Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33105

és a fényképek a bálna lesről (bálnát nem fényképeztem, mondanom sem kell). szöveg a képek alatt.

hajóna száz éves hotel madártávlatbólpart, kikötő és távolban a tenger állítólag több ezer bálnával..
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33104

sziasztok!

Wywywy, Kiara nagyon aranyos lehet, és ügyesek vagytok a szobatisztasággal. szerintem a kakival még bőven ráértek, talán arra még nem érett meg. (Millinél én nem is kezdtem bele semmibe, ennyi változással körülvéve még pont az hiányzik, h egy szál bugyiban rohangáljon és stresszeljem azzal, h be ne pisiljen. lassan látok nála változást, szól, h "pisi van/kaki van", mikor éppen elkezd pisilni v. kakilni. ilyenkor megkérdezem, h ráül-e a wc-re, ha igent mond, ráültetem. kakinál általában már későn jutunk oda. szerintem, ha így kivárok, ez odáig fajulhat, h még korábban szól és még előbb ráülhet a wc-re. egy ideje, érezd és tanulj pelenkát hord.)

Mano, boldog szülinapot a gyönyörű kishercegnek!

Chipie, bárányhimlő rulez, nálunk még mindig nincs vége a betegségnek, most már gyanús, h a kocsi klímája lehet fertőzött és azzal szopatjuk magunkat 4 hete. ha most beütne még egy bárányhimlő (skarlátra van esély, az óviban fél éve megy körbe), biztos, h szálanként kitépem az összes hajam.

hétvégén lenyomtuk az idei nyár első strandolását, tulajdonképpen egész india ott hemzsegett mellettünk egy fél négyzetméteres sávban a hegyi tó partján, amiből állítólag több ezer van ebben az országban, de a többieknek erről úgy látszik, senki nem szólt.

egyébként isteni volt, pláne, h a kánikulában többen meghaltak ezen a hétvégén, még többen kórház, jé, a kanadaiak nem bírják a meleget.

mi kidobtuk habtestünket a partra, estére persze ropogós malac lett belőlünk, még jó, h a gyereket kentük rendületlenül, meg sapka stb. a hülyeség tehát tényleg fáj.

Milli egész nap a vízben volt, homokozóbrigádot szervezett a nyaraló gyerekekből, aztán órákig pancsolt a tóban (guggolba közlekedett köztem és az apja között "úúúúúúszok, úúúúszok" felkiáltással.

szombat este megevett előlem egy tányér csigát, a pincér nem hitt a szemének, h ezért rendeljük meg újra az előételt.

és most a sírás:

ti hogy birjátok elvisleni a gyerekeiteket?:)) látom, mindegyik gyerek végtelenített lemezként beszél és folyton megakad ott, ahol az ember igyekszik elsunnyogni a reagálást, de, ami még borzasztóbb, amikor végtelenítve kérdez!

"papa hó dógozik?" a városban kicsim. "hó van a város" itt, ahol mi is lakunk, lemegyünk a hegyről és ott van a város. "miért" ide építették. "miért ide építették?" ez tűnt a legalkalmasabb helynek. "miért?" nem tudom Kamilla. "mama, és a papa hol dógozik? és Ábris micsinál?" alszik. - és itt jön a slusszpoén, gyerek kiabálva: "nem alszik! mama, nem alszik Ábris! játszik baba játékával!"

vááááááááá

mert nem csak minden miért és hóvan és micsinál, hanem minden NEM. és én lassan megőrülök!:))

paramami Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33103
ez olyan érdekes, hogy mindenkitől ezt hallom, hogy a kisdolog könnyebben megy mint a nagy.
Ákos másfél éves kora óta wc-be végzi a nagydolgát de  a pisi még 4 évesen is becsurgott néha.
fura.
Előzmény: wywywy (33098)
paramami Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33102

hehe:)
ez volt az én rémálmom, mikor Ákos 2 és fél évesen előszőr átaludt egy éjszakát , majd 3 hét múlva kezdtük a szobatisztulást.
és kezdődött minden előlről.
azt hittem a kardomba dőlök, komolyan.
de érdekes, hogy kb 2 hét alatt lezajlott.
igaz, hogy nagyban megkönnyítette a dolgot, hogy egyedül el tudja intézni, mert fiú.
éjjel kiment, pisilt félkómában és kész. visszatámolygott.

