Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

scenic(725) Creative Commons License 2007.02.06 0 0 765

Szia

Az előző OFF vw Polo ON autómban 0W30-as olaj volt. 1000km / 0.1 dl olajfogyasztása volt.

Szóval legalább 5W30-ast vegyél. A 20-as meg 0W-st felejtsd el szerintem.

A 0W30-as Longlife olaj baromi hig, nem csoda, hogy elszökött :) Kérdeztem Octavia tulajt,

nála is ugyanilyen mértékű olajfogyás volt. Úgy látszik a vw-eseknek ezt el kell fogadni.

Én igazából 5W30 és 5W40-esen gondolkoznék, feltéve ha benzinesed van. Most már

nem olvasok vissza, megyek és alszok.

Sziasztok, jó éjt!

Előzmény: Andrew31 (759)
Zoollanderhu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 764

Üdv!

A"gagyisághoz"annyit szeretnék hozzá tenni, Óbudán pofátlanula Cee'd utána a szomszédos OFF Focust is megnéztem....hát mit ne mondjak? Az gagyi, mondom ezt ugy hogy OFF VW system Skodát használok , és ahhoz viszonyítva is , azt éreztem, hogy mindjárt letörök vmit a műszerfalon merő véletlenből. Nem akarom megsérteni a  KIA-sokat de eddig nem volt igazán szép autójuk és  nem igazán tiszteltem őket...de ez Cee'd....;)). Jah másnap ujra elmentem és megnéztem pár másik konkurenst , vittem magammal mást is  aki mondjuk kicist sokkal jobban kételkedik/ cinikus/ a koreai autógyártásban és  Opel Seat VW szalonokból, úgy jöttünk ki többnyire, hogy drágábbak , listaáron ( akciózásokat és  alkut nem veszem ide mert listaár a forgalmazok hivatalos álláspontja )nem nyújtanak olyan jó felszereltséget annyiért.

Szubjektive ami még tetzsett.../ mert persze elvittem szándékosana  1,4 LX probakörre illetve másnap 1,4 EX-et/ olyan "összerakott" autó érzés van, nem volt erős motor hang / szemben a 1,6 "16V" Seat Leonnál ( ami sporotsan hangzott de a fogyasztásra nem merek gondolni ), műszakiak biztos értik majd ---> ez egy finom műszer érzetét adta nekem, semmi gépészkedés, semmi autóra utaló hang...mintha PC-n keresztül vezetném ...furcsa volt  de  tetszett...

Jó autó ez... aki letudja gyürni az előitéletet koreai autoval szemben* annak nagyon jo választás lesz viszonylag jó áron.

*U.I: majd kipukadtam a röhögéstől amikor egyik ismerősőm ellenezte a koreai autok vásárlását a Cee'ddel kapcsolatban, miközben ő maga egy világ megváltóan "megbízható" kacsa  Renault  Megané tulaj, francia  szidja a közel japánt! LOL

KiberLovag Creative Commons License 2007.02.05 0 0 763

No nem ám mellre szívni kolléga, fura volt, amit írtál, és nem tűnt igazából tárgyilagosnak, inkább kákán is csomót keresőnek... :))))))

A magam nevében pedig azt tudom mondani, nagy adag szkepszissel mentem nyílt napra, a vége pedig az lett, hogy másnap aláírtam... az autóban igazából nem találtam hibát alapos tesztelés után, max azt tudom felróni, hogy az EX-ben az ülésfűtés nem alap, de hát istenem, ezt azért túlélem... :))))))

Üdv:

KL

:))

Előzmény: istynet1 (760)
Andrew31 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 762
Istynet1!

Egyszerűen arról van szó, hogy a 751-es hozzászólásban bunkó módon viselkedtél!

1. Ez a Kia Ceed fóruma, ahol (más topikokhoz hasonlóan) szabad véleménycserére és vitára van lehetőség.Mindenki kifejt(het)i a véleményét és igen is lehet és adott esetben kell is objektív-tárgyilagos kritikát megfogalmazni, ahogy mostmár Ceed tulajként én is megtettem ezt a tipussal kapcsolatban.

2. De "messziről" jött emberként legagyizni a Ceed-et "saját" topikjában, ahol leendő és már néhány jelenlegi tulajdonos a kultúrlátan érdeklődők hozzászólásai mellet cserél eszmét, elefánt a porcelánboltban szindróma, nem beszélve arról, hogy kifejezett pofátlanság is!

3. Azt a perverz vágyat pedig, hogy mindeképpen valami rosszat akarsz hallani az autóról, ahhoz hasonlítanám, mint azoknak az embereknek az "öröme", akik anno Kovács István kiütésének örültek.
Ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád az eddigi összes(700 feletti) hozzászólást éppen kellő számú kritikát és "rosszat" olvashatsz a kocsival kapcsolatban.

4.Ez a "Corollához" hasonlítgatózsdi meg már kezd az agyamra menni, a kényszer, hogy valamibe belekapaszkodjon a kritikus, legyen mihez kötni, csak azért, hogy rögtön le lehessen húzni, koppintás stb. jelzőkkel.Savanyú a szőlő!

5. Nekem Rióm volt az 1.5 CRDi motoron kívül nem mérhető a Ceedhez az ugyanis eggyel magasabb kategória.

6. Én sem megyek át opelos, renaultos, VW-s, fiátos topikba fikázni, ha átmegyek udvariasan kérdezek nem megsértve az adott márkát szeretőket-kedvelőket!

7.Ezek voltak azok az okok, amik miatt rögtön meg is kaptad a "magadét".

8. Amilyen az adjon isten, olyan a fogdj isten is.
Tettestárs Creative Commons License 2007.02.05 0 0 761
Azért a te véleményed is furán vette ki magát indításnak nem gondolod!? No javaslom spongyát az előzőekre! Azért az érdekelne,hogy szerinted mi az amit a corolláról koppintottak?
istynet1 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 760
Nem vagyok 150 kiló(78kg ha érdekel), és se gnómos testartású ennyire nem kell gúnyolódni, --ez sajnos TITEKET minősit, és még EZEK véleményére kellene halgatni.
Előzmény: Tettestárs (755)
Andrew31 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 759
Nem tom milyen paraméterű az olja, de lehet hogy az űrsiklóhoz fejlesztették ki! :)
Tudom, hogy fontos a jó minőségű olaj,"de hülye azért nem vagyok"!

A könyv az üzemanyagmegtakarítás jegyében 5W 20-as, vagy 5W 30-as olajat javasol, erre ezt találtam:

Castrol TXT Softec Plus SAE 5W-30 (1 liter / 2300 Ft)

Forrás: http://olajshop.hu/termekek/castrol.
Előzmény: scenic(725) (752)
istynet1 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 758
Ugyan már, nyugi, csak nem értem miért nem irjátok meg a negativumokat, a vásárlókat az is érdekli, mert ugyebár minden kereskedő azt szeretné nekünk beadni hogy tökéletes autót ad el.
Érdekes ha ismeritek a kia dolgozókat, tulajokat, már értem miért hallotam, hogy itt a kia érdekeltségek szoktak hozzászólni, :))
Na minden jót, és akkor ÜZENEM, a VÁSÁRLÓKNAK HOGY NE DŐLJENEK BE!!!
Előzmény: P.URBANUS (754)
Andrew31 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 757
:)))))))))))))))))))))))

Én meg 189 cm vagyok és 100 kg nekem is jó!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: KiberLovag (753)
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.05 0 0 756

Na ez így most kicsit morbid volt, de a lényeg érthető, amire céloztál... :)

Szerintem ahhoz, hogy valakinek ne legyen kényelmesen belőhető a Cee'd, valaminek nagyon nem szabad stimmelnie az illetőnél, leginkább értelmi problémákra utal... főleg azon kijelentés után, hogy átülve a rióba, azt tágasabbnak találta... nem bántom én a riót, mert faxa kis autó egy kategóriával alább, de én is ültem benne korábban, és nem volt tágasabb...

Üdv:

KL

:))

Előzmény: P.URBANUS (754)
Tettestárs Creative Commons License 2007.02.05 0 0 755
Ugyan KiberLovaq!!!
Nem illik az új hozzászólót ilyen udvariatlan hangnemben megszólítani! Senki nem tehet róla, hogy 178cm-hez 150 kilogram súly társul! És igenis van abban a koppitás dologban valami!Engem is zavart egy-két dolog, csak nem jöttem rá,hogy mi az! De mostmár tudom!!!!!!! A cee'd-ben is egy kormány és két ülés van elöl, a corollában is! Négy kerék mindkettőnél, az eleje van elöl, a hátulja meg hátul! Mondjuk a csomagtartót nem tudták lekoppintani mert a cee'd 340L a corolla 279L! Szóval rájöttem mocskok ezek a koreaiak :-)))))))))))))))))))))))
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.05 0 0 754
Gnóm testalkathoz: az egyik Kia kereskedés tulaja mozgássérült és a végtagjai egészen máshogy állnak, mint a "normális" embereken. Cee'd-del jár. Neki megfelel. No comment.
KiberLovag Creative Commons License 2007.02.05 0 0 753

Látom alig pár hozzászólással jöttél fikázódni... :)

Igazából felesleges reagálni, de:

184cm vagyok... belőttem a vezetési poziciót...

Az ülés kényelmes, a térdem elfér, minden elérhető, és átlátható... és még magam mögött is faxán elférek, kényelmesen...

Ha Te ezt 6cm-vel alacsonyabban nem bírtad elérni, akkor übergnóm testalkatod lehet... :))))))))))))))

Előzmény: istynet1 (751)
scenic(725) Creative Commons License 2007.02.05 0 0 752
Milyen olaj van benne? 5W40? Castrol TX-ből milyet tettek volna bele Óbudán?
Előzmény: Andrew31 (750)
istynet1 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 751
az az érdekes, hogy átültem a rióba az valamivel tágasabb volt. :)
és az legalább egyedibb nem huz annyira a corolához, én szerintem a rio jobban megéri, és olcsóbb is .
-ne is beszélve hogy a ceed csomagtartója elég kicsi, mind magyaráztak nekem, hogy praktikus mert alatta vannak 1-2 cm magas rekeszek, mondom mire? lehet nekik jó de nekem fölösleges.
Andrew31 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 750
Sziasztok!

Két infó!

1. Az olajcsere megoldódott. Ma felhívtam az Autó Óbudát, ahol a kocsit vettük és közölték, hogy csak olaj+szűrő munkadíj nélkül 37 ezer ft!!!!
Megkérdeztem honnan van az olaj a Marsról? Nem, nem ez a Castról TX akármi aminek litere (náluk) 5900 Ft! Mondtam köcci inkább nem kérem.
Aztán felhívtam a Kia Lurdyt, ahol ugyan ez OMV full syntetikus 10W40-es, szűrővel munkadíj elengedéssel 23 ezer Ft. Kérdeztem hogy jó e ez a viszkozitás, mire azt mondták, hogy 5W 30-as olajat ők csak a részecskeszűrős dieselekbe tesznek!
Egyébként azt mondta a szervízfőnök mikor rákérdeztem, hogy ő biztosan nem engedné meg a saját kocsijából 1000 km-nél kifolyatni a méregdrága gyári olajat, de ha nagyon ragaszkodom hozzá, akkor inkább olyan 5-6 ezer km környékén tegyem meg ezt. Így nem lesz csere, most legalábbis!Amúgy se nagyon volt rá "kedvem".

2. Felhívtak ma szintén a kereskedésből és kérték hogy vigyem be az autót mert,

ki akarják cserélni az ablakmosó tartály műanyag kupakját ami állításuk szerint zörög(het)!!!!!

Magyarul visszahívták az autót!!

Ez számomra azt bizonyítja, hogy a Ceedre tényleg nagyon figyel a gyár!
Holnap megyek is.
scenic(725) Creative Commons License 2007.02.05 0 0 749

Na ez érdekes, nálam a kényelem IS fontos. :-) Majd figyelek erre is. Azért nem sok rosszat írtok az autóról.

1-2-3 emberke van, de ez elég kis szám ahhoz képest, akik eddig letesztelték és beírták a véleményüket.

Előzmény: istynet1 (745)
duval72 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 748
Európával kapcsolatban igazad van a többi meg ízlés dolga.Én csak arra szerettem volna utalni,hogy néha okozhat meglepetéseket a piac alakulása és a régi nagyok sem pihenhetnek nyugodtan.
Előzmény: istynet1 (745)
duval72 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 747
Enni pénzért ennyi extra szerintem jutányos.Néhány autós oldal konfigurátorával állítottam már össze nekem tetszö extrákkal verdát.Hááááát...,volt döbbenet.Olyan áron van némely opciós ketyere,hogy az már rablás.Itt ez a Kia-nál úgy néz ki nem így van.Remélem ez marad is így.
Előzmény: scenic(725) (736)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.05 0 0 746
Pl. Kia Pregioban van az általam favorizát rendszer: ha öv nélkül indítasz, akkor világít, pár másodpercig bimbammol is, majd bekussol (lámpa továbbra is világít).

