A 'Kickes fiúk' alatt kikre gondolsz? A KICK - hű, hogy mondják magyarul, sanctioning body, vagyis talán szövetség (olyan, mint a WAKO, nem jut eszembe a magyar szakkifejezés) - égisze alá tartozókra?
Az vicces, hogy a Kickes fiúk Kick-box-nak tartják a Muay-Thai-t. Pedig semmi köze a Kick-box-hoz. Sőt annál sokkal keményebb, szvsz jobb technika. Kissé nagyképüek ezek a Kick-box-os fiúk!
A Thai box semmi képpen. Érdekességképpen megemlíthető, hogy a magyarországon elterjedt (elsősorban európai) kickbox szövetség a WAKO kickboxnak tartja a thaibox-ot. De külön versenyeket tart.
Én nem vagyok versenyző; több évig jártam több-kevesebb rendszerességgel edzésre hobbiszerűen; sajnos munka miatt néhány éve egyáltalán nem voltam.
Szerintem pontosítsunk, hogy milyen/melyik kick-box-ról beszélünk?
Nem mindegy, hogy semi-contact, vagy full-contact, esetleg international (vagy ahogy nálunk mondják, low-kick), sőt, külföldön sokan még a Thai Box-ot, Muay Thai-t, illetve azok módosított (könyök és fejre térd nélküli) változatát is a kick-box gyűjtőfogalomhoz sorolják.
Látványossági, technikai, taktikai szempontból elég különbözőek; talán ezért a sok különböző vélemény alant.
Túl sok benne a lábtechnika, kevés a kéz. Földharc, dobások, leszorítások nincsenek. Azt hiszem, fegyverek sem.
De nem rossz, csak én nem csinálném. De tényleg nagyon látványos!
Neil