Keresés

Részletes keresés

pere1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11329

Könnyű kis fehér bort.Nyakas pincészet,Irsai Olivér.Ez lesz majd a halacska kisérője,ami vacsorára készül.A Kaisersben leárazás volt és a lazac steak -mit flancolnak ezek,hisz csak szeletekre vagdalt lazac - 1000 Ftba került.80 dkg.Na most ezt megszórom egy kis sóval,borssal,kakkukfűvel,kis mustárt és olivaolajat teszek rá,majd alufóliába csomagolva,pár percre megy a sütőbe.Sajnos faszénparázs nincs itthon.Mellé egy kis párolt zöldség.

Na mesélj csak tovább :)))

Előzmény: Satinette (11325)
Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11328

Íme pár szokványos kép, az Angyalvárról, a Szent Péter-bazilikáról....

Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11327

Nem a Spanyol lépcső volt persze, amit meg akartam nézni, de hát azt is, persze.

Csalódásomra egy darab virág sem volt :(((

Pedig a környező ablakok tele voltak azáleákkal, sőt, már febr. elején is. na mindegy...

Tömeg az volt... :(

Előzmény: Satinette (11326)
Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11326

Mivel én a naplementékről ismerszem meg, íme!!! :)

:)))
Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11325

mi-jaz-amit-iszol??? Bedecó????

Á, már kész vagyok, megint belementem a képekbe, és nemt udok választani.

Olyat nem teszek fel, amin valamelyikünk rajta van, elvből.

Olyat nem akarok, ami evidens, és minden útikönyvben unalomig láttátok...

A maradék meg olyan, olyan, olyan izé.... :(((( Az meg nem Róma...

Tán innom kéne valamit??? :)

Előzmény: pere1 (11324)
pere1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11324

Nem üres,csak nagyokat kortyolgatva italomból, csendben hallgatlak :))

Előzmény: Satinette (11323)
Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11323

Hát akkor mesélgetek még... :)

A repjegyet még akkor sikerült befoglalni, amikor 0 ft-ba került, így a két jegy 34-35 ezerben volt, tehát ingyér'.

A szállásunk is olcsó volt, akciós, 3* hotel, 3 éjszaka reggelivel 2 főnek összesen 165 euró, a reggeli bővített kontinentális volt, az akció pedig azért volt, mert felújítják a kis szállodát, de az bennünket nem zavart.

Merthogy munkaidőben nem voltunk ott, pár zsák cementet meg nem volt nagy dolog kikerülni.

Olaszo-ban az 55 euró/szoba 3*-osban, reggelivel igen-igen olcsónak mondható.

Pláne Rómában, 1 metrómegállóra a Vatikántól.

Már február végén is turista-tömeg volt, nekem már ennyi turista is tömegnek tűnt, elképzelem, milyen lehet májusban... :(

A város összességében megfogott, az biztos! :)

Nagyon sok mindent monumentálisnak találtam, bevallom, csak, mire körbejártunk egy-egy valamit.... hú... időbe tellett :) Angyalvár V.E emlékmű stb.

Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11322

Mivel üres a Resti, és most cirka 2-3 napig nem leszek, gyorsan bitorlok mindent...

Róma - érdekes volt. Sok és kevés.

Mivel cirka 3 éve tervezem, terveztem, vártam, így nagy volt az izgalmam...

És több szakkönyvet átolvastam (...), tudtam, hogy 4 nap az bolhakaki - már elnézést, ahhoz, hogy Rómát lássam.

Végülis láttam. :)

Sok mindent láttam, de nem eleget... :(

A 4 nap sok volt és kevés.

Tudom, egy szavamat sem értitek...

Szóval megérkezve Rómába - elfogott a késztetés, mennimennimenni, látnilátnilátni

és eleinte még tartottam magam ahhoz, hogy inkább keveset, de azt normális tempóban megnézni, látni, de aztán a 2 nap estéjén már bepánikoltam, a 3. nap estéjére már rohadtul elfáradtunk, és a 4. nap pedig állandóan az órát lestem, mi fér még bele abba a napba, hogy azért a reptérre is isőben kiérjünk.

Szóval sok mindent bejártunk, és úgy érzem, mintha mégis rohantunk volna...

Viszont hiába lett volna mondjuk 7 vagy 8 napunk, azt meg nem bírtuk volna, reggeltől késő estig csak menni és menni, hiába aktív pihenés, azért fárasztó.

Jó, most döntsétek el, hogy panaszkodom vagy dicsekszem :)

Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11321

Divka,

Tunéziában van valami Dino-club is, dzóval ami direkt kisgyerekesnek szállodalánc,

de mi ezeket elkerültük, lévén no gyerek.

Az ilyenekben direkt vannak gyerekprogramok, a bohócoktól kezdve a festés-mázolásig minden.

Arab országban voltatok már?

