Keresés

Részletes keresés

Weldmanager Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1830

Sziasztok!

Örülök, ha bárkinek is segítettem! Ami az awi gyújtásokat pedig csak érintőlegesen konyhanyelven érintettem . . . de igazatok van!

Egy jó tanács!!!!!                  GÜDÉT NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

SEMMIBEN!!!

Nem csak inverterekben de minden egyébben nagy szutyok! Talán csak a rönkhasítókat merem ajánlani, mert az nem egy túl bonyolult valami! :-)

GTDI:

Ennek a gépnek jóval többet kellene tudnia! Valami villanyszerelő haverral nézesd meg, mert szerintem ott valami átkötési probléma lehet! Ha még mindig gixeres szólj és ajánlok egy nagyon jó szervízest! Elég jó gép, úgyhogy kár lenne érte!

Djorkaeff:

A fenti kiemelt sorok főként neked szólnak és az einhellt se nagyon! Bár az valamivel jobb! A vatera az ok, lehet jókat találni! Ezen kívül:

Gys honlap Univerzal 2p 90ezer körül! Mikor ott dolgoztam, nem olyan nagy gáz, de ne várj csodákat!

A BLM talán jövő hónaptól fog echte angol gépet forgalmazni a Parweld márkanév alatt! Mint tudjuk a PArweld főleg pisztolyokat és kopókat gyárt, de csináltak egy nagyon jó kis gépet, 5kg-os dobbal, 170A-el, ezro csatival és az ára várhatóan 120ezer körül lesz!

Ha tudok, majd dobok fel ide képet!

Ha sürgős, akkor a karcagi weldipexes gépeket ajánlom, aszem 150A-est 120 körül kapni! Ezek tényleg megbízhatóak! Most "csöcsön" van a cég, ha helyben vásárolsz talán még alkudni is tudsz! :-)

A fent említett árak a 25%-os áfá-t nem tartalmazzák! :-)

A legutóbi vaterás véleményem:

Fogsz te ennél jobbat is találni. Ezért az árért szerintem kevés az áram és ahogy nézem, ha pisztoly problémád lesz azt sem tudod nagyon cserélni!

Szép hegesztést mindenkinek! :-)

fogsz te találni ennél jobbat is!

djorkaeff Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1829

Megint bocs a zaklatásért!

Szerintetek ez a gép ér valamit?

Előre is köszönöm!

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=150123442

bohrer Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1828
Fogalmam sincs , 10 éve dolgoztam díszműkovácsnál, de a megrendelések 70%-a a határon túlra készült. Akkoriban volt hogy kastély köré 100m kerítés 44000Ft/m volt, igaz mángorolt élkovácsolt anyagok is voltak benne. Én akkoriban másodállásban 220Ftos órabérben voltam, a legrégebbi kovács 320Ft ot kapott, jó gyenge bérek, ugye? Na nem is csináltam sokáig.
Előzmény: do-xa (1827)
do-xa Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1827
28 méter? Csak tippelem, bár nem tudom merre az országban, hiszen ez is számít: Szóval 3 milla. Ja és számla nélkül:-)))
Előzmény: bohrer (1826)
bohrer Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1826
2001-ben voltam utoljára, azelőtt minden évben.Amíg lehetett volna a lányom volt túl kicsi, azután építettem egy családi házat és minden pénzemet időmet elvitte, viszi most is, de jövőre mindenképp elmegyünk, legalább hajdúszoboszlóra.
Az idei nyaralás árából kovácsüllő, inverter, kovácstűzhely , automata sisak, festék hegyek lettek véve, hogy elkészítsem álmaim kovácsoltvas kerítését, hiszen 28m-ert vállalkozóval csináltatni egy vagyon, nézz utána az áraknak. Egy 4m-es tolókapu többszázezer alaphangon.
Előzmény: do-xa (1825)
do-xa Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1825
Miért gondolom azt , hogy Te is abba 40% -ba tartozol, aki nem jár üdülni?
Előzmény: bohrer (1824)
bohrer Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1824
Elismerésem hogy belefogsz autószerelésbe és egyéb nem állatorvosi témával rokon szakmába. Én is büszke vagyok arra hogy saját kézzel építettem fel a házamat. Ipari robotok javításával programozásával foglalkozom, de dolgoztam másodállásban autószerelőként, köfaragó ( sírköves ) , díszműkovácsként.
Magam burkolok , festek glettelek, vakolok, falazok, ácsmunka, víz fűtés , gázkészülékek szerelése, stb, lakatosmunka,térkövezés, dryvit szigetelés, kovácsolás, kútfúrás,szinte minden, természetesen nem gyógyítok és főzni sem tudok.

