Keresés

Részletes keresés

esti-2 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 59
Feltéve, hogy a közölt "dokumentum" hiteles! Medgyessy tagadja, és pert indít. Gondolom a bíróságon majd kiderül, hogy valós-e? (Ahány sajtópert már elvesztett a MN, belefér még egy kis hamisítás is!)
De mikor kapok választ a kérdésemre?!
Esti János
Előzmény: MajomEmber (49)
Kaufmann Lajos Creative Commons License 2002.06.19 0 0 58
"szerintetek megszavazza a jobboldal a III/III-asok listájának nyilvánosságra hozatalát?"

Miért ne?

Ezen a pártok közül hárman veszíthetnek. Sorrendben:

1. MSZP (kányecsná)

2. SZDSZ (maoista múlt + ávós szülők = nagyobb bukási kockázat)

3. MDF

A legnagyobb bukta azonban a sajtóban lesz.

Előzmény: dodóka90 (57)
dodóka90 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 57
Kedves Jobbos Olvtársak !

Látom itt is téma az a méretes bukta, amibe a FIDESZ beleszaladt Medgyessy ügyben.

Végeznék ehelyütt egy mini nem reprezentatív közvélemény-kutatást: szerintetek megszavazza a jobboldal a III/III-asok listájának nyilvánosságra hozatalát?

dodó

wadkörte Creative Commons License 2002.06.19 0 0 56
Igaz.De azt szerintem lehet okosan is. Bár a közösség sokra képes, igy még az is előfordulhat hogy jobbat hoznak ki belőle,mint azt korábban eltervezték.Lelkük rajta!
Előzmény: Bűvös virág (53)
Bűvös virág Creative Commons License 2002.06.19 0 0 55
Ez már megint maszatolás, Esti úr! D-209 egy gyilkos diktatúra elnyomó gépezetének jól fizetett, kiváltságokat élvező alkatrésze volt, aki ezt ráadásul önként vállalta, miután nem vették fel elsőre az egyetemre (másodszorra érdekes már felvették). Ezt ugyan már tagadja, azt állítja helyette, hogy ő csak a 70-es években dolgozott, a francia cégeknél kémkedett/kémelhárított (a kettő között nem látok különbséget). Azt mondja meg, milyen morális tartása van egy olyan embernek, aki ezt követően vigyorogva átveszi Chiractól a Becsületrendet?
És hogy is van ez a jelentés a potenciális ellenforradalmárokról? Ez nem ügynöki munka? De hát ő nem volt ügynök! Akkor mi ez?
Izgatottan várom válaszát, Maszat Peti!
Előzmény: esti-2 (47)
S.P.Q.R. Creative Commons License 2002.06.19 0 0 54
>Abba a kérdésbe - engedelmével - újra nem megyek bele, hogy egyedül írok-e ilyen baromi mennyiséget?

És főleg ennyi baromi hülyeséget!!!

Előzmény: esti-2 (46)
Bűvös virág Creative Commons License 2002.06.19 0 0 53
Hasonló a hasonlót szereti... Ezért olyan családias ott a légkör.
Előzmény: wadkörte (44)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.19 0 0 52
Természetesen "nemzetvédelmi feladatokat" és "gazdasági folymatokról" van szó a válaszomban,elnézést:)
Előzmény: esti-2 (47)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.19 0 0 51
Tisztelt Esti úr!

Többségében egyetértek, de tudomásom szerint nem elsősorban az ipari kémkedés felgöngyölítésére és meggátolására szerződtek azok a belügyi tisztek
akik fedőmunkahellyel is rendelkeztek , hanem azokat a nemzetvédelmi feladatok is ellátták , amelyek a pénzügyi , gazdasági folyamatokra kiszivárogtatott információk miatt negatív hatást gyakoroltak „a nemzetgazdaságra”. Még annyit, meggyőződésem, hogy ezek az emberek ma is ugyanígy, ugyanilyen beosztásban jelen vannak a közéletben.

