Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nekem is az a meglátásom hogy a terrorizmus -egy jó ürügy. Olyan jó ürügy, hogy ha nem volna-akkor ki kéne találni...; gondoljon bárki bármit.
A kommunizmus végelgyengülésben kimúlt mumusa helyett sürgősen kellett valam amivel riogathatják, illetve aminek ürügyén zaklathatják és megfigyelhetik polgáraikat.
9/11 csak kifogás, hogy miért csinálják ezt mindenkivel. Most olvastam egy olyat, hogy valaki viccelt Facebookon, mire pár nap múlva 40 FBI ügynök forgatta fel a házát, de még páncélozott szállítójárműveket is bevetettek. Egy idétlen vicc miatt. Messze van ez a demokráciától. A fegyvertartáson inkább lazítottak az elmúlt 10 évben, úgyhogy arra nem volt túl nagy hatással a repülős akció.
Mondhatok olyan példát is, hogy Ron Paul-t külön figyelik, mikor repülővel utazik valahová, mert ő "veszélyes". Vagy hogy egy volt elnököt is feltettek a listára.
De hogy 5 éves gyerekeket és csecsemőket molesztálnak, arra meg főleg nincs mentség. Kilenctizenegy ide, vagy dupla torony oda.
Sokkal nagyobb esélye van arra egy amerikainak, hogy egy villám csapjon bele, mint arra, hogy szélsőséges arabok áldozatává váljon. Csak a félelemgenerálás működik minden szinten, de ilyesfajta valós veszély nincs.
Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a szabadság, ha ezeket vesszük figyelembe. Viszont az igaz, hogy a fegyvertartás nem szigorodott, és ez sokat jelent.
Hogy visszatérjek a témához, épp most dolgoznak azon, hogy Illinois államban is engedélyezzék a fegyverviselést. Eddig mindenki tarthatott otthon, viszont az utcán senki nem viselhetett fegyvert. Úgy tűnik, hogy ez most változni fog.
a viszonylag liberális szabályozás egyébként azzal kezdődik, hogy a fegyvertartás nem jog, hanem privilégium. igyanakkor a fegyvertartási engedély megszerzése viszonylag egyszerű és olcsó, annak birtokában pedig (félautomata, katonai vagy maroklőfegyverek kivételével) korlátlan számban birtokolhatsz fegyvert és hozzá való lőszert. természetesen az otthoni lőszertöltés is megengedett.
Viszont önvédelemre hivatkozni nem ér, ilyen célból nem tarthatsz fegyvert.
a nyolcvanas években szigorodott a helyzet a mai szintre, de az állam akkor gyorsan belátta, hogy esélye nincs regisztrálni a lakosságnál levő flintákat, úgyhogy hagyta a francba az egészet, a szimpla fegyvertartási engedéllyel tartható lőfegyverek szabadon adhatók-vehetők, sem bejelentési, sem regisztrálási kötelezettség nincs, bár a rendőrség ingyen regisztrálja a puskáidat, ha megkéred őket, ha mondjuk betörnek és elviszik őket, akkor ez alapján fizet a biztosító.
az állami kezelésű területeken vadászhatsz, ha akarsz, bár érdemes odaszólni a hivatalnak, hogy merre indulsz, hogy tudják merre csámborogsz, ha menteni kell, meg tudjanak figyelmeztetni, ha valami okból le van zárva átmenetileg egy terület. (földcsuszamlás, ilyesmi)
kacsa, fácán, vaddisznó, őz meg szarvas van, ha állami területen vadászol, akkor nem kell semmiféle engedély, a kilövésért sem kell fizetni és a húsért sem. madarakra kell vigyázni, az össze sőshonos szigorúan védett. ha magánterületre mész, akkor persze kell a tulaj engedélye.
az is igaz, hogy itt nem retteg az állam a saját polgáraitól
Azért ebbe keményen beleszólt szeptember 11. A terrorizmus elleni védekezés felülír néhány dolgot. De alapjaiban Amerika mégiscsak a demokrácia és szabadság mintája. Ha kint élsz akkor biztos jobban ismered a dolgokat mint mi akik csak a tévében látjuk. De ettől függetlenül még mindig jobb a helyzet mint nálunk.
