Keresés

Részletes keresés

szilentium3 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 22706

Képtelenek felfogni , hogy az internet korában 24 órán belül bárki kinyomozhatja , ha hazudnak , és egy perc múlva már ezzel el is áraszthatja a netet .

Ezért fontos a  nyilvánosság , a közérdekű adatok netes megléte . A félhülye , saját zsebre dolgozó törvénybenyújtogatók előbb utóbb elsompolyognak a balfenéken , mert a választók hamar kiszórják őket és a pártjukat a parlamentből . Érdemes megnézni Rétváryt az egyenes beszédben . Az egyetlen érve , hogy az osztrákoknál is van vasárnapi zárva tartás és riposzttal , miszerint ez marhára nem érdekli az itt élő embereke , nem tud mit kezdeni , csak zavartan ismételgeti önmagát ...

Előzmény: Coldspot (22705)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22705

Egy igazán konstruktivitásra törő cikk, érdemes elolvasni:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/boltzar_az_ngm_evekkel_ezelott_megrendelte_a_hatastanulmanyt.211728.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Egy kis kronológia: 

  • A vasárnapi boltbezárást úgy vezették be, hogy még hatástanulmány sem készült róla. Erről a Portfolio számolt be először, legalább is a Nemzetgazdasági Minisztériumtól azt a választ kaptuk a kérdésünkre, hogy nem rendelkeznek hatástanulmánnyal, mivel nem a tárca készítette elő az intézkedést. Mint kiderült, önálló képviselői indítványként nyújtották be a vasárnapi boltzárról szóló tervezetet a KDNP parlamenti képviselői.
  • Erre két reakció érkezett, Rétvári Bence kereszténydemokrata politikustól és az NGM egyik államtitkárától. A javaslat egyik kezdeményezője az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy a tárca valóban nem készített hatástanulmányt a 2014-es előterjesztéshez, hanem az eddigi számokat összegezték és ebből vontak le következtetéseket. Glattfelder Béla államtitkár pedig megismételte az NGM korábbi válaszát.
  • Ha nagyon szigorúan tekintjük a Jogalkotási törvény előírását, akkor minden törvényjavaslat-tevőnek kötelező lenne készítenie előzetes hatásvizsgálatot, legyen egyéni képviselő vagy épp miniszter. Így értelmezésünk szerint a KDNP képviselőinek is hasonlóképp kellett volna tenniük, amikor előálltak a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényjavaslatukkal.
  • Ezt követően a nol.hu úgy értesült: a 2014-ben benyújtott KDNP-s szabad vasárnaphoz nem készítettek hatásvizsgálatot, azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium még 2011-ben végzett hatástanulmányt.
  • Mindezek után az NGM panaszos hangvételű közleményben hosszasan taglalta, hogy a médiában megjelent értesülés hiteltelen, nem tudnak semmilyen hatástanulmányról.


    Mindesetre furcsa, ahogy a nemzeti kormányunk össze-vissza hazudozik.
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22704

Az Audinál minden vasárnap dolgoznak. Hogy is van ez Maaria ? Ott nem számítanak a családok, hogy nem lett megtiltva ? Ráadásul az nem is érint tömegesen vásárlókat. Tehát nem azért, hogy a CBA-s tolvajok (500 üzlet nyitva lesz) mostantól verseny nélkül, monopolhelyzetben tudják vasárnap eladni a sok lejárt szavatosságú, átcsomagolt és méregdrága terméket, ebből azután a Baldauf László nevezetű CBA-s főtolvaj vehessen majd még néhány luxusautót.

Előzmény: Maaria (22703)
Maaria Creative Commons License 2015.03.21 -1 0 22703

Látom, te benne vagy a témában, a leltározásról sem feledkeztél el. A nagyobb élelmiszerboltok hányszor leltároznak egy évben, és mikor, te biztos tudod. :)

Előzmény: toloba (22701)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22702

Ráadásul a templomok viszont továbbra is nyitva maradhatnak vasárnap, még a 200 m2 feletti alapterületűek is.

Nem csak a papokat szakítják így el a családjuktól, de a látogatók, akik zömmel nagy- vagy dédmamák, sem tölthetik felhőtlenül szeretteikkel a vasárnapot.

