Keresés

Részletes keresés

törpikék Creative Commons License 2009.10.01 0 0 281

Fokkermann!

Nem laca-facázok,mert ahogy néztem a gépedet. vagy a koen-étugyan igy állok. megvannak a szárnyak/futomü,also,középső/ a felső bal most van készülőben hiányzik még 4 borda és a ki és belépőél./

Amit felraktam agépre azon csak a törzs van és az alsó -felső szárny és a készülő pilota ülés.

Egyébként én a  belépő éleket gömbölyitem.

Údv. Törpi /mint ahogy irtam tul nagy kép,mindig a családi képeket akarta felrakatni.

Gondolom arra meg nem vagy kiváncsi

Egy szó-mint száz: még a pc-vel kapcsolatban van mit tanulnom.

fokkerman Creative Commons License 2009.10.01 0 0 280

Kedves törpikék!

Engem kérdezel? A saját gépemhez is iszonyú hülye vagyok, sokszor a nyomtatómmal sem bírok! Az alkalmazásokra sokszor úgy nézek rá,mint egy idióta, aki nehéz tételt húzott!   Na mindegy, próbálkozzunk! A kérdés az, hogy a gépeden fennt vannak-e a képek, ha igen, akkor hol?? Dokumentumokban, ott egy mappában, amelynek talán neve is van? Ha tehát, tudod, hol vannak a képek és biztos is vagy benne, akkor szépen feljössz erre a fórumra és valamelyik hozzászólásnál, vagy az új hozzászólásra KATT !! Megjelenik az ablak, ahova írni szoktál, húzd le az aljáig az egérrel! Találsz ott 3 alkalmazást! Katt a 2-re /ÚJ KÉP!/a tallózásra! Megjelenik egy ablak, dokumentumok, sajátgép,hálózati helyek. Ha a képnek neve vagy mappája van, megjelenik az ablakban, ha nem, akkor felül katt a legördülő sávra és keresd további helyeken, amit kitesz az ablakba! Ha megvan, katt a megnyitásra, eltűnik az ablak és ha jól megnézed, van egy "Feltölt" nevű ablak, oda katt! A kép megjelenik alul, előtte két szó:"Beszúr, törlés"! Katt a "beszúr"-ra és máris ott a kép a hozzászólás ablakban! Ha több képet akarsz, ismételd meg a fent leírtakat!! Írhatsz mellé szöveget is !

Te lecsiszoltad már az alsó szárny belépőélét teljes hosszában? Vagy csak a törzs alatti részt kell legömbölyíteni???

Soxerencsét. ÜDV! Várom a képeket...............................

Előzmény: törpikék (279)
törpikék Creative Commons License 2009.10.01 0 0 279

Üdv.Fokkermann!

Én nem vagyok egy számitógépes szakember. De ha leirod,hogy a számitógépről hogy tegyem át a forumra/mert ez nekem nem  megy/ Akkor megcsinálom.

Üdv. Törpi.

fokkerman Creative Commons License 2009.09.30 0 0 278

Kedves törpikék!

Dunakeszit nem azért írtam oda, hogy ott randizzunk, hanem mert ott lakom és a találka kedvéért akár a ruszkikhoz is elmegyek. A találka egyébként sem kötelező senkinek! Véleményem szerint a személyes tapasztalat a legjobb! De ha nem jön össze, az se baj! Megjegyezném: ÉN sem tartozom a mai korosztályhoz, sőt!! Kedves törpikék! Legyél te az első, aki közzéteszi a személyes tapasztalatait itt a fórumon a gépről!Tisztelettel könyörögve kérlek, rakjál már fel egy pár képet a madaradról!! Nagyon érdekelne engem és másokat is!!

ÜDV.......és jó építést!

Előzmény: törpikék (273)
apuci67 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 277

Sziasztok!

Bocsi a "zavarásért", új vagyok még a fórumon. De, régóta figyelem a "fejleményeket". Ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy közreműködjek én is.

Nagyon tetszik fokkerman ötlete az "összejövetelről". Igaz, hogy közel lakom Dunakeszihez, Sződligeten.

Én még csak a 32-ik számnál tartok, szintén a posta "gyorsasága" miatt. De, még nem fogtam neki összeállítani, gondoltam még gyűjtögetem a darabokat. Majd, ha kint rosszabb idő lesz és nem lehet már kertészkedni, nekifogok összeállítani a gépet.