Szoktam mondani hogy a mi szakmánk olyan mint az állatorvosé, az állat nem mondja meg mi a baja hol fáj.
Az ember legalább elmondja az ember orvosnak.Na ilyenek a robotok is, nem beszélnek ,legfeljebb 1-2 semmitmondó hibaüzenet , ami az eredeti hiba következménye, de több tízezer regisztrált hibalehetőség van.
djorkaeff Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1823

Újfent megköszönöm a jótanácsot! De a dr-rel nem dicsekszem (sok a büdös disznó közöttünk is, nem hinném, hogy két betű megkülönböztet minket a többitől), csupán a helyzetet próbáltam magyarázni.

No, majd jelentkezem amint megvan a cucc és már próbálkozom.

Előzmény: bohrer (1822)
bohrer Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1822
Dr. úr Ha kint akarsz hegeszteni CO-val kerítést akkor a szél elfújja a védőgázt, de porbeles huzallal ( flux) tudsz kint is hegeszteni ,aminek cserélhető a polarítása .
Erre kérdezz rá megvétel előtt.
Előzmény: djorkaeff (1821)
djorkaeff Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1821

Értem és megértelek, sokszor én is el szoktam gondolkodni ezen. Hogy egyáltalán érdemes ennyit beleverni egy régi ócskavasba? De alapvetően amióta autót szerelek egy rakás mást is csinálok pont azért mert elkezdtem szerelni. Nem utolsó szempont az sem, hogy ha valami elromlik rajta akkor a nagy részét meg tudom oldani. Ha lenne egy sosem elromló kocsim, akkor biztos, hogy a puszta közepén romlana el valamikor amikor már sem kedvem sem energiám nem lenne megtanulni a szerelést. Hgeszteni pedig muszáj mást is a ház körül, én biztosan nem fogok kemény pénzeket kifizetni olyasmiért amit magam meg tudok csinálni. Amúgy állatorvos vagyok (nem kell megijedni, egyáltalán nincs sok pénzem és valószínüleg nem is lesz, állatorvosi körökben engem hobbistának neveznek:))) Például régi mechanikus órákat is szoktam néha szerelgetni, amikor éppen kedvem és időm van. Szóval ez a lényeg.

Ami a gagyi kinai szarokat illeti, abban igazad van, most éppen nagyban stírölön a netet, hátha összejön valami.

