Keresés

Részletes keresés

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.12 -17 0 65890

Bizony, a természetközeli népek a varázslót nem ütötték agyon, mikor már kikopott a melóból. Etették, itatták, mert értékes volt a fejében. Tudta mikor kell elindulni vadászni, mikor jön az esős időszak, mikor jön az áradás, ami után lehet vetni, stb.

De ma a fiatalok mindent (is) tudnak, szóval...

Előzmény: exhighand (65887)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 65889

Minek költenél előre?

Kösd be fixen mindkét irányt - és megtudod működik-e? Ha igen, agyalhatsz a hogyan-on!

Előzmény: Törölt nick (65884)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.12 -17 0 65888

Afrikában egy nagy fára kellett felmászni az öregeknek. Ha fel és le tudtak mászni - OK, ha nem akkor is elintéződött.

Pont azt taglaljuk, hogy ma nincs ilyen határ. Az orvostudomány (és a természet) olykor csodákra képes - máskor meg semmi nem segít. Ki tudhatja ez melyik eset?

Ahogy írtam: mi hatszor hallottunk valami hasonlót: Van még pár óra, hívjuk akik el akarnak tőle búcsúzni! Aztán négyszer tévedtek. És van akinél már elsőre is igazuk van.

Mindenki dönt valahogy. Aztán lesz ahogy lesz.

Ilyenkor mindig a "Szomszéd nője mindig zöldebb" film jelenet jut eszembe: Valami öreg meghal. Álmában. Mire a reakció: A piszok mázlista!

Előzmény: szimizso1 (65883)
exhighand Creative Commons License 2020.03.12 0 0 65887

Ezzel a szemlélettel azért van egy kis baj. Egy ember értéke nemcsak azzal mérhető, hogy mennyit tud dolgozni. A hasznosságnak vannak más vetületei is. Nem kezdek felsorolásba, biztosan mindenki tudna példákat mondani.

Előzmény: szimizso1 (65883)
python 357 Creative Commons License 2020.03.12 -20 0 65886

:)....Hogy miért  kaptál erre is három mínuszt,-azt csak a jó ég tudja.. 

Én pontosan azon vívódtam sokáig amit leírtál....

Nálam a gyász időszak is tovább tartott a szokásos egy évnél..

Nem tudtam elengedni anyámat....

Psziho dokinő segített benne.

Előzmény: Fricu1 (65882)
klenó1 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 65885

Amit Bosi leírt, az tökéletesen működik, csak a főfázist nem szakítja, a ki-be kapcsoláshoz kell még egy kapcsoló. Az első kérdésednél azt írtad, hogy EGY darab kétállású kapcsolóval megoldani a motor működtetését.

Előzmény: Törölt nick (65884)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.12 0 0 65884

Ha így működik a jobb -bal irány egy kapcsolóval,  akkor egy NAGY pohárral!!!  5800-ér már találtam kétállásút, hétvégén teszt 

Előzmény: bosijani (65879)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.12 0 18 65883

Erről midig az jut eszembe, hogy a kutyatulajdonosok, a nagyon beteg állataikat az utolsó pillanatig tartatják életben nagyon sok pénzért az állatorvossal. Ennek persze az állatorvos örül, mert aztán az utolsó injekcióért is sok pénzt elkér. Nem is olyan rég, a múlt század elején a pusztai népeknél szokás volt, ha már az öreg nem tudott dolgozni, egyszerűen megmérgezték, hogy legalább őt ne kelljen etetni, hanem inkább a gyerekeket. (Lásd Árvácska című könyv) Aztán Erdélyben, önként mentek a "büdös barlangba" meghalni az öregek. Oszt elintézték annyival, hogy már nem jön haza sohasem az öreg. Természetesen nem gondolom, hogy ez a helyes út, de azért van egy értelmes határ, ami mindkét félnek jó. Az egyik nem szenved, a másiknak meg nem alakul ki egy masszív lelkiismeret furdalása. Szerintem.

Előzmény: Fricu1 (65882)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.12 -18 1 65882

Igen, ebben lehet valami. Ugyan sose kérdeztem, ők se mondták ezért nem tudom, hogy ők is örültek-e az 5-6 16 év haladéknak, de remélem igen. Az após még láthatta így két dédunokáját cseperedni. Mint nagyapa mondom: ez minden áldozatot megér.

A gyász mindig úgy indul, hogy az ember magát sajnálja: "mi lesz velem nélküle". Aztán a következő lépcső: mit tettem rosszul? Mit kellett volna tennem, hogy ez ne történjen meg. Aztán az, hogy ezt meg ezt elmulasztottam, nem kértem tőle bocsánatot, nem mondtam el (elégszer), hogy mennyire szeretem, stb.

És eljön az a pillanat, amikor az ember magát vádolja: Miért nem tettem érte többet? Vagy ha mindent megtett: Miért nem engedtem el, mikor kellett volna?

Akibe szorult lelkiismeret ezeket nem tudja megúszni, bármit tesz is. Erre céloztam mikor azt állítottam: nincs jó megoldás. Csak azt tesszük, tehetjük, amit akkor a legjobbnak vélünk. Aztán később kiderül (de van, hogy nem), hogy jól döntöttünk-e?

A lelkiismeret furdalás marad...

Már persze akinek van.

Előzmény: nememecsekk (65878)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.03.12 0 17 65881

""""Leila Törkölyfebruár 26., 18:36 ˇ Akit érdekel .... egy valós kép Olaszországból.Mielőtt pánik tör ki és mind meghalunk . 110 illetve 160 kilometerre a karanténnal lezárt területektől igy néz ki egy szupermarket . Minden soron ugyanúgy megy az árufeltöltés mint eddig .Ezen a környéken ahol én élek mindenki éli az életét mint eddig . A magyar híradóban bemutatott üres polcok ami miatt most mindenki a tescoba rohan (Magyarországon )a karanténnal lezárt területek boltjainak polcai amiket bezártak , ez egy intézkedés nyilvan próbáljak a vírust megállítani de steril folyósókon ezek az emberek is teljes ellátást kapnak élelmiszerből és mindenből . Nem az hogy elbagatelizálom .... mindenki vigyázzon magára ! Mi is azt tesszük kézfertőtlenítés stb . De itt a mi környékünkön nincs olyan pánik mint Magyarországon . Szerintem nagyobb a füstje mint a lángja .Összességében 95százalékos a gyógyulási arány . A gyerekeken úgy megy át mint egy erősebb megfázás . De ezt sem közlik . Csak a számok es a halálozások .... igy rakják össze a tudósítást és a riportokat . Zaklat minket az olaszországi magyar csoportokban a magyar média . Rtl klub , tv 2mokka , hvg meg ujságírók . Mindenki arcot keres a kész sztorykhoz .... mi ez ha nem megfélemlítés . Ahogy én látom itt nem félnek így az emberek . Persze senki nem akarja elkapni de nincs ez a hiszti . kedves magyar média ezt a rengeteg energiát másba kellene fektetni ...."""""

azért további jó bedőlést a médiának és gumicsont rágást.

klenó1 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 65880

Ehhez még kell egy ki-be kapcsoló,- és már a 6008-s nál vagyunk. :-))

Előzmény: bosijani (65879)
bosijani Creative Commons License 2020.03.12 0 0 65879

Előzmény: Törölt nick (65877)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.12 -1 17 65878

Valahogy úgy fogalmazol,hogy ha mi elengedjük,sok sok évtől fosszuk meg őket-magunkat.

Gyanítom,hogy nekünk van inkább szükségünk az életükre,nem pedig nekik.Meg persze a fenemódon ágaskodó lelkiismeretünknek.Hogy tükörbe nézhessünk,meg hogy bedumálhassuk magunknak,hogy fasza gyerekek voltunk,akik mindent megtettünk!Lehet az is,hogy csak akkor és akkor sem úgy,hogy nekik legyen jó.;-(  Íme,az ember!

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65877

OK Köszi!

Előzmény: klenó1 (65854)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65876

Rágódom a témán, mindenesetre köszi!

Előzmény: Fricu1 (65838)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.11 0 1 65875

Hát azzal a kézzel még a száját sem éri el. Legfeljebb imádkozhatott vele :-))

Előzmény: python 357 (65874)
python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -19 1 65874

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 1 65873
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65872

Ezt nem értem, de nem sokat aludtam, szóval az én készülékem a hibás, bocs.

Fejtsd ki légy szíves.

Előzmény: nememecsekk (65869)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -18 1 65871

Talán az arányosság elve marad, tehát csak arányosan...

Persze a hatóság dönti el meddig mehet el.

Én ezt nem látom aggályosnak, igaz nem vagyok nagy libsi.

Rendkívüli a helyzet, muszáj lépni. Ez pedig érdeksérelemmel jár. Örülök, hogy végre lezárják a határokat. Ha akkor megteszik amikor kezdődött, már lassan el is felejthettük volna. Most meg ez lesz a téma még a nyáron is. Már EU-s szinten.

Előzmény: exhighand (65858)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65870

Nyáron lesz, ha majd kihirdetik. (Wild East 2020 lövésztalálkozó.)

Most lenne Tab meg a Zalaegerszeg kupa, mindkettő elmarad. Párat lőnék ezzel is:

Előzmény: robertó69 (65863)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.11 -1 1 65869

"Őket,magunkat"    Magunkat.Nekünk,vagy inkább a "lelkiismeretünknek" van szüksége rá.

Előzmény: Fricu1 (65866)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65868
Előzmény: Fricu1 (65867)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65867

Hát, ha már összeesküvés-elmélet: Engem az is elgondolkodtat, hogy ez az első olyan vész, ami (szinte?) célzottan egy adott korcsoportot vesz célba - eredményesen. Se a gyerekek, se a fiatal felnőttek nincsenek igazi veszélyben. Persze van minimális hibaarány, de azért alapból működik.

Persze vannak véletlenek is - csak én nem nagyon hiszek bennük...

Kína azért kezdi feloldani a zárlatokat lépésről lépésre, mert ott működött a karantén, ők már a leszálló ágban vannak, csökken a napi fertőzések száma, már "csak" napi 40 körüli új fertőzött van, és azok sem súlyosak. Az ideiglenes kórházakat is elbontják már. Arra is van már kapacitás, hogy komoly segítséget nyújtsanak az olaszoknak.

Szerintem jobban kezelték, mint Európa.

És végül a régi igazság: Attól hogy paranoiás vagy, még üldözhetnek!

Előzmény: robertó69 (65851)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65866

Robi, sajnálom ami történt vele, veled. Őszintén.

Nálunk is volt olyan nagymama, aki azért imádkozott, hogy végre meghalhasson. Jó keresztény volt, jobb, mint amilyen én valaha leszek, szóval nem tett semmit Isten akarata ellen, de már teher volt neki az élet.

Viszont nem tudható, hogy milyen fordulatot vehet az élet. Az anyóst háromszor szállíttattuk úgy be a mentővel, hogy a körzeti orvos azt mondta: Gondoljuk meg, mert lehet, hogy csak a szenvedéseit nyújtjuk el. Bélelzáródás, perforáció belső fertőzés - papírforma szerint biztos véggel. És kétszer úgy felépült, hogy még élt 5-6 évet, aktívan, tevékenyen, nem csak vegetált. A harmadik tényleg elvitte, de akkor már 80 felett volt.

Az após 70 évesen bénult le teljesen az influ elleni oltás mellékhatásaként két-három nap alatt. Én jártam ki neki, hogy megkaphassa a korábban már írt vérszűrő (van valami neve, de nem emlékszem) kezelést, mert azt kérdezték, hogy mit gondolok, mi lesz? Megfiatalodni nem fog. Azzal győztem meg a dokikat, hogy két nappal korábban még a malacait etette, és bringával járt horgászni 12 km-re. Intenzív osztály két hét, aztán még fél év rehab - de talpra állt, és élt még 16 évet!

A lényeg a lényeg: kevesek vagyunk mi ahhoz, hogy tudjuk mi fog történni. Azt gondoljuk, hogy nincs segítség, de biztosat nem lehet tudni. Nehéz döntés. Ha mi elengedjük őket - sok sok évtől fosztjuk meg őket, magunkat. És az is igaz, hogy az utolsóért már kár volt, jobb lett volna otthon, csendben elmenni hagyni őket. Akkor jött a te általad is említett szörnyűség.

De ki tudhatta? Kétszer bejött.

Előzmény: robertó69 (65848)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65865

Szájmaszkkal, és csukjával viszont teljesen biztonságos :-D

Előzmény: nememecsekk (65864)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.11 -1 0 65864

Jól értettem? 1000főt meghaladó szabadtéri tüntetést szervezni tilos és életveszélyes? ;-)

robertó69 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65863

El se férnek annyian ott! ;-) Mikor lesz? Régóta készülök Lacihoz egy "csak" fekás lövöldözésre....

Előzmény: Blekk Rájgó (65853)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.11 -1 13 65862

Most olvasom:100+ éves Vuhani Alcheimer kóros nyanya,simán "lemászott a ravatalról"(kigyógyult a koronavírus okozta tüdőgyusziból) Lehet,hogy az Alci miatt elfelejtette,hogy illenék belehalnia?.

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 18 65861
exhighand Creative Commons License 2020.03.11 -2 12 65860

Pontosítok: Most még be kell, de különleges jogrend alatt korlátozható, azaz dönthetnek úgy, hogy nem kell betartani.

Előzmény: exhighand (65858)
python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -19 0 65859

😅😅😅......☝️☝️👍👍👍

Előzmény: Blekk Rájgó (65850)
exhighand Creative Commons License 2020.03.11 -2 12 65858

A különleges jogrendre vonatkozó közös szabályok

54. cikk(1) Különleges jogrendben az alapvető jogok gyakorlása – a II. és a III. cikkben, valamint a XXVIII. cikk (2)–(6) bekezdésében megállapított alapvető jogok kivételével – felfüggeszthető vagy az I. cikk (3) bekezdése szerinti mértéken túl korlátozható.

Szóval mely alapjogok mellőzhetőek éjféltől? Figyelj Fricu!

Például ezeket nem kell éjféltől betartani:

(1) Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

(2) Senkit nem lehet szabadságától másként, mint törvényben meghatározott okokból és törvényben meghatározott eljárás alapján megfosztani. Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés csak szándékos, erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt szabható ki.

(3) A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított és őrizetbe vett személyt a lehető legrövidebb időn belül szabadon kell bocsátani, vagy bíróság elé kell állítani. A bíróság köteles az elé állított személyt meghallgatni és írásbeli indokolással ellátott határozatban szabadlábra helyezéséről vagy letartóztatásáról haladéktalanul dönteni.

(4) Akinek szabadságát alaptalanul vagy törvénysértően korlátozták, kárának megtérítésére jogosult.

V. cikk

Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához.

VI. cikk12

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák. A véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével.

(2) Az állam jogi védelemben részesíti az otthon nyugalmát.

(3) Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez.

(4) A személyes adatok védelméhez és a közérdekű adatok megismeréséhez való jog érvényesülését sarkalatos törvénnyel létrehozott, független hatóság ellenőrzi.

VII. cikk

(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.

(2)13 Az azonos hitelveket követők vallásuk gyakorlása céljából sarkalatos törvényben meghatározott szervezeti formában működő vallási közösséget hozhatnak létre.

(3)14 Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.

(7) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogorvoslattal éljen az olyan bírósági, hatósági és más közigazgatási döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti.

exhighand Creative Commons License 2020.03.11 -1 10 65857

Bocs, még csak "veszélyhelyzet" fokozat. Alaptörvény 53. cikk.

exhighand Creative Commons License 2020.03.11 -1 10 65856

Éjféltől szükségállapot.

exhighand Creative Commons License 2020.03.11 0 10 65855
klenó1 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65854

Ezzel nem lehet megcsinálni. A 6008 típusú háromfázisú forgásirány váltó kapcsolót be lehet kötni az egyfázisú motorokhoz is.

Előzmény: Törölt nick (65852)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65853

Olaszországi füstös EB lemondva, Derecskére 97 fő jöhet...

Előzmény: robertó69 (65851)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65852

Úgy emlékeztem van iparim, de csak egyet találtam, vennem kell majd megfelelőt de megnézem fricu linkjét mielőtt költekeznék ha egyáltalán lesz értelme működés szempontjából

Előzmény: klenó1 (65845)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.11 0 19 65851

Megvádolhatsz azzal is ( nem legyen igazam!), hogy üldözési mániás, összeesküvés elmélet hívő vagyok, vállalom! ;-) De elgondolkodtál azon, hogy ez a globális hisztéria milyen következményekkel jár? És miért?  Ez akár egy jól előkészített főpróba is lehet sok mindenhez! Lehet tesztelni a nemzet gazdaságok teherbíró képességét, a kormányok, emberek reakcióit, stb. talán nem véletlen az a hír, hogy a kiinduló ország( kína) jelenleg azon ügyködik, hogy 17.-re újra tudja indítani a repülőjáratait nemcsak belföldön, nemzetközi viszonylatban is! Üzemek nyitnak vissza, mert rájöttek, ha nincs termelés, nincs rizs a tányérra! Elfogynak a tartalékok, honnét veszel leváló talpú occó tornacipőt itthon? Mind kínából jön, de még az ipari alapanyagok jó része is, szinte minden országba exportálnak.... Én még mindig állítom, hogy előbb, vagy utóbb, de ki fog durranni az a bizonyos lufi! Hogy utólag majd jól meg lesz magyarázva, azt is borítékolom, mint ahogy azt is, hogy utána sem lehet majd értelmes indokokkal meggyőzni a vak média hívőket a "valóságról"

A pénteki Pesti HS Országos Döntőt ugye lemondták( 14 versenyzőnk jutott be a klubunkból a döntőre)) de mi szombaton akkor is megtartjuk a kiemelt gyorspontunkat! közel 50 nevezés érkezett már rá mind olyan versenyzőktől, akik fegyverrel a kézben nem ijednek meg holmi kis vírustól. Készülünk fertőtlenítős kéztörlőkkel, és sokkal több eldobható műanyag pohárral, mint alapból szoktunk. Szorgalmazzuk majd a nyelves szók, mint üdvözlési forma mellőzését, de kb. ennyi lesz a nagy védekezés! Aki fél, az otthon marad!;-)

Előzmény: Fricu1 (65813)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.11 -18 1 65850

Adblockerrel letiltottam, nem látom és nem foglalkozom vele.

Előzmény: Fricu1 (65844)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.11 -17 1 65849

8/a lőlapon 25 illetve 50m-en az ilyen találat 11-nek számított. Nem volt Sius meg tized körök. 

Zalaegerszegen volt jó kis lövész buli meg elöltöltő vizsga, megmutatták a frissen felújított léges lőteret. Hogy hol tart a technika, csak pislogtam.

Előzmény: python 357 (65840)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.11 0 21 65848

Szerintem valamit nagyon bele-félre magyaráztok többen is a mondandómba! Én sem azt mondtam, hogy lökjék ki a beteg, idős embereket a kuka mellé, mert nem érdemelnek többet!!

Amit írtam, az utolsó szóig felvállalom, saját tapasztalat alapján!!

Vissza is kérdezek rögtön: neked van bármi személyes érintettséged e témában, hogy korrekt véleményt tudsz alkotni a saját tapasztalataid alapján?

A fórumos barátaim közül sokan tudják már, de leírom neked is  mielőtt megvádolnátok, hogy haza beszélek: idős, súlyos szív, és érrendszeri betegségben szenvedő édesanyámat élesztettem újra, és tartottam életben, amíg a mentők meg nem érkeztek. Senkinek nem kívánom az élményt! A profi mentősök is még félórát küzdöttek vele, amíg szállíthatóra tudták gyógyszerezni, annyira fibrillált (gyógyszer, újraélesztő szett, levegő palack, stb.) Én sem a kötelező úrvezetői vizsgán szereztem a szaktudásomat, de akkor sem ugyanaz a felállás, mint két profinak) Még egy hónapot élt szegény a KAIBÓ-n, és egyszer sem tért már magához. Mai fejjel igen, elengedtem volna ott, és akkor, 3 perc szenvedés árán, látva az utána következő egy hónapját! Véleményemet továbbra is fenntartom az alapján, amit végig kellett élnem, és tudva azt, hogy a minden áron való"életben" tartás bizony nem a családtagodról szól, hanem kőkeményen csak rólad! Én ezt ha utólag is, de kényszerből megtanultam. Amíg nem éled át, addig max. csak mások ködös véleményére hagyatkozhatsz. Ezt viszont nem kívánom neked, hidd el! Egy vadidegen emberen próbálni segíteni mindig más lelki teher, mint azon, aki felnevelt, és évtizedekig szeretett, és viszont szerettél.....

Előzmény: Törölt nick (65804)
python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -19 0 65847

:-D...Jó pillanatban engedtem el a lővést!

De azért ez mák!..Pláne első lővésre.:)

Előzmény: szimizso1 (65842)
Donci62 Creative Commons License 2020.03.11 -11 6 65846
klenó1 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65845

Hány kontaktus van azon a kapcsolón? Van olyan kétállású kapcsoló amivel megoldható. 

Előzmény: Törölt nick (65828)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 1 65844

Most miért van neked 2 "-" al több?

Követelem én is azt a 2 "-"! Tessék kattintani! Rajtam akar spórolni?

Hogy aludjon az ember így nyugodtan?

Egy légpuskás topikban egy puska és lőlap is ciki? Hát, az eszem megáll.

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65843

Hát, hogy lesz-e még ember nem tudom. De én azt a világot már nem akarom látni, az tuti. Tudod: régen minden jobb volt :)

Örömmel látom, hogy a hosszú kényszerpihin nem felejtettél el lőni...

Előzmény: python 357 (65841)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65842

Erre mondják, hogy "Vak tyúk is talál szemészt!" :-D De szép lövés nem mondom :-)

python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -20 0 65841

Szerinted mennyi az esélye annak,-hogy ezer év múlva még lesz emberiség?...

Már így is túlszaporodott a fajunk,-és kegyetlenül kizsákmányolja a bolygót,ahogy idáig  is tette az ipari forradalom óta!!...

Én nem vagyok túl optimista ezzel kapcsolatban!...:(((

Előzmény: Fricu1 (65839)
python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -20 1 65840

Elővettem egy LGM2-es PCP-t...

Mindjárt az első lővés 17 m-ről térdre támasztott alkarral.

Most azon morfondírozom,-hogy ez most 10-es,-vagy 10.9?...🤨....🙂

Előzmény: Fricu1 (65838)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65839

Pesti, és villamosmérnök, BME. A végzés idejére már nem is emlékszem, olyan rég volt. Valami 1980 rémlik...

Fent nem rám hallgassanak, hanem a józan eszükre, és a már régen kitalált és írásban is rögzített járványügyi előírásokra.

Most vészhelyzet van, érthető ha ide-oda kapnak az emberek, nem lehet higgadtan dönteni. Ezért kell a nyugodt "békeidőben" kitalált rezsimet bevezetni, betartani, betartatni.

A német Robert Koch intézet vezetőjének véleménye szerint a föld lakosságát már nem lehet "megmenteni" - erről lecsúsztunk már. Várható, hogy a föld lakosságának 60-70 %-a megfertőződik.

https://index.hu/kulfold/2020/03/10/nemetorszag_koronavirus_angela_merkel_jarvanyugy/?utm_campaign=googlenews&utm_medium=link&utm_source=editors

Ezen a prognózis szerint már nem lehet változtatni. De az ütem nagyon fontos. Ha lassan történik, akkor az eü rendszerek nem omlanak össze, tudják kezelni a betegeket - sokkal kevesebben fognak belehalni.

Lásd Németország: 1%, Olaszország 6%. És nem azért, mert ott ennyivel jobb orvosok lennének, csak még jut mindenből mindenkinek, minden. Olaszban már nem.

Előzmény: pityy palko (65831)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65838

Már rég nem foglalkoztam ilyennel, de arra emlékszem, hogy nem mindig sikerült. Valószínűleg olyan motor kell hozzá, amit erre terveztek.

HA olyan a motorod, akkor így:

https://www.motor-systems.hu/tamogatas/villanymotor-bekotesi-modjai

https://agisys.hu/hirek/egyfazisu-agisys-motorok-forgasirany-valtasa

http://www.villany-motor.hu/tudastar.html

De nem garantálom, hogy sikerülni fog.

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 -17 2 65837

Itt nem lehet jó megoldást találni. 

Amúgy, nézetem szerint( már amit foglalkoztam a témával), van összefüggés a vírus gyors terjedése, és a népesség összetétele között... Nem részletezném, de kíváncsi lennék, hogy másnak is szemet szúrt-e valami.

Előzmény: mlas45 (65836)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65836

De. Pont azt mondom, hogy a kor és állapot szerinti szelektálás emberséges. A leg-emberségesebb, a lehetőségek közül (mert lehetne pl. vagyoni helyzet alapján, faji-vallási alapon, erőszakkal, stb.)

Előzmény: Fricu1 (65827)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65835

Pont erre gondoltam...mikor, kinek, mi kell...;-)

Előzmény: nememecsekk (65834)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.11 -1 17 65834

Ismered!!:  "Csak annak a statisztikának hiszek,amit sajátkezűleg hamisítok!" ;-) ;-(

Előzmény: Törölt nick (65833)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65833

Szerintem, már most is játszanak a számokkal....;-)

Előzmény: nememecsekk (65823)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65832

Annak esetleg, hogy a fordulatszám 2850 vagy 1450 azonos paraméterekkel van befolyása a kizárólag egy fázisúnak készített gyári motornál? ( gondolok a 2 vagy 4 pólusú építésre mert állítólag az előbbi magas a későbbi alacsony fordulatú? ) 

Előzmény: pityy palko (65830)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65831

https://magyarnemzet.hu/belfold/gulyas-gergely-az-operativ-torzs-veszelyhelyzet-elrendeleset-javasolja-a-kormanynak-7873370/

Látod, nem hiába írsz itt, ott fönt hallgatnak rád!:-)))

Amúgy milyen mérnök vagy? Miskolci gépész?:-))

Előzmény: Fricu1 (65826)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65830

Ez a motor csak egy irányba forog, az, hogy jobbra vagy balra, az a tekercselésétől függ. Tehát a válasz: NEM tudod úgy bekötni, hogy erre is meg arra is forogjon!:-))

pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65829
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65828

Kérdés?: ( amin 4 villanyos szaki köztük egy mérnök hasalt el mert szerintük képtelenség a bekötése, én nem értek hozzá csak keveset, nem az asztalom ) Adott egy fázisút indító kondis 1,5 Kw ( 220 )aszinkron motor, ford.2850,   kb.:11A az indításkor az áramfelvétele,  nem mechanikus relével ( de van mechanikusom is kisebb teljesítménnyel ) amit egy darab ( és semmi egyéb ) kétállású kapcsolóval kellene ellátni ahhoz, hogy jobbra-balra tudjam indítani.  Tehát a problémám, hogy nem találok bekötési rajzot sem szóbeli tájokoztatást arra vonatkozólag mikképpen tehetném üzemképessé a dolgot?

