Keresés

Részletes keresés

nayan00 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2178
Én különben általában azt szoktam, hogy elő- vagy utószezonban utazok, mivel akkor baromira akcióznak a szállodák. Repülőjegyet meg ki kell fogni, figyelni kell ki mikor akciózik, és akkor olcsón megtudod úszni a dolgot.
Előzmény: hoferi.ho (2177)
hoferi.ho Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2177
Ez így van sajnos. Főként, hogy nyáron mindenki ráharapna a jó kis akciókra. Tuti, hogy sokkal drágább lesz minden. De hajrá. :)
Előzmény: nayan00 (2176)
nayan00 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2176
Jó is az. Szerintem az lesz, hogy elutazok Milánóba repülővel majd onnan bérelt autóval, vagy busszal elmegyek a tengerpartig. Úgy tervezem, hogy 7 napot töltünk Olaszországban. Már most megkéne venni a jegyeket, mert különben elfogynak az olcsó jegyek és akkor annyi :(
Előzmény: hoferi.ho (2175)
hoferi.ho Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2175
Igen :) Elég jó ár, de több ilyen is van, nem csak olaszországra vonatkozik.
Azt tudom. Német minőség- Olasz temperamentum :D
De jó is innen a gép mögül álmodozni azon, hogy fürödjünk a tengerbeeeen..:( :D
De majd csak...
Előzmény: nayan00 (2174)
nayan00 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2174
Akkor 42ezer oda-vissza két embernek? Ez hihetetlenül jó ár. Meg tök vicces, olvastam, hogy a Lufthansa Olaszországba tartó járatai belülről ilyen olaszos hangulattal vannak megfűszerezve. A stewardessek is olaszul beszélnek és a kaják is jellegzetes olasz ételek.
Előzmény: hoferi.ho (2172)
hoferi.ho Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2173
Ja, egyébként Milanóba megyünk. De mi is el akarunk menni onnan még 1-2 helyre. Valószínűleg kocsit bérlünk.
Előzmény: hoferi.ho (2172)
hoferi.ho Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2172
Ejha, az nem rossz. Érdekes lehet.
Úgy van, hogy 20900ft-ért ketten megyünk. Luftanza ergo eleve nem fapados, úgyhogy jól kifogtuk. Eddig még csak egyszer voltam lufthansával, de nincsen panaszom rájuk.
Egyébként mi is mindig valami fapadosat választunk.
Előzmény: nayan00 (2171)
nayan00 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2171
Milyen akciójuk van most? Nyáron szeretnék egy ilyen Olasz túrát úgy, hogy elmegyünk repülővel Milánóba, majd ott autót bérelünk és lemegyünk Rómáig, majd a másik oldalon vissza. Majd repülővel vissza Budapestre.
Előzmény: hoferi.ho (2170)
hoferi.ho Creative Commons License 2010.04.29 0 0 2170
TeaDadusnak én is tudom ajánlani Lufthansat... korrektek, és tényleg tök normálisan kiszolgálnak. Mi most a menyasszonyommal egy akciójuk által megyünk milánóba.
Előzmény: TeaDadus (2169)
TeaDadus Creative Commons License 2010.04.27 0 0 2169
A párom édesapja sokat jár külföldre különbféle kongresszusokra, és ő is a lufthansát ajánlgatja... Hááát,csak olyan drága:(((
Előzmény: Dertmara (2168)
Dertmara Creative Commons License 2010.04.27 0 0 2168
Ha nem fapadossal akarsz menni akkor nézd meg a Lufthansa-t az árai hasonlóak de ők már nem fapadosak, és ami lényeg nagyon utasbarát személyzete szokott lenni, és pontosan tartják magukat a menetrendhez.
Előzmény: TeaDadus (2167)
TeaDadus Creative Commons License 2010.04.27 0 0 2167
Hmm, értem. És köszi.
Nos szerintem is a repülő lenne a legjobb. Idén kivételesen nem akarok fapadossal menni. Szóval lassan neki állok keresni valamit ez ügyben. Egyébként augusztus elején akarunk menni.
Annnnyira várom már.. :):)
Előzmény: Dertmara (2166)
Dertmara Creative Commons License 2010.04.27 0 0 2166
Igazából rengeteg lehetőséged van mehetsz kocsival és akkor nem kell bérelned, amikor át akarsz menni Brescia-ba, de max akkor éri meg ha négyen vagytok, de az út közel 9 óra ami azért nem kevés, még akkor sem aha szinte végig pályán tudtok menni. A Busz az még rosszabb szerintem azon még csak gondolkozni is felesleges.
Szerintem ha megteheted akkor menj repülővel, mindig ki lehet fogni valami olcsóbb járatot főleg ha már előre tudod hogy mikor akarsz menni, aztán meg kint bérelsz egy kocsit 1 napra, vagy átmész vonattal.
Én személy szerint a repcsit javaslom mert kényelmes és gyors.
Előzmény: TeaDadus (2165)
TeaDadus Creative Commons License 2010.04.27 0 0 2165
Vaaaa, nekem jelen pillanatban az is gondot okoz, hogy hogyan jussak el a lehető legolcsóbban Bresciaba?
1 hetet töltök olaszországban majdan, és két fő célom van: Milánó, és Brescia (L)
doondee Creative Commons License 2010.04.25 0 0 2164

Mondjuk,a Wizzair se drága,kártyadíjjal 9200 ft Pestről.