Előzmény: bohrer (1820)
bohrer Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1820
Írtam az einhellt nem igaz? Leírjak egy tel számot a kollégámét akinek most áll a szemét a műhelyben, mert 1 tekercset sem tudott elhegeszteni vele?
Ahol vettem az inverteremet, árulnak ilyet is de csak azért hogy ha drágább van , be sem megy a boltba az ember, de Ők is részletesen elmondják hogy NEM az a gép kell neked.Nem többszázezres gépet említettem, de ha egy gép felébe kerül mint a többi abból kispóroltak valamit. A németes hangzású , KÍNAI!!!!!! Güde
természetesen alumínium tekercselésű réz helyett, megmelegszik és taknyol hegesztés helyett. Ezt is kollégáim mondták aki befürdött vele.
90 -ért amit írtam nem sok a hetra CO.
Szomszédnak einhell MMA hegesztő taknyolgat, ragad, amikor barátja inverterével hegesztett mondták nem is tudták milyen jól hegeszt, Ő sem tudta csak az inverter óta. Apósa Hetra 130A-es gépével is megy neki, csak az einhellel nem volt jó, én 23 éve varrogatok de nekem sem volt jó, csak ragadt, nem gyújtott ívet, túlmelegedett, lekapcsolt stb.
Ha barkácsolgatni akarsz ahhoz be kell ruházni, én is azt hittem hogy majd lekovácsolgatom a kerítést, házi trafóval hegesztve, régi kézi pajzzsal, egy darab sínvason.
De vennem kellett kovácstűzhelyt mert amit építettem saját kútfőből nem volt tökéletes, ,vettem 100kg-os üllőt, aminek ha nem a közepén verem a vasat hanem a szarván nincs húzása, ekkor jöttem rá miért csinálnak 200 - 360kg-os üllőt .
Pár mázsa lengyel kovácsszén ,ami nagy lánggal égeti a szőrt is a kezemről , és a kénszagtól megköhögősödtem.Lenne még koksz dunaújvárosról fuvaroztatva, aranyáron megvéve, de én "spóroltam" valamennyit.Vettem invertert, automata pajzsot.
A tető csináláshoz fúrószárakat , ácsderékszöget, elektromos gyalut, láncfűrészt.
Burkoláshoz szerszámokat, betonkeverőt stb.
Van einhell flexem amiben naponta cserélek szénkefét, 2 csapágyat elfogyasztott 2 év alatt, kapcsoló csere, stb. lassan egy Bosch árában van, érdekes a Makitát megvettem és jó ahogy a B&D is.
Na így tudok dolgozni ezeket meg kellett venni. Ha utánaszámolsz veszel egy jobb állapotú mercit és elfelejted a romantikát , ami úgyis elillanna.

A legfontosabb a hegesztés nem olyan mint a hajszárító hogy bárki bekapcsolja és már megy is.
Ez olyan mint a ceruza, ha veszel egy ceruzát, még nem leszel portré rajzoló grafikus a balatonnál. Nem elkedvetleníteni akartalak, de ha már megveszel 1-2 gépet nincs kiszállás nem hagyod veszni a befektetett pénzt és csak még több költségbe vered magad.Már én is inkább deszka kerítést építenék de ott a vas 6 méters szálakban százezrekért, és a szerszámokban a pénz.
Előzmény: djorkaeff (1813)
bexxter Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1819
NE(m)!

Kivéve, ha boltból vennéd.. de gondolom vaterán találtad. A güde egy németes nevű kínai hulladék! Nekem a kompresszorom güde, a szervízben már meghalt, imádkozom, hogy kibírja pár évig az itthoni ritka használatot. Természetesen vateráról van, a srác még foglalkozik velük, de rengeteget visznek vissza, természetesen a vételárat nem fizeti vissza senki, stbstb...

Akkor már inkább einhell, az utolérhető, van szervíz stb.

De méginkább egy használt, idősebb komoly gép. Ha gondja is lenne, olcsón megszerelik, de alapvetően megbízhatóbb használtan is, mint a güde.
Előzmény: djorkaeff (1818)
djorkaeff Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1818

No, te vagy az én emberem, érted a dolgomat. Amúgy nincs 3  fázisom, de ez nem akkora baj. Kedvenc szerelőm egy Einhellel dolgozik évek óta, aszongya, hogy 150 amperrel már lehet karosszériázni, ez nekem elég. De most ippeg találtam valami Güde márkájut, 172/6w, szerintetek az jó?