Előzmény: wywywy (33088)
paramami Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33101

megkérhetek szépen mindenkit, hogy imádkozzon, hogy szerdán ne essen az eső, mert ha így lesz akkor csütörtökön csodaapu szabad lesz és elmehetünk Döbyékhez mindeféle szívinfarktus nélkül :)))
juhéééééé
/én vezetek, csak mellettem fog ülni/
huh...

Szlivvia Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33100

Aug. közepéig tudnak várni a golyók. Majd összezárom a lábam :o)

Előzmény: wywywy (33096)
wywywy Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33099
ja és persze utólag mindenkivel tudatni kell, hogy pisilt, és akkor éljenezni kell ám. :)
Előzmény: wywywy (33098)
wywywy Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33098
nálunk a pisi megy, már elég jól ki is tud várni (mondjuk úgy 1 percet), de a kaki nem akar sikerülni. azzal mindig el akar bújni, és nem szól, bár most 2 napja mindig észrevettem, és ráültettem a bilire, lehet, ez most használt...
Előzmény: Szlivvia (33094)
wywywy Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33097
nem, egyszer Húsvét körül lementünk 7végére Balatonra, ahol nem kére, és aztán csak 1 hét múlva jutott eszébe itthon, akkor megbeszéltük, de előtte se jött semmi már pár hete, csak "megpróbálta".
Előzmény: Láncos Pocak (33090)
wywywy Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33096
mennyire sürsős? alváshoz is kell vagy ahhoz jó a laposka? most postán tudom eljuttatni. de aug 14-15-től (ami hétfő), itthon leszünk, meglátogathatnánk... addig tartsd vissza! :))
Előzmény: Szlivvia (33094)
Cesete Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33095

most épp a kupi kellős közepéről írok.

de 2 sitteszsák már kivágva.

Előzmény: bucoka (33092)
Szlivvia Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33094

Halihó!

Szobatisztaság nálunk PONTOSAN ugyanilyen fokon van: csak akkor pisil a bilibe, ha nincs rajta alsógatya, a kakit meg egyáltalán nem tudja még előre jelezni, így az is rendszerint az alsógatyába megy.

Te Wywy, tudnátok nekünk valahogy golyóbisokat juttatni? Lassan már újra esedékes lesz a szoptatós párna használata és szegény nagyon csuffadt.

Szlivvia Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33093

Chip,

ezt neked találtam:

www.baranyhimlo.hu

"Oltással 15-20 nap alatt alakul ki a védettség, míg a bárányhimlő lappangási ideje 14-21 nap. 72 órával a fertőzés megkapása után a védőoltás elvileg még hatásosan megelőzheti a betegség kialakulását."

A 72 óra nálatok már letelt, de sohasem lehessen tudni alapon talán érdemes lenni nekiugranotok.

Előzmény: Chipie (33060)
bucoka Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33092
Mi lesz így a lomtalanítással?:))
Előzmény: Cesete (33091)
Cesete Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33091

Chipie, van egy olyan teória a bárányhimlőről, h csak akkor kapják el, amikor már megértek némileg az anyáról való leválásról...

Pmami, a 12 évesem se ül meg a seggén 5 percnél tovább (kivéve, ha olvas)

a mi nyári programunk meg borulni látszik, szerdán haza lesznek transzportálva 2 héttel a megbeszélt időpont előtt (nagyon jó volt így egyedül, de kvra hiányzik a két banditám), utána nőci elmegy a Balcsira a barátnőjéhez, kiffiam meg azt mondta a telefonba, h ő majd segít lakást felújítani, hát ő ilyen is, immmmádoooom!

