Keresés

Részletes keresés

praclee Creative Commons License 2005.01.20 0 0 828

Na ezt egy kicsit hülyébb módon meg tudod fogalmazni mint ami a magamfajtának kell,mert egy mukkot nem értek mit mondtál most:)))

 

Tudod,én egyszerű felhasználó vagyok:))

 

A DVD progimra gondolsz?Ha igen,igen az kalóz vagyis nem eredetiről lett felrakva,viszont ha jól emlékszem a haverom egy PC GURUS újságból adta át nekem,de lehet hogy nem....passszzz.....

Erre gondoltál?

Előzmény: spacc (827)
spacc Creative Commons License 2005.01.19 0 0 827

Te praclee manó!

 

Vagy driver hiba, vagy a sw-playerod nincs rendesen regisztrálva, akkor meg le van butitva a dolog. Biztos valami Bundle verziód van, amit valamelyik hardweredhez kaptál.

Előzmény: praclee (826)
praclee Creative Commons License 2005.01.19 0 0 826
Akkor itt sme voltam elég vigálos,ugyanis gyári DVDről beszélek jelen esetben egy Phill Collins dupla dvd-ről!!!Stereo Dolby és Dts-van rajta.Na most ezt nem jelzi ki az erölködöm.De szerintem nem a dvd vel van a baj,hanem a gép és az erősítő szinkronizálásával,bár optikain megy és érzékeli ki is írja,mégse rakja szét szerintem mert csak ábrán L-R feliratrok vannak,nem pedig mindegyik:((
Előzmény: spacc (819)
spacc Creative Commons License 2005.01.18 0 0 825

writter!

 

Nagyon köszönöm válaszodat, már kezdtem elkenődni, hogy senki sem tud róla beszámolni.  Akkor elkezdem a zsíroskenyerek kenegetését, hagyma meg van.... :))))

Előzmény: writter (823)
kukaca Creative Commons License 2005.01.18 0 0 824

Sziasztok!

 

Aktív subládát keresgélek már egy ideje, de megakadtam egy apróságon, mely szerint 2 féle láda van forgalomban:

1. van direkt sub bemenete (1 db RCA) + LINE IN (2 db RCA)

2. csak LINE IN RCA (2 db) bemenete van.

Kérdés: Ez utóbbi csak egy sztereo jelből kikevert, vágott mélyet ad le? Mert ha igen, akkor nem valódi 5.1 rendszerről van szó. Vagy bátran ráköthetem, mondjuk az erősítő subwoofer kimenetét 1 db RCA-val a LINE IN (pl.: L) egyik csatornájára és ugyanazt az eredményt kapom, mintha egy sub bemenetes ládát vennék, mint a fent leírt 1. verzióban?

Lehet, hogy kicsit bonyolultan írtam körbe :)

Aki evett már ilyet, írja le legyen szíves mi a megoldás!

 

Köszönöm

writter Creative Commons License 2005.01.18 0 0 823

Volt szerencsém a kis monitor Zerobox utánépített ( széria 8" ScanSpeak mélyközéppel összelőve) változatát meghallgatni egy Krell cd-erősítő rendszer végére kötve. Halálosan finom volt az énekhangja és akusztikus zenén, Vollenweider összenőtt a hárfájával. A Sonus Fabert erősen lealázta, ami nem könnyű feladat.

Szerintem nem azért sok a 700 dolcsi, hanem a Morel Supreme 130-ért a 550 EUR. 

Előzmény: spacc (820)
spacc Creative Commons License 2005.01.17 0 0 822
jówan na!   lemaradt az a kurwa L-bötü, mert itt siettem.   :))))
Előzmény: Flacika (821)
Flacika Creative Commons License 2005.01.17 0 0 821

"Halott már valaki ..."

 

Azért remélem, senki sem halt meg... :)

Előzmény: spacc (820)
spacc Creative Commons License 2005.01.17 0 0 820

Na fiugg!

