Viszont az Aurisnak nincs ilyen ütős,1.6-os diesele.Csak 1.4 és 2.0 D4D.Az első szerintem csak a Yarisban jó,de ott király!Ilyennel furikázik a feleségem és ha éppen tehetem én is,viszont a 2.0 diesel felára a Corolla esetében 1.170.000 Ft.Ez pedig már egy pöttyet sok.Szerintem.
Az Auris drágább lesz ugyanolyan felszereltség mellett mint a Ceed ez biztos,de a Bravo se lesz olcsó. Az Auris ára kint annyi mint a Corolláé és szerintem a Bravo itthoni ára is lesz annyi a jelenlegi kezdőára alapján. (14900 euro)
Mivel az ilyen címeket osztogató bizottságok tán kevéséb elfogultak a márkákra nézve, no meg talán nem annyira kenik őket, mint pl a Renault az EURO NCAP-ot (kutatás-fejlesztés támogatás címen)... :)
Szerintem símán elvihetné az év autója címet 2007-ben, de ebben az évben még sok más új aspiráns is piacra fog lépni... :)
Ahogy mondod P.URBANUS! Erre gondoltam én is amikor azt írtam, hogy előbb-utobb csak ébred a magyar társadalom is és letaszítja trónjáról a"VW-istenséget". Csak hát ehhez kellene a racionalizmus! Valaki írta egyik fórumon, hogy egyetlen nagy baj van a cee'd-el, és az a jel az orrán! Ha másmilyen lenne simán elvinné az év autója pálmát! Hátha így is elviszi :-)))
Nekem is tetszik ez a két masina,de félek,hogy az Auris nem lesz olcsó.Az új Corolla sem az és feltételezem hasonlo lesz az áruk.Az olasz gép pedig szép és gondolom igyekeznek majd ők is minőségit alkotni.
Személy szerint én is inkább várok pár hónapot, egyrészt mert hátha lesz még 1-2 egyéb csomag, másrészt megvárom a Toyota Auris és a Fiat Bravo hazai megjelenését is. Ráadásul a Bravonál is már 5 év garit emlegetnek a külföldi fórumokon, a végén még más márkák is felviszik a gariidőt a KIA miatt.
KiberLovag: sztem ezek a csomagok olyan olcsók, hogy nem érdemes "szőrözni". Más márkáknál sztem az ülésfűtés önmagában 100e Ft... (bár most olvasom zotty1 hozzászólásást, miszerint a Grande Puntohoz 60e, hm.:) Első ablak fűtés: azt hogy értetted, hogy a PDA GPS antennája nem "lát ki" tőle? Csodálkoznék... Jahh, időközben olvastam a válaszod:). Egy vacak fűtőszál ennyit számítana?
zotty1: formára jellegtelen a Cee'd?? Nekem éppen a formája miatt is tetszik. Persze ízlések és..:)
Tettestárs: egyetértek, én is várok még tavaszig... De ahogy knbm is írta, nem feltétlenül azért, mert 2-3 hónap múlva máris akciót várnék. Hanem mert ahogy most bevezették a csomagokat, kiderülhet még 1-2 egyéb dolog (pl. talán lesz 1.6 LX változat, bővülő opciók, stb.). Tényleg nagyon tetszik az autó, de az is igaz, hogy nálam nem s.o.s. kérdés az autócsere. Nem akarok úgy járni, mint Andrew31, hogy esetleg utólag mérgelődnöm kelljen.
Secretknight: én inkább vlevivel értek egyet. OK, vmivel olcsóbb a Lacetti, de azért nézzük meg a 2 autó esetében, hogy mit kapsz. A Cee'dnek nagyobb a csomagtere, sztem igényesebb a belső tere, jobb a futóműve, erősebbek a motorjai és alapból +2 légzsákot tartalmaz. Abban viszont igazad van, hogy a frissessége miatt a Cee'd egyelőre jobban tarthatja a listaárát... Igaz, Tettestárs arra hívta fel a figyelmet, hogy már most 300e körül lehet alkudni...hm.
"Egyetlen pici problémájuk, hogy nincs presztizsük, nem tartják az árukat."
Az 5+2 év garancia nagyot lendíthet ám ezen a problémán. A Vw Golf 1.4 75 lógyenge full fapad edition tulaja 4 év múlva, lejárt garanciával nem kérhet majd többet, mint a Cee'd tulaja a 109 lóerős, jó eséllyel még garanciális kocsira. Már ha racionálisan gondolkodunk, ugye.
Megnéztem én is ezt a "csodás" német videót! Eddíg sem voltam VW párti ezután sem leszek az! Nekem ez előtt is koreai autóm volt /daewoo/ és nem volt vele semmi gond! Egyetlen pici problémájuk, hogy nincs presztizsük, nem tartják az árukat. De bízom benne,hogy a magyar társadalom előbb-utóbb ébred! Meg lehet nézni a legutóbbi meghibásodási statisztikát!!!!! (Azért be kell vallanom,hogy egyéb téren is preferálom a koreai termékeket.) De igyekszem tárgyilagos maradni!:-)
en egy eve voltam elfoglalva ugyanezzel a problemaval az OFF dizel polommal, ott arra jutottam, hogy egyreszt 1000-nel nem cserelek mert meg szep szine volt az olajnak, de csereltem 10.000-nel, es a jovoben is cserelek minden 10-nel, amikor eppen nincs kotelezo, akkor termeszetesen nem markaszervizben, ha van kotelezo, akkor meg viszek olajat, es figyelem a kezuket:-)
Szevasz Andrew31! Én is azt tanácsolom, hogy ha rá tudod áldozni azt az x összeget akkor cseréltesd! Rosszul biztosan nem jársz vele, hidd el a gondoskodást meghálálja a kicsike!
