Keresés

Részletes keresés

volt OG töltö Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6029
Üdv néktek!
Ma sikerült el jutnom Csepelre ahol a rakétákat vágják szét:((
Csináltam pár képet és szereztem egy kis szuvenírt:)
pa62 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6028

És ez kinek jó igy???

Előzmény: Volt Katona(Lee) (6019)
Hpasp Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6027

Sz-400, és a rávezető-tisztek munkahelye...

rexplo21 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6026
öntött lőport ki lehet szedni belőle?
hogy értve öntött? mi rögziti benne?
Előzmény: Volt tüzér (6022)
rexplo21 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6025
köszi!
lehet hogy nem voltam szakszerű, de arról a "segédhajtóműről érdeklődok amiből 4 db van a rakétán. 1 db kb 1 tonna6db súlyú összesen. ennek az anyaga érdekelne
Előzmény: Volt tüzér (6022)
Hpasp Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6024
Előzmény: Hpasp (6023)
Hpasp Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6023

A135

Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6022

Az égési időt tudom, az kb. 3,5 mp. Hajtóanyag lőpor, ami ebben az esetben öntött formában van a csövekben, de belül van egy luk.

A starthajtómű össztömege 3,5 tonna. A többit nézd meg Kecelen.

Előzmény: rexplo21 (6021)
rexplo21 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6021
kérdésem:
vega rakéta gyorsító hajtóművének műszaki paraméterei kellenének nekem!!
égési idő, kamranyomás ..... stb
hajtómú anyaga lőpor ? tulajdonságai, összetétele.......stb????
köszi
Maz Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6020
>a többinek akadozik az alkatreszellatasa

Egy idézet:
"A soha meg nem rendelt alkatrész lassan érkezik meg."
Előzmény: Volt Katona(Lee) (6019)
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6019
Gyakorlatilag vedd ugy hogy nincs, elinteztek.
Csak a fennt emlitett Kubok, amik mobilak, meg Iglak, meg Mistralok, de azok csak közel jok, fix inditok mar nincsenek sehol.
Mig 29 ekböl ahogy hallottam 4db!!!!! repül, a többinek akadozik az alkatreszellatasa, az oroszok miatt, raadasul gyakori a szervizigenyük.Viszont van hozza raketa legalabb.
A zonas legvedelmnek igy annyi, csak szektoros maradt.Az is korlatozasokkal es akkor meg a radiolokacios mezöi hiannyossagairol nem isbeszeltünk, mert hianyoznak a radios szazadok+reskitöltök is.
Előzmény: pa62 (6008)
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.03.29 0 0 6018
Mikor mentek Kupra?
Tervezett latogatas lenne?
Előzmény: GLASZLO (6013)
sandinista Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6017

Nekem úgy rémlik a kék a bejárat.

sandinista Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6016
Megyek.
Előzmény: GLASZLO (6010)
monfondir Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6015
Megyünk, megkaptam a kisfiam is :) mint ősszel!
Üdv,
Zsolt
Előzmény: GLASZLO (6009)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6014
Na majdcsak odatalálok. Hajdan volt tereptan tanárom (nyugodjék békében!) szerint a pontos tájékozódáshoz három alapvetően fontos dolog kell: Egy jó térkép, és egy jó tájoló, valamint egy helybéli. Mert ha az első kettő csődöt mond, még akkor mindig meg tudjuk kérdezni, hogy hol vagyunk. Na majd ha másképp nem megy, én is fogok egy "nyelvet" és jó alaposan kivallatom.
GLASZLO Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6013

Nem nehéz. Az alábbi térképen piros négyzet jelöli az objektum területét. A bejárat vagy a kék, vagy a zöld jelölés. Sajnos pontosan már nem emlékszem. Elvileg több bejárat van, annál találkozunk, melynél kívül parkoló van.

Laci

Előzmény: Volt tüzér (6012)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6012
Ha ott vagyok Kupon, akkor mennyire nehéz megtalálni az Rt. századot?
Előzmény: GLASZLO (6009)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6011

Nincs.

Mi van? Röviden? Lófasz.

Már bocs a kissé rusztikus kifejezésért, de a lényeget rendesen kifejezi.

