Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2004.02.06 0 0 196
Nem kell súlyos ezreket kidobni. :-)
Kb. 2 Euro 200 db - igaz a bécsi út túlsó végén. Szerencsére időnként hivatalosan is van ott dolgunk, úgyhogy az utazás kvázi ingyen van. :-)

Egyébként van, aki muffintepsit se vesz... Kétrétegű alufóliából egy pohár aljára "simogatva" készít formácskákat, és ezeket egy lapos tepsire ülteti.
Ha már az ócsóság ;-) szóba került...

Előzmény: abraxas (193)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.02.06 0 0 195
en a kapszlit csak disznek hasznalom
de van tobbfele: van amelyiket nem szabad a sutobe tenni, hgoy abban suljenek a mufik
van amelyiket igen
en papir nelkul sutok, a teflon es szilikon sutot nem kell kikenni, s ha kihult teszem a kapszliba (igy biztosan nem ragad bele :-) )
moes Creative Commons License 2004.02.06 0 0 194
:-)) de biztos nem én...
abraxas Creative Commons License 2004.02.06 0 0 193
Ahogy Fülig Jimi mondotta volt:
A pofonokat inkább ne emlegessük! :o)

Nem olyan nagy vaszisztdasz az egész. Persze, aki B. Nejemhez hasonlatosan egyenként vagdossa a 12 fecnit, az meg is érdemli.

Az a nagy helyzet, hogy felmenőim között számos skót lehetett, mert nekem eccerűen fáj! súlyos ezreseket kidobálni nehány papírvacakért.

Igaz, az arany WC deszkát is megveszi valaki ;o)))))))

Előzmény: moes (192)
moes Creative Commons License 2004.02.06 0 0 192
ízlések és pofonok :-)

szerintem meg sokkal egyszerűbb megvenni a kapszlit (nem keresem, ha látok, akkor veszek, szóval van otthon mindit), aztán csak gyorsan bedobálni a muffinsütőbe. nekem még sose ragadt bele. viszont hogy nem állnék neki sütőpapírt vagdosni, az hótziher...

Előzmény: abraxas (191)
abraxas Creative Commons License 2004.02.06 0 0 191
Drága Hölgyek!

Miamanónak az a kapszli? Sima sütőpaper, alkalmatos darabokra vágva, megfelelő méretű pohár alján megformálva, és kész! Lusta férfiemberként én csak négyzeteket vágok a papirosból, de így legalább a saját készítésű kapszlinak "füle" is van, ami jelentősen megkönnyíti a ma(u)ffin eltávolítását.
Persze lelkiösmeretes szagács szép karikákat is vághat abból a fránya papírból, de én lusta vagyok ;o) Nagyon! ;o)))

Aláírom, nincs belőle télapómintás, de ócsó! Nagyon ócsó!

Maradtam kiválló 10telettel:
Abraxas (ma(u)ffinőrült)

