Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.28 0 0 650
"A mágnes az egy nagyságrendekkel nagyobb erő, mint a gravitáció,"

Ezt pontosan hogy is kell érteni?

Attila
Előzmény: ghepard (607)
ghepard Creative Commons License 2008.10.28 0 0 649
"Mintha bminek is csak egyetlen oka lenne."

Ez csak egy ok, s mivel úgy néz ki, hogy sok minden sok mindennel öszefügg, akkor nehéz dolgunk van.........
Előzmény: ghepard (648)
ghepard Creative Commons License 2008.10.28 0 0 648
"Na már most, Te az éjjeli fent léteddel nem engedted felébredni az éjszaka aktív hormonokat, innen volt a hízásod (nem az emésztéstől)."

Igen valahogy így. A cikk részleteire már nem emlékszem. Bennem csak az maradt meg, hogy nem jó későn enni és nagyon nem jó éjjel fent lenni. Az ember nagyon bonyolult, a természetre van hangolva, ha ezt megbolygatjuk, valami elromlik lehet egész biztosan.....

Nekem szükségem volt az összes lelkierőmre, hogy azt 3 évig végigcsináljam. Én becsületesen egyszerse mentem haza a másik meló előtt aludni, mint a többiek.
Előzmény: pozo (645)
pozo Creative Commons License 2008.10.27 0 0 647

 

Szó sincs arról, hogy csak ez lenne az oka, de ez is az egyik oka...Kacaghatsz...

Előzmény: Törölt nick (646)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 646
Ez igy nagyon szemellenzos. Mintha bminek is csak egyetlen oka lenne... Haha...
Előzmény: pozo (645)
pozo Creative Commons License 2008.10.27 0 0 645

 

Az emberi (és állati) szervezetek egyik legtitokzatosabb rendszere a hormonrendszer. Vannak hormonok, amelyek nappal aktívok, s vannak olyanok, amelyek éjszaka aktívok, nappal "alszanak".

Na már most, Te az éjjeli fent léteddel nem engedted felébredni az éjszaka aktív hormonokat, innen volt a hízásod (nem az emésztéstől).

A hormonrendszer nagyon komplikált dolog, mivel a hormonok a másik hormonokra is hatással vannak, egyfajta visszacsatolás van köztük.

Ez a terület még bőven kutatásra vár, feltérképezésével sok betegség esetleg gyógyítható lesz (pl. cukorbetegség bizonyos fajtái).

Előzmény: ghepard (643)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 644
Nem a hizashoz kell az energia, hanem az emeszteshez.
Előzmény: ghepard (643)
ghepard Creative Commons License 2008.10.27 0 0 643
"A kialvatlansag hizlal."

Lehet ez is valahogy. De akkor meg honnan ment rá az energia, miből hízott az ember. Én 12 órát melóztam éjjel és csak az éjjeli kaja volt a többlet (az is csak kevés volt), de mint írtam egész éjjel talpon voltam és mozogtam, járkáltam. Aztán a végén írány a másik meló (számítógépes programozás), majd a végén haza, kerti munka és végül 36 óra után jött az alvás. Mikor befejeztem az éjjeli melót, akkor még egy ideig ettem későn (néha még 20 óra körül) és felszedtem még 8 év alatt kb 7 kilót. Így lettem kb 98 kiló (192 cm magas vagyok), még mindig soványnak tűntem, mert valahogy igen kemények (teltek) lehetnek a csontjaim. Aztán, mikor olvastam a cikket, kezdtem 16 órá körül utoljára enni (a napi adag ugyanaz maradt), mégis kb 5 év alatt simán lefogytam 7 kilót..................
Előzmény: Törölt nick (642)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 642
A kialvatlansag hizlal.
Előzmény: ghepard (636)
mezdema Creative Commons License 2008.10.25 0 0 641
halih'!

