Annyira nem volt részletes, csak igyekeztem összefoglalni a lényeget objektíven.
Megpróbálom leírni ezeket ASX vs. Duster I szempontból.
Mármint amit én fontosnak tartottam.
A gond az, hogy az dízel volt, tehát minden fikázás nélkül írva is zsebre tette az 1,6-os szívó benzinest.
Az Cool felszereltség volt kiegészítő ülésfűtéssel, bőr kormánnyal, bőr váltógombbal.
Volt alufelni, kormányról vezérelhető média, stb...
Nekem az anyagminőséggel annyira nem volt gondom, nem vagyok az a "belső műanyag nyalogató" típus.
Kopogós, de nem zörgős, nyikorgós volt, ami a mostaniakról annyira nem mondható el.
Ellenben az ülések sokkal kényelmetlenebbek voltak, minden oldaltartás nélkül.
Nem beszélve arról, hogy feleségem panaszkodott a rövid ülőlapokra.
Nekem annyira nem volt ezzel gondom, mert annyira nincs hosszú lábam.
Szóval menni klasszisokkal jobban ment mint a benyás ASX.
Már 1500-2000-től ugrott hatodikban is
Menni is ment, mint az "állat", 180-at simán mentem vele többször is, és nem kellett kilométereket pörgetni, hogy beleugorjon.
A menetzaj mindenképpen hangosabb a Dusterban.
A végét nem tudom, nem néztem meg.
De mint írtam, nem lehet a dízelt a benzineshez hasonlítani.
A fogyasztását sem, de leírom, ha akartam akkor sem tudtam vele lenyeletni többet 6,3-6,5 liternél, pedig akkor aztán mentem vele rendesen, és meg is volt pakolva, meg tél is volt, nyáron meg a klíma ugye, de akkor sem...
A Duster is kisimította az utat rendesen, de az ASX futóműve jobb, még simábban megy.
Ugyanakkor alacsonyabb kicsit, és míg a Duster a 20 centis padkán simán átment, addig az ASX-nél már kicsit figyelni kell, mert elől a kerék előtt az a két lenyúló lap... hát, azt szerintem kár volt odatenni.
Bár, lehet, hogy sok sarat felfog, még nem próbáltam.
Rozsdásodni ugyan úgy rozsdásodott alul a kipufogódobnál, meg a fékdoboknál, meg itt ott, mint az ASX.
Karosszériája mintha vastagabb lemezből lenne az ASX-nek, mint a Dusternak volt.
A csak sípolósnál bármelyik fej érzékel valamit jelez, de azt nem tudod, hogy melyik. Emiatt felesleges több csatorna.
A vizuális + sipólósnál ugye van visszajelző is, ez miatt van értelme a több csatornának. Az ASX-nél a gyári rendszer mutatja a kettő középsőt ( 1 cs. ), ha jobb hátul van akadály csak azt mutatja ( 2 cs. ) ha bal hátul van akadály akkor azt mutatja ( 3 cs. ), és ezeket tudja variálni. Az kijelzős utángyártott ugyan ezt tudja.