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65827

Te megint azt olvasol a szavaimban, amit akarsz. Nem zavar, amit írok.

"Nem jut mindenkinek, szelektálni kell. Ezt beállítani emberséges cselekedetnek....akkor más szótárt használunk."

Egyetlen szóval sem mondtam hogy ez emberséges. Épp azt írom, hogy a szükséges - következésképpen igazságtalan és részrehajló döntéseket NE állítsuk már be emberségesnek, mert az egyszerűen nem igaz.

Előzmény: mlas45 (65825)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65826

Pont a relatíve gazdagabb és "demokratikus" berendezkedésükről ismert nyugati országok nem képesek meghozni a szükséges (de kurva népszerűtlen) intézkedéseket. A libsik azonnal vinnyogni kezdenek, hogy mi lesz a jogaikkal? Mi az, hogy Ő nem utazhat, nem mehet színházba, stb.

Semmit nem tanultunk Kína példájából. Ott, ha kicsit későn is, de lezárták a fertőzött területeket. És lám, ott már lecsengőben. A 80.000 beteg ott semmi, a 3-4 ezer halott meg pláne.

Az olasz akkor zárta le, amikor már késő - de előtte még hazaengedte (küldte) pl. a román, moldáv, stb. vendégmunkásokat.

Egy-két hónapja tudja a világ, hogy baj van, mit kéne tenni, de semmi.

Engem is sokan lehülyéztek amikor arról írtam, hogy mit kéne tenni (olvass vissza..), de csak megyünk az események után.

Nem azért mert én olyan marha okos vagyok, hanem mert erre megvannak a protokollok, csak el kéne rendelni, és betartatni. Megszívtuk, megszívjuk.

Amerika miért maradt volna ki? Megtiltották a repülést? Olaszból még tegnap is érkezett gép ide! És ha több nem jön nem azért, mert az állam tiltja, hanem a légitársaság állította le, a lemondások nagy száma miatt.

Amerikában pedig még lesz baj. Nagy baj. A lakosság harmadának nincs biztosítása - nem mehet orvoshoz, mert nem tudja kifizetni. Csak akkor megy, ha már viszik. Addigra végigfertőzte már a hétszentséget is.

Előzmény: nememecsekk (65823)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65825

Nem vagyok álszent. Emberségről volt szó... és hogy én mit tennék? Bármit, amit tudok, nem érdekelne semmi gátlás, de nem is papolnék emberségről :(

Előzmény: Fricu1 (65822)
exhighand Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65824
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.11 -1 17 65823

Tőlünk kicsit nyugatabbra és nem kicsit vastagabb buxával élő Svájc.Az Olaszország kizárását pont addig húzták-halasztották,amíg véget nem ért az iskolákban a síszünet.Ilyenkor fél Svájc az Olasz hegyekben síel,csak nem mennek szembe a "közzel"?!

Eredmény:Az iskolás korúak fele beteg.Naponta "duplázódik" a megbetegedettek száma.Most már hoztak is egy újabb megszorítást:A pár hete hozott szigorítás 10000-főjéröl levitték 1500-ra a megtartható "bulik"maximális létszámát. Más:USA is felkerült a napi vírusinformációs oldalra.Ők SEM tudták kivédeni,hiába "sziget"az a kontinens!

Kíváncsi leszek(ha megélem),mire lecseng ez a járvány,hol-milyen lesz az elhalálozási ráta?

Az a szám fog igen látványosan árulkodni egyes országok egészségügyi színvonaláról.Fogják is hamisítgatni vastagon!

Előzmény: Fricu1 (65796)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65822

Álszent vagy.

Egy szóval sem mondtam, hogy igazságos, vagy hogy emberséges. Viszont ha a te családtagod az érintett? Mit teszel?

És a kor nem minden. Mi van, ha a 40 éves csóró melós egy erőszakos barom, aki részegen veri a feleségét, erőszakolja a lányát, és börtönből be vagy épp ki életet él - a 70 éves idős tanítóbácsi meg egy becsülettel ledolgozott élet után, gyomorfekéllyel, epével és magas vérnyomással meg szívvel kezelik amúgy, és még most is (ingyen!) korrepetálja az utcabeliek gyerekeit és most egyszerre vannak az intenzíven. Melyiket kötöd rá?

Ez az öreg még ma is értékesebb, többet tett, tesz a környezetéért, mint a fiatalabb valaha is tett, vagy tenni fog.

(Valós példa mindkettő, nem kitaláció. Nem titok melyik volt az apósom).

Nincs jó döntés. Ezt tudomásul kell venni. Nem pedig azzal nyugtatni magunkat, hogy neki már úgy is mindegy, öreg és beteg, stb. Nálatok is meg fogják hozni a döntést. És vagy neked (és mondjuk a mamádnak) kedvez - vagy nem. Reméljük nem kerül rá sor.

Előzmény: mlas45 (65818)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65821

Elnézést hogy én válaszolok(nem nekem írtad)40-évest kellene megmenteni,de sajna a vastagabb pénztárca dönt,DE eszt jól tudod,curva igazságtalan világban élünk.

Előzmény: mlas45 (65818)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65820

Nehéz dolgok ezek Gyuri.

Én azért költöztem vidékre a bűnös városból, hogy az apósomék utolsó éveit segítsük kicsit. Legalább háromszor mondták azt anyós betegségei kapcsán az orvosok, hogy nem tehetnek érte már semmit, a természet, a szervezete dönti el meddig tart még ki. Aztán kétszer felépült. Harmadjára már tényleg nem - de ez volt 5-6 év, relatíve jó erőben, önellátóan, pelenka meg gumilepedő nélkül - pedig már ott is tartottunk.

Az apósnál még rosszabb volt a helyzet, ott is megvolt a három "koktél szituáció" plusz egy influ elleni védőoltás miatti teljes bénulás 70 évesen. És ezekből is felállt (itt szó szerint is). Ha nem visszük vissza kontrollra egy epe műtét után, talán ma is él.

Nem ránk van bízva, és talán így van jól.

Előzmény: python 357 (65808)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65819

Nem aggódom, nem tudom, miből látod... nem vagyok a rizikó csoportban, egészséges vagyok, meg amúgy sem vagyok aggódós fajta. Lisztet sem vettem :))

Követem a napi eseményeket, mindössze ennyi...

Előzmény: Fricu1 (65815)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65818

ha 8 gép van, és 20 beteg, akkor mégis dönteni kell... az (amúgy) egészséges 40-es kapja, vagy a 80-as, aki eddig is a kórházban töltötte ideje nagy részét?

Mi lehet emberségesebb ennél? 

...de szted emberségesebb, ha a 80 éves spekuláns befizeti magát, a 40-es kétkezi munkás meg nem tudja?

pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65817

Összetaperolt pénznél és a teleköhögött/prüszkölt zárt térnél(bevásárlóhelyek stb)nem is kell más,minden jót elkapunk,,,SAjnós!

Előzmény: bando53 (65809)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.11 0 17 65816

Gondolom az akkori dializis centrumban csak két gép volt. Most már biztosan több van, mivel megyei központ. Általában veseelégtelenségben szenved az ilyen ember, akinek rendszeresen 3-4 naponta kell járnia dialízisre. Tehát kimondhatjuk, hogy apósod súlyos beteg volt évekig...

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65815

Látom kezdesz aggódni. Átértékeled a véleményed. Helyes. Így többet tehetsz a családodért, magadért.

Remélem nincs harag. Ilyen esetben az életösztön kezd dolgozni. Kinél előbb, kinél később. Segít, hogy megússzuk valahogy.

Előzmény: mlas45 (65812)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65814
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65813

Szegény olaszok még csak most szembesülnek ezzel a problémával. A magyar orvosok minden nap, a koronától függetlenül. Ezért van még "hálapénz". Ezzel vesztegeted meg az orvost, hogy a szükséges és még elérhető kezelést megkaphassa a hozzátartozód.

Próbáltam. Egész Debrecenben két olyan vérszűrő berendezés (nem tudom a hivatalos nevét) volt, amin 6-8 órát kellett eltölteni a betegnek és 8 beteg volt akkor az osztályon azonos tünetekkel. A 70 éves apósomnak mennyi esélye volt? És még mielőtt leírnátok a szokásos idős, egyéb súlyos, krónikus ... blablablát : 86 évesen halt meg (egy másik orvosi műhiba miatt..), úgy, hogy egy héttel korábban még maga hazavitte a malacoknak a zsák tápot bringával! Tehát még messze nem csak vegetált! 16 évet kapott még az élettől, amit nem kellett nyomorultan, bénán, ágyhozkötve végigszenvednie.

Most is ez a helyzet. Dönteni kell, még akkor is ha ezzel halára ítélik a szerencsétlent - mert a fiatalabbnak jobbak az esélyei. De nehogy azt higgye bárki is, ők már menthetetlenek lennének (bár biztos van olyan is), hogy ezzel emberségesen járnánk el, csak a szenvedéstől kíméljük meg őket. Ez csak önáltatás. Ez sima erőforrás (pénz) kérdés.

Nem jut mindenkinek, szelektálni kell. Ezt beállítani emberséges cselekedetnek....akkor más szótárt használunk.

Előzmény: mlas45 (65812)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65812

Az olaszoknál már nyilatkozott egy doki, hogy szelektálnak, mivel nincs annyi lélegeztető gép, amennyi kéne. Az öreg, másik 2-3 betegségben is szenvedők bizony hátra kerülnek :(

A mi kis városunkban az intenzíven (asszem) 8 lélegeztető van, ha 20 beteg lesz, mit tehetnek?

mlas45 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 65811

Sokan biztos furán néznek, hogy zsebkendőzöl... van egyszerűbb módja is: én a kosár rész felső peremét fogom. Ennek semmi köze a koronáshoz, eddig sem szívesen fogtam meg azt a kézzsíros nyelet :( de most jól is jön :)

Remélem, ezt kevesen olvassák, mert ha ezekután mindenki ott fogja, megxívtam! :DDD

python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -1 17 65810

Szia Bandi,..szerintem Robi arra gondolt,-hogy a már amúgy is haldokló nagyon idős ember,akinek megváltás már a halál,és megkapja még rá  a szövődményt is,-annak a szenvedéseit etikus-e meghosszabbítani?.. 

És azzal orvosi eszközöket gépeket lekötni olyan emberek elől,-akiknél van remény még a felgyógyúlásra a fertőzésből,csak nincs már hely az intenzíven, vagy lélegeztető gép stb.

Ha jól értelmezem a szavait....

bando53 Creative Commons License 2020.03.11 -17 0 65809

A véleményeddel teljesen egyetértek! 

Azért, mert valaki kínok között szenved, embertelenség magára hagyni!

A korona vírus elleni prevenció egyik legfontosabb láncszeme amit hiányolok, hogy a bevásárló kosarak és kocsik fogantyúját folyamatosan fertőtleníteni kellene, mert azt többen megfogják, mint a tömegközlekedési járművek kapaszkodóját. Én már  régóta papír zsebkendővel fogom a bevásárló kosarakat és kocsikat, mert ragadnak a szutyoktól, emberi kéz izzadságától. Sokan furcsállották de egyre többen követnek az ismerős körökben.

python 357 Creative Commons License 2020.03.11 -2 16 65808

Pedig nagyon is jól tudja!!!.....

Sokan hetekig haldokolnak,-mert nem segíthetik át a másvilágra a gyógyíthatatlan betegeket egy koktéllal mint pl.Hollandiában!...

Előzmény: Törölt nick (65807)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 -17 0 65807

Nem hiszem hogy tudja.

Előzmény: szimizso1 (65806)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 17 65806

Hidd el tudja mit beszél...... :-(

szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65805

Minek a karma? :-)

Előzmény: python 357 (65803)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 -17 0 65804

Kedves Roberto

Ezt írtad: "Jó érzésű ember hagyja elmenni akár a saját szerettét is, csak ne szenvedjen feleslegesen még plusz órákat, napokat".

Szerintem nem gondoltad át,hogy mit írsz le. Mit gondolsz? Aki fuldokolva hal meg az milyen lehet?

Szerinted ez a fajta lassú fuldoklás ami egy ilyen tüdő beteget érint az milyen kín és szenvedés!Abból nem lehet csak úgy "elmenni".

Szóval pont azért kell a lélegeztető gép,az oxigén ,hogy ne szenvedjen szerencsétlen beteg.

De sajnos mint ahogy írták nincsen elég eszközük az olaszoknak.

Előzmény: robertó69 (65792)
python 357 Creative Commons License 2020.03.10 -19 0 65803
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65802

Ez eredetileg 41,- forint volt nem rég........

https://www.szerszamkell.hu/szajmaszk_43097

szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 17 65801

Mert kifelejtetted a galagonya-fagyöngy kombót a fokhagyma mellett ;-)

Előzmény: Fricu1 (65800)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.10 -17 1 65800

A fokhagyma méz kombót próbáltam vérnyomásra.

Azon nem segített, viszont legalább büdös voltam tőle. Az is valami...

Előzmény: szimizso1 (65797)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65799

Ez olyan "pilisi-tóth" nyelvjárás ;-)

Előzmény: Révkomárom (65798)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65798

Ezt a videót nemrég néztem ... végig.

Érdekes akcentussal beszélnek az öreg urak szlovákul.

:-)

Előzmény: szimizso1 (65791)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 17 65797

Ha esetleg nem javasolta még idáig valaki. Végy egy pár üveg mézet. (jó minőségűt) Két-három marék fokhagymát, gyömbért, fekete retket, tormát. Ezeket reszeld le, és egyenlő arányban oszd szét adagokra. Töltsd bele üvegekbe, majd öntsd rá a mézet. Keverd össze jó alaposan az alkotókat, és minden nap egyél belőle két evőkanállal. Nyers céklát, és almát is ehetsz mellé. ;-)

Előzmény: Fricu1 (65795)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.10 -17 1 65796

A sokak által lenézett Kínában 3-4%, olaszban most 5% feletti a mortalitás. Németben jelenleg 1% körüli, mert ott még nem fogytak el a források. Még van elegendő ágy, lélegeztető és eü személyzet. Csak az abszolút számoktól függ, hogy elérik-e a korlátokat. Akkor jön a sorshúzás...és emelkednek a %-ok. Olaszban 168 halott hétfőről keddre. És nekik van 1600 lélegeztető gép. Le sem merem írni itt mennyit lehet bevetni.

Ha a világ vezetői (hallgattak volna rám   :D  ) lezárták volna Kínát hermetikusan - már el is feledhetnénk a dolgot.

De csak a tili-toli megy. Ma pl. a magyar külügy biztatta arra az olaszban rekedt magyarokat, hogy mielőbb jöjjenek haza.

Nem ám központilag megszervezetten és egyből a karanténba, hanem csak úgy, amivel és ahogy csak tudnak. És itthon, ha lehet maradjanak otthon. Ha van kedvük. Ha nincs, hát nincs. C’est La Vie

Előzmény: szimizso1 (65794)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.10 -17 0 65795

Robikám, tartok tőle, hogy statisztika ide vagy oda - az élet fogja bizonyítani, hogy mi a valós helyzet.

És mint mondottam volt: a lányom is orvos, immár jó pár évnyi gyakorlattal. Meg a sógora (kórházigazgató), sógornője is, sőt nemsokára a lányuk is az lesz. Szóval van kivel megbeszélni a dolgot. És aggódnak. Nem kicsit, nagyon.

Ezeket az előrejelzéseket a velük való beszélgetések alapján írtam. Bár csak én lennék a hülye! Mindenkinek jobb lenne.

Nem sokat tudnak még erről a vírusról de annyit igen, hogy az influval ellentétben itt a tüdőgyuszi nem csak járulékos tünet (a legyengült immunrendszernek köszönhetően fellépő bakteriális fertőzés ami relatíve jó, mert az ellen van antibio, ergo van egy kis esély) itt a fő csapásirány a tüdőkárosodást eredményező virusfertőzés.

És bizony itt többen már a veszélyeztetett korosztályba tartozunk. És értünk különösen nagy kár lenne!

(nem ér hangosan röhögni!)

szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 17 65794

Én egy kicsit tovább mennék. Sajnos kezdem azt hinni, hogy az orvosok egy része, vagy anyagi, és egzisztenciális meggondolásból áll a pánik keltés sorába, vagy szimplán teljesen hülye. Az evolúció során mindig a leggyengébbek pusztultak el egy betegségben, vagy a leggyengébb egyedek estek prédává a ragadozóknak. Ha jobban meggondolom, olasz kórházba csak akkor mennék, ha tényleg meg akarok halni az ottani állapotok miatt. Észre kellene már venni, hogy az ilyen elhalálozási mutatók, csak a társadalmi alulmaradottságot tükrözik. Ettől fosnak itthon is! ;-)  

exhighand Creative Commons License 2020.03.10 -1 16 65793
robertó69 Creative Commons License 2020.03.10 0 18 65792

Inkább le sem írom, mit gondolok az általad belinkelt két cikkről. Viszont nagy tisztelettel megkérnélek arra, hogy ha tudsz, rakj ki egy hitelesnek tekinthető forrású linket( KSH, OTFH,stb, és nem fészbúkra hivatkozót!!!.), ahonnét megtudhatjuk, mondjuk tavaly, vagy előtte egy évben kis hazánkban hányan haltak bele influenza szerű megbetegedések szövődményeibe. Egyúttal finoman jelezném szigorúan magánjellegű véleményemet: az az orvos, aki a cikkben említett 80-95 éves, több szervi rendellenességgel küzdő beteget akar megmenteni a szövődményektől, az sarlatán, nem orvos! Jó érzésű ember hagyja elmenni akár a saját szerettét is, csak ne szenvedjen feleslegesen még plusz órákat, napokat.

Ilyen korú, de amúgy egészséges ember meg ugyanúgy legyőzi a betegséget, mint egy sima influenza vírust... jó eséllyel.

Egy hiteles statisztika ismeretében lehet, hogy én is revideálnám az álláspontomat, de a nélkül nem valószínű.

Előzmény: Fricu1 (65787)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65791

Érdekes, és tanulságos!

https://www.youtube.com/watch?v=ePSO3MrbS0A

mzoli02 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65790

Megbízhatóság üzleti tisztesség kiment a divatból, miért pont egy márka kereskedés lenne kivétel.

Előzmény: nememecsekk (65786)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.10 -17 0 65789

Lehet, hogy egyszer jól elverték ott :-D

Előzmény: Fricu1 (65788)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.10 -18 0 65788

Persze értem én. Ha nem tetszik neki a véleményem - kifejezi. Szíve joga.

De hogy egy kisváros neve is irritálja, azt nem értem.

Vagy ez valami nagyvárosi csávó, aki lenézi a vidéki suttyókat?

Előzmény: python 357 (65785)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.10 -17 0 65787

"Olyan, mint egy háborúban: választanunk kell, hogy kit gyógyítsunk meg – mondta el nyíltan a Corriere által megszólaltatott lombardiai orvos, aki a legfontosabb óvintézkedésként azt javasolja, hogy mindenki maradjon otthon."

https://index.hu/kulfold/2020/03/09/olaszorszag_korhaz_egeszsegugy_koronavirus_hatasok/

https://hvg.hu/elet/20200309_Bergamoi_orvos_Fogalmatok_nincs_mi_megy_idebent_Maradjatok_otthon

Előzmény: Fricu1 (65784)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 65786

Escort Alba.Váci út,Ford.        Jártunk a kocsival évekig különösebb problémák nélkül,majd mikor a hátsó gátlókat cseréltem,az alvázszám szerint kiderült,hogy a kaszni két darabból állt,Egy fiatalabb eleje,motorostól,számostól,mifrancostól és egy régebbi típusú hátulja.Szerintem,ezt sem engedheti meg magának  egy márka szervíz-kereskedésen kívül senki. Szinte biztosra veszem,hogy csak ők tudták eladni eredetiség,meg mindenféle vizsgálatokkal,bukta nélkül.

Előzmény: mzoli02 (65773)
python 357 Creative Commons License 2020.03.10 -20 1 65785

Ne foglalkozz vele...😆😆😆..

Ez az orbitális gyökér nekem minusz 19-et ad minden hsz-emre!!!😂😂👌👌..

Tuggyukki Ő!..;)

Képzeld el: ott ül gép előtt az ember,-és mennyit melózik,-hogy gyàrtsa a profilokat amikkel minúszol!...☝️☝️☝️😃😃😄

Előzmény: Fricu1 (65779)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.10 -18 1 65784

Sajnos igazuk van a szervezőknek. A felesleges kockázatot jobb elkerülni. Dühítő, hogy világszerte csak kullognak az események után a hatóságok. Pedig Hofi megmondta: Ha tudtak róla, azért, ha nem megy azért kéne őket pcsán rúgni, mert ez lett volna a dolguk!

Vajon miért engedték hazautazni ezeket az iráni gyerekeket egy kis ünnepre? Miért nem mondta nekik senki, hogy üljetek nyugton a seggeteken, vagy ha hazamentek - maradjatok is otthon, mert ide vissza nem jöhettek pár hónapig? Mikor kiderült, hogy behurcolták, napok teletek el míg leállították a új vízum kiadást, és megint egy hét, amíg a meglévőket is visszavonták.

Vagy az férfi, aki megfertőzte az anyját, apját. Végig lötyögte egész Európát mielőtt meglátogatta volna az amúgy is nagybeteg apját. Azt se tudják hol szedte össze. És már most se találják, mert már svédben van. És persze az ottani hatóságokat se érdekli - a magyar köjál tesz lépéseket, hogy legalább ott megvizsgálják, mert itt persze hiába kérte.

F1-es futam is lesz - nézők nélkül. Vagy foci. Akkó meg minek? És persze a többezres stáb meg végigutazza a világot. Biztos ami biztos. Nehogy Bahrein, vagy más kimaradjon. Megáll az ész. Minden családba kell egy áldozat, hogy felébredjenek?

Előzmény: robertó69 (65782)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.10 0 0 65783
Előzmény: robertó69 (65782)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 65782

Tegnap este hívott szlovákiai barátom, hogy elmarad a 21.-i versenyük. Letiltottak minden sport, és kulturális rendezvényt. Jászó környékén, ahol a verseny lett volna, egy idős embert elkapott a kórság...

Akit ez a verseny érintett volna, az most bizonytalan ideig pihentesse magát...

Előzmény: Fricu1 (65780)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.09 -19 0 65781

És persze bevásárolni is balgaság volt:

MTI:

"Hétfői sajtóértekezletén Nancy Messonnier, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) légúti betegségekkel foglalkozó részlegének igazgatója azt javasolta az időskorúaknak és azoknak, akik krónikus betegségekkel küszködnek, hogy hosszú időre vásároljanak be, és töltsék fel élelmiszer-, illetve gyógyszerkészleteiket. Messonnier közölte: a vírus könnyen és gyorsan terjed, és "lényegében nincs védettség ellene"."

Előzmény: Fricu1 (65780)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.09 -18 0 65780

Na, még mindig idióta vagyok a határok 1-2 hónapos lezárásának "ötletével"?

Olaszba csak ma 1500 (!) új beteg. És már szelektálják a betegeket, mert mindnek nem jut lélegeztető gép. 16 milliós karantén (bár innen is megpattantak 1-2 milliónyian, mert kiszivárgott a terv). És a 4000-et is elérjük, talán már a héten. Iránról meg nem is tudunk szinte semmit (hihetőt). Kivéve azt a pár barmot, akit itt pátyolgatunk, ha akarja, ha nem.

A lányom most hívott, hogy Vecsésről, a rendelőből egy beteget most vittek mentővel a Szent Lászlóba, és bőszen fertőtlenítenek azóta. A polgármester jelentette be, nem kitaláció.

http://www.vecseshirek.hu/

Előzmény: mlas45 (65499)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.09 -18 0 65779

Most szóljatok hozzá:

már egy magyarországi városnév is megért egy "-"-t valami gyökérnek!

El sem hiszem, hogy milyen emberek vannak. Bocsánat a többi embertől...

Előzmény: Fricu1 (65777)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.09 0 0 65778

Én újonan vettem a Skoda roomsterem. 5km volt benne, és már "klattyogott" a kuplungtárcsa benne. Mivel 1.9-es PDTDI motorral vettem, a márka kereskedésben, és az átrakodáskor vettek vele egy pár "repülő startot" :-( Három évig hordtam garanciális szervízbe. Az első évben még vihettem a motor olajat a cserére, utána már nem. Mindegy. Nyeltem egy nagyot, és még kétszer kitömtem a zsebét a szervíznek. Remélem gyógyszerre költötték! Utána én cseréltem benne az olajat, kb. 5-6000 Km-nként. Most az idén Szlovákiába viszem vezérműszíjat, és a hozzá tartozó szerelvény cserére, és a kuplungot is ott cseréltetem le. Gondolkodtam még az Osztrákokon, de ott nincs ismerősöm. Az itten szervizekről nincs jó véleményem.....

Előzmény: Fricu1 (65775)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65777

Hajdúdorog

Előzmény: pityy palko (65776)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65776

Én elhiszem, más kételkedő meg se közel, se távol!:-))

Te Hajdúböszörményi vagy?