Mert ezt az autót európára tervezték az itteni igények szerint és ezért is gyártják itt. Amerikába a Ceed annyira furcsa lenne mint itt az amcsi autók. Nézz meg egy Dodge-t. Az amerikai piacra majd terveznek és gyártanak ott.
Ha már egy német tv tesztjéhez ilyen csúsztatások kellenek akkor az a Ceed dícsérete. Elmondják, hogy 1 literrel kevesebbet fogyaszt, ugyanolyan jó, olcsóbb 2000 euróval, csak hát a csomagtér kisebb ( aGolf Plus hoz képest) hát igen, savanyú a szőlő.
Mit váhatunk el egy német adótól?Naná,hogy Golf győzelem.Pedig nekem nem jön be a Golf,nem igazán tetszik.Szerintem a cee'd jobb lesz és ezt az idő igazolja majd.De nem vagyunk egyformák,tehát akinek a német a nyerő az azt veszi.Nincs ezzel semmi gond.Az 1.6 CDRi EX-hez lehet kérni tolató radart opcióban?
Azé' ölég nagy köcsögség a Golf PLUS-szal összehasonlítani. Miért nem a sima Golffal vetették össze? Ja, hogy akkor nem biztos, hogy nyert volna a germán? :-)
Lehet, nem egyformán néztük. Ami engem érdekel az a klíma+ABS. Emellet a KIA 1.4-es motorjával elérhető utazósebességet sok más márka csak 1.6-os motorral tudja hozni. Gondolok itt elrettentő példaként az 1.4-es 80 lovas focusra. Egyébként a lacsi 1.4-es star listaáron 3 029 000Ft, az 1.4-es Elite 3 594 000, az 1.6-os Elite pedig 3 794 000 A ceed pedig 3milla (LX base 1.4-es), 3.4milla (LX 1.4-es), az 1.6-os 4.1milla, de csak EX felszereltségben van, az is dob az áron. Ez durván összenézve a lacsinál már Platinum felszereltség, szintén 4milla fölötti áron. De igazad van, mindenki annyiért és olyan kocsit gurít ki a kereskedésből, amilyet ki tud alkudni magának.
Csá vlevi! most a chevy akcióban majdnem ugyanannyi amennyiért én vettem....az 1,6 ceed 4,086mill. a honlapon legalábbis.Hát azért ez nem egy-ár.Persze alku kérdése+kereskedőé.Csakhát a ceed nagyon uj modell most még tartja a listaárat...
Szevasz Tettestárs! hát szóval igen,mindenhol vannak akciók,és mindenképp érdemes várni legalább fél évet vagy többet is...Az enyém 2 éves modell volt mikor megvettem,ráadásul a 2004-eshez képest sok mindent javítottak ill. megváltoztattak rajta-a javára. Szerintem ha 3,5mill körül megkapod az 1,6-ost az már jó vétel a többihez képest..mert amúgy simán a golfok,hondák minőségét hozza(bár a fene tudja,sokak szerint nincs jobb a koreai autóknál :)))
Köszi a választ.Ha nincs és nem is lesz 1.6 CRDi TX szereltséggel az sem gond.A kocsi akkor is jó lesz EX szereltséggel+néhány opciós csomag.Igaz,még várnom kell egy ideig a vásárlással.Addig legalább jól kiforrja magát minden.Vasárnap az Autómániában is tesztelik.Kíváncsi leszek a véleményükre.
No ja, megerősítem, ahol mi voltunk nyíltnapozni, ott is az első nap délelőttjén eladtak 3-at, és akkor még az idő is xar volt, hogy túl sok vevő legyen... szerintem azért lesz jópár Cee'd az utakon, de az is igaz, hogy az első heppes felfutásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni... :)
A belső antennás GPS-ek döntő többsége jeletős jelveszteséget szenved ezek miatt, a régebbi/olcsóbb típusok meg teljesen "vakok" lesznek... :( Nálam Egy mezei Acer N35PDA + IGO van, az alapból tök jó, másra nem is használom, de hiába van neki egy elég jó 12 holdas vevője, az is nehezen lát ki sajna az ilyenen... :( Ezért viszont nem vennék külső antennás kütyüt, mert amúgy nagyon megfelel arra, amire én használom, és sokkal intelligensebb, mint a gyári navik... :)
Abból kiindulva, hogy ahol én kipróbáltam kedden még minden színből volt választási lehetőségem, két nappal később amikor bementem rendelni már nem volt fekete ezért gyártásból kellett rendelnem májusi határidőre, ekkor még volt raktáron két szinben. Aztán elkezdtt a nejem győzködni, hogy ne várjak a feketére jó lesz más szín is. Bementem szombaton és kiderült, hogy már abban a két színben sincs. Az értékesítő szerint a héten 12 Ceede-et adtak el. Ha ez egy vidéki kereskedésben ennyi akkor mondjuk 30-35 ( nem tom mennyi van) kereskedésre számolva legakább 300-400 darab. A bevezetéskor elmondott és itt a fórumon is szereplő számok szerint a KIA 1200-1500 darabot akar magyarországon eladni 2007 ben. Ha ez így van akkor aligha számíthatunk akcióra vagy árcsökkentésre. Ezt bizonyítja az is, hogy amikor megrendeltem már 28 ezerrel drágább ár került az szerződésre a február 5 től emelkedő regadó miatt. Ott előttem hívta fel a kereskedés tulaja a KIA Motors Hungary-t, hogy mi lesz a regadó emeléssel. A válasz az volt, hogy az alap (2999000 marketing árat ) kivéve a KIA nem nyeli be a regadó emelést, a Base kivételével minden modell ára emelkedik a regadó emelés mértékével.