Ez a fáradtság tudatosuláskor már nálam is előfordult és mástól is hallottam. Pl egyszer rájöttem, hogy álmodom, de annyira fáradt voltam, hogy nem érdekelt, takaróval a kezemben egy házibuli közepén percekig alvóhelyet kerestem...
rlytl: számomra a te példád is alátámasztja, hogy ide több kell, mint egyszerű tudatosság, meg álomtesztek...és hogy nem véletlenül tart az álom 30 másodpercig, vagy 5 percig, vagy 3 óráig.
Hogy is mondaná Ace Ventura: "olyan közel van a megoldáshoz, hogy szinte már a szájában érzi az ízét" Apropó álomtesztek...ha az írás kedz ovlashtatlnná vlni, akkr äjän|0tt @|0mt$zt|$t /9zni, ˛|/|inl elöbb :)
futok fölfelé egy szép, széles csigalépcsőn, valami szép szál fekete ruhások a nyo-momban, az egész elég szokatlan, gondolom ilyenkor érdemes ébrenlét-ellenőrzést tartani, nem mintha esetleg nem lennék ébren, csak a jó szokások kialakítása vé-gett. Csakhogy nagyon fáradt vagyok én most az ilyesmihez, nem testileg, csak szel-lemileg, csinálok egy fordulattesztet nyargaltomban, ahhoz nem kell agy. Semmi gya-nús,azért csinálok még egyet-kettőt míg föl nem érek a padlásra, ahol aztán szépen barnaságba olvad minden, én meg örülök, hogy de jó most végre egyszer tudatosan fogok elaludni és közben csöppet sem gyanús, hogy állva, padlás közepén ritkán alszik el az ember.
namármost határozottan azt állítják, elfelejtjük az álmot, ha nem ébredünk föl utána, hanem továbbmegyünk mélyalvásba, de ez már a második ilyen élményem. Hogy van ez? Járt más is így?
Kényelmes kifejezés ez az energia, csak az a baj vele, hogy így magában eléggé semmitmondó... Engem legalábbis az érdekel igazán, hogy a különböző tevékenységek hogy befolyásolják ezeket a képességeket. Az pedig kifejezetten hasznos, ha leírod a megfigyeléseidet, szóval ne hagyd abba! :)
Egy nap két alvás alatt két tudatos álom, ez már tetszik. Leírok még egy észrevételt, aztán abbahagyom a topichoz hozzászólogatást, ez nem napló. Szóval felismerésem szerint a nappali tudatosság nem annyira jelentős a tudatos álmok kialakulásánál, mint gondoltam. A tudatos álmok létrejöttéhez - úgy néz ki - egy bizonyos energiából kell, hogy rendelkezésre álljon valamennyi. Természetesen ezek csak feltevések...ez az energia halmozódik, illetve használódik a napi teendők illetve az alvás során...
Két napja történt: álmomban mászkáltam a kertben, amikor az égen észrevettem egy olyan repülő bigyót, amiből papírdarabkák estek ki. Na mondom, ez annyira jellemző, álmomban szoktam látni ilyesmiket, dehát ez nem lehet álom, mivel annyira valósághű minden körülöttem. Na erről ennyit.
Police: arról az írásról beszélsz, amiben a retket ajánlották, amiben a tudatosság fokozatait taglalták(küszöb őrökkel, stb.), melyben nem ajánlották a teli gyomrot, de ajánlották a magas etikát, stb.?
Hmm, tényleg, az egész napfényes élet alapítvány honlapra ráesteledett. Ha megtalálom újra valamerre, akkor majd újra belinkelem, voltak benne haszons dolgok is úgy emlékszem (arra viszont már nem, hogy mik voltak azok).
megosztom veletek egyik álmomat, melyben rájöttem, hogy álmodom :)
Az álom: összejöttem a sráccal, aki tetszik. Ülök a szobámban a koleszban, megszólal a telefonom. Erre én szőkenős lelkesedéssel, vékony hangon, elviselhetetlenül nyálas hangsúllyal (ahogy remélhetőleg soha nem beszélek az életben) felkiáltok: Ez biztos ő lesz!!! Mire a szobatársnőm rámnéz, és lassan, gúnyos hangon elkezd röhögni. Mire én: A francba, ezt csak álmodom, és a vekker szól!
