Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 314
Igazad van, az US History volt.
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 313

Igen, ez a bizonyos AP Europai Tortenelem az ami nalunk kivegeztetett ugyanis nem volt ra eleg jelentkezo. Lanyomek kampanyt folytattak az igazgato ellen, feltuzelve a szuloket, hogy telefonaljanak be a district tanfelugyelohoz (en is) de nem hoztak vissza.

Amire te gondolsz, haboru az europai-azsiai, stb...frontokon az az US History reszekent volt eloadva.

Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 312
Es en emlekszem most tavaszrol, hogy ott volt a AP Eurpai Tortenelem a listan.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 311
a radioban :)
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 310
Valahol autoztam mult heten es az allamok kozotti kulonbsegekrol volt szo tantargyak curriculum ugyben, itt is az lesz.
Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 309

Ez tok erdekes, nalunk nem kerul penzbe az AP/ c.credit.

En lanyom, aki a tieddel egyidos, nem AP tortenelem, csak mezei tortenelemosztaly - de mar harmadiikban kivegezte a masodik vilaghaborut az europai es az azsiai fronton is.

A versekben, ugye, teljesen egyetertunk, az AP English hoza Shakespeare-t aztan slussz.

Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 308

Igen. Hadd legyek az ordog ugyvedje. Gyermekem mindenfele AP osztalyokba jar de amikor a minap megkerdeztem tole, hogy meddig vettek az europai tortenelmet akkor a valasz az volt, hogy az elso vilaghaboruig. Ennyi. Es tobbe nem tanul tortenelmet a high schoolban.

Ez nem azt jelenti hogy nem hallott a masodik vilaghaborurol mert az amerikai tortenelmet vegigvettek napjainkig, tehat legalabbis amennyire Amerika erintett volt, hallott valamit harangozni. AP American History-ra jart amiert kapott is college creditpontokat 150 kemeny dollarert. Mar harmadikban leerettsegizett, kituno eredmennyel es sokat tanult ra. De belefert volna az idejebe tobb is es en keveslem a vilagirodalmi es vilagtortenelmi kitekintest amit a HS ad.

Verseket, dalokat alig tanultak az iskolaban.

Előzmény: ossur63 (303)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 307

Teljesen egyetertek.

Előzmény: zimra (304)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 306

Az advanced placement HS trigonometriakonyv tavaly egeszen felizgatott, mert emlekeztem erre-arra, ferjem meg barmikor megoldja a matek hazi feladatot, hobbybol.

Nem ertek egyet a hulyegyerek lemarad, akkor a masik unatkozzon rendszerrel, hivjuk inkabb magas szinvonalu public education-nak, ahol vannak osztalyok olyanoknak is, akik nem human/real beallitottsaguak es masfele karrierre keszulnek. A tehetseges/szorgalmas gyerekeknek a privat idejuk is kincs, az iskola legyen kihivas es erdekes es azt hiszem sokat valtozott a rendszer, az AP osztalyok jo resze college credit-et ad es rendes tanoran, iskolaidoben. Es meg ezen kivul is lehet community college-ba jarni estenkent.

Előzmény: denes (300)
ossur63 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 305
nagyon jot fogtál, igen a motivácio, az hogy az egyetemeken a háttérben a nagy cégek már tapogatodznak és kikapják a jó tanulokat a tehetségeseket. A profok adják ki öket, azt látják már a suliban, hogy ki a tehetséges, kire lesz szükség.

És még valami: ha itt fizetni kell is érte, felvesz a diák egy kölcsönt ami hisszu lejáratu, Nos ha a cég kikapja a tehetségest, akkor az elsö amit ad, hogy kifizeti az adosságot. És nem a banális magyar értékmérök alapján, ök tudják milyen alapon és az mindig bejött.

Előzmény: zimra (304)
zimra Creative Commons License 2008.08.19 0 0 304
igen és ők ezt már a high school-tól vagy tán még korábban gyakorolják, ebben nőnek fel.Míg szerencsétlen magyar gyerekeknek még mindig a tetemes mennyiséget kell megtanulni általánosban(és az idiota kollegák nyári szünetre egy csomó felesleges dolgot még pluszban rájuk raknak) addig ők közép suliban már nagyban könyvtáraznak, keresnek, halom esszét írnak, mi meg csak néztünk a gimiben ha vmelyik tanár kért tőlünk egyszer-egyszer.
Az egyetemükön pedig van egy hatalmas motiváció ami itt még mindig nincs (ill.most próbálnak vmi hasonlót bevezetni) a tandíj.
Ott csak úgy tud egy átlag családból jövő elvégezni vmit, ha keményen melózik érte.
Itt is kell melózni érte, de valahogy másképp...
Persze többre is mennek a papírjaikkal ottani viszonylatban, mint mi itt a mieinkkel.
Előzmény: ossur63 (303)
ossur63 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 303
bocs hogy közbeszolok, de a tanitási rendszerre is csak a jo angol mondás érvényes: a pudding probája, hogy megeszik.
Tehát a tanulmányi szint elemezgetése és arra való büszkeség mellett semmire sem mennek, miközben a lebecsült német vagy amerikai tanulményi rendszerre alapozva taléltak fel és gyártanak mindent.
A silicon srácok is azokba a pellengérezett sulikba jártak, a NASA és rengeteg más prime technikai cég "fiai" is amerikai iskolákban végeztek.