Szóval ÜDV mindenkinek és KITARTÁS!!!

jrkovacs Creative Commons License 2009.09.30 0 0 276

Köszönöm szépen jó lett!

De lehet még rendelni valaki tudja?

fokkerman Creative Commons License 2009.09.30 0 0 275

Sziasztok!

V-ki meg tudná mondani, hogy az alsó szárny belépőélét teljes hosszában le kell gömbölyíteni!!

ÜDV........

kristofka01 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 274
Vörös Báró építők figyelem!

14-20, 22-23, 26-36, 38-39, 41, és 46-48-ig terjedő számok eladók! Bármennyit lehet venni egyszerre, akár külön-külön is! Ár megegyezés szerint! Név.: Vágány Kristóf, Tel.: 06-70/322-9507, E-mail: kristofka@freemail.hu

törpikék Creative Commons License 2009.09.30 0 0 273

Kedves Fokkermann!

Én ugyan nem veszek részt a talűlkozón,mert elég messze lakom Dunakeszitől,meg aztán én nem is tartozom azt hiszem a többség kor osztályához.

Én egyszerü hobbis modelező,főleg dioráma épitő vagyok. Tavaly megtetszett ez a lehetőség és belevágtam./Sajnos a Ferrari épitéséről lemadtam/

Mint korábban irtam,lemondtam a megrendelést sok telefon,kiszámithatatlan postázás miatt.

Igy most hetente veszem,kigazdálkodva a havi közel 10 000 ft.-ot.

Jelenleg az 58. sz.-nál járok,de lényegében sok alkatrészt már beépitettem,ami a korábbi számokkal jött,de az utmutato alapján erre később kerül sor.

Tekintve,hogy én makettet készizek ezért megengedtem magamnak egy kis eltérést a szabványtol.

Ha nem jön össze a találkozo,javaslom,hogy a tapasztalatokat a forumon tegyük közzé.

Ha meg összejön egy száraz időt kell választani,mert anyirkos idő nem tesz jót a balsának/megvetemedik/

Elnézést,hogy zavartalak,további türelmes épitést kivánok Neked és a többi sporttársnak/

Üdv. Törpikék

Alexis70 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 272
Üdv Mindenkinek!

Én anyagi okok miatt nem vágtam bele, de olvasgatom a fórumot, főleg tapasztalatokat gyűjteni. Érdekelne, hogy el küldenétek nekem is ezeket a szkennelt rajzokat? Az összeszerelési útmutatót leszedtem a honlapról. Még egy kérdés: az újság többi részét (repüléstörténet, stb) beszkennelte-e valaki és megkaphatnám-e? Köszi és jó építést. E-mail: alexis70@tvn.hu

fokkerman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 271

Szia Stef01!

Miből csinálod a ki és belépőélt?

Előzmény: Stef01 (266)
jrkovacs Creative Commons License 2009.09.29 0 0 270
Azt még nemtom, de valahogy énis +akarom építeni. A rendelést még lelehet adni vagy már nem?
fokkerman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 269

jrkovacs!

Megy! 22-51-ig! 1-22-ig kérd meg KoAn-t! Te is építeni akarod? Miből? Lehetek kíváncsi?

ÜDV!......neked is jó építést.

Előzmény: jrkovacs (263)
fokkerman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 268

Sziasztok!

Tegnap összeraktam a jobbközép szárnyat is! Már csak a szárnyvég és a borítás hiányzik. Kezd egyre jobban hasonlítani egy repcsire a tákolmány!DDDD!

Már nagyon várom a következő lapokat! Addig is gyártom az ALACSONY KÖLTSÉGVETÉSŰ Vörös Báróhoz az elemeket!

ÜDV!.......jó építést mindenkinek.

fokkerman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 267

törpikék!