Előzmény: Fricu1 (65775)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -18 1 65775

Igen, sajnos a kocsivételhez mák is kell.

Viszont új autónál kikerülhetetlen valamelyik gyári márkakereskedés. Különben ugrik a garancia.

A lányom Debrecenben (újonnan vett) Micráját Moldovában javították meg - garanciában, az ottani márkaszervizben.

Igaz, hogy először komplett hengerfej-cserét "diagnosztizátak", de mikor kiderült, hogy garis a kocsi, és az érvényes oda is (pedig még csak nem is EU) és az állításukat le is kell írni (és bizonyítani) - akkor hirtelen elégnek bizonyult egy pár Lej-es tömítéscsere is..

De, megcsinálták. Innen 1000 km-re, ingyen!

(és aki akarja elhiszi, aki meg nem, az nem  :) )

Előzmény: mzoli02 (65773)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -17 0 65774

És azt el is felejtettem mondani, hogy az említett GPS-t a gyári szervize Pesten javíthatatlannak nyilvánította mondván: érintőképernyő csere lenne szükséges, de az drágább, mint ha vesz a srác egy újat! Így került hozzám - és köszöni azóta is jól van.

Előzmény: Fricu1 (65772)
mzoli02 Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65773

Használt Focust a solymári Fordtól vettem. Mert ugye márka szerviztől kell venni, az nem ver át. Azért elvittem a békéscsabai Fordhoz, átvizsgáltatni hogy tényleg törésmentes-e. 6ezerért megnyugtattak hogy minden rendben. Aztán évekkel később kiderült hogy mégis volt törve. Ez az egyik ok amiért messzire elkerülöm a márka szervizt, a másik ok az ár.

Előzmény: Fricu1 (65764)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -18 0 65772

Én eddig sem, most sem tételezem fel a szándékos csalást. Persze előbb utóbb eszébe fog jutni valaki(k)nek...

Viszont az egyedi, időszakos vizsgálatok hiánya mérnökként és sportolóként is aggaszt.

Amit írsz talán erre is rávilágít. Az az egyedi berendezés kicsit "más" lehet. Talán egy gyári "reset", egy gyári állapotra hozás segítene az elmászott érzékelők-feldolgozó egységek gatyába-rázásában. de ezt sose fog kiderülni, mert amíg meg nem hal, addig használni fogják.

Most épp egy navigációval kínlódtam: valahogy elállítódott az érintő képernyő kalibrációja. Reagált a készülék, de nem azt csinálta amit kell, mintha más gombot érintettem volna meg, mint amit akartam. Egy képernyő-kalibrálás megoldotta - újra oda kell kattintani, ahol látod az ikont.

Nincs olyan, hogy egy érzékelő örök életre pont úgy működjön, mint az összeszereléskor. Kizárt.

Mindegy, hogy akusztikus, vagy optikai. Ellenőrizni kell(ene) időről időre minden egyes készüléket, akkreditált, független laborban, előírt módon.

Előzmény: robertó69 (65769)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -18 0 65771

Hát tényleg nincs kötelező szerviz - igaz.

Jogod van a 3-4-5-7 (12 rozsdára) éves garanciáról hanyag mozdulattal lemondani - vitathatatlan. Hogy mennyire jó ötlet, döntsd el magad.

Nekem is új kocsim van (mert olyan kurva gazdag vagyok, és összespóroltam a beugróra valót 20 év alatt + banki hitel), de még egy rohadt alvázvédelmet se csináltathatok meg rajta, mert bukom a gyári átrozsdásodási garanciát!

Szóval, hogy ki mit fontoljon meg azon vitatkozhatnánk - de nem fogok.

Hogy te Skoda fun vagy, az nem zavar. Nekem is volt S100-tól kezdve S105, S120-g bezárólag jó pár - és szerettem őket. És ma is van a családban egy Octavia, igaz már öregecske, de ő is újonnan került a mai gazdája kezébe.

Viszont mióta felvásárolta a VW, azóta zavaró és zavaros az árpolitikájuk és a szerviz-támogatásuk. Mondjuk ki: egy rablóbanda. Mi ezt tapasztaltuk - és ahogy olvasom a neten - nem vagyunk egyedül a véleményünkkel.

Persze te azt gondolsz amit akarsz, én nem kérdőjelezem meg a te tapasztalataidat. Ha elégedett vagy velük, örülj neki, nekem nem fáj.

Előzmény: pityy palko (65770)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65770

Nekem te ne akarjál semmit se bizonyítani, cserébe azt kérem, hogy mielőtt a tényeket sajátos módon állítod be, talán nem ártana picit gondolkozni, ha ez nem túl megterhelő!

Ami linket felraktál: NINCS olyan, hogy kötelező szerviz, pláne öt éves autónál! Megveszed, aztán azt csinálsz egy autóval, amit akarsz. Ja, persze a garanciának vannak feltételei, de ez senkire nem kötelező!!!!

robertó69 Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65769

Hogy ne csak móka és kacagás legyen állandóan a téma: egy sokat megélt sportlövész kollégától aggasztó infókat kaptam a múltkori témáddal kapcsolatban.

Elöljáróban kihangsúlyoznám, hogy nem hiteles forrásokra alapozva osztotta meg velem az infót, és egy versenyző (vélelmezem, hogy pisztolyos, mert ő is abban versenyez)

esetét hozta fel. Elterjedt a hír, hogy az említett versenyző egy bizonyos helyszínű kvalifikációs versenyen tudott mindig csak kvótát szerezni, máshol nem. Ha kijutott, akkor meg alul múlta az adott eredményeit. Na most azt még én is tudom, hogy egy megmérettetésen milyen blokkoló tényezők játszhatnak ebben szerepet - turpisság nélkül is - , így inkább nem kommentálnám tovább a részemről amúgy is ellenőrizhetetlen hírt. Minden esetre, ha tényleg bele tudnak valahogy nyúlni észrevétlenül a rendszerbe, ahogy vélelmezted, az nagyon aggasztó! Így már érteném azt, hogy miért nem tudtam soha OB.-t nyerni! Mindig a csókosokat hozták pozícióba, engem meg "lepontoztak" sumákban.

Előbbi két mondatomat ne vedd komolyan, de a többiről tényleg nemrég értesültem....

Előzmény: Fricu1 (65767)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65768

Én úgy értelmezem saját állításomat, hogy az nem újrafutózás. Nem egy régi cipellőt talpaltattam újra, hanem komplett "újat" vettem. Amúgy meg semmi nem biztos! Nem értek a lovakhoz...;-) De a cipő tényleg pöpec! Szeretem a valódi bőr lábbeliket, csak újonnan kisebb vagyon számomra. Azt a pénzt inkább versenyre, meg lőszerre költöm inkább...:-)).

Előzmény: Fricu1 (65767)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65767

Robi, ez nem csak újrafutózás?

Gömbcsukló, fékek maradtak, nem?

Előzmény: robertó69 (65760)
Donci62 Creative Commons License 2020.03.08 -14 4 65766

Ezt olvasva, így jártam, csak sörrel!:-DDDD

Előzmény: robertó69 (65760)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.08 0 17 65765

Ebből a linkből számomra csak az derül ki, hogy lehúzták a nőt, nem az, hogy a Skodri üzeme drága...

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.08 -18 0 65764

Csak néhány megjegyzés:

Ki a franc vagy te, hogy én neked bármit is bizonyítani akarjak?

Ha akarod elhiszed, ha nem, nem. Pont leszarom.

(De mert felhúztál, elkérem a lányoméktól, ha eltették, mert legalább 3-4 éves a történet, már újabb kocsijuk van, és elképzelhető, hogy a kocsival együtt odaadták a szerviztörténet részeként. Merthogy ők ilyen kis rendesek, mindent elmondtak az eladáskor, még a kijavított váltóhibát is, ami bár típushiba állítólag, mégis ki kellett teljes áron fizetni. De azt nem én intéztem nekik.)

De addig is kis olvasnivaló:

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/06/17/150_ezres_szerviz_ami_500_ezerbe_kerult/

Szóval mi még jól is jártunk - igaz nálunk semmi extra kérés nem volt (vizsga sem), csak a garancia érvényesítés előfeltételéül szabott kötelező munkák.

Előzmény: pityy palko (65751)
bando53 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 65763

Egy lityi Bir Salmával "megsérthetlek"?:-)))

Kizárt dolog, hogy ezzel engem megsérthetsz!:-)))

Előzmény: pityy palko (65761)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65762

Ezzel azt állítod,hogy már a vén szittyós Noévalis is együtt tintáztál?

Számomra Ő a Biblia legszórakoztatóbb figurája.;-)

Előzmény: pityy palko (65761)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 65761

Ararát, ararát, de ismerős a név! Mintha a 35-ik reinkarnációm előtt azon a vidéken egy b@aszott nagy hajón szolgáltam volna, mint másod mentő csónakos!:-))

Arra viszont emléxem, hogy a nedű már akkor is nagyon finom volt, de akkor nem konyaknak hívták!:-))

Egy lityi Bir Salmával "megsérthetlek"?:-)))

Előzmény: bando53 (65757)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.08 0 17 65760

Én nemrég a komplett futómű cserémet megúsztam 6.400.-Ft-ból. Igaz, nem gyári új volt, hanem alig használt.( Van egy angol turi bolt a közelünkben. Ki lehet fogni gyönyörű állapotú valódi bőr férfi cipőket elég gyakran. Hát én kifogtam legutóbb egy tetszetős, és kényelmes darabot. Most is azt hordom úton-útfélen. ,-)))

Előzmény: picurgyu (65759)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.08 -5 0 65759

Ahogy mondod . Zágrábból rendeltem BMW E 46 318i T-hez  2 db Brembo tárcsát hátra a hozzávaló 4 fékbetéttel és 2 fékpofával meg egy ABS jeladót .A 2499 Forintos szállítási költséggel együtt 34.674 Forint . Nálunk a jeladó 10 000-től kezdődik a horvát 4455 -ért küldte .

Előzmény: bando53 (65758)
bando53 Creative Commons License 2020.03.08 -4 0 65758

Csak vicc! "Piszok egyszerű, nem kell sokat fékezni és hosszabb ideig tart a betét!" DDD. 

Használd többet a motorféket!:-)))

Előzmény: picurgyu (65756)
bando53 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 65757

Bandóbá csak akkor antialkoholiszt amikor vezet, vagy éppen lőfegyverrel bánik!

Nem vetem meg a tényleg gyümölcsből készült finom házi páleszt, de csak módjával. 

A színesek közül csak az Ararat konyakot kedvelem, amit a hozzánk b@szott szovjet tesók magazinjába nem kevés jó magyar forintért lehetett vásárolni.  Idestova több mint 45 éve, hogy megkedveltem e nedűt.

Nagyon ritkán lehet szert tenni az Ararat konyakra, de akkor is majd csak aranyáron.

Előzmény: pityy palko (65745)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.08 -2 0 65756

Ezek szerint Passatja válogatja mennyi a féktárcsa . Kíváncsiságból néztem a Bárdit . 2010-es Passat 1,9 TDI-re a Textar tárcsa 15703 Forint . A legolcsóbb Brembo is 7000 valamennyi.

Előzmény: mlas45 (65734)
python 357 Creative Commons License 2020.03.08 -19 1 65755

python 357 Creative Commons License 2020.03.07 -19 1 65754

https://youtu.be/R4EeusbkIuI

Az igazság  odaát......is......van...:-D

nememecsekk Creative Commons License 2020.03.07 -1 0 65753

Válaszul a 65746-os hozzászólásra,amit időközben elvitt a cica.;-)

Előzmény: Blekk Rájgó (65752)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.07 -16 1 65752

Ezt mire írtad? Két nagy van a városban, Vasmű úti köszöni de megvan, a mi utcánkban lévő (Dózsa György úti) tavaly évvége óta zárva, felújítják.

Előzmény: nememecsekk (65748)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.07 -1 3 65751

A szerviz számlát persze még csak véletlenül sem tudod ide szkennelve betenni! Húsz-száz éve van Oktáviám, nem is egy, de a 60-120-180 ezres ami kicsit rázósabb és az sem mindegy, hogy hány éves az autó és hogyan használták. Város vagy hosszú autópálya. Idén júliusban lesz 6 éves a legfiatalabb, 111000 km van benne, de még az eredeti fékbetétekkel megy! No, erről ennyit!:-))

Előzmény: Fricu1 (65750)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.07 -16 0 65750

Eltérőek az árpolitikák (jújjj, kikapunk!)

A lányoméknak az előző kocsija Skoda Octávia volt. Olcsó autó (persze minden relatív) - drága szervizelés.

Én vittem a 100e-es szervizre: 220 eFt (semmi extra, hiba, csak a kötelezően cserélendők). Mikor mondom a vezetőnek, hogy ez ugye csak vicc? Ennyiért más autót vesz! Csak vonogatja a vállát.

Most egy Toyota Aurisra 55e, de úgy, hogy 50e volt az előbecslés, és hívtak, hogy valamit még kicserélnének, mert indokolt - 5e lenne, és fillérre annyi volt a végszámla.

És körbenyalták a sggünket.

Elég hívni őket, név vagy rendszám alapján már mondja is a kocsi dolgait, mi, mennyi lesz.

A Skoda meg azt éreztette, hogy szívességet tesz...

Pedig tőlük, újonnan vettük. És már akkor is csúsztak vagy hat hetet...

Igaz, az előbbi Debrecen, a Toyota Pesten van. Talán az is számít.

Előzmény: Révkomárom (65743)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65749

Nyugoggyál meg, mióta megvan az első unoka, a kertben szabadkezes üzemben pisilni sem szabad 50 cm-nél hosszabbat, nemhogy lődözni bármivel!:-)))

Még a töltő ceruzás, itatós papiros galacsiny lövészet is tiltva vagyon!:-))

Nade eccer majd eljön a mi időnk, csak nőjön fel a gyirök annyira, hogy elbírjon egy puskát!:-)))

Előzmény: nememecsekk (65747)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.07 -1 0 65748

Jujujj! Előre bocsátom,én nem vagyok egy Spárológiai szakember,Dunaújvárológus pedig végképp nem,ezért kérdem:A D.ujv.-i "nagy spár"azonos az Interspárral?Mert ha igen,úgy bizton állítom,hogy ez a Te kérdésed teljes mértékben "költői kérdés"marad!Sőt!Már annak is írtad.Te kis csalafinta!;-DD

nememecsekk Creative Commons License 2020.03.07 -1 0 65747

Még a végén,adhatom vissza a kínai vasadat? ;-DDD

Előzmény: pityy palko (65745)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65745

Na ja, én is gyakran kimegyek a kamrába egy kis preventív dezinficiálásra, de ha már ott vagyok, végre hajtok egy véletlen szerű mintavételezésen alapuló minőség ellenőrzést is!:-))

Milyen kár, hogy Bandó Bá' anti alkoholiszt, jövő héten jön demilitarizálni és azért van itt 8-9 féle jó pálinka!

Majd kap egy üveg ásvány vizet!:-))))))

Előzmény: Révkomárom (65744)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65744

Apropó!

A mi multinacionális cégünknél belépéskor ... a munka megkezdėse előtt le kell fertőtleníteni a kezedet alkoholos kézfertőtlenítővel!

Én ezt még szigorítanám!

A szomszédos kínai és kóreai cégnél állítólag már a teshőmérsékletét is mérik a dolgozónak belépéskor!

(Komárom már kis Kórea)

Előzmény: pistidiana48/52 (65733)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65743

Basszus, le kell cserélnem a Chevi-t!

😆

15ezer alatt nem mutatott Textar féktárcsát a Bárdi.

Előzmény: mlas45 (65740)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65742

Ja, több autóra raktunk már ilyet, eddig egyikkel sem volt gond.

Előzmény: Blekk Rájgó (65737)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65741

...megjegyzem, a teli ár sem sok egy olyan kopó alkatrészért, ami egy átlag autón 8-10 évet kibír...

Egy ilyen komplett 2db tárcsa-betét csere egy márkaszervízben 100-150 ezres villámtréfa lenne :))

Előzmény: mlas45 (65740)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65740

nem mondom, kell hozzá egy kedvezményes account, de elég könnyen adnak, és kis utánjárással bárki talál ismerőst, aki nevére megveheti - nem veszik olyan szigorúan, az árrésük így is megvan rajta (gondolom, ingyen nem tudnák fenntartani a cégbirodalmat)

Előzmény: Révkomárom (65738)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -17 1 65739

Nincs euróm Imi.;-)))

Megaztán, azt a pár csavart, amit én veszek, kibírom, ha itthon szerzem be, és forintal fizetek..;-)))

Előzmény: Révkomárom (65732)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65738

Textar 5500-ért???

Nekem is kéne a Chevi-re kettő!

Nem!

Legyen inkàbb 5 ... elfér itthon.

Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.07 -17 0 65737

Textar raáadásul elsőbeépítéses gyári beszállító, vagyis eredetit vettél! Opel Merivám van, abba szintén.

Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65736

Az a lényeg, hogy minden csavart jól be kell áztatni szilva pálinkában!

Próbáltam az ecetet is, de annak sz@r az íze.

Előzmény: Révkomárom (65735)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65735

Fő az óvatosság!

Meg a dezinfikáció!

Előzmény: pistidiana48/52 (65733)
mlas45 Creative Commons License 2020.03.07 0 17 65734

Most vettünk tegnap egy Passatra egy Textar hátsó féktárcsát. 5500 Ft vol a Bárdiban. Ez bő 10 kg kenyér... mit akarsz ennél olcsóbban? '80-ban a LADÁ-ra is több volt ennél, sőt, még egy Trabant fékpofa is...

Nagyon kíváncsi lennék, mennyiért kaptad volna meg a németektől? (csa a szállítás min. 15 juró) 

Előzmény: picurgyu (65719)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.07 -17 0 65733

Üdv a fedélzeten Imi.

Hááát "koronát"majd ők hoznak:-)

Előzmény: Révkomárom (65732)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65732

Rolikám :)

Csavart meg Kínából kell rendelni!

Pár koronába ... akarom mondani euróba kerül egy tucat!

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -18 1 65730

Az a baj, hogy már többször rávilágítottam nála, hogy a kiindulópontja volt a probléma, a másik topkban....

Ehhez képest, arra nem reagál, csak újabb marhaságokat kezd....;-)))

Előzmény: pistidiana48/52 (65727)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -17 2 65729

Így van Árpi. A baj az, hogy a nyugatot addig érdekeljük, ameddig kihasználhatnak bennünket, megmondhatják mi legyen a cukor kvóta, megvesszük a sz@rjukat( szó szerint), stb.... Arról nem is beszélve, ha nálunk, és az "elmaradottabb" régiókban nem lenne a sz@rjuk túlárazva, akkor bizony nem tudnának otthon jobb áron értékesíteni....

De ha ezt valaki nem látja át, és jobb a sajátjait ostorozni, azzal nem lehet mit kezdeni..

Előzmény: chato0078 (65724)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65728

Csak szeretet legyen, meg Persil a mosógépbe ... Osztrákból!

Előzmény: pistidiana48/52 (65727)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65727

Rendes srác a Gyula meg te is,majd rendezitek a nézeteltérést,1 csónakban evezünk itt a légesen mindnyájan:-)

Előzmény: Törölt nick (65725)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65726

Teljesen igazad van,van hogy kaptunk ajándékba ismerősöktől,más a minőség/jobb ahogy íród.

Előzmény: chato0078 (65724)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -19 1 65725

Szia Pisti.

Persze, jobb, olcsóbb kint minden....

Nekünk, a sz@r is jó.;-) De, hogy ezért valaki magyarisztánozzon, nekem böki a szemem....

Az meg mégjobban böki, ha olyanért von kérdőre valaki, amit sosem írtam...

Utána pedig mindenféle f@szságot irkál, mint a kolega.:-)

Előzmény: pistidiana48/52 (65722)
chato0078 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 65724

Arról nem is beszélve,hogy egészen más minőség van kint mint nálunk.A Hollandiában vásárolt Ariel mosógél,mégegyszer olyan sűrű volt mint az itthoni.Az öblítő szintén.

Előzmény: pistidiana48/52 (65722)
exDínó Creative Commons License 2020.03.07 -6 0 65723

A nevezett kereskedők jellemzően a szervizekből élnek, ezeknek az "utcai" áraikből 50% körüli kedvezményt adnak. Aki Tőlük vásárol listaáron, az meg is érdemli :)
Van azért jó pár "normális" autósbolt ahol ezekhez képest jelentősen megkapod az alkatrészeket. Itthoni garanciával.

pistidiana48/52 Creative Commons License 2020.03.07 0 18 65722

Szia Roland!

Én sem hozattam alkatrész,itt vettem ami kellet.Ismerősöm pár hónapja hozatott Németből Rönó(nem tudom a típusát)főtengelyt és szelepeket,fele árba került mint itt.Tovább megyek,kint dolgozó ismerőseim hoznak be,öblitőt,mosóport,babapelenkát,babaruhát,babacipőt és nem folytatom a sort(ott ócóbbb)

Előzmény: Törölt nick (65721)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -19 1 65721

És ezért magyarisztánozol? Gratula!:-D

Nemtom, nekem semmivel sem drágább az autóimhoz az alkatrész itthon, mint külföldön.

Egyformán drága! 

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 -17 1 65720

Az a fránya vessző!;-)

Előzmény: Fricu1 (65718)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.07 -2 19 65719

A Magyarisztán azért mert nálunk a kereskedő minimum dupla haszonnal adja a külföldi árut .Autó alkatrészt is Németországból vagy Horvátországból rendelek mert szállítással együtt is minimum féláron megúszom mintha a Unix vagy Bárdi cégtől venném.

Előzmény: Törölt nick (65717)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.06 0 17 65718

Félreértettem, bár nem véletlenül:

"egy hw-hoz 1db csavart, sátorvas, első csavart...."

Ha nincs ott a vessző a sátorvas után akkor nincs félreértés. Így nekem felsorolásnak tűnt (három tétel), nem jelzőnek.

Egy darab csavarért tényleg durva a 3000.

Erre nincs tanácsom- de nem is szorulsz rá.

Esetleg társulj be legközelebb egy rendelésbe, végül is ráér, pillanatnyilag megoldott (már ha ezt jól értettem :))

Előzmény: Törölt nick (65716)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -17 2 65717

Ne haragudj, de ezt a "Magyarisztán"-ozást miért kell? A másik topkhoz: Azért te sem voltál valami tapintatos, azzal a "hol olvastad, hogy a hw nem csinál 7,5jos puskát" szöveggel, úgy, hogy nem írtam ilyet....

Csupán annyi történt, hogy az előzmények ismerete nélkül, picit szőrszálhasogatni próbáltál...;-)

Szerintem, picit sem voltam bunkóbb, mint te. 

Előzmény: picurgyu (65715)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -17 1 65716

Asszem valamit félre értettél, egy csavar hiányzott csak, a sátorvas első csavarja. 1db csavar. Ezt az egy csavart taksálják 3000 hufra.

Előzmény: Fricu1 (65714)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.06 -3 17 65715

Így jártál. Magyarisztánban is van csavar bolt meg esztergályos is .

Előzmény: Törölt nick (65711)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.06 -1 17 65714

Ha csavarokat tudtad is pótolni, legyártani, a sátorvasat nem (gondolom).

És az eredeti az eredeti...

Ha egyszer eladódik - még jól jöhet, ha eredeti állapotúként hirdetheted. A fuserkodás értékcsökkentő.

Én persze nem beszéllek rá, csak úgy látom jobb, ha lenyeled a békát. Végül is nem egy kocsi ára amiről beszélünk.

De, te döntesz.

Előzmény: Törölt nick (65713)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -17 1 65713

Már akkor, hazafelé, az első csavarboltban vettem bele egy imbuszfejűt, méretre vágtam, az is jó volt.

De mondjuk, akkor is mondta a srác, ha nem kell, legalább lesz nekik készleten...;-)

Meg azóta, már az összeset kicseréltem, Nyugi-féle díszcsavarokra, csakhát, nincs meg a gyári....

Előzmény: Fricu1 (65712)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.06 0 15 65712

Kényszerhelyzetben vagy.

Ha itt a fórumon nem sikerül beszerezned, vedd meg.

Ha rendelsz külföldi oldalról akkor min. 10-13 Eu csak a szállítási költség. A bankod (pl. OTP) valami 2600-ért utalja át a pénzed - összegtől függetlenül, és még erre jön a cucc ára.

Sajnos...

Előzmény: Törölt nick (65711)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 -17 1 65711

Urak, ki, mit tenne?

Tavaj rendeltem, egy fegyverboltból (direkt nem írom honnan), egy hw-hoz 1db csavart, sátorvas, első csavart....

Párszáz forintra emlékszem.... Tegnap hívtak, megjött, 3000huf, mehetek érte.... Függetlenül attól, hogy milyen szám maradt a fejemben, nagyon sokallom az árát. Bármerre nézelődtem, ezres körül van, persze külföldi oldalakon...

chato0078 Creative Commons License 2020.03.06 0 1 65710

Lőttem ilyen RPG-vel,zajvédő nélkül.Két napig sípolt a fülem.

Előzmény: robertó69 (65707)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 65709

Nagyot, bár a másik végén rosszabb lehet...

Előzmény: robertó69 (65707)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 65708

robertó69 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 65707

Szerinted ez nagyot fog szólni?

Előzmény: Fricu1 (65704)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 65706

Eldöntöttem, hogy minden alkalommal, amikor egy gyökér felbosszant, bele dobok egy kis aprót egy kiürült vizes palackba.

Már két órája elkezdtem.....

python 357 Creative Commons License 2020.03.05 -20 0 65705

Igen sok,-de ez se egy Dragunov!...:)))

Ez egy komoly műszer,-márcsak a tolózár bordázatát látva is!...

Előzmény: Fricu1 (65704)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 65704

A 800 m sok. Nagyon sok...

Az első képen ott nagyon hátul.

Előzmény: python 357 (65703)
python 357 Creative Commons License 2020.03.05 -20 0 65703

...Igen,valamit elszúrtam..

