A helyszín nem lehet más, mint a Bar Atlantik (Dukelských hrdinů 16.), vagy a elezná Sparta (Dukelských hrdinů 32.). Mindkettő rendes kocsmajegyeket is viselő herna bar, éjjeli menedékhelyként többszörösen teszteltve.
Pfff...ööö. Szóval vasárnap reggel ha el nem is tévedve, de céltalanul bolyongva.... valahol a Strossmayerovo tér és a vidámpark között voltam. Van ott minden bőven, egyébként is tudom ajánlani a környéket. És csak csendben kisközönség előtt merem népszerűsíteni a szintén ezen a környéken található U Pivoje nevű szentélyt, helyi arcokkal, körbefutó törzspaddal, és (szerintem) a város talán legjobban csapolt PU-jával.
Szia! Meg tudnád adni ennek a helynek a címét ? Mi húsvét után megyünk ki és nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet a hely / különösen a csapos néni / és szívesen felkeresném.
Én jártam ezekben a műintézményekben, és soha, de soha még csak egy pillanatra sem érintett
meg a prágai "feeling". Akkor már inkább a párkányi Greenben.
Ez csak a saját véleményem természetesen. Drukkolok nekik, a sörök is nagyjából rendben vannak, de nekem nem jön át. Biztos velem van a baj, de Prágában egy külvárosi herna bárban is jobban meg tudok hatódni (ahol 80-as évekbeli metálzene üvölt, a pultnál 60+ csaposnéni tette be, és 50 alatt nem igazán láttam vendéget. Vagyis kutyát igen. És kancsóban hordják el a 18 koronás Gambrinust vasárnap reggel)
"Akár egy országos, a Sörözőket minősítő társaság is lehetnénk."
A következő lépésben pedig a kocsmák megszponzorálhatnák a túra útvonalát: aki fizet sokat, az bekerül. Az útvonal túlnyúlhat a városhatáron is. Ha nagyon sok kocsma lesz benne, akkor pedig lehet több napos is, de akár több hetes is. És a televíziók naponta beszámolnának a szlalom aznapi eseményeiről. :-)
Mélyen Tisztelt Sörivó Barátaim ! Akkor már vagyunk vagy öten, hatan ? Azt hiszem a Szlalom egy hétfői napon volna az igazi
és talán még a barátság szorosabbra fűzése is lehetne a célja. Többek között... Római számokkal lehetne jelölni minden
eseményt ( I.Szlalom - III.Szlalom - LX.Szlalom, stb.) és minden év március 28. lehetne a "mi" ünnepünk. Akár egy országos, a Sörözőket minősítő társaság is lehetnénk. Egyenlőre ennyit. Jelentkezzetek ! Pepin bácsi
Az említett hármas meglátogatásában én is szívesen részt vennék. Munkanapot javasolnék, több oknál fogva. 1. Ferdinánd söröző része hétköznap van nyitva. 2. Hétvégén (ebbe sajnos már a péntek is beletartozik) tömve vannak, ami a két kicsi sörözőnél kényelmetlenséget okoz, de a Ferdinándot is úgy szeretem, ha vannak az asztaloknál, de nem nagy társaságok. Úgy nincs olyan kellemes hangulata. Egyébként ez csak észrevétel. Bármikor szívesen elfogyasztok "néhány" korsót a tisztelt topic-lakókkal. :-)
Fel lehet venni a Tabán Teázót a listára - 2 buszmegálló a Ferenciek terétől - Jarosov világos vagyon baráti áron 380,-Ft /0,5 korsó és Krusovice barna értelmetlen 0,4 l korsóban (tegnap nem ittam ezért nem tudom az árát). Budapest Jazz Club-ba be lehet ugrani egy Staropramen-re - 2 perc séta a Hrabal-tól