Előzmény: scenic(725) (744)
istynet1 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 745
Azért ne keverd össze az amerikai piacot az Európaival, mert Európában a ford nyereséges sőt az elsők között van a résedése.
Ma voltam egy ceed-et próbálni nem tudom mitól vagytok oda, elég gagyi kocsi, 178 centi vagyok és kényelmetlen volt a számomra, peddig egy 4,5 millás ceedbe ültem...
-az ülései kemények, és szükösek a helyek elég zárt érzésem volt, és persze érződik a koppintás, acorolláról ez volt az első benyomás, ha lenne 4 millám bisztos nem ezt vennék.-természetesen attól még jó kocsi lehet.
Előzmény: duval72 (743)
scenic(725) Creative Commons License 2007.02.05 0 0 744

Scenicemben csak piros lámpa világít, ha nincs a vezető öve bekapcsolva.

Sebességtől függetlenül. Sípolás nincs !!! Csak a piros lámpa.

Mindig bekötöm magam, ha 50 métert megyek, akkor is :-) Nagyon megszoktam már az övet.

Előzmény: P.URBANUS (737)
duval72 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 743
Sajnos még sok emberben él az a hibás gondolat,hogy a jó auto csak német lehet.Vannak persze jók és nagyon jók,de észre kellene venni sokaknak,hogy itt van már a régen lenézett konkurencia is.Ha pedig a statisztikákat is meg nézzük akkor látható,hogy az élen vannak.Amerikában sem az amerikai verda a nyerő.A Ford most csúszott le a negyedik helyre és a Toyota taszította le a dobogóról.Pedig ott sokan még ma is szétt verik a japán autokat.
Előzmény: scenic(725) (740)
kiajobb Creative Commons License 2007.02.05 0 0 742
LX + a két csomag azaz +170 ezerért az alábbiakat kapod:

Emelhető magasságú vezetőülés
Deréktámasz az első üléseken
Aktív fejtámlák az első üléseken
Kivilágított hamutartó, Szivargyújtó
Két rekeszes középkonzol fedéllel
Elektromos fűtött tükör, Színrefújt tükörburkolat,Aszférikus vezetőoldali tükör
2 db magas sugárzó hangszóró
Háromfokozatú ülésfűtés az első üléseken
Szélvédő jégmentesítő fűtőszál
Elektromos hátsóablak
Ködlámpa

Előzmény: scenic(725) (736)
scenic(725) Creative Commons License 2007.02.05 0 0 741
Amikor megláttam az új Corolla árakat dobtam egy hátast. 1 millával több mint a Ceed. Háát.... hmmm...
Előzmény: duval72 (726)
scenic(725) Creative Commons License 2007.02.05 0 0 740

VW nem túl kényelmes hogy finom legyek. Nekem úgy törte a hátsóm, a gerincproblémákkal küzdők meg

felejtsék el hosszútávon. Ezt miért nem mondják el szinte sehol, hogy milyen benne hosszútávon, mennyire kényelmes az ülés?

Előzmény: duval72 (714)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.05 0 0 739
Még arra leszek kíváncsi, hogy a testvérmodell (Hyundai FD kódnéven emlegetik, talán Arjens lesz a neve) mennyibe fog kerülni. De az valszeg drágább lesz.
duval72 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 738
Ez így van,ezzel csak mi nyerünk,és ez jó!Csak tudjunk választani.
Előzmény: P.URBANUS (735)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.02.05 0 0 737
A Swift úgy működik, hogy indítás után kigyullad egy lámpa és folyamatosan világít. Majd 18 km/h fölé gyorsítva rázendít a sípolás is. Ez kb. 2 percig tart, utána elhallgat, akkor is, ha nem kapcsolom be az övet (lámpa tovább világít). Ha közben 18 alá lassítok/megállok, akkor sem marad abba a sípolás.

Ha bekapcsolom, akkor elhallgat.

Ha indítás előtt bekapcsolom, akkor nem sípol és nem is világít.

Amúgy mindig bekapcsolom, szóval nem zavar. De mégis jobb lenne, ha nem 2 percig visítana, hanem csak 5-10 másodpercig. Aki elfelejtette bekapcsolni, ebből rájönne, hogy mi van.

(Csak a vezető övére figyelmeztet.)
Előzmény: scenic(725) (734)
scenic(725) Creative Commons License 2007.02.05 0 0 736
És ha valaki 1.4 LX-et vesz de szeretne bele ülésállítást, meg külső tükörfűtést akkor annak +170ezret kell letennie. Igy van?!
Előzmény: kiajobb (666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!