Én a 2010-es faceliftes 1.6 16Vmotoros 7 személyes MCV-met cseréltem le egy Outdoor Dci Lodgy-ra tavaly nyáron. Előbbi 7 évesen, 70pár ezer km-el úgy nézett ki mint az új (sőt jobban, mert annyi extra került rá), nekünk csak kirándulós autó volt. Azzal soha semmi gondom nem volt. Amikor meglett a Lodgy, és mindig jött valami bosszantó dolog, az első hónapokban én is kicsit visszasírtam a régit. Holott az új szebb is, sokkal modernebb, biztonságosabb, gyorsabb, csak hát az a fránya minőség. Amikor meglett az új, még sem éreztem nagy előre lépésnek. Ennyi idő távlatából azonban amikor olyan ügyfél autót viszek műszakiztatni, vagy próbakört megyek vele, akkor azért már jobban kijön, hogy az újabb mennyivel komfortosabb.
A Lodgy és a Dokker esetében a 2017-es facelift utániaknál sajnos igen. Ha nem is mind ennyire. 6 éves gyártó sor, szerintem szarrá van kopva. És új korában sem olyan hézagok voltak rajt mint egy prémium autón. Szerintem 2014-ig nagyon jók voltak, utána kezdett el leromlani. Valami ott Marokkóban rohadtul nem működik, leginkább a minőség biztosíás és ellenőrzés. A Románok ahhoz képest csúcsminőséget gyártanak! Többi Dacia modellel nem is nagyon vannak ilyen gondok.
Utastérrel nincs gondom egyenlőre, de attól nem "félek" hogy tíz évesen nem fog zörögni.Minőségben, tartósságban messze van a kombitól. Kár volt eladnom. Nagyon megbántam.
Hát, már megvolt a festékleválás, a tolóajtók és az első ajtók között.Bal oldali ajtónál szélvédőnél és a tetőnél alig van rés, sárvédőnél majd befér az ujjam, alul is kicsi a hézag, műanyag elem feletti "minta" másfél centivel lejjebb van, mint a tolóajtón.(mintha az ajtó egy mérettel nagyobb lenne, mint kellene) no meg majdnem összeérnek a tolóajtóval. Lehet látni, hogy már ecsettel belejavítottak, ahol összeértek az ajtók.ugye hiába van az A oszlop sárvédő magasságában a kelleténél jóval nagyobb, wartburg szintű illesztési hézag, mivel feljebb minimális a hézag, nem lehet előbbre állítani az ajtót, hogy ne koccanjon össze a két ajtó lemeze, mikor behúzom a tolóajtót. Másik oldalon meg akkora az első ajtó illesztési hézaga, hogy félő, be fog ázni a kocsi, ha eső éri.Alig ér neki a gumitömítésnek, amelyet meg már kezd levállni... Hátsó osztott ajtó bal ajtaja felfelé is, meg lefelé is bőven túlnyúlik a keskenyebb ajtón. A kilincsnél lévő műanyag elemek sincsenek egy vonalban. Mcw-nél ilyen problémák nem voltak, sem a sedánnál, vagy a két éves sanderónál. Hát, azon gondolkodtam, kérek másik autót, ez számomra elfogadhatatlan. De ha a többi sem különb,akkor nem tudom mit csináljak...mindenesetre megreklamálom.
Amíg van hézag, az legalább jó. Amikor a 2 elem összeér, és leveri egymásról a festéket, az már kevésbé. Volt szerencsém párat látni. A Lodgy/Dokker Marokkói összeszerelése egy fos. (sajátomé is) Kb. 2016-ig bírtak normálisakat gyártani. Azóta úgy megkophattak a prés szerszámok, hogy okádék az egész, főleg a tavaly év eleji facelift óta. De ne ezt nézegesd, mert csak idegesíted magad. Próbáld meg belülről élvezni (ha nem csörög-zörög, főleg a tolóajtó), és a nagy térre, olcsó fenntarthatóságra, vételárra gondolni. Műszakilag amúgy megbízható autó, nem szoktak lerohadni vele. Az némileg szépít a helyzeten.
