Nekem is ugyan ezt mondták a kereskedésben, csak annyi kiegészítéssel, hogy a szürkés műanyag ajtóborítások maradnak (tehát az ajtó műanyag színe sem vált), viszont a "többi kárpitra" lábtér, illetve padló nekem azt mondták hogy az is bézs színű lesz!Kétszer is rákérdeztem. Ez nem így van?
A bézs kárpit a Ceed-nél nem azt jelenti mint a RIO-nál. A Ceed esetében az ülések középső sávjában a szürke helsett barnás (vagy ha úgy tetszik sötétebb bézs) minták vannak. Ebben az esetben viszont a műszerfal és az ajtóburkolatok nem kéttónusú hanem tiszta fekete. Így valójában a bézsnek nevezett verzió egy sötét fekete belsőt takar.
Van olyan autó, amiben keményebb a kuplung a dízelen, de annyira már nem egészséges, hogy ez zavarjon is. :(
Amikor az Off kocsim első tesztvezetésén voltam (akkor még kéziváltóssal), akkor utána gondban is voltam, mit írjak itt a fórumokon "tesztjelentés" gyanánt, mert gyakolatilag semmi nem maradt meg bennem a váltó+kuplung párosból: ez ugye azt jelenti hogy tök ugyanolyan, mint az előző benzinesemen. :)
Az értékesítő is mondta, hogy rengeteg infó jön be a kocsival kapcsolatban és párhuzamosan akkora az érdeklődés iránta hogy nem győzik! Pl. rákérdeztem a PDF-re (diesel részecske szűrő,lásd 366-os hozzászólásom) is de férfiasan bevalotta, hogy nem tudja megmondani, hogy benne van vagy nincs!
A dízeleknek tényleg "sokkal" keményebb a kuplungja???
Ma kipróbáltam egy olajkályhás C4-et és az én puha (benzines) kuplungomhoz képest hatalmas erővel kellett nyomni. a kereskdeő azt mondta, ez így van minden dízelnél. (nem látom racionálisnak, hogy a pedálerő változzon)
+szőnyeg, +tartozékok (EÜ cs., 3szög), +ingyen "0 revízió", +ingyen 1. éves szerviz = ezekkel mind-mind lehet spórolni, nekem nyáron ez konkrétan egy 100-ast tett ki!
Bizony lehet bézs kárpitot rendelni (ez a Riónál opciós volt!) és nem feláras!!!!!! Összesen 4 féle kárpitvariációt választhattok!Kétszer is rákérdeztem és ez nekem is nagyon kellemes meglepetés volt!
A felszereltséggel kapcsolatban annyit mondtak amennyit írtam ("a jövőben"), de hogy ez mikor lesz nem tudom.Annyira új a kocsi, hogy egy csomó információ még nem ismert!Például volt készleten navigációs opcióval is Cee'd, de maga az értékesítő sem tudta még megmondani, hogy ennek mennyi a felára!
Nézd, ha igennel vagy nemmel kell válaszolni, mint egy amerikai filmben azt kell mondanom nem engedett, nem tudott engedni az árból. Viszont olyan hitelkonstrukciót dolgozott ki, ami sokszorosan kárpótolt ezért!!!
120-ig gyorsultam negyedikbe, ekkor még ugyan olyan csendes volt mint a Rió, de tudjuk ,hogy annak is 160 körül "jött meg" a hangja! Erre még nem tudok válaszolni.
Azt nem mondta az értékesítő, hogy mikortól lehet jobban variálni az extrákkal? Nekem az LX-ből jópár dolog hiányzik, az EX-ben meg van egy csomó ami felesleg. (Ami még nem lenne éppen baj, csak emiatt nekem az EX felára nem éri meg)
Arra a cseppet sem lényegtelen kérdésre azonban nem tértél ki, hogy a vételárból engedtek-e? (Banktitkot még nem sért). Igaz , ez elég sok körülménytől függhet (pl. mennyiért / milyen árréssel számolta be a Rio-t, mennyit fog a hitelen, stb. (Én úgy vettem észre, hogy nem akarnak az árból semmit engedni, vélhetően a márkaimportőr nem támogatja). Kíváncsi vagyok, hogy a jövő hét végén tartandó nyílt hétvége hoz-e valami "meglepetést"?
Főleg a marketingre vonatkozó korábbi állításaimat továbbra is fenntartom ezt az értékesítőnek is mondtam.Állítólag majd a jövőben lehet keverni a felszereltségeket és a motorokat is! Sőt azt is mondtam neki, hogy mind a mai napig nem értem ezt a bebetonozott felszereltésgi politikát, meg azt pl. hogy a Cee'd Lx-nél a lökhárító színrefújt, de a tükörházak már nem.Kérdeztem is tőle, hogy mennyit lehet ezen spórolni a gyártósoron egy autóra vetítve 15-20 eurót? Csak mosolygott, de a mosoly mögött némi egyetértést véltem felfedezni.
Szóval én úgy mentem be hozzájuk, hogy van egy diesel Riónk, amivel rendkívül meg vagyunk elégedve, de roppant mód tetszik a Cee'd és főlag azért, mert a mi gépünkben még nem volt ABS+EBD+6 légzsák (a Rió vételekor ezek is a felszereltségi politikához köthető lénygesen drágább áron véreztek el, mi meg akkor nem bírtuk az "árversenyt") + a 7 év gari miatt váltanánk akkor,
ha én begurulok a Rióval és kigurulok egy diesel LX Cee'd-el úgy, hogy az üzembehelyezési költségeken plussz a Rió beszámítási árán, valamint a rajta lévő tőketartozás különbözetén kívül mást nem kell betennem, veszünk egyet. Na hosszas számítgatás után végül is sikerült, persze közben megkértem az értékesítőt arra is hogy lehetőleg ne a "top-ra", hanem a "padlóra" állítsa a hiteljutalékot. Így sikerült a kereten belül maradni annyi plusszal, hogy 5 ezer Ft-al lesz magasabb a hiteltörlesztésünk, mint a Rióra volt.
Többet nem árulhatok el, mert az "banktitkot" sértene, egyébként mindenkinek tudom ajánlani, hogy ne legyetek szégyenylősek bátran mondjátok meg mit akartok és ha látják a leendő vevőn a komoly vételi szándékot, de egyben azt is hogy nem "mindenáron" akarja az autót tudnak születni meglepően jó konstrukciók is.
Az autó egyébként black pearl (gyögyház fekete) metál lesz bézs betétekkel. Tudom tudom kényes szinek, de állatul néz ki és az biztos a kocsi (kefés) gépi mosót soha nem fog látni a belsőre meg vigyázunk.
A menetdinamikája fantasztikus, sokkal masszívabbnak, robosztusabbnak, merevebbnek éreztem az egészet a Rióhoz képest, igaz a Cee'd több mint 200 kg-val nehezebb is a Riónál. Az anyagok minősége tényleg príma, az ülések oldaltartása kiváló (illetve van!!!) érezni az egészen, hogy ez egy szinttel magasabb kategória. Az elektromos szervó álló helyzetben vajpuha, a sebesség növekedésével fokozatosan keményedik. "Minifogyasztás mérés": a kétsávos úton haladva stabil 60 km/h-val negyedikben 3.8 litert mutatott a pillanatnyi fogyasztásmérő. A fékek baromi érzékenyek valszeg úgyan úgy szokni kell majd a Rió után, mint a Riót kellet a Clio után. Egyelőre ennyi, kb 2 hét múlva vehetem át.