Hamu fejemre...:)

Előzmény: robertó69 (65702)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 65702

Hát, ha olyan linket osztanál meg, amihez nem kell profilt csinálni, beregisztrálni, és belépni, akkor szívesen megnézném! ;-) Annyi időt talán még rááldoznék a facéra! :-)

Előzmény: python 357 (65701)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.04 -18 1 65699

Ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem számoltam.

Viszont el kell ismernem,  tévedtem. A biológia gondoskodik róluk: nem szaporodnak (természetes úton). Persze én nem vagyok trendi.

Előzmény: pityy palko (65698)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.04 -1 16 65698

Na és azóta, hány gumit húztál!:-)) Persze az okát is tudni szeretnénk!:-))

Szóval a fingom sincs, de osztjuk az észt, tipikus megnyilvánulása.

Előzmény: Fricu1 (65695)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.04 0 17 65697

Én csak mindenkinek gratulálni tudok! Reggel a retyó rádióban bemondta hírolvasó, hogy világ szerte 90 ezer megbetegedés volt, és ebből 3000 ember halt bele. Irán most a gócpont, ahol az alul tápláltság, és a gyenge immunrendszer szinte borítékolható.......

Beszéltem egy védőfelszereléseket forgalmazó ismerősömmel. Szájmaszk, egyszer használatos kesztyű, overall, már aranyárban sem kapható....... és természetesen minden dealer árat emelt ;-)

Előzmény: Fricu1 (65696)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.04 -17 0 65696

Talán félreérthető voltam. A hivatalos sajtó említi így az áldozatokat, nem én. Pláne, hogy lényegében rólam-rólunk beszélnek.

És mar van két iráni diákunk a Lászlóban...

Előzmény: robertó69 (65688)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.04 -18 0 65695

Hát 69-ben 12 voltam, szóval nem húztam semmit semmire. Akkoriban ez még nem volt gyakorlat a korosztályunkban...

Még a kisebbségnél sem. Ma már persze kicsit más a világ. A nejem korábbi tanítványaiból viszont már három is kimaradt a suliból.

(általános)

De ezek szerint ők se húztak. Sajnos.

Előzmény: pityy palko (65691)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.04 0 15 65694

Én ma vettem egy üveg szilva pálinkát, 1kg szeletelt gyulai kolbászt, és két csomag leves zöldséget. Rám jött a pánik roham a Metróban, miközben a gondozott nénikéknek felvásárolt az otthon minden szart :-)

Előzmény: ZoliD65 (65689)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.04 0 0 65693

Erre szoktam mondani, hogy mi a közös az odaégett süti, és a gyerek között?

Valamelyik hülye elfelejtette időben kihúzni! ;-)

Előzmény: Fricu1 (65686)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.04 -2 0 65692

https://www.youtube.com/watch?v=KByHC5yVSP8

Nem tegnap készült!:-))

Előzmény: pityy palko (65691)
pityy palko Creative Commons License 2020.03.04 0 16 65691

Akkor is húztak gumit és nem is keveset!:-) Lehet, hogy te ebből kimaradtál, de ez legyen a te bajod!:-(

Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.03.04 -18 0 65690

"Mindenki elment már felvásárolni minden alap élelmiszert ??? ... "

Lisztet láttam bőven a polcon. A vagdalthús-konzerveket, készétel-konzerveket és a száraztésztát, némi zacskós levest radíroztak le a polcról. A dunaúji Tescoban és nagy Sparban legalábbis. Reggelre mindig föltöltik, 11-re már üres, kiürítik a raktárakat.

Előzmény: ZoliD65 (65689)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.03.04 -1 17 65689

Ma azt hallottam a rádióban hogy egy egészséges ember egészséges(normál) környezetben  nincs bajban , fel van fújva a lufi héliummal és csomóan kapaszkodnak rá mint Ernest Borgnine  a Szuperzsaru c. filmben. 
egy idős , legyengült jajmegfújtaszélmegfáztam szerű immunrendszernek  meg kb mindegy mit kap el potenciális vég mindegyik... 
minden kereskedelmi vacak híradó ezt tolja , jó hogy csak este hallom fél füllel a kádból, erre még a fórum is még mindig itt tart. 
Mindenki elment már felvásárolni minden alap élelmiszert ??? ... 

Előzmény: robertó69 (65682)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.04 0 17 65688

Én világ életemben optimista voltam! Te pesszimistaként azt mondod, ettől rosszabb már nem is lehet. Én optimistaként meg azt: dehogynem! ;-)))))

Ezt az idős-gyenge-nem kár érte vonalat szerintem ne erőltesd! Félreérthető! Én biztos nem ezt sugalmaztam, de még a látszatát sem! Idős, beteg, legyengült szervezetet bármi elvisz! Nem kell hozzá ebola, bubópestis, vagy koronavírus. Erre próbáltam kitárni, ellenpontként a tömeghisztéria sugallta világvégéhez képest.

Előzmény: Fricu1 (65684)
python 357 Creative Commons License 2020.03.04 -20 0 65687

:-D....És milyen igazad van!....

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.04 -13 1 65686

Van!

Miért nem húztak gumit 69-ben? Most nem kéne ezt végignézni!

Előzmény: python 357 (65685)
python 357 Creative Commons License 2020.03.04 -20 2 65685

Van még kérdés?....🙂🙂🙂🤏🤏🤏

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.04 -16 0 65684

Optimista vagy, gyors lefolyásra számítasz - ez helyes.

Vagy csak a slank testedre vigyázol, mindegy, az is jó.

Az eddigi adatok szerint sokan kerülnek válságos állapotba, amit aztán jó ellátás mellett ki is hevernek. Aki meg nem, az úgyis beteg és öreg volt, szóval érte nem kár.

És itt a jó ellátáson van a hangsúly. Akkor van gond, ha már nincs több szabad lélegeztető gép, vagy személyzet hozzá.

Kína, Amerika nagy, ott át lehet allokálni a forrásokat. Kínának 80.000 az semmi. 6-7 nap alatt csináltak új kórházat, és volt cucc meg ápoló is bele. A pesti új kórház 5 év alatt a kapavágásig se jutott.

Macron most foglaltatta le az ország összes maszkját, hogy legalább az eüsöknek jusson.

A fődoki meg mondja, amit mondanak neki, bocs, amit elvárnak tőle. Azért van ott.

_Zsolt Creative Commons License 2020.03.04 0 18 65683

Észrevettétek, hogy a rohadtul nagy pánikban felvásárolták a lisztet, cukrot, száraztésztát, de tisztító és tisztálkodó szereket nem.

Vagyis ott állnak majd lisztes pofával büdösen. :-)

robertó69 Creative Commons License 2020.03.04 0 17 65682

Jól mondod! A Földet nem kell megvédeni - maximum az Ember a veszélyeztetett faj rajta.

Viszont most kicsit össze vagyok zavarodva, hátha tudsz nekem a tisztánlátásban segíteni!

Forrásokkal alátámasztva mondtad, amit, a koronavírus pusztító erejéről. Tegnap rádióban az Országos Tiszti Főorvos asszony azt nyilatkozta, hogy a vírust elkapott betegek 80 százaléka tünetmentesen átvészeli a kórságot, mindenféle tömeghalál nélkül. Azt is mondta, hogy a vírus leginkább az idős, krónikus betegségekben szenvedő, legyengült immunrendszerű emberekre veszélyes. ( ez mondjuk nettó igaz szinte minden kórságra, beleértve a hagyományos influenzát is.)

Most akkor hol az igazság? Én értettem félre valamit - óránként ismételték ezt a hírt, eléggé bele égett az agyamba szó szerint - , vagy a doktornő mondott zöldséget szerinted?

Esetleg szerkesztői elírás lehetett? Bár ilyenre még sosem volt példa a médiában...

Mindegy, ma reggel engem is magával ragadott a pánikhangulat, és bevásároltam a helyi Pennyben egy kiló cukrot, egy liter hypót, meg 5 db zsemlét...biztos, ami biztos.;-))

Előzmény: Fricu1 (65675)
python 357 Creative Commons License 2020.03.04 -18 1 65681

Hófehérkének már csak hat törpéje van. Hapcit karanténba rakták!!!

Előzmény: szimizso1 (65679)
python 357 Creative Commons License 2020.03.03 -20 0 65680

🤣🤣🤣☝️☝️.....De most nem a tudásukat ecsetelted,-hanem az idomaikat!!....

Előzmény: szimizso1 (65679)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.03 -1 7 65679

Ez mondjuk így nem igaz! Közép iskolában volt két bomba fizikatanárnőm! És a gyereknek is :-)

Előzmény: python 357 (65678)
python 357 Creative Commons License 2020.03.03 -20 0 65678

🤣🤣🤣...A Nők és a Fizika ritkán találkoznak....:))

Előzmény: szimizso1 (65677)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.03 0 0 65677

Ez a csaj is mekkora szőke! Nem tudja, ha a talpát veri az ketchupos flakonnak, akkor visszafelé megy a paradicsom szósz :-)

Előzmény: python 357 (65676)
python 357 Creative Commons License 2020.03.03 -19 0 65676
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.03 -17 1 65675

A földet nem kell félteni, az meglesz akkor is, amikor ember már (újra?) nem lesz.

Nem fogunk hiányozni a kutyának sem. Na jó, talán a kutya az egyetlen aki érthetetlen módon akár az életét is odaadja az emberért, szóval talán nekik hiányoznánk, de senki másnak.

A vírus hasonlat nagyon találó.

Einstein meghal. Felmegy Szent Péter elé. Kérdi Péter, jó ember voltál, mit szeretnél?

Hát én a Jóistentől kérdezném meg a világ alapegyenletét! Legyen!

Isten felírja neki egy táblára. Nézi Einstein: Bocsáss meg uram, de ez el van bszva!

Az Úr: Ez el, fiam!

Előzmény: Törölt nick (65674)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.03 -17 1 65674

100%-ban igaz.

A vicc az egészben az, hogy mindenki tudja, mégsem történik semmi..;-)

Nagyapám mindíg mondta: -a legundorítóbb állat, az ember...

Előzmény: python 357 (65673)
python 357 Creative Commons License 2020.03.03 -20 0 65673
robertó69 Creative Commons License 2020.03.03 -2 0 65672

"... Igaz a puskát  .......  még nem emelhetem fel..."

És egy légpisztolyt? ;-) Gyógyuljál, itt a jó idő a nyakunkon!

Előzmény: nyugi44 (65665)
python 357 Creative Commons License 2020.03.03 -19 0 65671

Igen,-tökéletes,- főleg ha kicsit ereszt a csizma is!...:))

Előzmény: bosijani (65669)
bosijani Creative Commons License 2020.03.03 0 0 65670

Az ulmából ittunk,olyan tiszta volt a víz.

Előzmény: huta50 (65668)
bosijani Creative Commons License 2020.03.03 0 0 65669

védőföldelés tuti megvan. :-))

Előzmény: python 357 (65666)
huta50 Creative Commons License 2020.03.03 0 0 65668

A Jani, mint bányai elektró lakatos, ettől sokkal rosszabb körülmények között is szerelt bányai elektromos berendezéseket, amihez kellett az odafigyelés. Természetesen nem feszültség alatt. A csepegő víz az már megszokott volt. Nagyobb gondot jelentett a vízbetörés, a  tűzveszély, a szénpor robbanás veszély, és a sujtólég.

Előzmény: bando53 (65667)
bando53 Creative Commons License 2020.03.03 0 1 65667

Első ránézésre a szakiban Bosi Janit véltem felfedezni!D.D.D

Janika bocsi!

Előzmény: python 357 (65666)
python 357 Creative Commons License 2020.03.03 -20 0 65666

🤣🤣🤣.....Hol a hiba?...

nyugi44 Creative Commons License 2020.03.02 -3 1 65665

Kedves topiktársak!

Nagyon szépen köszönöm mindegyikőtöknek a kedvességet, a jó kívánságokat és az érdeklődést az egészségem felől, különösen azoknak akik személyesen is felkerestek!

A többieknek akiknek nem tudom elmondani személyesen (egyelőre), azoknak akkor itt üzenem, hogy már kicsit jobban vagyok. Igaz a puskát (és semmi mást ami nehezebb) még nem emelhetem fel pár hétig, de mire itt lesz a jó idő nem fog pihenni.

Szépen erősítem magam, mint ahogy azt a lentebbi kép is mutatja.

python 357 Creative Commons License 2020.03.02 -20 0 65664

🤣🤣🤣...Bocs,-igazad van....

Előzmény: szimizso1 (65663)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.02 -10 1 65663

Hát a vírust elfelejtetted odaírni ;-)

Előzmény: python 357 (65661)
mastersergeant Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65662

120 euró? Kicsit sok érte annyi pénz! Az enyémet annó, szegény riszopepivel üzleteltem el egy SL 630-ra.

Előzmény: Révkomárom (65655)
python 357 Creative Commons License 2020.03.02 -19 0 65661

🤣🤣🤣🤣🙏🙏🙏🙏

Ez egy vicc Miki!.....

A korona vírus miatti pánikot figurázza ki..

Előzmény: szimizso1 (65659)
Garmin111 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 65660

Sziasztok!

Tudom, hogy nem légfegyver!

Szerencsés módom tulajdonosa lettem egy FÉG KC-22, vagy -1000 gyártmányú nagyon szép állapotú puskának. Érdekelne a fegyver története, mert csak innen-onnan összeszedett bizonytalan ismeretek vannak róla. Eddig ennyit tudok: A KC (Kis/Klein Caliber), KC-22, vagy KC-1000 néven ismert öntöltő puskát Zala Károly fegyvermérnök (FÉG) tervezte és a Makói Fegyvergyárban gyártották a 70-es években. A legyártott darabszám ismeretlen, állítólag mindössze 40 db-ot értékesítettek.

Ha bárkinek van valami ismerete a fegyverrel kapcsolatban szívesen venném, ha megosztaná, illetve megküldené a sorozatszámát!

Köszönöm!

A munkahelyi gépről képet sajnos nem tudok feltölteni :-(

szimizso1 Creative Commons License 2020.03.02 -1 0 65659

Mitől?

Előzmény: python 357 (65658)
python 357 Creative Commons License 2020.03.02 -19 1 65658

Két fickó maszkban ma belépett az egyik bankba.
Kitört a pánik. A fickók elkiáltották: bankrablás!
Erre mindenki megnyugodott.

Előzmény: szimizso1 (65656)
python 357 Creative Commons License 2020.03.01 -18 0 65657

"Motor mozgatja a rúdat".....🤣🤣🤣

Uhh jó volt ez a jelenet!...:))

Előzmény: szimizso1 (65656)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.01 0 1 65656

Gyuri bácsi, és az elektromosságban jártasak figyeljenek! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=NU4-ZtWwrn8

Révkomárom Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65655

120 euróért kínálta.

?

Előzmény: mastersergeant (65653)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.01 -1 4 65654

Nem! Pont az volt a cél, hogy egy vidám, jelmezes lövészversenyen vegyünk részt, baráti körben! Volt komplett orosz harckocsizótiszt egyenruhás ( TT-vel, és AK-val versenyzett ráadásul), serpa, kéményseprő, stb. Én is beöltöztem - bár most nem tudtam lőni a bibim miatt - gázszerelőnek. Az most úgy is nagyon menő dolog.;-))

Egyébként szerinted mennyivel röhejesebb flamingónak beöltözve versenyezni egy nagyon jó képességű, és elismert lövésznek ( ahol mindenki más is szintén jelmezben versenyzik),  mint vérkommandós ruhában, szúnyogcsődör felsőtesttel beállni ( az amúgy normális ruhában megjelent többi versenyző közé) gyorspont versenyen a lőállásba? Én egyiket sem ítélem el, de a kimondottan farsangi, és megkövetelten beöltözősnek hirdetett versenyen szerintem az előző autentikusabb.;-)

Egyébként a spori vérprofin kezelte a "csőrét"! Egyszer sem volt neki útban a verseny alatt. Azért megsúgom halkan: verseny után, az ebédnél már utcai ruhában ült le közénk! :-)

Az életet humorral kell megélni, és aki magán is tud nevetni, nem csak másokon, az általában jó ember szokott lenni...

Előzmény: picurgyu (65652)
mastersergeant Creative Commons License 2020.03.01 -1 0 65653

Nekem is volt még nagyon régen. :-)  Úgy 12 éve lesz lassan. 

Előzmény: Révkomárom (65651)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65652

Ez komoly Robi ?

Előzmény: robertó69 (65647)
Révkomárom Creative Commons License 2020.03.01 0 1 65651

Nézzétek Urak, mit találtam reggel a komáromi bolhapiacon.

robertó69 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65650

Csalóka a perspektíva! A lőlap mögött jóval voltak a  valódi célok. Takarás mögül kellett lőni.

Előzmény: szimizso1 (65648)
.psp Creative Commons License 2020.03.01 -15 1 65649

Lehet a lepattanót akarja értékesíteni mint a kosarasok :-)

Előzmény: szimizso1 (65648)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65648

Nem áll egy kicsit közel a lőlaphoz? :-)

Előzmény: robertó69 (65647)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65647

Nincs beleszólásom mások érzelmi életébe, ugye...

Viszont én tegnap komolyan elgondolkoztam azon, melyik volt a nagyobb élmény: az .50 AE kipróbálása, vagy a gazdája, amint pink flamingó jelmezben lő a 14 "-os másik Desert-jével! :-DD

Elképzelni nem tudom, a hatalmas csőrétől hogyan tudott célozni, de az utolsó FBI célt így is gondosan homlokon lőtte kétszer!  :-)))

Előzmény: szimizso1 (65644)
nememecsekk Creative Commons License 2020.03.01 -1 0 65646

Sajnos igen!  Pedig nagy ádás vóna a felejtés képessége. ;-)

Előzmény: szimizso1 (65645)
szimizso1 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 65645

Erre emlékszik valaki? :-)

https://www.youtube.com/watch?v=6OpnRuooGfw

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65644

Őszintén?! Nem erre fogok most recskázni. :-) Biztos nagy élmény volt velük a lövés, és talán az én lapát kezemhez méltó volt a markolata a pisztolynak. Két kiló körüli vassal azért lehet lőni biztosan egy nagyobb töltettel. Bár ebbe most nem mennék bele, mivel nincs tapasztalatom. De, ha lesz alkalom lőni vele, majd beszámolok :-)

Előzmény: robertó69 (65641)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.29 -1 1 65643

Előre szólt a spori, hogy nem a full töltetű cuccost tolja most alánk! Merthogy van olyan is gyáriban, ami a 300 gr-es XTP/HP magot olyan elánnal nyomja ki a csövön, hogy Alit tevéstől fordítja ki visszájára találat esetén, a sivatagban! Azt tényleg nem tartottam volna meg egy kézben! De a 14Ą-os csövű .357 sem volt vészes, pedig az is gyári (képen látható volt a doboza) lőszerrel volt lőve.

Ez a kis Tokarev (ugyanott, ugyanakkor) is rúgott karmolt, harapott legalább akkorát!Mondjuk, azzal egy egész marék lőszert kitáraztam pár másodperc alatt a lőlap irányába minden gond nélkül... jobb híján azt is egy kézzel...;-)

Előzmény: python 357 (65642)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -20 1 65642

🤣🤣🤣...Robi,-az én májam nem vágyik egy 50-es  Sivatagi Sassal való találkozásra!..:-D

De a csuklóm sem!!!

Hogy az is gipszben legyen?...😱🥶😄

Előzmény: robertó69 (65641)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.29 -1 1 65641

"...Már régóta figyellek Robi!..."

Ezek szerint nem eléggé! ;-) Nincs két hete, hogy ide kiraktam egy eléggé nyílt felkérést keringőre - a mai jelmezes lövészversenyre. Akiket érinthetett, vehették volna a lapot. Privátban még legalább 10 rajtengedélyes sporinak küldtem tovább a meghívót. Egyetlen egy meghívottal sem találkoztam ma.:-((

Nos, az apropó az, hogy egy sporttársunk - aki mindkét szövetségben elismert pisztolyos versenyzőnek számít, lehozta két Desert Eagle pisztolyát ( plusz hozzá egy harmadik váltócsövet) és az érdeklődőknek átengedte kipróbálásra. Egy fillért nem engedett kifizetni a közel doboznyi lőszerből, amit páran ellőttünk. Ez a .375 Mag. kalibernél még nem volt olyan jelentős, de az .50 AE kaliber már 700+-os tételt képviselt lőszerenként!  Ha most azt mondom, egy frissen szilánkosra tört és vágott hüvelykujj sem tántorított el attól hogy legalább egyet ne lőjek velük egy kézzel, akkor nem túloztam sokat! Pedig két kilót nyom  a fegyver üres tárral( a kicsi 1,7 fölött kicsivel), és akkora a markolata, hogy normál, jó érzésű ember egy markában csak neccesen fér el ! :-)

Az első képen az emlegetett drágaság van- összehasonlítás képen egy para, egy .357 Mag, és az említett .50 AE. lőszer látható.

A másodikon balra a .357 Mag. változata, a harmadikon meg a .357 Mag kiszedett eredeti, és a 14" váltócsöve látható. ( az utolsó kép kissé aránytalannak tűnik, nem adja vissza a cső valódi méreteit! A gyári 6 "-os cső  azért szemmel láthatóan eltörpül mellette! ;-)

Mondanom sem kell, kipróbáltam mindegyiket! :-)

Hogy milyen élmény volt? kb. ilyen: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

De ez maradjon közöttünk szigorúan! Pythonnak el nem mondd, mert besárgul a mája az irigységtől! ;-)))

És ez csak három pisztoly volt. A verseny maga, a társaság, a jelmezek, és a hangulat visszaadhatatlan! :-)

Előzmény: szimizso1 (65594)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 0 1 65640

Hát, ha már ötleted sincs, nem tudok segíteni!

Előzmény: szimizso1 (65639)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65639

És mire lehet beváltani a buksi-simit? :-Đ ))))

Előzmény: Fricu1 (65638)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65638

Nem azért fiam! Ülj le, 1-es.

Azért, mert minden remekmű előtt kell egy próba!

Azt nem tudom, hogy igaz-e, de ezért kaphatsz egy buksi-simogatást - az is valami (esetleg beválthatod...)

Előzmény: szimizso1 (65637)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 1 65637

Tudod-e, fiam, miért teremtette az Úr először Ádámot és csak azután Évát?
  - Igen, Tiszteletes úr - válaszolja Pistike -, mert a Jóisten is tudta, hogy
  nem jó asszonnyal kezdeni!

Előzmény: python 357 (65618)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.29 -1 0 65636

Enyémek is suliszerte gyűjtik a mindenféle bacikat.De náluk anyarabszolga (lányom)az állandó virológiai felvigyázó!Járványok idején alig látom a büdöskölkeket.

Előzmény: Fricu1 (65634)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -19 0 65635

Én bármely vírus elleni hatóanyag kifejlesztésére gondolok,-védőoltásra!

Antibio a bakteriális felülfertőződés ellen adandó,ahogy mondod!....

Előzmény: Fricu1 (65629)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65634

Hát akkor még ma este gyere! Kávé van, meg 3+1 is.

Holnap reggel megyek Pestre, unokákra vigyázni, mert influenzások.

De oda is jöhetsz, kapsz kávét ott is. (meg inflú-t, esetleg)

Előzmény: nememecsekk (65633)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.29 -1 0 65633

Ha a "10 Kiló cukorhoz"megfelelő mennyiségű kávét is vettél,akkor testületileg meghívatjuk magunkat Veled, hozzád!;-)

Előzmény: Fricu1 (65629)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65632

;-) Ez nagyon igaz... Illetve annyival kiegészíteném, hogy náluk, ha elfogynak az " érvek", akkor jön a sírás...:-DD

Előzmény: python 357 (65616)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 5 65631

Most kaptam a hírt!

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 -5 0 65630

Akkor kell valagba rúgni őket, és új életet kezdeni! :-)

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 -17 0 65629

Az inflú elleni oltóanyagra gondolsz, vagy a kezelésére való gyogyira? Mert én kértem a dokitól, de azt mondta: Apu, te nem vagy ennyire hülye! Antibiót majd akkor kapsz, ha ráfertőződtél, addig meg igyál sok citromos teát és tűrj!

Tévedne?

Amúgy meg miért mindenki engem akar meggyőzni? Hát én csinálom? Én csak vettem 10 kiló cukrot   :)

Előzmény: python 357 (65626)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 -17 0 65628

Talán attól, hogy világjárvány lett, és nem maradt meg Afrikában, vagy Ázsiában, mint az eddigiek? De nem vagyok virológus.

Vagy te a titkos hatalomra törő, sötét háttérhatalmakra gondolsz? Lehet.

Előzmény: nememecsekk (65627)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.29 -1 13 65627

"A koronavírus kezelése"

Az égre kérlek mostmár benneteket:Mitől lett ez a koronavírus    " A Koronavírus"? Mennyiben különbözik ez a kínai valami az eddig is élő,viruló,mindenféle (amúgy  elég sérülékeny,éppen a korona plazmaanyaga okán)koronavírusoktól? Mit mutálódott ez olyat,ami ekkora riadalmat kelt?

Előzmény: Fricu1 (65623)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -20 0 65626

Feri,-ha egy új törzs jelenik meg,-legalább egy elév kell mire kifejlesztik az ellenanyagot!..

Előzmény: Fricu1 (65623)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65625

Hülyeség ellen (s)nincs gyógyszer.

Mint a kiránduló. Kimegy kocsival a hegy lábához a parkolóba, letekeri az ablakot, mert a friss levegő azért mégiscsakugye.

Aztán bezabálja az otthonról hozott kaját, ott ültében, majd hazamegy elégedetten.

Előzmény: python 357 (65624)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -20 0 65624
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.29 -17 0 65623

Nem vagyok orvos. De ha volna hatékony ellenszer, akkor nem haltak volna bele már kb. 3000-en, nem emelték volna fel épp ma a legmagasabbra a készültséget. A legmagasabbra - innen már nincs feljebb!

Az általános antivirális szerek nem működnek jelen esetben, mint ahogy a többi vírus esetében is igen-igen kicsi hatékonysággal (a felsoroltak is).

