Azért ezt egy multiméterrel könnyedén el lehet dönteni, ugye??? :o))))
Azt meg leírta a t. tasztaltárs, hogy a szekunderek egyaránt 20A-es áramra készültek...
A szekunder tekercsek sorbakötésénél viszont az egy trafón lévő tekercsrek kivezetéseinek sorrendjére, pontosabban a menetirányaira ügyelni kell. És persze arra, hogy a legvékonyabb tekercs drótátmérője határozza meg az egész trafószerelvény terhelhetőségét.
Ha már barkácsolásról van szó,akkor nek is lenne egy hozzászólásom.
Ez nem is hozzászólásnak nevezném hanem inkább kérdeznék.
Nem olyan régen sikerült hozzájutni 2 db hálózati transzformátorhoz.MInd a kettő hagyományos kivitelű(nem toroid) mind a kettőnek 2 szekunder tekercse van és ezek össze vannak kötve így a közös ponthoz képest az egyik trafóról 2*30 V váltófesz,a másikról pedig 2*17 V váltófesz jön le.Mind a kettő trafó szekunder tekercsei 2,7mm-es huzallal vannak tekerve,ez ha jól következtetek krb 20 A max szekunderáramot jelent.A kérdésem a következő.Szertném összekötni a két trafót úgy hogy a primer tekercseket párhuzamosan kötöm egymással.Ha jól sejtem így 230 V-os lesz a primeroldal de duplaakkora áramot fog bírni. Ha ez érthető volt akkor lenne még valami. A trafók szekunder tekercseit is szeretném összekötni úgy hogy 2*47 V váltófesz jöjjön le róluk.VÉGÜLIS A LEGFONTOSABB KÉRDÉSEM AZ LENNE,HOGY ÖSSZE LEHET E KAPCSOLNI KÉT HÁLÓZATI TRANSZFORMÁTOR SZEKUNDER TEKERCSEIT(AZ EGYIK 30V A MÁSIK PEDIG 17 V-OT AD LE KÉTSZER) ÚGY HOGY 2*47 V JÖJJÖN LE RÓLUK. MIND A 2 TRAFÓN 2 SZEKUNDER TEKERCS VAN ÉS EZEK VANNAK ÖSSZEKÖTVE ÚGY HOGY A FENT LEÍRT FESZÜLTSÉGEK JÖNNEK LE RÓLUK.
KÉREM AKI TUD AZ SEGÍTSEN!!!! NAGYON FONTOS LENNE!!
Onnan megy, de ha elemmel próbálom (9 V + 2 x 1,5 V sorba kötve), akkor sem kap többet, és mégis megy rendesen. Azon is gondolkoztam, hogy esetleg az a baj, hogy a TDA7313-nál külön van a föld és a digitális föld (az I2C busz földje). Nálam persze ez ugyanaz, vajon ez bekavarhat? Arra végképp nincs ötletem, hogy lehetne két földet csinálni.
Nem tudom, emlékszik-e valaki az urak közül, egy MP3-lejátszót csinálok 4 csatornás erősítővel autóba. Odáig eljutottam, hogy kész a 4 erősítő, és egy TDA7313 vezérli őket (hangszórónkénti hangerő, mély, magas), amit egy mikrokontroller (PIC) vezérel. Most úgy néz ki a dolog, hogy egy stabilizált 12 V-os számítógéptápról tápról hajtom meg az erősítőt, egy 7809-en keresztül a TDA-t és egy 7805-ön a PIC-et. Na, ez így nem megy. 1-2 másodperc után, de néha azonnal is, gerjed, és gyakorlatilag semmi sem hallatszik, csak borzalmas zaj. Ha csak az erősítő megy a tápról és a többi elemről, akkor minden szépen szól. Szóval a kérdés: ezt hogy szokták megoldani? Mivel választják el a tápokat? Fojtótekercs?
Én nem találok semmi kivetnivalót abban, hogy ha valki közismert (publikált) kapcsolások alapján készített erősítőt árul. - nem mindenkinek van kedve, ideje hozzáértése stb. elkészíteni.
Quad 405-öt is készitenek többen is. Nekem az árakkal van nagyobb gondom, mivel a honlapon szereplő árak jelentősen meghaladja a jóval bonyolultabb Quad-ok árát.
Nem biztos, hogy szerencsés dolog mások szellemi termékével üzletelni... pláne, mások által használt fantázianeveken...
-- Nytech > Ion Systems > Heed Canopus,
-- Linsley Hood 10W-os A osztályúja,
-- a PSaudio RIAA,
mind-mind jól ismert kapcsolások, melyeket tervezőik publikáltak azért, hogy lelkes amatőrök saját céljaikra elkészíthessék.
Sokan "építenek Ongakut", aminek a kapcsolása lehet, hogy nagyjából ugyanaz, de a képességei korántsem. Ha én ezen készülékek tervezője/képviselője lennék, kikérném magamnak az efféle üzletelést a nevemmel/márkámmal/tudásommal...
Hi!
Van egy kis probléma egy hűtőgép elektornikájával, nem igen akarja rendesen kapcsolgatni a kompresszort.A hűtő tipusa:
Siemens KG 26 V 04
Az elektornikán a követlező tipusjel van (ami egyébként Bosch gyártmányú):
9.981.310.017-4 (ez van a NYÁK -on)
1 707 215 143 W 965 VDE 6601 87207 (ez pedig egy cimkén)
Az lenne a kérdésem, hogy nem e tudna valaki ehez az elektornikához kapcsolási rajzot szerezni, vagy esetleg egy cím...
Előre is köszi!
Zotya
sziasztok,
van nekem egy régi Bang & Olufsen BeoCenter 1800-asom ami kisebb hibákkal muködik. A hangeroállító csúszka/potméter elromlott, a helyére a balance csúszkáját rakták és most a hangerovel együtt balanszirozom is a kimeno hangot ami azért zavaró. Ezen kívül a lemezjátszó résszel is vannak problémák. Amikor a tut rárakja a lemezre, akkor egy pillanatig szól mindkét hangfal, aztán az egyik oldalon csak halk búgás, a másikon meg szól a zene. Lehet ezekkel a problémákkal kezdeni valamit? Van valami szervíz Budapesten ahol foglalkoznak ilyen öreg gépekkel is?
de nézz körül, asszem ilyen TDA1562-es erősítőt kitben is lehet kapni, abban meg minden benne van nyáktól kezdve az összes alkatrészig, csak össze kell rakn, meg még hűtőbordát kell hozzá szerezni és kész az erősítő...
Ez nem olyan crossautó lesz... Én tanyán lakok, és ott fogok crossozni, értitek?Nem midfarer vagy mia görcs, nem versenyezve.Csak akarnék belerakni jó kis cuccost, ami legalább 100w-ot nyom.Na, ilyen erősítőt mondjatok nekem lécci, teljes komolysággal.vegyétek úgy, mintha 1 rendes kocsiba kéne...KösszI!