Láncos Pocak Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33090
syia, tegnap éppen emlegettünk:) szopik még Kiara?
nálunk is pont ez a helyzet pisi-kaki ügyben, most már az utcán is megáll, és bejelenti, hogy pisilek vagy kakilok "kicsit", pedig a pelenka rajta van, ja, és csak bugyin keresztül imád pisilni, és bugyiba kakilni, nekünk rengeteg bugyink van már, de előfordul, hogy egy délelőtt 6 elfogy:))
és te? meg a pocaklakó? ti is jól vagytok?
Maggancs Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33089

Dejó! Én is pont a gekko-t nézegettem, mert augusztustól mindenképp vinni szeretném Marcit valami tornára legalább egyszer egy héten, és itt Zuglóban csak az van. A csiribiri szimpatikusabb, de egy kétévessel és egy csecsemővel tömegközlekedni lehetetlenség azt hiszem....

nem tudom a tieitek hogy vannak, de Marcinak eszméletlen a mozgás- és társaság igénye.

Előzmény: paramami (33079)
wywywy Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33088
Sziasztok, ma visszajöttünk egy hétre Balcsiról, orvosok, miegymás céljából. na jó nem is 1 hét, csak péntekig. és most a páromnak is lesz 2 hét szabija, úgyhogy velünk lesz.

Írja meg vki dióhéjban mi történt, mert belelapoztam ugyan, de esélytelen...
szülinaposoknak Boldogat!

Kiara nagyon élvezte, este ha lesz időm, felrakok képeket (plusz a szülinaposokkal is lógok, de azokat le kell kunyerálni apa melós gépéről, mai nem egyszerű feladat :))

tényleg szuper volt, a nehezítő körülmények (após, anyós) dacára. de sokkal jobban viseltem, mint tavaly, idén ugyanis nem vártam semmit, így nem is csalódtam. :) meg talán most kíméltek is kissé a pocaklakó miatt, legalábbis tudtam hivatkozni rá.

Kiáról annyit tudnék mesélni... nem is tudom, hol kezdjem. Mostani leggyakoribb mondata:
Jön a csuri/pisi.
nem tudom, ti hogy álltok ezzel a dologgal, biztos már ti is előrehaladtatok, de pár hasznos tanács:
a hagyományos pelenka száműzhető, egyszerűen nem engedi felrakni, a bugyipelust még úgy ahogy.
bugyivásárlás sűrgősen megkezdeni
ha vki van olyan őrült, hogy bodyban és/vagy rugiban altatja a gyereket, mint én, az szerezzen be pizsiket, mert nem csak nappal hangzik a fenti bűvős mondat, hanem altatásnál, esetleg éjszaka, hajnalban is. (milyen jó, hogy már egy ideje nem kellett éjszaka kelni)
napközben is gyakran volt rajta eddig body, és kevés pólója van csak. (na ez nem a full a melegre vonatkozik)
és vki magyarázza meg, hogy miért jobb a bugyiba kakilni, ill. miért csak akkor lehet bilire ülni, ha nincs semmi ruha rajta. kakiláskor ugyanis nem szól, vagy csak közben, vagy utólag.

Balcsit is szerette, csak 1 óra volt beimádkozni mindig, addig a lépcsőn ült. és karúszóban nyomul, bár a szája mindig vízbe ér. (hű ilyen képünk nincs is, sose vittük fényképezőt fürdeni, na majd pótlom.)

1000 új dolgot csinál, és mindent mond! Mostani kedvencei:
irgum lesz
adok a pofájára (a szúnyognak, nagyi után szabadon)
betakarózod a Kiarát? (állandón be kell bugyolálni vmibe, meg sátorost játszani)

amúgy minden múltban történt esemény: tegnap
eszton Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33087

juj, én is izgulok, mi lesz velünk 40 évesen, még jó, hogy van addig pár év....