Néhány helyen nem viselhetsz fegyvert. Jog "betiltva" - vagy megvonva.
Az összes fegyvertartást és fegyverviselést tiltó törvény a 2. cikkelynek mond ellent.
A TSA a 4. pontot sérti, ahogy a Patriot Act is.
A No-Fly list nem tudom melyiket sérti, de az is elég érdekes.
Ami New Orleans-ban történt, arról meg feliratoztam régebben egy NRA videót.
Itt nagyon azt mondják, hogy "ez már olyan, mint a kommunizmus". Hogyhogy? A kommunizmusban is taperoltak félmeztelen 5 éves kisfiúkat? Mert itt azt csinálják a reptereken. Még a csecsemők pelenkájába is belenéznek, hogy nincs-e ott valami bomba. Ilyen nem volt még a sztálinista időkben se, hogy embereket ilyen szinten molesztáltak volna a reptéreken, vagy a vasútállomásokon.
Texas be akarta volna tiltani a taperolást, erre a kormány megfenyegette Texast, hogy ha betiltják, akkor annak "súlyos következményei lesznek". Nem is tiltották be, a végén kihátrált mindegyik.
Demokrácia és szabadság? Nem mondanám. Itt van pár ellenpélda a sokból.
TSA, no-fly list, Patriot-Act, Guantanamo.
Ha csak az alkotmányos fegyvertartás jogáról beszélünk, akkor mindenért hatalmas háborút kell vívnia az NRA-nak, a többi hasonló szervezetnek és a magánemberek ügyvédeinek. Amiért nem állnak ki, az a jog elbukik. Szerencsére mostanában a helyzet javul a helyzet, de ez csakis a kitartó pereskedésnek köszönhető, mert a két nagy párt már rég betiltatta volna a vizipisztolyokat is.
Amerika az egy teljesen más dolog. Ott demokrácia és szabadság van. Természetesen a törvényeket szigorúan betartattják. Mi még messze vagyunk attól, de Magyarországhoz hasonló országokban engedik a fegyvertartást itt Európában is. Egy előbbi hozzászólásban írták, hogy Hollandiában kaliberlimitet akarnak. Irígylem a gondjukat. Az biztos, hogy egy 50-es Desert Eagle hatásosabb mint egy 9 mm-es Luger, de mi már attól is boldogok lennénk.
Mert hol írtam olyat, hogy minden államban ugyanazok lennének a törvények? Soha sehol nem írtam olyat. Külön írtam pl. a kaliforniai és a massachusetts-i törvényekről. Külön megemlítettem a pisztolyvásárlás blogomban, hogy "legalábbis abban az államban ahol én lakom". Szerintem olvasd el mégegyszer.
Kell egy szóvivő és pár ember, akik megalapítják a szervezetet. Ha be van jelentve, akkor könnyebb lehet az érvényesülés. Aztán megkezdődhet a tagfelvétel. Lövészklubokat, vadásztársaságokat megkeresni, van 1-2 fegyverekkel foglalkozó újság, olcsó hirdetéseket feladni, szerintem még az airsoft csapatokat is érdemes lenne megkeresni, mert általában őket érdeklik a valódi lőfegyverek is. Talán a személy- és vagyonőröket is érdekelné a dolog, vagy polgárőröket. Támogatói pólókat, sapkákat árulni. Elindítani egy pár próbapert, ügyvéddel. Aláírásgyűjtést szervezni, kisebb-nagyobb tüntetésekkel bekerülni a médiába.
Bármi kérdés van, az NRA-t meg lehet kérdezni, szerintem örömmel válaszolnának minden kérdésre.
Most pont törvénymódosítások előtt áll az ország, most kellene intézkedni. Utána már késő lesz és évekig lehetőség lesz semmiféle változtatásra.
Onnan hozok példákat, ahol vagyok http://tuleloblog.blogspot.com . A finn fegyvertörvényekről jóformán semmit nem tudok. Illetve csak keveset. Az Egyesült Államok fegyvertörvényeit viszont elég jól ismerem. Csak az hiszi, hogy itt mindenki őrültként lövöldöz a legális fegyvereivel, aki a magyar médiából szerzi az információit. Itt legális fegyverekkel szinte soha nem követnek el bűncselekményt, viszont évente több milliószor használják őket önvédelemre.
