Keresés

Részletes keresés

pevi74 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 837

Nem a Maltan tartosan tartozkodasod szandekat kell bizonyitanod, hanem hogy el tudod magad tartani (esetleg csaladoddal egyutt) es nem a maltai allamtol varod ezt. Van ra lehetoseg hogy munkahely nelkul is megkapd, ebben az esetben azt kell bizonyitanod, hogy elegendo penzed van es egeszsegbiztositasod, hogy megelj Maltan ( es ami osszeget elvarnak, az jelentosen meghaladja az itteni minimalbert:))

Amugy legtobb esetben egy hivatalos munkaajanlat is megteszi (mind peldaul az en esetben, amikor elsore az osszes iratomat elhagytak:))

Előzmény: pljeskavica (836)
pljeskavica Creative Commons License 2014.10.09 0 0 836

Eddig azt szűrtem le, hogy a munkábaállás szándéka és egy lakásbérleti szerződés elég a folyamat elindítására. Egy hat hónapos lakásbérleti szerződés nem arra utal, hogy turistáskodni akarok.

Nyilvánvalóan tévedtedm, logikusabb azért az, amit te mondasz. :) (nem beszélve arról, hogy te ott vagy én meg itt + a törvény az törvény :)  )

Előzmény: pevi74 (835)
pevi74 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 835

Tolem masfel honappal ezelott meg kertek, nem hallottam rola hogy megvaltozott volna a rendszer. Termeszetesen csaladtagtol, gyerektol, diaktol nem kernek, de kulonben milyen jogon tartozkodnal Maltan?

Előzmény: pljeskavica (834)
pljeskavica Creative Commons License 2014.10.09 0 0 834

Szia,
Eddig úgy tudtam, hogy az ID card igénylése csak lakcímhez kötött és nem előfeltétele a munkaszerződés.

Előzmény: pevi74 (833)
pevi74 Creative Commons License 2014.10.08 0 0 833

Szia, 

eloszor is, ahhoz hogy munkaba tudj allni nem papirok kellenek, hanem munka. Ha ugy erzed, hogy van annyi nyelvtudasod, eladhato tapasztalatod, hogy egy-ket het alatt munkat talalj, akkor ismeros nelkul is menni fog. A biztositasi szam ( amit munkaszerzodesre adnak) elintezese max. negyed ora (plusz esetleges sorbanallas), idovel tartozkodasi engedely, un. ID card, szinten max 1-2 ora, szinten csak munkaszerzodessel, lakcimmel kaphato. Egyik helyen sem igazan kell beszelni, alap nyelvtudassal is boldogulsz.

Meg ha ismeros be is fogad, annyi kezdotoked legyen hogy az elso fizetesig kihuzd, tehat megerkezestol szamitva legalabb 5/6 het, azt sem varhatod el hogy az ismerosednel akarmeddig ingyen lakj (arrol nem beszelve, hogy hosszutavon a lakas tulajdonosanak is bele kell egyeznie hogy ott lakj, kulonben mindketten utcara kerulhettek. 

Mindenesetre nezz utana rendesen a fizetesi es megelhetesi koltsegeknek, mert 4-5 honap munkaval nem biztos hogy megkeresel annyit, hogy megteruljon a kezdeti beruhazas, a mindennapi megelhetesi koltsegek es esetleg meg felre is tudj tenni. 

Előzmény: smycka (832)
smycka Creative Commons License 2014.10.06 0 0 832

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni , vagy inkább véleményt. Karácsony után tervezem kiutazásomat , előre láthatólag ezzel minden rendben is lenne , van hová mennem ( ismerős ) illetve ő segítene is nekem ott a papírokat elintézni hogy munkába is tudjak állni . Azonban ha kimegyek passziválnom kell az iskolába fél évemet , és félek hogy karácsonyig meggondolja magát és mondjuk hazajön, és egymagam kellene nekivágni mert ugye maradni akkor már felesleges lenne.. szóval véleményt szeretnék kérni érdemes lenne így ezzel a tudattal hogy nem biztos hogy mellettem tud lenni belevágni ?

pevi74 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 831

Szia, ha napi szinten szeretne nyelviskolaba jarni fel evig, akkor akkor mar nyugodtan jarhat iskolaba is, vele egykoru tarsasaga is lesz es a nyelvet is hasznalhatja, tanulhatja napi szinten. Egy maganiskola se lesz dragabb, mint egy napi 3-5 oras nyelvtanfolyam. Nem egy kulfoldi csaladrol tudok, akik a gyerek nyelvtanulasa miatt koltoztek rovidebb-hosszabb idore ide es a gyerek az iskolaban tanult meg angolul ( maganiskolaban nem kotelezo a maltai)