"Nagyjából ennyi a véleményem az ügyről, és akkor is ez lenne, ha mondjuk Orbán Viktorról derülne ki hasonló! (Ez természetesen nyilván csak feltételezés, azt akartam jelezni, hogy az ügy nem személy-függő!)"

A feltételezés szerintem most nem helytálló. Igy aztán annak elemzésében sem hiszek ,hogy mi történt volna ha Orbán Viktor nem 1964-ben születik Alcsútdobozon, hanem más néven, másutt, valahol Budapesten, jómódú polgári család sarjaként a 40-es években, vagy esetleg szegény falu gyermekeként valahol Erdélyben.

Üdvözlettel:
wadkörte

Előzmény: esti-2 (47)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.19 0 0 50
Még valóban nem jött elő új momentum, (ahogy Ön fogalmaz) a baromi mennyiség hátteréről, mert akinek teljesen nyilvánvaló, az nem kérdezi. Ahogy hasonló okokból azt sem, egyedül írja-e az újságot. Stílusról szólt a megjegyzésem, miután lentebb feltárta a szerkesztőségi palettát. Stílus váltást ( ezt is csak Ön említi ) szerintem jelenlegi szellemiségében nem igényel a lap, hiszen ahol egy kaptafára készül valami, ott gyakorlatilag elfelejti a zsurnaliszta , hogy az olvasó igényes. Ha ez - „eddig még soha , senkitől nem jött elő”- valóban adja át a társainak mint újdonságot.

Tisztelettel
wadkörte

Előzmény: esti-2 (46)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.19 0 0 49
a mostani dokumentumok szerint spicli is volt . . .
Előzmény: esti-2 (47)
andrej11 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 48
Szerinted természetes tevékenység a pénzügyminisztériumon belül "ellenforradalmárok" után kutatni? Ez része kell hogy legyen egy miniszterelnök életútjának?

(Írod már a vezércikket MP védelmében?)

Előzmény: esti-2 (47)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.18 0 0 47
Tisztelt vadkörte!
A III/II-es nem azonos a III/III-sal! Méghozzá - amennyire én tudom - nagyon nem, hiába kísérli meg bárki összemosni a "kémelhárítót" a spiclivel!
Az előbbi - ha az én véleményemre kiváncsi - szerintem nem erkölcsi kategória, az utóbbi az!
Ha valaki polgártársait beköpi, azokról jelentéseket írogat, egizszenciájukban veszélyeztetve őket, vegzálásnak téve ki őket, vagy csak ilyesmire szerződést köt, az számomra egészen más ügy, mintha valaki országát, nemzetét védi az ide beszivárgó - többnyire ipari - kémek ellen! Ezzel ugyanis nem árt társainak, hanem sokkal inkább védi őket! Ilyen személyek - remélem! - ma is aktívan élnek közöttünk!
Számomra nagyon furcsa az, hogy éppen a nemzeti oldalról válik egy ilyen helyzet kritika tárgyává! Egyszerűen nem értem, hogy mi a baj ezzel?! Tessék kérem tovább gondolni az ügyet! A honvédelem is rengeteg tisztet, katonát tartott el- és ki, éppen ezért! (Amennyire tudom, a Varsói Szerződés szerint a mi stratégiai ellenfelünk éppen a most oly baráti Olaszolszág lett volna!) Ők is erkölcsileg elítélendők lennének?
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy különböző dolgok a haza, és a politika! Még Antall József sem tudott megbírkózni azzal a leckével, hogy a Kádár-korszakban, az akkori törvények szerint hazaárulásért, vagy kémkedésért elítélt személyek rehabilitálhatóak-e pusztán azért, mert megváltoztak a társadalmi viszonyok és a politikánk?!
A III/II-es alosztály alapvetően nem politikai tartalmú tevékenységet folytatott, hanem nemzetvédelmit! Ez bizony - szerintem - még akkor is nemzetvédelem, ha akkor a nemzetet egy ma már elítélt és elutasított politika vezette!
Nagyjából ennyi a véleményem az ügyről, és akkor is ez lenne, ha mondjuk Orbán Viktorról derülne ki hasonló! (Ez természetesen nyilván csak feltételezés, azt akartam jelezni, hogy az ügy nem személy-függő!)
Esti János
Előzmény: wadkörte (42)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.18 0 0 46
Tisztelt vadkörte!
Ez új momentum, eddig még soha, senkitől nem jött elő! Át fogom adni a társaimnak, bizonyára megszívlelik és stílust váltanak!
(Abba a kérdésbe - engedelmével - újra nem megyek bele, hogy egyedül írok-e ilyen baromi mennyiséget?)
Tisztelettel:
Esti János -- ezúttal egyedül.
Előzmény: wadkörte (44)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.18 0 0 45
Tisztelt Majom Ember!
Kicsit nehéz ám kiigazodni magán!
Ön minden kérés nélkül rászól az emberre, ha az valami olyasmit csinál mással - tehát nem Önnel -, ami Önnek nem tetszik! De azt veszem észre, hogy ezt csak eszmetársaival vitatkozókkal teszi, sajátjaival már nem! Ezen a ponton etikáról beszélni minimum nevetséges! Ön többször rám szólt, hogy válaszoljak Andrej11 kérdésére - például -, miközben mi éppen erről beszélgettünk Andrejjel! Ám az Önnek feltett egyenes és konkrét kérdésemre még mindíg nem válaszolt, helyette mellébeszél, és minden alkalmat megragad az elterelésre!
Ön saját véleményét is meghazudtolva - levelezésünk után! - újra elkezdett engem "nem_majomozni", és mikor rászoltam Önre - felvetve, hogy esetleg beteszem az ezügyben folytatott levelezésünket -, Ön nem tiltakozott ez ellen, és természetesen nem is kért elnézést a dolog miatt, jó szokásához híven átsiklott felette! Ez az Ön etikai szintje?! Mert ezt én semmivel nem sértettem meg!
Amúgy - ha jól vettem ki szavaiból levelezésünk során - éppen Önök léptek át kissé a durva netikett-sértésbe, melyről nem tudtam ugyan, de ez nem menti fel Önöket!
Úgyhogy édes úr, nem kioktatni - ha szabad nekem is a ME-féle felszólító infinitívuszokban fogalmazni -, hanem válaszolni! A hamuhintéstől eltekintek, nem ismerem az Ön vallási hovatartozását.
Esti János

Mikor válaszol a kérdésemre?

Előzmény: MajomEmber (43)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.18 0 0 44
Ja, és igazi kis család lehet a maguké ott a szerkesztőségben, mert bár azt irja vannak páran, de valahogy nekem olvasóként mégis egy stilusnak tűnik az önök lapja.Persze ez biztos csupán véletlen. Tisztelettel várom válaszait.
Előzmény: esti-2 (41)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.18 0 0 43
A netikett ismeretenek alapos hianya, valamint durva es otromba dolog valakivel folytatott maganlevelezest az illeto belegyezese nelkul a forumban (neten) kozzetenni. Gratula. Remelem, ezt ossze tudja majd egyeztetni onmagaban az ujsagiroi etikaval es sajat lelkiismeretvel.

Ambar az utobbi ketto megleteben nem vagyok annyira biztos . . .

tisztelettel;

ME;