Úgy tűnik a colonix nyert. Idáig sokat keresgéltem a neten és fórumokat olvastam és talán a colonix volt az amit szinte mindenki jónak vélt. Ha lesznek tapasztalataim akkor szólók majd, és persze ha érdekel valakit. Jövő héten rendelem.

hali
cyanne Creative Commons License 2008.10.23 0 0 640
ne is mondd... v pláne lejjebb!!! aztán csodálkoznak, h nem tudnak felmenni az emeletre, ha muszáj, akkor se. (én emeleten lakom, halott pizzafutárok és postások szegélyezik utamat felfelé:)
Előzmény: ghepard (639)
ghepard Creative Commons License 2008.10.23 0 0 639
Igen, némelyek olyan fáradtak, hogy képesek 5 percet várni a liftre, hogy egy emelettel feljebb menjenek.......... :)
Előzmény: cyanne (638)
cyanne Creative Commons License 2008.10.23 0 0 638
... és sok alvás után is fáradtan ébred
Előzmény: ghepard (636)
cyanne Creative Commons License 2008.10.23 0 0 637
azért a koffein meg pláne az energiaitalok is megteszik a magukét:(
Előzmény: A skót (635)
ghepard Creative Commons License 2008.10.23 0 0 636
Vedd például azt is, hogy nem mindegy, mikor mit eszel isszol. Ismered a mondást, reggelizz, mint a király, ebéded felezd meg a barátoddal és a vacsorád add a koldusnak. Nos ebben is talán sok igazság lehet. A késői evés lehet nagyon elmérgíti az embert és aztán nem is tudja, hogy miért hízik és miért van annyi baja...... Na vajon miért? Lehethogy azért, mert nappalra volt megalkotva, hogy mozogjon és éjjel meg pihenjen (lelkileg, testileg). Én sokáig nem tudtam magamnak megmagyarázni, hogy miért kezdtem el kilókat felszedni, mikor kellett még éjjel is melóznom (a rendes munka mellett 1979-1982). Az asszony nem tudott dolgozni és a kicsi sokba került, meg a körülötti dolgok. 13 kilót felszedtem 3 év alatt, pedig egész éjjel járkáltam és csak éjjel ettem alig valamit, ami abszolút nem magyarázza a felszedést. Aztán úgy valahogy 7 éve megtudtam a frankót, hogy miért. Egy magyar tudóscsoport (is) arra jött rá, hogy egy bizonyos időpont felett a test már valahogy másképp (sokkal rosszabbul) kezd neki az emésztésnek. Valahogy úgy fest a dolog, hogy nincs kedve emészteni és inkább valahova kezdi raktározni a félterméket - könnyedén mondva. Ettől aztán jól elmérgesedik az ember........................
Előzmény: A skót (635)
A skót Creative Commons License 2008.10.23 0 0 635
Köszönjük ezt a kis összefoglalót! Az ember - köztük én is - hajlamos elfeledkezni dolgokról, amikről tévesen azt hiszi, nem annyira fontos, ld. alvás szerepe, vagy az a negatív hatástömeg, ami a médiát-köztudatot áthatja...
És a rossz benne, hogy az ember nincs is tudatában sokszor, hogy igazából a kevés alvás áll a problémái (egy részének) hátterében, mert olyan korán felpörgeti magát mindenfélével...És itt nem is feltétlenül a kávéra és társaira gondolok, szerintem egy tudati gyakorlat ugyanúgy lehet káros, ha a lényegről viszi el a figyelmünket... Egyszer egy ismerősöm lelkesen újságolta nekem, hogy tanult egy meditációs technikát, amivel 15-20 perc meditálással 3-4 óra alvást ki tud váltani. (én meg csak szolidan megkérdeztem: "akkor mik azok a karikák a szemed alatt?"). no comment
De ugyanígy a negatív gondolatok hatásainak is kevesen ébrednek tudatára, szerintem ez egy másik nagyon fontos előnye a jógának vagy bármilyen önmegfigyelést magába foglaló rendszernek-gyakorlásnak! Mert amiről nem tudunk, mondhatjuk, hogy nincs, de amiről már tudunk, arról nem, és az cselekvésért kiált! Többek közt szerintem ezért is félnek sokan belevágni ilyen 'hajmeresztő' dolgokba, mint meditáció, urambocsá' relaxáció, meg egyebek...

