A"gagyisághoz"annyit szeretnék hozzá tenni, Óbudán pofátlanula Cee'd utána a szomszédos OFF Focust is megnéztem....hát mit ne mondjak? Az gagyi, mondom ezt ugy hogy OFF VW system Skodát használok , és ahhoz viszonyítva is , azt éreztem, hogy mindjárt letörök vmit a műszerfalon merő véletlenből. Nem akarom megsérteni a KIA-sokat de eddig nem volt igazán szép autójuk és nem igazán tiszteltem őket...de ez Cee'd....;)). Jah másnap ujra elmentem és megnéztem pár másik konkurenst , vittem magammal mást is aki mondjuk kicist sokkal jobban kételkedik/ cinikus/ a koreai autógyártásban és Opel Seat VW szalonokból, úgy jöttünk ki többnyire, hogy drágábbak , listaáron ( akciózásokat és alkut nem veszem ide mert listaár a forgalmazok hivatalos álláspontja )nem nyújtanak olyan jó felszereltséget annyiért.
Szubjektive ami még tetzsett.../ mert persze elvittem szándékosana 1,4 LX probakörre illetve másnap 1,4 EX-et/ olyan "összerakott" autó érzés van, nem volt erős motor hang / szemben a 1,6 "16V" Seat Leonnál ( ami sporotsan hangzott de a fogyasztásra nem merek gondolni ), műszakiak biztos értik majd ---> ez egy finom műszer érzetét adta nekem, semmi gépészkedés, semmi autóra utaló hang...mintha PC-n keresztül vezetném ...furcsa volt de tetszett...
Jó autó ez... aki letudja gyürni az előitéletet koreai autoval szemben* annak nagyon jo választás lesz viszonylag jó áron.
*U.I: majd kipukadtam a röhögéstől amikor egyik ismerősőm ellenezte a koreai autok vásárlását a Cee'ddel kapcsolatban, miközben ő maga egy világ megváltóan "megbízható" kacsa Renault Megané tulaj, francia szidja a közel japánt! LOL
No nem ám mellre szívni kolléga, fura volt, amit írtál, és nem tűnt igazából tárgyilagosnak, inkább kákán is csomót keresőnek... :))))))
A magam nevében pedig azt tudom mondani, nagy adag szkepszissel mentem nyílt napra, a vége pedig az lett, hogy másnap aláírtam... az autóban igazából nem találtam hibát alapos tesztelés után, max azt tudom felróni, hogy az EX-ben az ülésfűtés nem alap, de hát istenem, ezt azért túlélem... :))))))
Egyszerűen arról van szó, hogy a 751-es hozzászólásban bunkó módon viselkedtél!
1. Ez a Kia Ceed fóruma, ahol (más topikokhoz hasonlóan) szabad véleménycserére és vitára van lehetőség.Mindenki kifejt(het)i a véleményét és igen is lehet és adott esetben kell is objektív-tárgyilagos kritikát megfogalmazni, ahogy mostmár Ceed tulajként én is megtettem ezt a tipussal kapcsolatban.
2. De "messziről" jött emberként legagyizni a Ceed-et "saját" topikjában, ahol leendő és már néhány jelenlegi tulajdonos a kultúrlátan érdeklődők hozzászólásai mellet cserél eszmét, elefánt a porcelánboltban szindróma, nem beszélve arról, hogy kifejezett pofátlanság is!
3. Azt a perverz vágyat pedig, hogy mindeképpen valami rosszat akarsz hallani az autóról, ahhoz hasonlítanám, mint azoknak az embereknek az "öröme", akik anno Kovács István kiütésének örültek. Ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád az eddigi összes(700 feletti) hozzászólást éppen kellő számú kritikát és "rosszat" olvashatsz a kocsival kapcsolatban.
4.Ez a "Corollához" hasonlítgatózsdi meg már kezd az agyamra menni, a kényszer, hogy valamibe belekapaszkodjon a kritikus, legyen mihez kötni, csak azért, hogy rögtön le lehessen húzni, koppintás stb. jelzőkkel.Savanyú a szőlő!
