Fertotlenitesre mit javasolsz? marmint a ruhakra (es egyebekre is)- 90fokos mosas nem elegendo? Szines ruhak, nem merem oket klorozni, mi az alternativa?
Es fogalmam nincs meg merre jart a dog, a bombi fiokosszekrenye evidencia, meg a nappali, a tobbit nem tudom.
Es hol tudok utanaolvasni hogy miket terjeszt? (en is tudok par durva dologrol, azert is vagyok igy kiakadva), de gondolom tobb is van/ mar csak azert kerdezem hogy az embert is kellokeppen meg tudjam ijeszteni, hogy intezkedjen. Eddig az a reakcio, hogy a gyereknek valoszinuleg tetszene is, mert nagy es szoros, azt hinne hogy macska. :( En meg sapitozok, hogy patkaaaaaany az en hazamban, vilagvege.
...de azért nehogy megijedj: ha a dokik nem említettek asztmát, akkor nem az. tényleg annyit akartam mondani csak, hogy létezik, hogy többször egymás után van hörghurut, meg tüdőgyulladás is befigyel. nehogy magadat hibáztasd!
szia! rég írtam, de néha azért beleolvasok. na szóval az én középső gyerekem, aki pillanatokon belül 5,5 éves is olyan kettő volt, amikor elkezdődött neki (azaz előtte is volt 1-2-szer, de azt még nem nevezték asztmának), először tüdőgyaulladás, aztán kis szünet, mondjuk olyan két hónap, na és utána hörghurutba be hörghurutból ki. sajnos ez nem egy ritka eset ilyen kisgyereknél. ez - ha kellően sokszor ismétlődik - tulajdonképpen kiskori asztma. a jó hír, hogy nagy valószínűséggel kinövős. nálunk az van (volt?), hogy minden kis légúti vírusra, ami másnál egy kis orrfolyás-köhögésben mutatkozik meg, hörghurutot kapott, befulladt. zalán kifejezetten fullad is, vagy annyira azért nem vészes? reméljük, nálatok gyors javulás mutatkozik majd a höghurutok számában, és nem lesz annyira súlyos, mint teónál. mondjuk annyira azért teónál sem súlyos, koppkoppkopp, de mintha már ki is nőtte volna, vagy legalábbis majdnem. igaz, mint írtam, már ötéves elmúlt. de nálatok a leírás alapján ennyire sem durva. egy szó mint száz: létezik, hogy egy ilyen kicsi egymás után többször belecsúszik a hörghurutba. és a dokink szerint egy hörghurut után még sokáig érzékenyek a hörgők, könnyebben gyulladásba jönnek egy újabb vírustól.
A tüdő hörgőinek belső nyálkahártyájának gyulladása a hörghurut. Ha a kis hörgők nyákkal, gennyel eltömődnek (erre szoktunk kapni köptetőt) akkor az átterjedhet a tüdő lebenyállományra akkor van a tüdőgyulladás.
A kezelése ugyanaz. Megállapítani is nehéz melyik a kettő közül. Az egyik ad röntgenárnyékot a másik nem.
Micko a patkánnyal nagyon vigyázni kell. Több halálos betegséget terjeszt. Nem vicc. Mindent fertőtleníts amihez hozzáférhetett. Nem elég a mosás.
Szegenyke :( Rajar a rud nagyon, pedig most mar elvileg vege van a baciszezonnak, erre tudogyulladas....
Nekunk azt mondta a haziorvos, hogy az elso bolcsis 18 honapban egyik nyavalyabol a masikba esnek, utana mar konnyebb lesz.
ma az ugyeleten voltunk, mert Bombi raugrott a kicsire (veletlenul), es ugy visitott, meg folyt a szajabol a ver, hogy bepanikoltam. De semmi baja szerencsere, valszeg a nyelvet/ajkat harapta at azzal a ket fogaval.
Es hogy itt is panaszkodjak- kepzeljetek, patkanyunk van. A nappaliban meg a bombi szobajaban tanyazik eloszeretettel, ezen teljesen ki vagyok akadva, az osszes ruhas fiokjaban ott volt a nyoma a dognek, ma mostam ezerrel. A gyerek agya mellett talaltam ma reggel is patkanyszart -velunk aludtak mondjuk,a patkanyhelyzetre valo tekintettel de ezt nem szeretnem altalanositani mert szinte semmit nem aludtam.