Előzmény: toloba (22701)
toloba Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22701

Mindazonáltal ahol lehetséges, ott miért ne lehetne mérlegelni, hogy esetleg vasárnap a dolgozók a családjukkal tölthessék legalább azt az egy napot?"

 

 

ja.

nyitva nem lehet az akármilyen bolt a dolgozok valahány %-ával vasárnap, de a teljes dolgozói létszámmal viszont szabad leltározni...hogyan is van ez a fideszes családvédelemmel?

Előzmény: Maaria (22688)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22700

A konstruktív Havas:
http://www.atv.hu/belfold/20150320-havas-a-palyan-reszlet-a-szombati-adasbol/hirkereso

 

Hírértékű bejelentést tett a Havas pályán műsorában Havas Henrik. Azt állítja, ő már 1990-ben javasolta vasárnapi zárva tartást. Havas akkoriban a KDNP-politikus Keresztes Sándornak adott tanácsokat, és az egynemű párok házasodásának tiltása mellett a napjainkban sok bosszúságot okozó vasárnapi boltbezárást javasolta olyan témáként, mellyel médiafelülethez juthat az egyébként jelentéktelen kereszténydemokrata párt.

Coldspot Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22699

Vannak kevésbé ismert áldozatai is a fideszes földmutyinak

 

Néhány napja jelent meg az Indexen a hír, miszerint Rezes Gábor, az egyik károsult gazda arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy "40 000 anyajuh (az országos anyajuhlétszám 5 százaléka) és mintegy 4000-5000 szarvasmarha halhat éhen a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatainak elmutyizása miatt", ugyanis az NFA által lefolytatott pályáztatás végeredményének köszönhetően a nagy állatlétszámmal rendelkező, legelőre alapozott állattartást végző gazdák nem nyertek legelőterületet. "Ennek következtében anyajuhok és a szarvasmarhák ezrei maradtak legelőterület nélkül a 2015-ös áprilisi kihajtás idejére. A téli takarmány minden gazdának fogytán, így áprilistól a fenti állatlétszámnak nincs takarmányozási lehetőség, ilyen nagyságrendű élőállatot vágásra nem lehet leadni, ami komoly állatelhulláshoz vezet, írta a gazda."

 

Az Index az ügyben megkereste Földművelésügyi Minisztériumot, ahol meglehetősen cinikus választ kaptak: "Ahol föld van, ott vita is van. - ezzel a bölcsességgel magyarázza a tárca sajtóirodája a kialakult helyzetet. Az igazság fonalát így bontogatja tovább a minisztériumi válasz: minden pályázati rendszerben vannak nyertesek és vesztesek, nem nyerhet minden igénylő, hiszen a magyar termőterületek mintegy tíz százalékát birtokolja az állam. Nem juthat mindenki területhez."

 

Szégyen!

Előzmény: szilentium3 (22697)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22698

"A leghíresebb áldozat hazánk egyik legfontosabb ökológiai mintagazdasága, aKishantosi Vidékfejlesztési Központ, amelynek területén magyar, német és amerikai szakemberek megalapozó munkája alapján folytatott 1992 óta vegyszermentes, biogazdálkodást a nonprofit gazdaság úgy, hogy a megtermelt hasznot egy népfőiskola fenntartására fordították. 

A kishantosiak által művelt földeket egy évvel a haszonbérleti szerződés lejárta előtt hirdette meg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA). A biogazdaság 452 hektáros területét tíz részre osztották, tehát a kishantosiaknak is tíz külön pályázatot kellett beadnia, hogy az eddig használatában lévő területeket továbbra is megtarthassák. És - ahogy ezt az álmoskönyvekből ki is lehetett előre olvasni - a kishantosiak ezeken a pályázatokon sorra vesztettek is.

Greenpeace szerint az NFA több szabálytalanságot követett el a pályáztatással: az érintett földterületek a biogazdálkodás miatt jelentős értéknövekedéssel bíró ingatlanok, amelyek az EU agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatási rendszerében szerepelnek. Az NFA döntése miatt elveszett az ötéves pályázati időszaki AKG utolsó évére szóló támogatása, amely meghaladja a 21 millió forintot. A támogatás szabályainak értelmében ugyanis a program első és utolsó évében nem lehet változtatni a kedvezményezett személyén. Így azzal, hogy az utolsó évre a biogazdaság nem kapta meg az ideiglenes földhasználat lehetőségét, az uniós támogatás elveszett. Az ügyben a Greenpeace Magyarország Egyesület feljelentést is tett hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt.

