Keresés

Részletes keresés

Cincoka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8600
Ja, Lencsi, nem tudod, mit épitenek a Billa mellé? Hátha valami multiplex mozit, akkor én is elmehetnék néha:-) Most sajnos még nem alkalmasak a család fiujai az egyedül maradásra.
Bocs, ha off.
Cincoka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8599
Köszi,Lencsi. Ugy gondoltam, jégkockatartóba teszem és majd késobb turóhoz, krumplihoz adnám izesitonek, én is arra gondoltam, hogy felolvasztva talán magában nem lesz olyan jó. Gyümikkel kezdtük, azokból csak az alma, barack,banán izlett neki, meggy, ribizlé, ilyesmi nem. Sima burgonya sem, pedig még a novérem is megpróbált neki fozni, csak a kecskeméti almás burgonyát kéri. Ezekután próbáltam a sütotüköt, szegény nagyon kiakadt. Apja rám is szólt, most adjak neki valami normális kaját, mert rossz a szájize:-)

Kerestél Weörös kötetet. Talán antikváriumban van, vagy ird meg, melyik versikékkel több a bóbitánál és kimásolom Neked a Weörös összesbol.

Akinek meg nem alussza át a babája az iccakát: én is azt hittem, iskolás koráig etetni kellesz éjjel,kérdeztem füt-fát, mit csináljak, aztán három hónapos kortól csak egyszer kért, négy és fél hónaposan már csak hajnalban. Öt perc alatt jól lakott és aludt tovább.Most megint ébredezik, de nem éhes,szomjas, csak nem álmos és játszana. Külön szoba lenne a megoldás, de amilyen lusták vagyunk:-)...talán kamaszkorára kész lesz.
És eleinte én is tök ki voltam, hogy nem lehet tole fozni,sat,sat, aztán rájöttem, milyen jó fiam van, ürügyet ad, hogy nyugodt szivvel olvassak, mig alszik a kezemben.Meg az ágyunkba sem szokott oda, pedig hónapokig hajnaltól reggelig csak ott volt hajlandó aludni. Mostmár csak kis ideig akar hozzám bujni, aztán csapkod, mert nem tud közöttünk szétdobált tagokkal aludni. Szóval nem kell ilyen korán kétségbe esni, ha sok energiát emészt fel a gyerek, tényleg fejlodnek és könnyebb dolgod lesz:-)
Cinc.

Előzmény: Lencsi (8598)
Lencsi Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8598
Szia Cincoka
Én fagyasztottam a bébikajákat, még a krumplisakat is. Az összetétel alapján nem tudom, miért ne lehetne fagyasztani. A gyümölcsöket is lehet, meg a zöldségeket is. Én bébiételes üvegekbe porcióztam ki, abban könnyű felmelegiteni és abból lehet etetni is. Viszont az állaga megváltozik, folyósabb lesz, lehet, hogy úgy már nem fogja szeretni, de érdemes kipróbálni. Ha nem kevergeted, talán nem lesz olyan folyós.
A sütőtök volt az első, amit próbáltál? Lehet, hogy később szeretni fogja, csak még újak az izek. Nem állandó az izlésük, lehet még próbálkozni, néhány más kaja bevezetése után.
Lencsi
Előzmény: Cincoka (8578)
boboca Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8597
Sziasztok,
Mérhetetlenül felháborodott vagyok. Nagyon örülök, hogy a kisfiam 3 hónapos korában a Big Blue/Halmay Alapítványnál kezdtük az úszást/vizi foglalkozásokat. Matyika(most 2 éves) imádja a vizet, merülünk nagyokat, és egyértelműen szereti a "poncsi"-t. Sajnos a bölcsi elkezdése miatt nem tudtunk járni az elôbb említett usziba - itt említeném meg Dókáné Pavisa Nóra nevét, akit örök hálám üldöz és akinek a segítsége mellett szerethettük meg ennyire a vizet. Szóval most jött a nyár, hallottam a játszótéren, hogy indul a Dagályban babaúszás. Nosza rajta, közel van, strand, jó lenne "szervezett" formában újrakezdeni. Na nem szaporítom a szót... Beetettek. Pedagógiailag, szakmailag, emberileg egy minôsíthetetlen társasággal sikerült összekerülnöm. (nem a Vizipók volt)