ne röhögj, Police, én már ugyan nem találtam ott azt az írást, de az öregek azt mondják, a retek reggel vétek, délben étek, este orvosság, itt egy koreai recept, qrrv* büdös, de jó
KIMCSI
vágd falatokra a retket, sózd be jól, rakd félre egy napra lapos edényben. Másnap öntsd le a levét. Önts rá fött rizs levét, ha már lehült (lehet, hogy más gabonáé is jó, még nem próbáltam) Keverj össze reszelt gyömbért, fokhagymát sót, borsot pirospaprikát, cukrot, add a retekhez, ízlés szerint répát, céklát, hagymát, petrezselyemzöldet, répalevelet is lehet, meg persze vizet, hogy ellepje, aztán 3-4 napra rakd félre, hogy megerjedjen(de 8-9 napig is eláll)Feketeretekből szerintem jobb, mint jégcsapból
Hello Croftt. Ez az alvásbeosztás nem új azok számára, akik foglalkoztak ezzel valamit, csak próbálom a saját igényeimhez igazítani. Szóval alszom 2-4 órát éjfél előtt, utána ébren vagyok 1-2 órát, aztán megint alszom néhány órát, és hajnalban kezdődhet a nap. Az éjfél előtti alvással az álmosságot pihenem ki (dominál a mélyalvás), a következőben pedig már tisztább fejjel próbálok elaludni, felkészülni a következő napra. Eddig 4 éjszakából 3-ban volt valamilyen tudatos álom(ma nem volt :), és -remélem- nem kell annyit aludni, mintha napi 1-szer tenném.
A tudatos álom weboldalról Ian Wilson tanácsait is próbálom követni.
Tehát most már nem bánom, hogy a délutáni meditálásnál folyton megpróbál elnyomni az álom, mert így ennyi alkalmam nyílik a hipnagóg területet kezelni. Úgy legyen :)
A jövő héten tesztelem azt az alvás beosztást, aminek folyományaként legutóbb éjjel elég volt 5 óra alvás, kipihent voltam, és szinte tolongtak a tudatos álmok.
Croftt: hát én szívesen átpasszolnék hajnali tudatos álmokat, ami nálam csak másodpercekig szokott tartani. :)
wachutu: az a különbség a kettő között, hogy a tudatos álomban a saját agyszüleményeid látod túlnyomórészt, AP során pedig a fizikai világ asztrális mását. Én ezt mindenképpen elolvasnám a helyedben, ha még nem tetted meg:
Ja, de én nem Ap-ról beszéltem, szvsz ezt a "mélytransz" állapotot lehet használni TÁ-ra is. Speciel én amikor lefekszek aludni és egy pár perc múlva azt veszem észre hogy nem tudok már megmozdulni, akkor én nem "kihúzom az asztráltestem" hanem egyszerűen addig próbálkozok amíg meg nem mozdul a testem és szépen felkelek az ágyból, persze ezt már csak álmodom és innen kezdődik a TÁ-m. Mostanában már elég ritkán sajnos.
Bár nem tudom hogy mennyi a különbség az Ap és a TÁ között, szerintem nem sok, vagy az OOBE a fene se látja már át ezeket:)
Már kezd zavarni az hogy mindig elalváskor jelentkeznek a TÁ-k (vagy inkább OBE-k). Nagy vibrálás közepette elkezd emelkedni a lábam, de a felsőtestem az ágyon marad. Néhány másodperc múlva meg már felébredek. Ugyanez a helyzet hasonfekve is. Akarok hajnali tudatos álmot!!! :-))
Wachutu. Persze attól függ, kit mennyire érdekel az asztrál projekció, de a mélytransz állapotban már csak ki kell húznod az asztráltested a bénult fizikai testedből. Nem lenne teljes a mondat, ha nem tenném azonnal hozzá: ezt nem tapasztalatból írom. Bár tehetném :)
Ilyen volt már nekem is, nem is egyszer:). Sőt ha van TÁ-m akkor az esetek kb 90 %-ban ilyen "alvásparalízis"-ből indul. Pár évvel ezelött még nem tudtam hogy mi ez, úgy eléggé bevoltam parázva ettől a jelenségtől, meg akkor is amikor hasonfekve arccal a párnában alig kaptam levegőt , és nem tudtam megmozdulni:)
Sok emberrel előfordul, hogy felébredéskor nem tud megmozdulni, csak a szemét mozgatni, lélegezni. Ezt a pszichológiában alvásparalízisnek, máshol mélytransz állapotnak nevezik.
Cobb: neked volt ilyen?
Nálam csak egyszer fordult elő. Mivel annyira kába voltam, fel sem fogtam, hogy mi ez, csak azt vettem észre, hogy - bár a karom mozgatom - , nem látom, hogy mozogna a takaró alatt (világos szobában délutáni szunyókálás). Közben valaki bejött a szobába, de nem tudtam oldalt fordítani a fejem :)
Van, aki megijed ettől, holott szerintem nagy eredmény ilyen állapotban tudatosnak lenni.
Olvasta valaki Feynman életrajzát? Kellemes kis könyv, és az is kiderül belőle, hogy az említett úr is foglalkozott LD-vel. Itt olvasható a részlet angolul: