Itt már annyi a nem-rádiós hozzászólás, hogy talán elfér egy félig-rádiós: nem tudjátok, létezik-e 15x15 vagy 20x20 mm-es PVC zártszelvény? Enyhítõ körülmény, hogy rádiós cucchoz kellene...
Igen, azt tudom, hogy az ionoszféráról visszaverődik a 27Mhz, de ha csak a környéken akarok rádiózni. Akkor melyik jobb? (Elméletben? Mert 446-on 4 W tilos.)
Környezet: átlagos (nem lakótelep, de nem is rét... valahol a kettő között)
Én pedig ismerem annyira, hogy feltételeztem, nem adta-vette ezeket a rádiókat az elmúlt 20-25 évben, hanem azt az egyet őrizgette, féltette. A jelek szerint nem is tévedtem :)
Részemről a véleményem nem elő- hanem utóítélet. 26 éve vagyok rádióamatőr, egyéni hívójelem most decemberben lesz 25 éves. A tapasztalataimat nem fogja megváltoztatni semmilyen fórumbeírás. Ez van.
Ettől függetlenül a mérce nem ez, a határvonal nem itt van, hanem a törvények tisztelete-nem tisztelete mentén.
Ha valaki komoly emberként komoly elhatározással szeretne rádióamatőr lenni, tőlem minden segítséget megkap.
Biztos vagyok benne, hogy a többi normális amatőrtárs is így gondolja.
De aki a kalózkodáshoz és a rádióamatőr sávok jogtalan használatához kér segítséget, az ne csodálkozzon, ha elutasítást kap. Aki ezt nem érti, azzal van a baj. Szerintem ezt itt be is lehet fejezni.
Egy filozófus, egy fizikus és egy matematikus vonaton utaznak Skóciában és látnak egy fekete birkát. Filozófus : - Milyen érdekes, hogy Skóciában feketék a birkák. Fizikus : - Pontosabban Skóciában vannak fekete birkák is. Matematikus : - Még pontosabban Skóciában van legalább egy olyan birka, aminek legalább az egyik oldala fekete.
De a valódi vélemények, hogy igazából mit gondol egyik a másikról az ilyen helyen derülki mint ez, nem pedig a sávban. A sávban "szépen szólsz örülök a qsonak, 59 szépen szólsz" meg amait akarszvan. Aztán a hátsó gondolatok ide, és ilyen helyekre íródnak. Pontosan emiatt, hosszútávon, csak a holtzónán túliakkal érdemes rádiózni, az URH témát pedig messze el kell kerülni. Egyébként is, egy igazi QSO éhes "szabadidő rádiósnak" az URH-ra, vagyis az időpocsékolásra már nem jut ideje. Kevés a szabadidő, így szívesebben beszélek például Alexal moszkvából vagy Bobbal mencseszterből.