Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 579

Nem saját ez kinnt van a mezőn amerre kijárunk sétálni.

Akkor oké minden köszönöm a választ a z erős illatokra meg figyelek.

Amúgy négy méter hosszban az utón is van kint tábla hogy  VIGYÁZZ Méh!!, kis sárga földbeszúrt tábla úgyhogy nem csak ki vannak oda rakva mindebféle figyelmesztetés nélkül.

Üdv

Előzmény: Rozamaria (578)
Rozamaria Creative Commons License 2011.04.07 0 0 578

Attól függ ha a sajátod akkor megszokott benneteket (nekem szabadon vannak a kutyák a kaptárak körül, és néha még a bejáróba a is beszagolnak), viszont ha nem megszokott látvány vagytok, akkor lehetnek ellenségesebbek. Szerintem ez a táv már biztonságos, csak az erős illatú kozmetikumok és tisztálkodó szerek is vonzhatják őket, erre figyelj.

Előzmény: Törölt nick (577)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 577

Szevasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy mennyire kerüljem el a kaptárakat a kutyámmal szoktam arra sétálni és kb 6-7 m-re megyünk el mellettük eddig semmi gond de nem is akarom hogy legyen ezért inkább megkérdezem ajánlatosabb-e inkább kerülni valamerre bár nagyon nem lehet de megoldható ha muszály.

Ja igen és egy kis patak választ el minket a kaptáraktól

imkerei Creative Commons License 2011.04.04 0 0 576

A költöztetés azért nem jó ötlet, mert a méh ezt a helyet már megjegyezte magának. Élelmet hord ide és petét fog lerakni, hogy a kikelő utód tudjon miből táplálkozni. A kifejlődés után az utód is kirepül és elhagyja a helyét.

Nemsokára nyomuk sem lesz, csak, ha a következő generáció újra felfedezi magának a helyet. :-)

Teljesen békések nem bántanak senkit, nyugodtan alhatsz tőlük!

Előzmény: Spidersoft (573)
imkerei Creative Commons License 2011.04.04 0 0 575

Ezt a garancát esetleg egy biokémiai labortól fogadnám el!

Előzmény: micimacko10 (574)
micimacko10 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 574

557 PONT ujrtta adás {elnézés}.   T. MÉHÉSZTÁRS.   Sem a méznek sem a fiasitásnak sem a méheknek sem az anyának sem a viasznak sem a méhésznek sem a mellette állónak nem okoz károsodást. Nem mint a hangyasv. Garancia az aláirásom. PISTA bácsi...

Spidersoft Creative Commons License 2011.04.03 0 0 573

Osztom a véleményed, aláírom a fontosságukat, de ha én vagyok az a néhány haláleset, akkor mindjárt más a leányzó fekvése :)

(normál méhre és a vadméhre nem vagyok allergiás, legalábbis napi 2-3-ra nem, legalábbis a régi papsajtmályva-szüreteléses tapasztalatom alapján... nemtom másnak volt-e ilyen "bedolgozása"... van ültetve egy halom kétméteres karó tele lila virággal, és ezeket a virágokat kell gyűjteni. Napi vagy ezret. csoda-e, ha rá-rányúlsz egy méhére?...)

Szal ha én, vagy valamelyik családtagom az a néhány, abban az esetben tirhuljanak ki a rétre/erdőbe, és ne a ház mellé építsék a fészküket. Annyira gyenge semmi dolog az ember, egy lódarázs képes megölni... ez alapján egy ilyen pirosfarú is gyanús, mégha jóval kisebb is :) Természetesen ha békés, akkor megfér a kertben/udvaron, én nem bánom... Hangya is hasznos, de ha felrágják a betont és a szobában jön rájuk a rajzhatnék (szárnyashangyáktól nem lehet kilátni az ablakon -- ismerős valakinek?), akkor nincs kegyelem... sajnos a hangyákat nem tudom költözésre bírni, a méheket lehet rá lehetne, értelmesebb álltanak tűnnek... persze ehhez ismernem kéne őket jobban. Ezért is kérdeztem, hogy van-e módja a kíméletes költöztetésnek, de ha hamarost kiröppennek a lyukakból, és addig se esznek meg, akkor tárgytalan a dolog :)

Előzmény: imkerei (572)
imkerei Creative Commons License 2011.04.03 0 0 572

Sajnos túl sok horrorfilm kering közkézen a méhekről!