Van egy légvédelmi rakéta dandárunk, ami jelenleg 4 darab KUB ütegből áll. Annak a hatósugara legyen mondjuk 25 kilométer. Ezt ha kiszámolom, akkor legyen mondjuk 2000 km2. Ezt ha négyszer veszem, akkor kb. 8000 km2. Ezen kívül vehetem a meglévő Mistral és Igla közeli hatótávolságú eszközöket, ami csak akkor ér valamit, ha az a gaz ellen egészen közel jön.

Vagyis az ország 93 000 km2 területéből meg tudunk védeni 8000-et.

Van ezen felül néhány MIG-29-esünk (Ma is láttam egy darabot repülni Dunaújváros térségében, szinte felállt a szőr a hátamon, ahogy kismagasságon üdvözölt bennünket. Ismerős ismerőse volt a pilóta.) amire még némi fegyverzet is akad, ezen felül semmi. A Griff madarakra még nem vettek semmiféle puskát. Az csak akkor van felfegyverezve, ha a pilóta viszi magával a pisztolyát.

Esetleg valaki tud változást repülő fegyverzet ügyében?

Előzmény: pa62 (6008)
GLASZLO Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6010

Szia Sandinista!

El tudsz jönni?

(Véglegesítem a listát, ezért kérdezgetlek Titeket)

Laci
Előzmény: sandinista (5979)
GLASZLO Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6009

Szia Monfondir!

Tudtok jönni?

Laci
Előzmény: monfondir (5985)
pa62 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6008

Köszi a választ már emlékszek és értem a lényegét

Kérdezem:? egyáltalán most van HONI LÉGVÉDELEM vagy most mivan??

Előzmény: Volt tüzér (6006)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6007
Na fasza. Zsámbékon még sok minden elfér, csak a terület egy része a "Szinházi Bázis" nevű csapaté. Legalábbis nemrég még az volt. Ott fedett tárolótér is lenne, mert ott vannak a fedezékek, és némi kapirgálással elég helyet lehetne kialakítani.
Előzmény: belic (6003)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6006

Szélesebbik a hullámhossz, keskenyebbik a teljesítmény. Nem tudom, visszaemlékszel-e, de ahol a vevőben még tápvonal volt, ott ugyanolyan széles volt, mint az adóé, de sokkal laposabb, vagyis oda nem kellett akkora teljesítmény.

A koaxiális tápvonal kör keresztmetszetű, csak ott még volt egy belső ér. Lásd RPK kábel. De a PAA magnetron kimenete is koaxiális volt, ha emlékszel, a tápvonalszakaszok előtt volt egy átalakító. és csak utána jött a szögletes tápvonal.

Az én kabinom tápvonalai hasonló arányúak voltak, mint a PAA-é. Tehát a 4 - 6 cm hullámhossznak felelt meg a szélesebbik méret, az 1 MW adóteljesítménynek meg a keskenyebbik. Ha tehát az adó teljesítményét megemelik, akkor lehet négyzet a tápvonal keresztmetszet. Gondolom, 3 MW adóteljesítménynél már szükség is lett volna rá. Meg kétszer ekkora kabinra.

Előzmény: pa62 (6004)
Volt Katona(Lee) Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6005
Mar 1990 ben megsemmisült, hideg kave.
Előzmény: belic (6003)
pa62 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6004

IGAZ, sokat kűszködtűnk a szikraközökkel.

A tápvonal kereszt metszete téglalapot adott, miért nem négyze vagy kör,

a méreteit mihatáropzta meg???

Előzmény: Volt tüzér (6002)
belic Creative Commons License 2007.03.28 0 0 6003
Sziasztok!

"A Magyar Honvédség megsemmisült" topicot olvassatok? Zsambekon van ures 2 hektar?

Bel
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.27 0 0 6002

Jó dolog ez a horony mérés, de csak akkor lett volna értelmes eredménye, ha a PAA két adója közül az egyiket 3,453.974 GHz-re, a másikat 3,492.142 GHz-re gyártották volna le. Ám akkor valahány kabint gyártottak, azt mindet más méretre kellett volna legyártani. Ez még akkor is nagy macera lett volna, ha mondjuk használó országonként ismétlődhetett volna a méret. Képzeld el, Magyarországra is csak 14 méretet kellett volna csinálni. (képzeld el azt az alkatrész utánpótlást!) És akkor hol van a Szovjet Birodalom. Ezért voltak ezek a mérethez kötött mikrohullámú elemek egy sacc méretre legyártva, de ennek megfelelően a frekvenciát is csak saccolni tudtad, ha elkezdtél méregetni.

