Keresés

Részletes keresés

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.24 -2 1 9257

'Miért kellene mindig ugyanazoknak a csapatoknak indulniuk a BL-ben? Ez sehol nincs kőbe vésve'

 

Persze hogy nincs kőbe vésve,és időről időre vannak is új belépők!

De a nagy mameluk egyesületek,és itt most minden sportágat beleértek,pont attól nagy mamelukok,mert komoly hagyományokkal bírnak komoly anyagi és játékos kerettel bírnak,és az ilyen óriásokhoz a pénz is magától megy....komoly brand ek jól eladhatóak!

Előzmény: fulees (9242)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.24 -3 1 9256

'Amúgy Pásztor, mióta egészséges és elkezdett egyre többet játszani, jól játszik. Az előző szezonja is korrekt volt már, 80plusz akciógólt lőni beállóként NB1es szezonban, az nem rossz. Most pedig az EL-ben is gólerős. '

 

Rajta abszolút látszik hogy rendben van és végre játéklehetőséget is kap bőven!

Neki szerintem nagyon jót tenne egy két év légióskodás,és nála meg nem tudom mondani miért,de esélyt is látok erre.....főleg ha az EL-ben lez még egy két jó meccse,mert most sokkal inkább szem előtt van a nemzetközi életben.

 

Előzmény: Törölt nick (9234)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 -2 3 9255

Hogy jön ide Jezics?

Egyébként Jezics sokkal jobb védő, és levezet a párjával a törököknél, gondolom az utolsó siófoki évében már nem volt túl motivált.

Előzmény: RnD (9251)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.24 -2 1 9254

'A beállós nyilvánvalóan Pásztor. Benne van meg az az X-faktor, amely nemzetközi szintű játékossá teheti egyszer.'

 

Nekem is ő volt az egyik jelöltem,a másik meg Tóvizi!

Előzmény: Süni2 (9229)
RnD Creative Commons License 2023.01.24 -3 6 9253

'....a Siófok pl a szezon közben engedte el az egyik legjobb játékosát (Janjusevicset)...'

 

Nem elengedte. ELADTA.

 

Ugyanis sürgősen kellett a pénz.

Előzmény: Tonio 2.0 (9232)
RnD Creative Commons License 2023.01.24 -4 7 9252

'...Planétát (fejben is) rendesen kikupálták a franciák annak idején, és nem kizárt, hogy előbbre járna, ha Franciaországban marad a rehabilitációja után is. (Persze, ő rendesen rákapcsolt most, nyilván, mert szeretne válogatott maradni. Pál esetében úgy tűnik, vannak fontosabb szempontok, mint a válogatott mez.....'

 

Ha néztél ebben a szezonban MTK-meccseket akkor evidens lehet az is h Pál Tamara még jobban rákapcsolt most (az edzőváltás után) mint Planéta. Szóval ha ebből indulunk ki akkor neki is 'fontos a válogatott mez'.

 

 

Előzmény: Süni2 (9226)
RnD Creative Commons License 2023.01.24 -3 6 9251

'Pásztor még ebből a harmatgyenge magyar beálló mezőnyből sem emelkedik ki....'

 

OK, de akkor Jezic sem emelkedik ki. Mert a tavalyi szezonban ők ketten nagyjából ugyanannyi akciógólt lőttek/meccs (a különbség minimális). És nagyjából ugyanannyi játékidőt voltak pályán.

Előzmény: Tonio 2.0 (9249)
RnD Creative Commons License 2023.01.24 -4 7 9250

'...Tehát a te elképzelésed szerint Mayonnade egy papagáj, aki Borsos véleményét ismételgeti, és közben úgy tesz, mintha ez a saját tapasztalata lenne?...'

 

Úgy tesz....? Miért tenne úgy....?:O

 

Mindannyian mondunk véleményt sok mindenről úgy h személyes tapasztalatunk nincs róla, de ismerünk valakit igen és az ő véleményét elfogadjuk.

