2005-11-04 10:19 Utolsó módosítás: 2005-11-04 10:20
A Bayern München és a Borussia Dortmund egykori trénere, Ottmar Hitzfeld nyilvánosságra hozta, hogy egy hónapja őt is megkereste a skót Hearts.');//--> Az 56 éves szakember állítása szerint a Hearts felajánlotta neki a vezetőedzői posztot, de ő elutasította.
"Megkerestek, de elmondtam, nem igazán érdekel az állás" - mondta a minap a bajorokkal és a Dortmunddal is Bajnokok Ligáját nyerő Hitzfeld.
A skót együttes az elmúlt hónapban "közös megegyezéssel" szerződést bontott George Burley-vel, akinek állítólag azért kellett távoznia, mert összekülönbözött a klub többségi tulajdonosával, az orosz Vlagyimir Romanovval.
Az előző idényben a Ferencvárossal az UEFA Kupában azonos csoportban szereplő gárda jelenleg a skót élvonal második helyén áll a Celtic Glasgow mögött 32 ponttal, de csak rosszabb gólkülönbsége miatt.
Én leginkább azt sajnálom, hogy a jelenlegi helyzetben nem sok értelme van a görög meccsnek, hiszen éppen aktuális fociháborúnk miatt nem lehet tudni, mit hoz a jövő...Megint vesztegetjük az időt, amolyan Pató Pál módon...Persze, még azt sem tudjuk megmondani az UEFA-nak és az olaszoknak, hogy hol rendezzük az U-21-es meccset jövő pénteken...Egyszerűen röhej, hogy az illetékeseknek nem jutott eszébe az, amit mindenki tud, nevezetesen az MTK-pályán csak akkor oldható meg az elkülönítése a szurkolóknak, ha a Sport utcai lelátóra csak a vendégszurkolókat engedjük be. Így viszont a Salgótarjáni út felől, jó, ha 2000 magyar szurkoló beférne...Ezek után miért várunk el egyértelmű döntéseket más kérdéseket illetően???
Majoros a mai Vasas egyetlen olyan játékosa, akiben van fantázia (Legalábbis néha szokott lenni). Szvsz még sokra viheti. Ennek ellenére most még semmi keresnivalója nincs a válogatott környékén! Annak ellenére, h. játszottak a válogatottban nála méltatlanabbak is!
Gera nem gyúgyult meg még a sérüléséből, mert még mindig fáj a lovagló- és hasizma, de még van némi remény, ha egy héten belül teljesen felépül, hogy játszon a görögök ellen. Majorost meg Vermest én se ismerem, ez is csak egy jó (?) húzás lehet Matthäus részéről...
Aha, kb. 14 élvonalbeli meccs (24 évesen) elég ahhoz, h. valaki a válogatottba kerüljön... Egy tök kieső csapatból... Furcsa... Lothar néha kiveri nálam a biztosítékot!
Hát ez nem minden idők legerősebb válogatottja lenne, mert hiányzik belőle Gera, Szabics, Juhász, Huszti és Takács, de még így is verhető a görög csapat, csak jó napot kell kifogni :-)
Nem, abszolut igazad van :-D Bár nem mi vagyunk az esélyesek, na és? Ha már előre tudnánk a végeredményt, le se kéne játszani a mérkőzést! Én Tiszában és Magasföldiben bízok, nameg Priskin is jó csatár, Huszti, Juhász pedig nagyon jó ebbe a keretbe, jó védők mindketten, Vanczák is erősíteni fog. Jó csapat lesz ez, remélem a legjobbakat, ki is mennék a meccsre, ha már el lenne döntve, hol lesz....
:) te is normális vagy, mert juhász igenis hiányozni fog a nagyból, de most vannak magasabb érdekek is. így vagy úgy, de nyernünk kell! mindendkét meccsen! Vagy lehet, most én vagyok a nemnormális?:)))
Máshogy látjuk, ez tény. De leginkább az bosszant (mint mindenkit), hogy megint érdekháború folyik a háttérben, teljes mértékben mellőzve a szakmát. Jó lenne már tisztán látni és előre tekinteni. Belefogni valami következetes, hosszú távú munkába, amelyben nem 1-2 év alatt várnak csodát.
újra a sokak által közkedvelt kérdésem: miért nincs a keretben Dárdai????