Előzmény: esti-2 (40)
wadkörte Creative Commons License 2002.06.18 0 0 42
Jó estét mindenkinek?
Esti úr!A gondolatait olvastam /olvasom itt is. Gondolom valaki a munkatársai közül megirja majd a friss Medgyessy történetet. Érdekelne az esetről kialakult álláspontja, ha ismertetné.
Előzmény: esti-2 (41)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.18 0 0 41
ME!
Helyes, úgy legyen!
Akkor hát várom a válaszodat a kérdésemre!
Esti János
Előzmény: MajomEmber (38)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.18 0 0 40
Húúúúúúúúúúúúú!
De unom!
Szekeress! Itt van Majom Emberrel a levelezésem ezügyben, ha ő már nem szól emiatt, tessék, olvasd!
Én nem vagyok "hazudós"!
Tehát (rakd időrendi sorrendbe, én már unom szerkesztgetni.)
ME!
Ezt nem egészen értem! Mit moderáltattam ki? És mikor?!
Esti János
PS:
Nézd, én a saját nevemmel jöttem fel ide - semmi értelme nem lett volna más nevet, nicket használni, a lapon is ott vagyok. Bárki előttem a nevemben írt, vagy úgy csinált, mintha a nevemben írt volna, az egyszerűen visszaélt a helyzetével! Attól a kollégámtól - egyébként ír a lapba -, aki "nem_majomkodott", majdnem megváltunk. (Pontosabban én nem rúghatok ki senkit, mert nem vagyok munkaadó, de ott tartottunk emiatt, hogy akkor egyikünk elmegy. Nem volt szép történet, hála Istennek vége, Zsolt belátta, hogy amit csinált - a szándéktól függetlenül - elfogadhatatlan!)
ME! Összesen négyen vagyunk "állandók" a lapnál, ebből a másik három kolléga fő munkahelyét tekintve máshol dolgozik, leginkább ezért a szignó használat az eredeti név helyett. (Nem tudom, mennyire ismered az újságírókat, de kivétel nélkül mindenki örömmel írja alá egy-egy cikkét a saját nevén. A lapoknál általában még ma is hosszú ideig tart, míg egy cikk alá odavésheti a saját teljes nevét a kezdő scibler.)
A csapat egyébkén - mint az nyilván látható - msz, ov, fp - no, vele kellett volna kezdenem -, és én. szk csak újabban ilyen aktív, régebben a közösen kidolgozott hosszabb sorozatokat írta és rendezte a lapnak.
Hát ennyit rólunk.
Esti János
-----Eredeti üzenet-----
Feladó: "MajomEmber"
Címzett: "*****"
Elküldve: 2002. június 03. 23:12
Tárgy: Re:

Hali!

OKes, ez rendben van. Node a nem_esti nicket akkor miert kellett kimoderalni par perccel azutan, hogy megjelent ?
udv;
ME;

ME!
Nem én írtam nem_majom nicken, hanem egyik hülye kollégám, aki úgy hitte, hogy tartozik nekem ezzel. Mindaddig, míg le nem csaptam a kezét a billentyűzetről. Elég régen történt. Nagyon hülye dolognak tartottam és tartom ma is. Nem szorulok senki védelmére, vagy igazolására, azt pedig kimondottan utálom, ha valaki - a hátam mögött - elkezd a nevemben (már nem a polgári nevemben) netezni!
Fiam nekem van és nem neki, viszont nem én írtam a nem_majom néven.
Amúgy a dolognak mindössze elvi jelentősége van csupán, mert - elolvastam nagyjából a beírásokat - többnyire egyetértek velük.
Ám azt még munkatársaimtól is megkövetelem, hogy hadd gondoljak én magamtól azt, amit akarok, nekem senki ne adjon a számba semmit! (Mindenfajta értelemben! :)))
Esti János

ME!
Úgy látom, makacs szokásod, hogy félreolvasol! Nem a megbízásomból írt nem_majom, hanem a nevemben, de a tudtom nélkül! Ez a kimoderálási dolog is ő lehetett, meg fogom kérdezni tőle.
Nem tudod, hogy miért "moderáltatott" ki?
-----Eredeti üzenet-----
Feladó: "MajomEmber"
Címzett: "*****"
Elküldve: 2002. június 04. 13:48
Tárgy: Re: Re:

Hali!

> Ezt nem egészen értem! Mit moderáltattam ki? És mikor?!
> Esti János
Tavaly osszel jottunk be a nem_majom nick utan a nem_esti nickkel, mivel kiderult, hogy a nem_majom az Te vagy, vagy aki a megbizasodbol ir, az emilcim is stimmelt.

udv;

ME

Helló ME!
Egy nem_esti nickkel felfedtetek engem személyesen?
És mit írtatok rólam???
Esti János
-----Eredeti üzenet-----
Feladó: "MajomEmber"
Címzett: "*****"
Elküldve: 2002. június 04. 21:42
Tárgy: Re: Re:

Hali!