Persze ez minden országra érvényes, sőt, szerintem kis hazánkra is, hogy más-más fűszereket használnak, használunk, ezért lehetnek hasmenés problémák. De ezekre biztosan fel vagy készülve.

Törökországban is vannak direkt gyerekes családoknak szállodák, ki sem kell tenni a lábatokat, egy területen belül van minden, aqvapark, csúzdák, minden.

Az arab országojban nagyon szeretik a gyerekeket, mindent megtesznek értük, pláne, ha a gyerek még barátkozó is, vagy szőke, állandóan kényeztetik.

Ha ti is barátkozós típusúak vagytok, akkor nyert ügyetek van, ha bárki mufurc köztetek és ellenséges, háááát, akkor nem igazán...

A helyiek megsimogatják a gyerekeket, ajándékokat adnak, de nem kell rögtön arra gondolni, hogy... sőt...

Na ezt jól megaszontam...

Tunézia sokkal olcsóbb, mint Törökország.

Most.

Korfut nemtom, de az sem olcsó mulatság...

Előzmény: DivkA (11319)
Satinette Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11320

Hagggyatpk má' dógozni is!!! :))))

Elvégre pénzet kell keresnem az utazásra!!! :)))))

Detty,

Párizsban szétnéznél olyan szemmel is, hogy:

olcsó szállás, nem kell szállodának lennie, csak aludni kéne valahol;

közlekedés metró

térképek

stadion, futballmeccsek, árak :)

Na meg minden más egyéb!!!! :)))

Előzmény: detty21 (11317)
DivkA Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11319
Törökország? No azt is megnézem mindjárt :DD köszke még1x
DivkA Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11318

Szia Detty!:)

Esetleg majd ha ráérsz, érdekelne amit Korfuról tudsz még mondani :)))

Mindenre nyitott vagyok, főleg mert még csak elképelések vannak, közben hallgatom-figyelem-olvasom a tanácsokat, tapasztalatokat...tehát még nincs meg a konkrét utiterv.. :DDD még válogatok

jó kikapcsolódást, szórakozást párizsban !!:))

detty21 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11317

Sziasztok!

Én is megkerültem! :) Mik nem történtek errefelé?? Tele a kocsma, és uj vendégek is lettek!! Üdv mindenkinek!!

DivkA!, ha még jársz erre:

Mi is kisgyerekkel szoktunk utazni, aki jelenleg 5 éves, de másfél volt, mikor először mentünk vele. A bevezető utazás az Korfu volt, méghozzá azért, mert ez volt a tesztut, hogy fogja bírni a repülőt, oda csak 1 órát kellett utazni vele. Aztán meg, hogy ugye Europa. Azóta persze csöppet felbátorodtunk, megjártuk vele többször a Közel-Kelet néhány országát is :))

Szóval amit én ajánlanék: Tunézia jó választás, az alább felsoroltak miatt - tengerpart, ár, ilyenek. Aztán szóba jöhetne még szerintem Törökország is, ott kb. 2 éves korában voltunk, nem emlékszem pontosan, egy gyönyörű, és viszonylag olcsó last minute 5 csillagos!!!! (életemben nem voltam még, és azóta sem... :)) szállodában, nagyon szuper volt, játszótér, csuszdák, minden. Ha a Korfuval felkeltettem a figyelmedet, itt a szállodát is tudom javasolni, ide még vannak utak, fantasztikus kis club-szerű gyerekbarát szálloda, kisvasuttal, nagyon klassz volt.

Tunéziában és Sousset javasolnám mindenképpen!!! Ott strandolni és viszonylag közelben nézelődni is lehet. Ha csak pihenés, akkor meg Djerbát. Ott is olyan szállodában voltunk, (nem volt még 2 éves) hogy csak néztem, és nem volt drága.

Kb. ennyi, mi most készülünk, nemsokára indulunk Párizsba, nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz!!

Sati, ne csináld már, írd már meg milyen volt Róma, és tegyél már ide egy rakás képet...ne kelljen már utánad keresgélni megint egy másik topicban!!!! lécci!!!

gombóc29 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11316

Jó Delet! :)

Volt forgalom,na!

Nagy forgalom, nagy bevétel

Nagy bevétel, nagy utazás :)

Köszönjük a Nőnapi köszöntést :)

pere1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11315

Legjobbakat!

Pedig voltam ultizni a hétvégén,mert éjszakás voltam.Szegedért meg biztos nem szól meg senki,hisz szép hazánk kies tájékait is szeretjük!

Namitirok

Kérdezz bátran,hátha van még hasznos infóm :)

Foci

Sikerült úgy alakítani a májusi Spanyolországi programot,hogy az ottani listavezető,azaz a Sevilla-Rerceativo meccsre el tudunk menni.Igaz,hogy 30 eurótól kezdődnek a jegyárak,de egy ekkor útnál bele kell férnie.Pláne,hogy utoljára 95/96-ban voltam meccsen,amikor még a Fradi  a BL-ben játszott.