Manapság a tudás koncnetrált, és nem hivalkodásra megy. A produkciora. Pontosabban nem az a request hogy valaki tudja kivülröl a telefonkönyvet, hanem az hogy használni tudja. Nem az a fontos, hogy tudjad hol van valami, hanem hogy tudjad hol kell megnézni hogyan kell megtalálni.
Előzmény: denes (300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 302
Most olvasom elso mondatodat. Hat nem egeszen. En integralt szamitottam negyedikben meg tobbismeretlenes egyenlet meg a joeg tudja mi meg...Mara persze maradt az egyszeregy.
Előzmény: denes (300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 301
Lanyom negyedikes a high school-ban, matekkonyv nehez. De a tobbseg nem is tanulja meg. Sajnos. Szetvalogatas szerintem jo. Mert a nehezfeju nem tanul jobban attol, hogy atomfizikusokkal rakjak oket ossze. Anno dazumal nem volt szetvalogatas, es a gyenge tanulok gyengek is maradtak mert nem volt rajuk eleg ido. Az okosak meg unatkoztak ugyenebbol kifolyolag.
Előzmény: denes (300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 299

Kanadában is a családegyesitésre fektették a legnagyobb bevándorlási hangsúlyt, mint itt. Csakhogy ott az indiai/pakisztáni volt túlsúlyban ehhez, nem az iskolázatlan latinó. A családegyesitési kvótáknak megvan a hátrányuk azért.

Toronto egy része tiszta moszlem város lett- szinte minden nő fátyolban és a testet eltakaró  klepetyusoknak különféle változatában strasszált a plazán.... a férjek meg farmerben, trikóban. Először mondtam, hmmm... ez mily szép, hogy úgy élhetnek majdnem, mint rég odahaza. Aztán, hogy megvannak ezek őrülve, azért jöttek ide, hogy úgy éljenek?  Kanadában nem az olvasztótégely volt soha a szólam, hanem az, hogy mindenki egyenjogú kanadai, és szépen ápolja tovább saját- eredeti kultúráját. Mostmár sajnos nem néz ez ki olyan jól, mint amikor hatvanezer magyar ápolta Torontóban.

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 298

Minden rosszban van valami jo. Most majd nem lesz szukseg petrezselyeszuretelokre kulfoldrol, lesz eleg helyi munkaero erre es importalhatunk zseniket kulfoldrol megint. Csak legyen penzunk/hitelunk megfizetni oket.

 

Van azert remeny. Minap nagyfiammal nagybevasaroltam (Trader Joe's) es a penztarosfiuval eloszor a nyari munkakrol aztan Calculusrol beszelgettek, mintha egyik se a petrezselyemtermelesbe fektette volna a jovojet :) el voltam ajulva. Nagyon hiszek ebben a generacioban, igazabol mast nem is tehetek.

Es amit itt a high schoolban megfigyeltem, mondjuk matekbol, vannak osztalyok, ahova a remenytelenek kerulnek, es vannak, ahova a kozepesek, es vannak, ahova a remenyteljesek, ha kimondjak, ha nem. Es utana jon az AP, azoknak, akik tenyleg komolyan gondoljak. Annyi 18 eves van korulottem minden este, hogy komolyan statisztikat irhatnek. Ugy erzem magam, mint az oracle a Matrixban, hogy meg tudom mondani, mit hoz nekik a jovo, de nem latom meg elore, mikor torik a vaza...

Előzmény: Törölt nick (296)
ossur63 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 297
ez nem lotto, hanem viza bullettin.
A bevándorlások száma szabályozva van: egy népességböl mennyit engednek be stb..

Pld. ha évente 120 ezer mérnök jöhet be, abbol 20 ezer europai, 20 afrikai, 40 latin és 40 ázsiai ( ez csak egy példa) ahogy irod is, ha europai kevés jelentkezik akkor elöbb sorra kerülhetsz. Erre egy pontos info vonal van, bármikor megnézheted, hogy melyik kategoriábol melyik szám "megy " éppen.