Mindenféleképpen lecserélem az olajat 10 ezer kilométerenként. Egyébként, amikor hosszabb távra mentünk autópályán (150 km), akkor is gyorsabban fogyott a "szerviz" kilométerek száma. Igyekszem kevesebbet használni városban.
Azt javaslom, hogy 10ekm-enken csereld jo minosegu olajjal. Szerintem is az a helyzet, hogy nem a diesel az optimalis valasztas a rad jellemzo hasznalati modhoz.
Lodgynk van, de azt sem tudtam, hogy tud ilyet :) A saját Chevroletemben van ilyen funkció, ott a használat körülményeitől függően (hidegindítások száma, stb.) rugalmasan változik, hogy mikor gyullad ki a CHANGE OIL felirat.
Megnéztem a használati útmutatót, idemásolom a szöveget:
"Megjegyzés: gépjárműtől függően az olajcserék között megtehető távolság függ a vezetési stílustól (gyakori lassú haladás, sűrű megállás, hosszas haladás alapjáraton, vontatás stb.). Ezáltal a következő olajcseréig megtehető távolság bizonyos körülmények között hamarabb bekövetkezhet, a valóságosan megtett kilométerektől függetlenül."
Ha abból indulunk ki, hogy tavaly vetted, és még csak 10 ezer km került bele, akkor - ha napi használatban van - nem éppen a dízelek optimális üzemeltetési körülményei között használod az autót. A kis távolságok gyakori megtétele, dugóban araszolás, napi több hidegindítás stb. mind rosszat tesznek a dízelmotornak, így indokolt lehet a sűrűbb olajcsere.
Tavaly vettem egy Dacia Lodgyt 5 éves, 1,5 dci, 107 Le. Az a problémám, hogy a szervizintervallum sokkal gyorsabban csökken mint a megtett kilométerek száma. A legutolsó olajcsere óta megtettem vele 10 ezer kilométert és az esedékes következő szervizhez pedig 4800 kilométert ír a fedélzeti számítógép. Az autó rendesen működik, vigyázva közlekedek vele, mi lehet az oka az ekkora különbségnek? Volt-e már másnak ilyen tapasztalata? A válaszokat előre is köszönöm.
Nem problémás csak drága. Van hozzá szenzor. Nekem is 8 felni 8 szenzor van a Lodgy-hoz, így csak átdobom a téli/nyári szettet és futok tovább. Csak zsebbenyúlós...
A dacia guminyomás ellenőrzésével kapcsolatban kérdeznék. Van a szelepszenzoros, ez esetben a gumicsere problémás ill. van egy másik amikor a kerékben nincs szenzor. Az új autókba melyiket szerelik ill. mikor volt váltás?
Feltettem a Medianav-omra a legújabb 2018.Q2 Európa térkép csomagot, bővített POI (hasznos helyek) adatbázissal. Akit érdekel keressen emailben névvel, telefonszámmal renault.dacia.code@gmail.com és telefonon egyeztetünk. Én Győr környékén, kolléga Sopron környékén tudjuk megcsinálni. Nem csak térkép frissítést, hanem szoftveres problémákat is, tolató kamera beszerelést is. Évjárattól és softver verziótól függetlenül, Medianav 1 év Medianav Evolution készülékeken is. Sőt, lehetőség van a régebbi Medianav 1 készülékekre rátenni az újabb Evolution készülék menüjét, bővebb menü rendszer (pl. hangereje külön állítható mindennek), GPS alapú sebesség kijelzés, stb.
Olvastam egy cikkben, hogy nem igazan jo a Lodgy-ban az ulesek rogzitese, es fekezeskor ez erezheto is, azaz mozog az ules. Felesegemnek Off 9 eves Nissan Note-ja van, ezt ott is eszleltem, illetve, ami feltunt, hogy a 13 eves Off 1-es Octavia Tour-om sokkal jobban osszerakott benyomast kelt mint a Note. A Nissan elegge osszehazasodott akkoriban a Renault-val, es igy a Dacia rokonsag miatt nem csodalkoznek a cikk hitelessegen e tekintetben.