Einstein szerint, ha eltűnnének a méhek a földről, az emberek kihalnának. A haszon,amit szereznek sokkal többet ér, mint az a kár, amit néhány halálesettel nekik tulajdonítanak.

Ők 180 millió éve vannak a földön, mi csak néhány tízezer éve. Ők kellenek az élővilágnak, mi pedig csak élősködünk rajta.

Előzmény: Spidersoft (571)
Spidersoft Creative Commons License 2011.04.03 0 0 571

Megkérdeztem az alanti topicban is (nem tudtam, hogy milyen gyakran járnak errefele a népek -- itt adtak nevet is), most már több helyről is választ kaptam. Ha nem muszáj nem ölök meg semmit, pláne olyat amit hasznosnak ítélek, de ha pl. beázik a tetőm akkor kénytelen leszek kiszedni egypár cserepet... amire egészen véletlenül ők is igényt tartanának... Remélem mire eljön az ideje kiköltöznek innen :)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9126953

Egyébként mondjuk lehet te sem örülnél neki, ha *teszemazt* nem értenél a méhekhez és a kertedben egy raj mérges(nek kinéző -- merhogy piros) méhraj fenyegetné az életedet, ami akár zúgó felhőként rádront, és nyilván meg is öl :) Mint kiderült ezek nem fenyegetnek, legalábbis az összes egyszerre nem, (többek közt) erre voltam kíváncsi. Ezért kérdezek... Most már nyugodtabban alszok, és nyugodtabban is mászkálok arrafele...

Kösz az infókat!

Előzmény: imkerei (569)
Cirkusz01 Creative Commons License 2011.04.03 0 0 570

Szia Spidersoft! Valójában a magányos méhek családjába tartozó fajrol van szó.

A pontos nevük most nemjut az eszembe. Ha gondolog utána nézek. Teljesen

veszélytelenek.Ha zavarnak, csak rakd át a cserepeket a helyüket takaríts fel és 1-2 évig nyugtod lesz tőlük.A cserepet a régi hejére is teheted ,csak tiszták legyenek.

Üdv

Előzmény: Spidersoft (568)
imkerei Creative Commons License 2011.04.03 0 0 569

Minden méhfajta barát!

Aki a kiírtásukon gondolkodik az ellenség!

Válassz!

Előzmény: Spidersoft (568)
Spidersoft Creative Commons License 2011.04.03 0 0 568

Sziasztok! Tanyát vert egy banda (soktíz, esetleg néhányszáz példány) a palák és cserepek alkotta halomban. Kérdésem az lenne, hogy barát, vagy ellenség? Mindenképp rossz helyen vannak, csak a módszer nem mindegy... Elzavarjam vagy kiirtsam őket? :) Ha elzavarjam, akkor kérek egy módszert is, hogy miképp, nem szeretnék az eleségükké válni ;)

Cirkusz01 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 567

Szia! Most még elnézzük neked, de legközelebb légy szives figyelj oda!!...

Előzmény: imkerei (566)
imkerei Creative Commons License 2011.03.29 0 0 566

Bocsánat! Elfelejtettem nick-et váltani! :-)

Előzmény: nyulica (565)
nyulica Creative Commons License 2011.03.29 0 0 565

Szervusz!

Úgy gondolom jól teltek. Sajnos nálam is volt rablás, de én már későn értem oda! :-(

Két tartalékot is kinyírtak mire észrevettem. Ezért nem is szívesen bontok kaptárat ilyenkor! Alig várom már, hogy induljanak a füzek és a gyümölcsfák. Sokkal nyugodtabban lehet méhészkedni mikor van hordás.

Én sajnos messze vagyok a repcés területektől, vándorolni nincs lehetőségem de még így is szoktak hordani valamennyit.

Inkább az akác miatt aggódom. Remélem idén jobb lesz mint tavaly!

Előzmény: Cirkusz01 (564)
Cirkusz01 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 564

Szia Imkerei! Már megint egyet kell veled értsek.De hadjuk az egészet.DE majd vissza térünkrá amint konkrétabbat tudunk róla.

Más ! Hogy sikerült a teled? Lessz felétek repce? Nekem megvan mind.Igaz kiraboltál a leg kissebbet.Majdnem éhen halt mire észre vettem.A három keret népéből 2 leőltek.

