Keresés

Részletes keresés

adrienne1 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 911
Zitka, szeretnék mélt irni neked, de most mindenki titkositva lett:( Lécci dobj egyet a katimurbach kukac hotmail.com  ra, köszi:)
Előzmény: adrienne1 (910)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 910

Zitka, itt talalsz egy hasznaltat, az összes kiegészitövel...

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=2381622

Előzmény: Zitka (906)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.27 0 0 909

Szia!

Szerintem a Capellini ("vekony hajszal") altalaban jo olyan receptekben, amelyekben szoktak spagetti hasznalni, pl. paradicsom szosz vagy koktel paradicsomos, vagy akarmi.

A tobbiek errol mi gondolnak?

Előzmény: madikar (907)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.27 0 0 908

Zitka ne vegyel kinai gepet (olasz tesztahoz) legysziiiiiii

En 5.000ert vettem akcioban 2 eve, lehet, hogy most is ennyi, az is lehet hogy 5.000 es 9.000 Ft kozott van most (kulonbozo Vasedenyben kulonbozo arak/akciok vannak), de megeri, tuti kis gep. Vagy vedd meg interneten.

Előzmény: Zitka (906)
madikar Creative Commons License 2005.05.26 0 0 907

Sziasztok!

Nagyon-nagyon jó ez a topik, egy ideje már olvasgatlak Titeket...

Lenne egy kérdésem, hátha van fincsi receptetek a "spagettiből tekert fészkek" ( talán Capellini a neve..?) elkészítésére. Régóta szemezek evvel a tésztával, csak nem igazán tudok vele mit kezdeni, úgyhogy ha tudtok segíteni, nagyon köszönöm előre is!

Zitka Creative Commons License 2005.05.26 0 0 906
Beugrottam ma az Urániával szemben lévő Vasedénybe. Gyanúsan olcsón láttam tésztagépet. Persze kínai , Pasta Bike :-) névre hallgat. Van hozzá tagliatelle stb. vágó feltét is, meg valami zugehör tortellini készítéshez is. 3990 ft  Ilyet nem érdemes venni, ugye?
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 905

Köszi, engem a besameles valtozat izgat, mert valahogy a spenot a paradicsommal nem tecc... de ez egyéni.

(Nalunk otthon fasirozott volt minden szent vasarnapon:)))

Előzmény: Antonio Gambadoro (904)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.26 0 0 904

na varj csak...

a spenotot toltelekhez meg kell fozni (attol fugg, hogy friss vagy fagyasztott, stb.) egy serpenyoben.

Itt lehet valasztani, hogy keves olajban (+ esetleg fokhagyma) vagy vajban. En szerintem, attol fugg, hogy majd milyen szosz lesz rajta a cannellonin amikor beleteszed a sutoben. PL. ha paradicsomos akkor a spenotot olivaolajba fozod, ha besamel akkor vajban.

Aproravagod a spenotot.

A toltelek jo lehet de mindenkepen kell bele 50-100 g Parmigiano.

1 csipet szerecsendio helyet szerintem 2 kell :-))

A toltelekhez sem a hagyma sem a fokhagyma nem kell

Most lehet besamelt raonteni, teljesen takarni + ra sok Parmigianot.

Be a 180 fokkos sutoben, kb. 20 percig.

Ha nem besameles Cannellonit szeretnel, akkor (olasz passzirozott paradicsombol) paradicsom szoszt kell raonteni es teljesen takarni. Majd be a sutobe.

De a paradicsom szoszt lasson (min.15 percig de akar 1 oran keresztul) kell szepen megcsinalni, keves olajban, lehetoleg (csak) friss bazsalikommal. Ha nincs friss bazsalikom akkor a paradicsom szosz alapja olivaolaj+fokhagyma vagy olivaolaj+hagyma .