 

Mayonnade nem tájékozott a magyar női kézi belső viszonyaiban, miért is lenne. Egy-két franciául beszélő magyar ismerősétől szerzi be az infót, akiket megbízható forrásnak tart. Szerintem nem is sejti h ez a téma - 'a fiatal kézilabdázók és a külföld' - mennyire viták középpontjába került itt Magyarországon és mennyire megosztja a kézis közvéleményt. Ő csak azt tudja amit Borsostól hallott, aztán azt mondja tovább ha kérdezik.

 

Ezt jóhiszeműen teszi és nem is 'tesz úgy mintha a saját tapasztalata lenne'. Ugyanis van annyi esze h tudja: mi itt Magyarországon ezt nem is gondoljuk róla. Mármint h erről neki lenne 'saját tapasztalata'.

Előzmény: Tonio 2.0 (9225)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 -3 5 9249

Pásztor még ebből a harmatgyenge magyar beálló mezőnyből sem emelkedik ki, Süni már X faktorról, meg lehetséges Győrbe igazolásról értekezik, miközben pl az Eb-ről sok jó megmozdulása nem maradt meg bennem. Jól indul, és ügyes, de ezeket már 19 évesen is tudta, azóta nem fejlődött sokat, ilyen beállóból a világon van még több tucatnyi.

Az meg, hogy a Fradi kiből mit hoz ki, vitatéma lehetne (bár látnám azokat a klubokat, akik sorra fejlesztik fel nemzetközi klasszis szintre a magyar fiatalokat - hol vannak?).

 

Valójában kik azok, akik a Fradiból távozva máshol kivirágoztak, és Elek személyi döntését alapvetően megkérdőjelezték? Én az egy szem Szikora Melindán kívül más nevet az elmúlt évekből nem tudnék mondani. (Szemerey jó, és Pásztor sem rossz - más szinten, más célokkal.)

Előzmény: Trombozis4 (9248)
Trombozis4 Creative Commons License 2023.01.24 -3 6 9248

Pásztor technikailag a képzettebb beállók között van és dinamikában is ott van a jobbak között. Érdemes megnézni, hogy milyen gyorsan ér fel a lerohanásoknál, és felállt fal ellen is egészen parádés megoldásokat tud. Elek rosszul döntött, amikor Pásztor helyett Kisfaludy mellett tette le a garast. Azt hiszem, hogy az idő beárazta a döntést, a Móvár köszönte szépen. Ami számomra kicsit hiányzik Pásztorból az a hármasvédekezés - Nonó ott sem rossz, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor nincs a legjobb hármasvédők között. Lehet inkább a kettes poszt illene a játékstílusához, de sem a válogatott, sem a Móvár nem engedheti meg azt a luxust, hogy a beálló ne védekezzen hármast. Mindezek ellenére szembetűnő, hogy Pásztor a klubcsapata egyik legstabilabb és legjobb játékosa, az EL-ben is jó játékot hoz, a válogatottba is visszakerült. A következő szintlépéshez talán várni kell 1-2 évet, beállósok között Pásztor még mindig fiatalnak számít. Az edzésmorálja, állóképessége egyébként példaértékű, azon kevés magyar játékosok között van, aki mind a táplálkozást, mind az edzésmennyiséget és minőséget betartja.

Előzmény: Bamberg58 (9241)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 -2 4 9247

Hol van olyan cél, hogy elérjék a BL-t? Magyarországon ezek a dolgok kőbe vannak vésve. Részben a költségvetéstől függ, az meg a központi akarattól.

Ki a fene gondolja komolyan, hogy - például - a Móvárból BL klub lesz belátható időn belül? Mindenki legfeljebb a harmadik helyben gondolkodik sok-sok éve (lásd Érd).

A Siófok volt a kivétel, aztán megmondták nekik, hogy mi merre hány méter. A kézilabdában sem a patyolattiszta vezetők a jellemzőek, könnyű a tyúkszemükre lépni.

Azóta Fodor előre köszön nekünk.

Előzmény: fulees (9242)
Gojira Creative Commons License 2023.01.24 -3 2 9246

Én mondjuk a Győrnél is jobban utálom a Debrecent, de ebben veled értek egyet.

