Kösz az infót, megpróbálom.
Az időjárás? Szombaton du. (autóval) le kellett mennem Szegedre. A beígért folyamatos esőből egy cseppet nem láttunk, viszon szétfőttünk a 25 fokos melegben...
Ha most hétvégén esni mer, feljelentem az időjárást. Ez már a személyi szabadság korlátozása, ilyen nincs hogy hétvégén nem tudunk egy "szárazat" motorozni!!!
Hát tényleg nincs nagy pörgés :(((
Lehet, hogy az időjárás elvette mindenkinek a kedvét....
A hétvégére már nem is merek szervezkedik, mert tuti, hogy esni fog... Ráadásul szombaton nem is érek rá...
Szinterezés lesz a megoldás a konzolra.(elektroszatikus porszórás)
Cimek:
Fodor József, Budapest, 1165. Újszász utca 43. Telefon: 407-4562, 30/951-8144
Czibere Antal, Budapest, 1188. Zrinyi út 47/b. Telefon: 294-5488.
Végre semmi nem lehet a közös gurulás akadálya! Ugyanis a, mgvan a 6000-es szerviz a gépen
b, kész a három dobozom tartó konzolja!
Mivel a gyári (kappa) doboztartót a maga 57.000.- Ft-os árával még barkácsolni kellett volna a meglévő dobozaimhoz, így a készíttetés mellett döntöttem.
Igaz majd' 3 napig igazítottuk a géphez de TÖKÉLETES lett! Merev, bírja a súlyt, és össz-vissz talán egy kilót nyom!
Már csak egy apróság: Ha bárki tud olyan műhelyt, ahol a normál festés - lakkozás módszernél tartósabbat tudnak, kérem jelezze. A doboz-tartó mégiscsak a leginkább "kopó-alkatrész", kellene rá egy tartós megoldás...
Kösz.
Lent volt nálam motorozni egy Budapesti testvérem a hétvégén. Úgy éreztem ki kell próbálnom a motorját (Suzuki GSX 1400). Hát, azért van még ami megdöbbent. Eszetlenül izmos a paripa! A Száz kilómmal, a tankra feküdve sem mertem megrántani a gázt 5. sebesség alatt. Kihasználhatatlanul erős! Egy szörnyeteg! Szerintem megölhetetlen. 2000-5000 között minden igényt kielégít, úgyhogy nem kell pörgetni. Döbbenet!!!! :-)))))))))))))))))))))))
A pályán sokszor én sem tudom mi a jobb: ha gyorsan elsuhan az ember a megelőzendő mellett (viszont ha kijön elém, akkor nem tudok megállni), vagy szépen lassan (fékezésre lehetőséget hagyva). Ebben nem lehet okos az ember, ezt mindig az adott szituáció adja...
Hi!
Bike-r: ok.
Nem is akartam elmesélni, de annyira kapórajött a hozzászólásod, persze, hogy igazad van (az autópályát illetően), de nekem meg pont a pályán sikerült lekarcolni a lábtartót! Teljesen hasonló esetben félig szürkületkor refivel! és kijön az orrom elé!!! (hülye-bambák mindenhol gurulnak!)
Én is megálltam utána és elszívtam egy képzeletbeli cigit... - közel volt a szalagkorlát... üdv.
KecsŐ, egyetlen jó tanács:
Csak autópályán haladj (ha már ennyire akarsz) ekkora sebességgel. Ott még számítanak arra, hogy valaki ennyivel gyorsabban megy.
Vigyázz magadra!!! Én még szeretnék az idén veled együtt motorozni ...!!!!!!!!
Örülök, hogy mindenkivel minden rendben. Már kezdtem aggódni, hogy nem jelentkeztetek.
Oldi!
Sajnos a citadellás gurulás közbeni elázás "nem sokat javított" az állapotomon (ráadásul én hülye kivettem a kabát thermo bélését is). A csütörtöki citadellás összeröffenésen ott leszek, a cd nekem ráér addig.
A halálközeli élményekkel meg nem dobjátok fel az embert. Titeket már sehova nem szabad elengedni egyedül ?? :))))
Ettől sajnos brutálisabb dolog is történt, de akkor ti már nem voltatok ott.