Én ezt találtam:

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/a-koronavirus-tunetei-es-kezelese/vppzd75

"A koronavírus kezelése
Jelenleg nincs olyan gyógyszer, ami specifikusan a koronavírus okozta fertőzés ellen van. A kezelés éppen ezért a tünetek enyhítését, az életfunkciók stabilitásának megőrzését célozza. A szakemberek folyamatosan vizsgálják, hogy milyen hatással vannak a vírusra az ismert antivirális szerek."

Nem említi még az imát - ami legalább annyira hatékony lehet...

És még valami: mindenki megnyugszik, és hátradől, amikor ezt olvassa: az eddigi halálesetek jelentős része az idős (60 vagy az feletti), egyéb krónikus betegségekben is szenvedő, legyengült immunrendszerű betegek köréből kerülnek ki.

Ja, akkor semmi gond!

Csakhogy ők a mamáink, édesapánk vagy a nagyapánk, nagymamánk. És pláne a nyugati társadalmakban a részarányuk igen jelentős, akár 30% -is lehet (attól függ, hogy hol húzzuk meg a határt). Aki ezt a kort megéri, biztos, hogy összeszed egy-két könyvre való bajt, betegséget.

Előzmény: Törölt nick (65609)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -20 1 65622

:-D...Úgy-úgy!......

De előtte elásta a hitvest a kertben!....🤣🤣🤣

Előzmény: Blekk Rájgó (65621)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.02.29 -17 2 65621

Ekkor mit tett az egyszeri férfiember? Bement az első fegyverboltba, bevásárolt légpuskákból és a nőkre többé rá sem nézett :).

ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65620

Ajjaj , a Méz Ránner , filmet részlegesen láttam , de nem öltem bele direkt sok időt , könyvet passzolom ,
Az biztos hogy kevés sunyibb dolog van mint a gyógyszeripar , az egyik kivétel közülük az ami itt tiltott téma .. 

Előzmény: loksi-67 (65606)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -18 0 65619
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -19 0 65618

:-D...Amikor elsárkányosodnak a csajok, akkor semmi se jó nekik!.....;)

Előzmény: szimizso1 (65617)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 1 65617

Érdekes. Nekem ilyeneket nem mondott még egy nő sem. Lehet, hogy férfi vagyok és nem punci? ;-D

Előzmény: python 357 (65616)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -20 0 65616

:-D.......Bizony,-ilyenek!...

Előzmény: szimizso1 (65614)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65615

Abban milyen pia van? :-)

Előzmény: mlas45 (65613)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65614

Elég hervadt zene :-)

Előzmény: nememecsekk (65608)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.29 0 2 65613

Én isa természetes gyógymód híve vagyok... van is itthon gyógyszer, gömb alakú fekete üveg, piros kereszttel :)

Előzmény: Törölt nick (65611)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -18 0 65612

:-D....Egészségedre!....

Előzmény: Törölt nick (65611)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 0 1 65611

Ja, a tonik eleve úgy született, hogy a kinint próbálták "fogyaszthatóbbá" tenni a brit gyarmati katonák számára.

Viszont eszembe juttattad, milyen rég ittam gin-tonikot, asszem, délután bepótolom... :-D

Előzmény: python 357 (65610)
python 357 Creative Commons License 2020.02.29 -18 0 65610

Azt tudtad hogy a tonic-ot a Malária gyógyszer kininnel teszik keserűvé?...

A kinint mar a 17.-szdtól alkalmazzák a Malária ellen

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Kinin

Előzmény: Törölt nick (65609)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 0 10 65609

" koronának nincs ellenszere, mint ahogy a többi vírusnak sem. "

Hát a ribavarin ? Hát a norvir, didanozin, repivarin, indinavir ? Hát a  zanamivir, oseltamivir ? Hát a védőoltások ?

Van egy jó régi maláriaellenes gyógyszer, a klorokin, bíztató eredményeket értek el vele a koronavírus fertőzés gyógyításában, ( Delagil 250 mg ). A gyógyult emberek vérplazmájának is jótékony hatása van.

Előzmény: Fricu1 (65595)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.29 -1 0 65608
Donci62 Creative Commons License 2020.02.29 -10 5 65607

Chuck Norris elkapta a korona vírust!

Aztán egy pörgő rúgással lerúgta a fejéről a koronát és elengedte!

:-DDDDD

loksi-67 Creative Commons License 2020.02.29 -1 1 65606

jatszadozik velünk a gyogyszeripar. de mar megfilmesitettek azt amikor tullönek a celon: https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_útvesztő_(film) a harmadik resz vegen derül ki mit miert csinaltak, anno a könyvet olvastam, napok alatt befaltam. 

Előzmény: ZoliD65 (65604)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65605

Bocs, ellenszerre a keresletet, nem a vírusra. elírtam. 

Előzmény: ZoliD65 (65604)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 65604

Jól mondod, bàr csak film, de a Mission Impossible gonoszànak is ez volt a terve sztori szerint, saját kézbe venni az ellenszert, ki alakítani a vírusra a keresletet és nagyot kaszàlni, az egész hajcihő elején ez a film ugrott be 😂 

Előzmény: loksi-67 (65603)
loksi-67 Creative Commons License 2020.02.28 -1 10 65603

"A koronának nincs ellenszere, mint ahogy a többi vírusnak sem."

szvsz a koronavirust mint az utobbi 20 ev virusait kontrollaltan engedtek ki es mar megvan az ellenanyag is.  most meg picit varnak vele, hogy nagyobb legyen a panik aztan millioszam adjak el a kormanyoknak. ez a k nagy biznisz. a hatoanyag 3-5 ev utan lebomlik. ezt majd mint veszelyes hulladek kell megsemmisiteni, ez a következö nagy biznisz

a gyogyszeripar markaban vagyunk. az a jo virus ami nem öl meg csak lebetegit. arra többször szedhetsz gyogyszert es fizethetsz utana. 

ugyanez a helyzet a gyogyszerekkel. az a jo gyogyszer ami csak felig gyogyit meg, mert akkor folyamatosan fogsz venni belöle

aztan jönnek a turpissagok: koleszterincsökkentö. bemesz 50 utan a hazidokihoz es azonnal felirja. egy vegannak elmeletileg 0 koleszterinszintjenek kellene lenni. de megsem az a fenebe. miert is nem? mert a koleszterinszintünk tartja karban az immunrendszerünket. ha termeszetesen lecsökkentjük a koleszterinszintünket egyben lecsökkentjük az ellenallokepessegünket es fogekonybbak leszünk mas betegsegek összeszedesere. biznisz mert eladjuk a koleszterincsökkentöt, utana lebetegszel es szedhetsz mas gyogyszert, megint csak a gyogyszeripar jar jol. 

tovabbi turpissag a gyomorsavcsökkentö. azt is kapasbol felirjak 50 felett. pedig a doki soha nem meri meg a gyomorsavad savtartalmat. altalaban nem sok a gyomorsavunk, inkabb a savtartalma csökken. ezt kene fokozni, hogy megint egyensulyban legyen az emesztesünk. 

az orvosin nincs olyan tantargy hogy betegsegmegelözes. csak reagalas es felrekezeles

pityy palko Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65602

Kicsit hasogassa a fülem, mert nekem jobban tetszik, hogy megtosznák a rönót, illetve megtosznának egy rönót!:-)

A lényeg a rönózás!:-))

Egyes számban is jobb a megtosznám a rönót mint megtosznék a rönót.

Úgy látszik, hogy nem mindegy, hogy határozott vagy határozatlan névelő van a rönyó előtt!:-))

Előzmény: szimizso1 (65601)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65601

Persze, hogy tudom!

Például: megtosznék egy 3.14nát: alanyi ragozás, egyes szám első személy.

Megtosznák egy 3.14nát: tárgyas ragozás, feltételes mód, többes szám, harmadik személy. ;-)

Előzmény: pityy palko (65596)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 17 65598

Akkor légyszives nézd meg ezt a videót, és nyilatkozz, hogy mit szűrtél le belőle.

https://www.youtube.com/watch?v=j0RijCfdlGE

Egyszer már feltettem Neked, de valamiért nem jött visszajelzés :-)

pityy palko Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65596

Zsóti!

A mellékhatásokról szóló cetlin a felsorolás mindig feltételes módban van írva! Tudod, hogy mi a feltételes mód?:-)

A konyhasó magas vérnyomást okozhat

Az index fórum túlzott látogatása függőséget okozhat!:-))

Előzmény: szimizso1 (65592)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65595

A koronának nincs ellenszere, mint ahogy a többi vírusnak sem. Az azért túlzás, hogy egy ma még nem is létező oltás piacát akarják így megteremteni, mivel gyogyi nincs rá. Se olcsó, se drága.

És még engem ér a vád, hogy összeesküvés párti vagyok?

A WHO, Unesco nemzetközi, de a többi az egyes (érintett) országok járványügyi szervezete. Már őket is behálózták?

Minden vegyi anyagnak (gyógyszer) van hatása-mellékhatása. Az arányokon múlik, hogy gyogyi, vagy méreg.

Amúgy meg a gyártót-forgalmazót védi a hosszú lista...

Előzmény: szimizso1 (65592)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65594

Már régóta figyellek Robi! Ha már a cserszegi fűszeresből is pálinkát főzől kóserul, az már gyanús nekem. A Parfűm című filmet hányszor nézted meg? :-)

Előzmény: robertó69 (65583)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 10 65592

Az oldal a WHO, a CDC, az ECDC, NHC, UNICEF és hasonlók adataiból dolgozik. Olvass végre bele, hogy tisztán láss!

Kedves Feri bácsi!

Véleményem szerint a WHO az egyik legkártékonyabb szervezet a világon. A gyógyszer lobbi első számú szócsöve, és az ajánlásai mind a gyógyszeripar érdekeit szolgálja. Nagyjából ez úgy néz ki, hogy egy hosszan fenntartható betegséget okoznak az embereknek, amit persze drága gyógyszerekkel kezelnek, sokszor félre. A gyógyszerészeknek is van egy jelszavuk: "Nil nocere!" (soha ne árts!) Mutass nekem légyszives egy olyan készítményt aminek nincs két oldalnyi mellékhatása! ;-)  

Előzmény: Fricu1 (65576)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65591

Én ezeket írtam:

"Pánikolni nem kell, de a józan észt sem szabad sutba dobni.
De nem kongatok vészharangot, lehet megint szerencsénk lesz, és lelohad magától.
Én is reménykedem benne, hogy ezt is megússzuk, mint az előzőket, de biztos nem lehet senki benne. Senki."

Nem fogunk kihalni. A 4000-el jól becsülöd, én is erre tippelek.

Az exponenciális növekedés addig tart, amíg a beavatkozások hatni nem kezdenek. Azért tetőzik, mert lezárták - úgy ahogy a forrást. Itt Európában is így lesz feltehetőleg. Egy gyors felfutás, majd lassulás végül tetőzés. Csak nem mindegy addig hányan halnak meg. Ez lehet 100 eset, de 500 is. Az is szerencse, hogy kifelé megyünk a télből, a meleg tavasz nem kedvez a vírusnak. De máris háromszor annyi az áldozat, mint a Saars-esetében volt (most ezt fejből mondom, nem olvastam vissza)

Bosszant, hogy ezt szinte teljesen ki lehetett volna zárni, és lokalizálni Ázsiára.

A végére összecsiszolódunk...

Előzmény: mlas45 (65580)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65590

Mondanám, hogy a koracél kuktában minden megfő , még a cefre is. Főleg ha másodszorra a lepárló üvegspirálon 85 fokos narancs folydogál, de volt már 91 is ,mosva magozva cukrozva ( volt egy Columella című könyvem  eredeti kiadás 1820 amiben 3kg gyümihez 1kg cukrot írt szigorúan ) bármivel kerülök szembe, de nem értek hozzá

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 1 65589

A tuti védelem ;-D

robertó69 Creative Commons License 2020.02.28 0 2 65588

Van azért ennek a tömeg őrületnek jótékony hatása is! Mióta kitört ez a vírus pánik, azóta nem merek rágyújtani egy szál cigire sem!

bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65587

🤔🤗🤣

Előzmény: Törölt nick (65586)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 4 65586

Azé' csak óvatosan avval a cukorral ;-D

Előzmény: Fricu1 (65584)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65585

"...ne aggódj...." Azért én egy kicsit mégis. Hátha.....;-)

Ha már egy fél üveg barack lekvártól meg tudlak óvni, már megérte! ( nekem! :-DD)

Abba hagyom, mielőtt valaki komolyan veszi! :-))

Előzmény: Fricu1 (65584)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65584

Majd kérek tanácsot a főzés előtt (nem fenyegetés, ígéret).

Lekvárt eszek időnként, befőttet nemigen. Szóval ha elosztod 12-vel a 10 kilót - az már ugye nem is olyan sok, ne aggódj.

És természetesen a lekvár, befőtt zöme az unokáknál köt ki. Bár a nagyobbik lányom (ő az orvos) már "modern" konyhát visz, ami jó, jó, de nem az igazi.

Annyira, hogy az unokám úgy jön be a kapun a múltkor: Ági, nem főztél valami finom egészségtelent? És ez nem kitaláció...

Amúgy meg elég öreg vagyok ahhoz, hogy megértem már sok mindent egészséges kaja ügyben.

A tej élet, erő, egészség, aztán a tiltást, most meg épp az Igyál magyar tejet!

Vagy láttam mikor szinte kiírttatták a mangalicát a koleszterin miatt, ma meg az a favorit. Szóval eszem-iszom amit a régiek. Kis pálinka, bor, sonka, hurka-kolbász, töltött káposzta-hajdúsi módra. Persze nem mindennap, csak módjával.

De ezeket a reform-szarokat meghagyom másnak.

Előzmény: robertó69 (65583)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65583

A pálinkafőzéssel csak óvatosan! Népi bölcsesség alapján a "réz eleje, réz vége" nem kóser! ;-) Remélem, majd beszámolsz róla, hogy sikerült az első? ;-)

Nem mondom, a hagyományos befőzésnek is meg vannak a szépségei, de én mégis féltlek attól a sok édességtől! Nem vagyok egy nagy hős, de a cukrom, koleszterinem, stb. rendben van szerencsére, így szívesen bekockáztatok egy kis önfeláldozást miattad! Lefordítom magyarra: ha legközelebb felénk jársz, görgethetsz magaddal bátran egy kis házi sós/füstölt disznóságot. S hogy könnyebb legyen görgetni, bátran köthetsz az oldalára egy kis lekvárt, befőttet!

Én meg adok neked egy kis etalont - vagy etanolt? -, hogy legyen viszonyítási alapod a jó pálinkához! Most főztem életemben először borpárlatot, de a cserszegi fűszeres szőlő pálinkám a nyomába sem ér ennek! 60-40 arányban hárslevelű- furmint, és a gazda megküldte még saját must sűrítménnyel, mert édes bornak akarta készíteni.

Bár minden pálinkám jó minőségű, de az ilyen intenzív, és finom ízvilágú párlataimat egy kezemen is meg tudom számolni...

Előzmény: Fricu1 (65578)
pityy palko Creative Commons License 2020.02.28 0 1 65582

de azért nem kellene a teszkóba rohanni 10 kg cukorért :( 

Há' micsinállyak ha az ALDI-ban már elfogyott? :-))

(Nálunk nagyjából 1 kg/év a fogyasztás).

Előzmény: mlas45 (65580)
pityy palko Creative Commons License 2020.02.28 0 2 65581

Naddon jó!

-Mindig indexeljen, ha irányt vált gépjárművével!

Ezt azért kiegészíteném, hogy ne mindig jobbra vagy balra!:-))

Előzmény: Törölt nick (65579)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 16 65580

Jó, térjünk erre vissza 2 hónap múlva. Akkor majd tiszta lesz, pánikkletés volt-e, vagy nem.

Ha kipusztul a fél világ, akkor nem, ha meghal össz. 4000 ember, akkor igen.

Hogy rokon-e az influenzával, azon még nálunk okosabbak is vitatkoznak, de abban egyetértenek, hogy a fertőzés módja, hatása eléggé hasonló.

"Kínában már fékeződni látszik" - ezt mivel magyarázod? Egy zárt közösség, nagy népsűrűség, ott már aratnia kéne, ha igaz ez az exponenciális dolog. 

Egyébként kicsit félre vittük ezt a dolgot... szerintem is komolyan kell venni, de azért nem kellene a teszkóba rohanni 10 kg cukorért :( 

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 13 65579

10 teljesen használhatatlan jótanács a koronavírus-fertőzés elkerülésére:

-Lefekvés előtt ne egyen zsíros, fűszeres ételeket!

-Kerülje a hangos beszédet operaelőadás közben!

-A későbbi kényelmetlenségek elkerülése végett, időben vigye vissza a könyvtárból kölcsönzött könyveit!

-Beszéljen tisztelettel az idősekkel, és esetenként hallgassa meg tanácsaikat!

-Mindig indexeljen, ha irányt vált gépjárművével!

-Járdáról a zebrára való lelépés előtt győződjön meg róla, hogy biztonságos-e!

-Tömegközlekedési járművön adja át ülőhelyét a várandós kismamáknak!

-Ha bevásárolni megy, vigyen magával bevásárlótáskát, hogy ne terhelje feleslegesen a környezetet egyszer

használatos műanyaggal!

-Igyekezzen mindig önmaga lenni, és nem mindig a személyiségén formálni, ha új közegbe kerül!

-Új háziállat esetén igyekezzen időben gondoskodni a szükséges oltásokról!

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65578

Hát sokan vagyunk az biztos. Hét közben, vagy a szerencsére ritka magányos hét végén csak hárman, de egy névnap-szülinapnál 12-en is vagyunk. Az 24 névnap, szülinap (amiket persze hétvégente ünneplünk), plusz húsvét, karácsony...

Házi süti, saját sódar (sonka, itt így hívják)!

Ja és a befőzési szezon! Lekvár, befőtt. Akkor simán elmegy 10 kiló egy hét alatt (gondolom, a nej műveli, én csak a hozzávalókat szállítom). A hagyományos receptúra tartalmaz cukrot, ezeket a modern "bio",  meg "Light" befőzések nem jönnek be nekünk.

Szóval ha kimarad a cukor, jöhet a cseresznye, meggy!

Idén megküzdök a családdal a gyümölcsért, mert vettem pálinkafőzőt!

Az tuti gyógyícssa!

Előzmény: robertó69 (65575)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65577

Én régi motoros vagyok. Hiszek pártunknak és kormányunknak (pont mint a régieknek   :))    ).

A miniszterelnök a ma reggeli tájékoztatójában sajnos pont ugyanezt ezt mondta.

De nem kell hozzá jóstehetség...

Előzmény: nememecsekk (65573)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -18 0 65576

Lassan neked kell megnyugodni, ahogy látom.

Én érvelek, te vagdalkozol, összekeversz mindent mindennel.

A koronavírus nem egy mutálódott influenza vírus. Ezt is honnan vetted? Linkeld már! Csak a változatosság kedvéért.

Viszont én megadom most is, honnan veszem az információimat:

https://hu.wikipedia.org/wiki/COVID-19_koronav%C3%ADrus-j%C3%A1rv%C3%A1ny

Az oldal a WHO, a CDC, az ECDC, NHC, UNICEF és hasonlók adataiból dolgozik. Olvass végre bele, hogy tisztán láss!

Ezek szerint semmi köze az influenzához, a már ismert 7 koronavírus egyike lehet a forrása.

Február 11.-én a WHO elnöke így nyilatkozott:

"Dr. Tedrosz Adamon Gebrejeszusz(wd) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elnöke felszólította a világot, hogy a lehető leginkább agresszív módon küzdjön meg az új vírussal, mert még mindig reális esély van a COVID-19 betegség visszaszorítására, ha elegendő forrást fordítanak a harcra.[25] Február 24-én a főigazgató már „nagyon aggasztónak” nevezte az új megbetegedések számának növekedését Olaszországban, Dél-Koreában és Iránban, [26] de kijelentette, hogy nincs még pandémiának nevezhető helyzet.[27][28]"

Hasonlóan nyilatkozott az Unicef igazgatója is:

"Henrietta Fore(wd) az UNICEF ügyvezető igazgatója kijelentette: „Ez a koronavírus nyaktörő sebességgel terjed, fontos, hogy minden szükséges erőforrást felhasználjunk annak megállítására. Lehet, hogy nem tudunk elegendő információt a vírus gyermekekre gyakorolt hatásáról, illetve arról, hogy hány embernek okozhat megbetegedést - de tudjuk, hogy kulcsfontosságú a szoros megfigyelés és megelőzés. Az idő nem a mi oldalunkon van.”.[50]"

Talán nekik hiszel. Vagy őket is pánikkeltéssel vádolod?

Matematikailag a járvány terjedése kezdetben exponenciális (ezt írtam korábban!), ami Kínában már fékeződni látszik a szigorú intézkedések eredményeként, de a "szökevények" által tovább vitt fertőzések helyi gócpontokká válnak - ugyanolyan jellemzőkkel.

Szóval még bármi lehet, de az elszigeteléssel már elkéstünk.

Előzmény: mlas45 (65571)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.28 0 10 65575

"...Akkor áprilisig nem kell cukrot vennem, mert a 10 kiló kitart...."

Ennyire nagy a család, vagy ennyire édesen iszod a kávét? ;-)))

Ennyi cukor nálam egy év alatt sem fogy el, pedig minden munkanap én viszem termoszban a brigádkávét melóba már vagy 3 éve! :-)

Sütinek, csokoládénak - illemből - eddig még nem mondtam nemet, és azt is tudom, a kész élelmiszerben is sok cukor lehet, de akkor is...

Most néztem át a kedden csináltatott teljes laboromat ( hála az új ügyfélkapu rendszernek), és hál'istennek aritmetikai jelektől mentes gyakorlatilag! :-)

A triglicerid szintem még alacsonyabb is kicsit, a húgysavszint meg annyival magasabb csak a normál sávtól, amit a vérvétel előtti napon a fél disznó elfogyasztása csak jelenthet.:-)

Nem mondom, hogy a HP szintem vértartalma nem volt kicsit alacsony, de az már csak együtt jár a kedvenc hobbimmal.:-D

Ami különösen érdekes számomra, valahogy nem látom nyomát az elmúlt 20 évben kilószámra elfogyasztott C vitamin káros hatásának sem.;-)

Ez utóbbi csak vicc volt! Nem csodálkozom a hiányán! :-D

Előzmény: Fricu1 (65557)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 4 65574

Én így hallottam: Chuk Norris elkapta a koronavírust,..de elengedte...

nememecsekk Creative Commons License 2020.02.28 -1 14 65573

,mi sem maradunk ki belőle.90% feletti az esély rá.

Kérlek,ne borzold az itt elhangzó rengeteg egyébbel,már amúgy is teljesen leszecskázott idegeimet!

Max 50% az a bizonyos sansz!Mert ugyi vagy kimaradunk,vagy nem!

Már lassan a csaptelepet sem merem megközelíteni,nehogy abból is fröcsögjön rám egy kis elszabadult őrület.Már csak üvegbe palackozott folyadékokat iszom.(azokat viszont serényen)

Tisztálkodásra is csak a vallásomból ismert tisztítótüzet vállalom be.

Ekkor megviseltem lerogyok a gép elé,hogy néhány közőrülettől elzárt,gépfüggő,saját okosságába zárkózott pali kedélyességbe hajló bölcselmeit szívjam.Erre TESÉK!

Ontod rám a negatív hullámaidat!Légy pozitív! Minket KIKERÜL!Érted?KI KE RÜL!És,ha netán mégsem,akkor,de csak akkor tanácsért fordulunk a haza valamely köztünk(cseppet sem)rejtező bölcséhez.

Előzmény: Fricu1 (65568)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -10 0 65572

A múltkor téma volt a lakott területen iszonyú sebességgel haladó gépkocsivezetők tettének jogi és erkölcsi megítélése.

Én akkor arra az álláspontra helyezkedtem, hogy ez lényegében egy emberölési kísérlet - annak megfelelően is kell(ene) ítélni felőle.

Most egy német bíró hasonlóan vélekedett (már ha hinni lehet még a sajtónak):

https://www.origo.hu/auto/20200228-eletfogytiglant-kapott-egy-halalos-balesetet-okozo-22-eves-autos.html

mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 16 65571

Mit kell bizonyítani? Milyen forrást szeretnél? Ha linkelek egy origós cikket, attól majd megnyugszol?

Nekem nem kell forrás, saját statisztikánk van naprakészen, sőt ezt le is kell jelentenünk az ANTSZ felé (igen, ez alapján készülnek a nagyra becsült internetes forrásaid :DDD) Most külön kell majd jelenteni az esetleges koronást is...

Azt értsd már meg, hogy ez nem egy új járvány - ez a rendes szezonális influnak egy mutálódott törzse. Ha eddig nem szarta össze magát a nép a 0,5% halálozási ráta miatt, akkor most miért pánikolnak a 3,5% miatt? Mert az egyik egysejtűben sem tudatosul, hogy a qrva nagy szám 0,5%-a jóval több, mint a kis szám 3,5%-a...

Előzmény: Fricu1 (65568)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65570

Ez jó

Előzmény: Törölt nick (65567)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 5 65569

Én úgy hallottam, Chuck Norris egyszerűen lerúgta a vírus fejéről a koronát :DDD

Előzmény: Törölt nick (65567)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65568

Dobálóztok fogalmakkal meg "tényekkel", de semmivel nem bizonyítjátok.

Én linkeltem forrásokat, ti nem.

Menjünk sorban:

Pánik még nincs, szerencsére. Ezt jelenti a szó:"A pánik kétségbeesett rémület, amiben a menekülési kényszer felülbírálja a józan észt. A pánik gyakran bekövetkezik katasztrófahelyzetek során, és a hatása alá került személyek saját testi épségüket is veszélyeztethetik."