Zitka Creative Commons License 2004.02.02 0 0 190
Azt hiszem, nem úszom meg legközelebb én sem a kivajazást (vagy kiolajozást). Pedig pont arra jó a muffinpapír, hogy ne kelljen macerálni, meg főleg mosogatni. :-) Nagyon finom volt a sajtos muffin, csak sajnáltuk, hogy a jó ressre sült alját elég fura módon kellett kienni a kapszliból...
Előzmény: mokusleqvar (189)
mokusleqvar Creative Commons License 2004.02.02 0 0 189
Én régi, sima fehér minyonpapírt használok, azt ültetem bele a muffinsütő mélyeidéseibe. Ha átsimítom egy kis vajas alufóliával (vagy a kockamargarin papírjával), különösebb vérveszteség nélkül lejön.
Zitka Creative Commons License 2004.02.02 0 0 188
Szerintem függ a kapszli minőségétől is. Az enyém pont ugyanolyan anyagból van, mint a sütőpapír. Eddig könnyedén kijött belőle bármilyen muffin, kivéve, ha saját hirtelen felindulásból :-) alkotott recept szerint csináltam, és mondjuk egyáltalán nem tettem bele zsiradékot. Akkor is le lehetett hámozni róla, viszonylag kis veszteséggel. De most kb. fél cm az aljából ottmaradt. :-( Nekem gyönyörűen feljönnek a muffinok, csodálkozom is mindig, mikor a Stahl (jaj, de jó egy kicsit szidni.. ;-)) ) a lapos muffinjaival dicsekszik... Az enyémek szinte csúcsosak, annyira feljönnek! Szóval nekem egyáltalán nem fogja vissza a papír. Ki érti ezt... :-O
Előzmény: kreativtucsok (187)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.01.31 0 0 187
ezt meg en nem ertem, nekem, ha hasznalok kapszlit, mindig beleragad, ha sos, ha edes, de hat ez normalis
en kulonben nem hasznalok - szilikonban sutok, amihez nem is kell - papirt, mert kicsit visszafogja a sutit, nem jon fol olyan szepen
igy is a kozepso lyukba vizet szoktam tolteni teszta helyett
Előzmény: Zitka (186)
Zitka Creative Commons License 2004.01.31 0 0 186
Sziasztok!
Elég gyakorlott muffinkészítő vagyok, de ma csináltam először sósat. Talán innen a topicról vettem a receptet, és csak némileg változtattam rajta. Egy sajtos-hagymás-fokhagymás muffin volt. Nagyon-nagyon beleragadt a papírkosárkába. :-( Talán a sok sajt miatt? Ti is jártatok már így?
Biztos, hogy jó minőségű a kapszli (a' la Stahl :-) ), Bécsben szoktam venni. Édes muffin még sose ragadt bele. :-O :-O
irnik Creative Commons License 2004.01.27 0 0 185
mit akartal kinyomni belole?
ugye nem linzertesztaval probalkoztal?

nem, dehogyis;) kaszinótojás tetejére díszítést, de nagyon nehezen ment. valszeg nem ismerem a kinyomás technikáját;))

mondjuk üres állapotban sem túl könnyű vele bánni. legalábbis ez akkor is keményen ellenállt a teljes benyomásnak.

Előzmény: kreativtucsok (92)
dalia Creative Commons License 2004.01.26 0 0 184
kettőt találtam:

Heidelbeer-Muffins

Zutaten:
40 g Tofu
120 ml víz
3 EK olaj
180 g cukor
1 csipet só
280 g liszt
2 TK sütőpor
250 g áfonya, vagy bármilyen gyümölcs

mindent összekever, a gyümölcsöt a legvégén, és 180 fokos sütőben 20 percet süt

Marzipan-Muffins

Zutaten:
1 1/2 csésze liszt
1/2 csészege őrölt mandula
1 csomag sütőpor
1/2 csésze barna és fehér cukor vegyesen
1/2 csésze folyékony margarin
1 csésze ásványvíz
Marzipankrumpli, v. bármilyen marcipánmassza

Zubereitung:
mindent összekeverni a marcipán kivételével, majd minden formát félig megtölteni a tésztával, belerakni egy diónyi golyó marcipánt, majd befedni tésztával.
szitén 180 fok, szintén 20 perc.

(ez a második nagyon jól hangzik szerintem, én mostanában nem nagyon csináltam muffint mert untam, de ez most elgondokoztatott...)

d.

Előzmény: Angiszeged (183)
Angiszeged Creative Commons License 2004.01.26 0 0 183
Sziasztok! TUdnátok segíteni esetleg, olyan muffintészta recept kellene, ami tej, és tojásmentes. Allergia miatt.
Előre is köszönjük!
Tereza Creative Commons License 2004.01.20 0 0 182
Szia Nettomazsola!
A 171 hozzászólásodnál a harmadik receptnél, amelyik a Te alapcepted, azt irod, hogy jó kókusszal és csokival is. Ilyenkor a kókuszreszelék sulyát levonod a 350g lisztből (pl. 20 dkg kókusz + 15 dkg liszt)? És a csoki számit valamit?
Remélem, még benézel ide. Előre is köszi a választ. Tereza
Előzmény: nettomazsola (171)
moes Creative Commons License 2004.01.14 0 0 181
én is kipróbáltam a múlt héten :-)

végül a sonka egy részét juhtúróval helyettesítettem, fűszernek pedig ment bele vegyesbors és provanszi fűszerkeverék (a nagy kedvenc :) viszont atomjaira hullott, gondolom azért, mert félrenéztem, és jóval több szódabikarbónát és sütőport tettem bele. szerintem túlnőtte magát...

