Lehetne a címe ez is: "A Vörös Báró áldozatai" vagy "A Vörös Báró vs Magyar Posta"...
Szóval minden ami az újságárusoknál kapható modellrepülővel kapcsolatos.
Hivatalos weboldal: http://vorosbaro.hu/
Nem laca-facázok,mert ahogy néztem a gépedet. vagy a koen-étugyan igy állok. megvannak a szárnyak/futomü,also,középső/ a felső bal most van készülőben hiányzik még 4 borda és a ki és belépőél./
Amit felraktam agépre azon csak a törzs van és az alsó -felső szárny és a készülő pilota ülés.
Egyébként én a belépő éleket gömbölyitem.
Údv. Törpi /mint ahogy irtam tul nagy kép,mindig a családi képeket akarta felrakatni.
Gondolom arra meg nem vagy kiváncsi
Egy szó-mint száz: még a pc-vel kapcsolatban van mit tanulnom.
Engem kérdezel? A saját gépemhez is iszonyú hülye vagyok, sokszor a nyomtatómmal sem bírok! Az alkalmazásokra sokszor úgy nézek rá,mint egy idióta, aki nehéz tételt húzott! Na mindegy, próbálkozzunk! A kérdés az, hogy a gépeden fennt vannak-e a képek, ha igen, akkor hol?? Dokumentumokban, ott egy mappában, amelynek talán neve is van? Ha tehát, tudod, hol vannak a képek és biztos is vagy benne, akkor szépen feljössz erre a fórumra és valamelyik hozzászólásnál, vagy az új hozzászólásra KATT !! Megjelenik az ablak, ahova írni szoktál, húzd le az aljáig az egérrel! Találsz ott 3 alkalmazást! Katt a 2-re /ÚJ KÉP!/a tallózásra! Megjelenik egy ablak, dokumentumok, sajátgép,hálózati helyek. Ha a képnek neve vagy mappája van, megjelenik az ablakban, ha nem, akkor felül katt a legördülő sávra és keresd további helyeken, amit kitesz az ablakba! Ha megvan, katt a megnyitásra, eltűnik az ablak és ha jól megnézed, van egy "Feltölt" nevű ablak, oda katt! A kép megjelenik alul, előtte két szó:"Beszúr, törlés"! Katt a "beszúr"-ra és máris ott a kép a hozzászólás ablakban! Ha több képet akarsz, ismételd meg a fent leírtakat!! Írhatsz mellé szöveget is !
Te lecsiszoltad már az alsó szárny belépőélét teljes hosszában? Vagy csak a törzs alatti részt kell legömbölyíteni???
Soxerencsét. ÜDV! Várom a képeket...............................
Dunakeszit nem azért írtam oda, hogy ott randizzunk, hanem mert ott lakom és a találka kedvéért akár a ruszkikhoz is elmegyek. A találka egyébként sem kötelező senkinek! Véleményem szerint a személyes tapasztalat a legjobb! De ha nem jön össze, az se baj! Megjegyezném: ÉN sem tartozom a mai korosztályhoz, sőt!! Kedves törpikék! Legyél te az első, aki közzéteszi a személyes tapasztalatait itt a fórumon a gépről!Tisztelettel könyörögve kérlek, rakjál már fel egy pár képet a madaradról!! Nagyon érdekelne engem és másokat is!!
Bocsi a "zavarásért", új vagyok még a fórumon. De, régóta figyelem a "fejleményeket". Ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy közreműködjek én is.
Nagyon tetszik fokkerman ötlete az "összejövetelről". Igaz, hogy közel lakom Dunakeszihez, Sződligeten.
Én még csak a 32-ik számnál tartok, szintén a posta "gyorsasága" miatt. De, még nem fogtam neki összeállítani, gondoltam még gyűjtögetem a darabokat. Majd, ha kint rosszabb idő lesz és nem lehet már kertészkedni, nekifogok összeállítani a gépet.
Vörös Báró építők figyelem!
14-20, 22-23, 26-36, 38-39, 41, és 46-48-ig terjedő számok eladók! Bármennyit lehet venni egyszerre, akár külön-külön is! Ár megegyezés szerint! Név.: Vágány Kristóf, Tel.: 06-70/322-9507, E-mail: kristofka@freemail.hu
Én anyagi okok miatt nem vágtam bele, de olvasgatom a fórumot, főleg tapasztalatokat gyűjteni. Érdekelne, hogy el küldenétek nekem is ezeket a szkennelt rajzokat? Az összeszerelési útmutatót leszedtem a honlapról. Még egy kérdés: az újság többi részét (repüléstörténet, stb) beszkennelte-e valaki és megkaphatnám-e? Köszi és jó építést. E-mail: alexis70@tvn.hu
Látom, azért a te kiváncsiságodat is felkeltette a dolog. A felhívás az már megtörtént! Az lenne jó, ha mindenki megírná, esetleg október hóban valamelyik hétvégén mikor érne rá,van-e kedve hozzá, nem sajnál időt és fáradtságot,üzemanyagot! Napot nem írok, mert azt mindenki maga dönti el, neki mi a megfelelő. Sz-tem egy napos, délelőtti óra megfelelő lenne! A HELY a legkérdésesebb dolog! Én személy szerint alkalmazkodom bárkihez! Akit érdekel, az itt a fórumon közli, hogy melyik nap jó neki, utána összeegyeztetjük! És a helyet is!! Akár egy réten, vagy nagy téren, városban /Dunakeszin lakom!/,vagy az országban bárhol! Két pont között kellene találkozni, hogy senkinek se kelljen nagy távolságot menni oda-vissza! Ha kell, akkor egy utast is tudok szállítani a rep.modelljével együtt a kocsimban /kicsi sportkombi!/, én ezt is szívesen felajánlom! Egyébként ha ezt a randit valaki más dobta volna fel a fórumra, AZONNALI LELKES HÍVE LENNÉK!! Remélem, nem vagyok nagyon hiú /DEHOGYNEM!/!DDDDD! Tudod, először magam sem hittem el, hogy egy ilyen modell ennyire összehozza az embereket! Nagyon kezdőket, akiknek eddig halvány gőzük sem volt egy ilyen scale modellhez /ÉN IS EBBE A KÖRBE TARTOZOM!/,haladókat, profikat, akik azért ismerik csinját-binját! Akik azért segítenek, ötletekkel, szakmai kérdésekben, terveket cserélnek,mindezt önzetlenül, szívesen, minden ellenérték nélkül! Csak példának említem: egy másik fórumon láttam a Vörös Báró depronból készült modelljét! Vonzó, bájos,szexi a gép! Nagyon megtetszett,arra gondoltam, megépíteném! Írtam a srácnak, aki megépítette, ő még aznap elküldte a teljes tervet, szakmai kérdésekben is sok segítséget adott!Én is ilyen lennék! Bocs a sok lelkiért, és a sok szövegért!