Azóta a nyertes földbérlők már tönkre is tették a bio minősítéssel rendelkező területet."

Előzmény: szilentium3 (22697)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22697

Akkor mazsolázzunk:

Erősödnek a földmutyi mellékhatásai

Orbán és a Fidesz saját, hithű és áldozatkész elitjének felépítése és megerősítése közben számos bűnt követett el a nemzet ellen. Ezen bűnök egyike a földmutyiként elhíresült dúlás, amely során a rendszerváltás után húsz évre bérbe adott állami földek újabb[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

szilentium3 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22696

Tudod vannak emberek akik éjjel is dolgoznak... akár szombaton és vasárnap is ... több műszakban ... nem csak heti öt hétköznapot nyolctól négyig , sok szünettel meg fórumozgatással fűszerezve ... ;-P

Előzmény: Maaria (22695)
Maaria Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22695

Kedves Qkorica, most tényleg aggódom érted... 4:54-kor idejönni, mikor mindenki az igazak álmát alussza... nem semmi! Csak nincs valami baj?

Előzmény: 1Qkorica (22694)
1Qkorica Creative Commons License 2015.03.21 0 0 22694

Azért ne légy ilyen kegyetlen önmagadhoz....

Előzmény: Maaria (22674)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22693

Két riadt szemű fidióta ... vajon tisztában vannak a hatályos törvényekkel ? Maguktól találták ki ezt a baromságot vagy súgtak nekik ?

Felfogták , hogy ha bárkinek bántódása esik aki felkerül a listájukra , amiatt , hogy a listán szerepelnek , akkor az egész kitaláló és üzemeltető banda megy a sittre felbujtásért ...

Előzmény: Coldspot (22690)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22692

... mégis egy ekkora hozzászólást írtál a semmire... ;-P

 

A kisemmizett juhászokon meg kecsesen túlléptél ...

Előzmény: Maaria (22689)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22691

Az ágazat képviselői szerint is a piacon lévő külföldi tulajdonú üzletek kiszorítása a cél . A vasárnapi zárva tartás csak egy eleme az ellehetetlenítésüknek . A cél a CBA helyzetbehozása ill. felmerült még , hogy egy orosz üzletláncnak a bejövetelét készítik elő . (aminek a milliárdos tulajdonosainak a neve több kétes fideszes ügylettel kapcsolatban is felmerült )

Előzmény: Maaria (22688)
Coldspot Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22690

Konstruktívan feledékeny a különben rendkívűl konstruktív Fidesz. Elfelejtették, hogy korábban ők provokáltak ilkonstruktívan rendezvényeket.

Szeret feljelentgetni? A Fidelitas segít Önnek!

Provokátor-adatbázist épít a Fidesz ifjúsági szervezete, nyillvánosságra hozzák a neveket. Tovább »

forrás: Index.hu

Maaria Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22689

Mielőtt még nagyon belehergelnéd magad a műfelháborodásba

 

Erre külön reagálok, mert nem tartozik a vita tárgyához. Nem szokásom a műfelháborodás, az önhergelés még kevésbé. És a fejem se szokott fájni. A neurotikus tünetek úgy általában sem jellemzők rám, az életben derűs, békés nő vagyok, aki ritkán jön ki a sodrából. :)

 

Ezt persze nem tudhatod, mert nem ismersz, azért mondom.

 

Néha azért én is dühös vagyok, felcsattanok, de ez sosem tart 5 percnél tovább. Persze olyankor 5 perc is hosszúnak tűnik, de ez már más kérdés. :))

 

Most is teljes nyugalommal és derűsen pötyögöm itt a választ a light személyeskedő célzásodra.

 

Ezt csak azért mondtam el, mert egy-egy téma megbeszélését szerintem nem segíti a személyeskedés, még light formában sem. És igen, tudom, hogy néha én is beleesek ebbe a hibába, de én legalább küzdök az ilyen késztetéseim ellen. :)

Előzmény: szilentium3 (22687)
Maaria Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22688

Igen, tudom, hogy vasárnap is sokan dolgoznak, nem is kell a multikra mutogatni, mert a villamosvezetők, buszvezetők is be vannak osztva vasárnapra is, és nem is örülnék, ha vasárnap leállna a tömegközlekedés.