Előzmény: tigristomi (631)
ghepard Creative Commons License 2008.10.23 0 0 634
Ja még a jóga nálam nem biztos, mert én a jógáról csaknem semmit sem tudok, de lehet, hogy a légzés és a saját hang a jógában is fontosnak minősül......
Előzmény: ghepard (633)
ghepard Creative Commons License 2008.10.23 0 0 633
Tamás barátom, ez szép volt, nagyon szép, a szívemből szóltál. Minden ül rám, egy kivételével. Az a 22.00 óra nekem már sok... :) Rám lehet mondani, hogy a Nappal kelek s a Nappal alszom. Tehát ahogy rövidülnek a nappalok, úgy megyek hamarébb aludni és fordítva, ahogy növekednek a nappalok, úgy megyek később aludni. Felkelni egyformán kell (csörgőóra nélkül kelek) a meló miatt főleg és ez nálam kb 4.15.
Előzmény: tigristomi (631)
ghepard Creative Commons License 2008.10.23 0 0 632
"a gondolkodás (tépelődés, aggódás, agyalás stb) túl van hangsúlyozva mostanában."

Én inkább úgy mondanám, hogy mostanáig el volt hanyagolva.... :)

"ne tudd meg, mekkora erőfeszítésembe került, míg elértem, h néha ne gondoljak semmire."

Na ez nekem nem sikerül, mindig valamire gondolok, mert működöm... Én nem is tudom, hogy mi az a semmi. Nekem nem kell elhinned, de vannak többen, akik furcsa dolgokat mondanak....

********************************************************
"Kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy létünket két alapelemből kiindulva kell
megmagyarázni. Az agy egy számítógép, és olyan valami programozza, ami rajta
kívül van.”
Dr. Wilder Penfield, kanadai sebész, négy évtizednyi
agykutatás után
Előzmény: cyanne (630)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.22 0 0 631
Meregtelenites.

A test fontos.

Az ember azonban nem csak testbol all. Vagy nemcsak a durva testbol. Van tudatunk is. Vannak erzeseink. Tobb keleti rendszer szerint vannak finomabb energia mezoink is.
Ez ugye eleg kezzel foghato, peldaul az akupunkturaban.
A chikungban is ezekkel mahinalnak, es eleg gyakorlatias bemutatokat lathatunk toluk.

Neha, ugy gondolom, ezekre is oda kell figyelni. Van, aki ezt erzi, es spontanul tudja, hogy szuksege van ezekre, es megtalalja a modjat, hogy feltoltodjon. Van aki eveken, evtizedeken keresztul el ugy, hogy orokosen faradt, nyugos, agyonhajszolja magat, nem piheni ki magat rendesen, es egyido utan megszokja az ember, hogy igy el.
Pedig, ha egy hetre foglalkoznanak magukkal, lehet, hogy a frissesseg, kipihentseg, tudati tisztasag, belulrol arado onzetlen szeretet, kreativitas, energiaval toltottseg olyan szintjet tudnank megtapasztalni, ami teljesen atalakitana minket.
Egy ilyen atalakulas igazabol az emberrel egyutt az ember eletet is megvaltoztatja.
Utana mashogy latja az ember a vilagot, mas embereket fog bevonzani az eletebe, a dolgok jobban osszejonnek az ember eletebe. Mondjak ugye, hogy mi vagyunk a felelosek a velunk valo tortenesekert is. Ez mégannyira igaz, amikor energiadusak vagyunk, ilyenkor tudjuk csak megtapasztalni a teremto eronket, es azt, hogy igazabol az eletunket mi alakitjuk. Ilyenkor szamit nagyon, pl. a pozitiv gondolkozas, amikor erezzuk magunkban az energiat, erezzuk, hogy igenis, mi iranyitjuk az eletunket, vagy legalabbis, eros befolyassal vagyunk ra.

Mit is kell csinalnunk? Sajnos, olyan vilagot elunk, ami ezt nem tamogatja. Ezert, ki kell iktatnunk magunkat ennek az embertelen, robot, embert felorlelo, kizsakmanyolo vilagnak a hatasa alol, es csak annyit kell csinalnunk, hogy pihenest adunk a szervezetnek, hogy onmagat megtudja gyogyitani. Az emberi szervezet, ha hagyjak, csodakra kepes, megtudja ujitani magat. Az energia rendszerunk feltudjuk tolteni, ez hat a durva testunkre is, es a tudatunk minosege, az erzeseink is teljesen atalakulnak.