> Úgy látom, makacs szokásod, hogy félreolvasol!

En mar csak ilyen vagyok :-)

> Nem tudod, hogy miért "moderáltatott" ki?

Mar irtam, egyszeruen bejottunk egy nem_esti nickkel, erre 10 perc mulva az a nick megszunt, es volt irgum-burgum, hogy felfedtuk egy nick valodi azonossagat.

udv;

ME

Helló!
Nem szoktam "dühös" leveleket írni, csak nagyon ritkán. Nem tudok a
dologról.
Bocs!
Esti János
-----Eredeti üzenet-----
Feladó: "MajomEmber"
Címzett: "*****"
Elküldve: 2002. június 05. 09:01
Tárgy: Re: Re:

Hali!

> Egy nem_esti nickkel felfedtetek engem személyesen?
Semmit kulonoset, meg a nevedet sem irtuk ki, ha jol emlexem. Pusztan a nem_esti nev elegendo volt a moderahoz.
Valamint kaptunk egy duhos levelet is a nickhez tartozo emilre, hogy mit kepzelunk itt magunkrol. A stilusa rad vall.

udv;

ME

Eddig a levelezés, azért keveredett az időrend, mert állandóan "re" válaszolgattunk egymásnak.
Remélem, neked is elég meggyőző lesz.
Esti János

Előzmény: szekeress (39)
szekeress Creative Commons License 2002.06.18 0 0 39
>Erről a topikról nem is tudtam eddig!

Hazudós! Pedig már írtál ide nem_majom-ként az ex2@axelero.hu címről.

Előzmény: esti-2 (37)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.18 0 0 38
Ugy legyen.
Előzmény: esti-2 (37)
esti-2 Creative Commons License 2002.06.17 0 0 37
Hát ez meg mitől "hivatalos Mi újság topik?!
ME!
Ön a Topikügyi Hivatal?
Egyébként nem én hoztam fel a másik topikba a Mi újság témát ha jól tudom! Erről a topikról nem is tudtam eddig!
Esti János
PS:
Nekem teljesen mindegy, hogy milyen topik-cím alatt beszélünk a Mi újságról! Csak azt nem szeretném, ha itt most majd mindenki úgy tenne, mintha szűz volna, és semmire nem kell reagálnia azok közül, amik az előző helyen elhangzottak!
Esti János
Előzmény: MajomEmber (36)
MajomEmber Creative Commons License 2002.06.17 0 0 36
letezik, csupan Esti Janos nem hasznalja
Előzmény: Hagymásy András (35)
Hagymásy András Creative Commons License 2002.06.11 0 0 35
Nem is tudtam, hogy volt már egy hivatalos Mi újság-topic!
andrej11 Creative Commons License 2001.11.20 0 0 34
Remélem a választók is így gondolják.
Előzmény: MajomEmber (33)
MajomEmber Creative Commons License 2001.11.19 0 0 33
Mi ujsággal bakot löttek... eléggé öngól szagu a dolog...
Tycho Brache Creative Commons License 2001.11.19 0 0 32
De már Pozsgay megállapította, hogy nem a (sztálini) személyi kultusszal van csak baj - az egész rendszer rossz.
Előzmény: andrej11 (31)
andrej11 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 31
Vagy lehet, hogy nem is tartja égőnek? Pedig az. Nincs a városban személyi kultusz? A Mi újságban szerintem az van.
Előzmény: szekeress (30)
szekeress Creative Commons License 2001.11.12 0 0 30
Meg jó a beszédek alatti független értékelés is...
Szerinted ezt az egész újságosdit komolyan gondolják? Warvasovszkyt nem kedvelem különösebben, de nem annyira hülye, hogy azt gondolja egy ilyen lap egyetlen szavazatot is hoz neki. Szerintem tök égő neki hogy estijánosok magasztalják flekkszámra.
Előzmény: andrej11 (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!