Na, visszaütött a szerencsém! Péntek délután Zalánnak megint olyan fura nehéz légzése volt, elvittük az ügyeletre, ahol először is, jól lecsesztek, hogy minek járunk ilyen gyakran ügyeletre, nincs gyerekorvosunk? Én mondtam, hogy van, de ő ma 8-12 ig rendelt, erre az ügyeletes nagy nehezen megvizsgálta a gyereket, és közölte, hogy be kell vinnünk a Tűzoltó u. kórházba szakvizsgálatra, mert nem tetszik neki a rekedt hangja, a hörgése, és, hogy reggel még semmi baja nem volt. Bementünk, vérvétel, vizsgálat, és bennt is tartottak minket megfigyelésre. Reggel röntgen, kiderült jobb oldali tüdőgyulladás. Antibiotikum, (ami nálunk nem egyszerű mert a penicillin, és cepharosporin érzékeny), inhalátoros gyógyszer, párásítás, két óránként orrszívás, stb... Tegnap délután jöhettünk haza, még 5 napig kell itthon antibiotikumot szednie szájon át.
Noor, te orvos vagy: létezik, hogy egy tüdőgyulladást hörghuruttal kezelnek, és visszamarad valami, ami aztán kiújul? Mert februárban és áprilisban hörghuruttal kezelték, és sokkal csúnyábban hörgött mint most, és akkor nem utalták be a kórházba. Illetve a gyerekorvosnak észre kellett volna vennie? Én védem az orvosunkat, mert mindkétszer szombaton jelentkeztek a tünetek, és mire az orvos hétfőn délután látta, megvizsgálta (3 napos antibiotikum szedés után, amit az ügyeletes írt fel) már ezerszer jobban volt.
Kicsit hibáztatom magam, hogy talán nem vigyáztam rá eléggé, vagy nem megfelelő az orvosunk, és én vakon bízom benne. Három hónap alatt harmadszor ugyanaz. Bár az első kettőt hörghurutnak hitték.
Hogy írjak valami jót is: felvették a fiamat az óvodába jövő márciustól, a munkahelyemtől pár percre!!!! HURRÁ! HURRÁ! HURRÁ! Végre valami simán ment!
Akkor nektek nagyon nagy szerencsétek van. Vagy ott nem visznek be a bölcsibe beteg, félig beteg, kicsit beteg gyerekeket. :) Nálunk sajnos igen, és mindent elkapnak egymástól.
Most a hányós-lázas vírus miatt vagyunk itthon. És még a fél bölcsi.
A védőnőnk szerint 1 hét bölcsi három hét otthon az általános. Mi minden hónapban kb. 1 hetet vagyunk itthon. Pedig vitaminozunk, immunerősítünk, szabad levegőn vagyunk mikor lehet, nagy erős a kisfiam.... És mégis.
En meg mindig meg vagyok elegedve az uj hellyel, bar mar megint uj nenit kaptak (fene tudja nyomon kovetni oket), de az asszisztens ugyanaz, es mindket csaj szimpatikus. A leanynak is tetszik, nagy vidaman ment eddig, szoval csendben orulok.
Ma kifutkarozta magat a tengerparton, meg itthon festettunk egy csomot delutan. Sokat mukodunk egyutt, most mar egesz arzenalom van a gyerekszorakoztato tevekenysegekbol, allandoan otleteket keresgelek a neten. Aki tud valami jot, ne kimeljen! :DDD
Jaj, nem megijeszteni akartalak! Ezek elég kirívó példák, egyáltalán nem ez az általános. Nekem is sokan mondták, hogy többet lesz a gyerek otthon, mint bölcsiben az első évben, aztán eddig összesen 4 hetet hiányzott, ami 7,5 hónap alatt szerintem egyáltalán nem sok. Gyönyörűek a gyerekeid, Berton micsoda nagy fiú lett időközben :-)) Rohan az idő...én meg rohanok utána :-)
Szerencsétek van, hogy mindenkit fel tudtak venni. Nálunk olyan szelektálás van, hogy egyke gyerek esetében szinte esélytelen. Ez persze kettős gond, hiszen nem tudsz visszamenni dolgozni, pedig kellene a pénz, és minél több időt töltesz a munkahelyeden kívül, egyre távolabb kerülsz, és az sem biztos, hogy visszavesznek. Sok olyat hallottam most, hogy visszavették az anyukát, majd amikor lejárt a védett időszak, vagy elküldték, vagy 4 órábra csökkentették a munkaidejét. Az egyik szegény ismerősöm kisfia olyan sokat volt beteg, hogy a munkahely már nem tolerálta azt, hogy egy hetet dolgozik, kettőt nem, és megváltak tőle.