Előzmény: fulees (9242)
Gojira Creative Commons License 2023.01.24 -1 4 9245

"A Fradinál meg nem tartották profi gondolkodásúnak."

 

Gondolom te is érzed, hogy ez a két szó vicces egy mondatban.

Előzmény: Bamberg58 (9241)
Gojira Creative Commons License 2023.01.24 0 4 9244

A Metznek kellett volna beállós, mert Bouktit egyedül maradt (Barthelemy nem kifejezetten BL-szintű játékos). Azért igazolták le sokak kedvencét, Luisa Schulzét :-)) Szóval ha tényleg magyar beállóst keresett a Metz, akkor ő biztosan játszott volna (akár Pásztor, akár Tóvizi).

Előzmény: Tonio 2.0 (9240)
btamas70 Creative Commons License 2023.01.24 -5 0 9243

"Szerintem ételérzékenysége is visszafogja"

Mindenhez is értésben lassan, de biztosan zárkózol fel könyvtáros-muciológus mesteredhez. Csak így tovább, hajrá:))>

Előzmény: Bamberg58 (9241)
fulees Creative Commons License 2023.01.24 -3 3 9242

Sokszor értek veled egyet, de itt most abszolút nem!

 

Miért kellene mindig ugyanazoknak a csapatoknak indulniuk a BL-ben? Ez sehol nincs kőbe vésve. Nem tilos másokat sem közel engedni a "tűzhöz", vagy építkezéssel (lásd: Odense), vagy pénzzel (lásd: Rapid) Ha minden egyesület csak "felfele" adogatja a "jó" játékosait, akkor ez a kör sohasem fog megszakadni, ami a jelenlegi BL-en kívüli feltörekvő csapatoknak nem igazán jó motiváció. Csak és kizárólag annak a 16 csapatnak jó, akik ezt a szűk elitet képviselik...

 

Én azon az állásponton vagyok, hogy igenis (ha megtudják oldani) tartsák meg az értékeiket a feltörekvőek, és ezen értékek köré építsenek még jobb gárdát, ami majd idővel letaszíthatja a trónjáról a jelenlegi "elitet". Egy kis vérfrissítés még lehet jól is jönne a sportágnak...

Előzmény: Törölt nick (9238)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.24 -12 2 9241

Tehetsége van, az tény, de nem hiszem, hogy ki fog teljesedni.
Szerintem ételérzékenysége is visszafogja.. A Fradinál meg nem tartották profi gondolkodásúnak.

Most sokat játszik és ezért javult, de nincs kilátásban a topszint. Esetleg egy skandináv vagy francia klub kihozhatná belőle, de nem fog elmenni, ahogy a többi sem.

Én már évek óta írom, hogy a sok állami, ingyen pénz miatt nem fejlődünk, mikor erről, nyilvánosan, még szó sem volt. Most már egyre többen mondják ki.

Előzmény: Süni2 (9236)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 0 4 9240

Nincs tuti recept. Van, aki beválik mindenféle lépcsőzetes építgetés nélkül, van, aki meg akkor se válik be, ha előtte évekig EL-t játszott.

A másik, hogy nem fog mindenki beférni a Fradiba (sőt lassan a Lokiba meg a Móvárba sem), ez már most is látszik. Vagy szerencséd van (nyilván a tehetség és a szorgalom mellett), és éppen be tudsz csúszni valahova, mert üresedés van, hiányposzt, vagy nem. Harmadiknak odamenni pl sok értelme nincs szerintem.

Fenntartom, hogy jelenleg az egész NB1-ből (a Győrt vegyük ki) nekünk jelenleg Vámos Petra és Tamara Mavsar jelentene erősítést. Bizonyos okokból (magánéleti stb) szerintem egyikük sem fog jönni, de ez más kérdés. Kiegészítőnek persze jöhet más is, de akkor meg az lesz a mondás, hogy az illető miért nem játszik többet.