Jomagam mondjuk 18-19 eve rendszeresen jogazom, igy en eleg jol latom, micsoda valtozasokra kepes az ember, es ha nem figyel oda, akkor szep lassan, hogyan tudja bekebelezni az emberi lenyt ez az elfajzott, profit ehes, az erosebb akarata ervenyesul vilag.
Anelkul, hogy barkire is raeroltetnek akarmilyen joga gyakorlatot (masreszt joga alatt sokhelyen statikus tornat, a masik helyeken meg vallast arulnak), sok mindent csinalhatunk.

A lenyeg, hogy valtoztassunk. Ha valtozni akarunk, valtoztatni kell.
Ne nezzunk tevet. Ne hallgassunk radiot. 1 honapig. Mi, nem tudjuk, hogy kihalt meg a fold masik reszen? Kit oltek meg az orszag masik feleben? Nincs eleg gondunk?
Felejtsuk el, hogy hazamegyunk, es valamit bekapcsolunk, csak azert, hogy legyen valami zaj. Merjunk szembesulni onmagunkkal, merjuk latni magunkat, ha stresszesek vagyunk, ne egy film elmenyevel nyomjuk el a problemainkat.
A teve, radio helyett legyunk csendben, vagy esetleg ha van, hallgassunk valami kellemes, lagy, megnyugtato zenet. Ezzel is banjunk finoman, hogy mi is ez. A radiobol, tevebol mindig az jon, ami. Ha cd-et hallgatunk, esetleg ket hetente megnezunk egy dvd-et, az viszont tenyleg az, amit mi szeretnenk megnezni. Egyebkent a havi 1 filmre sincs szuksege igazan az embernek.

Probaljuk ki, hogy idoben lefekszunk. Mint ahogy a legtobb gyerek. Mindig mondjak a legtobb gyerekre, milyen aranyosak. Persze, mert ok legalabb kialusszak magukat. Ha a 4-5 eves gyerekek fennt maradnanak este 11-12-ig, vagy hajnal 1-2-ig, akkor ok se lennenek olyan aranyosak. Ok is nyuzottak, idegesek, ingerlekenyek, robot kinezetuek lennenek. Van aki azt allitja, ha minden ember este 10-kor lefekudne, azzal a foldon a problemak 50 szazaleka megoldodna.
Ha tudunk, menjunk ki egy orara a friss levegore.
A pihenes alatt ne vegezzunk feltetlen eros fizikai munkat. Energiabol vagyunk, ha erzunk magunkban egy kis erot, nem kell mindjart 100 km-ert lebicikliznunk. Probaljuk egyszer megtartani ezt az energiat, es hagyni, hogy ez a finomabb energia rendszerunket toltse es tisztitsa meg, es ezen keresztul az erzeseink, a tudatunk, a tudatallatinkban levo stresszeket szabaditsa fel.
Egyunk konnyebb es taplalobb eteleket, Vigyunk rendszert az etkezeseinkbe, probaljunk meg mindig ugyanabban az idoben etkezni. Az univerzum reszei vagyunk, ahogy a bolygok, az evszakok rendszer szeruen valtoznak, ugyanugy a fiziologiank is jol erzi magat, ha rendszer van az eletunkben.

Legyunk azokkal, akikkel jol erezzuk magunkat. Keruljuk a felesleges pletykalkodast, ertelmetlen traccspartit. Ha van alkalmunk ra, neha legyunk egy estet csendben, ez nagyon jo alkalom arra, hogy kicsit letisztitsuk a gondolatainkat, es, hogy esetleg megnovekedett energiaval, kicsit talan tagabb tudatossaggal, maskepp lassuk magunkat, eletunket.

Ha van olzan technikank, amivel fel tud lelegeyni belso enunk, hasynaljuk. Pl. ha van alkalmunk, elmehetunk szaunazni. A mergek kiizzadasaval a test fellelegzik, a tudat lenyugszik. Stb.

Ennyi. Lehet ezeken finomitani, de ha ezeket megtudjuk tapasztalni, mar ezek is oriasi valtozast okozhatnak.