Tények:
1. Ugyanott tartják a babaúszást, ahol az öregek áztatják a tyúkszemüket (36 fokos kb. a víz, gondolom, mindenkinek egyértelmű, milyen fertôzésveszélyt jelent ez)
2. 2 éves gyereket azzal fenyegetnek az elsô foglalkozáson, hogyha nem csinálja, amit mondanak neki (!), akkor kiküldik az anyját (azaz engem) a vízbôl.
3. Fojtó, mentésre alkalmas fogásokat mutatnak be, hogy hogyan kell(ene) tartani a gyereket, hogy mozoghasson (na de úgy nem tud)
3. Nem szóltak elôre, amikor elmaradt az óra.
4. 6 befizetett alkalom helyett 4 után befejezik a kurzust
5. Elsinkófálták a Tb beutalómat, amit az ô javaslatukra (feketén) váltottam ki, hogy ne kelljen a 4800 forintos babaúszásra (6x30 percért) még plusz alkalmanként 800 forintos felnôtt belépôt váltanom.

Szóval óvakodjatok! Elôbb nézzetek meg egy "igazi", foglalkozást mielôtt befizettek bármit is! Nagyon csalódott vagyok. Zsuzsi

Elayne Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8596
Meg annyit, hogy a kataloguson belul a "Meal time" reszen a harmadik oldalon az utolso a ciciuveg. :)
Előzmény: simine (8594)
rgranc Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8595
Előzmény: simine (8594)
simine Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8594
Adri!

En is lattam mar a cicicumisuveget:) Az a cumisuveg a One Step Ahead katalogusban volt, a markaja szamomra nem derult ki, de a kovetkezo cimen szerintem talahatsz rola infot.
www.onestepahead.com
bocsi, de nem tudok linkelni
simine

portáska Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8593
Kedves Hópihe!

Unokaöcsém egy éves szülinapját a hétvégén ünnepeltük Agárdon :o) Mult héte negész végig lenn volt a szüleivel, akkor jó meleg volt, ők bevitték a vízbe. Úgy tűnik nem lett tőle baja. :o)

Portatyó

Előzmény: Hopihe (8591)
Adri_ Creative Commons License 2001.07.04 0 0 8592
Sziasztok!

Mindenféle gyermekbetegséggel, homeopátiával, allergiával, ekcémával foglalkozó oldalt találtam: Dr. Lengyel Boglárka
Akit érdekel érdemes megnézni, nagyon sok hasznos info van fent.
Itatásról: én, ha nagy a meleg nyugodtan adok neki teát (csipkebogyó, esetleg egy kis HIPP édeskömény teával keverve). Ettől még nem vettem észre, hogy kevesebbet akart volna szopizni. A gyümölcslevekre nekem azt tanácsolták majd a 4. hónap után.
Elayne: Ez a cumisüveg milyen márkájú? Nekünk teljes szettünk van a Playtex-ből, de ezeken csak cici alakú/állagú cumik vannak.
Bucika: az, hogy 2 hónapos korában még éjszaka eszik egyszer szerintem nem baj, Gergő is eszik fél 2 - 2 óra tájban, utánna nyugodtan alszik tovább. Azért, hogy ne ébredjen fel teljesen ilyenkor nincs tisztába téve. Majd ráérsz szoktatni a végigalvásra 4-5 hónapos korában.

Adri

Hopihe Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8591
Sziasztok!

Szia Gabeszka ):)))))))))))))))))),
Eszternek nincsen már láza, de mára kiütéses lett, holnap jön a doki.
Nagyon sajnáltam, hogy hétvégén nem tudtunk kimenni az Állatkertbe.

afonya, én a MÁV-ban szültem és nagyon meg voltam elégedve a dokimmal, megkérdezem holnap, hogy tud-e angolul, vagy ha ő nem, akkor tud-e valakit onnan ajánlani.

Szerintetek 1 évesen az Esztert beengedheten a Agárdon a tóba?

Sziasztok

Gabeszka Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8590
A nagyobbikom 98 júniusában született, amikor 7 hét kánikula volt zsinórban. Bizony én is teáztattam, és ettől nem lett senkinek sem rosszabb. (6 hónapig csak a tea volt, amit cicin kívül kapott, és csak a 6. hónap betöltése után kezdtem először almával). A tea egész szinte máig megmaradt.
G.
Előzmény: simine (8589)
simine Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8589
Sziasztok!

Hogy miert gondolom, hogy fontos lenne, hogy igyon Emese?
1.Meleg van nagyon es lassan mar nem napok, hanem hetek ota.
2.Rozsaszinu volt a pelus, de azota is foleg reggel keves a pisi es surubb (szinesebb).
3.Nagyon izzados baba.
4.HA surubben szoptatom, sokat bukik.
5.Ha elmegyunk valahova, nem allhatok le minden oraban szoptatni, viszont annyira meleg van, hogy en nem birom a folyamatos ivas nelkul, akkor miert gondolnam, hogy O birja
Szoval mindent egybeveve nyugodtabb lennek, ha tobb folyadekot venne magahoz.

simine

Elayne Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8588
Sziasztok!