Egyébként ez a horony egy érdekes dolog volt. A mirohullám az emlékeim és a korábbi tanulmányaim szerint a negyedhullámhosszúságú, végén lezárt tápvonalszakaszt végtelen ellenállásúnak tekint, ezáltal arrafelé nem szeret menni. A tápvonal csatlakozásokat akármennyire is passzentosan csinálták, akármennyire is hermetizáltad, tudott volna rajta szivárogni az energia. Ezért csinálták azt a hornyot, ami egy negyedhullámú, végén lezárt tápvonalszakasz volt. Erre tehát a villany nem szeretett menni. Elméletileg. Ugyanis ez a dolog csak akkor jött volna be, ha az adó pontos frekvenciájának méretére csinálták volna meg a horony méretét. Ám mivel az egy átlagos méretű volt, ezért a nem pontos frekvencia miatt egy kicsit csak szivárgott.

Emlékszel a szikraközökre? Ott nem volt negyedhullámú horony, ezért kellett az ólomtömítés. Be is égett rendszeresen, ha nem hermetizáltad tökéletesen.

Előzmény: pa62 (6001)
pa62 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 6001

Még korábról "DVINA" PAA kabin adói f0+90 ,f0-90 a rakéta válaszado frekije

f0+120,   ebből az adatokbol aztán nem sok minden derűl ki.A tápvonalak csatlakozó peremébe be volt marva egy "lamda negyedes"horony végül is ezt megmérve közelitéssel kilehetett volna számolni az adó frekijét.Ha mérnünk

kellet /VSZT-10/ csak mint egy mikrométer skáláját olvasnál le ,megkaptuk az

osztások számát  és  ezt ellenőriztűk. Tehát láthatod el volt itt rejtve minden.

Előzmény: pétizennyolc (5999)
Volt tüzér Creative Commons License 2007.03.27 0 0 6000

Éppenséggel jól eltaláltad.

Érdekes dolog volt ez a frekvencia. Azt nagyjából tudtuk, hogy a komplexum milyen frekvencián működik, mert a tápvonalak mérete alapján meg tudtuk saccolni. Ám semmi pontosabb meghatározásra nem volt módunk. Nekem a PV kabinban volt egy szélessávó frekvenciamérőm, amit ott P-330-nak neveztek. A típusmegjelölés passzolt a PV kabinba, de egyéb értelmét nem találtam a dolognak. Ezzel a műszerrel mi nem is tudtuk, hogy mennyit mérünk, csak a felsőbbség által meghatározott osztásokat tudtuk beállítani a műszeren, és akkor volt beállítva a frekvencia. A pontos frekvencia érték ismeretéhez kellett volna a műszer gépkönyve is, ám azt a hadtestnél, Veszprémben őrizték ezer lakat alatt, és annyira titkos volt, hogy bekötött szemmel is csak sötétben lehetett megnézni. Én például nem is láttam soha, csak tudtam, hogy ott van valahol.

És egy sztori. Voltam kint a Nagy Szovjet Birodalomban lövészet, tanfolyamok és egyéb célból jó néhányszor, és egyik ilyen út alkalmával jött a nagy meglepetés. Egy olyan áruházban, ahol gyerekszartól használt német katonáig mindent lehetett kapni, kiszúrtam egy elektronika részleget, és ott az egyik polcon egy rendkívül ismerős szürke faládát. Na és mi volt benne? Igen, az én nevezetes frekvenciamérőm teljes eszközkészlettel és teljes dokumentációval. Kevés orosz tudásomat összeszedve hamar kiderítettem, hogy ez bizony az a műszer, ugyanaz a frekvencia tartománya, csak ott VSZT-6 volt a típusa. És ott volt a gépkönyv is. Meg kellett volna vennem. Lett is volna nálam elég pénz, hiszen csak 120 rubel volt, de nem tudtam volna hazahozni. Éppen egy társasutazáson voltam Moszkva - Volgográd útvonalon, és a két városban három szállodában aludtunk, és négyszer utaztunk repülővel. Ráadásul egy katonai csoport volt, és az utazók között biztos volt egy - két katonai elhárító is. Gondolom, jó alaposan a valagamba rúgtak volna, ha idehaza leszállok a repülőről az egyébként rettentően titkos mérőműszerrel.

Előzmény: pétizennyolc (5999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!