5. Nekem Rióm volt az 1.5 CRDi motoron kívül nem mérhető a Ceedhez az ugyanis eggyel magasabb kategória.
6. Én sem megyek át opelos, renaultos, VW-s, fiátos topikba fikázni, ha átmegyek udvariasan kérdezek nem megsértve az adott márkát szeretőket-kedvelőket!
7.Ezek voltak azok az okok, amik miatt rögtön meg is kaptad a "magadét".
8. Amilyen az adjon isten, olyan a fogdj isten is.
Azért a te véleményed is furán vette ki magát indításnak nem gondolod!? No javaslom spongyát az előzőekre! Azért az érdekelne,hogy szerinted mi az amit a corolláról koppintottak?
Nem vagyok 150 kiló(78kg ha érdekel), és se gnómos testartású ennyire nem kell gúnyolódni, --ez sajnos TITEKET minősit, és még EZEK véleményére kellene halgatni.
Ugyan már, nyugi, csak nem értem miért nem irjátok meg a negativumokat, a vásárlókat az is érdekli, mert ugyebár minden kereskedő azt szeretné nekünk beadni hogy tökéletes autót ad el. Érdekes ha ismeritek a kia dolgozókat, tulajokat, már értem miért hallotam, hogy itt a kia érdekeltségek szoktak hozzászólni, :)) Na minden jót, és akkor ÜZENEM, a VÁSÁRLÓKNAK HOGY NE DŐLJENEK BE!!!
Na ez így most kicsit morbid volt, de a lényeg érthető, amire céloztál... :)
Szerintem ahhoz, hogy valakinek ne legyen kényelmesen belőhető a Cee'd, valaminek nagyon nem szabad stimmelnie az illetőnél, leginkább értelmi problémákra utal... főleg azon kijelentés után, hogy átülve a rióba, azt tágasabbnak találta... nem bántom én a riót, mert faxa kis autó egy kategóriával alább, de én is ültem benne korábban, és nem volt tágasabb...
Ugyan KiberLovaq!!! Nem illik az új hozzászólót ilyen udvariatlan hangnemben megszólítani! Senki nem tehet róla, hogy 178cm-hez 150 kilogram súly társul! És igenis van abban a koppitás dologban valami!Engem is zavart egy-két dolog, csak nem jöttem rá,hogy mi az! De mostmár tudom!!!!!!! A cee'd-ben is egy kormány és két ülés van elöl, a corollában is! Négy kerék mindkettőnél, az eleje van elöl, a hátulja meg hátul! Mondjuk a csomagtartót nem tudták lekoppintani mert a cee'd 340L a corolla 279L! Szóval rájöttem mocskok ezek a koreaiak :-)))))))))))))))))))))))
Gnóm testalkathoz: az egyik Kia kereskedés tulaja mozgássérült és a végtagjai egészen máshogy állnak, mint a "normális" embereken. Cee'd-del jár. Neki megfelel. No comment.
az az érdekes, hogy átültem a rióba az valamivel tágasabb volt. :) és az legalább egyedibb nem huz annyira a corolához, én szerintem a rio jobban megéri, és olcsóbb is . -ne is beszélve hogy a ceed csomagtartója elég kicsi, mind magyaráztak nekem, hogy praktikus mert alatta vannak 1-2 cm magas rekeszek, mondom mire? lehet nekik jó de nekem fölösleges.
1. Az olajcsere megoldódott. Ma felhívtam az Autó Óbudát, ahol a kocsit vettük és közölték, hogy csak olaj+szűrő munkadíj nélkül 37 ezer ft!!!! Megkérdeztem honnan van az olaj a Marsról? Nem, nem ez a Castról TX akármi aminek litere (náluk) 5900 Ft! Mondtam köcci inkább nem kérem. Aztán felhívtam a Kia Lurdyt, ahol ugyan ez OMV full syntetikus 10W40-es, szűrővel munkadíj elengedéssel 23 ezer Ft. Kérdeztem hogy jó e ez a viszkozitás, mire azt mondták, hogy 5W 30-as olajat ők csak a részecskeszűrős dieselekbe tesznek! Egyébként azt mondta a szervízfőnök mikor rákérdeztem, hogy ő biztosan nem engedné meg a saját kocsijából 1000 km-nél kifolyatni a méregdrága gyári olajat, de ha nagyon ragaszkodom hozzá, akkor inkább olyan 5-6 ezer km környékén tegyem meg ezt. Így nem lesz csere, most legalábbis!Amúgy se nagyon volt rá "kedvem".