Aki szerint meg a "magyar mentalitás" nagyon más, az el van tévedve. Itt is kétpártrendszer van, itt is van sok hülye törvény, rengeteg a közös pont a két ország, illetve a két lakosság között között. Aki pedig a magyarországi kisebbségre panaszkodik, az gondolkodjon el azon, hogy itt már 10 államban a kisebbség a többség. A rendes ember vesz lőfegyvert, aki elkövetett valamit, az meg nem kap hozzájárulást a hatóságoktól. Származásra való tekintet nélkül. Különben is, aki megijed egy pisztolytól, az hogy nem fél attól, hogy valaki szíven szúrja egy késsel, vagy elvája a torkát? Mert a magyar hírek ezekkel vannak tele.
Az lenne az első dolog, hogy akinek fontos az önvédelem, szereti a lőfegyvereket, az gyűjtsön aláírásokat, tüntessen. Az összes fegyverklubnak, fegyveres újságnak, fegyveres fórumnak össze kellene fognia és legalább jelet adnia, valamilyen formában. Magyar NRA-t alapítani.
A jó minőségű mesterlövész lőszer mindenképpen szüksége a mesterlövészetnek. Ameddig hadilőszeres ládából tárazod a Dragunovot - és ezzel egyidejűleg az ellenség pedig lágyabb csövet* használva Lapua Scenar-ral v. Norma Diamod Line-nal - addig nem vagy számottevő ellenség ergo mesterlövész sem lehetsz. Ezek mellé az sem elég hogy 6 havonta elkattint el az ember 20-30 kavicsot, mert a gyakorlás teszi igazi mesterré a katonát. Ahhoz meg hetente kellene ellőni 90-100 db lőszert körülbelül 1 éven keresztül, majd havonta 90-100-at hogy megtartsa a képességét.
Most gondolj bele hogy a varsói szerződés katonái közül kiemelt felderítők (merugye ők kattintgattak a Dragunovval) mennyire lehettek pariban egy zöldsapkások által kitenyésztett Remington 700-zal nyomuló igazi mesterlövésznek. A Dragunov csak nevében mesterlövész puska. Gyalogsági támogató fegyver a leginkább neki szánt feladat. Minden más csak urban legend, meg rózsaszín köd, meg Rambo film.
*A jó mesterlövész cső max 10 ezer lövésre használható és itt európában a németek gyártják belőle a legjobbat, de a tengeren túl lehet kapni még lágyabb (jobb, megfelelőbb) csöveket. Ezek 5 ezer lövés után cserélendők. A Dragunovon látott itt bárki is csőcserét?
Amugy magyar katonaknal nem a fegyver a szuk keresztmetszet. A magyar honvedsegben nehez lenne 100 (lehet meg tizet sem) olyan katonat osszeszedni aki regi lofeladatot love 10 talalatnal tobbet el tudna erni (mikozben volt olyan ev, hogy a sorkatonak 13 talalattal nem fertek be a locsapatba). Akik oktatjak azok sem ertenek hozza. Ha valaki nevetni akar az nezzen utana, hogy mi a bekefenntartasra/hadmuveleti teruletre indulo katonaink vizsgaloveszete. Egy kozepiskolai lany oszatly is siman venne azt az akadalyt. Egy megfeleltet kaviccsal is lehetne dobni.
A pozitív változáshoz arra lenne először is szükség, hogy a hatalom felnőtt embernek tekintse a társadalmat. Most óvodás hülyegyereknek néznek bennünket, nem szabad semmi veszélyes dolgot adni a kezünkbe mert rögtön megyünk az utcára lövöldözni. Kíváncsi leszek, hogy ez a kormány változtat e rajta, vagy továbbra is maradunk adófizető és szavazó szükséges rossz.
A pozitív változáshoz bizony sok Alex-re lesz szükség, de a magyarság tehetséges úgyhogy félnünk nincs mitől. :) Én is áttelepültem 90-ben németországba és ott 1-2-re feltaláltam magamat*, oszt valamiért csak hazajöttem. Itt jobb a levegő. :)
*azoknak akiknek nem tiszta ez azt jelenti, hogy ott jól is éltem