A levelező Démon írt, hogy a Neked címzett levelemet nem tudja kézbesíteni! (Ez a citroméles már többszőr, más partner esetében sem... ) No, akkor kérésem: Légyszives egy irányárral kűldj egy mailt az én címemre a teleszkopikról. Csak az árbóc érdekelne. Köszönöm.
Ha gondolod akkor írj, talán tudok segíteni mert le is van valahova mentve. Nekem is van egy SC-390U Amit szintéh ezzel progiztam fel! Csak ahhoz, hogy programozni tudd kell egy Billentyűkód is a program menübe belépni!
(Gyorsan elkűldtem, mielőtt időtúllépés miatt elnyeli a zIndex mocija a kínkeserves gépelt szövegem! -D )
No, a forgó átalakítás így nem sikeres!
Viszont van egy jó pár éves adóságom, aminek végső megvalósításához keresek eg minél kisebb méretű 2x200 pF körüli LÉGFORGÓ-t! (135-250 pF közöttit.)
A "korhűség" okán kellene, mert ha csak magamnak, avagy Barátnak tenném, már régen valami varikappos hangolásura alakítottam volna! HI!
Nos, azért nem az adok-veszek, mert vannak CSEREALAP-nak kitünő minőségben gyári forgóim: Pölö: VEF-be, a Rigai gyár 2x350 (360) pF-es forgója. Avagy 2x500 környékén a VIDEOTON, ORION, ex NDK, Lengyel, Bolgár rádiógyárak forgói.
:-) Ebben a kérdésben már csak Skype-os megfigyelő vagyok, mert másik városban élnek. De talán majd ott is csinálok egy ideiglenes QTH-t - ha megengedik. Kár, hogy csupa lányom van, mert nem érdeklődnek a szaporafrekvenciás villanytechnika iránt, így a felhalmozott technika sorsa bizonytalan. De talán majd az unokák ha lesznek ... Macskák azok tuti:-)
No, piciny szakmai: Lehet, hogy adok-veszekbe kellene?
Nos: Nekiveselkedtem a hétvégén egy projekthez szükséges forgókondenzátor kapacitásának felezésére. 2x500 pF volt a kiindulás, de nem vidi, hanem egy asszem lengyel (ex NDK?) forgó Sajnos nem sikeredett. Ugyan most nem a "kiherélés" módszerét alkalmaztam. Abban ugyan "spíler vagyok" -mondotta egy OM-, hanem azzal gondoltam a kapacitás felére vételét, hogy a forgó álló szektorát középen kettéfűrészeltem lombos fűrésszel, az összekötő-beültető lemezt. Az ötlet adta magát, mivel a sztator kettő kalit (porcelán?) tuskócskán ücsörgöt. A két szigetelő tönk között pedig adódott a vágás, és így akár egy 4x250 körüli forgóra tehettem volna szert. Sajna a vágás után az állórész lemezkötege elmozdúlt és így az a rotorrl zárlatba kerűlt.
Bizakodjál! Nálunk kettő anyamacska (Anci, Manci) első almában ma szum. 5 kismacsek van! Többeknek igértünk, mint a létszám, mert a cicus a környékünkön is fogyó.
De bíztatlak: Előző szintén nőnemű egyedű macskánk egyedűl, egy alomban is produkált HETET!
RH -n jó időben 1wattal is tudsz beszélni az egész országgal.
URH -n meg szólj be valamelyik átjátszón(Bcsaba,Galya,Cegléd,stb.) és biztos lesz partnert akár simplexre is, de 145.525 -n hétvégén sok figyelő akad, a gyalográdiósok miatt.
Megint egy pozitív tulajdonságodat ismerhettük meg :-) Az egyik gyerekem két hete mentett meg egy pici macskát az elgázolástól, azóta együtt laknak. De remélem 13 nem lesz neki, hacsak ... (lánycica)
Nem mindenütt volt így. Nekem 1971-ben semmi ilyen nem kellett. Édesanyám pedig régi nagybirtokos család tagja, még a KISZ-be sem léptem be soha. Kisdobosnak és úttörőnek is csak "gyalogos" voltam. Még az iskolai énekkarba sem menten.
Viszont építgettem sokat, a középiskolában már családokhoz jártam rádiót, TV-t javítani. Zsebpénzért.
A konstruktőri oldalról jutottam az amatőrséghez.
Pedig pofám volt ezerrel, nem csíptem az MHSZ kiselejtezett lumpen exkatonatiszt góréit.
De tisztességes, a klubtagjaiért tűzön-vizen kiálló klubtitkáraim voltak.
Miután letettem a munkáimat a maguk fizikai valóságában, az ideológia szóba sem került.