Beirattam ma Lilit oviba, bementem a bölcsibe is. Berton ugye most fél éves, csak jövőre lenne aktuális a dolog, de mondták, hogy beírják, várólistára kerül. Meg hogy néha-néha szóljak be, hogy igen, még mindig vagyunk és igényt tartunk a helyre. Beiratkozáskor meg nem is fogják kérni a munkáltatói igazolást. Már nem is emlékszem mit mondott a nő, de amúgy mondta, hogy tavaly mindenkit fel tudtak venni! Nyílt egyébként egy vadiúj bölcsi a kerületben és így jócskán felszabadult az itteni.
Jobbulást nektek! Nem is tudom, talán most még rosszabb idő is lesz, nem figyeltem még az előrejelzést, de apum Németországban volt hétvégén és csak esett és esett és 3-6 fokok voltak este...
Bölcsire kíváncsi leszek, mit mondanak majd itt.
Igazából nem is tudom, akarok-e visszamenni dolgozni 3 éves koráig, bírnám az itthonlétet. :o)
Szépek, a kicsi is hogy megnőtt! És a lányod is nagyon csajos már,nagylányos! :)
Én is beirattam tavaly Levit bölcsibe, h majd márc.ban (idén) mikor 2 lesz,majd megy, de nekik be kell tölteniük a helyeket decemberig, nem tudják a helyet tartani addig, úgyhogy mi várólistára kerültünk de nem hívtak,csak egy másik bölcsibe, de oda nem adtam,úgyhogy idén megint beiratkoztunk,de szept-i kezdéssel, mert én is dolgozni fogok visszamenni . (valahova) Úgyhogy gyak. nem tudom elképzelni h nem veszik fel idén, mindketten vittünk munkáltatóit,tesó mellé jár oviba,tavaly is próbálkoztunk már, 2,5 éves lesz, itt lakunk stb. De azért izgi! :)
Nekünk jó kis 4 napos ünnepünk volt,Zs csüt-n lázas lett, Levi vasárnap folytatta csak éppen nála majdnem 3 napig tartott a láz,semmit nem evett csak ivott... vírus... áll.most ilyen van, h 5 napig is eltarthat. Tegnapelőtt este jött meg az étvágya,már eszeget,de a köhögés és a takony még mindig tart... takony már nálam is... :( imádom ezeket mikor végig söpör mindenkin... :)
Múlthéten mindketten itthon voltak, hát hogy is mondjam jó ez a nap,kicsit nyugis... egy gyerekkel. :D aki épp alszik :D
Ja, Lili evése még mindig hektikus, szinte semmit nem akar megkóstolni. Kíváncsi vagyok, az ovi milyen változást hoz majd. Múlt héten voltunk méredzkedni: 11,5 kg volt ruhában, ehhez 93 centi.
Még mindig nem tört elő a gondoskodó nővér belőle, többnyire inkább nem vesz tudomást Bertonról vagy éppen féltékeny. Szerencsére azért bántani nem bántja. Vagyis inkább szitukra féltékeny, ha éppen nyüszis kedve van, akkor ő is rázendít, ha Berton sír vagy éppen őt is fel kéne venni, vele kéne foglalkozni. Próbál harcolni a délutáni alvások ellen, több-kevesebb sikerrel, mert ehhez én ragaszkodom, különben kezelhetetlenné válik estére. Meg fáradt is amúgy, csak persze ellenkeznie kell. :o)
Lili is elmúlt két és fél éves, a héten van beiratkozás az oviba. Tesóját meg sztem beiratom bölcsibe, bár még nem idén kezdene, csak jövőre, de lehet, hogy már így is késő. :oP
Amúgy jól vagyunk, a gyerekek szépen nőnek, okosodnak, ügyesednek. Berton is már fél éves múlt, elkezdtük a kóstolgatást, igaz még csak egy-két dolgot adtam neki. Szerencsére a szopi még működik, Lilinek ilyenkor már rég tápszert adtam, meg már a hozzátáplálásban is előrébb jártunk.
Nem olyan rég érzett rá a kisasszony a bugyizásra, bevásároltam neki többféle csalogató, színes-szagos bugyit, hogy meghozzam a kedvét. Viszont rájöttem, hogy nem is kell megvárni ezzel a nyarat, mert ha becsurrant, akkor legalább a nadrág felszívja a pisit, és nem folyik ki a földre. :o) De szerencsére azért mégis jó az idő (ma épp nem), nem kell annyira felöltözni. De persze sokat kérdezgetem, kell-e pisilni, kakilni. Végre örömmel ül a bilire, kakákat szinte már csak oda vagy wc-be tolja. Baleset nagyon ritkán van, tegnap is már pelus nélkül jöttünk haza anyutól, kb fél órás autóút.