 

Halott már valaki Manger ricsajozót szólani?

 

Érdekes kütyü: http://www.e-speakers.com/products/manger.html

 

 

Bár picit húzós az ára.. majd 700 dolcsi darabja....

spacc Creative Commons License 2005.01.17 0 0 819

praclee!

 

Azért az a drága cuccos ne feledd, eleve szabványos dolgokra van csinálva, a dvd-ből buherált avi (divix, xvid) meg nem az.

 

Ha gyári dévédével lenne ilyen gondod, akkor megérteném a hirtelen felindulásodat.

Előzmény: praclee (818)
praclee Creative Commons License 2005.01.17 0 0 818
Átnézek a dvd író topicra hátha tudnak ott vmit.Igazi hiba nem azzal van hogy a filmbe nem tudok belepörgetni,meg hogy nincs felirat csak angol szöveg,hanem az a bajom, hogy megvettem 100.000ftért a cuccost,és nem hallom szerintem 5.1-be legalábbis nem írja ki csak,a sztereót dobja szét szerintem.....ami gáz.....
mccheese Creative Commons License 2005.01.16 0 0 817

Bizony nem igaz. Semmiféle beleégetett adathalmaz sem létezik erősítőbeállításokhoz.

A ún. high end berendezések általában nem tartalmaznak ezerféle tekerentyűt. Bemenetválasztó+hangerő+esetleg monitorkapcsoló magnóhoz.

A DVD-knél az erősítő automaikusan vált aszerint, hogy milyen kódolással van felvéve az anyag a lemezen.

 

sajti

Előzmény: dcaddi (816)
dcaddi Creative Commons License 2005.01.16 0 0 816
Praclee!

Sajnos valasszal en sem tudok neked szolgalni. Csak annyit mondanek, hogy nekem egy Aiwa AV -NW31 erositom van, s pontosan ugyanez a hiba. Vagyis ugyanez tortenik nalam is. Sajnos en sem tudom a megoldast, csak talalgatni tudok. Egy otletem van. Volt egy ismerosom , aki egy jo par evvel ezelott vett egy nagyon komoly es nagyon draga szobai hifit ( csak stereo-t ) Na elmentem en hozza, hogy megcsodaljam a masinat. Csalodtam egy kicsit. Na nem azert , mert nem szolt jol, hanem azert, mert az ember egy csoda-dologtol azt varja, hogy van rajta vagy 80 gomb, potmeter, biz-basz. Na azon az erositon, viszont egy arva hangero tekero, meg ha jol emlekszem talan meg egy valami volt. Neztem nagyot, s meg is kerdeztem, mi ennek az oka. Amit most irok, nem biztos, hogy igaz, de azt infot kaptam, hogy: Minden gyari cd-n meg a zenei track-ok elott van egy ici-pici beleegetett adathalmaz, amit ezek a tipusu erositok leolvasnak, s ez alapjan a legtokeletesebb hangkepet allitjak be ahhoz a zenei cd-hez. Hangsulyoznam, hogy lehet, hogy mindez nem igaz! De eme informacio alapjan gondoltam azt, hogy lehet , hogy a dvd lemezeken is van egy varazs-ujj , ami a film elindulasa elott atbillenti az 5.1 kapcsolot. Ha jobban megfigyeled, akkor egy dvd lemez berakasakor nem rogton megy az erositod 5.1-ben. Szerzoi jogvedelem feliratnal, esetleg filmelozetesnel, sot meg a menu- nel is gyakran csak sztereoban megy, s a tenyleges film elinditasakor aktivalodik az 5.1.
Előzmény: praclee (814)
spacc Creative Commons License 2005.01.16 0 0 815

praclee!

Kérdésed első felére nem tom a választ. A második esetben meg azt tom mondani, ez van, ezt kell szeretni. El lett baszarintva valszeg a második rész kódolása. Így utólag már javíthatatlan (amúgymeg miért akarod pörgetni? nincs hang?  nézd meg, dobd ki!)  Én legalább is ilyenkor valami ilyesmit teszek....