Előzmény: Linda03 (830)
Linda03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 830

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni. A párom Máltán dolgozik és februártól, fél évre szeretnénk csatlakozni hozzá a 11 éves fiammal, mindketten nyelvet szeretnénk tanulni. A magyar sulit magántanulóként folytatná a gyerkőcöm. Máltán szeretnék neki napi szintű nyelvtanulási lehetőséget biztosítani. És nagyon jó lenne, ha közösségbe is járhatna. Úgy látom, hogy nyelviskolákban csak nyáron van oktatás gyerekeknek. Tudtok valamilyen lehetőséget, megoldást erre? Előre is köszönöm a válaszokat!

Pötyi71 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 829

Köszönöm szépen. Középiskolával  kapcsolatban tud nekem valaki tájékoztatást adni? Saját tapasztalat érdekelne, mert aminek lehet már utána jártam.

Előzmény: pevi74 (828)
pevi74 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 828

Szia, nehez altalanosat mondtani errol, a legtobb bejelentett munkahelyen havi fizetes van, de elofordul heti es ketheti fizetes is ( jellemzoen, de nem mindig, a be nem jelentett munkahelyeken)

Előzmény: Pötyi71 (827)
Pötyi71 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 827

Sziasztok! Máltán a munkabért milyen ütemezéssel fizetik?

whynotmalta Creative Commons License 2014.09.17 0 0 826

nagyon klassz!   hihetetlen, hogy mik vannak :(

Előzmény: Nati3 (825)
Nati3 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 825

meg aznap felkerestem a lanyat, segitettem es megoldodott a helyzete.

Előzmény: whynotmalta (824)
whynotmalta Creative Commons License 2014.09.17 0 0 824

:(    keressen meg engem emailben!

Előzmény: Era91 (823)
Era91 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 823

Sziasztok,Jó napot. 

Segítséget szeretnék kérni SOS ha lehetséges. Gyerekem Máltán él,dolgozik. Éjjel a főbérlő kikezdett vele és a nem válasz hatására kirakta a lakásból. Nem talált sehol szabad szobát egy hotelben sem. Sürgősen szükség lenne egy szabad szobára. Légiutas kisérőként dolgozik és hát elég nehéz így dolgozni járni meg egyáltalán.

Totál új vagyok itt azt sem tudom hol kaphatok majd választ. :(

Minden esetre előre is köszönöm a segítséget! 

spain00 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 822

?ég annyi kérdésem lenne, hogy ősszel vagy télen mennyi esély van munkát találni? Egyszerű munkákra gondolok.

spain00 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 821

Köszi a válaszod!

Előzmény: pevi74 (820)
pevi74 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 820

Szerintem ez attol is fugg, hogy milyen munkara szamitotok (tehat milyen gyorsan van ra esely, hogy munkat talalsz, kisgyerekkel mindkettotok nem igazan fog tudni teljes allasban elhelyezkedni) Ha pedig meg van a munka, milyen fizetes jar hozza. 

A kezdo koltsegek: par nap (het) atmeneti szallas koltsege, amig lakast talaltok, egy havi lakber elore, egy havi depozit, ha ugynokon keresztul talaljatok, akkor fel havi lakber kozvetitoi dij, megelhetesi koltsegek min. masfel-ket honapra. Egy egyhaloszobas lakas koltsege kornyektol fuggoen 300-500 EUR, megelhetesi koltsegek szerintem min. 150 EUR/het, de errol mindenkinek mas a velemenye. 

Sok sikert!

Evi

Előzmény: spain00 (819)
spain00 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 819

Sziasztok!

Egy család egy kisgyerekkel szerintetek milyen kezdő tőkével induljon el Máltára, ha ott szeretne élni, dolgozni?