Előzmény: Amitola (179)
Cincoka Creative Commons License 2004.01.13 0 0 180
nagyon köszi:-)
Előzmény: Amitola (179)
Amitola Creative Commons License 2004.01.11 0 0 179
Szia!
Jó, hogy írsz, arra az email címre enm tudok belépni, mert elfelejtettem a jelszavam.
A fokhagymás-fűszeresbe én majorannát, bazsalikomot és petrezselyemlevelet szoktam rakni, esetleg még egy nagyon kevés őrölt köményt.
Előzmény: Cincoka (178)
Cincoka Creative Commons License 2004.01.11 0 0 178
sziasztok!Pár hete már irtam Amitolának magánban(de nem válaszolt),hogy a fokhagymás-füszeres muffinjába (valahol a topik eleje felé irt be egy csomót receptet) a csokor füszer mit takarhat? Valaki tippelne esetleg?
moes Creative Commons License 2003.12.23 0 0 177
a mákos dologgal egyetértek, nekem sem lett elég "kemény"
Előzmény: mniki (176)
mniki Creative Commons License 2003.12.23 0 0 176
Adventi muffin néven is fut ez az aszaltbarackos csoda.
Egyébként én egy kis datolyával is megbolondítottam és konyakban áztattam a gyümiket. Isteni lett ! Eddig ez lett a legszebb (formáját tekintve, jó púpos a teteje...)

Viszont !
Mákos-meggyes muffin recepthez szeretném jelezni, hogy az előírt 12,5 dkg KEVÉS, egy kicsit puha lett, szóval szerintem ebbe is nyugodtan bele lehet a 15 dkg-ot tenni.

Egyébként én papír nélkül sütöm, csak egy kicsit ki kell vajazni a tepsit és ugyanolyan fincsi lesz a süti.

Sziasztok
Niki

Előzmény: Vének Tanácsa TM (158)
WoD (Wings of Desire) Creative Commons License 2003.12.23 0 0 175
nekem, azért ezek a fél dekák olyan misztikusak... mivel én mércével meg sacc per kábé mérek (vajat meg ugye a papír szélén levő osztás nyomán).

bár apa már régóta áhítozik egy DIGITÁLIS konyhamérlegre, pl. Rowenta fabetétes :)) mert ő ugye RENGETEGET mér :))))))))

Előzmény: bigabatka (174)
bigabatka Creative Commons License 2003.12.22 0 0 174
Bocsánat, de beíráskor elrontottam a receptet.
A diós muffinba 17,5 dkg margarin és 17,5 dkg porcukor kell helyessen.

Diós muffin (javított)

15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
1 db citrom, 1 db narancs reszelt héja
1/4 kávéskanál őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
17,5 dkg margarin
17,5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só

bigabatka Creative Commons License 2003.12.20 0 0 173
Én nem azokat a fűszereket tettem bele amit ír a recept, bár biztos úgy is nagyon finom, hanem egy kávéskanál Kotányi mézeskalács fűszerkeveréket.

Volt a recept mellett kép is, azon laposak a muffinok teteje, ellenbe nekem szép kúpos tetejük volt.
Igaz a recept az írta 18 db lesz belőle, de nekem annyi tészta nem maradt, maximum 14 lesz belőle.

Ez csak magunknak készült így most én nem mázaztam, nem önteteztem, csak egy fél szem diót szúrtam a tetejébe.
A süti nagyon pikáns elbír egy kis mazsolát, vagy meggyet is a tésztába.

bigabatka Creative Commons License 2003.12.20 0 0 172
Sziasztok!

Ma is alkottam egy muffint. Nagyon jó lett. :)
A Kiskegyed konyhája 2003. decemberi számában volt a recept.