Előzmény: praclee (814)
praclee Creative Commons License 2005.01.16 0 0 814

A másik topcba nem foglalkoztak/nak ezzel a kérdéssel,hátha ti igen:

 

No ismét egy probléma megoldását kérném a guruktól.

 

Ki rendelkezik yamaha rxv350-es erősítővel,és kinek van összekötve asztali dvd lejátszóval?

Az erősítő ugyebár kiirja hogyha 5.1be dobja szét a dolgokat?Jobb oldalon van hogy L-R meg a surroundok + center.Ezek kis ikonba jelennek meg.Ha sztereoban jön a jel akkor csak a L-F világítanak.Na most.Vettem optikai kábelt és rákötöttem a gép spdif-es kimenetére.(számítógép)

Bal oldalon kiírja az erősítő hogy érzékeli a jeleket,tehát a dolog elvileg működik.

Berakok egy eredeti zenei dvd-t.Kiválasztom vagy a dolby 5.1 et vagy a DTS 5.1-et.És mégse jhelenik meg az 5.1 es ikon csak a front sugárzok ábrája.Miért van ez?

 

A mársik érdekesség van a gépemen avi film.Minden végzet nehéz.2cd-s.A második cdvel baj van,mert nem lehet belepörgetni de a legérdekesebb hogy az erősítő kiirja dolby digital és megjelenik mind az 5.1 ikon.Egy avi formátumnál?Hogy lehetséges ez?ÉS miért ennél irja ki?

Mit lehet tenni?

spacc Creative Commons License 2005.01.16 0 0 813

terém!

 

A "teknológia" nem azon részével kapcsolatos az aggály. Na akkor mondám: At a fránya FSB ragacs (ami közönséges egykomponensü szilikonkaucsuk, ami a levegő nedvességtartalmára polimerizálódik)

No aki mán dógozott vele, az ösméri. Ha vékonyan kenyed, akkor mire körbekented a membránszélt, vagy a kosarat, akkor az eleje már megkötött. Na jó, lehet ám kis hurkát is kinyomni, az a kosárperemen elmék még, de a papír felöli oldalon már gáz van, mert annak sajátkezüleg szopok egyt, ha egyenletesen tuggya kinyomni, ógatatlan olyan lesz mint egy stohasztikusan duorodó kukac. Namármostan. Ugye ez a megkötés (ÉS NEM SZÁRADÁS!!!!) közben nemhogy veszít a súlyából, hanem tömegéhez mérten még kb. 1%-ot fel is vesz, azt meg mondanom sem kell, mit jelent a membránszélen elhelyezkedő nagyobb tömeg. Amíg áll a membrán, mínt Katiban a gyerek nincsen baj, de ha meglódul, ott ugye gyorsulások vannak.

 

Szal amit én láttam, az hígitott pálmatex-el volt,  ott meg más macera van, mivel az kontakt ragasztó. Ha valakit érdekel, majd neki elmagyarázom, hogy mi a kölömbség, mert az van.  

Hát kedves terém, csupáncsak annyi lett vón az én csendes aggályom.

Előzmény: tere (812)
tere Creative Commons License 2005.01.16 0 0 812

Nekem egy "jó hangszórós" takkra így vágott helyre két zörgős Tannoyt, ezeket nem kellett peremezni. Igaz, ő a pille kosár felőli peremét áztatta fel szerintem vagy nitro-, vagy palmatex hígítóval és húzta helyre a csévét.