Előzmény: adrienne1 (902)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 903
Bocsi, forditas kicsit összevissza lett, szoval olivaolaj utan egy összevagott hagyma következik:DDD
Előzmény: adrienne1 (902)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 902

Hozzavalok:

- 2 kanal olivaolaj- 1 gros oignon finement haché
- 1-2 szétnyomott fokhagymagerezd
- 1 kg aprora felvagott spenot 
- 65 deka felvert, friss ricotta

- 2 felvert tojas
- 1 csipet szerecsendio

Ez a töltelék, ezzel megtölti a cannellonit és utana leönti az egészet paradicsomszosszal, hat nekem ez olyan nagyon nem jön össze:(

Előzmény: Antonio Gambadoro (901)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.26 0 0 901

Ricottas/Spenotos szokott lenni, de reszletesebben milyen az amit olvastal?

A Pacal nem tudom bejon-e, nem mertem megkostolni :-)))
...es nem is fogom...

Előzmény: adrienne1 (900)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 900

Nekem a pacalpörköltön kivül minden bején, ami kaja... köszi, Antonio:)

(Ricottas/spenotos valtozatot valahol olvastam, de ettöl még lehet, hogy nem autentikus).

Előzmény: Antonio Gambadoro (899)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.26 0 0 899

A Cannelloni valamikor (es egy olyan huszonvalahany even keresztul) egy tipikus vasarnapi ebed (+vacsora) volt a csaladunkban. Mi mindig a Cannelloni al Sugo-t csinaltuk (akar hussal, akar hus nelkul), de ez ricottaval toltve sajnos...

Ha van kedved csinalhatsz olyan Cannelloni-t tokkel (?) (Zucca) es mascarponeval toltve + ra besamel. A tokot meg kell eloszor sutni 15 percig sutoben, majd mixerben majdnem daralni. A toltelekhez hasznalj csak szerecsendio fuszert + sok Parmigianot. Nem tudom mennyire johet be neked...

Előzmény: adrienne1 (891)
Selket Creative Commons License 2005.05.26 0 0 898
Látod, ez máris egy történet... :-)))
Előzmény: Antonio Gambadoro (897)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.26 0 0 897

de jo, megneztem az oldalt, egy par szoveg Napolyi dialektusban van :-)), mint ahogy az egyik nagymamam beszelt hozzam :-)).

En soha sem sutottem Pastiera-t, de tole mindig kaptam...

Előzmény: Selket (896)
Selket Creative Commons License 2005.05.26 0 0 896

A Pastiera nevű sütihez. :-)

http://www.pastiera.it/

Előzmény: Antonio Gambadoro (895)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.26 0 0 895
bocs, tortenet-recept-tanacs mihez?
Előzmény: Selket (892)
Selket Creative Commons License 2005.05.25 0 0 894
Ha valamikor mégis lesz rá időd, ugye beszámolsz nekünk róla? Én túl nyuszi vagyok elsőként megsütni. :-)
Előzmény: Zitka (893)
Zitka Creative Commons License 2005.05.25 0 0 893

Sajnos nem. Időközben beindult a kertszezon is, úgyhogy viszonylag kevesebbet sütök. De nem merült feledésbe. :-)

Előzmény: Selket (892)
Selket Creative Commons License 2005.05.25 0 0 892
Zitka, megsütötted végül a 692-es hozzászólásodban írt Pastiera-t?
Azért kérdem, mert ma megláttam (és megvettem) egy csomag búzát a DM-ben, és gondoltam, a tavaszi vetéssel már elkéstem, talán inkább sütném-főzném.
Antonio, esetleg neked van hozzá történeted, recepted, tanácsod vagy bármi?
Köszi. :-)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 891

Picit irigyellek... eredetileg pesti voltam, 23 éven at:)

Van esetleg valami kellemes ötleted cannellonira, ami se nem hussal, se nem spenottal/ricottaval van megtöltve?

Előzmény: Antonio Gambadoro (890)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.25 0 0 890
Pesten
Előzmény: adrienne1 (889)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 889

A, elvileg Tessinben voltunk, baratoknal, és vas. délelött atmentünk egy hatarmelletti faluba (holnapra, ha érdekel, utananézek). Eszetlen sok nép volt, nagy meleg, idönként a 6 gyerekböl elvesztettünk egy-kettöt:)))) de azért eltöltöttünk vagy 2 orat.