Volt egy rohadt hosszú egyenes (ekkor már jöttünk el Kunmadarasról), gondoltam magamban megnézem a moci végét(400cc ne számítsatok valami sokra), úgyis gyér a forgalom. Kb 175-180 körül mehettem, amikor megláttam az autókat magam előtt, szemből semmi, csak a kilóméternyi egyenes. Index ki már a szembejövő sávban voltam, mikor az egyik kocsi is belekezdett az előzésbe. huhuu a parasztja... na most mit csináljak? Ha megyek tovább belerongyolok, az olyan mintha 70-el belemennék. Fékeztem óvatosan, és kénytelen voltam lehúzódni a szembejövő oldali utpadkára, ami szerencsére elég széles volt, és nem volt az aszfalttal szintkülönbségben. Így 150-160 körül a poban mentem el mellette! Oldi látta a történteket, a többiek, csak a bazinagy porfelhőt. Na jó sokkal mentem, de a majom belenézhetne a tükörbe mielőtt belekezd az előzésbe. Ha 110-el mentem volna valószínűleg akkor is kijön elém. Szerencs hogy észnél voltam és nem fékeztem a kavicsokon, mert akkor biztos esés->halál. Ehhez képes a fácán már csak ráadás. Durva volt! Vigyázzatok!!!
Viszont, így nem ehettünk fácán pörköltet ebédre:-)))
Mi visszafelé megálltunk a holt Tiszánál, nagyon szuper volt, kicsit pihiztünk a parton, majd Füzesabonyban ebédeltünk egyet a feleségem nagymamájánál. Nagyon jó volt motorozni, és a gyorsulási verseny is szuper volt.
Ezt hagytátok ki:
Szerintem qurv@ jó volt! Meg persze a mocizás is, 1-2 halálközeli élménytől (ezt szószerint érteni! Oldi is megmondhatja) eltekintve.
Majd nemsokára leírom mi történt és kiteszem a képeket az oldalra!
Kb hányan lehettek a citadellai felvonuláson??
Amikor az Erzsébet-híd-ra mentünk visszafele, a sor vége, még csak akkor ment le a hídról. De nagyon jó volt, csak az eső nem kellett volna!!
Igen, BMW F650GS sárga. Sajnos a többieket Kunmadarasról Budapestre tartva Dabas közelében elkapta az eső, és nem tudtak feljönni :((((
És nekünk is csak a szentendrei utig tartott a menet, innen irány a szakadő esőben haza :(
Kunmadaras hadművelet:
[TOP SZÉKLET]
Akit érdekel gstibb-el Füzesabonynál találkozunk 9:20-kor, de ha valaki befut Mezőkövesdre(az adott időpontban) az is jó!
Akkor viszont fölösleges Mezőkövesdig elmenni, Füzesabonyban is talizhatunk. 1db MOL kút van, a városon kívül az út szélén, el sem lehet téveszteni. Na mit szólsz?
gstibb:
Akkor úgy néz ki, hogy Oldiék máshol jönnek, tehát mi ketten találkozunk Mezőkövesdnél. A többiekkel majd Kunmadarason.
Onnan meg majd együtt BP Citadella!
Eddig így van...
Mint láthatod még gstibb jön veled, de az ulolsó pillanatban biztos lesz még 1-2 jelentkező (ha van valami hívjatok: 30/349-3215). A találka időpontja megfelelő???
HA tudsz hozzál kamerát(itt talán ne onboard-ot csinálunk), Én viszek fényképezőt.
Viszem a DVD-t!
Mi Hatvannál megyünk föl a pályára. Esetleg Hatvan utánn az első pihenőben, vagy kútnál találkozhatnánk, onnan mehetnénk együtt. De mikor? Sajna nem tudom, hogy Hatvan után hol van legközelebb pihenő! Esetleg telcsón megbeszélhetnénk. A számomat egyszer már átküldtem SMS-ben.