Látom, azért a te kiváncsiságodat is felkeltette a dolog. A felhívás az már megtörtént! Az lenne jó, ha mindenki megírná, esetleg október hóban valamelyik hétvégén mikor érne rá,van-e kedve hozzá, nem sajnál időt és fáradtságot,üzemanyagot! Napot nem írok, mert azt mindenki maga dönti el, neki mi a megfelelő. Sz-tem egy napos, délelőtti óra megfelelő lenne! A HELY a legkérdésesebb dolog! Én személy szerint alkalmazkodom bárkihez! Akit érdekel, az itt a fórumon közli, hogy melyik nap jó neki, utána összeegyeztetjük! És a helyet is!! Akár egy réten, vagy nagy téren, városban /Dunakeszin lakom!/,vagy az országban bárhol! Két pont között kellene találkozni, hogy senkinek se kelljen nagy távolságot menni oda-vissza! Ha kell, akkor egy utast is tudok szállítani a rep.modelljével együtt a kocsimban /kicsi sportkombi!/, én ezt is szívesen felajánlom! Egyébként ha ezt a randit valaki más dobta volna fel a fórumra, AZONNALI LELKES HÍVE LENNÉK!! Remélem, nem vagyok nagyon hiú /DEHOGYNEM!/!DDDDD! Tudod, először magam sem hittem el, hogy egy ilyen modell ennyire összehozza az embereket! Nagyon kezdőket, akiknek eddig halvány gőzük sem volt egy ilyen scale modellhez /ÉN IS EBBE A KÖRBE TARTOZOM!/,haladókat, profikat, akik azért ismerik csinját-binját! Akik azért segítenek, ötletekkel, szakmai kérdésekben, terveket cserélnek,mindezt önzetlenül, szívesen, minden ellenérték nélkül! Csak példának említem: egy másik fórumon láttam a Vörös Báró depronból készült modelljét! Vonzó, bájos,szexi a gép! Nagyon megtetszett,arra gondoltam, megépíteném! Írtam a srácnak, aki megépítette, ő még aznap elküldte a teljes tervet, szakmai kérdésekben is sok segítséget adott!Én is ilyen lennék! Bocs a sok lelkiért, és a sok szövegért!

TISZTELT ÉPÍTŐTÁRSAIM!  TALÁLKOZZUNK!!!!!!! OLVASSA EL MINDENKI!!!!!!! ÜDV.....

Előzmény: törpikék (262)
Stef01 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 266
Sziasztok.

Fokkerman.
Csak annyi gondom van, hogy nincs időm. Reggel amikor hazamegyek éjszakásból hulla vagyok.
Lehet kiveszek egy kis szabit és nekilátok. A belépőéleket és a kilépőéleket dekopírral ki kell vágnom, aztán lecsiszolni. Ezek nem balsából vannak. A kilépőéleknél megcsinálni a bordáknak való kivágást.
A szárnyon végigfutó főgerincet 3 mm -re csiszolni és a csapokat kivágni.
Ha rászánom magam, akkor 2 nap alatt elkészülhet, ha nem lesz más dolgom.
Azért köszönöm, hogy segítenél.

További jó építést.
kristofka01 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 265
Vörös Báró építők figyelem!

14-20, 22-23, 26-36, 38-39, 41, és 46-48-ig terjedő számok eladók! Bármennyit lehet venni egyszerre, akár külön-külön is! Ár megegyezés szerint! Név.: Vágány Kristóf, Tel.: 06-70/322-9507, E-mail: kristofka@freemail.hu

jrkovacs Creative Commons License 2009.09.28 0 0 264
Építési rajz az elemekről és a méretekkel köszönöm előző e-mail címre
jrkovacs Creative Commons License 2009.09.28 0 0 263
Ha valaki tudna adni tervrajzot a modellről méretekkel azt +köszöném. jrkovacs@citromail.hu
törpikék Creative Commons License 2009.09.28 0 0 262

Fokkermann!

Arr lennék kiváncsi,hogy hol,mikor lenne az épitők tapasztalatcseréje,

.

Amig csak ohaj,hogy jó lenne összejönni az nem jelent semmit.

Javaslom adj meg egy pontos időpontot és a helyszint és a f elhivásod alapján várd a jelentkezőket.

Üdv.

fokkerman Creative Commons License 2009.09.27 0 0 261

gyurci1024!

stef01!

Nézzétek meg a Mailt!

ÜDV....és jó építést.

Előzmény: Gyurci1024 (260)
Gyurci1024 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 260

Az építési úzmutató nem kell!

Csak a rajzok az elemkről hátha majd valamikor építek mégegyet! (szerintem biztos)

Üdv

Előzmény: KoAn (259)
KoAn Creative Commons License 2009.09.27 0 0 259
A szolnoki repülő múzeumban meg lehet tekinteni egy ilyen La Rhone motort! (Meg is lehet tapogatni :) vagy csak nem figyelt eléggé az őr)
Amúgy a legnagyobb probléma a nagy forgó tömeg miatt fellépő giroszkóp effektus, a gép egy bizonyos irányban nehezen fordult miatta.