A ciki az benne, hogy ha a visa bulletin eltart pld 5 évig, akkor annak a cégnek ismét meg kell erösiteni a kérvényt, hogy akarja azt a mérnököt. Közben 4 és fél év után a cég tönkrement, és nincs sehol. Igy az egész labor certificate hiába volt, hiába fizette valaki az ügyvédet stb... case closed.
Előzmény: zimra (284)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 296
Bizony igy volt valaha...matek tanarno baratnom mondta, hogy igyekeznek megreformalni a matektanitast mert rajottek, hogy az amerikai gyerekek alig tudnak szamolni mig ellenben 2 generacioval korabban ez meg nem igy volt. Finoman figyelmeztettem a 2 generacioval ezelotti europai bevandorlo dompingre...
Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 295
Nezd a nagy kepet, az elmult 60 evben az agyelszivas volt az egyik csucssikere Amerikanak, aramlottak ide a kulfoldon kikepzett zsenik mindenfelol, ez veszik igy el.
Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 294
Iiiiiiiiii (sikitok) de meghivlak, az biztos. Ugy tiz ev mulva tervezem, a fiam szerint 4 ev az.
Előzmény: Törölt nick (292)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 293
loipar...na ez is egy jo szo ))
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 292
Majd szolj, hogy mikor kuldjem az ezust halszeletelo kest ))
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 291
Nem azert van a kvota mert CEO-nak meg csak-csak akad belfoldi jelentkezo is de petrezselyem szuretelesre nem?
Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 290

ott nincsenek pl kvotak mernokokre, szerintem, ahogy en Kanadat elkepzelem kontra mostansag US. Ismerek egy magyar-nemet-roman (hosszu sztori) sracot, aki elsore megkapta a kanadai munkavallaloi vizumot es azota nagy ceg europai kepviseloje lett, cirka 10 ev alatt, a kb magyar-nemet-angol-roman-francia-olasz nyelvtudasaval.

Nem tudom, hogy megy manapsag, csak, hogy 10 eve elsore sikerult, es a srac nagyon elegedett az eletevel.

Amerika reszben attol lett nagy, hogy agyelszivott, Kanada tole tanult. Nem ertem, hogy lehet kvota az ertelmisegre, szerintem Kanada nem lehet ennyire hulye.

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 289

OFF: Jajistenem, lassan en is kismenyemezek meg kisvejemezek. :( Meg nem all ra a szam, de a sracok baromi komolyan gondoljak, most mar evek ota jarnak, es nem adjak fel. 

Kisvejemjelolt nagyon buta de becsuletes, community college es construction engineer szeretne lenni, sok remenyt nem fuzok. Kismenyemjelolt UVA es idegsebesz lesz, semmi nem allithatja meg.)

 

ON: az elozobol lemaradt, hogy anyosom es csaladja oregoni, ott is viragzik a loipar, minden csak penz kerdese.

Kanada, asszem igazad van.

Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 288
Es oda konnyebb bevandorolni vagy munkavizumot kapni?
Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 287

Kismenyem csaladja Lexington, Ky. és Louisville. Odafele Versailles és Paris útbaesik. A lovak palotákban laknak... Legalábbis az istállók úgy néznek ki. Igazad van, Virginia is jó hely.

Bevallom, ha én most akarnék Mo-ról elköltözni, megint Kanadában kezdeném.

Ott sokkal könnyebb szegénynek (újbevándorlónak) lenni, mint USAban.

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 286

:) Nekem is ez a lovas dolog a legerdekesebb, amin el lehetne indulni. Gyerekem sokaig lovagolt, latom, mekkora iparag ez, es mennyi penz van benne. Virginia se semmi horse country Kentucky mellett, es van meg sok mas lehetoseg is. Pl a gazdag mostohaanyosom rokonsagaban van egy loszereto csalad, olyan lovardat/istallot tartanak fent, ami engem leginkabb a Holiday Inn-re emlekeztetett.

 

De lupus, angolul tanulni ezerrel, mielott nekivagsz.

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 285

ouch. Ez mondjuk rohej, nem tudom mi ertelme ennek a kvotanak, de valami okos ember pozicioba jutott es megszabhatta, hany egyetemet vegzett kulfoldi ertelmisegi kaphat munkat az USA-ban.  

Foldalatti vonat epul nalunk a repuloteren, szigoruan security ovezet, mult heten razzia volt es harmincvalahany illegalist talaltak az epitkezesen, ez is jellemzo. Ott nem volt kvotazas a felveteli irodan, ugynezki.

 

 

Előzmény: zimra (284)
zimra Creative Commons License 2008.08.18 0 0 284
eszembe jutott egy szösszenet arról hogy még ha van konkrét munkaadó aki kéri vki számára a munkav.vízumot,akkor sem mindig sikerül sőt...

Egy konkrét eset. BME-Építészt végzett ismerős, aki ösztöndíjjal kint volt fél évet a Texas University-n, és ezalatt már egy ottani épitész irodának dolgozott.Ez az iroda szeptembertől alkalmazta volna, tehát igényelt számára munkavállalási vízumot, csakhogy idén a munkavállalói vízum lehetséges beadásának napja után kb 1 héttel már 3x annyit adtak be, mint amennyit az egész évre megengedtek volna.
Volt egy limit, nem tudom mennyi ez a szám, de néhány nap alatt mint már említettem ennek a háromszorosa gyűlt össze. Így hát mit tettek? Akárcsak a green card-ot ezt is lotto szerüen kisorsolták.Akiröl írok nem esett bele a kisorsoltakba, így a pórul járt 2/3-os többséghez tartozik.
Ez a sorsolás most juni/juliusban volt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!