Olyannak tűnök, mint aki nem tudja mit csinál? Legfeljebb te nem értesz vele egyet, szíved joga. De ez nem pánik., max. túlzott óvatosság. És természetesen nem várom meg, hogy az utolsó szemet is bekapjam a gyogyimból, van tartalék, de most két adagot írattam fel és váltottam ki. Nem szedek be dupla adagot, nem vagyok idióta, de hosszabb ideig nem kell mennem venni, mint a szokásos. Mi ezzel a baj?

Védekezés: Saars, Mers, Ebola járvány jelenleg nincs, tehát szükség sincs az ellene való védekezésre. Korona van, ez ellen még talán lehet védekezni. Talán. Az influenza már elterjedt világszerte, a vírusgazdák elözönlötték a világot, bárki hordozhatja a jövő évi forrását, ez ellen már semmit nem lehet tenni globálisan. Minden évben újra meg újra feltámad, ez már nem állítható meg semmilyen karanténnal. Az egyéni higiénia, fertőtlenítés, stb. segíthet az egyénnek, vagy a védőoltás (ha bevállalja, mert az sem kockázatmentes). A korona elszigetelhető lett volna, ha a politika meghozza a szükséges, de népszerűtlen döntéseket. Itt is meg máshol is.

A számokra: hidd el, jó vagyok matekból. Pl. valószínűség-számításból is.

Teljesen igaz, hogy egyetlen hónap alatt többen halnak meg pl. közlekedési balesetben, mint a jelenleg a koronától.

Viszont az a szám gyakorlatilag (kis ingadozással) állandó. Annyi lesz a jövő hónapban is, meg jövőre is. HA azonban bármelyik magas mortalitású vírus elszabadul, akkor a növekedés akár exponenciális is lehet. Pl. az Ebola 90%-os mortalitással rendelkezik. Ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy halálos ítélettel felér az elkapása (10-ből 9 meghal).

Ma már van ellene gyogyi, így a mortalitása 6%-ra csökkent - ami még mindig magasabb a ma ismert korona adatánál.

Viszont ez mai tudásunk szerint levegővel nem terjed (cseppfertőzés), tehát "könnyebb" ellene a védekezés.

Én is reménykedem benne, hogy ezt is megússzuk, mint az előzőket, de biztos nem lehet senki benne. Senki.

Nem kell hozzá nagy matematikus, hogy megjósolja, mi sem maradunk ki belőle. 90% feletti az esély rá. Az nem túl sok esély. Hogy mennyire leszünk érintettek, az nem tudható.

Előzmény: mlas45 (65561)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 5 65567

exhighand Creative Commons License 2020.02.28 0 14 65566

"Tegnap a kaposvári Magyar Színház EU-s támogatottságú edukációs előadása megszakadt, amikor a Lear király szerepét játszó színész kettőt köhintett. A nézőteret a spontán kiürítés során rekordnak számító 3 és fél perc alatt hagyták el az elmaradott térségekből felutaztatott szerencsések, akik az ingyenes edukációs programba bekerültek."

Somogyi Népharang

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 17 65565

És az influenza mortalitásánál vegyük azt is figyelembe, hogy a fokozottan veszélyeztetett csoportoknak - idősek, krónikus betegek - legalábbis nálunk, ingyenes a védőoltás, amivel sokan élnek is. Enélkül valószínűleg magasabb lenne a halálozási arány. 

Előzmény: mlas45 (65544)
Révkomárom Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65564

Csak egészség legyen, meg kerozin ... 

Előzmény: Révkomárom (65563)
Révkomárom Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65563

Mein Gott!

Dart Vader-t nem győzi le ... semmilyen vírus!

bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65562

Pedig milyen jól mutat majd a kalauz beöltözve a vegyvédelmi ruhában. Az egyik kezében lyukasztóval a másik kezében lázmérővel. 😂😂

Előzmény: mlas45 (65561)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 18 65561

Hát a pánik már itt van... ha értelmes, tanult emberek is mennek a teszkóba lisztet meg cukrot venni :(

Ha neked koronavírus fenyegetés kell ahhoz, hogy a rendszeresen szedett szívgyógyszeredből legyen otthon egy plusz doboz - az nagyon sajnálatos :(

A hivatalos tájékoztatót, amit az orvosok kaptak, inkább ne emlegessük - röhelyes, bár inkább sírni kéne rajta... pl. a vonaton a kalauzok ki lesznek képezve lázmérésre, meg hasonlók... ÁNTSZ vezérünk ezt tudta kitalálni azért a 2 milliós havi fizuért :(

A számokat csak nem érted. Sokszorosa hal meg hagyományosban, mint ilyen ritka fajtában (korona, Sars, stb) az ellen mégsem védekezik senki - pedig ugyanúgy kellene (kézmosás, közösség kerülése, esetleg maszk a betegekre) meg nem is aggódnak miatta - pedig kéne.

Hogy is magyarázzam a dolgot: pl a Lottó. Mikor 2-3 milliárdot lehet nyerni, az nem érdekli a népet, de most, hogy 5 milliárdot, rekordot döntenek a lottózók... pedig az átlagembernek a 2 milliárd pont annyi lenne, mint az 5 :DDD

...da ami megszokott, az nem hír. Mint az influenzában.

Előzmény: Fricu1 (65557)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65560

Ez igaz. De nincs möttük akkora apparátus. Nem szövik át a hatalmat annyira az egész világon. 

Előzmény: mlas45 (65554)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65559

Ha már itt tartunk azt meg tudja mondani valaki hány ember halt meg a vallások és a szent inkvizíció nevében a világon, az elmúlt évezredekben? 

Hány százalék volt a halálozási arány? 

bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65558

Szerencse, hogy nem 500 évvel ezelőtt írjuk ezeket a dolgokat. Mert biztosan máglyán végeznénk.

Előzmény: szimizso1 (65545)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65557

Köszi, de a kolléga segítsége nélkül is ment.  :)

Hogy az abszolút szám alacsony azt nem vitatom. Viszont a veszélyessége a pillanatnyi adatok szerint (és a cikk szerint is) 30-40x-se az influnak. Vagyis, ha megfékezhetetlenné válna, mint az influenza, akkor 30-40x annyian halnának bele, mint ma az influba! És ezt már nem lehet félvállról venni! Nem is teszik az illetékesek, még ha nagyon vegyes is a kép. Japán pl. most zárja be az összes iskoláját a tavaszi szünetig! Mondom az összeset!

Az influenza már elszabadult, ott semmilyen karantén nem segít már, mert nincs gócpont, bárhol, bármikor újra támadhat és támad is. Nagy mák, hogy kevésbé veszélyes (a nagyságrendekkel több halott ellenére).

A koronára még kijelölhetőek lennének az elkülönítendő gócpontok, még talán lenne esély a pandémia elkerülésére - de hála a szabadságjogok libsi értelmezésének, erre napról napra kisebb az esély.

De nem kongatok vészharangot, lehet megint szerencsénk lesz, és lelohad magától. Akkor áprilisig nem kell cukrot vennem, mert a 10 kiló kitart. Meg nem romlik.

De, ha mint írod van orvos a családban, kérdezd meg a véleményét bátran. Olvasd el a tájékoztatót amit hivatalosan kaptak.

Az én lányom is orvos, és pont ő hívta fel a figyelmünket egy normális, előrelátó beszerzésre. Senki nem mondja, hogy 100 kiló szám vegyél bármit. Sőt semmit ne vegyél. Nekem nem mindegy? Csinálj amit akarsz. De abból biztos nem lesz baj, ha pl. a rendszeresen szedett vérnyomás vagy szívgyógyszerből van otthon egy plusz havi készlet.

És mert ezt hobbiból senki nem szedi be, megnyugtatlak: a gyógyszergyár fillérre pont annyit keres rajtad, mintha kétszerre vetted volna meg. Gondold végig még egyszer, higgadtan. Ebben nincs biznisz.

Idióta ember mindig volt, van, lesz - ezen a járványveszély nem változtat. A pánikra meg sajnos pont az a jellemző, hogy nem észérvek alapján működik - tehát hiába érvelsz ellene ész érvekkel. Az zsigerből jön - de reméljük most nem.

Előzmény: mlas45 (65544)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65556

Az ilyennek mondanám, hogy: "Inkább téged is lenyeltek volna!" :-)

Előzmény: bepi2 (65550)
python 357 Creative Commons License 2020.02.28 -19 0 65555

Azt már sohase tudjuk meg,-ki írta!..:)))

Előzmény: mlas45 (65546)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 1 65554

Igen, a górénak még saját állama is van :)) - igaz, néhány usák sorozat színésznek annál nagyobb birtoka vagy szigete :D

Előzmény: bepi2 (65553)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 1 65553

Nics a világon még egy olyan nagy és régóta tartó vállalkozás és üzlet mint az egyházak. 

Előzmény: Blekk Rájgó (65548)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65552

Nem túl hígított ez fertőzés elkerülése érdekében. 

Jó féle házi pálesz az biztos öli a vírusokat. 😉

Előzmény: szimizso1 (65549)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 -17 1 65551

Előzmény: Blekk Rájgó (65548)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65550

Jó, csak azt nem értem miért hátizsákot vett?

Miért nem gumit?

Az nem elég? :)) 😅

Na ezért is rühellem a fécbukot. 

Előzmény: szimizso1 (65543)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 1 65549

Asszem egy pár üveggel beszerzek ebből! :-D

Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65548

Ennyi erővel a Biblia is mese habbal. Semmi bizoníték nincs rá. A tudomány akkori szintjén írták, ma úgy kezdődne, hogy ősrobbanás, evolúció.

Ami már akkoriban nem tetszett a papoknak, nem került bele, lásd apokrif iratok. A sztorit mehg persze hogy nem írják át, jól megélnek belőle :))).

Előzmény: szimizso1 (65545)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65547

Az a komoly, hogy ez így van...:-)))

Előzmény: python 357 (65540)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 65546

Ez jó, de biztosan Gyula írta, mert középiskolába már nem járt - a nyelvtana alapján :))

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 10 65545

Akartam kérdezni, hogy az ajánlott olvasmányok elejére fel van-e írva, hogy: Nihil obstat? Mert anélkül csak mese habbal. Nem mint ha az egész nem lenne az, de hát mindegy. Képzeld milyen volna, ha egy szentmisén valaki bekiabálna, -amikor a pap azt mondja: Jézus Krisztus kereszthalált halt érettünk- hogy ez nem igaz, mert az esszénusok ápolták, és gyerekei is lettek.. :-)

Előzmény: Blekk Rájgó (65541)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.28 0 11 65544

Látom, a halálozások száma és a halálozási ráta közti különbséget nem sikerült teljesen megérteni... 22lr kolléga jól elmagyarázta.

Rendben van a cikked, senki sem vitatta a magas halálozási arányt, nekem is van egy cikkem, de nem linkelem, valamelyik nap olvastam: ebben az időszakban csak Amerikában 20 000 haláleset volt, ami a hagyományos influenza számlájára írható. Mennyi lehetett akkor az egész világon?

Volt karantén? Volt pánik? Voltak rendkívüli intézkedések? - na ugye... Pedig állítólag arra még védőoltás is van.

Vuhan... ott él 11 millió ember két magyar megyényi helyen, jóhogy ott terjed - de ehhez képest még az ottani halálozások száma is jelentéktelen, statisztikai értelemben, és már csökken is az üteme.

Egyébként családunk egy háziorvosi praxist üzemeltet, van némi rálátásunk a dologra, nem kell hozzá internetes forrás :))

ui: azt, hogy ezt a világ-hisztéria keltést ki csinálja, ki találta ki, és kinek az érdeke, sajnos nem tudom - de rájövünk előbb-utóbb :))

Előzmény: Fricu1 (65513)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.28 0 10 65543

Ezt meg a nejem a féceszbúkon. :-) Az ilyen emberek miatt tör ki a pánik :-(

Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65542

Egyház...

Előzmény: Blekk Rájgó (65541)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2020.02.28 -17 0 65541

Nem fulladt meg, mert még időben levették a keresztről, az esszénusok ápolták. Szombaton nem őrizték, el tudták vinni a barlangból. Később gyerekei is lettek.

Ajánlott olvasmányok: Qumráni tekercsek, A Da Vinci-kód. Utóbbi ugyan egy jópofa kalandregény, de komoly, valós történelmi alapokkal. Nem véletlenül támadja a katolikus egyz!

Előzmény: szimizso1 (65539)
python 357 Creative Commons License 2020.02.28 -18 2 65540

Most találtam!..:-D

Előzmény: szimizso1 (65539)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65539

A keresztre feszítetteket az alsó lábszáruk eltörésével gyorsították a halálukat. Mivel már támaszkodni nem tudtak a lábukkal, így a karjaik felhúzódtak, és a rekeszizmok fáradásával már nem tudtak levegőt venni, ezért fulladásos halált szenvedtek. Mivel Jézus lábát nem törték el, így megfulladt.

http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201104/aki_legyozte_a_vilagot_nemeth_sandor_irasa

"Déltől délután három óráig teljes sötétség borult a földre. Három órakor Jézus, miután így imádkozott: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?", szellemét-lelkét az Atyára bízta. A Templom kárpitja ekkor középen kettéhasadt. Jézus Krisztus lelke és szelleme először lement a paradicsomba, majd a sötétség helyére, a pokolba is. A halálát kísérő jelenségek hatására egy római százados és számos ember megtért. A kereszten függő Jézus csontjait a katonák azért nem törték össze, mert már halott volt a sábbát beköszönte előtt. De az egyik katona a holttest oldalába döfte a lándzsáját, ahonnan vér és víz jött ki."

Tehát a keringési elégtelenség miatt a víz a tüdőben pangott, és a rekeszizmok fáradása miatt fulladt meg Jézus. Szerintem is.

Előzmény: Fricu1 (65538)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65538

Talán ő nem, mert átszúrták lándzsával (egyfajta kegyelem volt), de a keresztre-feszítettek nagy része valóban attól halt meg (meg a folyadékhiány és sebek miatti sokktól), de gyakran több napnyi szenvedés után. Jézus estére már halott volt a Biblia szerint.)

Előzmény: szimizso1 (65534)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65537

Van az a mennyiség...(nem tudom, mi legyen a végén: ? vagy !)

De érzéstelenítésre tuti jó...

Előzmény: robertó69 (65535)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65536

Mózes II. könyve, 13. fejezet

"1. Szóla ismét az Úr Mózesnek és Áronnak, mondván:
  2. Ha valamely ember testének bőrén daganat, vagy tarjagosság, vagy fehér folt támad, és az ő testének bőrén poklos fakadékká lehet: vigyék el az ilyet Áronhoz, a paphoz, vagy egyvalamelyikhez az ő papfiai közül.
  3. És nézze meg a pap azt a test bőrén lévő fakadékot. Ha a szőr a fakadékban fehérré változott, és ha a fakadéknak felülete mélyebben van az ő testének bőrénél: akkor poklos fakadék az. Mihelyt látja ezt a pap, tisztátalannak ítélje azt.
  4. Ha pedig fehér folt van a teste bőrén, de annak felülete nincs mélyebben a bőrnél, és a szőre sem változott meg fehérré, akkor rekeszsze külön a pap a fakadékos embert hét napig.
  5. A hetedik napon pedig nézze meg őt a pap, s ha szerinte a fakadék egy állapotban van, át nem terjedt tovább a fakadék a bőrön, a pap másodszor is rekeszsze őt külön hét napig.

és így tovább hosszan.

Ha átírod eü személyzetre és karanténra látni fogod, hogy semmi nem változott. Pontosan leírja, mi a teendő.

(az akkori fertőző betegségek jelentős része bőrtüneteket is produkált...)

Előzmény: szimizso1 (65530)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 -1 0 65535

Előzmény: Fricu1 (65527)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65534

UI.: Csak érdekesség kép. Jézus Krisztus is fulladásos halált szenvedett a kereszten. Azért ebben van valami....

Előzmény: szimizso1 (65533)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65533

Leírtad a varázsszót! Influenzára van védőoltás. Azért olyan kevés áldozatot szed minden évben. Persze itt is azért szed rendesen, de erre a betegségre már van oltóanyag. Igaz mindig az előző évi vírus törzsre, és nem az idei mutálódottra. De az üzlet megy, és hasznos. Tüdőgyulladás, embólia a halál oka. Ebben vastagon benne van a keringési elégtelenség, és a vizesedő tüdő. Tulajdonképp majdnem mindenki megfullad a szövődményekben.

Arról van statisztika, hogy hányan haltak meg a közel-keleti háborúkban?

Előzmény: Fricu1 (65529)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65532

Még nem. Utána kell olvasnom, mit és mivel javallt együtt szedni. Nem vagyok gyógyszerész, de azt tudom, hogy egyes hatóanyagok üthetik egymást. Csak azt tudom biztosan, hogy a jóféle házi páleszt minden gyógyszerrel egyszerre lehet fogyasztani! :-) Ha a sokféle hatóanyagot tiszta alkoholban oldják fel, és semmi bajunk tőle, akkor ugye max túlhígítani tudod az "oldatot" !:-D Én legalább is ezzel győzködöm magamat! :-D

Előzmény: szimizso1 (65528)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65531

"...Sajnos szinte lehetetlen betartatni..." Igen. Erre céloztam. A "demokrácia" egyik átka.:-( Minden állat egyenlő, de a disznók ugye egyenlőbbek!  És igen: az immunrendszer a kulcsszó! Nagyon sokan nem tudják/ nem akarják tudni, hogy a taknyom nyálam összefolyik láz "védőoltása" gyakorlatilag az adott vírustörzs legyengített változata. Azt beoltva képes a védrendszerünk antitesteket gyártani, és legyőzni. Ha meg jön az igazi tökös vírus, emlékezni fog, és azt már hatékonyan fogja tudni aprítani. Tehát, ott vagyunk, ahonnét elindultunk: erősítsük az immunrendszert - akár csak kúra szerűen, amikor szükséges! És: költséghatékonyan, nem ész nélkül!!!

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65530

Én úgy tudom, hogy a "poklosság" a hányásos-hasmenéses betegségek gyűjtő neve volt. Egészen addig, amíg Mózes másodszor is felment a Hóreb hegyre, hogy újra felvésse a parancsolatokat a kőtáblákra. Ezekben a parancsolatokban le lett írva a kóserolás műveletei, és az ünnepi kasserolás is. Mindjárt kevesebben fostosodtak meg utána :-)

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -18 0 65529

Az egyéb krónikus betegségben szenvedőt, a legyengült immunrendszerűt az inflú sem hagyja ki, tehát az 0,1 %-ban ők is benne vannak! Tehát a normál lakosságra még a 0,1%-ot sem éri el a kockázat.

Az persze itt is igaz, hogy ők itt is halmozottan veszélyeztetettek (krónikus és öreg).

De a 30-40x-es arány azért elég ijesztő (csak nekem?).

És ne feledd, hogy az inflú ellen VAN védőoltás - ez ellen nincs, és ebben a szezonban nem is lesz.

És gyógyszer sincs ellene, és bár az inflú ellen sincs, de az csak ritkán, egyéb szövődményként okoz tüdőgyuszit, míg itt ez a fő "csapásirány". Az időskori halálesetek döntő többségénél a közvetlen halálok a tüdőgyulladás...

Persze messzi jutottunk attól, hogy egy kis tartalékolás miatt indult a téma.

De nem gond, homokot is vettem, hátha szüksége lesz itt egyeseknek  :))

Előzmény: szimizso1 (65525)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65528

De már odaírtad, hogy acidum ascorbirikum-ot adagolsz magadnak. Ha amfetamin, vagy cannabis, esetleg valami ópiát származékot írtál volna, már a tököstekesek zörgetnének az ajtódon :-)

Egyébként írtad, hogy vettél hidrogén/oxidot. Azt nem kóstoltad még meg? ;-)

Előzmény: robertó69 (65526)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65527

Robikám, az elkülönítést, mint a fertőző betegségek máig egyetlen (!) hatékony kezelési módszerét már a Biblia is említi!

Megkíméllek az idézésétől, de olvass utána: a poklosság (fertőző bőr és egyéb betegségek bibliai neve) esetén a falun kívülre rekesztik kötelezően az érintettet, és csak az előírt biztonsági idő letelte után és tünetmentesen (és némi fertőtlenítő szent mosdatás után) térhet vissza a közösségbe.

A vírusfertőzések a kisszámú antivirális szert leszámítva nem gyógyíthatók ma sem! Vagy meggyógyulsz vagy nem. Az immunrendszereden múlik (ebben egyet értünk).

A karantén működik. Csak be kell tartani-tartatni. Sajnos szinte lehetetlen betartatni erőszak nélkül - pedig kéne.

Megúsztuk a madárinfluenzát, a Saarst, a Merst, stb. Ki tudja meddig tart ki a szerencsénk?

Előzmény: robertó69 (65518)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65526

Nem. Gondold végig: itthon van egy kilós fém bevonatú tasakom, tele gyanús fehér porral. Abból mg- ban mérem ki a napi adagomat ( ez konkrétan már rutin szinten működik nálam úgy, hogy egy bizonyos mokkás kanállal lapátolom a cuccost a vízbe) Na most, ha valaki azt olvassa, hogy grammokban adagolom a "port", még valamit - valakik - nagyon félre érthetnek! :-))))

Előzmény: szimizso1 (65506)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65525

Én abból indulok ki, hogy a statisztika, nemre-korra-egészségi állapottól függetlenül állapítja meg a 3-4%-ot. Tehát 0-100 éves korig, mindenki bele tartozik ebbe a rátába. 100 emberből, ha meghal ebbe a kórságba 3-4 ember, annak már annyi baja van, hogy élnie sem lenne már szabad normál esetben. Nem vagyok érzéketlen hidd el. Idősek otthonában dolgozom, és nagyon sokan szeretnek a gondozottak közül! De azt el kell fogadni, hogy orvosi segítség nélkül is meg lehet halni akármilyen betegségben. Ez az egész felfújt hiszti, csupán manipuláció, és üzlet. Méghozzá nagyon vaskos! Persze aki kirobbantotta, az most nagy szarban van, ha náluk is kitör a járvány, mert gyógyszeralapanyagot nem tud majd venni Kínától nemsokára.... Hál Istennek!

Előzmény: Fricu1 (65520)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 -1 10 65524

" Mlas45 kolléga viszont azt állította, hogy 10x annyian halnak meg inflúban "

Nincs itt feltétlenül ellentmondás, csak Magyarországon az utóbbi hetekben 30-40ezer/hét influenza és jellegű megbetegedést regisztráltak, ez 1 ezrelék alatti mortalitással is elég sok haláleset.

A 2019-nCoV mortalitása hiába 30-40-szerese, ha jóval kevesebb a megbetegedések száma, nálunk eddig konkrétan nulla - és ez, nagyon remélem, így is marad.

Előzmény: Fricu1 (65520)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65523

:-)) A vacsihoz még talán elég volt neki, amit adtam bele.....:-D a többi meg már történelem, meg sok-sok meló...;-DD

Előzmény: szimizso1 (65521)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65522

Amúgy a sört magam veszem, ilyen komoly dolgokat, nem bízok a Nejemre...:-)))

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65521

És kapsz majd otthon enni? :-) Tudod! Aki nem fizet, az ne babrálja! :-D Szerintem mérd fel az ehető vadállományt a környéken :-D

Előzmény: Törölt nick (65516)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -17 0 65520

Egyetlen emberéletért is kár.

Mlas45 kolléga viszont azt állította, hogy 10x annyian halnak meg inflúban, mint a koronában. A helyzet pont fordított a linkelt cikk szerint, sőt az arány 30-40x-es. De végleges adatok még nincsenek. Lehet magasabb is, alacsonyabb is a vége.

Ezt azzal mentegetni, hogy az nem is olyan sok - elég cinikus.

Friss hír (háttérzajként megy a híradó), hogy olyanok lettek újra betegek, akiket egyszer már gyógyultnak nyilvánítottak.

Ami a virológusok szerint jelentheti azt, hogy a lépfenéhez hasonlóan két fázisban fertőz, tehát egy látszólagos gyógyulás után visszaesés várható.

Valamint igen, autó-balesetben pl. sokkal többen halnak meg. És? Hogy jön ez ide?

Előzmény: szimizso1 (65514)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65519

:-))) Csak lehet valahol majd szerezni!! ;-D

Előzmény: Törölt nick (65512)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65518

A legnagyobb gond ott van, hogy a legolcsóbb, leghatékonyabb megoldásokat meg sem próbálják tudatosítani az emberekben! A karantén se régen, se ma - de főleg a mai világban - nem működik hatékonyan. Max. belassít kicsit. Pestist, kolerát, vérhast túléltek emberek régen is, de a szegénység, a tropa immunrendszer miatt ugye drasztikusan nagy halálozási ráta volt. Na most, a mai világban, amikor egy orvos azzal kábít, hogy a "megemelt "dózisú C vitaminnal dúsított étrend kiegészítőktől majd fitt lesz az immunrendszered, a diplomáját tépném szét kuruzslásért! A kaukázusi törpe kefír - vagy hörcsög? mindig keverem! - többet állít elő magának, mint amit nekünk akarnak beadni....

Pont az ember az az emlős állat féle, ami nem képes magának erre, ezért kell a külső pótlás. Na most ne gondolja már senki komolyan azt, hogy hónapos retekből, meg citrusfélékből tud annyit zabálni, ami a terápiás mennyiségű bevitelhez szükséges!

Írtam nemrégen, hogy én a költséghatékony "csodaszerekben" hiszek! Fillérekből tudnák az emberek flu szezonban felvértezni magukat, ha kicsit is vennék a fáradtságot az után olvasásnak. Ha valaki  esetleg mégis retteg a vese, vagy agyhúgykőtől, akkor is kibírná 1-2 hónap "túlzott bevitellel, hogy ne kapjon a fejére "koronát". Vagy ha mégis, önerőből átvészelje!