Jaaaj, de jóóót gurultunk ma a Citáról! - köszönet érte, aki ott volt, (most meg itt) de!
lehet öregszem, de még mindig nem tiszta, hogy akkor szombaton reggel ki jön KecsŐhöz és Kunra?
Feleslegesen nem ácsorognék a kutnál...
Kéretik jelentkezni itt!! üdv.
amit csináltam logót, ha megfelel(?) hova küldjem el neked? mert azt neked kéne tovább küldeni valami Wágner Úr nevezetű felhasználónak, hogy kitegye. ???
Hétvégén Kehidakustányba készülünk a Gyógy és Élményfürdőbe. Ez Héviz közelében van. Egy közeli Campingbe mennénk, ha lehet faházba. Hogy melyikbe azt még nyomozzuk. Lehet, hogy majd cak a helyszínen döntünk. Szerintem hely lesz.
Indulás Tatabányáról szombaton 9.00. 1-es út Shell (régi Total) kút. Ha nem szakad nagyon az eső.
Mivel a határátkelők, meg Budapest úgyis be lesz dugulva.:-(
Az időjárás a motorosok barátja "Mese" :
Ma Miskolcon szikrázó napsütés volt, délelőtt letudtam az egyetemi kötelezettségeimet (a Matávot néztük meg skor édekes dolgot mutattak).
Utána a városban ebédeltem, és megnéztem haverommal egy motoros boltot, ahová akkor érkeztek volna xyz márkájú nadrágok. A nagy melegben már jól rámtapadt a póló...
Menjünk ki mocizni egyet. Mivel a motort az egyik barátom garázsában tárolom, először el kellett mennem az albérletembe a kulcsokért és papírokért.
Onnan átbuszoztam haveromhoz (10-15 perces procedúra). Ott elővettük a mocikat, és vissza a mi albérletünkbe, hogy felvehessem a mocis ruhát (mert ugye teljes harci felszerelésben kellemetlen ilyen melegben buszozgatni, és még szarul is néz ki). Végre megvoltunk, indulhattak a hengerek,... végre megint nyeregben ülök. Kb sikerült 3km-et megtennünk, és elkezdett esni.
Na ide -><- gondoljátok a legcsúnyább káromkodást, és szorozzátok megy ezerrel! Hétvégén nem tudtam kimenni, már több mint 1 hónapja minden hétvégén esett. Ezt elkerülendő, feljövök Miskolcra mocival, hogy majd hétközben. Erre a paraszt eső nem elkezd esni... Pedig itt nekem nem 2perce telík míg elindulhatok (a fentiekben leírtam). Majdnem agyvérzést keptam, a szobám ajtaján van is egy félméteres Prexport gumicsík (belerugtam az ajtóba). Eddig aludtam, hogy lenyugodjak.
Két lehetőséget látok:
1, abbahagyom az egész motorozást
2, szarok az időjárásra, és hózáporban is menni fogok
Na ha szombaton is esni fog, azt valaki nagyon meg fogja bánni!!! :) (de már csak kínomban röhögök)
Bocs, hogy hosszú, és kicsit OFF voltom, de ezt Ti tudjátok egyedül átérezni!
A hétvégét még nem tudom (szombaton Guiness-rejkord kísérlet lesz a szülővárosomban, oda hívtak meg egy hónapja) vasárnap viszont - ha az időjárás engedi akkor vagy du. citadella, v. vasárnap egy nagyobb kör.
Tegnap felraktam a MAXXIS gumikat. Az első tapasztalatok:
Brutálisan tapad! Mintha az aszfalthoz lenne ragasztva! Ezzel könnyű lábtartót karcolni. Elképedtem a különbségen.
Valószínű, hogy előbb fog elfogyni (mivel sokkal lágyabb) (hja és mert hancúrozásra csábít), de kb. féláron van a Metzeler, Dunlop, Michelin kategóriához képest. (30500.- a pár!)
Mutatós!
Csendes!
Az eddigi legklasszabb túráim közül való. Motorozástechnikai, és biztonságtechnikai tréning volt, ani 20 év motorozás után is tudott tanítani sokat. Végtelen hasznos volt. Utána a térség legszebb helyeit néztük meg, majd Tatán a tó mellett egy klassz kis panzióban szunya.