Nekem példálul ezek a 4 napos "ünnepek" is problémásak, ugyanis mi a férjemmel mindketten dolgozunk azon a napon ami nem igazán ünnep, de kiadják, és valamelyik szombaton kell(ene) ledolgozni. A mi cégünk, mivel élelmiszerrel foglalkozunk nem teheti meg, hogy 3 nap alatt végezze el az 5 napi kiszállítását. Ez logisztikailag kivitelezhetetlen. Mivel bölcsi nincs pl. ma, mi dolgozunk, így mindig egy "normálisan" dolgozó családtag vigyáz Zalánra. Ma a sógoromék viszik állatkertbe, legutóbb vonatozni vitték Velencére. Szerencse, hogy imádják :-)
Nyáron nekünk végig lesz bölcsi, sőt táborokat szerveznek, és jön még hozzá több gyerek. Minden hétnek megvan a maga témája, és a kicsik is részt vehetnek a foglalkozásokon.
Mindenhol lebeszélően beszlélnek erről,ugye az a céljuk hogy minél kevesebb gyerek menjen,ne legyen dolguk. De akinek meg muszáj vinnie,nem tehet mást, neki jó kis lelkiismeret furdalást csinálnak... :( Nyilván én se vittem még sose összvont csoportba,de ha dolgozni fogok nem tudom mi lesz... nyilván én is kihasználom,ha nem lesz kéznél nagymama! :)
Sehol senki? Mi megvagyunk, jól vagyunk. Egyre többet bilizik a kislegény, csak egy a bibi, nem szereti a nadrágpelenkát, így mire lehámozza magáról a tépőzárasat, a fele mellémegy :-) De, sebaj, a jószándék a fontos :-))
:) Tényleg nem látszik rajta. És egyáltalán nem kövér. Csak olyan kis masszív. A bölcsiben a gondozónők vele példálóznak ha a nehéz fizikai munkájukról beszélnek. :)
Lesz valahol egy összevont bölcsi. De nagyon "lebeszélően" szóltak csak róla. Szerintem kénytelen leszek pedig odavinni.
Noor, Lacika szép méretekkel rendelkezik!!! Zalánnál most a nadrágokkal vagyok bajban.Ő kb.92-94cm, és 13kg. (Szegényke most fogyott amíg beteg volt. Még a pocakja is eltűnt :-( )A 92-es épp jó, vagy rövid, a 98-as nagyon hosszú (felhajtva is) Jó is, hogy a köztes méreteknél mindig nyár lesz, a rövid gatyáknál úgyis pár cm ide-oda elmegy. Vettem neki 98-as nadrágokat, de szerintem csak ősszel lesznek jó rá. Bár én feladtam, hogy megértsem a ruhaméreteket. Zalánnak még van egy csomó H&M cucca, ami 86-os, simán jó rá mind, vannak 74-es pólói!!!! ami azért röhej, és van néhány pulóvere ami 4-5 évesekre való. az azt hiszen a 104-110-es méret. Leghamarabb a Cherokee cuccait növi ki, ezt megfigyeltem.
Kérdés: ti miben altatjátok a gyerekeket? Én: rövidujjú body, hosszú pizsama, hálózsák, (aminek ki van vágva az alja, mert látnia kell a lábait :-)) Nem sok ez? 18 C-nál kapcsol be a fűtés, de általában 20 alá nem megy.
Nagyon imádom, édes vagágy kispasi <3 17 kg? Nem semmi súly, kép alapján meg nem mondanám, hogy ilyen nagy :) Nem lesz valamelyik másik bölcsiben ügyelet esetleg?
Én is abban bízom, hogy ezután kevesebb nyavalyát fog elkapni a bölcsiben, mert ez volt az első telünk mikor közösségben volt, és havonta 1 hetet itthon voltunk rendszeresen. Bár a védőnő szerint a többség fordítva van ezzel. 1 hét bölcsi 3 hét otthon. :(
A ruhákkal nekünk nincs bajunk. De a fiam majdnem 17 kg. Magassága nem tudom mennyi, de nadrágokból 98-as a jó most, felsőkből meg a 104-es. Jó nagy, még csak május elején lesz 28 hónapos.
Egy mai kép: A babakocsi csak az én bevásárlásomhoz kell. Nem ül bele, inkább viszi. :)