Közben azért volt nálunk egy szakítás, kis különléttel, stb... :-))

Ne mondj az angyalkádról ilyet, hogy szörny, na... Legfeljebb hangos angyalka, hehhe...

Előzmény: paramami (33084)
Maggancs Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33086

Chipie :) nem beszélsz hülyeséget, dehogy, igazad van.

fütty: nem jártunk akkor még, azért.... Életem első házibuliján két pasival kavartam, az egyik ugye, a férjem, másik a nagy szerelmem: egyszerűen nem tudtam közülük választani, férj okos, inteligens, finom, görbeorrú, a másik meg egy vagány gitáros :))) Aztán a másik erőszakosabb volt, így vele jártam évekig. Miután vele vége lett /kis fáziskéséssel/ bedöltem a férjem karjaiba, aki örömmel várta már, hogy mikor kopik le rólam az a f.sz. :) és persze közben epizódszereplők azért voltak páran míg meg nem komolyodtam :) De az első csók férjjel, az 1988 nov. 7., viccesen régen volt :) És sokat számít, hogy évekig volt köztünk a  szimpátia, barátság, bizalom mielőtt összekötöttük az életünket.

Előzmény: Chipie (33080)
paramami Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33085

szörnynek szörny, csak más értelemben :DD

Előzmény: eszton (33083)
paramami Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33084

ez a baj, hoyg muszáj kimozdulni.
éppen próbálom doppingolni magam csütörtökre :)

16 éves korotok óta ?
hűűűűű.
pedig épp a minap mondta valaki, hogy akik ilyen fiatalon házasodnak ott gond lehet 40 évesen.mármint, hogy nem élik kimagukat stb...
éppen ezzel fáraszottam csodaaput :))
mi is 20 éves korunk óta együtt vagyunk.
majd 40 évesen bezárom a pincébe :D

Előzmény: eszton (33081)
eszton Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33083

Na, akkor lehet fellélegezni, nem szörny a gyereked, ugye??? :-)))

Ezek a dolgok, meg hogy két percnél tovább üljön asszem nem ennek a korosztálynak a "követelménye", igaz??? :-))

Előzmény: paramami (33079)
eszton Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33082
Mi is 16 éves korunk óta vagyunk együtt, hihi...
Előzmény: Chipie (33080)
eszton Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33081

Na, ma éjjel megvolt a hűtőfürdő is sajnos, de örök hála, hogy beírtátok, szuperul levitte a lázát, azóta nem lázas, csak hőemelkedéses, és rettenet nyűgös.

Paramami, így más, nemrég én is koccantam, pedig ott nem sérült senki, sőt az én autómnak nem is lett baja, mégis azóta nehezebben ülök be az autóba. Na, mindegy, muszáj, ha ki akarok mozdulni.

Manojoe, nagyon boldog szülinapot a nagyfiúnak!! Összeköthetnénk Marcival ő is ilyen vizes, eszméletlen, miket művel, ha elmerül, akkor föláll, és közli: Marci elbújt... :-))

Malena, ez tényleg szuperul néz ki, öreg rokon meg vicces...

Furik ezek a dolgok, ki hány éves, anyu és mosothaapám közt tizennégy év van, anyu most volt ötven... Nem is kérdeztem, hogy miért nem lett közös gyerkőcük, de lehet, ez is közrejátszott...

Chipie, képzeld, mi nemrég úgy jártunk, hogy mentünk Marcival dokihoz, persze Verát is vittük, és mellettünk beszélgetett egy anyuka+kisfia, mi jöttünk utátnuk, dokink meg sóhajtozott, hogy a kisfiúnak bárányhimlője volt, és adott nekünk valami virusírtót, megelőzésképpen. Nem is lett senki bárányhimlős, pedig izgultam. Mondjuk ez nem ugaynaz, mintha ölelgette volna, de kérdezz rá a dokitokra. Anyós meg hajjaj...