Most érdemes jegyet venni a következő két hónapra.

doondee Creative Commons License 2010.04.25 0 0 2163
Megvan a megoldás az átjutásra,a Lufthansának van saját busza 28 euróért.
Előzmény: doondee (2160)
doondee Creative Commons License 2010.04.25 0 0 2162
Going Out: 28/05/2010 19:25hrs Bratislava - Milan (Bergamo) 1 x Adult 3.00 EUR Taxes/Fees 0.00 EUR 1 x Free Web Check in 0.00 EUR Coming Back: 03/06/2010 17:10hrs Milan (Bergamo) - Bratislava 1 x Adult 3.00 EUR Taxes/Fees 0.00 EUR 1 x Free Web Check in 0.00 EUR Travel Extras

Going Out: Administration fee 5.00 EUR Coming Back: Administration fee 5.00 EUR Travel Insurance Total

Total Cost 16.00 EUR Including Administration Fee
Előzmény: doondee (2161)
doondee Creative Commons License 2010.04.25 0 0 2161

Csak érdekességképpen,május-júniusra a Ryanair-nél Pozsonyból Bergamoba

oda-vissza  hegyekben állnak a 12 eurós jegyek,ezek a plusz költségekkel (online check-in 5 jegyenként,kártyadíj újabb 5 irányonként) sem kerülnek többe 44 eurónál,ami nincs 12000 Ft.

Néhány napra van még 3 eurós jegy is,foglalható hétfő éjfélig.

doondee Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2160

Ötleteket kérnék,hogyan a legegyszerűbb,legkényelmesebb a bergamói reptérről átjutni a Malpensára.

Főleg tömegközlekedési változat érdekelne,de hozzávetőlegesen egy közelítő taxiár is jól jöhet.

Idő van rá bőven,a járatok érkezése illetve indulása között 10 óra telik el.

Eddy N Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2159

Nem vicc. A meg nem tett útra szóló jegyár visszajár. Kérték a számlaszámot, a mínuszos számlát már meg is kaptam e-mailen, és szerintem egy-két napon belül jön a pénz is. Ez fogyasztóvédelmi szabályozás, nem tetszés kérdése. A Wizz ezek szerint nagyon rendes! :)

A "b" verzió az lett volna, hogy a jegy árát+20%-ot rátesznek egy ügyfélszámlára. és ezt lehet egy éven belül felhasználni. Én inkább a sima visszatérítés mellett döntöttem.

Előzmény: betonacel84 (2158)
betonacel84 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2158
Pénzvisszafizetés? :P ne nevettess még rendes légitársaságok sem fognak visszafizetni semmit. Max adnak majd egy lehetőséget hogy máskor repülhetsz persze az neked már úgyis késő.... arra leszek kíváncsi hogy lesz-e valaki aki majd esetleg felajánl egy olyan lehetőséget hogy 1 éven belül beszámítja egy másik repjegybe.... vagy vmi hasonló ami még az utasoknak is jó lehet.
Előzmény: nandika87 (2156)
Eddy N Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2157
Igen, a kettőből valamelyik. Nekünk először átfoglalták a mai járatra, de mivel haza tudtunk jönni, hétfőn töröltettem a foglalást. Így visszautalják a visszaút árát.
Előzmény: nandika87 (2156)
nandika87 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2156
Hogy működött ez most a wizzair-nél? Törölve lett a járat, és utána mi van? Pénzvisszafizetés, vagy átrakni máskorra a jegyet, vagy hogy?
Előzmény: Eddy N (2154)
Eddy N Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2155

Áldjuk a döntésünket, hogy hazajöttünk vasárnap a kocsival, még azóta is kint dekkolhatnánk, és a holnap reggeli járat is teljesen bizonytalan.

Akkor most jön a beszámoló:

Pénteken sikerült bejárnunk a bútorkiállítást, gyakorlatilag mindent megnéztünk, ami érdekelt. Bár tény, hogy tövig lejártuk a lábunkat, estére jajgattunk rendesen. A szállásra még bőven világosban megérkeztünk (Milánótól 30 km-re északra). B&B-ben szálltunk meg, nagyon elégedettek voltunk a szállással. Drága volt (Milánóhoz mépest még így is megfizethető), de tényleg teljes kiszolgálásban volt részünk. Üdvözlőital, keksz, süti; az előtérben kirakva folyamatosan többféle üdítő, ásványvíz, csoki, cukor, mogyoró.