 

Mindazonáltal ahol lehetséges, ott miért ne lehetne mérlegelni, hogy esetleg vasárnap a dolgozók a családjukkal tölthessék legalább azt az egy napot? Ez ellen nem igazi érv, hogy mások is meg vannak fosztva ettől a lehetőségtől.

Előzmény: szilentium3 (22687)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22687

Mielőtt még nagyon belehergelnéd magad a műfelháborodásba , vasárnap továbbra is nagyon sokan dolgoznak , gyárakban , üzemekben javarészt külföldi multik alkalmazásában .  Őrájuk miért nem gondolt a jogalkotó ? Ők nem számítanak , az ő családjuk nem számít ?

Vagy csupán azok a cégek nem konkurensei a CBA-nak ? ( azok a multik is is kiviszik a hasznot az országból )

Előzmény: Maaria (22685)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22686

Maaria , amíg a jelenleg kisemmizett gazdák bérleti díjért legeltették ott az állataikat , senki más nem pályázott azokra a legelőkre . Most , hogy hektáronként hetvenezer forint támogatás van a legelők után , hirtelen mindenkinek kell , kitúrva az ott gazdálkodókat ... ez ugye kicsit árnyalja a képet...

 

"Mikor nem volt támogatás, nyolcszázezret fizettünk bérleti díjként, akkor nem kellett senkinek a terület. Akkor miért nem jöttek ide az új tulajdonosok, akkor is lehetett volna?”- tette fel a kérdést Mavranyik Zsigmond juhász. "

 

http://www.atv.hu/belfold/20150320-foldpalyazatok-tobb-tizezer-birka-legeltetese-valt-lehetetlenne

Előzmény: Maaria (22669)
Maaria Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22685

Ha elolvastad volna (22678)-t is, és felfogtad volna, hogy az miről szól, akkor azt is tudhattad volna, hogy a vasárnapi műszak tekintetében én megértem mindkét oldal (ellenzők és szorgalmazók) szempontjait. Nem is kardoskodtam egyik vélemény mellett sem, pont ezért.

 

Te viszont nem azt vetted figyelembe, amit én leírtam, hanem amit az én elképzelésemről, véleményemről feltételezel. Olvass figyelmesebben, és ne csak saját előítéleteidre hallgass, hanem azt is nézd meg, hogy mi van odaírva. Ez nemcsak matekpéldák megoldásánál hasznos, hanem fórumbeszélgetésekben is. :)

Előzmény: szilentium3 (22684)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 22684

Úgy konstruktívan megjegyezve , ezek hazudnak reggel , délben és este ...

 

Ezek az adatok messze nem téged igazolnak Maaria , nem véletlen , hogy letagadták a létezését:

Előkerült az NGM hatástanulmánya a vasárnapi zárvatartásról

Az Orbán-kormány megrendelésére készült 2011-ben. A tartalma röviden: bukta. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Maaria (22680)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22683

Ezt majd nézzük meg úgy fél év múlva ...

Előzmény: Maaria (22680)
szilentium3 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22682

Akkor még egyszer :

Semmilyen előzetes gazdasági számítás , hatástanulmány nem készült , ami felmérte volna az intézkedés anyagi ill. humán következményeit . A szakma szerint is az egész csak a CBA helyzetbe hozására született . A családról szóló maszlagot csak a KDNP találta ki . Mert ugye kis hazánkban nem csak a nagy , külföldi tulajdonban lévő üzletláncokban dolgoznak vasárnap az emberek , hanem kismillió egyéb gyárban , üzemben is . Ők meg a családjuk ugye nem számítanak...

Kálmán Olga meg azt képviselte , amit az emberek kétharmada is mond , miszerint senki nem örül , hogy ilyen szinten beleszólnak a mindennapi életükbe . Főleg , hogy az egészre csak annyit tudtak kinyögni , az osztrákoknál is ez van . Hát kérem marhára nem érdekel , hogy ott mikor vannak nyitva a boltok , én itt élek .

 

Szóval objektíven nézve megint védeni próbálod a védhetetlent ...

Előzmény: Maaria (22677)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22681

A plusz 1-2 órához közel nem kell annyi ember, mint egy teljes naphoz.

Előzmény: Maaria (22680)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22680

Az elbocsátási hullám úgy tűnik, elmarad, mert pl. szombaton tovább lesznek nyitva a boltok, és ahhoz is kell ember. De természetesen mindenkivel együttérzek, akit önhibáján kívül bármi más okból elbocsátanak.