Előzmény: erbe (1815)
bexxter Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1817
Sajnos most nincs kilátásban gépvásárlás, de érdekelne a véleményetek erről:
(nekem az alu hegesztés (AC) ami szembetűnő hiány, természetesen házi felhasználásra gondoltam, nem ipari vagy komoly napi 6-8órás munka).

http://www.vatera.hu/plazmavago_50a_awi_200_inverteres_hegeszto_ct520_150492460.html
erbe Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1816
Nem találom a 6030-as adatait, régi típus. A 2060-as gondolom kisebb, az <210A és 8-as lemezvastagságig írják. Ha a 6030-as 1-esnél nem tud vastagabbat, az már komoly gond. Nem fröcsög, durrog hegesztés közben? Trafó hangja? Egyenletes brummogás vagy zajos morgás időnként rángatózással?
Előzmény: erbe (1814)
erbe Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1815
Nézz körül a Vaterán. Neked bőven megfelel a tizenéves CO2 gép 30-40e-ért, a rozsdás láncos csörlő 5000-ért, stb. Lényeg, hogy ha lehet, komolyabb gépet vegyél, inkább a 15 kg-os dobbal, mint az 5-össel. Bár a 220-asok általában kicsik, de nem is lehet velük olyan szépen hegeszteni. Van 3 fázisod?
Előzmény: djorkaeff (1807)
erbe Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1814
Elég furcsa, amit írsz, mert mérete és kinézete alapján többet kellene tudnia. Diódák???
Apró Off:
Scheiss Technik = Sz@rási technika
Schweiss Technik = Hegesztési technika :-)
XX éve készítettem 2 hasonló méretű CO2 hegesztőt 3f-ra. Egyik 300 másik 350 A-es. Az pedig már a 10-es lemezhez sem kevés.
Előzmény: GTDI (1811)
djorkaeff Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1813

No, eleddig véleményünk és szándékunk nagyrészt egyezik. Biztos, hogy jobban járnék egy jobb minőségű géppel, de ha valamennyire is óvatos vagyok, akkor pl. egy 170-es Einhellel is talán megcsinálom a munkám. Javítsatok ki ha nem igaz.

Do-xa

Márpedig nekem muszáj az egészt egybevenni, mert másképp nem megy. Ha így kezdek dolgozni, ahogy pl. Vodkaboy ajánlotta, akkor sosem lesz semmilyen állapotra hozott kocsim, hanem csak a szerszámokat szedegetem. Természetesen értékelem és köszönöm a jó szándékot és a segítséget, de sajnos kompromisszumok nélkül nem csinálok semmit. Szóval valahogy maj csak lesz.

Amúgy a restauráció az a gyári állapotra hozás. Nekem ahhoz sem energiám sem időm. Örülök, ha egy használható állapotot összehozok (fél padló, sárvédőívek, jobb hátsó sarok: ezeket kell pótolnom oszt már használható a kocsi).

No, még jelentkezem mert sok tanácsra lesz még szükségem.

Ahoj poplacsek!

Előzmény: bexxter (1810)
do-xa Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1812
HOHoH!
Én csak a hegesztő szektorra gondoltam, az általad vázolt igények alapján. De mint írtam is: jönnek azok maguktól. Kellenek kézi köszörűk, vágni csiszolni. Olló, peremező-lyukasztó. stbstb.
Már restaurálást említesz, pedig azt nem akarsz. Szal így kezdődött :-)
Láttam már hasonló esetet. mindennek az alapja egy egészséges kaszni. Egyébként kár a gőzért. Tudniillik ilyenkor már a felületes és a normális munka egészen közel jár egymáshoz.
Nem pontos példa: Egy ház hószigetelő rendszerrel való felruházása több tételből tevődik össze. Ragasztó, dübel, dryvitháló, nemesvakolat, élvédő, egyéb profilok, állványozás, munkadíj. Hogy a csatorna, ablakpárkány, gázvezeték stb. szerelvények módosítását ne is említsem. Cél: a hőszigetelés! mégis többen éppen ezen a tételen akarnak spórolni, nem áldoznak inkább a vastag hungarocellre, hanem az alig olcsóbb vékony lapot válasszák.
Remélem érzékelhető...?
GTDI Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1811
Üdv. Mindenkinek!
Még új vagyok itt az olyan bajom van hogy van egy Lorch Scheiss-technik M6030-as MIG-hegesztőm 220-400V-ról működik én 220-ról használom. Maxon még lehet vele hegeszteni 1-es lemezt is de a vastagabb lemezeket nem nagyon bírja 2-es lemezt még viszegeti. valaki ismeri ezt a gépet ez ennyit bír vagy jobban kéne pirítania?
Bocs ha kicsit hülyén fogalmaztam a segítséget előre is köszönöm!!