TISZTELT ÉPÍTŐTÁRSAIM! TALÁLKOZZUNK!!!!!!! OLVASSA EL MINDENKI!!!!!!! ÜDV.....
Fokkerman. Csak annyi gondom van, hogy nincs időm. Reggel amikor hazamegyek éjszakásból hulla vagyok. Lehet kiveszek egy kis szabit és nekilátok. A belépőéleket és a kilépőéleket dekopírral ki kell vágnom, aztán lecsiszolni. Ezek nem balsából vannak. A kilépőéleknél megcsinálni a bordáknak való kivágást. A szárnyon végigfutó főgerincet 3 mm -re csiszolni és a csapokat kivágni. Ha rászánom magam, akkor 2 nap alatt elkészülhet, ha nem lesz más dolgom. Azért köszönöm, hogy segítenél.
Vörös Báró építők figyelem!
14-20, 22-23, 26-36, 38-39, 41, és 46-48-ig terjedő számok eladók! Bármennyit lehet venni egyszerre, akár külön-külön is! Ár megegyezés szerint! Név.: Vágány Kristóf, Tel.: 06-70/322-9507, E-mail: kristofka@freemail.hu
A szolnoki repülő múzeumban meg lehet tekinteni egy ilyen La Rhone motort! (Meg is lehet tapogatni :) vagy csak nem figyelt eléggé az őr) Amúgy a legnagyobb probléma a nagy forgó tömeg miatt fellépő giroszkóp effektus, a gép egy bizonyos irányban nehezen fordult miatta.
A szolnoki repülő múzeum ingyenesen látogatható!
Amúgy tudok ajánlani 2 filmet megtekintésre:
- Vörös Báró - címéből eredően Manfred von Richthofen életéről szól, leginkább a háborús éveiről. És láthatunk is benne nagyon sok légi-harcot. Persze a Fokker DrII csak a film második felében látható, de ott jól meg is figyelhető, ahogy forognak a hengerek. És persze a Németek szemszögéből mutatja be az eseményeket.
- Flyboys - Szintén szerepel benne sok Fokker DrII, de igazán közelről nem látni őket. Igaz sokkat több légi-csatában látni. És ez a film a szövetségesek szemszögéből mutatja be a légi-csatákat.
KoAn-t kérd meg, hogy 1-22.számig küldje el neked /nagyon rendes, segítőkész csávó!/, 22-től meg én elküldöm neked még ma estig az átrajzolt sablonokat. Az építési útmútató az minek? Benne van az újságban! Csak nem dobod ki azokat?
Ez tök jó, hogy páran ledigitalizáljátok az építési útmutatókat és az alkatrészek méreteit.
Gondolhattam volna erre én is legelején de sajna nem jött össze.
Esetleg akinek a kezdetektől megvan arra kérném, hogy ha lesz valamikor egy kicsi szabad ideje, akkor küldje el nekem mail-ben az elektronikus "dokumentációkat"!
Nagyon szívesen fogadom a többi alkatrész vázlatát. Leginkább a pilóta fülke érdekel, mert azt nehezebb szerkeszteni , bár a próbálkozásom eddig jó. De ha van eredeti méret, akkor sokkal pontosabb a dolog.
Érdekesség: a Fokker Dr.1 motorja 9 hengeres, 16300ccm forgómotor. 110 Le/81Kw/ A forgómotor: a főtengely áll és a hengerek forognak, jobb a hűtés és ebbe még a légcsavar is besegít, viszont nem jó a tömegelosztás+súlyaránya
/rázós!/,de hossztengelyében kisebb a tömege, mint egy fixen álló 9 hengeres csillagmotornak. A motor:Oberursel ur.II, ami a francia Gnome-Rhone motor licence.
Fokkerman. Köszönöm a rajzokat. Jelen pillanatban csak az alsó szárny egyik felének van meg a fő gerince, illetőleg majdnem az összes szárny bordázat. A pilóta fülkéhez kellő darabok is szinte meg vannak. Csak az a bajom, hogy Pesten dolgozok mint rendőr és Salgótarján mellett lakok. A gép otthon, én meg nem. Ha haza jutok többnyire a szüleimnek kell segítenem és néha a fáradtságtól már nincs erőm semmihez és persze a barátnőmet sem akarom elhanyagolni.
A találka jól hangzik. Bár a munkám lehet, hogy közbe fog szólni. A gépem sajnos az utolsó feltöltött képek óta nem változott. Remélem nem sokáig lesz így.