Kis pihi után elindultunk kocsikázni, meg trattoriát keresni. Hát, bizony nem volt egyszerű, a kis külvárosokban nem tolonganak az éttermek. Szerencsére megtaláltuk a helyiek kedvenc pub-trattoria-szórakozóhelyét, nagyon kellemes esténk volt.

A reggeli egyenesen fenséges volt, melegszendvics, házisüti, kávé-tea-narancslé, vaj-lekvár-méz-nutella és többféle gyümölcs. Vendéglátóink nagyon kedvesek voltak, bár alig beszéletk angolul, így kissé nehézkes volt a kommunikáció.

A szombat városnézéssel telt: voltunk Monzában, megnéztük a pályát; Milánóban sétáltunk a belvárosban, a dóm környékén, és megnéztük a bevásárló utcát is. Az idő sajnos nem volt túl barátságos, elkezdett esni egy kicsit. Úgy döntöttünk, elmegyünk a Comói tóhoz, bízva a jobb időben. Odaérve először még ott is esett, kicsit autókáztunk a tó körül, majd az eső után, mikor kisütött a nap sétáltunk egy nagyot Comó belvárosában. Nagyon tetszett a tó környéke, szívesen visszamennék egyszer.

Délután már itthonról ment a hiszti, hogy hogy fogunk hazajutni. Este a házigazdáknál a neten tájékozódta, de néhány elérhetetlen telefonszámontúl nem tudtam meg semmi érdemlegeset. Úgy döntöttünk, nem foglalkozunk tovább a dologgal, élvezzük az estét, aztán reggel kimegyünk a reptérre, és minden kiderül.

Este bementünk Monzába, hogy keressünk egy új helyet, ahol vacsorázhatunk. Rengeteget mászkáltunk, de össz-vissz egy trattoriát találtunk a belvárosban, de az annyira tele volt, hogy kint álltak sorba az emberek. Mivel már nagyon éhesek voltunk, úgy döntöttünk, visszamegyünk a péntek esti helyre, abban legalább nem csalódtunk.

Reggel 6-kor indultunk a reptérre. A bérautót tele tankkal kellett visszavinni, így a reptérhez érve, a környéken elkezdtünk benzinkutat keresni. De vasárnap reggel nem úgy van az, hogy bemegyünk és tankolunk! Minden kút zárva, egy automata volt csak, ahol kp-val vagy a kút saját kártyájával lehet tankolni. Pénzből nem ad vissza, és olyat se lehet, hogy teletank, aztán fizet. Így bementünk Bergamóba (így itt is volt egy kis városnézés) pénzt váltani. Szinte sehol egy lélek, csak a vasútállomásnál, de ott meg senki nem volt hajlandó váltani. Végül találtunk egy nagyon szép kávéházat, ahol megreggeliztünk. Az így felváltott pénzzel már tudtunk tankolni. :)

Kocsileadás után irány a reptér, a hazautat meg már elmeséltem.

Üdv: E.

Előzmény: Eddy N (2154)
Eddy N Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2154

Sziasztok Fórumtársak!

Jelentem, nekünk sikerült tegnap hazajutnunk Milánóból! :)

Tegnap reggel jöttünk volna haza a Wizzair járatával, de mint ismeretes, törölték. A szerdai járatra kaptunk volna helyet leghamarabb. Este 8-ra sikerült hazajutnunk egy olasz sofőr segítségével, aki Bp-n keresztül Nagyváradra tartott. :)))

A reptéren bemondták, hogy van egy autó, ami Mo-n kersztül Romániába megy fél óra múlva, lehet csatlakozni. 100€-ért hazahozott kettőnket. (Ami ahhoz képest olcsó, hogy a 17 órás menetidejű buszokra 21e/fő lett volna a jegy...)

Sok sikert a többieknek is!

(Élménybeszámoló később, még elég fáradt vagyok.)

nandika87 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2153
Igen, ez általában így szokott lenni minden légitársaságnál. A személyes tapasztalatom az az, hogy a hét közepei indulással és hét közepei érkezéssel egész olcsó jegyeket lehet kifogni még egy hónappal előre is :)
betonacel84 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2152
Most már én is értem szóval a vissza úttal úgy éri meg trükközni hogy lehetőleg minnél távolabbi napra essen.
Köszi!
Előzmény: nandika87 (2150)
Lipteek Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2151
Jaa értem, tehát a hétvége ott töltésével olcsóbb. De ez mondjuk turista szemmel nézve nem rossz.
Ez általánosságban igaz a légitársaságokra, vagy csak egyre?
Előzmény: nandika87 (2150)
nandika87 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2150
Nem, úgy értettem, hogy ha mondjuk hétfőn repülsz oda, és csütörtökön vissza, akkor az sokkal drágább szokott lenni, mint ha mondjuk pénteken repülnél és hétfőn vissza.
Előzmény: Lipteek (2149)
Lipteek Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2149
Ezt most nem értettem teljesen meg. A szombatnak kell lennie az egyik napnak amin utazik az ember?
Előzmény: nandika87 (2148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!