:)))
De most komolyan.......Nico Kovac alapember a horvátoknál...na most Pali jobban játszik mint ő, mostmár hónapok óta......a Horvát meg a Magyar nemzeti együttes erejét meg nem kell összevetnem ugye......+ hiánycikk a válogatottunkban a védekező középpályás......hihetetlen
Ezzel nem tudok egyetérteni. Csak az idén lejátszott meccsek közül hátborzongató visszaemlékezni az olyan produkciókra, mint amit Szaúd-Arábia, Wales, Izland és Bulgária ellen mutattunk. A mérleg másik serpenyőjében viszont kellemes emléknek csupán a svédekkel szemben mutatott játékot és a franciák meg a máltaiak elleni második félidőt tudom magamban felidézni.
Uhh, tényleg most jutott eszembe, hogy Juhász és Huszti az U21-ben fog játszani, elnézést :-D A memóriám se a régi :-) Matthäus mégiscsak normális, csak én nem :-D
megy az U21-be....
Lothar is tisztában van azzal, h egy barátságos meccsen történő bohóckodás a görögökkel vagy egy igazi tétmeccs között melyik a fajsúlyosabb....
(bezzeg ha nem engedte volna el: már hallom is a sok károgót:)
Azért minden korábbi edzőnél több olyan meccset játszottunk, ahol mezőnyben csúnyán alárendelt szerepet játszott a csapat. Az elmúlt két évben ilyen mérkőzés nagyon akadt, függetlenül az ismert eredményektől. Egyedül a kinti Horvátok elleni meccs volt gáz, de ott sem volt akkora a különbség, mint amit az eredmény mutatott.
Amúgy Bicskeit, Csankot edzőként (is) nagyra tartom, tehát nem arról van szó, hogy csak magyar edző ne legyen.
Lothar Matthäus kihirdette az Európa-bajnok Görögország elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar válogatott bő keretét. A mérkőzésre november 16-án, szerdán Athénben a Georgiosz Karaiszkakisz-stadionban kerül sor magyar idő szerint 20 óra 15 perctől.
A szövetségi kapitány a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján három újoncot is beválogatott a bő keretbe: a 20 éves Vermes Krisztiánt (Újpest), a 24 éves Kapcsos Vincét (REAC) és a 21 éves Majoros Árpádot (Vasas). Hosszabb idő után kapott meghívót a korábban a keretbe már bekerült Bernáth Csaba (Debrecen), illetve a háromszoros válogatott Böjte Attila (Újpest), valamint a nyolcszoros válogatott Rósa Dénes (Ferencváros). Az idegenlégiósok közül sérülést követő rehabilitációja miatt továbbra sem térhet még vissza a kontinensbajnok otthonában vívandó barátságos találkozón Szabics Imre (1. FC Köln) és Gera Zoltán (West Bromwich Albion).
A válogatott november 12-én, szombaton vonul edzőtáborba, melynek kezdetén Lothar Matthäus szövetségi kapitány 12 órakor sajtótájékoztatót tart a budepesti Grand Hotel Royalban (Erzsébet körút 43-49.). A csapat november 15-én repül Athénba.
A magyar válogatott kerete: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Vlaszák Géza (Újpest) – kapusok; Bodnár László (Roda JC), Bernáth Csaba (Debrecen), Vermes Krisztián (Újpest), Balog Zoltán (Ferencváros), Éger László (Debrecen), Stark Péter (Győri ETO), Gyepes Gábor (Wolwerhampton Wanderers), Böjte Attila (Újpest) – védők; Halmosi Péter (Debrecen), Korsós György (Rapid Wien), Kapcsos Vince (REAC), Böőr Zoltán (Debrecen), Rósa Dénes (Ferencváros), Hajnal Tamás (Sint Truiden), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Majoros Árpád (Vasas), Bárányos Zsolt (Vasas) – középpályások; Torghelle Sándor (Panathinaikosz), Kerekes Zsombor (Willem II), Kenesei Krisztián (Győri ETO) – csatárok.
Ez így azért csúsztatás. Bicskeinél nagyon bíztató volt a kezdet, egészen látványos támadójátékot produkáltunk, és olyan remek meccseket, mint a románok elleni itthoni selejtező. Aztán az egész a Liechtenstein elleni null-nullba torkollott. Gellei kapitányságának legjobb meccse a második volt, az olaszok elleni kinti mérkőzés, azt lehetett hinni, hogy ebből lesz valami, ha jobban össze tudja dolgozni a csapatot. Hát nem lett.
Matthäus kapitánysága alatt is voltak hasonló felvillanások, de a meccsek döntő többségében nem véltem felfedezni, hogy mit is akar játszani a csapat.