Tegnap jott a postaval egy babacuccos katalogus, es mint ujdonsag megjelent benne a cici alaku cumisuveg! Ilyen cumit mar lattam, de cumisuveget meg nem. Es tenyleg teljesen cici alaku, azzal reklamozzak, hogy ebbol meg a finnyas szoptatott babak is isznak. :))

Bucika, 4 honapos kor elott nem erdemes gyumolcsot adni, allitolag nem tudja meg a baba megemeszteni.

kriszi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8587
Szia Bucika!
Hát az éjszaka átalvása már sokszor volt kérdés, még dolgozunk a megoldáson. :-)
Szóval viccen kívül: vanank szerencsés szülők, ahol a gyerek gyorsan és magától megtanulja átaludni az éjszakát. Van, ki a kaja elvonásával hamar eléri a dolgot (esetleg hagyja sírni pár éjszaka). Van, aki sokáig ad enni éjjel, de amúgy nincs cirkusz, így nincs nagy baj. És vannak notorius felkelők felkelők...sat-sat.
Szvsz 2 hónaposan még nyugodtan ehet éjjel a baba, de ha terhes a felkelés, megpróbálhatod kis vízzel felváltani. Ha szerencséd van, a víz kedvéért nem kel fel.
Gyümi és gyümilé. Ha csak szopik, akár 6 hónapos koráig sem fontos neki adni. Tápszereseknek hamarabb is szoktak adni, a mi dokinénink a 4 hónaposoknak javallotta a szomszéd kislánynak (mi anyatejeztünk 6 hónapig).
Előzmény: Bucika (8585)
Kriza Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8586
Szia,
Dömivel az a baj, hogy kb. 40 percet eszik, közben szunyókálva, és ha előbb leveszem, csámcsog, keres, elégedetlen. Én tudom, hogy kell neki komfortszopás is, meg hogy a kaja nagy részét az első 5-10 percben veszi magához, de nem tudom lerakni. Ami nem lenne gond, ha egy gyerekem lenne, de van még egy 27 hónaposom, aki jogosan azért igényelne némi törődést maga is. Szóval nem tudom, mi lesz, ha jövő héttől egyedül leszek velük. Addig próbálom nem sokkolni magam és remélni, hogy Dömi kevesebbel is beéri időben.
Nálunk néha a más szoptatási helyzet segít, de többnyire a jobb cicimet tépi, az nem tetszik neki. Pedig van benne tej, mikor leteszem, és megnyomom, még spriccel a nedű.

Kriza

Előzmény: Bucika (8585)
Bucika Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8585
Sziasztok!
Mar jartam itt korabban de most mar mint babas kerdeznek toletek.

Ti hogyan oldottaok meg hogy a baba atalussza az ejszakat? Botond tegnap volt ket honapos es ejszaka meg egyszer adok neki enni. Es mikortol kezdetek adni gyumilet vagy reszelt gyumolcsot? En mar alig varom hogy mast is kapjon ne csak tejcsit es tapszert!

Kriza: Botond is szokta ezt csinalni, altalaban akkor csak jatszik es egy ido utan ujra kezd szopizni. Ha pl. nagyon ehes akkor szerintem gyorsan kiszivja es utana mar csak rangatja.

Mámi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8584
Szia simine,

szerintem, ha Emese nem igényli nem kell erőlteteni az ivást. Azt írod, hogy most szüksége van rá. Miért? lázas, vagy a piros pelus miatt? Nálunk is, akárcsak kriszinél 9-10 hónapos volt, mikor először ivott komolyabb mennyiséget, pedig tavaly nyáron is elég nagy kánikulák voltak, és végig anyatejeztünk. Ha ő nem igényli, és nincs komolyabb indok, és van elég anyatej, akkor ne aggódj emiatt.

Előzmény: simine (8579)
Gabeszka Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8583
Sziasztok!

Beköltöztünk, összekapcsoltuk a comput a matávval, így újra vonalban!

Először is gratulálok minden új bébinek és anyukájuknak.

