Keresés

Részletes keresés

GÁBOR Creative Commons License 2000.01.21 0 0 60
De miért nem lehet 256 szin? 64k-ban elfer!
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.20 0 0 59
Nem lehetett volna akkora felbontásban 256 szín... sajna. Ekkor felbontásban egy pixelsorban csak 4 szín lehetséges.
16 színű üzemmódban még lehet trükközni a Bias-sal, mint ahogy egy demómban megcsináltam (soronként megváltoztatni a Bias-t).
bandika Creative Commons License 2000.01.20 0 0 58
Ahoj!

Anno en is EP-vel kezdtem, tiszta nosztalgia most visszagondolni ra. En foleg jatszottam rajta, meg nemi basic, de akkor jo volt. Meg most is otthon porosodik valahol...

Hanem hogy a jatekoknak volt betoltesi kepe, az csucs volt. Neha majdnem megduplazta a betoltesi idot. Na meg a betoltes kozben kiadott hangok...emlekszem mindig hang alapjan kerestuk meg a program elejet, mer a magnon nem volt pontos a szamlalo:

Tyuuuuuuuuu cskm. Tyuuuuuuu prrrrrrrrrrr, vagy valahogy igy...

(Bocs.)

GÁBOR Creative Commons License 2000.01.20 0 0 57
A 320x200 -at vagy valami hasonlot 256 szinnel ki lehet hozni a video direkt programozasaval?
Mit tudtok a nick es a dave chiprol? Letezik ezekrol doksi?
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.20 0 0 56
Kedvenc EP-s fagyasztásaim:
Futattsz egy programot, stop-pal leállítod. Kiírja:
Stop...
ok
Na most az ok-ra viszed a kurzort, és enter-t nyomsz, majd Continue-t, és lefagy...
Másik: graphics módban sima look parancs: szép látványos. Szöveges üzemmódban is megy, csak a csatorna számot meg kell adni.

Én egyébként mindig is az eredeti EP-s programokat szerettem. Ahol ki volt használva az EP grafikai képessége. Sajna olyan sok nem volt, de azért volt pár szép darab. Pl.: Magicball, Sorcery, Get Dexter, Batman stb. + az én játékaim. A Wriggler-re ki emlékszik? Az volt ám a játék. Ha külső joy-ról játszottad, néha örökéletet adott (így tudtam csak végigvinni).
Demókból a Scroll demo volt a legjobb szerintem, legalábbis programozásilag. A Small demóval az volt a bajom, hogy max. 4 színű üzemmódokat használt, persze ettől függetlenül szépen kihasználták a 256 színt a raszterekben. Emlékszem mekkorát néztem, mikor a 7.(?) részben 4 szólami digi zene ment, miközben scroll meg minden...
Ha belegondolok, miket lehetett volna kihozni abból a gépből... pl. játékok terén. Szerintem a C64 és az Amiga közötti minőségű gamék lehettek volna. Én egyébként egy csomó játékban belekezdtem, ha érdekel valakit, részletezhetem (hehe, nosztalgia...)

Zozo!
Nem válaszoltál a kérdéseimre.

Ja, még valami, ki tud arról a srácról, aki pl. a Swap alá a zenéket csinálta? Valami iszonyú jó zenék voltak azok! Alkot még a srác?

Domika Creative Commons License 2000.01.20 0 0 55
Ugye ma nem lesz pangás itt ? ;)
GÁBOR Creative Commons License 2000.01.19 0 0 54
inkább az emailemre válaszolj!
Zozosoft Creative Commons License 2000.01.19 0 0 53
máig tudom:
131072 bytes in system
114858 bytes unused

ok

Zozosoft Creative Commons License 2000.01.19 0 0 52
nekünk német volt az első gépünk, és amikor a másodikat vettük, akkor vagy 5 dobozt kinyitattunk az eladóval az Otthon áruházban, amíg talált egy németet nekünk :-)
Előzmény: GÁBOR (49)
Zozosoft Creative Commons License 2000.01.19 0 0 51
sokkal úgy se lesz könnyebb, csak olcsóbb...
DMA akkor is van
Előzmény: GÁBOR (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!