Az anya megvan szerencsére most kapot mézes keretet és két keret népet.Az anyát 

elfogadták ma már szorgoskodott is.Persze elvittem a nagyoktól.Termelő akácra biztos nem lessz, de tartalék anyának megtartom.Bár van egy jó minőségü piros anyám április ban lehet, hogy meg cserélem őket. Üdv Cirkusz

Előzmény: imkerei (563)
imkerei Creative Commons License 2011.03.29 0 0 563

Attól, hogy nick nevet változtattál a stílusod még ugyanaz maradt.

Szerintem nyiss magadnak egy atkás topic-ot ott elvitatkozhatt magaddal, más és más nick-ekken. Igaz 100 hozászólás alatt nem biztos,hogy fogsz tudni újat nyitni. :-)

Előzmény: méhecske101 (562)
méhecske101 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 562

T. MÉHSZEK.   Menjünk tovább az internett szövegén 389 kezdés:Bejelenti MITAC ÉS A TATIK gyogyszer segitségével véget vetett az atkáknak.Segitséget kért. Kapott???. Filmel bizonyit. Ha Pista bácsi nem lenne biztos a találmányába elmerte-e volna küldeni 2009. 09 15 én tartott Nemzetközi Méhész Világtalálkozora{399}?. Reménye meg volt . Na itt megint vajon miért nem??A joszándékát dicsérem ,hogy több százmillio méhészen akar segiteni élvezetesebbé tenné a termelést{kiadás munkaidö}. De arra nem gondol kinek jó hogy van atka akinek az a kenyerük abbol élnek ugye ez elkerülte a figyelmét. Ez is oka lehet hogy miért nem?? No ezen hogyan segitsünk jó lenne Ország gyülés elé vinni és segitséget kérni. Most az emberi gyogyszerrel foglalkoznak ennek sem ártana az átvizsgálása. ,,Mikor megvan :Kisérletezést ugysem kell folytatni mert nem lesz atka a film szerint. Többi államok kormányoknak kell vele foglalkozni és egységessen végre hajtani. Tehát gondolkodjunk el , mindenkit kérek hogyan segitsünk az atkák dijjazásábol élöket          ÜDV.

Cirkusz01 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 561

Üdv Mindenkinek! Osztom Imkerei véleményét.Bár ez is óriási ősszefogást igényel.

Gondolok itt a méhanya nevelőkre, a méhésztársadalomra, a kutatókra .Szóval mindenkire

aki akar és tud is tenni azért, hogy a méheinket minél kevesebb atka zaklassa.

Én úgy gondolom ez sem lehetettlen ugy mint az a gondolatom ,hogy teljesen kiírtsuk őket.De etért mindenkinek önzetlenül kell dolgoznia a saját területén segítve mindenkit.

Ez a megoldás nagyon leegyszerüsítve Üdv Cirkusz

Előzmény: imkerei (560)
imkerei Creative Commons License 2011.03.28 0 0 560

"Át vizsgálva az utolso keretig egy családnál egy kereten három volt."

Mint már korábbi hozzászólásomban írtam 1 db atka is elég a fertőzéshez.

Vegyük kérem tudomásul, hogy az atka már ugyanúgy hozzátartozik a méhészkedéshez, mint a nosema.

A lényeg az, hogy, ha jelen is van a családban, ne okozza a méhcsaládok legyengülését és pusztulását!

Előzmény: micimacko10 (558)
imkerei Creative Commons License 2011.03.28 0 0 559

Igen Tisztelt Méhésztárs!

Egy nemrégi hozzászólásában azt írta, hogy nem ért a dologhoz csak érdeklődik.

Most pedig már méhésztársként titulál.

Csak nem belevágott a méhészkedésbe?

Egyébként elég nehéz lenne összekeverni a hangyasavat az amitrázzal. Ennyire nem vagyok amatőr.

Tudomásom szerint a hangyasav bediffundál a fedett fiasításos sejtekbe és ott is képes elpusztítani az atkát. Az amitráz, amit a Mitac is tartalmaz erre nem képes.

Előzmény: micimacko10 (557)
micimacko10 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 558

T. MÉHÉSZEK  Ahogyan visszaemlékszem a vizsgálo szakember 2008-oktoberében kapott utasitást, hogy vizsgálja meg az Öreg méheit. Át vizsgálva az utolso keretig egy családnál egy kereten három volt. Ugy hozhatták többet nem talált. Hivatalos ellenörzés volt. Befejezés után ,, Szép egészséges méhek::.2009es eredmény itt a filmen {léptörmelék}2010ben minden keretet leherézett nem látott atkát. Pista bácsi is meg van  méhek is megvannak. Tehát lehet atka nélkül élni . Üdv NAGY kÁROLY                                     ELÖZMÉNY  553.

micimacko10 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 557

T. Méhésztárs            Sem a méznek sem a fiasitásnak sem a méhésznek sem aki melette áll semmi féle károsodást nem szenved.Ne tévessze össze a hangyasavval garancia az aláirásom   Pista bácsi.