Előzmény: spacc (810)
dcaddi Creative Commons License 2005.01.16 0 0 811
Misa!
Nem is gondoltam en semmi High-end cuccra. En sem vagyok valami nagy zseni , erre akkor jottem ra, amikor elkezdtem olvasgatni e forumot, s olyan temakrol beszelnek emberek, hogy elkerekedik a szemem.
Csak probaltalak attol a csalodastol megkimelni, amit egy rosszul meretezett lada okoz. Munka, penz, stb. , s a vart eredmeny elmarad. Na az nem egy kellemes dolog.
Ladameretezes- mint mar korabban beszeltunk rola- egyszeru dolog abban az esetben, ha zart ladat csinalsz. Van egy minimum-maximum mereted, ami kozott jatszhatsz. (Dobozban vasarolt hangszoro eseten a gyarto tudatja a meretet, s akkor semmi dolgod, csak megcsinalni) A merettol persze fugg a hang, de ha az ertekek kozott maradsz, akkor jo lesz. Na de mi van abban az esetben, ha a meret 20-45 liter, s a te ladad eleve pl. 90 literes? Na itt indulnak a gondok. Hangszorokereses, ladaujraszabas... Azt viszont hidd el, hogy ha a mereted nem jo, az igencsak a zene rovasara fog menni. Na persze itt most nem 1-2 literrol beszelek. A legegyszerubb szamodra az, ha keresel egy melyladameretezo programot, kiszamolod mekkora a dobozod, s egy szamodra szimpatikus hangszoro adataival kiszamoltatod mekkora kellene legyen a doboz. Innen mar latni fogod majd, hogy is allsz, mekkora az elteres, stb... A programok reflexdobozokat is tudjak szamolni, s kiserletezgethetsz is kedvedre, hogy mi van akkor, ha ezt-azt valtoztatom...
Azert ajanlom figyelmedbe a programot, mert ahhoz nem kell, hogy " melyladaepito technikus" vegzetseged legyen :-) Sok progival talalkoztam mar...hmmm, talan a legegyszerubben kezelheto a Harris fele bbx sorozat valamelyike. Pl. bbx51. Regi, de marha egyszeru.
Előzmény: MiSA (809)
spacc Creative Commons License 2005.01.15 0 0 810

topbank!

 

Ezt te már csináltad is? 

Mert a leírt technologiával kapcsolatban lenne némi aggályom...

Előzmény: topbank (808)
MiSA Creative Commons License 2005.01.15 0 0 809
Megfontolom a tanácsodat, de még nagyon mazsola vagyok a hangdobozgyártás/tervezés terén. Szóval nem célom egy high-end cucc összedobása első nekifutásra.
Előzmény: dcaddi (778)
topbank Creative Commons License 2005.01.15 0 0 808
nem nehéz!kell hozzá Nitrohigitó vagy kromofag,F.BS-ragasztó egy élesebb kis csavarhúzó,ecset és egy pillepalack aminek az oldalából vágsz 3db 1cm széles és 5cm hosszú darabot. Aztán valamelyik oldó szerrel kiáztatod a porvédő sapkát,utánna le takarítod a régi peremet a membránról és a kosárról úgy hogy szép tiszta felületek maradjanak. Utánna beállítod a membrán magasságot és a 3 pillepalack darabot behelyezed a pólusvas és a csévetest közé. Amikor stabilan áll a membrán a ragasztóval bekened a membránt és a kávát, majd beilleszted az új peremet. utánna szépen lesímítgatod a ragasztásokat,eligazítod a peremet hogy egyenletes legyen és ha kész meg várod hogy megszáradjon. ha megszáradt kihúzod a pillepalack darabokat és ellenőrzöd hogy légrésben van e a cséve,ha igen akkor porvédő vissza és mehet a dobozba. Ha van a környéken jó hangszórós ismerős régebbi hangszórókhoz ajánlanám a ferrit le ill újra mágnesezését!
Előzmény: PaT_PaN (806)
spacc Creative Commons License 2005.01.15 0 0 807

TAC!

 

Bocs, de taxiztam a lányomat... na! a lényeg a kérdésed volt csapda.

Álláspontom röviden a következő: nem vagyok elvi ellenzője egyiknek sem. Gyakorlatilag a tranyós mellett állok, de ennek anyagi, tapasztalati okai vannak. Jobban kézben tartható. Ez nem jelenti azt, hogy a csövesben nem lehet nagyot durrantani, de anyagilag a tranyós volt számomra a járható út.