Kivancsi lennek elfogulatlan, targyilagos velemenyre a Lodgy minosegerol. Nem arra gondolok, hogy puha-e a muanyag a muszerfalon, stb, hanem hogy amibol ossze lett rakva, az mennyire normalisan lett osszerakva. Emlekszem, hogy anno a roman Daciat vasarlas utan szokas volt elvinni egy kis feljavitasra, ahol utanhuztak a csavarokat, meg normalisan beallitottak. Tudom, hogy a regi Dacianak semmi koze az uj Dacia emblemas Renault lite-okhoz, csak probaltam pontositani mire gondolok.
Az uj, 4-kullos kormannyal ellatott Lodgy es a "regi" Lodgy kozott van-e kulonbseg? Nekem a 4-kullos verzio jobban bejon, de olyat is olvastam, hogy az ujakat hanyagabbul szerelik ossze mint a regebbieket. Van ebben igazsag?
Szia! Egy kérdés, tudom ez nem Opel oldal. Opel astra j kombihoz is megoldható lenne a gyári kijelzőn a képmegjelenítés (nagykijelzős) ? Kb mennyibe kerülhetne a tolatókamera beépítése?
Elsősorban az 5 személyes, benzines érdekelne, mert azt szeretnék venni. A prospektus szerint mindegyikkel ugyan olyan súlyú utánfutókat lehet vontatni. 640kg féknélkülit és 1400kg fékezettet. Na mindegy, majd kiderül.
A legerősebb 7 személyes DCI-nél 640kg a fékezetlen, 1400kg a ráfutófékes ami a forgalmiba van írva. Ez a más felszereltség/motor típus esetén kevesebb lehet, több nem.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék vásárolni egy lodgy-t és szeretnék rá vonóhorgot rakatni. A kérdésem a következö lenne, a prospektus szerint 1400kg-os fékezett utánfutót vontathat, az adattáblája szerint a köhém rendelet előírása szerint csak 1200kg-ot. A kérdésem az lenne, ha valaki vett mostanában új autót és rakatott rá vonóhorgot írja már meg legyen szíves mit írtak a forgalmiba a vontatható tömeg mellé, hány kg-ot lehet vontatni.
Nem tudok, én is csak Logan-hoz forgtalmazok (gyárit) Én a saját Lodgy-mba is a gyárit tettem, azzal nincs gond. Mármint azt a fajtát, ami a korábbi évjáratokban a kézifékkar burkolatra tehető. Mert az enyémben már az ülésbe integrált volt gyárilag, amit dobtam is ki belőle, olyan pici gagyi és semmire se jó.
Tudnál ajánlani olyan könyöklőt, amit a 2016-os Lodgymba be tudnék tenni? Nem merek rendelni, hátha nem stimmelnek a méretek. Ha tudnál egy típust vagy bemásolnál egy linket, hálás lennék!
4 hangszórós. A gyári kartámasz egy vicc ezeken. Az ülés háttámláról nyílik, keskeny és rövid is. Én félre is dobtam az enyémből (levehető), és bele tettem a modellfrissítés előtti gyárit, ami még a kézifék kar konzolra és a padlólemezre ment. Ennek tökéletes a magassága, több féle képpen állítható, dupla olyan széles, és van nagy tároló része.
Szia! Sok mindenre úgy se lehet. Megrendeled, vársz jó sokat, legyártják, átveszed. Épp olyan műszaki dolog, mint bármi már, csak az autó ,,,kicsit" drágább. Inkább arra figyelj, hogy minden papír jól legyen kitöltve, ne legyen véletlen elírás. Átvételkor meg van e minden, nincs e karc, stb. Meg majd első út a benzinkútra, mert olyan kevés benne az üzemanyag. Az extrákon gondolkozz el, mert sok mindent utólag nem lehet, vagy utólag drágább. De pl. a ha lesz Medianavod, ahhoz a bővített Európa trékép csomag, vagy a tolatókamera nálam utólag pont olcsóbb, sok szalonnak is én csinálom.
Aztán ha átvetted, és nem akarod nyomkodni mindig kikapcsoláshoz a Start&Stop gombot, akkor Győr mellett ebben is tudok segíteni, meg még sok más ,,okosságban".