Hja! és találkoztam Spapával!
Hogy sikerült a hétvégi BMW-s túra?
Gondolom szombaton ti is megáztatok... :(
Balatonboglártól jöttünk fel Pestig szakadó esőben, másnap 3 órán keresztül mostam a motort, és még mindig nem olyan tiszta, mint volt....
Hali!
Üdv mindenkinek, elöre is elnezest kerek e hosszu levelert, de lehet innen erdekel valakit. szoval maj 9 - jun 1 kozotti idoszakban vmikor lenne egy turalehetoseg tirol /ausztria/ -ba. kicsit keson irok,mivel enduros csapatot szerettem volna, de sajnos nem jott ossze. szoval egy kisebb, viszonylag lassu /Yam TT350/ csapatot verbuvalnek , kb 6 foig. Szallas van ,baratian kis osszegbol megoldhatoan; Kufstein mellett egy kis faluban, Oberndorfban http://www.tiscover.at/at/guide/5,en,SCH1/objectId,RGN619at,curr,EUR,season,at1,selectedEntry,pict/pict.html.
-ez a tav bp-tol kb. 650 km. a tura ideje akar 1, akar 2 het is lehet.
A kornyek leirhatatlanul gyonyoru, szerintem orok emlek. A program szinten a tarsasagon mulna; en szemely szerint fokent a kornyezo falvak, hegyek, tavak, termeszeti nevezetessegek bebarangolasara gondoltam, roviden ennyi, aztan akinek van kedve csak zaklasson nyugodtan!!
foleg 06-70-314-35-62 tel szamon vagy mailimi@freemail.hu
Akkor május 1-el kapcsolatban, feltettem az oldalra (a hírekbe) a javaslatomat. Nézzétek meg!
( egyébként: http://www.headshot.hu/kecso/motorbike/hirek/maj1/maj1.htm )
Mindegyik személyivel (még azzal is, amelyiken a sarló-kalapácsos címer van) lehet május 1 után EU-tagországba utazni! Csak érvényes kell, hogy legyen!
Akkor javaslat:
Szombat délelőtt Kunmadaras, pl Mezőkövesdnél találkozhatnánk, onnan tudom vezetni a társaságot. Délután meg megyünk a Citadellához. Így túrázunk/nézelődönk/túrázunk/találkozóra megyünk. Szerintem jó lenne!
Írjon akinek tetszik!
Akkor javaslat:
Szombat délelőtt Kunmadaras, pl Meőkövesdnél találkozhatnánk, onnan tudom vezetni a társaságot. Délután meg megyünk a Citadellához. Így túrázunk/nézelődönk/túrázunk/találkozóra megyünk. Szerintem jó lenne!
Írjon akinek tetszik!
Már van aki jönne Kunmadarasra (mocis csaj!). Pontosabban Ő megy és valsz délelőtt csatlakozom hozzá, mehetnénk többen is, utána meg du Citadella.
Mit szóltok hozzá???
Hi!
Nekem tulajdonképpen mind1, csak egyedül nem akarok menni...
De, ha szavazás van, akkor a voksot a kicsit korábbi Citadella (3-ra), 1 óra lötyögés-duma elég és utána még belfér 1 kisebb kör tenném le.
(Csak Szlovákiába, Lengyelországba most ne menjünk...)
Kecső: szivesen érted megyek az M3 -ra, ha nem jelentkezik más, mert én budáról mennék..
Citadella után egyébként is mindig van egy közös karika. A csapat 4-kor találkozik a Citadellán, és kb 6 körül indul a közös gurulásra. Szerintem aznap annyi rendezvény, út- és hídlezárás lesz, hogy egy óra alatt talán még Budáról sem fogunk kijutni..... Akkor inkább előtte egy karika valamerre .... Nos, ez hogy tetszik?
Direkt azért csináltattam mpeg2-ben hogy az asztali DVD is le tudja játszani, egyébként egy dvd 250-500 forint között van, tehát a cd-hez képest nem nagy az árdifferencia