A szolnoki repülő múzeum ingyenesen látogatható!

Amúgy tudok ajánlani 2 filmet megtekintésre:

- Vörös Báró - címéből eredően Manfred von Richthofen életéről szól, leginkább a háborús éveiről. És láthatunk is benne nagyon sok légi-harcot. Persze a Fokker DrII csak a film második felében látható, de ott jól meg is figyelhető, ahogy forognak a hengerek. És persze a Németek szemszögéből mutatja be az eseményeket.

- Flyboys - Szintén szerepel benne sok Fokker DrII, de igazán közelről nem látni őket. Igaz sokkat több légi-csatában látni. És ez a film a szövetségesek szemszögéből mutatja be a légi-csatákat.
Előzmény: fokkerman (254)
fokkerman Creative Commons License 2009.09.27 0 0 258

gyurci1024!

KoAn-t kérd meg, hogy 1-22.számig küldje el neked /nagyon rendes, segítőkész csávó!/, 22-től meg én elküldöm neked még ma estig az átrajzolt sablonokat. Az építési útmútató az minek? Benne van az újságban! Csak nem dobod ki azokat?

Üdv.......és jó építést.

Előzmény: Gyurci1024 (257)
Gyurci1024 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 257

Halihó!

Ez tök jó, hogy páran ledigitalizáljátok az építési útmutatókat és az alkatrészek méreteit.

Gondolhattam volna erre én is legelején de sajna nem jött össze.

Esetleg akinek a kezdetektől megvan arra kérném, hogy ha lesz valamikor egy kicsi szabad ideje, akkor küldje el nekem mail-ben az elektronikus "dokumentációkat"!

Előre is köszönöm.

cím: horvathgy@mail.kabelnet.hu

Üdv:

Gyurci1024

Előzmény: fokkerman (256)
fokkerman Creative Commons License 2009.09.26 0 0 256

Stef01!

Ahogy megjön, még aznap átrajzolom, szkennelem és azonnal elküldöm neked!

Ha úgy gondolod, hogy az is segít, akkor leszkennelem az összerakási útmutatót is az újságból és azt is elküldöm a Mail-odra.

Hajt a kíváncsiság, hogy megkérdezzem,mi a probléma az alsó szárnynál? Talán tudok segíteni, vagy valami ötletet adni!

ÜDV.........és jó építést!

Előzmény: Stef01 (255)
Stef01 Creative Commons License 2009.09.26 0 0 255
Fokkerman.

Nagyon szívesen fogadom a többi alkatrész vázlatát. Leginkább a pilóta fülke érdekel, mert azt nehezebb szerkeszteni , bár a próbálkozásom eddig jó. De ha van eredeti méret, akkor sokkal pontosabb a dolog.

Előre is köszi.
fokkerman Creative Commons License 2009.09.25 0 0 254

Sziasztok!

Jó építést mindenkinek!

Érdekesség: a Fokker Dr.1 motorja 9 hengeres, 16300ccm forgómotor. 110 Le/81Kw/  A forgómotor: a főtengely áll és a hengerek forognak, jobb a hűtés és ebbe még a légcsavar is besegít, viszont nem jó a tömegelosztás+súlyaránya

/rázós!/,de hossztengelyében kisebb a tömege, mint egy fixen álló 9 hengeres csillagmotornak. A motor:Oberursel ur.II, ami a francia Gnome-Rhone motor licence.

fokkerman Creative Commons License 2009.09.25 0 0 253

Stef01!

Én alkamazkodom hozzád............és mindenkihez! Ami a randit illeti!

ÜDV........

Előzmény: Stef01 (252)
Stef01 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 252
Üdv mindenkinek.

Fokkerman.
Köszönöm a rajzokat. Jelen pillanatban csak az alsó szárny egyik felének van meg a fő gerince, illetőleg majdnem az összes szárny bordázat. A pilóta fülkéhez kellő darabok is szinte meg vannak.
Csak az a bajom, hogy Pesten dolgozok mint rendőr és Salgótarján mellett lakok. A gép otthon, én meg nem. Ha haza jutok többnyire a szüleimnek kell segítenem és néha a fáradtságtól már nincs erőm semmihez és persze a barátnőmet sem akarom elhanyagolni.

A találka jól hangzik. Bár a munkám lehet, hogy közbe fog szólni. A gépem sajnos az utolsó feltöltött képek óta nem változott.
Remélem nem sokáig lesz így.

Jó építést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!