Osszefoglalva:
Ne engedjuk be a tudatunkba a vilag felesleges pesszimizmusat, negativitasat.
Pihenjuk ki magunkat, tapasztaljuk meg a 10 koruli lefekves szeppe varazsolo hatasat.
Legyunk rendszeresek az eletunkbe, legyunk osszhangba az univerzum mukodesevel.
Vigyunk kis csendet az eletunkbe, engedjuk meg, hogy a szervezetunk ongyogyito ereje mukodhessen, a gondolataink, eltemetett stresszeink, energia retegeink, es ezen keresztul az erzeseink szintjen is.
Keruljuk el a negativ traccspartikat.
Legyunk azokkal, akikkel igazan jol erezzuk magunkat.
Ha tudunk, legyunk a friss levegon, eljuk at a friss levego frisse atvaltoztato hatasat.
Figyeljunk oda, mit eszunk, nem kell minden maszlagot bevenni.
Ha ismerunk bevalt technikakat, hasznaljuk oket, szauna, izomlazitasos relaxacio mozdulatlan hanyatfekvesben, vagy epp 5 mely lelegzet, sohaj.
Valjunk erosse, ugy, hogy osszhangba kerulunk magunkkal, es az egesz univerzummal, azert, hogy teret adhassunk a teremto eronknek, hogy tenyleg az eletunk formaloi legyunk.

Tamas

cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 630

a gondolkodás (tépelődés, aggódás, agyalás stb) túl van hangsúlyozva mostanában.

 

ne tudd meg, mekkora erőfeszítésembe került, míg elértem, h néha ne gondoljak semmire.

Előzmény: ghepard (628)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 629
majd ha azt úgy megélem, eszembe jutsz....
Előzmény: cyanne (627)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 628
"én nem gondolok semmire: azt eszem/iszom/szívok, amit kívánok."

Ez nálam is így van, de nekem a mondat első része nem stimmel. Szerintem olyan nincs, hogy nem gondolok semmire, mert az a vég...... Szerintem az ember mindig valamire gondol és nagyon nem mindegy, hogy mire.....
Előzmény: cyanne (626)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 627

kár is lenne erre gondolnod.

hh hogy fogsz focizni? úgy, ahogyan most: lábbal:)

nagyanyám 90 évesen még úszni járt.

Előzmény: ghepard (625)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 626
én nem gondolok semmire: azt eszem/iszom/szívok, amit kívánok.
Előzmény: ghepard (624)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 625
Igen, pontosan akkor fogok felfordulni. De erre még nem gondolok, azon töröm a fejem, hogy hogyan fogok 90 évesen focizni........
Előzmény: cyanne (623)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 624
Úgy van rendben, a sajátoddal kell foglalkozni, hogy ne legyenek benned, de gondolj arra is, hogy ne kerüljenek beléd s akkor lehet nem is kellene méregteleníteni.....
Előzmény: cyanne (621)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 623
akkor fordulsz majd fel, ha itt lesz az ideje. vagy szted már nincs itt dolgod?:)
Előzmény: ghepard (622)
ghepard Creative Commons License 2008.10.22 0 0 622
"Tudom, hogy a legtöbb dolgot meg is tudod magadnak termelni, "

Hát sok mindent, pedig csak kb 160 négyzetméter van. De járom a természetet és ott sok mindent találok (cseresznye, alma, szilva, barack, körte, dió, mirabell, csipke stb.....). Idegen tájról valót nem nagyon eszem (már ami a friss zöldség/gyümölcsöt illeti, nálam a friss azt jelenti, hogy leszakítom és már eszem is, ettől nincs frissebb, életerősebb)

"de azért az internetet nem szedheted le a kertben"

Valóban. Okosodok Tőletek és mindig mindenkitől...........

"Elhiszem és egészen biztos, hogy az életmódszerűen folytatott méregtelenítés(maradjunk ennél a szónál) sokkal jobb, mint a kampányszerű próbálkozások."

Ez szintén felemelő (köszi) és erőt ad..... Ha lehúzok így mondjuk még 20 évet, ami összesen 50 volna (orvos nélkül, probléma nélkül, s még focizni is akarok addig), akkor lehethogy azt fogom hinni, hogy működik a dolog........ De az is lehet, hogy holnap felfordulok...... :))
Előzmény: drkbk (619)
cyanne Creative Commons License 2008.10.22 0 0 621
örülök, gepike, bár annyira nem vagyok önzetlen, h egy nikk mérgeivel foglalkozzam, elég nekem a sajátom is:P
Előzmény: ghepard (620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!