Keresés

Részletes keresés

GÁBOR Creative Commons License 2000.01.19 0 0 50
Létezik 8bites floppyvezerlo is. Sot! Ha csak floppyt akarsz vezerelni, akkor akar egy 16bites kartyaval ugyis elfut akar az XT-is, hogy a kartyanak csak a hosszab resze van bedugva a 8bites slotba, tehat a kissebb resz log a semmibe. De ha az is DMA-val dolgozik akkor tenyleg nem egyszeru.
Előzmény: Zozosoft (47)
GÁBOR Creative Commons License 2000.01.19 0 0 49
A billentyu felirata nem tetszik... Na mindegy. Eredetileg nekem egy angolom volt es azt nagyon szerettem...
Előzmény: Zozosoft (48)
Zozosoft Creative Commons License 2000.01.19 0 0 48
és akkor se jó, ha átmész angolba (:UK)?
Előzmény: GÁBOR (45)
Zozosoft Creative Commons License 2000.01.19 0 0 47
"Egy pc-s idevezerlot nem lehet atalakitani?"
ha ezt szó szerint értelmezzük, akkor nem mert az IDEvezérlő az vinyóvezérlőt jelent
ha multi I/O kártyára gondoltál, és annak a floppyvezérlőjére, az se lehet sajnos, mert egyrészt meg kell oldani a 16 bit/8 bit adatbusz konverziót, másrészt a PC-s floppyvezérlő DMA csatornás átvitelt használ, és DMA az egy darab sincs az EP-ben, és ha ezt mind leküzdöttük (ha valakinek sok ideje és pénze van akkor mindent lehet...), akkor már csak egy teljesen új EXDOS-t kell írni ehhez

ennél járhatóbb útnak tünik tünik a vinyóhasználat (kis önreklám következik), itt a prototípus kártya le van gyártva meg is tekinthető itt
már csak a szoftvernek kéne elkészülni, ez főleg idő és lelkesedés kérdése (ha akadna még EP assembly programozó rajtam kivűl, az se lenne rossz)
a kártya ára a darabszámtól függ, ha legalább 10 db-ra lenne igény akkor 5-6000 forint körül lenne

Előzmény: GÁBOR (45)
Zozosoft Creative Commons License 2000.01.19 0 0 46
akiknek van PC-je is meg EP-je is, floppy nélkül, azok kukkantsanak be Stocker Dániel honlapjára
GÁBOR Creative Commons License 2000.01.19 0 0 45
Egy pc-s idevezerlot nem lehet atalakitani? Vagy nincs valami "újabb" kapcsolás ?
A német bill az én bajom...
Domika Creative Commons License 2000.01.19 0 0 44
Nekem is egy EP-m van otthon. A nyáron össze akartam kötni a soros porton keresztül a PC-vel de nem akart működni a dolog. Ötletetek nicsen?
A sebességet, paritást stop biteket beállítottam mindenhol, Írtam rá mind a kettőn programot, hogy byte sorozatokat át lehessen vinni, de nem ment. :(
paradox Creative Commons License 2000.01.19 0 0 43
emulátorral együtt pls

az ftp.izone.hu-ra, anonymous, incoming

köszi!

:)

-p

Előzmény: Zozosoft (38)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.18 0 0 42
Zozo!
Azt a kezdetleges Logiballt emailozd nekem, ok? Egyébként azt írta a Moon, hogy nem is fejezte be, úgyhogy lehet, hogy az a legutóbbi verzió.
A Gyányinak a lemezein mik voltak? Hú, nagyon érdekelne!
Egyébként ismerem az Artan-t is (Szilágyi Zoli), ő egy nagyon profi programozó. Tudjátok, aki a Small demóba is rajzolt, meg egy rajzolóprogramot is csinált.
Én is leveleztem az emulátor fejlesztőjével (én adtam neki a te címedet). De engem majd akkor érdekel az új verzió, ha tud hangot is.
Jó, biztos igazad van az im2-ben, már nem emlékszem jól.

Kedves paradox!
A Wally-kat inkább Spectrumon érdemes játszani, mert jobb emulátorok vannak. Itt egy jó Spectrum jatékgyűjtemény: http://www.void.demon.nl/spectrum.html

Kedves Domika!
Jaj de jó, végre valaki emlékszik rám :-))).
Nézd meg a honlapomat, van rajt pár letölthető pc-s játékom.

Mindenki!
Nekem 1 EP-m van, talán még működik is. A múltkor összeraktam, mert digizni akartam róla képeket. Sajna csak úgy sikerült, hogy a tv-ről a kamerával... valahogy az EP-ből csak ff jelet vett a digikártyám... Így nem lettek túl jó minőségűek. Ha valakit érdekel el tudom emaiozni őket.

Zozosoft Creative Commons License 2000.01.18 0 0 41
floppyvezérlővel az a gond, hogy nem lehet kapni a "lelkét" a WD1770/1772-es IC-t se égen, se földön, annélkül nehéz lesz összerakni. érdemes nézni esetleg a hírdetésiújságokat néha lehet látni EP eladó hírdetéseket, van köztük floppys is elég piti összegekért.
A német EP-vel mi bajod? az hogy németül karattyol a BASIC? ahhoz elég kivenni a cartridge-ből a német EPROM-ot, esetleg célszerübb magyarra átégetni.
Előzmény: GÁBOR (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!