Hópihe!
Jobbulást Eszternek! Biztos valami egynapos nyári nyavalya - reméljük. Akkor tán ezért nem láttalak a Libero napon, ami jelentem a tömeg ellenére is jó volt, bár csak a nagyobbat vittem, akit 4 óra eleteltével úgy kellett kivonyszolni.
Meg még annyit, hogy Zsigával még én is óvatoskodtam, vigyáztam mit adjak, mit ne adjak, fél éves kora előtt kizárólag anyatejet kapott igény szerint stb. Na Domival már feleennyire sincs időm figyelni, mindenből (ezen érts mindent!!) kap, amit megkíván. Persze csínján, és csak morzsánként, de nagyon tetszik neki. Öröm nézni, hogy tátja a száját.

áfonya: a Szt.Jánost nemrég újították fel, elég pofás lett, és én Dr. Zsolnai Csabánál szültem, aki elég sok amerikai orvoskonferencián volt, szóval őt bírom ajánlani.

Főleg a sok új topictártól kérdezem, van esetleg itt valaki Máriaremetéről?

Mindenkinek jó nyarat,
Gabeszka

vickie Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8582
Szia Áfonya!

A Margitban szültem, és a dokimnak a rendekőjében mindig volt minimum1 külföldi pár. Én ezt nem is értettem, a férjem szerint adják tovább a nevét egymás között. Ha kiváncsi vagy adok paramétereket:o))

Előzmény: afonya (8574)
Adri_ Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8581
Sziasztok!

Sokan kerestek mondókákat, verseket a picibabájuknak. Kicsit kupászkódtam az INET-n, és találtam egy oldalt, ahol van egy pár: Marci és Ági honlapja
Akit érdekel nézze meg!

Adri

kriszi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8580
Ne aggódj (persze könnyű ezt mondani), mivel anyatejes még, nincs rá igazán szüksége. Nálunk Bálint csak a 10. hónapja után kezdett értékelhető mennyiségeket inni vízből, gyümiléből. Most bezzeg már nyomatja rendesen! :-)
Előzmény: simine (8579)
simine Creative Commons License 2001.07.03 0 0 8579
Sziasztok!

Adjatok nekem legyszi tippeket, hogyan vegyen ra Emeset az ivasra. Sehogyan es semmit nem akar meginni. Legalabbis szamottevo mennyiseget nem, mert az 1-2 ml-t nem szamolnam annak. Kobban egyszer egyszer a vizet is es a teat is elfogadta de most, hogy szukseg lenne ra semmit nem isszik meg.
simine

Cincoka Creative Commons License 2001.07.02 0 0 8578
Udv minenkinek!
Mielott tüzetesen elolvasnám kétheti lemaradásom, kérdeznék. Szerintetek a bébidesszertek fagyaszthatók és késobb kiolvasztva adhatók a babának, ha nem is ugy magában, de mondjuk krumplihoz keverve? Én ugy gondolom,igen,d e azért hátha tud valamelyikotök biztosat. Azért lenne erre szükség, mert pont ugy jártunk, mint Kriszi: a gyerek kéri és ki is követeli szinte mindennap a szopin kivüli kaját, de csak pár kanállal. Sajnos foleg a kecskeméti izlik neki, abból nem találtam kis üvegeset és nem fogy el három nap alatt. Ha jégkockatartóban lefagyaszthatnám a felét, késobb használhatnám, igy megy a kukába. Nagy bánatomra nem izlik neki a sütotök, pedig az finom és álatalában szeretik a gyerkocök. Mikor ujra próbáltam adni, pityeregni kezdett, miért akarom ilyen rosszal etetni. A burgonyás keverékeket sem kedveli, csak a tisztán gyümölcsökbol állókat.
Köszönök minden infot, hogy merjem fagyasztani vagy se.
Cinc
portáska Creative Commons License 2001.07.02 0 0 8577
Sziasztok!

Hétvégén és ma is kapott Encsi pótlást, tápszert.
Ma mikor lemértük, nem számottevő tápszer adag után ugy tünt, hogy hízott egy hét alatt 100grammot. Most már végképp összezavarodtam. Azt hiszem, hogy megprobálom a kétóránkénti mellretevést, csak sajnos eléggé szét vannak ázve a mellbimbóim, ezért elég nehezen bírom a dolgot.

Szerintetek, ha kér óránként teszem mellre, meddig hagyjam mellen, ha ilyen gyakran van mellen, akkor talán az intenzyv szopás után rögtön válthatok a másik mellre, és talán újra vissza és akkor nem áztatja annyira szét.