bexxter Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1810
Én is ilyesmi utat jártam be.. talán annyi előnyöm volt, hogy édesapámtól örököltem szerszámkészlet-maradványokat. Innen kezdtem építkezni és még most is elég messze vagyok egy jól felszerelt műhelytől, de autogén felszerelés már van, kompresszor van, akna is akad 1-2, szerszámkészletek stb.

Egy érdekes dolog... dolgoztam egy nem olyan kicsi szerszámboltban, ipari minőségtől kezdve a gagyiig minden volt. Én magamnak itthonra a középkategória alját vettem, pár éve használom a dolgokat, nem napi szinten, de sűrűn, és semmi bajom.
Nem feltétlen kell megvenni pl a törésgaranciás 50ezres készletet. Én pl 14ezerből (igaz kis kedvezménnyel) kihoztam egy alap dugókulcs készletet. Teljesen jól használható. Egyedül a kompresszortól félek, mert güde, és egy szervízben már meghalt, de itthon pl ez is jól teljesít.

Co/MiG gépem még nincs, de folyamatosan nézegetem, hogy miket kéne.
Én a használt gépeket részesítem előnyben, pl felszámolásokból fejlesztéskor stb kerülnek eladó sorba. És legalább nem teljesen kínai sz@rt veszel, hanem igaz, egy használt, de jó minőségű gépet.

Szintén mercizek, magamnak is lakatolgattam, most egy fiat 500ast próbálok összelapátolni magamnak.. ahogy haladok és szükségem van valamire, megveszem. Apránként, szép lassan, ahogy a pénztárca engedi. Igaz, nekem nem az a napi autóm, nem kell sietnem.
albinolynx Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1809
Végülis akkor egy jól felszerelt autószerelő műhelyt szertnél
létrehozni, ahol időnként a saját autód is megfordul? (:
albinolynx Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1808
Hegesztő spray-t nem szoktál használni?
Én le szoktam fújni mindent, párhuzam szorító,
fogók, stb. Gyönyörűen tisztán tarthatók, ugyan
így a munkadarab is.
Előzmény: Vodkaboy (1804)
djorkaeff Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1807

No, milla, nem milla.

Kő: hegesztő (200000) , kompresszor (100000 körül), polírozó(10-20000), tisztességes emelő (10000 körül, de ez nem biztos) (ugye, itt a tisztességesen van a hangsúly), szerelőakna (azt meg is csináljuk rövidesen), csörlő láncosan (mert drótkötéllel nem jó..., ennek már le sem merem írni az árát), normális szerszámkészlet (50000 alatt nem is érdemes belevágni egyes szakik szerint). Jó, lehet, hogy pont a millát nem üti a dolog, de 700 alatt nem áll meg, az tuti. És akkor kell az alapanyag (festék, gáz, huzal, miegymás), kell a kocsihoz az alkatrész (az sem két fillér), plusz egyéb beszerzendő belsó-külső díszitőelemek. Persze ez utóbbiak nem a szerszámokhoz tartozóak, de a kasszát ugyanígy befolyásolják. És éppen nem áll rendelkezésemre még 200000 sem hirtelen. Akkor választhatok: próbálkozom valamilyen módon, akár olcsóbb szerszámokkal is ( és nem veszek például sima trafós hegesztőgépet 20000ért, hanem egy nagyon sima, de védőgázosat valahol 60 környékén), így tán van is esélyem lassan, fél év alatt valami autószerűt rittyentenem belőle, vagy pedig fél év alatt veszek egy alapos gépparkot ami lassan többe fáj majd mint a kocsim és közben a kasztni tovább rohad, meg nekem is elmegy a kedvem az egésztől. Vagy rábízom a kocsit a "szakikra" oszt lassan, 10 év alatt hitelből kifizetem a restaurációt. De az biztos, hogy a kocsi 1 éven belül csúnya lesz és elfelejti, hogy valaki csinált rajta bármit is nemrég. Mert ilyenek a "szakik".