Utana noname vendéglöben megebédeltünk (pizzat, mert a gyerekek azt akartak, pedig allitolag elvileg azt este kell enni), kemencében sült, félhold alakura formalt calzonet ettem, és ismét elhataroztam, hogy kiprobalom a kemencében valo sütést (van otthon a kertben).

Nagyon értékeltem amugy, hogy a 6 gyerek latvanya nem riasztotta el a vendéglöst, föleg, hogy masfél évestöl 14ig volt mindenféle koru és nemü:)

Durumlisztet akkor majd veszek otthon, itt, Neuchâtelben nem talaltam:////

Te Pesten laksz, vagy Olaszorszagban?

(Jövö nyaron, ha igaz, Toscanaba megyünk, na ott is lesznek kulinaris élvezetek:)))

Előzmény: Antonio Gambadoro (888)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.25 0 0 888

Itthon mindenhol kaphato a magyar durum tesztaliszt, szukseges az olasz tesztahoz (es ahogy mar javasoltam fele durum / fele masik liszt).

A negyzetalaku raviolit nyugodtan zard le nyomkodva villaval (tehat viz, toljas nelkul), ha jol csinalod nem lesz problema :-)

Hol voltal, hol vasaroltal Punkosdkor? Meselj

Előzmény: adrienne1 (887)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 887

Egyelöre még csak tervezem a négyzetalaku tortellinit.

(Csak ne kellene dolgozni!!!:)

Géppel egyelöre finom tagliatellit, spaghettit meg lasagne-t csinaltam, az nagyon jo volt:)

"duplan tesszed be a teszta lapot a gepbe" na ezt eddig nem tettem. Durumlisztet pedig itt nem kapok, voltam Pünkösdkor Olaszorszagban, de a helyi piacon, ahova eljutottam, nem volt liszt:(((

(Volt viszont szaritott sziciliai paradicsom, olivabogyo, jopar féle paradicsom, articsoka - és cipök:DDD meg ruhak, mindenböl bevasaroltam:)

Előzmény: Antonio Gambadoro (886)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.25 0 0 886
Adrienne, milyen alaku toltott tesztat szoktal csinalni (felholdacska, kocka, 3szog)?
Előzmény: adrienne1 (884)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.25 0 0 885

nem, a gep sem nelkulozhetetlen...

Evszazadokon keresztul kezzel csinaltak es nagyon jol.

En mindig egesz vekonyra nyujtom a tesztat, ritkan szokott elszakadni, akkor ujra beletesszem.

Vagy a hengerek nincsenek jol beallitva (bar nem hisszem ha nem szedted szet a gepet) vagy a teszta rugalmasa nem a legjobb (a viz / liszt arany).

Ugye, a fele liszt durum? Ugye, 1 toljas / 100 g ossz liszt? Ugye, mindig csak 1 fokozattal vekonyabbra allitod be? Ugye, az elejen duplan tesszed be a teszta lapot a gepbe? Ugye, amielott beletesszed a gepben raszorsz lisztet a tesztara, hogy ne ragadjon a hengereken mikozben tekered (kulonben elszakad)?

Előzmény: adrienne1 (884)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 884

Es szerinted az nélkülözhetetlen?

Mert én ugy elgondoltam, hogy tképp meg lehetne a raviolikat csinalni az asztalon is, egyik lapra a tölteléket kis kupacokban, közés tojast vagy vizet, masik lapot meg rarakni, összenyomkodni, kivagni...

Es a raviolihoz mennyire nyujtod ki a tésztat? Nekem a 7es fokozatnal mar elszakadt helyenként, olyan vékony volt:(

Előzmény: Antonio Gambadoro (883)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.25 0 0 883
nekem pont ugyanilyen van + a "raviolissima" kellek :-)
Előzmény: adrienne1 (882)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 882
Előzmény: Törölt nick (881)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!