Kedves Motorbarátok! Jöjjön mindenki, aki szereti az öreg motorokat, márkától, bőrszíntől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül. Túrázzunk, motorozzunk együtt Zala megye környékén, vagy éppen amerre kedvünk szottyan. Körmendtől Kamutig.
Hol lehet erről a szocimotoros túráról / találkozóról bármilyen információt fellelni? Még a Szocimotoros weblapon sincs egy betű sem említve róla... (vagy csak én nem találtam meg). :-(
én ki motoroztam magam az MZ-vel, szombat Balatonfüred MZ-sekkel. Ma meg elnéztünk Tapolcára megnéztük a tankokat meg a háborút,és hazafele még az eső elől is sikerült elmenekülni.
Tényleg, csak ennyi? Ha nem lesz túl pocsék idő, azt hiszem elmegyek. A 2 éjszaka: 2x1500 = 3000,- Ft mindenestül, meg egy ezres a benzin nekem oda-vissza. Meg némi kaja és 2 üveg sör a két napra összesen.... ;-)
Tényleg, mennyi a találkozó szállásköltsége a 3 napra (2 éjszakára)? Tulajdonképpen Csabával is, veled is szeretnék egy jót beszélgetni, érik az elhatározás, ha beleférek...
Soltvadkert? Az nem lenne rossz, szívesen is mennék, de nem merem biztosra ígérni: én június közepén vagy végén indulnék Erdélybe, és fillérre "ki vagyok / leszek dekázva", nem biztos hogy a vadkerti kempingezés most belefér... ...a másik ügy számomra fontosabb. De azért még összejöhet ez is...
Így igaz. A barátom kamionnal nemrég vitt le egy rakomány Harley-t. Ott várták a tulajok, majd 2 hét múlva hozta vissza. Én is sok talin jelenek meg, de felvonulni soha nem megyek velük. Az elején párszor felvonultam, belém jöttek oldalról, máskor hátulról úgy, hogy azóta mellőzöm. Ráadásul semmi fantáziát nem látok benne.
Igazad van természetesen most is, csak 2 dologra reflektálnék:
1., Az alsóörsi buli alapvetően a Harley-sok ünnepe, én pedig (bár elég sok ismerősöm gurulgat ilyen géppel a helyi M.C.: színeiben is) nem érzem magam közéjük tartozónak. Nem csak "kisebbségi érzés" hanem a felfogásuk, stílusuk miatt elsősorban. (Tudom, ne politizáljunk, de az a csapat szélsőjobbos, Nagy-Magyarország matricás, árpádsávos zászlós díszpintyekből áll. Én meg nem ilyen vagyok...) Konfliktusom még nem volt velük, de nem is lesz, mert nem keresem a társaságukat. Nem szeretem azokat - a szintén Harley-sokat - sem akik utánfutóval vagy furgonban viszik Alsóörsre a milliókba kerülő egyedi építésű motorjukat, hogy ott bepiálva pár napig páváskodjanak vele.
2., A vonulásokon tisztában vagyok a szabályokkal, minden körülmények között be is tartom ezeket, de nekem az egész túl nagy figyelmet igényel, nagyon fáraszt, kimerít. Sokkal jobban szeretek a magam tempójában, magányosan csavarogni, szinte bármilyen úticéllal.
Tudod, minden csoportnak, szerveződésnek meg van a maga Sleppje, Barma.
Nem kell velük foglalkozni, sem leállni.
Mert ilyenkor a csoport többi tagja (is) fordul ellened. (Csorda szellem)
(Függetlenül az igazságtól.)
Kerüld el az ilyen jóindulatút, a többség lehet egész más.
Mindig van olyan ember, aki jobban tudja, hogy neked mi a jó, Szerinte.
Holott fogalma sincs semmiről, hagyd rá.
Igen sok csapatban vonultam már, s van néha most is.
Hidd el, nem mindig a nagy gépek okozzák a galibát. Viszont olykor a nagy gépek is.
Sajnos, nem a gép kat. (nem a motor nagyságától függ) mutatja meg, hogy tud-e csapatban haladni. Igen sokan nincsenek alapvetően tisztába a csapatban motorozás szabályaival, még minimálisan se.
Avagy sokszor szándékosan nem tartják be.
Viszont, az sose baj, ha különféle motorral vagytok, ha jó a társaság, s figyelnek egymásra.
Igen, (te is tudod) én vagyok szinte mindenhol a legkisebb.
A csoportban való túrázáskor (szocimotoros) általában elől diktálom a min. seb.( 80km/h ) s utánam szép lépcsőben az egyre nagyobbak….
S mégis megférünk kisebb túra idején, senkit nem zavar se a tempó, se-semmi más.
Pedig annál szélesebb, változatosabb motoros csapat talán nincs is.
Felvonulás, gurulás: mostanság meg főleg sokat gurulok, felvonulok 25-30km/h.
Én sem szerettem, de viszont olykor felemelő -több száz, olykor 5-600 motorossal együtt menni.
Sajna, a nagy számok törvénye, hogy mindig van, akinek fogalma sincs az egészről,
hogy mit is jelent a másikra való figyelés, tisztelet…..
Viszont igaz, én is jobban szeretek túrázni, mint felvonulni, nem az én világom.