Előzmény: do-xa (1806)
do-xa Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1806
Milyen milla? 300 e elég mindenre. Gazdálkodj okosan.
( mellesleg az eszköztár ára rámutat arra, miért kérnek lakatos munkáért annyit> amennyit. adó etc-etc nem is beszélve)
No csak hajrá!
Előzmény: djorkaeff (1805)
djorkaeff Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1805

Jó estét újfent!

Köszönöm az igazán építő jellegű megnyílvánulásokat, igyekszem is sokat tanulni belőlük.

Alapvetően az a bajom, hogy ugye a kocsit nem adom ki a kezemből mert kifizetem a sok idiótát oszt nem lesz belőle lószar sem. Éppen ezért muszáj magamnak megcsinálni a lehető legjobban, a meglévő vagy a továbbiakban beszerzendő szerszámokkal. Namost, ha én mindenből a szakik szerinti "már használható"-t veszek, akkor hirtelen ráköltök csak a szerszámokra alsóhangon 1 milkát. És akkor még semmit sem csináltam.

Hogy nem megy majd tökéletesen, illetve nem lesz az elején szép, nos, azt bevállalom, magamnak csinálom.

Mellesleg a zöldségesemből nem veteránt akarok csinálni, én hétköznap akarom használni, éppen ezért nem kell makulátlan állapotút létrehoznom mert ez az állapot max. pár hónapot maradna, így viszont állandóan javítgatom, de megmarad az öröm, hogy minden nap ezzel mászkálok. Hogy nem 100%-os? Istenem, majd valahogy ezt is túlélem. De strapabíró lesz, az biztos. Ha emellett még rozsdamentes és viszonylag jó lesz a festés is, akkor végképp örülni fogok, mert magam csinalom magamnak ésszerű összegből.

Bocs a hosszú szövegért!

Vodkaboy Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1804
hmm mit mondhatok neked karosszeria maximum 0.8 de inkabb 0.6 huzal 150 amper boven sok lesz ahhoz hogy ategesd a max 2milis anyagot... merthogy nem igazan lattam eddig 2milisnel vastagabb karoszeriat.... szoval
masik fontos dolog szerintem hogy inkabb MIG-be gondolkodnek a helyedbe igaz dragabb de sokkel kenyelmesebb es nincs gyakorlatilag utomunka ami anyanyakatekeret helyeken nagyon jol esik... (vagyis lesz nem 1 olyan pozicio velemenyem szerint ahova nem fogsz beferni flexel vagy egyenes csiszoloval hogy szep legyen utana a varrat es festheto ezer a frocskolest elkerulendo en a helyedben argon-t hasznalnek co helyett bar dragabb teny es valo viszont ha 1 minoseget nezed ami 1 mercinel fontos megeri az hogy 150 amper sok meg nem jelenti azt hogy gond ha van :P 100bol hogy jo munkat is vegez nem fogsz kijonni ugy hogy a hajadtol gyors fajo bucsut ne vegyel..
vagyis kell neked 1 reduktor ami alsohangon 8 de inkabb 11 ezer (nagyon nem mind1 hogy a potmeter 11 l/p mutat vagy 3mat es ezalatt te nem erted miert nem elegendo a gas) argon / co kb ugyananyi
kell 1 jo fejpajzs ami a ha hejedbe lennek automata legyen 15 ezer sima fejpajzs 5 ezer
1 jo kesztyu 800
1 gas palack a legkissebb kb argon 25 ezer toltve (10 literes ) argon toltes 11ezer
de co legkisebb kb 18 ezer toltve 10 kilos viszont co toltes kis palack 5 ezer
nagyobb palack meg dragab... de fajlagosan olcsobb tolteni :P
5 - 10 - 15 kilo huzal hegeszto anyag ami 3- 15 ezer (minoseg menyiseg befolyasolja de ha lehet olyan gepet vegyel amibe min 10 kg anyag megy)