Egyébként szerintem a Metzbe sem férne be sok magyar meghatározó emberként, ezért furcsállottam anno, hogy Pál Tamarát hívták. Lehet, kiegészítő szerepben gondoltak rájuk, vagy kölcsön adták volna őket egy évre, nem tudom, ott mi a módi, de azért egy magyar középcsapatból nem gondolom, hogy nyílegyenes lenne az út a Metz kezdőjébe. Viszont gondolkodnának bennük, figyelnének rájuk, profi klub, biztos, hogy nem csak hasraütésszerűen akarták volna megvenni őket.

Előzmény: Törölt nick (9238)
Törölt nick Creative Commons License 2023.01.24 -3 2 9239

Például az ideális eset az lenne, ha Kuczora Csenge jövőre már egy erősebb csapatban játszana. Ha lenne erre ambíciója. Az ő ideje Vácon már lejáróban van... Ott nincs benne több. Vannak viszont újabb Kuczorák mögötte, akik szintén igénylik a sok játékpercet. 

Előzmény: Törölt nick (9238)
Törölt nick Creative Commons License 2023.01.24 -4 0 9238

Én úgy gondolom, hogy a dolgok ideális menete az lenne, hogy mondjuk ha egy játékos két szezonon keresztül jól játszik az EL-ben, akkor feljebb kerül BL-csapatba. Nálunk az EL-csapatok játéka hektikus, egyik szezonról a másikra változhat a kép. Viszont vannak olyan játékosok, akik ha tolnának két jó szezont, szerintem simán BL-be tudnának igazolni. 

Vámos Petra pl. mar most ilyen. Pásztor Noémi ilyen lehet 1-2 év múlva. És szerintem vannak még páran, akik befèrnènek, beèpíthetőek lennének valamelyik Bl-csapatunkba. 

A rendszer pedig úgy folytatódhat, hogy a BL-be igazoló játékostól átveszi egy újabb épülő kulcsjátékos a szerepet is így tovább. 

Előzmény: Tonio 2.0 (9230)
Süni2 Creative Commons License 2023.01.24 0 0 9237

Jav.: euróligás... 

Előzmény: Süni2 (9236)
Süni2 Creative Commons License 2023.01.24 -2 5 9236

Nézed az Óvár Euróligás meccseit. Látod, milyen bejátszásokat fog meg, és vált gólra, vagy harcol ki belőlük hetest?

 

Fogadjuk el, hogy a két debreceni beállós előtte van még, (nincs egyébként), de ez csak annak köszönhető, hogy két éven át parkolópályán "pihentették".

Előzmény: Bamberg58 (9233)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 0 1 9235

Klikovac kb 2 hónapot játszott, amúgy sérült volt.

Előzmény: Törölt nick (9234)
Törölt nick Creative Commons License 2023.01.24 -2 6 9234

Hihi, hát az, hogy ki kerül be a válogatottba és ki nem... tudjuk, hogy Magyarországon nem csak azon múlik, hogy ki való oda és ki nem. Furcsák a válogatási szempontok. 

A Fradiban Pásztor nem tudott bizonyítani, ennek több oka is volt. Volt egészségügyi is. Illetve személyes is. Elek Gábornál sok játékos nem tud kibontakozni. A Fradiban Klikovac is szenvedett, pedig ő kimondottan jó beálló... A támadásban még NB1-es szinten is szenvedő Bordás Rékának sem élete ötlete szerintem, hogy eligazol egy csapathoz, ahol a támadójátéka nem,hogy nem fog fejlődni, de még a visszaesés is benne van. 

 

Amúgy Pásztor, mióta egészséges és elkezdett egyre többet játszani, jól játszik. Az előző szezonja is korrekt volt már, 80plusz akciógólt lőni beállóként NB1es szezonban, az nem rossz. Most pedig az EL-ben is gólerős. 

Előzmény: Bamberg58 (9233)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.24 -11 4 9233

A beállós nyilvánvalóan Pásztor. Benne van meg az az X-faktor

 

Osztan eddig ezt hol bizonyította vagy mire gondolsz, a kromoszómára?

A válogatottba sem tudott bekerülni, pedig nincs éppen nagy verseny...