Előzmény: imkerei (555)
Cirkusz01 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 556

Üdv Micimackó! Azért nem, mert szakmailag nem meg alapozott. Ezen ne is törd a fejed.

Ha tudnánk a pontos  leírást ennek a "csoda"  módszernek akkor hidd el mi egyszeri méhészek is tudnánk rá véleményt mondani. De hát...

Szerintem váltsunk témát. Mert ez falra hányt borsó. Üdv Cirkusz

Előzmény: micimacko10 (554)
imkerei Creative Commons License 2011.03.25 0 0 555

Abba belegondoltál már esetleg ,hogy ezek a kezelések, milyen hatással vannak a mézre, amit fogyasztasz?

Előzmény: micimacko10 (554)
micimacko10 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 554

T. MÉHÉSZEK , Álmatlan éjjelek.        Tehát akkor nézzük a film elején  az irásokat és a szavakat. Elöször is ahogy láttam a felhasznált anyagokat hasonlitsa össze az Övével . Fölöslegessen kavarom itt össze. Mindenki tudja saját költségeit . Hasonlitsa össze mindenki a magáét. Ha PISTA bácsi kettöezer forintbol ötven család, egy-két hónap után nem lát atkát, nincs költség nincs atka. Tehát meg van a filmen bizonyitott ered mény. De megint nem . De mégis miért nem???? Következö években már nincs atka, nincs kiadás nincs vele munka . De akkor mégis miért nem???

A világ összes Kutató Intézete 30 éven keresztül kisérletezett az atkák elpusztittásával nem sikerrel. Most hogy mivel magyar 90 éves öreg méhész PISTA bácsi egyszerü jozan paraszti ésszel megtalálta a titkot de mivel nem királyi családbol származó Kutato Intézet vezetöje NEM KELL. Ez az első elképzelés de mi lehet a többi???? {Ha beengednek az égö akác erdőbe a kaptárakért} Folytatjuk. De mégis miért NEM??? EZ nem állitás gyermekes elképzelés....

Előzmény: nyulica (553)
nyulica Creative Commons License 2011.03.23 0 0 553

Ez a video nem bizonyít semmit. Én most is láttam atkát.

Azt írod, hogy nem vagy hozzáértő, nem értem akkor hogyan foglalhatsz állást?

Szívesen megnézném az öreg méheit őszi időszakban is. Biztos, hogy lenne rajtuk atka! Ahhoz, hogy az atka továbbszaporodjon elég egyetlen egyed is.

Gondolom azért valamennyire utánanéztél a dolgoknak és tudod, hogy az atka a befedés előtt álló sejtekbe bújik be ott 3-8 petét rak amelyből nőstény és hím atkák kelnek ki és még a lezárt sejtben párosodnak a nőstények a hímekkel. Ugyanis a hímek szájszerve nem alkalmas a táplálkozásra! Rövid úton éhenhalnak!

A kifejlődött nőstények már megtermékenyítve bújank elő a méh kikelésekor és semmi más dolguk nincs, mint új befedés előtti sejtet keresni és petét rakni!

A mitac hatóanyagú szerek csak a sejten kívűl levő atkákat képesek elpusztítani, a sejtekben levők vígan élnek tovább!

Előzmény: micimacko10 (552)
micimacko10 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 552

atka883 favorited a video (1 month ago) méhészet Atkaírtás

micimacko10 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 551

NÉZD MEG JOBBAN az lép törmelék...

Előzmény: nyulica (549)
Cirkusz01 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 550

Üdv Mindenkinek! Amíg nemismerünk meg minden pontos részletet eme atka írtási

módszerröl nem is tudunk vélemélnyt kialakítani. Azt, hogy meddig lessz atka nálunk

szrintem sokáig.Én már azt óriási eredménynek könyvelném el, hogy gyógyszer nélkül

kevés atka szám lenne a méheknél.Lejebb már leírtam erről a véleményemet.

A legfontosabb viszont az ,hogy már a határt járják a méheink.A zöme méhész túlvan az első idei szurásokon.Most már mindenki látja a következő lépését. Jó szezont kolegák!

Üdv Cirkusz

Előzmény: nyulica (549)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!