Diós muffin

15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
1 db citrom, 1 db narancs reszelt héja
1/4 kávéskanál őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
1,75 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A formát kikenjük vajjal, és kilisztezzük.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, dióval és a fűszerekkel.
A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként kikeverjük a tojásokkal is.
A lisztes keveréket hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
A kész masszát kanállal vagy habzsákkal a formákba töltjük.
180 fokon 15-20 percig sütjük.

Díszíthetjük mázzal is.
Felolvasztjuk a tortabevonót és megmártjuk benne a süti tetejét.
Meg lehet szórni apróra vágott pisztáciával, mandula forgáccsal, kókuszreszelékkel stb.

Öntet is adható hozzá.
Sárgabaracklekvárt barackpálinkával ízesítjük és melegen adjuk a muffinokhoz.
Adhatunk mellé kifilézett narancs gerezdeket is.

nettomazsola Creative Commons License 2003.12.18 0 0 171
http://www.muffin-paradies.de/

rengeteg recept, nemetul.

es 2 alaprecept;

260 g Mehl - liszt
2 Teelöffel Backpulver -- sutopor
˝ Teelöffel Natron -- natron (en ilyet sose tettem bele)
1 Prise Salz -- so
120 g Butter -- vaj
160 g Zucker -- cukor
2 Eier -- tojas
280 ml Milch -- tej

masodik recept:

300 g Mehl -- liszt
1 Esslöffel Backpulver -- evokanal sutopor
2 Prisen Salz --- 2 csipet so
160 ml Öl -- olaj
80 g Zucker -- cukor
1 Ei -- tojas
250 ml Milch -- tej

en alapreceptem;

350g liszt
1 evokanal sutopor
20 dkg vaj
2 tojas
10 dkg cukor
2.5 dl tej

es ebbe a legkulonbozobb dolgokat tettem es mindig sikerult.
nagyon finom, ebbe a receptbe 20 dkg kokuszreszelek es 20 dkg nyers piros afonya + mazsola.
de a kokuszos jo csokival is (naggggyon jo!)

12-es, de giant = hatalmas luku muffinformam van az ezzel jol tele lesz.

bigabatka Creative Commons License 2003.12.17 0 0 170
Sziasztok!

Én is megleptem magam egy muffin sütővel, évekig csak kacérkodtam vele.
A Sparban vettem 12 darabos Kaiser forma és 1800.-Ft volt.

Ma ki is próbáltam. A recept amit kiválasztottam egy piskóta szerűség, de finom nagyon.
A tetjére meggyet és diót raktam. Étcsoki nem volt itthon csak fehércsoki így az került bele.
Normál gázsütűben sütöttem, középpen, 200 fokon 20 percig, de legközelebb a 15 is elég lesz.

Muffin recept (forrás Míra)

50g étcsoki,
175 g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 cs. vanilincukor,
kicsi só,
4 tojás,
225g liszt,
75g ételkeményítő,
1 cs. sütőpor,
cseresznye vagy meggy befőtt

Csokit nagy lyuku reszelőn reszelni, ha nincs idő, törd össze kicsire,
befőttet jól lecsöpögetni.
A puha vajat cukrot vanilincukrot sót krémesre keverni, tojásokat egymás után hozzákeverni, majd a liszt étk. keményítő és sütőpor keverékét szép lassan belekeverni.
a legvégén a csokit és a befőttet beleönteni.
sütő: 200°C, kizsírozott (vagy papirkosarkakban) sutni. Sutotol fugg
mennyi ideig, (szuráspróba.)

moes Creative Commons License 2003.12.08 0 0 169
én is megkóstoltam :)))) nehogy már romlottan tegyem bele :)
Előzmény: WoD (Wings of Desire) (167)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.12.08 0 0 168
Annyit öntöttem a barackra, amennyi ellepte.

bilonka: a főpróba már megvolt előbb, fahéjas-almással, az is finom lett. Hétvégén meg gesztenyés-meggyest sütöttem, az sem lett rossz. Még nem unjuk :))

Előzmény: medvemacs (159)
WoD (Wings of Desire) Creative Commons License 2003.12.06 0 0 167
hogy én hogy imádom a franciadrazsét... meg a dunakavicsot is :)) évek óta nem ettem... nálam nem érte volna meg a muffint :))

WoD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!