Jövő héten intenzív pihenésbe kezdek, mert párom átalakítja a lakást, ugyhogy el vagyunk küldve anyukámék vidéki házába. Literszám szívhatjuk magunkba a frisslevegőt és csinálnom se kell majd semmit. Ha a pihenés hat rám, akkor jövő héten be kell indulnia újra a tejnek, plussz a gyakori mellretevés.... Ha belegondolok, egész biztato kilátások :o)
Nos, nem adom fel. Talán sikerül visszahozni a tejet.

Azzal kapcsolatba, meg hogy este kalóriadúsabb a tej, biztos van benne valami, ilyenkkor Encsi beéri a kevesebbel is és egész éjszaka alszik utánna.

Portatyó

TéKá Creative Commons License 2001.07.02 0 0 8576
Szia Primera!

A doktornő azt mondta nekünk, hogy 2 hetes korától levegőztessük a babát, hát mi 2.5 hetes korában 2 órás autóútra vittük és egész nap idegen helyen volt majd este vissza. Végig durmolt az úton oda is vissza is.. Ilyenkor sokkal többet kibír evés nélkül is, mert annyira elalszik a zúgástól és a menő autótól a feneke alatt. Azóta is rendszeresen utazunk vele (most lesz 6 hetes) Semmi gond. A szopós babáknak lehűtött forralt vizet szoktak ajánlani, kiegészítő folyadéknak. Én teát is adok (újszülöttnek adhatót). Szerintem ne izgulj, meglátod minden rendben lesz.

TéKá

szomi_szomi Creative Commons License 2001.07.02 0 0 8575
Állítólag a Margitban sok külföldi szül, de konkrétumokat nem igazán tudok.
Előzmény: afonya (8574)
afonya Creative Commons License 2001.07.02 0 0 8574
Sziasztok!

Udvozlet mindenkinek. Elnezest a kismamaktol a kozbekotyogasert, de egy kis segitsegre lenne szuksegem. Egy amerikai ismerosom keres Budapesten angolul beszelo, megbizhato szuleszt, ugyanis masodik gyermekuk itt jon majd vilagra szeptember magassagagban. Tudtok nekem ajanlani valakit? MAV erdekli, de mas korhaz is johet. Irjatok az e-mail cimemre. Ha van telefonszam, meg jobb.

Koszonom, mindenkinek minden jot,
afonya

Adri_ Creative Commons License 2001.07.02 0 0 8573
Sziasztok!

Úgy látszik előbb-utóbb mindenkinél jelentkezik szinte ugyanaz a probléma :(
Kriza: nálunk ezt a gondot az okozta, hogy hirtelen túl nagy mennyiségű tejci ment a pici szájába, és nem tudott elég "gyorsan" nyelni. Ezen nagyon fel tudják magukat idegesíteni.
Trilla: a tejszaporításnak csak egy módja van, minél inkább leűríteni a cickót. Tanácsos azt is, amelyből nem evett, vagy mindkét cicből szoptatni. Miondjuk nekem szerencsém van, mivel rengeteg a tejcsi, egyik cickóból bőségesen jóllakik sőt még marad is. Most napi 4-5 dl tejcsit pakolunk el naponta amit aztán hétvégén felhasználunk (kirándulás, stb).
Primera csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, nyugodtan lehet vinni a picit, ha egy kicsit vigyáztok rá nem lesz semmi baja. Mi mostmár rendszeresen járunk vásárolni (TESCO, CORA), kirándulni. Még semmi gondunk nem volt eddig. Csak bátorság!

Adri

Rapsonné Creative Commons License 2001.07.01 0 0 8572
Primera!
Hajna lányom 3 hónapos volt, mikor Erdélybe vittük kocsival (röpke 12 óra volt télen az út).
csak szopizott meg aludt végig. nem kell félni, főleg nyáron.
ha gond lesz, megálltok legfeljebb, hogy egy kicsit heverésszen a fűben :-)
ne aggódj
Előzmény: primera (8560)
fellegh Creative Commons License 2001.07.01 0 0 8571
Sziasztok

Nálunk ugyan ez volt (van) a helyzet, és biztosan kevés volt a tejcsi, mert amíg nem kapott tápszeres pótlás (6 hetesen), addig nem is hízott.:(((((( Most 2 mellből szopizik minden alkalommal és csak reggel van elég, úgy hogy nem kell pótolni. De persze, lehet, hogy nálatok más a helyzet, mindenki más!!!Igyál sok alkoholmentes sört, nálam csak az jött be, sem a Laktoherb tea, sem a homeopátiás szer. Ha esetleg pótlás kell, nagyon ügyelj, hogy HA jelzésüt írjon a doki, a többi allergizál(hat).

Előzmény: Kriza (8570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!