Előzmény: Süni2 (9229)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 0 6 9232

- Mi van akkor ha az adott csapat cégvezetése úgy gondolkodik (gondolván itt a M'óvár, Loki, Siófok hármasra), hogy miért is engedném el a legjobbjaimat, mikor pont egy építkezés kellős közepén vagyok, és a cél a BL?

 

Egyébként a Siófok pl a szezon közben engedte el az egyik legjobb játékosát (Janjusevicset)...

Előzmény: fulees (9228)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 -1 1 9231

Jaj.

Előzmény: Süni2 (9229)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.24 -1 7 9230

Mayonnade beállóról meg ballövőről beszélt, ezek közül vajon ki lehet itthon BL játékos 1-2 év múlva? Talán Bordás, ha igazak a hírek, és ezzel kifújt. (De valószínűleg ő is jobban járt volna a Metz-cel, elnézve a beálló játékunkat...)

Elengedni? Lejár a szerződésük. De ki is lehet őket vásárolni, kölcsön is lehet venni, stb. Már ha menni akarnának. Senki se tart pisztolyt a fejükhöz, hogy márpedig kislányom, neked Magyarországon kell maradnod.

Az már a klubok problémája, ha elmennek, és pótolni kell őket. Nem hiszem, hogy a játékosok a klubjuk iránti óriási hűség (lásd Fradi-szív) miatt maradnának. Lehet, hogy van még 1-2 ilyen ember, akiben megvan ez a klubhűség, de mára már elenyésző ilyen eset lehet. (Főleg a fiatal játékosok esetében, ahol ilyen kötődés kialakulására általában idő sem volt.)

 

Amúgy meg nem csak Debrecenből meg Móvárról nem mennek, hanem máshonnan (Vác, MTK, stb) sem.

És nem csak Metzbe, hanem sehová...

 

 

Előzmény: fulees (9228)
Süni2 Creative Commons License 2023.01.24 -1 1 9229

(Nem, a Metz nem az a csapat, amely 5 éves szerződésekből vásárolgat ki játékosokat...)

 

A beállós nyilvánvalóan Pásztor. Benne van meg az az X-faktor, amely nemzetközi szintű játékossá teheti egyszer.

 

Az ő döntésére van is racionális indok. (Páléra nincs.) Pásztor szerintem hálás a csapatának, akik visszahozták a semmiből, mert (nem vakok), bíznak benne és fejlesztik.

 

Szép lassan nyilvánvalóvá válik, hogy a legjobb magyar beállós mégiscsak ő, (elnézve a technikai megoldásait is).

 

Ne feledjük, ő "játszott" már BL-csapatban. Érthető ha a "lassan járj, tovább érsz" jegyében kisebb ugrásokban gondolkozik egyelőre még. (Remélem, idővel 40 km-rel odébb pattogtat majd.)

Előzmény: fulees (9228)
fulees Creative Commons License 2023.01.24 -5 1 9228

Egy dolgot mindenki kifelejt a felsorolásból és a miértekből!

 

- Mi van akkor, ha azért nem mentek ki csak ezek a lányok akiket hívtak, -és itt nem Pál Tamarára gondolok elsődlegesen, mert lehet, hogy Mayonnade sem őrá gondolt- mert egy pár év múlva azok a csapatok, ahol most ezek a csajok játszanak, éppen majd ellenük fognak játszani a BL-ben?

- Mi van akkor ha az adott csapat cégvezetése úgy gondolkodik (gondolván itt a M'óvár, Loki, Siófok hármasra), hogy miért is engedném el a legjobbjaimat, mikor pont egy építkezés kellős közepén vagyok, és a cél a BL?

- A M'óvárnál és a Lokinál is évek óta tudatos és szisztematikus építkezés folyik (ez tény, és nehezen lehetne ezekkel a tényekkel vitatkozni) Ha most elengedem a legjobbjaimat, azzal kezdhetnék mindent elölről!

 

Persze lehet, hogy ez nem így van és tényleg csak a pénz és a megszokás a válasz. De ezek is lehetnek opciók, amiket most felsoroltam. Nem látunk bele egy cégvezető fejébe sem!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!