Előzmény: Törölt nick (22679)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22679

Csak tudod nem mindenki él olyan jól, mint te. Vannak családok, akiknek létszükséglet a vasárnapi pótlékkal megszerzett jövedelem és van sok dolgozó, akit most el fognak bocsájtani. Az is jópofa, hogy a barkácsáruházak is bezárnak, így  aki kertészkedik az is jól megszívja. Az üdülőhelyek lesznek érdekesek, mert pl. a Balatonon szezonban hatalmas tömegek vannak a bevásárlóközpontokban hétvégén.

Te egyébként minimálisan együttérzel azokkal a tömegekkel és családjaikkal, akiket elbocsájtanak ?

Előzmény: Maaria (22678)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22678

Még egy személyes megjegyzés ehhez.

 

Mint vásárló és családi élelmezés menedzser, meg tudom érteni azoknak a vásárlóknak a szempontjait, akik nem támogatják, hogy vasárnap nem lehet olyan könnyen leugrani a pár lépéssel elérhető, legközelebbi boltba, mert elfelejtették pl. a tejfölt beszerezni. Továbbra is pótolhatják, amit elfelejtettek, de ehhez esetenként kicsit messzebb kell menniük, a szintén közeli, de nem pár lépésre levő kis mini boltocskába. Kényelmetlen. Bosszantó. Meg tudom érteni.

 

Mint feleség és anya, nagyon nem örülnék, ha akár a férjemnek, akár nekem gyakran vasárnap is munkanap lenne. A családi kapcsolatok ápolása, a gondtalan együttlét a családtagokkal nagyon fontos. Ezt pedig megnehezítené a vasárnapi műszak. Ez egy vasárnapi pótlékkal közel sem pótolható. Lehetnek persze, akik a pénzt fontosabbnak tartják a családi kapcsolatok ápolásánál, vagy nincs családjuk, és direkt örülnek a vasárnapi munkának, mert egyedül otthon kuksolni egész vasárnap nem lehet valami szívderítő. Ezt is meg tudom érteni. Ők is inkább a vasárnapi munkát támogatják, aztán utána pihennek más napon, nekik végül is az is jó.

 

Ebben a dologban eddig így volt, most majd máshogy lesz, most született egy döntés. Ha nem válik be, akkor bármikor változtathatnak rajta.

Előzmény: szilentium3 (22675)
Maaria Creative Commons License 2015.03.19 0 0 22677

Szerintem nem jó ezt a kérdést ilyen hisztérikus módon átpolitizálni, ahogy pl. ebben az interjúban a riporternő teszi. Ő csak mint vásárló tiltakozik a rendelkezés ellen, és a kereskedelmi dolgozók érdekeire magasról tesz. Mint ahogy arra is, hogy más európai országok hogyan kezelik ezt a kérdést. Ez szűklátókörűségre vall.

 

Ha kicsit több empátia szorult volna Kálmán Olgába, akkor nemcsak a saját (vásárlói) érdekeit nézné, hanem azt is, hogy nagyon nem könnyű munka a kereskedelmi alkalmazottaké, akik sokkal kevesebb pénzért sokkal nehezebb munkát végeznek, mint ő.

 

Most elszakadva a személyektől, nézzük meg a helyzetet kicsit objektívabb nézőpontból.

 

A vásárlóknak kétségtelenül kényelmesebb volt, hogy vasárnap is zavartalanul shoppingolhattak, ha éppen arra szottyant kedvük. Ennek az volt az ára, hogy a kereskedelmi dolgozóknak pedig vasárnap is dolgozniuk kellett, akárcsak a hétköznapokon. Nyilván megkapták a munkaszüneti napot vasárnap helyett mondjuk hétfőn, vagy pénteken, vagy egyéb hétköznapokon, de akkor a családjuk szanaszét van napközben, ami más, mint a gondtalan vasárnapi közös időtöltés együtt, ami nagyon tud hiányozni egy családban, ha valamiért nem tud megvalósulni.

 

Igen, tudom, a kereskedelmi alkalmazottak sem mind családosok, de a társadalom többségéhez hasonlóan zömmel azért igen.

 

Szóval az éremnek két oldala van, ahogy más esetben is.

Előzmény: szilentium3 (22675)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!