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65517

:-) Nem felejtette el, mert azt mondta, hogy a férfiak, nem a liszt felé vették az irányt....:-))))

Előzmény: Ghosen (65510)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65516

Ügyes volt, nekem nem sokba volt...áá...:-))

Előzmény: szimizso1 (65509)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.27 -1 0 65515

Onokakölök másodállásban kaszkó kiszállítósdik egy merci rommal.Tegnapra átküldték Zsámbék környékére kiszállítani.Négy címre 950 Kg mózsit hurcikolt ki.(békeidőben,átlag 30-60 kilós szokott lenni egy-egy cím)  50 helyettesítő áruból egyet SEM vitettek vele vissza!(van,hogy egy helyettesítő valamiért,az egész rendelést lemondják!)Most egyet sem! Dübörög a gazdaság!;-)

Előzmény: szimizso1 (65505)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65514

De ugye nem gondolod, hogy az a 3-4% az olyan eget rengető szám. Tudod, ha a partraszálláskor csak ilyen arányú lett volna a halálozás, akkor ma nem is emlékeznénk rá.

Ha már statisztika :-O

https://www.worldometers.info/hu/

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -15 0 65513

Ezeket az adatokat honnan vetted? Linkeld már légy szíves!

Én ezt találom, tegnapi cikk:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200226/tegyuk-rendbe-mennyire-halalos-a-koronavirus-417235

A cikk szerint az eddig ismert adatok alapján a mortalitási adat cirka 3-4 %, míg a szezonális influenzáé 0,1 %.

És az ellen már van oltóanyag! Megfelelő arányú oltottsággal kordában tartható. Ez nem.

Nos a közegészségügy a mai napig nem talált jobb módot a járványok megfékezésére, mint a karantén.

Sajnos a gazdasági és az egyéni szabadságok felülírják a józan ész parancsát. Nem tudjuk sem a pontos lappangási időt, sem a fertőzőképesség idejét, sem azt hogy miért és hogyan fertőz olyan, aki tüneteket nem produkál. Gyakorlatilag semmit.

A WHO szerint már elszabadult. Sokkal tovább el fog tartani, (minimum április, május) mint a teljes Kínára vonatkozó teljes karantén lett volna.

És sokkal, de sokkal többe is fog kerülni a világnak.

A német és olasz kormány nyilván idióta, mert válságstábokat állítanak fel és próbálnak legalább utólag okosak lenni, és intézkedésekkel lassítani a terjedést. Vagy a japánok, akik minden iskolát bezárnak!

Pánikolni nem kell, de a józan észt sem szabad sutba dobni.

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65512

Remélem, azért sört hagytak. Vagy legkésőbb szombatra feltöltik a készletet, nem szeretnék hétvégére szomjan maradni ;-D

Előzmény: Törölt nick (65508)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65511

Robinak biztosan nem húgyköves a slozija, mert a savas pisi mindjárt leoldja a felrakódást :-)

Előzmény: mlas45 (65507)
Ghosen Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65510

Remélem a védőitalt sem felejtette el megvenni! : )))

Zavard vissza, ha elfelejtette!

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65509

Ebből Te is tanulhatsz. Legközelebb a rémhír terjesztése előtt elveszed a pénzt tőle ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 9 65508

Itten a madarasteszkót tökig kifosztották, a Feleségem egész nap hüledezett, hogy itt mindenki meghülyült...;-)

Erre, a nap végére rajta is fogott a rontás, telipakolta a kocsija csomiját, minden félével...:-DD

Ezt a közösségi média dolgot, meg tényleg renbe kéne tenni. Mostmár azért jól látszik, hogy a hülyeség tényleg gyorsabb a fénynél...:-)

Előzmény: szimizso1 (65505)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65507

Egyébként 4000 elég, annál több semmiképp sem hasznosul. Miligrammban szokták mérni :))

Előzmény: szimizso1 (65506)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65506

A legfontosabb a napi 8-10.000 mg C vitamin ( L Aszkorbinsav) bevitele lehetőleg egyenletesen elosztva.

Azért látom Te is szereted a túlzásokat! Nem lett volna egyszerűbb 8-10grammot írni? :-)

Előzmény: robertó69 (65503)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65505

Ma felívott a többdiplomás unokahúgom, hogy szeretnék-e az édesanyámnak "nagybevásrlást" csinálni a koronavírus miatt. Mondtam, hogy köszi de nem. Egyébként ma voltam vásárolni a lidliben, és érdekes módon senkinél sem volt több kaja a kosárban, mint amennyit ma, vagy holnap fog megcsinálni. Szerintem az lehet, hogy árú átpakoláskor lefényképezték a polcokat, és gyorsan feltették a féceszbúkra, mint "kifosztották a vásárlók a polcokat a koronavírus miatt". Hát kéremszépen ezért az átkosban simán feljelentették rémhír terjesztésért a delikvenst, és az oldalt két hétre betiltották volna. "B" variáció, hogy ide sokkal értelmesebb emberek járnak vásárolni :-)

Ui.: Ma felhívtam a nejem, és ezzel a szöveggel vette fel a patikai telefont: Jó napot kívánok! Elfogyott a szájmaszk! :-) Persze tudta, hogy én hívom....

Előzmény: Törölt nick (65483)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.27 -1 0 65504
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65503

A legfontosabb a napi 8-10.000 mg C vitamin ( L Aszkorbinsav) bevitele lehetőleg egyenletesen elosztva. Én 2 l vízben oldom, és eliszogatom egész nap.

A jóféle hp, vagy a házi bor már csak kiegészítő, helyi fertőtlenítő kezelésre kell, vagy csak a jó hangulat miatt!:-DDD

Az általad felsorolt védekezésekre az arra fogékonyaknak minden influenza szezonban alapból szüksége volna, nem csak erre a koronás baromságra vonatkoztatva. Több odafigyelés, több higiénés megelőzés, és több lőporfüst! ;-) Vasárnap beöltözős-jelmezes lövészet, adunk a vírusoknak ezerrel! Bár egy kézzel nem sok kárt tudok majd tenni a lőlapokban, steelekben.

Előzmény: bando53 (65477)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65502

Ez egy nagyon jó meglátás!!! Minden évben végig dübörög kis hazánkon az influenza ilyen, meg olyan törzse, de jön az atípusos is időnként - ami ellen védőoltást sem csinálnak, ha jól tudom. Idős, vagy nagyon fiatal, beteg, legyengült immunrendszerű emberek halnak szép sorban a szezon alatt. Szerintem erre is van nyilvános statisztika. Csak az emberek szeretnek minden f...tól rettegni. A másik dolog az, hogy tudomásom szerint nincs olyan ismert kórokozó, ami 100%-ban halálos lenne. Most sincs erről szó.

Ami viszont kevésbé ismert dolog: egy keményebb influenza( sertés, madár, korona, gyíkSzpok stb.) járványtól szó szerint megbénulhat a gazdaság, zavargásokkal, stb.

Nem halálos betegség, csak a láztól, levertségtől nem tud a pék kenyeret sütni, a fuvarozó kiszállítani, a boltos meg kinyitni. Osz't ha a nép éhes, szomjas, akkor morcos lesz! Már ha nem fetreng otthon influenzában!:-DD

Donci62 Creative Commons License 2020.02.27 -11 6 65500

Szvsz is túl van lihegve néhány paranoiás eltúlzott vetítése miatt!

A multik meg dörzsölik a markukat, az amúgy általános év eleji pangás helyetti forgalomnövekedés okozta plusz árbevétel és profit okán.

Mennyi megunt, lejárt, vagy csak kényszerből megvett, de nem igazán kedvelt holmi lesz kidobálva, ha lecseng a hiszti.:-(

Persze mindenki úgy táraz, ahogy kedve, hite tartja.

Egy normális háztartásban szvsz alapvető élelmiszerekből, alapanyagokból simán kell lennie pár hetes készletnek.

mlas45 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65499

Lezárni a határokat 1-2 hónapra? Nóóóóóórmáááális? Abból nagyobb baj lett volna, mint az egész vírus hisztiből.

Csak utána kéne olvasni: hagyományos(nak tekintett) influ szövődményekben 10x annyian haltak meg, mint koronásban, ugyanaz idő alatt... csak az nem érdekel senkit :DDD amiatt nem rohanják le a teszkót :DDD

Előzmény: Fricu1 (65498)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -17 0 65498

Eddig azt hittem, hogy én vagyok összeesküvés párti...De látom te súlyosabb eset vagy. Mi haszna a multinak vagy bárkinek, ha veszek pár kiló tartós cuccot? Kidobni nem fogom, nem kell, apránként felhasználjuk. Hol ebben a biznisz (nekik)? Pár hónapos átlagban pont annyit költök rájuk, mint máskor.

És mivel a csapból is ez folyik, idióta lennék, ha nem vettem volna észre mi folyik.

Tehát nem sikerült megfogni a forrásnál - mert nem hozták meg a szükséges intézkedéseket (a határok lezárása 1-2 hónapra, mindenhol és mindenkinek) most már csak a szerencse segíthet (időjárás). A kormányok bénák.

Sokkal többe fog kerülni gazdaságilag, emberéletben is - mint lehetett volna, de ez a hajó elment.

De ismétlem, én így döntöttem, neked nem kell.

Előzmény: Törölt nick (65495)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65497

Ilyen "vaj" akkor sem kell többé, ha ingyen adják.

Ír vajat veszek - alig drágább, de látott tejet, kenni lehet és íze is van.

Előzmény: mlas45 (65494)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65496

Zacskós tejből, mikor lehetett aludt tejet csinálni?  

Előzmény: bosijani (65492)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65495

Erre próbáltam utalni....;-)

Hogy pont nem azt csinálsz, amit akarsz, csak azt hiszed....:-)))

Nem jelent semmit, hogy nem használsz f@szbukot, már nem is kell. Hozzád is eljutott valahogy a rémhír....

Pedig a híradások kerek-perec kimondták, hogy még nincs baj. 

Előzmény: Fricu1 (65487)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65494

Akkor ne ilyen vajat tárazz be hosszú távra, ha majd a vírushordák garázdálkodnak az utcákon, és kijárási tilalom lesz! :D

Előzmény: Fricu1 (65493)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65493

A zacskós tejből evőkanálnyi tejszín jött ki másnap.

A múlt héten a vajat (magyar) kibontottam, vágnám: törik! Nem viccelek. 60% zsírtartalom. Mi a szar a többi, mert más nincs ráírva? Én eddig azt hittem a vaj - tejszín, köpülve.

Előzmény: bosijani (65492)
bosijani Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65492

a mostani tejből próbálj aludttejet csinálni. nálunk megszokott volt,ujhagy+retekkel. vagy a mai kenyér...aznap még ehető,másnapra szétesik,a többit nem is sorolom.

Előzmény: Fricu1 (65490)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 65491

Ez a kva tapipad. Esküszöm csak egy néhát írtam...

Előzmény: Fricu1 (65490)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65490

Nem voltunk gazdagok (az emlékeimből levehető), de szegények sem. Az akkori tök átlag.

Mindenesetre szinte fizikai fájdalmat érzek ahogy a gyerekeim (és korosztályuk) a kajával bánnak.

Friss kenyér - zsíroskenyér hagymával, ha már az nem ment, pirítós. Aztán bundáskenyér, még később zsemlemorzsa.

Az teljesen kizárt volt, hogy kidobjuk. Ma meg...

Persze tudom én, hogy változik a világ, de egy kis fékezés néha nem ártana néha.

Előzmény: python 357 (65489)
python 357 Creative Commons License 2020.02.27 -19 0 65489

Nekem szerencsém volt...:)

A Müller pékség a szomszédunk volt.

Sokszor 30 méteres sor állt a friss ropogós pékáruért..

A pék felesége,-aki árult, személyesen ismerte a családunkat.

Sokszor, mire a sor elejére értem elfogyott a kenyér.

Ilyenkor a pékné előre nyúlt és megszorította a kezem..

Ez megbeszélt jel volt,mentem a hátsó kijárathoz,-és már adták is ki a három kilós,- még forró kenyeret...

De milyen kenyér volt az!!!

Vastag sült ropogós lisztes volt az alja,a teteje bemetszve, és tojással bekenve ment a kemencébe,és aranybarnán húzta ki a pék egy négy méteres nyelű péklapáttal.

Egy hétig ettük,és még akkor is jóízű volt!...:)

Ez a 60-as évek eleje-közepe volt..

Hol van már az öreg pék és a felesége?!..🤔

Már a házukat is elbontották,-játszótér lett a helyén...

Előzmény: Fricu1 (65488)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -17 1 65488

Ahogy mondod.

Gyerekként a szombat reggel azzal telt télen-nyáron, hogy a Markovics féle kisbolt előtt álltunk sorba friss kenyérért. Csak szombaton kaptak friss kenyeret. Szóval a kölyköket elküldték 7-kor, a kenyér 9-10 közt jött, de fogni kellett a sort, hogy jusson belőle.

Máig se értem, hogy oldották meg, hogy hét közben csak félszáraz kenyér volt a boltban, mintha eleve szárazra gyártották volna :)

Persze ez is buli volt nekünk, mert egy állt a sorban, a többi focizott vagy szánkózott addig, aztán váltottunk.

És még mielőtt valaki rákezdi, a kerületi párttitkár (azt se tudtuk mi az) unokája ott állt velünk a sorban.

Előzmény: bando53 (65485)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -17 1 65487

Már bocsi, de a faszbúk (nem nézem) miatt több tejet fogok inni, vagy több cukrot eszek? Vagy több pitét csinál a nej a lisztből? Mondjuk azt nem bánnám...

Előrehoztam a havi beszerzést - ennyi. Ettől nem fogyasztok sem többet, sem mást. Később kell mennem legközelebb - ennyi. Tegnap tényleg többet kaszált a multi, de két-három hétig meg nem fog. Szóval nem lesz ebből extra haszna (tőlem).

Nem készülök világháborúra, de kisebb-nagyobb fennakadás nem zárható ki. Ha elfogy a szív-gyógyszerem, abból lehet gáz.

Amúgy meg azt csinálsz amit akarsz. Nem kötelező.

Előzmény: Törölt nick (65482)
bando53 Creative Commons License 2020.02.27 -18 1 65486

Egy már biztos, hogy a húsvéti élelmiszer forgalom legalább a felére fog csökkenni, mert a lakosság nagy része sok pénzt hagyott a multiknál.

Előzmény: Törölt nick (65484)
bando53 Creative Commons License 2020.02.27 -18 1 65485

Teljesen igazad van, jobb előre felkészülni egy pár hetes karanténra, mint élelem nélkül maradni! 

A taxis blokád idején a feleségemet Diósgyőrből Miskolcra (11 km) nap mint nap motorral vittem a munkahelyére a Semmelweis kórházba meg vissza haza. Feleségem szerzett nekem egy vöröskeresztes karszalagot és  így motorral simán átengedtek blokád pontokon. Napközben a környékbeli időseknek jártam bevásárolni. 

Vissza gondolva megnyugtató volt, hogy akár több hétre való élelmiszer tartalékom is volt. 

Az én korosztályom azért át élt már akadozó élelmiszer ellátást és zsigerből is tartalékol. Gyerekként álltam sorba -15 c fok hidegben csak jegyre kapható húsért, ami nem volt más mint a fagyasztott fekete argentin marhahúsért, mert akkor  a friss magyar hús a Szovjetunióba ment éppen háborús jóvátétel részeként! 

Előzmény: Fricu1 (65481)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65484

Ez volt nálunk Solymáron is. Azután a plocszervíz szépen feltöltötte a polcokat...:-)

De, rekordbevétel volt tegnap! Multiéknál...

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65483

Ezt a faszbukot kéne betiltani, vagy komolyan betartatni az ide vonatkozó törvényeket...

Sajnos ma már a közösségi oldalak, tejhatalmúak, azt csináltatnak az emberekkel, amit csak akarnak....

A felhasználó, pedig tapsikolva csinálja, szajkózza, amit valaki(k) akar(nak).:-)))))

Függetlenül attól, hogy, mennyire okos, tanúlt is valaki (sőt!!)..;-)

Előzmény: Törölt nick (65482)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.27 0 10 65482

Működik bizony...;-)) Az embereket jól besz@patták.

Egyértelmű, hogy a multi kaszál. Megint.

Előzmény: szimizso1 (65478)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.27 -17 0 65481

Nem propaganda vagy rémhír. A kormány tájékoztatta pl. a háziorvosokat. Nálunk nincs egyetlen nagynevű áruház sem, csak pár kis bolt. Ha lezárják a falut, nincs hova menni, és azok a készlete kb. harminc másodpercre lesz elég.

2-3 hét hosszú idő tud lenni.

Te Pesten kicsit könnyebben átvészelheted. Én anno a taxisblokád idején 30 km-et bicikliztem egy kiló kenyérért meg tejért.

És az nem tartott csak pár napig.

Szóval inkább csak óvatosság...

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.27 0 12 65480

Az immunrendszert kell erősíteni, és rendesen inni! :-)

Előzmény: python 357 (65479)
python 357 Creative Commons License 2020.02.26 -20 0 65479

Reménykedjünk benne hogy igaz lesz,-amit sugallsz!...:))))

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.26 0 10 65478

Hát akkor működik a propaganda. :-( Ez kb. annyira gáz, mint az Orson Welles The war of the worlds rádiójáték okozta pánikot.....

bando53 Creative Commons License 2020.02.26 -18 1 65477

Miskolcon ma estére a nagyobb élelmiszeres multi boltokat a vásárlók tartós élelmiszerből szinte kiürítették! 

A koronavírus miatt csendes pánik látható.

A munkavédelmi-munkaruházati boltokban még kapható szájmaszk ami állítólag akár 90 %-s védelmet nyújt a cseppfertőzés ellen. 

Orvos ismerőseim szerint a legfontosabb az antibakteriális kéztörlőkendő, antibakteriális kézmosó gél és a megfelelő szájmaszk használata.

Tömegközlekedési járműveken pedig elsődlegesen a kesztyű és a szájmaszk használata ajánlott.

Előzmény: Fricu1 (65470)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65476

Azt hiszed, hogy ez csak vicc! A volt osztályfőnököm így vitte haza az új csaját, aki onnantól kezdve ott lakott. :-)

Előzmény: robertó69 (65474)
python 357 Creative Commons License 2020.02.26 -18 0 65475

Előzmény: robertó69 (65474)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65474

Tegnap hazavittem a barátnőmet, bemutatni a családomnak. Háááát, a feleségem tisztára úgy viselkedett, mint egy elmebeteg.....

Előzmény: szimizso1 (65472)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65473

A feleség leeszi magát pörkölt szafttal a vasárnapi ebédnél.

- Drágám! Hát nem úgy nézek ki, mint egy disznó? - kérdezi a férjét.

- Ja! És még le is etted a ruhádat!! - Jön a válasz

Előzmény: szimizso1 (65472)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65472

Drágám! Mit vegyek fel, hogy mindenki engem nézzen a tengerparton?

-Sílécket! :-)

A dinnye, olyan mint a feleség.

Vagy sikerül jót választani, vagy nem! :-)

Előzmény: robertó69 (65471)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65471

Előzmény: nzsolt18 (65468)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.26 -19 2 65470

Urak, a lányom tanácsára átmentünk kicsit bevásárolni ezt-azt.

Főként tartós cuccokat, liszt, cukor kis krumpli, ásványvíz. Még szerencse, hogy nincs messze a gyógyszertár se, szóval a folyamatosan szedett cuccokból is került a kosárba. Értitek ugye? Ezek nem romlanak, legfeljebb kerülgetjük őket míg el nem fogynak.

exDínó Creative Commons License 2020.02.26 0 0 65469

Ráadásul már tegnap egyéniben is volt két junior érem, egy arany (Hammerl Soma) és egy bronz (Mészáros Eszter)....

Előzmény: Fricu1 (65467)
nzsolt18 Creative Commons License 2020.02.26 0 2 65468

szimizsónak: 

Három nő kávézik együtt, és megpróbálnak felvágni egymás előtt. 

Azt mondja az egyik:
– A férjemmel az idén egy világ körüli útra megyünk.

Erre a második:
– Én a férjemtől egy Rolls Royce-ot kapok a születésnapomra.
A harmadik:
– Az én férjemnek nincsen sok pénze, de állatkereskedésben dolgozik, és a farkára 13 kanárit tud ráültetni egymás mellé.

Egy idő múltán az első elszégyelli magát, és azt mondja:

– Be kell vallanom, hogy túloztam. Nem világ körüli útra megyünk, csak az anyósomékhoz két hétre.

A második:
– Mi sem Rolls Royce-ot veszünk, hanem csak Chevroletet.
A harmadik:
– Igazán megható, milyen őszinték vagytok. Erre föl én is bevallom, hogy a tizenharmadik kanári csak egy lábon áll.

:-))) 

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.26 0 2 65467

"A Pekler Zalán, Mészáros Eszter kettős aranyérmet nyert a junior puskások vegyespáros számában szerdán a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokságon."

https://www.origo.hu/sport/egyeni/20200226-aranyermes-a-pekler-meszaros-junior-puskas-vegyesparos.html

Ügyesek, nagy nagy gratula nekik!

nememecsekk Creative Commons License 2020.02.26 -1 0 65466

Gondoltam,kitanulom eztet a sturmizét.Mitől is más ez ,mint az AK?Kiderült-más is volt már így:

http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/sturmgewehr-44-billeno-zartestes/

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.25 0 1 65465

Erre mondják, hogy életképes gyerekek! Én nem hiszek a későn érésben! :-)

Előzmény: Fricu1 (65464)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65464

Hát a két fiú már tuti sejt ezt-azt (6-12), őket már nemigen tudnám megvezetni a témában.

Vagy visszakérdeznének: Minek viszi haza? Miért nem ott rögtön?

Előzmény: szimizso1 (65461)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65463

Az index szerint viszont Uniós támogatás volt!..Az igazság odaát van!....:)

Előzmény: python 357 (65462)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65462

Itt a forrás a cikkből!.. 

. A bruttó 39 millió forintos beruházás részeként megépült alkotásra a támogatást biztosító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elmondása szerint azért volt szükség, mert korábban a szomszédos vízmű dombjára másztak fel a panorámák szerelmesei - ami tilos.

Előzmény: Fricu1 (65457)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65461

Lehet, hogy pont addigra már nem lesznek vevők erre a humorra :-) Kicsinek még lehet mondani, hogy:

Az ősember bácsi hazaviszi a beteg nénit, akit útközben talált......

Előzmény: Fricu1 (65460)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65460

A legkisebb jány, két és fél éves.

Szerintem kikaparná a lányom a szememet. Bár a másik lányom is, pedig ott két fiú van.

Szóval várok vele vagy 15 évet. Emlékeztess majd...

Előzmény: szimizso1 (65459)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65459

Hát inkább Tőled tudják meg a srácok, mint a netről! :-)

Előzmény: Fricu1 (65458)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65458

A három unokának rengeteg színezőt nyomtatok. Felvegyem ezt is a listámra?

Előzmény: szimizso1 (65456)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65457

39 millióba került anno. A forrását nem tudom, de valószínűsíthetően EU-s pénz volt - legalább részben.

Előzmény: exhighand (65439)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.25 0 1 65456

Ki is lehet szinezni :-)

Előzmény: szimizso1 (65453)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65455

😂Ezjóóó!!!

Egyébként igazad van. 

python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 0 65454

🤣🤣🤣...Gondolom nem a szájára gondoltál az arának!....

szimizso1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65453

És a csajokat a hajuknál fogva vonszolnánk be a barlangunkba!...😀

Hidd el lenne olyan hülye, aki a lábánál húzná. Aztán csodálkozna, hogy miért van tele sárral :-D :-)

Előzmény: python 357 (65434)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.25 -17 0 65452

Ok! 🤣

Előzmény: python 357 (65451)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65451

😃...Hát persze hogy nem!...Menjenek a politikusok!..;)

Előzmény: bepi2 (65450)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.25 -17 0 65450

Azért még bánatunkban, csak nem megyünk a Dunának!? 😥

Előzmény: python 357 (65449)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 0 65449

:-D..Veszélyes vizekre eveztünk!...☝️

Mindjárt jön a modi,-és kézbe veszi a seprűt,-oszt kitakarít pár hsz.-t!!!....:)

Előzmény: bepi2 (65448)
bepi2 Creative Commons License 2020.02.25 -17 1 65448

Ezt már a régi rómaiak is tudták.

Oszd meg és uralkodj. Így a leg egyszerűbb megtartani a hatalmat.

Az elmúlt harminc évben fojamatosan ezt csinálták. 

Nagy az isten állatkertje. Még most is rengeteg embert bepaliznak. Akik vakon hisznek. :) :) 

Előzmény: python 357 (65445)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 0 65447

:)))).......Igazad vagyon!!!...

Előzmény: Törölt nick (65446)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 -17 0 65446

Én már nem gondolom, hogy a hazai helyzet az okozója, a mostani állásnak...

Inkább úgy érzem, hogy a fejekben van a gond....

Ahogy körülnézek, jupitereket látok, de ha bárkit kérdezek, persze csak kisökör....;-)

Előzmény: python 357 (65445)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 0 65445

Így van sajnos,-egymás ellen vannak fordítva az emberek....

Ez a hazai politika hátulütője!...

De máshol is ez van...:(

Előzmény: Törölt nick (65444)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 -17 1 65444

Mostmár, nagyjából mindenki be van hülyítve....;-)

Nem érdekel senkit sem a valóság, csak lehessen fanyalogni....nyavajogni....vádaskodni....

Ilyenné tettek bennünket...

Előzmény: python 357 (65443)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65443

Úgylátom,-nemcsak az "Átlagembert" lehet megvezetni..😀

python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65442

🤣🤣🤣......Ezzel szemben az igazság:http://hirek360.hu/180625_negyvencenti

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 -18 0 65441

Kacsafröccs, mert megcsináltuk! :-/

Előzmény: Fricu1 (65432)
mlas45 Creative Commons License 2020.02.25 -19 2 65440

Ez tök józan konstrukció :) Kilátó, a semmi közepén egy dombon, ez is elég :DD

Ha ezt ma építené jó lőrincünk, 15m magas lenne, természetesen mozgássérült lifttel, és 1,5 milliárdba került volna.

exhighand Creative Commons License 2020.02.25 -1 17 65439

Érdemes utána nézni, mennyibe került ez az EU-nak, mert abból épült...

python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65438

:)......Uralkodó faj lettünk,-ennek megvan a maga átka!