es az aranyos hegeszto masina .... ami miiiinniiimum 100 000 valaszthatsz trafosat vagy inverterest .... trafooos jooo nehez nagyobb es kevesebb munkat bir no meg mivel nem CHIP iranyitja a hegeszto ivet ezer szarabb minoseg
inverter dragabb mobilisabb jobban beallithato es sokkal jobb minoseg...
tehat kb 1 trafos alap gep ami neked elmehet...

http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/00031_MIG_180A_220V_4G_vedogazas_hegesztogep_

de inkabb 1 megfelelo inverteres
http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/00039_MIG175A_inverteres_hegesztogep_
sajnos csak 5kg dob de viszonylag jo arban van

es utolagosan mind2 kell 1 remek PISZTOLY amihez kell meg alap felszereltseg fuvoka stb... ami 11- 22 ezerig argonhoz a pisztoly dragabb

szoval osszesen argonnal hmm 200 000 alsohangon vegeredmeny sokkal szebb es minosegibb kezelhetobb hegesztes utomunkat nem igenyel palack ujratoltes dragabb 11000 pinz viszont megfelelo huzzallal rozsdamentes vasat , sima szerkezeti vasat is batran hegeszthetsz esetleg aluminiumot

CO-val 185 000 de frocskoles utana tisztogatas es csak vasat hegeszthetsz szerkezti acelt mast nem es nehezebb no meg kevesbe szebb varrat viszont 5000 a palack toltes

ha nem inverter hanem megis trafos gep akkor minusz 35 ezer (de en ezen nem sporolnek...)

hogy miert szaltam el arban??? hmm mer 1 komoly regi szep autot akarsz felujitani amit nem kene barbar modon csinalni megerdemli a szep minoseget

es hidd el szar geppel nem lehet hegeszteni csak ganyolni... en is kezdek rajoni es gepet cserelni.... pedig sokakhoz kepest zoldfulu kezdo vagyok... es tegnaptol kezdve igaz alkalmi munkaban de elelmiszer iparban dolgozok awi hegesztokent COR acelt hegesztek... 1 fronius geppel... es pillanatok alatt rajottem hogy otthon vajoooon mie nem ment ien szepen----
Előzmény: djorkaeff (1800)
do-xa Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1803
Nocsak! 100 alá szorult? Eddig pedig mintha az lett volna a vízválasztó...
Előzmény: bohrer (1802)
bohrer Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1802
Trakis.hu Trakis nagykőrös-webshop-termékek-heg. ber.- CO hegesztők-1 fázisú gépek

Europeweld 160 160A CO ez már jó. 90E Ft

A TRAKIS ( HETRA )-ról biztosan hallottál a szüleidtől az elmúlt 50 évben minden magyar ember látott hetra trafót,

Ez alatt csak kínait vennél , kollégám Einhell-el 1 db 5kg-os dobot sem tudott elégetni, még előtte elnyűtte a remek kínai gépet.
Most ez alatt nem kapsz normális gépet, ha nem nagy ismert márka ( Fronius, Esab,Merkle, Oerlikon stb) azok mondjuk 200-tól fölfelé , ez alatt akkor az mind kínai, lehet bármilyen neve és dizájnja.
do-xa Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1801
Felét leírtad. Továbbá az elektromos hálózat. Szándékozol-e karosszéria lemeztől vastagabb anyagot is hegeszteni? Jönnek a szempontok....
Gagyit nem javaslok az olcsósága miatt. El sem lehet adni később.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!