Előzmény: rendjel (11314)
rendjel Creative Commons License 2007.03.09 0 0 11314

Jó hajnalt!

Pere nem tűntem ám el vagyok, csak most valahogy nem volt közlendőm. Nem utazom.. deeeee! márc végén 1 hétre Szegedre, de le ne fumigáljatok, hogy nem Róma:) meg Tunézia:) meg Jordánia:) meg Sziria:)

Az is jó lesz remélem, nagyon szeretem Szegedet is, de Szabadkát, Palicsot is ezek ugye 20-30 km-re vannak. A Palicsi Ábrahám vendéglőben törzsvendégnek számítok, (pl. remek birspálinkájuk van!) Rengeteget járok Szabadkára meg Belgrádba (numizmatika) Most meg még -gondoltam- mivel nem voltam Temesváron, oda is elmegyek, meg Aradra. Ott már voltam párszor.

Pere én meg az ultiban nem látlak, azért 4.30-4.50 körül be szoktam nézni, tudod akkor jönnek játszani az amerikaiak, mert náluk még este van olyankor.

namitirok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11313
Na ja, aki gyilkos indulatában violát visz haza! Vagymit?!
Előzmény: Satinette (11309)
namitirok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11312
Nadekijaza szeétldattűaak?:-P
Na jó, elárulom: Március 18, Monastir-Zarzis, óra:perc nem tudni,sőt, az eredményt sem!:-)
Előzmény: Satinette (11310)
Satinette Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11311

Már mért zavarnál???????

Viccelsz????

Jóccak nektek,

én is soxor hetekre kivonom magm a forgalomból.... :)

Előzmény: DivkA (11307)
Satinette Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11310

Jé, erre nem is bukkantam a keresőben...

látod csak???

Köszi!

Igazodjon el az a szeétldattűaak,..... :))))) aki holnap utazik épp Tunéziába, és az nem én vagyok... :(((((

Előzmény: namitirok (11308)
Satinette Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11309

Köcike! :)

A többiek nevében is, akik most épp boldogan punnyadnak párjuktól kapott virágaik közepette........

Előzmény: namitirok (11304)
namitirok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11308
Próbáld itt, bár én nem igazodtam el rajta!:-)
Előzmény: Satinette (11303)
DivkA Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11307

köszönöm a biztatást, remélem hogy össze is jön,hát azt hiszem mára nekem ennyi, kicsi párom már nagyon morcosan nézett az elöbb..lehet jobb ha most megyek :) de még benézek majd,főleg ha elbizonytalanodom,vagy csak úgy ,ha nem zavarok...pusszantás és köszönöm

Előzmény: Satinette (11305)
kicsirig0 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11306
folyamatban van, veszek egy lakatlan szigetet, megrakodok egy hajót mindennel amire szükségem lehet hátralévő életemben, hátamraveszem a pecabotomat és menekülök :))))
Előzmény: Satinette (11300)
Satinette Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11305
Remek lesz, meglátod, és igaza van namitirok-nak, hogy még nyelvet is tanulhatnak, és Tunéziában azért a szállodákban is remek szolgáltatások vannak, szóval sipirc oda!!! :)
Előzmény: DivkA (11301)
namitirok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11304
Ez is rum, a Hölgyek kedvence:
Különben: Boldog Nőnapot!
Előzmény: Satinette (11299)
Satinette Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11303

Jaj, ez nagyon ari, ezt még nem is láttam!!!! :)

meg tudnád nézni, hogy most a hétvégén hol és milyen meccsek lesznek Sousse és Monastir környékén?

Barátaim utaznak a hétvégén, nem netesek, és én csak annyit tudtam levenni, hogy vasárnap talán 15.00-kor játszik otthon a Monastir...

Addig keresek neked cserébe képeket, ha akarod! :)

Előzmény: namitirok (11296)
namitirok Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11302
Pontosan! És nincs annyi magyar, ha kimozdulsz és homokos, lassan mélyülő a part és minden szállóban van medence (szinte) és mehetsz all inklusív kiszolgálásra (fiam: Hogy kell kólát kérni? ÉN: Van kóla?...és kapott!)
Satöbbi...
Előzmény: Satinette (11297)
DivkA Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11301

Nagyon kedves tőled,

áh nem is tudom, hogy fogom kibírni, próbálom nyugtatni magam, olyan távolinak tünik még...:] nyaralhatnék...:D

Most jutott eszembe, hogy a srácaimnak még útlevelet el kéne intézni, megvan a jövőheti projekt :)))

Előzmény: Satinette (11297)
Satinette Creative Commons License 2007.03.08 0 0 11300

kicsirigó,

ha teheted, tedd!!!!

ha tehetném, én is tenném.

Egyszer megpróbáltam - 3 hónap után hazajöttem. De ez régen volt.

Mondanál egyetlen a városkáidból???

Amúgy meg egs! :)

Előzmény: kicsirig0 (11295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!