 

Hallani meg a valódit szeretem,  ha leülök valamit meghallgatni, nem a készülék hangjait akarom, hanem azt a konzervet a maga pőre valójában. Rengeted dolgot végigpróbáltam, és a végeredmény az, hogy a tiszta, precíz (mások által sterilnek aposztrofált) hangzást szeretem, és ha abba valami bezavar, legalább 70 %-ban tudom hogy annak mi az oka, és ha az ember tudja legalább egy részét annak, ami nem lenne oda való, akkor már nincs nagy baj, mert pár perc után már nem is zavarja, megbékél vele, mint adott körülménnyel. Sokkal többre tartom a hely - ahol az ember zenét hallgat akkusztikai tulajdonságait, egy a dohányzóasztalra rakott lexikon, vagy egy odébb húzott fotel sokkal jobban megváltoztatja az egész szinpadot, mint bármi mást. De ezekkel együtt kell tudni élni, ha már az ember nem teheti, hogy direkt egy zenehallgatásra berendezett helyiséggel bírjon. (majd ha most megütöm a lotton az ötöst, akkor majd megtehetem)

 

Amúgy meg a szép hang az olyan relatív fogalom, hogy szinte felfoghatatlan. Volt régaen (nagyon régen) egy UNIVERSUM (ha jólemléxem) táskarádióm. Ez anno a nyugatnémetek csinálták, szép lekerekített TEAC-furnírozásu fatok, benne egy ovál hangszóró olyan 17x9-es, és germánium tranyós, még a fázisfordítós és kimenőtrafós kivitelü erősítő. Eszeveszett szép hangja volt URH-ról, meg ha rádugta az ember a magnót,  naon szép hangja volt anno a Grundig TK341-es magnómnak, az annak idején a csúcskészüléke volt a cégnek, 17 kilós, benne csöves 2x3 wattos erölködővel,két olalán egy egy ovál hangszóróval... eszeveszetten szépen tudott muzsikálni...  asztán halottam egyszer nem sokkal azután, hogy a Vörösmarty téren felépült az új ORI központ (amit azóta már lebontottak hehe) szal ott egyszer már arra nem tok visszaemlékezni, hogy milyen alkalom volt, de DUAL 1219-es gyalu, DUAL CV60-as erősítő, és hondolom szintén DUAL hangfal volt, és szolt rajta egy kis kamaramuzsika... meghallani és szerelmesnek lenni bele egy pillanat műve volt, mert olyan szépnek halottam...   szal,  mondom, nehéz dolog ez, nehezen definiálható, és azt látom, hogy sok ám itten az útkereső.......

 

 

 

 

Előzmény: TAC (805)
PaT_PaN Creative Commons License 2005.01.15 0 0 806

Flacika, spacc, köszönöm a segítséget.

 

A peremezésre én is gondoltam, azóta beszéltem valakivel, aki 1800-ért csinálná. A vadiúj hangszóró 2700...

Mennyire nehéz ezt sajátkezűleg megcsinálni? Ember eléggé elrémisztett, hogy központosítani kell, és ha nem sikerül, akkor belül a tekercs sérülhet.

Előzmény: Flacika (798)
TAC Creative Commons License 2005.01.15 0 0 805
???
Előzmény: spacc (804)
spacc Creative Commons License 2005.01.15 0 0 804
hékás!  Ez csapda!
Előzmény: TAC (803)
TAC Creative Commons License 2005.01.15 0 0 803

Műxik, műxik - a rezonanciapúpnál. Amúgy meg minek az a púp a hangdoboz hátára?:)

A középtartományt meg elrontja, hogy (mert a késés miatt mindenféle misztifikálás nélkül ez történik!) a "hangszóró egy része" bekerül az erősítő vcs. körébe, komoly próbára téve annak stabilitását. Amíg bírja, nincs is gond a gyakorlatban:-)

 

Az idézőjeles rész persze nem értelmezhető fizikailag, de elvont fogalomként jól mutatja, miről lenne itt szó.

