Múltkor Toyota napon vagy 4-ben ültem, többség benzines és meglepően mind nagyon kemény-nehéz volt a kuplung (Suzuki, Renault, Opel VW-Skoda után), az utóbbiak kuplungútja igen hosszú (alacsonyabb embereket jobban zavar). Cee'd nem vészes-benzines volt.
Nagyon megköszönném ha át tudnád küldeni a képeket e-mailben, most már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogy is néz ki ez a bézs! Vagy ha nem megy tedd fel légyszives a fórumra ide!
Megnéztem a képeket amit kaptam, azopn az LX nél csak az ülés közép minta változik: éa a szürke műszerfal alsó és ajtó borítás fekete lesz. EX-nél a középkonzol fém színű betétje ezüst helyett, bézses ezüst lesz.
Én a megrendelés fázisában vagyok, ha minden jól alakul akkor hamarosan Ceed tulaj leszek. Visszatérve az előbbire, a szőnyeg is fekete lesz, nem bézs..
Nekem azt mondták hogy a szürke standard kárpitozáshoz van kétszínű belső, a bézshez és a kék mintás kárpithoz a fekete ajtóborítás dukál. Én ezért nem választom a bézs belsőt. Most majd kiderül melyik kereskedő tudja jól. Nekem Tatabányán a Karácsonyi-Nagy Autóháznál azt mondták, hogy a bézsnél fekete lesz az ajtóburkolat és a műszerfal alsó fele. Számomra nagyon úgytünt, hogy nagyon otthon vannak a Ceed-ben, de majd kiderül.
Nekem is ugyan ezt mondták a kereskedésben, csak annyi kiegészítéssel, hogy a szürkés műanyag ajtóborítások maradnak (tehát az ajtó műanyag színe sem vált), viszont a "többi kárpitra" lábtér, illetve padló nekem azt mondták hogy az is bézs színű lesz!Kétszer is rákérdeztem. Ez nem így van?
A bézs kárpit a Ceed-nél nem azt jelenti mint a RIO-nál. A Ceed esetében az ülések középső sávjában a szürke helsett barnás (vagy ha úgy tetszik sötétebb bézs) minták vannak. Ebben az esetben viszont a műszerfal és az ajtóburkolatok nem kéttónusú hanem tiszta fekete. Így valójában a bézsnek nevezett verzió egy sötét fekete belsőt takar.
Van olyan autó, amiben keményebb a kuplung a dízelen, de annyira már nem egészséges, hogy ez zavarjon is. :(
Amikor az Off kocsim első tesztvezetésén voltam (akkor még kéziváltóssal), akkor utána gondban is voltam, mit írjak itt a fórumokon "tesztjelentés" gyanánt, mert gyakolatilag semmi nem maradt meg bennem a váltó+kuplung párosból: ez ugye azt jelenti hogy tök ugyanolyan, mint az előző benzinesemen. :)
Az értékesítő is mondta, hogy rengeteg infó jön be a kocsival kapcsolatban és párhuzamosan akkora az érdeklődés iránta hogy nem győzik! Pl. rákérdeztem a PDF-re (diesel részecske szűrő,lásd 366-os hozzászólásom) is de férfiasan bevalotta, hogy nem tudja megmondani, hogy benne van vagy nincs!
A dízeleknek tényleg "sokkal" keményebb a kuplungja???
Ma kipróbáltam egy olajkályhás C4-et és az én puha (benzines) kuplungomhoz képest hatalmas erővel kellett nyomni. a kereskdeő azt mondta, ez így van minden dízelnél. (nem látom racionálisnak, hogy a pedálerő változzon)
+szőnyeg, +tartozékok (EÜ cs., 3szög), +ingyen "0 revízió", +ingyen 1. éves szerviz = ezekkel mind-mind lehet spórolni, nekem nyáron ez konkrétan egy 100-ast tett ki!
Bizony lehet bézs kárpitot rendelni (ez a Riónál opciós volt!) és nem feláras!!!!!! Összesen 4 féle kárpitvariációt választhattok!Kétszer is rákérdeztem és ez nekem is nagyon kellemes meglepetés volt!
A felszereltséggel kapcsolatban annyit mondtak amennyit írtam ("a jövőben"), de hogy ez mikor lesz nem tudom.Annyira új a kocsi, hogy egy csomó információ még nem ismert!Például volt készleten navigációs opcióval is Cee'd, de maga az értékesítő sem tudta még megmondani, hogy ennek mennyi a felára!
Nézd, ha igennel vagy nemmel kell válaszolni, mint egy amerikai filmben azt kell mondanom nem engedett, nem tudott engedni az árból. Viszont olyan hitelkonstrukciót dolgozott ki, ami sokszorosan kárpótolt ezért!!!
120-ig gyorsultam negyedikbe, ekkor még ugyan olyan csendes volt mint a Rió, de tudjuk ,hogy annak is 160 körül "jött meg" a hangja! Erre még nem tudok válaszolni.