A Kaposvár-Mocsolád-siófoki (HÉV) vasútvonal 100 éves évfordulójára hoztam létre ezt a topicot.1894.08.23-án a Kaposvár-Mocsolád,1906.10.19-én a Mocsolád-Siófok vonal megnyításának alkalmából.
Majdnem el is felejtettem. Itt egy kép még a siójuti horgásztóról. A háttérben a fák mögött a vasút található, most pont nem jött vonat. A tó nagyobb, csak nem tudtam róla jobb képet csinálni, mert magas nád veszi körül az egész tavat. Így ebben van egy kis kukorca is. :))
Bizony, nem. Létezett a 377-esből rövid füstszekrényes változat is. Most nem találtam hirtelen képeket, de talán a gőzmozdonyos topikon hamarabb előkerül és még bölcsebb és okosabb gondolatokat is hallhatunk.
7578 Ezt nem gondoltam teljesen komolyan Norbiról, amit a végére biggyesztett mosolyok is bizonyítanak. De láthatod.. (:-D)
Közlekedtek az MIa tipusú kismozdonyok. 1910-ben érkeztek. Pontosabban a 11,002 -007 és -012. (1932/33-as adatok alapján) Részletek a Gőzmotorkocsik és kismozdonyok könyvben.
Inkább úgy fogalmaznék hogy engedélyezve volt a közlekedésük a vonalon...
A 20-as sorozat Keszőhidegkúton szolgált... a 11-es viszont gyanús!!! Igaz hogy nem szerepel a korabeli állomásítási listákban Kaposvár neve mellett, de más iratok tesznek említést arról, hogy a gőzmotorok műszaki nehézménye esetén ilyen gépekkel kellett húzni a vonatokat...
"...A 377-esekkel kapcsolatban már csak az érdekelheti Norbit, hogy ezek milyen pályeszámúak voltak, ill. azok közül hány volt a hosszú ill. a rövid füstszekrényes..."
Még itt, de már nem sokáig. Épp most pukkant egy kicsit az olvasólámpám.... Aludni kéne, mert hétfő éjjel 750 km-t kell lenyomnom.
Nem vagyok gondolatolvasó, csak sejtettem. Gondolom, ha megcsinálod így Mernyét, akkor a vontatásban sem adod lejjebb...
De te mit csinálsz ily korán?
Pár napja az jár a fejemben, hogyan tudnék gyorsan és pontosan egy BCmot-ot összedobni? Ami viszont ezekkel kapcsolatban szöget ütött a fejemben, az a hűtő. Van a tömbhűtős és van a két végén hűtős. Ez mitől függött?
Egyébként a képeken a kisfiú a tesóm. Én akkoriban még pajzán gondolat sem voltam. (69es vagyok)
A HMúzban még csak 1x voltam, de talán létezik még egy megoldás.(;-)) Ha a könyvtáros rendes, akkor talán lehetséges a fényképezés is. (Asszem az orsz.levtárban létezik ez a lehetőség...) Persze térítés ellenéében.
A Levéltári beajánlást köszi, de majd csak a szabi után élek vele.
A 377-esekkel kapcsolatban már csak az érdekelheti Norbit, hogy ezek milyen pályeszámúak voltak, ill. azok közül hány volt a hosszú ill. a rövid füstszekrényes. (:-))))))