod vedd meg aztán majd lesz valahogy :D
De nem ismerem a bmw tipusokat. Kicsit tartok a boxer motoroktól.
Akinek van ilyen mocija az irna néhány sort . Tényleg horror a servizelése?? Fentartás. Stb. Nagyon sok rémisztő dolgokat olvasok, meg hogy a gatyám rá fog menni.
Mindenki le akar beszélni :( de én szerelmes vagyok ebbe a bmw be
Csak nem köveztek meg emiatt, eddigi motorjaimat így dobta a gép:
- Simson Star (Apukámé:)
- ETZ 150 (Az első, életem szerelme!)
- ETZ 250
- ETZ 125
- Yamaha XT 600 (az első szelepes nyomot hagy az emberben, mekkora élmény volt..)
Itt már Africát akartam, de nem volt eladó az országban, most sincs normális :( így lett...
- Honda X11 de, valahányszor szembe jött egy AT pokolba kívántam a patika X11-et, sajnos ezzel balesetem lett, biztosító kifizetett és jött a beteljesülés...
- Honda XRV 750 Africa Twin 2002-es
- Honda XRV 750 Africa Twin 2003-as
- Honda XRV 750 Africa Twin 1999-es
- BMW 1150 GS Adv.
- BMW 1200 GS Adv. DOHC
- KTM 690 SM alias "Sanyi"
Gondolom itt a fórumon vannak akik ennél sokkal cifrább felsorolást tudnának írni:)
Mindet szerettem, mindben megtaláltam a jót, kimotoroztam vagy más ok miatt el kellett adnom, de a garázs nem maradhat üres. Engem a kíváncsiság hajt "milyen lehet vele menni" élményeket szerezni, szerencsére egyre klasszabb motorokat lehet bérelni, nem kell megvenni hogy kipróbálhasd:)
Bartolini: Igen, az 1190-et sem hagynám ki, bitang lehet nagyon.
Ha még sokáig futtatjátok itt a lógócsöcsű tereptehenet, a végén feldobom az RT-t, és belevágok egy cserébe.
Régóta tetszik az 1150GS, főként sárgában, vagy a gyönyörűségesen csodaszép kék-fehér gúnyában. Jó múltkor éppen az enyém mellé támasztotta le egy kolléga a maga sárgáját a Gárdonyi téren, le is fotóztam, csorgattam a nyálam. Ugyan ész érv nem szól a csere mellett, mert (szinte mindig) ugyan úgy csak az aszfaltcsíkon gyötörném, mint az RT-t, de nagggggggyon tetszenék magamnak egy GS-en :-))))
Nincs ABS! Így akár egy 99-es GS-t is vehetne az ember vagy egy 97-től 1100 GS-t. Az ABS ami hozzáad sztm.
Egybk. nem akarok 1150 GS-t venni, olyan már volt és nagyon szerettem, remek motor.
Az én filozófiám az, hogy próbálj ki minél többet, amit szeretnél ami csak tetszik, így az 1150, 1200 GSA után nálam az F 800 GS és GSA következhet, de ki szeretném próbálni:
-KTM 990 Adv.
-Honda Varadero (tenni alá drótkülős kereket:)
-Honda CRF1000L Africa Twin ami azt hiszen sokáig megmaradna:)
Sikerült vásárolnom egy R1200C Independent mocit, és keresnék rá hátsó ülés-üléstámlát, ha lehet akkor gyári kivitelűt, sajnos rendelni nem lehet. segítségeteket előre is köszönöm.
Úgy látom elég nagy port kavart a hirdetésem, de legalább pörög a fórum.
Szóval az extrákkal kapcsolatban már mindent megfejtettetek. A történet úgy teljes, hogy az általam később vett Gs eredeti színe volt fekete (kis tank, gyári szín Nachtschwarz-Zirl 716), és a most árult volt ezüst (nagy tank, gyári szín Weissaluminium2 825). Mivel az ezüst a gyengém, így átkerült a nagy tank, csőr, csomagtartó a mostanira, és így fekete az eladásra kínált. A fekete szín 2005-ös, és nem ugyanaz mint a Te (ill. 3MAN) volt motorod színe, ami ügye sárgával kombinált, itt Zirl a kombináció, ami valami fényest jelent, pl ezüst (mármint a tank dekoráció).
A mostani ár szerintem emészthetővé teszi a tank cserét, legalább is így gondolom, természetesen ezt el szoktam mondani a vevő jelölteknek, nem valami baleset a szín változás oka.
A képek valóban kicsit sötétek, mert már naplemente után készültek, lehet készítek újakat, az évjárat a törzskönyvben 2003-as, a forgalomba helyezés meg 2004-es, de a motor gyártása a bimmer.work szerint 2002/3.
Sajnálhatod is az eladást, mert szerintem ez a széria most ár-érték arányban a legjobb Gs a piacon, valamint kiforrott, robusztus stb..., és az igen megkímélt és kevés km-es példányok ára, tőlünk Ny-ra, már az egekbe szöktek (Kultmotorrad).
Köszönöm mindenkinek az észrevételt, jó motorozást mindenkinek!
Elég viharvert már szegény - főként a cím-, és hátlap -, de ha gondolod, laponként be tudom scannal-ni, és egy mail-címre elküldöm. Az én címem: kovacsandrast3 kukac "szabad"mail.hu