én sem vagyok matthaus ellenes.
Alapvetően két nézőpont csap össze az LM körüli vitában.
1. Szigorú értelemben vett eredményesség/eredménytelenség.
2. A válogatott körüli mentális változás, az első lépések megtétele egy ütőképes, szerethető válogatotthoz, a csapat általános felértékelődése - visszatérés Európához, végre megfelelő PR-munka.
Megjegyzés: ki az az elvetemült, aki a mai magyar labdarúgás több évtizedes rohadásával a háttérben az 1-es pont értelmében valódi (ti. továbbjutás komoly világversenyre) előrelépést várt? /A rétorikai szófordulatokat kéretik nem komolyan venni - minden egészséges mentalitású tréner ki szeretné juttatni csapatát egy nagy seregszemlére/.
Döntsük el, melyiket vizslatjuk. De nem árt tudni, hogy csak a 2-espont megvalósulása esetén lehet majd egyszer, talán, reméljük beszélni az 1-es pont beteljesüléséről is.
A legjobb példa LM mellett pont Róth A. története:
2003 októberében Róth Antal is - az LM-ellenesek logikája szerint - megbukott, mert nem juttatta ki az U21-et sehová (1.Lengyelo. 20p., 2. Svédo. 14p., 3. Mao. 12p.).
Ugyanakkor neki, meghosszabbították a szerződését, HAGYTÁK DOLGOZNI, nem fikázták, a helyén maradt, befejezte a megkezdett munkáját és lám, eredményt ért el. Egyesek most ezt szeretnék megvonni Lothar Mathaustól.
uff, én beszéltem.
Látod nem egymással játszanak,de egyazon edzö késziti fel öket hol itt hol ott!!!TORNYI KU....NYÁD!Látod pénz...pénz,pénz!!!!Hidd el sokat számit a mentális.nem egymás ellen,de olyan csapatok ellen akik külföldi szinvonalas bajnokság van,jó edzökkel!!!Hol vannak a szabad nemzetközi edzök????Minek nekünk Tornyi???Ribancok nem kellenek!!!Mészöly mondotta ha minden igaz minek külföldi edzö???És Magyar edzö ilyen alapon miért megy külföldre???Jó mi edzöink pénz miatt ök viszont pénz és elörrelépés!!-
1. Nagyon nem kedvelem Dárdai Pált. 2. A Kicker magazin osztályzatai szerint jelenleg 3,08 az átlaga. ezzel ő a Bundesliga hatodik legjobb középpályása, az összes játékos közül a 29. legjobb, a csapatában csak Fiedler van előtte. 3. Csak meg kéne hívni a válogatott keretbe.
Kispest: A magyar bajnokságban ha vanak normál képességű játékosaid(nem sztárok, de nem is teljesen bénák), akik fizikálisan fel vannnak készítve és oda teszik magukat simán benne lehetnek az első 6 ban. Ehhez csak munka kell, más kérdés a magyar edzők jó része erre miért nem képes.
A válogatott szint viszont más, ott nem egymással játszanak.
Lothar szerintem egyedül a mentális felkészítésben(motiválás) jobb mint egy magyar. Mert neki talán jobban hisznek a játékosok. Meg persze a marketing értékben.
Ki a nagy edző: Le Guen, Ranieri, Hitzfeld ilyenek.
Megértem, hogy a szurkoló az eredményekre kíváncsi és eredményességben nem lépett előre a válogatott LM eddigi munkássága alatt, DE:
A mutatott játék, a pályán lévő játékosok hozzállása határozott fejlődésen ment keresztül. Főleg a mezőnyjáték, védekezés/támadás lett sokkal modernebb, és ugyan gyorsnak még nem nevezhető, de lendületesebb, kreatívabb játék folyik a pályán, mint korábban bármikor.
AZÉRT NEM MERT OTT JÉGKORON TORNA LESSZ ÉS EZT A KETÖT NEM VÁLLALTÁK!!!EGYÉBKÉNT A RENDÖRÖK TETTEK KERESZTBE MEGINT!!!mÁRMINT AZÉRT,HOGY BELEKÖTÖTTEK AZ MTK PÁLYÁBA!!!ÉS KÉRDÉSES HOGY HOL RENDEZIK!!DE OLASZOK SEMMIT NEM TUDNAK!!TÖK POLYÉN!!!OLASZOK HISZIK MTK PÁLYA MI MEG SEMMIT SE TUDUNK.BOCS NAGYBETÜÉRT:))