A gyakorlatban - igazad van - nem csak ez számít. Hanem, pl. milyen aktív alkatrészekből épül fel az elektronika. Csöves vagy tranyós? Melyik is a stabilabb erősítő eszköz?

Előzmény: spacc (802)
spacc Creative Commons License 2005.01.15 0 0 802

TAC!

 

ezt az "1-2 lépés"-t  azért ha kissé rágicsálnád még..... De azért megjegyezném, ez a damping-faktor műxik a gyakorlatba, persze nem kell misztifikálni, mert az tök mind1, hogy az értéke 26, vagy 1000, mert hozzá kell adni aztán az erősítő kimenetére akasztott hangszórókábel ellenállását, és ez nagyságrenddel meghaladja azt a bizonyos faktor-alapot létrehozó majdnem rövidzárat.

Lentebb irtam, hogy multiamplifikált renccerrel dolgoztam eddig, és ott az erősítők a haműngszórók közelében voltak, és minimális volt a hangszüóróvezetékek hossza, így hatékonyan működött a csillapitási tényező, és az erősítők én mondom néked oda se figyeltek, milyen "pofonokat" kapnak a hangszóróktól. Most, visszaalakítva a dolgot, egyböl megjelent a láda rezonanciapupja hallhatóan, meg az összes többi a passzív hangváltónak és a hangszórók egymásbapofázásának "klinikai lova". 

 

Amúgy azt is írtam már, amikor elkezdtem csinálni, a mély szekciót  negatív kimenőellenállásúvá alakítottam át, itt a hangszóró a visszacsatolási kör része, bár nem a negatívé. Instabilitási okok miatt nem hagytam meg így, de amikor ment, valami fantasztikusan szép hangokat adott ki magából.

 

Amúgymeg az ilyen érveléseknél mindíg az ötlik fel bennem: a francnak kell misztifikálni, az erősítő paramétereit, ha az a fránya hangszóró amúgy is szinte önáló életet él, rezeg a saját elhatározása szerint, mint ahogy mondád 1-2 lépéssel lemaradva... csak hogy a francba puffereli a lépések sorrendjét (sicc!) wow!

 

imádlak TAC!  most megint itt kuncogok :)))

Előzmény: TAC (799)
Flacika Creative Commons License 2005.01.15 0 0 801
Megnéztem a Somogyi honlapját. Az AHX-nek csak az árát találtam meg, az adatait nem. Viszont van 16,5-es gumiszegély is 359 Ft/db áron. Szerintem szereld ki az egyik motort, vidd el magaddal egy olyan boltba, ahol ilyent árulnak és nézd meg, hogy passzol-e rá. Ragasztót is lehet hozzá kapni. Különben az SBX1620-as nem lenne jó, ütne a dobozban a két darab, egy 8 ohmosnak meg túl nagy a doboz.
Előzmény: PaT_PaN (793)
Flacika Creative Commons License 2005.01.15 0 0 800

PaT PaN!

 

795-ös hsz visszavonva! Megtaláltam a HA 16/1108-asét, ez valószínűleg ugyanaz, csak 8 ohmos. Nézek is utána.

Előzmény: PaT_PaN (793)
TAC Creative Commons License 2005.01.15 0 0 799

Persze, jó ha van! Még jobb lenne, ha kényszerből (kapcsolástechnikából adódóan) nem függene össze az erősítő egyéb fontos, de passzív műterheléssel nem kimérhető paraméterével.

A membrán ui. folyamatosan le van maradva "1-2 lépéssel".

Nagyon kicsi kimenőimpedanciát nagy visszacsatolással szokás elérni, kérdés, mit szól az elektronika a folyamatosan "bepumpált", késésben lévő hibajelre!

Ahogy eddig hallottam, általában nem túl szépet.

Előzmény: spacc (797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!