Érdekes, de a háttértől nem válnak el a testek , ugyan gőzöm sincs hogy hogyan lehet jobban megcsinálni de a háttérrel kéne kezdeni valamit. A jobb alsó hátsó test elején látszik szépen, hogy kiugrik a térbe, és szerintem pont azért mert a hátsó részhez képest jön elő szépen a térhatás.
Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban értesz az anaglifhez mint én szóval csak azt írtam ami eszembe jutott.
Tudom, hogy nem az a klasszikus panoráma, de talán kedvet csinál egy öszi kiránduláshoz. Helyszin: Pilisszentkereszt és Dobogókő között az un. Zsivány -sziklák. Nagyon romantikus hely, és a panorámán csak egy része látható, érdemes bejárni.
Most találtam ezt a topikot, ésleírná nekem valaki nagyvonalakba mi kell egy tökéletes panoráma képhez? Mekkora gyújtótávolságú obi és milyen programok? Mi a panorámakészítés alapja? Milyen beállításra kell odafigyelni? Nagyjából gondolom ezek a kérdések a lényegek.
Koszi a velemenyek. Meg raadasul a 17-40et eladom akkor lazan kifer belole egy 15os ;) (Vagy inkabb a 70-200at kene?! - belso hangon gonodlkodas-)
(Fatert, ne csuggedj, nem erzem hogy az 5D csoda lene, de flamet nem inditanek, a 40Dhez kepest a fullframe es a kisebb zaj jo, de tobbi mintha 10D-re leptem volna :( , ja es zaj alacsony ISO-n hosszu zarido mellett "eleg fura", szoal ott is vmit vmiert. No meg lassan sokan ugyis eladjak, csere vegett)
Amugy Fater, te ezt probaltad, lattad mar, tenyleg jo? , mert a Photozone-on sajnos lehuztak :( 3-as optikai minoseget kapot, az pedig nem csodas :( Jo 17-40 is 3.5es es megis eleg jo kepe van.
Az a gondom amugyhogy tudom hogy a Nikon 10.5 a legjobb, de nem akarok fureszelni, meg adapter... kicsit megbizhatatlannak tunik reszemrol.
Netan ha mar igy felmerult az objektiv tema ... :)
Szoal eros filozasba kezdtem hogy a Canon 17-40-esem eladom es veszek egy Sigma 12-24 -et pl.
Kinek mi a velemenye otlete! Szivesen varnek otleteket, le/beszolasokat!
Ja csak 1 "nagyobb" gond van, hogy Fullframes gepre kell (5D), igy sok valasztas kiesik. Egy Tokina 10-17esem volt anno, fisheye a 40D-em a jo volt, de az erre nem jo, igy eladosorba kerult :(
Filózgattunk sokat, hogy melyiket vegyük, aztán ennél maradtunk, nyomós ok volt az összeg is....de mivel ez az első panorámafotós felszerelésünk tanulni jó volt rajta, és megnézni hogy mit tudunk kihozni belőle, ha minden jól megy valamilyen úton veszünk vagy kapunk egy izmosabb vázat... Csak az a baj, hogy még Nikonban nincsen 12 mpixelesnél nagyobb felbontású (sztem)
Ez egy street view lesz, tehát nem olyan tökölős mint egy gyönyőrű panoképet összeállítani, ha ügyi vagyok naponta 300 panoképet rakok össze.
Most már értem............nekem is volt egy 4,5mm-es obim és mivel D40 vázzam van ezért ugyan ez volt a problémám. Végül nekem sikerült leszerveznem a Sigma forgalmazójával, hogy visszavegyék így többek közt lett belőle egy 10mm-es obi. Ti számoltatok ezzel a problémával és arra gondoltok, hogy a jövőben úgyis beruháztok egy izmosabb vázba?
Igen 4,5 mm optikával fotózunk, és így 18 mbos tifek lesznek, amí nekünk még mindig nagy, mert eddig van 10 500 db panorámánk Szegedről és még egyszer ennyi lesz kb.......
Az a baj, hogy a teljes képből nagyon kicsi kört vág ki, és így a 6mpixeles képünkből lesz kb. 2 mpixel, ha lenne egy 14 mpixeles sonynk akkor már jobb lenne az arány:), de még a minőség így is jobb lesz, mint a google webkamerás megoldása. (szerintem)
"18mb a végső tiff??" Nem voltál a margitszigeti találkozón, Ancsiiék 4,5mm optikát használnak.
"Ha a pano2qtvr-el gyártjátok a mov-ot, akkor a 'settings' fülön a 'Viewing Parameters/Spot in QuickTime'-al pontosan be lehet lőni az induló poziciót."
Ha a ptguiban beállítod a kép közepét akkor legalább azzal nem kell játszadozni később és akkor a java is onnan indul.