Köszi

whynotmalta Creative Commons License 2014.08.22 0 0 818

szia,

lehetosegbol itt annyival van tobb, hogy aki akar, az dolgozik is. vendeglatasban, turizmusban mindig van lehetoseg elhelyezkedni.  kerdes, mennyire lehet ezeket a poziciokat sokaig csinalni.

nincsenek agyonfizetve sem ezek az allasok.  mondjuk ido sincs mikor elkolteni :)

a meleg megszokhato. a nagy paratartalom a kihivas inkabb. az elso evben izzadtunk sokat. illetve telen nagyon hideg van a lakasokban es nehezen szaradnak a ruhak, sokat kuzdunk a penesszel.

teljesen mas emberek es mentalitas.  van, akinek nagyon bejon es van, aki elmenekul. :)

kiprobalni erdemes mindenkepp :)

Előzmény: Alnair (817)
Alnair Creative Commons License 2014.08.21 0 0 817

Sziasztok!

Ti miért mentetek Máltára élni?

Jobban kerestek, több munkalehetőség van?

Mivel foglalkoztok?

Gondolkozom azon, hogy egy kis időre kimennék valamelyik mediterrán országba dolgozni, fél évre gondoltam, csak nem tudom egyáltalán kapnék-e munkát. Könyvtáros vagyok, nem remélem hogy ezen a területen elhelyezkednék, de esetleg szobalány, vagy hasonló, amihez nem kell végzettség..

Milyen tapasztalataitok vannak?

Aggódom, hogy nehezebb kinn az élet mint amilyennek látszik:)

Hogy bírjátok a meleget?:)

whynotmalta Creative Commons License 2014.08.21 0 0 816

szia, en ismerek olyat. teljesen megbizhato es rendben van. a kozvetitoi dijjal tisztaban vagy, igaz?

azt tudd, hogy a munka kemeny lesz es nem fognak agyon fizetni, de legalabb ki tudsz jonni es van mar rogton munkad.

javaslom a valtast amint lehet.

Előzmény: Segalgazdi (814)
southwind Creative Commons License 2014.08.20 0 0 815

jókor nézel utána :) de ha átverne, töltesz egy jó kis időt Máltán, fogd fel pozitívan :)

Előzmény: Segalgazdi (814)
Segalgazdi Creative Commons License 2014.08.20 0 0 814

Sziasztok!

Van valaki aki Keller Anikón keresztül ment ki dolgozni?  Most a hétvégén kellene utaznom. Bizonytalan vagyok, hogy mennyire oké a dolog, vagy esetleg átverés?

pljeskavica Creative Commons License 2014.08.19 0 0 813

:-)
Szia! Teljesen igazad van, itthonról nehéz az évszakokat máltaiul kezelni :)

Előzmény: whynotmalta (812)
whynotmalta Creative Commons License 2014.08.18 0 0 812

szia, tavasz:  januar-februar, esetleg marcius.  mert ha akkor lekotod 6 honapra, akkor ugye a szezonig (majustol) is ki van adva.

a legeslegjobb arakon nyilvan November-decemberben lehet megfogni apartmanokat, de azok fel eves szerzodese lejar a szezon kozepen.

Előzmény: pljeskavica (811)
pljeskavica Creative Commons License 2014.08.14 0 0 811

Üdv! Köszi a választ!

Valahol olvastam, hogy a szezon az árakra csak annyira hat, hogy nem kell azonnal dönteni, ráér pár nappal később is. Ezek szerint rossz az infó. (Bár nem csak a turisztikai övezeteket néztem...)

Azt viszont nem értem, hogy ha egy long let -et legalább 6 hónapot kötnek (vagyis egy tavaszi szignózás esetén a szerződés ideje magában foglalja a teljes nyári szezont), akkor miért tavasszal a legolcsóbb?

Előzmény: whynotmalta (809)
whynotmalta Creative Commons License 2014.08.13 0 0 810

hehe, emelkedteK :)

Előzmény: whynotmalta (809)
whynotmalta Creative Commons License 2014.08.13 0 0 809

udv, nem emelkedtem, hanem szezontol fugg.

tavasszal siman lehet berelni komplett lakast 300-500 euroert. juniustol ellenben a turisztikai ovezetben (Sliema-St Julians, San gwann, Gzira)  egy szobat lehet kapni kb 300 euroert. egy nagyobb lakas akkor mar 800 euro korul van.

es verekszenek erte az emberek...

szoval meg kell nezni, mikor es hol akar az ember lakast.

Előzmény: pljeskavica (808)
pljeskavica Creative Commons License 2014.08.12 0 0 808

A fórum indításának idején (alig több, mint egy éve) 300-500 eurós havi lakásbérleti díjakkal találkoztam itt is, máshol is. Most egy-egy szobát kínálnak ilyen tartományban mindenhol (jobbik esetben két személynek). Jól érzem, hogy komolyan emelkedtek a bérleti díjak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!