De kihalunk szépen,-mint minden faj az eddigiekben..

És akkor magához tér földanyánk,-mígnem  jön egy új faj,-aztán minden kezdődik előlről!.....

Előzmény: Fricu1 (65436)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -20 0 65437

:)....Nagyon sok korszakalkotó felfedezés totál véletlenül jött létre!...Összetört labor edények folyadékai egymáshoz értek,

véletlenül a kutatási tervben elcsesztek valamit,

vagy a petricsészébe véletlenül beleesett egy grappe fruit mag!..

Az áram "megrázó" hatással van az emberre,-ezt én is tapasztaltam ohh de sokszor..

A Puskásban végeztem 72-ben...

Aztán elektromechanikus irodagépeket szervízeltem jó sok ideig...

A 220-al otthon gyerekkoromban fogtam kezet olyan 15-20 másodpercig!..

Annyira tetszett,-hogy el se akartam engedni!😄😄🙏

Elestem,-és akkor húztam ki a falból a konnektort!

Egy zárlatos asztali lámpát emeltem fel két kézzel..

Amíg csak az egyik kezemmel fogtam meg,nem volt gond...

Évekig látható volt az ujjaimon egy fehér folt az ujjbegyen.

Megégett ott a bőr,-sokáig fájt!..

Előzmény: Fricu1 (65433)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65436

És az biztos, hogy olyan nagy baj lenne?

Csernobil, Fukusima, Nagaszaki?

A mormonok egész jól elvannak a lóhúzatású szántással, kaszálós betakarítással.

Van élet John Deer nélkül is, a boldogság, a nyugodt kiegyensúlyozott élet nem technológia függő.

Persze ez üzlet, ez folyik a csapból is. De egy kis önmérséklet nem árt.

Ha a kőkorszakba nem is vágyok, de a reformkorszak jöhetne  :)

Valahogy a nagyapáink nem rohantak soha sehova - mégis megoldottak mindent, ami fontos. Mi meg futkorászunk mint a pók a falon - mégis mindig késésben vagyunk ezzel-azzal.

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65435

Hát ők nagyot álmodtak - de csak ez lett belőle.

Nem tudja a szarka - mit bír el a farka...

python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 0 65434

:-D.....2009-ben "coci" kormány volt hatalmon!!!

Ha az emberiség a "merjünk kicsit álmodni" elvet vallotta volna ,-még mindig kőbaltával hajkurásznánk az őstulkokat.......:))))

És a csajokat a hajuknál fogva vonszolnánk be a barlangunkba!...😀

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65433

Azért a csoda más - szerintem. Ott pont a ritkasága a lényeg. Attól csoda. Hogy ritkán, sok millióból egyszer, de megtörténik. Ebben hisznek a zarándokok, ezért mennek oda. Nincs reklamáció, ha az ő esetükben nem történik semmi.

A homeo bogyók viszont nem csodát ígérnek, hanem gyógyhatást. Pénzért, de mindenkinek, bárkinek.

Ez a lényege a vaktesztnek, amit a gyógyszerész szakma csinál (mert tőlük - nagyon helyesen - megkövetelik).

Az alany nem tudja (még a közreműködő orvos sem - de tényleg nem) mit kap: hatóanyagos készítményt, vagy csak olyat ami hasonlít rá. Még egymást sem ismerik, nem ismerhetik. A kontrollokra is úgy vannak behívva, hogy ne találkozzanak egymással, komoly papírokat íratnak velük alá, ha valaki a legapróbb hibát is véti - kizárják, nincs pardon.

Egy pl. rákos se fogja megkockáztatni. Tiszta és korrekt a folyamat.

A lányom gyerekeit tekinthetjük ilyen kis magán-csoportnak, mert ők nem filóznak rajta mit kaptak, az fog-e hatni vagy se. Ha anyu odaadta bekapom és kész. Homeo vagy antibiotikum nekik egyre megy. És a lányom úgy vette észre, hogy egyik másik hatott.

Nekem sem az a bajom, hogy eleve mindet elutasítom, hanem az, hogy mi az esélye annak, hogy amit én megveszek az épp nem egy kamu cucc, amit csak azért gyártanak, hogy lehúzzanak, vagy ez tényleg műkszik?

Ha tiszta lenne ez a piac, és rendelkeznének a gyogyis bevizsgálásokkal, akkor simán bevenném. Hogy ma még nem tudjuk a hatásmechanizmusát - az nem zavarna. Majd rájönnek a tudósok idővel, attól még működik. Már ha működik.

A villany is ilyen, hogy a szakmámnál maradjak. Ezerből egy ember se tudja, hogy mi a szar jön ki a fali aljzatból és miért, de nap mint nap használja. Ha belenyúl megtapasztalja, hogy az ő hitétől függetlenül ráz. Nem kell hozzá hit.

Pedig csoda - ha azt nézed, hogy alig páran tudják miről van szó. Megszoktuk már de az is egy valódi csoda, hogy itt lenyomsz egy gombot és Frankfurtban észleli egy ketyere. Mindenféle látható ok-kapcsolat nélkül.

Sokan felhördülnek most, hogy hogyne tudnám! Telefonnak hívják!

Pedig valójában fogalmuk sincs mi történik. Csak megszokták, hogy így van, hogy használni tudják. De még a legnagyobb fizikusok is elismerik, hogy gőzünk nincs mi van a dolgok mögött. Zsonglőrködünk képletekkel, törvényeket alkotunk, de se a miértre se a hogyan nincs válaszunk. És ez persze nem akadályoz meg bennünket, hogy használjuk.

Előzmény: robertó69 (65428)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.25 0 1 65432

Ezek coci "alkotások".

De nálunk 2009-ben épült eme csoda: (Bodrogkeresztúr, "kilátó")

Kis ország, kis kilátó. Merjünk nagyot kicsit álmodni!

Előzmény: exhighand (65425)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.25 -1 0 65431

Érdemesebb gyakorolni mint keresni-várni a megváltást a technikától.

Előzmény: robertó69 (65430)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.25 0 1 65430

A placebót nem kell lebecsülni. Unokabratyó sebész főorvos. Amikor azt mondja, hogy (30 évvel ezelőtti tanulmányai alapján) a hatása akár 40 %-os is lehet, az elég figyelemre méltó. Viszont a műtétek sikere meg kis túlzással 50-60 % elmondása szerint. Vagyis annak az esélye, hogy mindenféle komplikáció, és utólagos szövődmény nélkül megúszod, és teljesen felgyógyulsz.

Én részemről továbbra sem hiszek a homeóban.

Amikor legyengített kórokozókat oltanak beléd relatíve nagy mennyiségben, hogy immunválaszt csikarjanak ki belőled, az általában hatásos. Na most ha csak egy szem atípusos

influenza vírust vernek tarkón, és azt spriccelik beléd egy liter vízzel, az még az ingerküszöbödet sem fogja elérni. A homeós vackokkal ugyanez a helyzet. Szerintem.

Nekem csak egy gondom van az egésszel: ha abban hiszek, hogy ha a vállam fölött háromszor kiköpök, meggyógyulok a náthából. Ez ugye egy kevés nyálamba kerül.

Ha a homeós vackokat veszem meg, mert abban hiszek, vélhetően a gatyámat fizetem ki rá, ás más gazdagodik belőle. Ezért kell költséghatékony dolgokban hinni!

A lövészetben ugyanezt vallom! Nem telik drága lőszerre, csúcsfegyverekre - szégyen, nem szégyen -, ezért inkább a több gyakorlásban hiszek.;-)

Előzmény: python 357 (65429)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 1 65429

Hát azért a homeopátia hatékonyabb,mint a zarándokhelyek csodatételének az esélye!..:))

Külömben  nem terjedt volna el világszerte!...A kérdés az,-hogy milyen hatásmechanizmus alapján műkszik?...:)

Mennyi szerepe van benne a hittnek,és mennyi a tényleges immunrendszert birizgáló kémiai hatás!..

Szerintem túlnyomórészt placebo hatás,-aminek hangoztatásáért néhány vegán(mert többnyire azok is) ismerősöm megfojtana egy kanál vízben!..:))))

Előzmény: robertó69 (65428)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 65428

Te azt hiszed (gondolod) tudatosan, hogy ez blődség. Tudat alatt ettől még működhet. Pont az a lényeg, hogy ezt tudatosan nem igazán lehet befolyásolni, legalább is kemény fejlesztéssel, vagy kevesekben alapból is ott lehet a képesség. Gondolj a zarándokhelyek csodatételére! Sok ezer ember ellátogat oda. Tételezzük fel, hogy mind hívő - ha nem hinne benne tudatosan, minek menne oda. Mégis, alig egy-két emberrel történik "csodás gyógyulás"

Előzmény: Fricu1 (65424)
python 357 Creative Commons License 2020.02.25 -19 0 65426

Na ez az igazi horror!...🥶🥶🥶

https://youtu.be/bTLzeW-jZuM

exhighand Creative Commons License 2020.02.24 -1 17 65425

Elképzelem, ahogy 3.000 év múlva álldogálnak ezek mellett az építmények mellett és a jövő leghíresebb tudósai majd megfejtik:

- ez csillagvizsgáló volt
- ez uránkohó volt

- itt tépkedték ki a szívét az EU ellenesenek

- stb.

https://player.hu/eletmod/kommunista-brutalista-epiteszet/

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65424

Ezt most nem értem.

Ha a tudatos énem nem hisz benne az nem számít, mert a nem tudatos részem igen? Tehát akkor is lehet placebo hatás, ha nem hiszek?

Akkor hogy különböztetem meg a valós gyógyhatástól?

Előzmény: robertó69 (65423)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.24 0 1 65423

A placebo hatás nem úgy működik, ahogyan magadra vetítetted! Attól, hogy tudatosan mit hiszel róla, a tudatalattid nagy ívben tehet rá, hacsak nem vagy képzett jógi, vagy ösztönös őstehetség.

Egyébként a homeopátiás gyógyszereket nyugodtan megveheted, ártani nem árthat. Viszont a fizetésnél nagyon oda kell figyelni! Én úgy szoktam, hogy előveszek egy 20.000-es bankót, a gyógyszerész felé legyezek vele diszkréten kettőt, hármat, majd visszarakom a pénztárcámba. Na, így kb. ki is van egyenlítve a valós ára.

Ha ez a badarság működne, akkor elég volna télen egy citrom képét nézni a skorbut ellen, vagy megnézni a nagy zabálás című filmet, és jól is laktunk vacsorára....

Előzmény: Fricu1 (65401)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65422

Olbers-paradoxon...;-)

Gyönyörű képek!

Előzmény: bosijani (65409)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65421

Viccnek elmegy,

De mindent az ágy irànyit, közülük 

Előzmény: szimizso1 (65416)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65420

Milyen makró?....:)))

Ne viccelj már!..😄😄😄

Előzmény: szimizso1 (65419)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65419

Csípem ezeket a makro fotókat, aminek pár tized milliméteres a mélységélessége :-)

Előzmény: python 357 (65417)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65418

Erre gondoltál? Ez nem a féceszbúkról jött :-)

https://femina.hu/ezo/balti-tenger-anomalia/

És tényleg az ezeréves sólyom van a képen! :-)

Előzmény: python 357 (65415)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -18 0 65417

Előzmény: szimizso1 (65411)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.24 0 1 65416

"és a testnek az ura az agy."

Egy emberben, vitatkoznak a szervek, hogy ki a főnök. Mondja az agy:

-Én vagyok a főnök, mert mindent én irányítok!

-Én vagyok a főnök! Mondja a szív, mert én pumpálom az éltető vért a működésetekhez.

-Én vagyok a főnök! Mondja a tüdő, mert én adom az oxigént az élethez.

-Én vagyok a főnök! Mondja a bél, mert én táplálom  testet.

-Én vagyok a főnök! Mondják az izmok, mert én mozgatom a testet.

Így megy ez egy darabig, majd alulról megszólal egy halk hang.

-Én vagyok a főnök! Mondja a végbélnyílás.

Nagy röhögés támad test szerte.

-Te!? Hát te csak záróizom vagy! Miért lennél te a főnök?

-OK! Mondja a végbél nyílás. Akkor most két hétig nem szarunk........

Előzmény: ZoliD65 (65412)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65415

😄😄😄..Tele van fotókkal a cikk Miki!.?

De neked nincs is face hozzáférésed?.

Vagy igen?

Előzmény: szimizso1 (65411)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65414

😅😅😅....Ja,-de érdekes az anyaga...

"Hasonló a bizmuthoz, de szerkezetileg teljesen más."

Előzmény: Törölt nick (65413)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65413

Há' még eztse ismered fel ? A Milleneum Falcon...

Előzmény: python 357 (65410)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65412

Gondolj csak arra amit tegnap írtam sógoromról , hasonló az elv. 

A Placebo is működő dolog, nàlam biztosan... Ha csak arra gondolok hogy az MTC viper után a paraméterekben azonos mambàval totàlisan bizonytalan voltam.... Aztán el is adtam, 

Most 1 éve 3 MTC viper 3-12x44 van a cuccokon, semmi bizonytalanság nincs ha a két lgm2-t és a steyrt felvàltva hasznàlom... DE kísérletek alapján is a placebo 💊 és a rendes Bogyó közt teszteken alig van difi, mert az agy elhiszi hogy az orvossàg, és a testnek az ura az agy. 

Előzmény: python 357 (65393)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65411

Kedvelem az ilyen csajos oldalakat, akik, ha nem sütizhetek a gépemre, b@sznak képeket mutatni a szánalmas cikkjeikről ;-)

Előzmény: python 357 (65410)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65410
Előzmény: bosijani (65409)
bosijani Creative Commons License 2020.02.24 0 1 65409
dészáz Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65408

há itt vannak a gyíkemberek...  :-)

Előzmény: Törölt nick (65405)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65407
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65406

Ez közkeletű tévedés!

A múltkor már írtam a tutit: túl sokat és nagyot fingtak! Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (65405)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65405

Igen nagy eséllyel az élet máshol is szén alapú, nagyságrendekkel több szerves szénvegyület létezik, mint a mint a többi elem egymással alkotott vegyületei összesen, ez a ronda szén már csak ilyen.

Hogy mennyi volt az esélyünk? Ha az az aszteroida csak kicsit késik, vagy siet, most a dínók utódai ügyködnének itt azon, hogy végleg hazavágják a civilizációjukat.

Előzmény: nememecsekk (65391)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65404

Hát ezt nem tudom,-de más se!....:)

Elég rejtélyes ez az egész ügy!...

Mindenesetre 100 évre titkosították az aktákat..

Ez némiképp gyanakvásra ad okot!..:)

Előzmény: Fricu1 (65402)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 1 65403

A hivatalos orvoslás tagadja a hatásosságát,-viszont minden patikában bő választék van ezekből a a szerekből..

Igaz,- nincs gyógyszer minősítésük!...

Gyógyhatású készítmény...

A gyógyszertárunkban a patikushölgy rendre homepátiás szereket akar rám tukmálni,ha nem konkrét gyógyszert kérek,- csak valami tünetre valamit!...😂

Szerintem anyagi érdekeltsége leledzik benne!..:-D

Előzmény: Fricu1 (65401)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65402

Ha ilyen fegyver volt a birtokában, miért nem vetette be? Miért elégedett meg azzal, hogy eldugja, és szarrá lője az amcsi flottát?

Előzmény: python 357 (65395)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65401

A placebohatás van, tény. Rám nem fog hatni, mert én nem hiszek benne.

Viszont az említett lányom pont az orvos - és ő kérte a gyerekeinek. Megmagyarázni nem tudja, de ő hatékonynak találta a gyerekre némelyiket (akiknél a placebo hatás kizárható, bekapják amit anyu ad és kész, nem agyalnak rajta). És a orvosszakmai kérdésekben 100%-ban megbízok benne, de ez kivétel.

Viszont az biztos, hogy nem árt. A hatóanyagot egymilliószorosra hígítják, majd "aktiválják", majd újra hígítják. Végül gyakorlatilag hatóanyag-mentes lötyit kapnak.

Nagyon beszédes, hogy soha nem készült kontrollcsoportos tudományos vizsgálat, ami bizonyíthatná a hatékonyságát - mint bármely más gyógyszernél.

Ettől függetlenül, lehet benne valami, mármint az alapelvben. Ha csak elméleti alapon nézem, lehet hogy itt nem hatóanyag átvitel kell, hanem csak információ átvitel. Attól egy pendrive sem lesz nehezebb, hogy rátolok egy filmet. Tehát ha a szervezetnek csak az infót kell eljuttatni, ahhoz tényleg nem kell feltétlenül hatóanyag.

Minden anyag csak "megfagyott" energia, rezgés, hullámok. Ezt Einstein óta tudják a fizikusok.

El tudom képzelni, hogy az anyag tényleg képes tárolni-reagálni az információra. De ezek csak tényleg nagyon sejtések.

Az viszont tuti, hogy azért zárkóznak a gyártók a vaktesztektől, mert a szereik kisebb-nagyobb része csak kamu. És nem tudható, hogy melyik készítmény működhet, melyik nem.

Előzmény: python 357 (65393)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65400

https://youtu.be/top1alww2f4

Még ezt találtam...Archív felvételek..

Előzmény: python 357 (65398)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65399

A valóság - még ha másképp is - de van annyira érdekes, mint fantázia szüleményei:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Richard_Evelyn_Byrd

Előzmény: python 357 (65398)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65398

Hamarosan megtudjuk az igazságot!..:)))

https://avilagtitkai.com/articles/view/az-anonymus-csoport-tudja-hogy-mit-talalt-az-usa-kormanya-az-antarktisz-alatt

Az mindenesetre tény,-hogy megtépázva jött vissza a flotta,-és hogy 100 évre titkosítottak az aktákat...

Előzmény: Törölt nick (65396)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65397

Hát több forrás is van arról a hadműveletről,-meg el is írhatta a szerző,-esetleg magyarra fordítás közben is elírhatták azt a hét tonnát!...:)

Az tényleg kevesnek tűnik!...

Utána nézek más oldalakon..

Előzmény: Törölt nick (65396)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65396

"Magasugrás hadművelet", szerintem a szerző fantáziája rugaszkodott el jó magasra. Valós, de teljesen köznapi képek váltják egymást fantáziarajzokkal. És egy árulkodó adat: 7 tonna ellátás. Ha ez csak élelmiszer, hány napra is elegendő 4700 embernek???

Előzmény: python 357 (65395)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -19 0 65395

:)...Én a hívők és a szkeptók között vagyok felúton.....:)

De erről mi a veleményed?

http://felfedes.hu/2015/06/24/magasugras-hadmuvelet-a-szaz-evre-titkositott-anyag/

4 ezer szemtanú a hadihajókról.

Meg még más esetek is arról a környékről később!.

És a szigorúan  titkosított   Yenki  Britt és  Orosz katonai UFO akták..Ezek egy része már kutatható...mert feloldották a titkosítás alól...

Az igazság odaát van, de azért itt is akad a szeretett planétánkon!...:-D.....

Előzmény: Törölt nick (65389)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65394

Páromtól kérdezte egyszer a kolléganője, hogy Húsvéthétfő milyen napra esik, és nem a dátumra gondolt...

Azé' van hatásos homeopátiás gyógyszer is, ez pölö kiváló stresszoldó ;-D. 

Előzmény: Fricu1 (65392)
python 357 Creative Commons License 2020.02.24 -18 0 65393

Feri!....:))

Pedig mükszik a Homeopátia mechanizmusa..

Komolyan mondom!...:)

Placebo hatás...Az elme csodálatos...:)

Hisz benne a beteg, és az elme felturbozza az immunrendszert!

Szerintem....

Előzmény: Fricu1 (65392)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65392

Hát figyu,

ezt eddig nem mertem leírni - mert ha az eddigieket kétkedéssel fogadtátok - kicsi az esélye, hogy ezt elhiggyétek:

A húsvét előtt vagy két héttel állok a helyi kis boltban, előttem vagy ketten a pénztárnál, szóval tisztán és érthetően hallom, amint a pénztáros (a tulaj neje) mondja:

Te Marikám, milyen furcsa, ez a húsvét megint átnyúlik hétfőre! És másik nő helyeselt...

Viszont van ellenpélda is:

A két gyógyszertár közül az egyik forgalmaz homeopátiás szarokat is. Beküldött a lányom, hogy vegyek meg nekik valamit. A gyógyszerész visszakérdez, hogy melyik legyen, mert van három fokozatban: normál, erős, és extra erős.

Látta rajtam, hogy szkeptikus vagyok, és mondtam neki, hogy az extra erős legyen, mert nagyon betegek a gyerekek (megfázás kis köhögéssel).

És együtt röhögtünk....

Előzmény: Törölt nick (65388)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.24 -1 0 65391

Igen.Durva kicsi a valószínűsége.Node!Annak mennyi,hogy épp' egy ilyen selejtes konstrukció,mint a kétlábú,vékonka kocsányon(nyak) fityegő golóval megvert "humanoid"lesz másfelé IS a befutó?

De egyáltalán mitől köll a többinek is pont szén alapú életnek lennie?Hány elem is szerepel (csak a mi általunk eddig ismert)a periódusos táblázatban?Száztizenvalamennyi?Mitől ne lehetne egy élet vas,bróm,vagy akár szilikon alapú?Miért is pont az a ronda szén?

Miért szeretnékezek a mi okoskáink,hogy a világegyetemben mindenki más is így rápacsáljon?Merő gonoszságból?Esetleg irigységből?Lehet,hogy ezek mégiscsak tudnak valamit?;-)

Előzmény: Törölt nick (65389)
huta50 Creative Commons License 2020.02.24 0 6 65390

UFO aki pörköltet eszik. :-D :-D :-D

https://www.youtube.com/watch?v=3npL8AuOUTU

Előzmény: szimizso1 (65377)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 12 65389

Annak, hogy a világegyetemben ne alakult volna ki rajtunk kívül élet, akár értelmes élet számtalan helyen, qurva kicsi a valószínűsége, csakúgy, mint annak, hogy itt röpködnének szakmányban, ráadásul teljes titokban. Szerintem nézd úgy az Ősi idegeneket és a társait, mint amik valójában: szórakoztató műsornak, és egy másodpercig se vedd komolyan egy szavát se. Észrevetted, a szereplők elmondják a baromságaikat, a kommentátor ezeket mindig csak kérdés formájában ismétli meg: lehetséges ?

Én mondjuk, ha véletlenül egy ilyen műsorra tévedek, az első nagyobb baromság után, azaz átleg egy percen belül továbbkapcsolok.

Előzmény: python 357 (65349)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65388

"az 50 mg hatóanyagos készítmény ajánlja a 0,1 g-os helyett, mert az sokkal erősebb"

Vagy félreértettél valamit, vagy rá akarta sózni a vevőre az előbbi készítményt, mert drágább, nagyobb a készlet belőle, közeli a lejárata, mittomén... Inkább feltételezem ezt egy gyógyszerészről, mint h hülle. 

De nem tartok teljesen kizártnak ekkora idiótaságot, hallottamén már vegyészmérnöktől le-szénhidrogénezni az etanolt, és még ragaszkodott is hozzá, hogy márpedig az. Utána egy darabig "szénhidrogénezni" jártunk a kollégákkal névnapokon ;-D...

Előzmény: Fricu1 (65310)
mastersergeant Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65387

Munkácsi Mihály, Rőzsehordó nő, 1873. 

Előzmény: pityy palko (65379)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 65386

Hát ja, pedig Petőfi még csak nem is nehezen érthető, elvont költő. Kizárt, hogy az általános suliban ne találkozott volna vele mindenki (nagyon helyesen).

Előzmény: szimizso1 (65385)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.23 0 0 65385

Ebben teljesen igazad van! Több diplomás (mert mondta nekem lenézően) tíz patikából, tízben nem tudták megmondani, hogy ki írta, és mi a mű címe a: "Még kér a nép, most adjatok neki" kezdetű vers. :-)

Előzmény: Fricu1 (65384)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.23 0 0 65384

Őszintén szólva a szakbarbárság sokkal jellemzőbb a humán szférában. A műszakiak sokkal tájékozottabbak a humán témákban (történelem, irodalom), mint fordítva. Ha én nem tudok valamit, kicsit zavar, szégyellem.

Egy történész meg szinte büszke rá, hogy nem tud rendesen összeadni, vagy bármit a fizikáról, kémiáról.

A nagy példaképem az űrhajós Simonyi apja. Azóta sem találkoztam olyan hihetetlen műveltségű emberrel. És már nem is fogok, nyilván.

Állítólag a pap-tanárok közt akad még, de sajnos nem ismerek egyet sem.

Előzmény: robertó69 (65372)
szimizso1 Creative Commons License 2020.02.23 0 0 65383

Ha megengedsz egy megjegyzést, én a Munkácsy kép helyett ezt választottam volna. :

http://www.irodalmiradio.hu/femis/muveszetek/4muveszek/r_menu/rodin/08rodin.htm

Előzmény: pityy palko (65379)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.23 0 18 65382

Hát de.

Zoli szerint még egy receptet sem tudok kiváltani rendesen, gond nélkül. Vagy telefonálni előbb...

De mondtam, ennyit fel se veszek.

Exi-t személyesen nem ismerem (tudtommal), vele sincs bajom. Látom a ti pengeváltásaitokat, de közöm nincs hozzá, kimaradok belőle. Nem vagyok békebíró.

Előzmény: python 357 (65373)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.23 0 0 65381

Felmerült Vágó neve meg a TTT-é.

Pár hete tettem fel a videót, ahogy megvezeti az a Deny Blue (jól írom? mindegy). Ő persze nem csaló, vagyis de, csak nem titkolja.

Viszont nagyon tanulságos volt arra nézvést, hogy egy kis előzetes felkészülés után még egy olyan alapjában szkeptikus ember is hogyan manipulálható egy olyan irányba, ami azt a látszatot kelti amit ő akar.

Mit lehet tenni egy olyan emberrel aki még hiszékeny is?

Előzmény: robertó69 (65369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!