Mi meg holnap Clapton koncertre megyünk hős anyukám bevállalta az egész esti fürdős-lefektetős procedúrát, mert egy angyal, én meg már alig várom...

Chipie Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33080

14 éves korod óta??? fütty és fütty és megint fütty! :-))

meg ne sértődj, de sztem azért is lehet hogy rosszabbul bírod, mert a te fizikumodat nem egészen erre a brutál igénybevételre találták ki, gondolok itt arra, hogy szülés-sokáig szoptatás-terhesség, méghozzá stresszes, problémás, rohangálós, idegeskedős terhesség-majd megint szülés, császár, sebgyógyulás, szoptatás, éjszakázás, kutyasétáltatás (ugye:)  és mindez rövid időn belül.......olyan pici meg vékony vagy, sztem érthető ha rosszabbul bírod, kevesebb a tartalékod is. Vagy hülyeségeket beszél a nagy dagadt debella már megint? :-)

Előzmény: Maggancs (33078)
paramami Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33079

jujj :(
én még nem oltattam be magam.
de a gyerekeket már igen, szerencsére.

na voltunk állapotfelmérésen.
semmi újat nem mondtak de kell egy kicsit fejleszteni Marcit. ezt eddig is tudtam.
úgyhogy súlyos húszezrekért fogunk járni a gekkoba.
de nagyon szimpi volt az egész.
Marcinak is bejött, mert senki nem erőszakoskodott vele.
a néni meg is dícsérte, hogy milyen szépen, választékosan beszél.

/persze, mert nem hallotta, hogy az előbb aztmondta Ákosnak, hogy "ijíígy kuta , bujj a lukba, aztán a wc-be" :DDD/
(szegény Ákosom azóta sír, mellesleg most Marcinak volt igaza)

szóval az van, mait eddig is tudtam, hogy semmi nem érdekli, amihez ülni kell 2 percet,kivéve a mesekönyv.
utál építeni és nem kirakósozik.
mászkál és pakol és autózik.
és a jobb oldala kicsit sutácskább mint a bal.
erre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni.

malena!
hűűűűű de klassz helyen voltatok a lánykákkal!
nagyon édes a popsis kép!!!!!:)))))))

Előzmény: Láncos Pocak (33077)
Maggancs Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33078

ez érdekes, mert a nyűglődést én is könynebben veszem, nem esem kétségbe ha sír, sőt, kifejezetten megkönnyebbültem a tegnapi egész éjszakás hisztitől, hogy működik a gyermek :) a teherbírásomra értettem a változást meg a melleimre, a szememre, stb. Romlok, azt érzem.

más nemes testrész:fenőtt korban gyakori a szövődmény (szív, tüdő, stb)

Férjjel nem békültünk ki, nem szoktunk, egyszer csak hazajön ilyenkor és röhögünk egymáson.  Mivel én 14 éves voltam az első randinkon, ő meg 16, nem lepjük már meg egymást.  Most megbeszéltük, hogy egy pár napra elmegy Marcival "nyaralni" nagyszülők, meg Tisza part, és akkor ott majd egy kicsit lehiggad.

Előzmény: Chipie (33074)
Láncos Pocak Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33077
a felnőttkorban elkapott bárányhimlőnek nagyon súlyos következményei lehetnek, egyrészt, másrészt maga a lefolyás is nagyon komoly lehet
Lujzi szerintem még birja az ellenanyagot tőled
Előzmény: Chipie (33071)
Láncos Pocak Creative Commons License 2006.07.17 0 0 33076
chipie, kérdezd meg az orvost, oltassátok be tényleg a férjed, meg szerintem Gézát is lehet, asszem enyhiti a tüneteket az oltás, de lehet, a legjobb, ha felhivod a László Kórházat, és ott megkérdezed, hog ymit ajánlanak
Előzmény: Chipie (33067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!