2. Felhívtak ma szintén a kereskedésből és kérték hogy vigyem be az autót mert,
ki akarják cserélni az ablakmosó tartály műanyag kupakját ami állításuk szerint zörög(het)!!!!!
Magyarul visszahívták az autót!!
Ez számomra azt bizonyítja, hogy a Ceedre tényleg nagyon figyel a gyár! Holnap megyek is.
Európával kapcsolatban igazad van a többi meg ízlés dolga.Én csak arra szerettem volna utalni,hogy néha okozhat meglepetéseket a piac alakulása és a régi nagyok sem pihenhetnek nyugodtan.
Enni pénzért ennyi extra szerintem jutányos.Néhány autós oldal konfigurátorával állítottam már össze nekem tetszö extrákkal verdát.Hááááát...,volt döbbenet.Olyan áron van némely opciós ketyere,hogy az már rablás.Itt ez a Kia-nál úgy néz ki nem így van.Remélem ez marad is így.
Pl. Kia Pregioban van az általam favorizát rendszer: ha öv nélkül indítasz, akkor világít, pár másodpercig bimbammol is, majd bekussol (lámpa továbbra is világít).
Azért ne keverd össze az amerikai piacot az Európaival, mert Európában a ford nyereséges sőt az elsők között van a résedése. Ma voltam egy ceed-et próbálni nem tudom mitól vagytok oda, elég gagyi kocsi, 178 centi vagyok és kényelmetlen volt a számomra, peddig egy 4,5 millás ceedbe ültem... -az ülései kemények, és szükösek a helyek elég zárt érzésem volt, és persze érződik a koppintás, acorolláról ez volt az első benyomás, ha lenne 4 millám bisztos nem ezt vennék.-természetesen attól még jó kocsi lehet.
Sajnos még sok emberben él az a hibás gondolat,hogy a jó auto csak német lehet.Vannak persze jók és nagyon jók,de észre kellene venni sokaknak,hogy itt van már a régen lenézett konkurencia is.Ha pedig a statisztikákat is meg nézzük akkor látható,hogy az élen vannak.Amerikában sem az amerikai verda a nyerő.A Ford most csúszott le a negyedik helyre és a Toyota taszította le a dobogóról.Pedig ott sokan még ma is szétt verik a japán autokat.
LX + a két csomag azaz +170 ezerért az alábbiakat kapod:
Emelhető magasságú vezetőülés Deréktámasz az első üléseken Aktív fejtámlák az első üléseken Kivilágított hamutartó, Szivargyújtó Két rekeszes középkonzol fedéllel Elektromos fűtött tükör, Színrefújt tükörburkolat,Aszférikus vezetőoldali tükör 2 db magas sugárzó hangszóró Háromfokozatú ülésfűtés az első üléseken Szélvédő jégmentesítő fűtőszál Elektromos hátsóablak Ködlámpa
Még arra leszek kíváncsi, hogy a testvérmodell (Hyundai FD kódnéven emlegetik, talán Arjens lesz a neve) mennyibe fog kerülni. De az valszeg drágább lesz.
A Swift úgy működik, hogy indítás után kigyullad egy lámpa és folyamatosan világít. Majd 18 km/h fölé gyorsítva rázendít a sípolás is. Ez kb. 2 percig tart, utána elhallgat, akkor is, ha nem kapcsolom be az övet (lámpa tovább világít). Ha közben 18 alá lassítok/megállok, akkor sem marad abba a sípolás.
Ha bekapcsolom, akkor elhallgat.
Ha indítás előtt bekapcsolom, akkor nem sípol és nem is világít.
Amúgy mindig bekapcsolom, szóval nem zavar. De mégis jobb lenne, ha nem 2 percig visítana, hanem csak 5-10 másodpercig. Aki elfelejtette bekapcsolni, ebből rájönne, hogy mi van.